folk kommer tro att jag och marika är tvillingar, samma outfit minus färgen på linnet och storleken på halsbandet. tokigt!

Iklädd detta hade jag tänkt fira in det nya året, linnet är från Gina, kavajen från Bikbok, jeansen är från Cubua, halsbandet är Marikas och skorna är de nya från Din Sko. Känner mig inte alls lika fin och snygg som igårkväll, när jag och Marran fixade oss. Snarare som om jag hade dragit på mig en sopsäck. Men det ska nog bli bra, ett par lösögonfransar till detta och jag är fit for fight! Ska nog dra håret genom plattången en sväng till, och packa ner ett par Alvedon. Tror att jag har feber, men utan att ha mätat kan man inte veta, och jag vill absolut inte missa kvällen som förhoppningsvis blir toppen!

Gott nytt år mina kära läsare, jag hoppas ni följer mig genom hela 2011 också♥

igårkväll envisades jag med att det skulle bli 2001, vet inte hur många gånger jag skrev det.


Under året 2010 har jag hunnit med att:
- Börja nian, efter jul.
- Bli av med sonden, för sista gången!
- Bli utskriven från avdelningen.
- Åka 100tals mil fram och tillbaka mellan Umeå.
- Gå ut nian.
- Ha ett kick ass sommarlov!
- Börja Omvårdnadsprogrammet tillsammans med världens bästa klass!
- Börja en toppenbehandling med superfina tjejer!
- Må bättre och bättre.
(Årsresume kommer efter nyåret!)
Under året 2011 ska jag hinna med att:
- Åka en massa slalom, vara i stallet och göra andra saker som jag gör för att det är kul.
- Säga hejdå till LIV gruppen.
- Gå ut första året på gymnasiet.
- Ha ett, om möjligt, ännu bättre sommarlov!
- Träffa vänner som bor i andra delar av landet, bl.a. finaste Anna i Malmö.
- Sommarjobba inom vården - längtar!
- Börja tvåan.
- Må ännu bättre och ta stora steg mot det friska.

jag ser sjukhuset och blir helt plötsligt peppad på att bli nedsövd och opererad. varför? vill testa!

Oscar har feber. Marika har feber. Jag har ont i halsen och känner mig inte helt kry. Jag är inte ett dugg taggad på nyårs. Inte alls. Det suger. Får se hur jag gör ikväll. Usch, hatar detta. Är inte glad. Orkar inte blogga.
Berätta om dina nyårsplaner!

coolt att jag har samma bildkombination som marika. jag vill vara som marika. eller så vill hon vara som mig. antagligen, vem vill inte vara mig liksom?



Huuuuuur snygga? Det är alltså såhär jag och Marika ser ut när vi är osminkade, finniga, glansiga och en fin ojämn rödfärg. Eller kan det vara en röd ansiktsmask som döljer våra vackra nunor? Jag tror på det sistnämnda.
Dessutom har vi hunnit med att se lite hockey och måla naglarna, fiiiiint.
Nu ska vi bestämma smink och kläder inför imorgon, för vaddå, det är väl bara nyårs en gång per år, och då måste man ju vara aaaaashet! (Kanske ska satsa på ansiktsmask imorgon?)
Just nu verkar det som vi ska vara i en lägenhet i stan, ett helt gäng med vänner och ovänner (vänner som vi inte har blivit vänner med än) hoppas att det blir trevligt!! Vad ska du göra på nyårs?

den var typ såhääääär stor, jättestor! och eftersom man ska ta bort 70% av berättelsen för att få sanningen var den alltså.. 2 dm?

Såhär ser jag ut denna dag. Idag bygger jag pussel för glatta livet, mamma vill inte att det ska ligga framme imorgon, så jag måste hinna bygga klart det ikväll. Ska inte vara några problem med tanke på de tiotals, säkert över 100 pussel jag lagt under 2009 och 2010. Runda 500bitars pussel är rena barnleken om man jämför med 5000bitars pusslet på världskartan (d.v.s blått, blått och åter blått) som jag la på avdelningen. Älskar att lägga pussel, då behöver man inte tänka ett endaste dugg på annat än formen och färgen på biten.
Ikväll ska jag och Marika ha lite spakväll, ha lite ansiktsmask och säkert smörja in oss i väldoftande bodylotions och måla naglarna. Vad ska du göra ikväll?

Kavajen är från Bikbok, halsduken är den stora feta som jag köpte igår, från Åhlens, linnet och jeansen är från Cubus, örhängena har jag gjort själv.

det är toppen att ha en mapp sparad på datorn som man när som helst kan byta namn på till "lycka"

Gårdagens: Dag 29 – Mina ambitioner

Som 16åring tycker jag egentligen inte att man ska ha för höga ambitioner, inte för många drömmar och mål. Man ska leva för stunden, inte tänka längre än nästa vecka och bryta varenda regel man kan. Ungefär som Jessicas tal i Eclipse:
"When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were thing like astronaut, president, or in my case… princess.

When we were ten, they asked again and we answered - rockstar, cowboy, or in my case, gold medalist. But now that we've grown up, they want a serious answer. Well, how 'bout this: who the hell knows?!

This isn't the time to make hard and fast decisions, its time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Fall in love - a lot. Major in philosophy 'cause there's no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent.

So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be… we won't have to guess. We'll know
."

Jag vill kunna leva för stunden, men mitt liv funkar inte riktigt så. Utan planer, mål och framtidsplaner får jag panik och tappar livslusten totalt. Det är av en anledning jag älskar att fylla i mina lilla kalender med obetydliga saker.
Mina mål kan sammanfattas såhär:
- Jag vill hjälpa andra ätstörningsdrabbade, helst öppna ett behandlingshem för oss under 18 i Norrland, och en massa dagvårdsenheter så att man slipper resa 15 mil två gånger i veckan som jag har gjort.
- Bli frisk och helt fri från allt som räknas som sjukt.
- Lära mig att kontrollera känslor, tankar och sånt.
- Leva ett liv värt att leva, d.v.s inte slösa bort viktiga dagar på absolut ingenting.
- Gå ut gymnasiet som färdig undersköterska, inte med MVG i alla ämnen, men tillräckligt för att inte bli vårdbiträde.
- Skaffa familj.
- Må bra.

nu ska jag gå och odla ett päron, sen ska jag ringa ke$ha, precis som hon säger att jag ska!

Nu tänkte jag såhära att eftersom ni har suktat efter en lägesuppdatering så ska ni då det (och att jag endast har skrivit två inlägg idag....).

Idag har jag hunnit med att både gå på stan och vara hemma hos pappas moster, morbror och kusiner. Trevligt, trevligt! Vad jag däremot inte har hunnit göra är att äta. Klev som sagt upp halv ett och åt frukost, sen drog vi till stan. När jag kom hem där någon gång vid 20 över 5 åt jag middag och kring kvart över 6 åt jag kvällsfika. Jahapp tänker ni, och...? Men eftersom jag har mitt lilla matprogram jag äter efter, och ska få i mig alla mål, så spelar det ingen roll hur länge på morgonen jag sover eller hur många timmar jag är borta. Jag ska få i mig alla mål. Så tjugo i 11 värmde mamma lite "lunch" åt mig, enda målet jag har kvar nu är mellisarna. Härliga tider!
Ja, sen har det väl inte hänt så mycket mer i mitt liv sen igår. Jag gick på toa och efter att Marika och Oscar hade farit tog jag av mig tröjan som stacks, tvättade bort krigsmålningen som jag och Marika hade gjort. Och så hann jag skratta en hel del åt Oscars hår. En halv flaska vax+volym master i kort hår var lite sådär... halvcoolt. Men rätt kul!
visst ser jag som lite hög ut? dimmig blick? orkar inte riktigt hålla ögonen öppna? coolt!

vaaa, men moa, varför har du aldrig berättat att ni har en volym master? och ni har ju haft den jättelänge? din svikare...

Vet ni hur skönt det var att få sova till halv ett imorse? Underbart!
Drog på stan med Marika och Oscar vid kvart över ett, så det fanns faktiskt inte någon tid till att blogga, men misströsta inte, istället får ni se vad jag slösade mina stackars små peningar på!
Jag började med att prova en hel del jeans, men alltså, jag står inte ut! Jag vill att de ska sitta slickade, men hittar jag ett par som gör det så kan jag inte köpa dem, för att jag hatar hur mina lår är formade. För det första är det svårt att hitta ett par som sitter bra i midjan samtidigt som de är lagom långa och drar åt kring mina vader. Carlings "jeansen" sitter ju slickat överallt, men det går bara inte!
I alla fall, var lite depp och både jag och Marika var lite sura, tills vi klev in på Bikbok, handlade varsin liten sak (datorväskan, ½ REA priset), när vi klev ut därifrån var vi fit for fight och jätteglada igen!
Köpte även en fet halsduk från Åhlens för 149 spänn. Har satt shoppingstopp nu, jag och Marika får bara gå på stan en gång till under jullovet, den sista veckan. Kan bli knepigt. Förhoppningsvis så överlever jag, min börs kommer då att tacka mig!

jag kan se hur många som läser min blogg, om inte hälften har kommenterat detta inlägg ska jag inte se bolibompa ikväll!

Nu har även jag, som resten av Skellefteå och Sveriges befolkning ett par snygga låga Acne Pistolts kopior.
Men hörrni, ni måste hjälpa mig! Tror ni att det är nått att använda i vår? Ska jag behålla eller inte? Kommer jag att kunna byta ut dem mot mina slitna kängor och använda i snöovädret? Okej, bara ni svarar på första frågan: Är det något att använda i vår? Eller kommer jag vara helt ensam och mobbad då? Kommer jag vara spyless?

499 kronor på Din Sko i alla fall. Visar resten av min shopping senare!

h&m har i alla fall fått in fina vårnyheter som jag är sjukt sugen på att beställa hem, men det känns förtidigt för att börja fundera på våren redan.

Jag har dödstråkigt, skulle kunna städa upp från mitt golv, men jag orkar inte riktigt. Ska kanske till Marika när hockeyn är slut, förhoppningsvis. Det är ungefär min enda plan tills fredag, eller, imorgon ska vi träffa pappas kusiner. Någon som vill rädda mig från döden av tristess i veckan? Har ingenting att blogga om heller, skriver uruselt och får inga kommentarer på mina dåliga inlägg. Min fina tröja kliar, min lugg gör inte som jag vill och jag är kissnödig. Ser bara allt negativt när jag är ensam, vill ha fullproppade dagar, hatar att göra absolut ingenting! Hoppas ni har det bättre än mig!

håller på med en årsresume i tolv delar, frågan är... vill ni börja läsa innan eller efter nyårs?

Gårdagens: Dag 27 – Min favoritplats

Jag har ett par favoritplatser, tänkte presentera ett par av dem för er:
I/utanför den blå stugan i Boviken. Alltså hemma hos farmor och farfar. Det är verkligen helt underbart där, storstugan är liten och nästan utan väggar, enda ställena man kan stänga in sig är på toan och i deras sovrum. En lillstuga finns ju såklart också, med 2 enkelsängar och en "dubbelsäng" som egentligen är jätteliten, men man ryms ett par stycken i den! Sen har vi då tvättstugan som luktar så gott, så gott! Glashuset innehåller ett våffeljärn som gör de godaste våfflorna du någonsin har smakat, det var även i glashuset som jag, mina syskon och mina två äldre kusiner tränade på att stå ut i värme inför Italien, kring 40 grader blev det när man satte igång elementen, stängde dörrarna och lät den heta solen ligga på ett tag. I glashuset förvaras även det viktigaste: spadarna, hinkarna, håvarna och vattenkannorna!
Havet "hör till" deras gård, men det är alltid svinkallt och långgrunt redan innan de grävde en kanal för storbåtarna. På den andra sidan låg det förr en skog som vi plockade litervis med blåbär i, men numera står det ett hus och en massa stubbar där. På gården finns oräkneliga antal blombänkar som alla har blivit döpta och varje sommar växer sig stora som berg.
Jag älskar att vara i Boviken, där finns de finaste pusslena (100bitars) och mest yta att springa på, det är som så lugnt och skönt där.

I stallet, där det vissa gånger är lugnt, tyst och rofyllt, andra gånger är det full rulle och man får pussla in hästarna i stallgången för att rymma dem. Skulle lätt kunna vara där fem gånger så mycket som jag är där nu, om jag bara hade tiden..

I min säng, helst med ett par kuddar, duntäcke och datorn. Detta är väl ungefär stället jag slösar mest tid på att vara, tror att det klår både Hamnbussen och D327 (hemklassrummet).

På golvet, helst med lite pyssel/ett pussel/ligga och prata/plugga/framför kakelugnen. Spela roll om det är hårt, det är som.. mysigt på något sätt! Bara det är rent och fräscht så, vilket mitt golv inte är nu, måste dammsuga...
Bilden ovan är för övrigt från när jag satt och pysslade ihop fotoalbumen som jag gav till Marika och Oscar i julklapp.

+hos Marika, i Oscars säng, i våran soffa där nere, med söta små barn, under en filt, med filt och kudde i bilen, med shoppingpåsar i händerna, framför Fannys spegel när jag fixar håret, i mamma och pappas säng, iklädd fina kläder eller dunjackan på benen när man fryser. Ungefär så.

mamma; det är inte meningen att du ska kolla vilka skor marika har på sig, det var en hemlis att vi lånade dem.

Dag 28 – Det här saknar jag

Att bestämma själv. Att äta vars jag vill, när jag vill. Att sova vars jag vill, utan att ha med mig en hel väska med mat. Att sova till tre och gå upp och äta lunch utan att behöva ta igen den "förlorade" maten senare under dagen. Att följa någon hem från skolan. Att göra som jag vill.

Att vara kär. Bubbla i hela kroppen av lycka. Gå och vänta på fina sms. Vara glad och lycklig hela tiden. Fnittra som en sjuårig flicka.

Ny musik på Spotify. Min lista är död, under jorden, bortom all räddning. Inte ens min nya favoritlåt finns där.

Att köra moppe till Kallholmen klockan tre på natten utan att frysa. Säger väl sig själv. Sommar♥



+ en massa saker till, som är svårare att beskriva.

elvis, 4: nu ska jag iväg och jobba, ni barn får stanna på dagis! sa han till oss andra, som var mellan 10 och 68 år. kul grabb!

Dessa bilder ger verkligen inte min reashopping rättvisa! Den första tröjan kommer från Bikbok, ni vet den som ungefär 90% av Bikboks kunder suktade efter i höstas? 400 spänn, betalade 200. Värt!
Sedan jag hittade denna tröja har jag letat och letat och letat efter en likvärdig, guld eller silver, spelar ingen roll. Idag hittade jag den! 99 spänn på Gina Tricot, tror att den blir vrålsnygg till mina morötter+kavaj, kanske nyårsoutfit?
Hårbandet/turbanen/kalla det vad ni vill köpte jag för 49 spänn på Bikbok. Den sitter slickat runt min skalle, men det ska jag nog lyckas fixa, kanske trä den över lillebrors huvud?
+ ett par fina trosor för 30 spänn, värt!
Har ni hunnit fynda något på rean?

fannys nya objektiv betyder att man måste ställa kameran en mil ifrån sig själv och ändå bli inzoomad. borde kanske byta objektiv när jag ska ta dagenskort?

För 15 minuter sen skulle vi ha varit hos mormor och morfar för att äta middag, fira mormor som fyller år och se Linus och Elvis öppna sina julklappar. Vad hände med den planen? Ingen vet!
Har hunnit vara nere på stan och checkat in mellandagsrean och även fått med mig lite saker, tänkte visa sen ikväll/imorgon! Är riktigt nöjd även om det betydde att jag fick stå i x antal köer. För att komma in i provrummet, för att få betala, för att återställa julklappen som inte passade. Ska springa ner och se vars min familj tog vägen, det är helt tyst. Dog de?

Tröjan kommer från H&M, såg att den hängde på under REAstället nu. Jeansen kommer från Cubus.

har ni någonsin funderat på hur familjen erikssons hårgener ser ut. jag fattar inte, pappa har superkrull och filippa är blond? vars kommer det ifrån? vem fick det?

För superlänge sen: Dag 21 – Ett annat ögonblick

Den 19de juli 2009 är ett annat ögonblick. Jag var hemma på min andra permission från avdelningen där jag hade blivit inlagd 2 veckor tidigare. Det var en söndag och hela familjen skulle följa med våra kusiner ut med deras tufftuffbåt längs älven.



Jag hade långt ifrån all energi jag behövde i kroppen, men det kändes helt ok att försöka förklara för Linus och Elvis vad jag hade i näsan, även om de hade träffat mig tidigare när jag hade sond. I vanliga fall var det extremt jobbigt, men de... det var inte så konstigt för dem! Även om Elvis sa att den var ful och att jag inte behövde den.


Jag tycker att det är jättehärligt att åka båt (allting som går framåt egentligen, så man kan fokusera på vad som far förbi) och detta var inget undantag. Jag och Elvis satt "nere" i båten och busade litegrann, som vanligt. Är jag inte helt ute och cyklar hade vi lite pusskalas och helt plötsligt sa Elvis "bort med öga, bort med öga" och petade på mina ögon, "bort med näsa, bort med slang!" och så drog han. Hoppsansa, helt plötsligt hade jag 25 centimeter utav sonden utanför kroppen, det var enkelt att stoppa tillbaka, men det var så otroligt gulligt! Den passade inte in på mig, den skulle bort så att jag blev "vanliga" Moa igen.

(skulle ha publicerats för ca 2 timmar sen)

oscar lär mig just nu vad fobofobi är, det är när man är rädd för fobier. jag tycker sådant är intressant, någon som vill ha en privatkurs med mig?

Söt bild va? Såhär ser jag i alla fall ut när jag slänger med håret inne på Fannys rum efter att ha jagat henne i 5-10 minuter runt hela huset. Fråga mig inte varför, tror det var för att hon var kissnödig men vägrade erkänna det. Det var kul.
Jag är faktiskt helt slut, inte slut som i svettig, utan trött. Trött och utmattad. Ska ändå träffa Marika och Oscar, om vi inte bryter trenden ikväll lär jag vara hemma kring 4-5 i natt. Härligt! Vad ska du göra ikväll?

Kavajen är från Bikbok, linnet från H&M och jeansen är second hand/Monki. Ringarna är från Glitter, Bikbok och cocoo.se

hope. hopp. hoppas. hoppas att jag får av mig ringen sen.

Jag är förvånad över att ingen läkare har kommit hit och dödsförklarat mig än, sov hos Marika inatt. Somnade kring kvart över 5-halv 6 och klev upp vid 12-halv1. Är död. Hur trött som helst efter att ha sovit så lite+blundade lite när jag kom hem+haft en överspeedad 5åring här som lekt nonstop. Ska iväg till mina tremeningar och äta middag och så nu, pappa ropade för ett tag sen att det var dags att fara, men ingen tog honom på allvar. Inte förrän tredje gången han ropar, för då tar han till den ordentliga basrösten. Den som får ungarna i vårat kvarter att springa hem till mamma och gråta.
Hade det i alla fall toppen med Marika, Oscar och Emelie igår, kommer nästan inte ens ihåg vad vi gjorde, men jo, vi spelade "med andra ord", jag läste ur Marikas bok och så spelade vi lite mobilspel. Och halvsov. Härligt!

på ett sätt är jag jättearg på honom. på ett annat sätt vill jag att han ska säga förlåt. på ett tredje sätt vill jag att han ska tycka om mig. igen.

Dag 26 – Mina rädslor

Att någon i min närhet ska dö, spelar ingen roll om det är en kille från paralellklassen i nian eller någon helt annan. Fast värst skulle det vara om mamma/pappa/någon av syskonen/Marika/Oscar skulle dö. Jag har faktiskt gjort upp en strategi hur jag skulle göra om någon av dem dog. Skulle Marika dö skulle jag t.ex. bo hos Oscar.

Att Marika eller Oscar ska "byta ut mig" mot någon lite smartare, lite bättre, lite roligare, lite snyggare osv. Jätterädd är jag.


Att bli strålad av mobilen och då cancer. Rätt ofta inbillar jag mig att jag känner strålningsvågorna ut i kroppen, det sticks och tar lite ont, och jag känner hur cellerna får fnatt och blir cancerceller.

Mörkret. När jag ska sova måste jag lysa med mobilen för att "hitta" till sängen och intalar mig tusentals gånger att "jag är inte rädd". Min rädsla för mörkret, utom det utomhus och att bli våldtagen osv. kom faktiskt sedan jag blev sjuk. Rätt knäppt faktiskt.

Att dö. Det var nog det som räddade mig från att ta livet av mig för ett, två år sedan. Att jag är så rädd för att dö, för att missa något eller för att göra någon annan ledsen.

Att såra någon eller på något sätt få någon av må dåligt. Säger jag något taskigt om någon måste jag som "väga upp" det med någon snällt. Som t.ex. att jag säger att någon har fula brallor säger jag alltid "men hon är säkert snäll ändå!".

Att det ska börja brinna i huset och alla våra saker skulle försvinna. Och att jag ska råka göra något brott så att jag hamnar i fängelse. Jag förstår inte hur man kan råka göra något sådant, men jo, det gör jag.

Att jag aldrig ska bli frisk eller att jag kommer spurta upp i vikt om jag börjar äta annars än vad jag göra nu. Rätt konstigt att jag är rädd för att inte bli frisk, samtidigt som jag är rädd för att bli för frisk.

Att blöda igenom när jag har mens och att folk ska skratta åt mig.
Eller egentligen, överhuvudtaget att jag får folk att skratta åt mig. Hemska tanke!

ni vet vad stativ+fjärrutlösare betyder va? ännu fler underbara egopics att njuta av! det är min julklapp till er hehe.



ett aaaaasfint halsband av oscar, från KappAhl. linnet jag tänkte köpa, från H&M, men det var slut när jag väl hade pengar (2 dagar senare) och ett linne med spetsrygg från JC.



ett jääääääättefint kort av mig och marika som ska hängas upp på min vägg. tack finaste marika!


schampo och balsam av mamma och pappa+en hårinpackning av samma märke av oscar, spring till Åhlens allihopa nu, bättre produkter har sällan skådats! och så hårnålar då, alltid bra att ha!


dust it och ett jättefint rött nagellack av stina, taaack! bodybutter som luktar ljuvligt och två dubbelringar som min duktiga mormor beställde från cocoo.se. Toppen!


en röd halsduk som jag har fingrat på aslänge, av Fanny. och en sjal av lillebror och lillasyster, ska byta den mot en cirkelhalsduk tror jag. en stor fet. vars hittar jag de? både från Åhlens.


en tusenlapp av mormor och morfar och 400 spänn av farmor och farfar. välbehövligt! och så eclipse!


ett superstativ, mjukisbrallor och leggins. toppen!

+ undies, en fjärrutlösare som inte har kommit än, 4 fina flytta-hemifrån tallrikar och ett ps3 tillsammans med syskonen.
Toppenjulklappar, tack miljarders miljarder!

direkt efter att jag skrev "sovinlägget" somnade jag. och sov i två timmar. mitt på dagen. och det var faktiskt två timmar. konstigt.

Gårdagens: Dag 24 – Det här får mig att gråta

Jag gråter jättesällan nu för tiden, men jag kan berätta om när jag önskade att jag kunde gråta.

När jag ser Dear John, P.S I Love You och andra tragiska filmer. Kanske Titanic. Grät en gång till Lejonkungen och en gång när jag läste När jag hör din röst.

När någon berätta en hemsk historia typ som deras bästa väns bror som dog i cancer eller så, då är det som passande att gråta.

När jag har ångest enda upp till öronen, varsomhelst, närsomhelst. Men nej, det kan jag inte längre. Vilket suger. Eller när jag är superstressad och allt går fel, istället blir jag superarg, vilket är jättejobbigt. Jag vill kunna gråta ut min ångest, se hur den rinner längst kinderna och försvinner.

När Marika gråter. Fällde en tår när Pia dog, men annars kan jag aldrig gråta när Marika gråter. Kanske för att vi aldrig har en anledning att gråta samtidigt.

När jag får ett "dåligt betyg" d.v.s VG eller lägre. Sjukt att jag blir missnöjd med det VG är ändå väl godkänt, mer än godkänt, om också är bra, egentligen.

Bara för att. Släppa och trycket utan anledning vore toppen. En on och en off knapp. Någon som kan uppfinna det?

jag tänkte skriva en rubrik som handlade om inlägget, men jag ångrade mig. istället presenterar jag freja, som jag fick av min kusin. fin.

Jag drog ju som sagt till Marika vid tio - halv elva igår. Fick toppejulklappar som jag tänkte visa lite senare idag tillsammans med resten jag har fått.
Vi satt som vanligt vid datorn, dansade litegrann, skrattade åt I Just Had Sex och blundade ett par minuter. Helt plötsligt hade jag somnat. Hoppsan liksom. Vaknade ett tag senare av att Mamma ringde, hann inte svara med hon hade skickat tre sms där hon frågade om jag var hos Marika och när jag skulle komma hem. Kollade på klockan. 09.48. Marika och Oscar skrattade åt att jag hade sovit i 7 timmar. Jag fick panik och trodde att jag hade kissat på mig i sömnen (jag var typ huuuuur kissnödig som helst när jag somnade) och hade typ dåligt samvete för att jag hade sovit medans de såg film, satt vid datorn och skrattade åt mig. De var huuuuur trötta som helst efter att ha dygnat, medans jag var "typ utvilad och inte alls trött". Ungefär så såg pratet ut i 15 min, tills jag märkt att "mammii" egentligen var "oscarpettersson" och att klockan var omställd. Jag hade sovit i 20 min, inte 7 timmar!
Typ huuuuur kul som helst, men jaa... Så går det när man är en blandning av mes, lättlurad och trött. Och när man har elaka kompisar som älskar att busa med den som är svagast.

Hehe okej, det är typ bara jag, Marika, Oscar och pappa som tycker det är kul. Men det var askul haha, "jag är helt utvilad".

jadu morfar, vad ska jag ha för rubrik nu då? kanske att jag tycker att du ska skaffa en bärbar dator så att du kan njuta av mitt vackra ansikte även i sängen/toan/köket/vardagsrummet!



förutom mitt supersmile får ni även se min vackra tunga. exklusivt eftersom det är julafton!

Aaaaaah, är toppenglad över alla mina julklappar! Har fått så sjukt fina saker och nästan bockat av allting på min önskelista, ska nog fortsätta att göra så detaljerade listor med länkar osv. det lönar sig!
Tänkte fota och visa på bloggen vad jag har fått imorgon, nu ska jag dra vidare till la casa de Mariko med Oscar!
Tack mormor och morfar, farmor och farfar eller "Cypern", mamma och pappa, mina fina syskon och Stina och Hugo!

varför är det så att mamma alltid tror att hon bor i usa på julafton och midsommarafton, det är bara då hon har skor inomhus?

Kalle Anka och julbordet är avklarat, nu ska bara våran kära tomte (som nog bor bara 2 hus bort) komma och låta oss öppna alla paket! Drar till Marika senare, för att ge henne och Oscar deras julklappar. Aaaaa, vill öppna julklappar! Ha det toppen!

Kavajen är från Bikbok, likaså den rätt så gamla klänningen, leggingsen är från Gina och korsen har jag gjort själv.

nu ska jag se julkalendern, för visst måste ni erkänna, det är lite spännande vad som ska hända med hotellet nu?

när jag flyttar hemifrån och får barn ska vi julpynta den första advent, fullt med tomtar, glitter och härligheter!

saffran, kanel, pepparkakor, blossaglögg, nötter, torkad frukt, julskinka, änglar, tomtar, glitter, carolas "jul i betlehem", tända ljus, paket, stjärnorna som hänger över gatorna, fullsmockat på stan, december, önskelistor, mörkt, mandariner, skumtomtar, knäck, ischoklad, apotekets lakritskola, rött, grönt.

Detta är julstämning. Ska dricka en sista kopp glögg, gå ner och skriva några rim och lyssna på "Himlen i min famn". Sen kanske jag är taggad på julen. Jag är i alla fall taggad på att öppna paket.

när man väl sätter igång är det svårt att sluta, jag hittar ju massor med saker som får mig att må bättre! (denna rubrik handlar om inlägget)

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Oväntade gåvor och presenter, t.ex. en fin kommentar på bloggen, en fin bild, en teckning av ett sött litet barn, en kram eller den där tröjan som jag suktat efter så länge. Behöver inte vara något märkvärdigt!

En kram när jag är ledsen/upprörd/arg/sur/irriterad/ångestfylld. Finns inget bättre, även om jag säger att ingen ska röra min feta kropp så älskar jag att få kramar, bli kliad eller stryken på ryggen. En annan sak som funkar när jag har mycket ångest är att läsa för mig!

En eftermiddag i stallet, att få mysa med hästarna, eller ännu bättre: att få rida!


En onsdagseftermiddag mellan 15 och 17 d.v.s en träff med finaste gruppen LIV, finare, starkare, roligare, trevligare, mer motiverande flickor får man leta länge efter! Puss på er alla, saknar er!

När jag känner mig speciell och omtyckt. Som när mina klasskamrater önskar mig lycka till i Umeå och frågar hur det gick när jag kommer tillbaka. Eller när Marika och Oscar skriver smileysar med "näsa" i sms till mig, eftersom jag då kan se dem. Då känns det som om de tycker om mig!

En komplimang som går rakt igenom mitt "skal". Att någon inspireras av mig. Att jag lyckas omvända en dålig situation till något bra/lärorikt. Att jag skriver bra. Att jag är kreativ eller påhittig. Att jag har fina ben. Att jag klär mig fint.

Att få gå hem till Marika och möta upp Oscar och sen ha en toppenkväll. Eller egentligen behöver den inte vara toppen, bara jag får tillbringa den med de finaste vännerna man kan ha!'


Att få sova ut, somna i lagom tid och vakna kring 12 tiden nästa dag utan att behöva kämpa sig ur sängen. Bara ligga, sova lugnt och känna sig utvilad när man kliver upp.

När jag får leka med små, söta barn, t.ex. Linus och Elvis, Hugo eller något annat trevligt barn som bara älskar att busa! Och att kramas förstås. Mitt hjärta smälter varje gång Hugo säger "Ooa" eller när Linus skrattar. Och såklart när Elvis säger att han älskar mig ↓. Underbart!


En dag som är lagom fylld med härliga aktiviteter, som jag kan njuta av istället för att stressa. Att få gå i skolan och lära mig något intressant, att få träffa Marika och Oscar, att få hänga med någon klasskompis, att få fara till Stina eller att dra ihop ett helt gäng med kompisar hemma hos någon.

är det bara jag som tycker om att sitta på golvet, eller egentligen... jag tycker om golv överhuvudtaget, de är så.. praktiska!

Istället för att stanna i sängen, fortfarande naken, som jag brukar göra på lediga dagar tog jag tag i mitt liv, gick ner och åt frukost och lunch, sprang ut i snön och lekte med mina småsyskon, hoppade in i duschen och rakade mina lurviga ben och nu ska jag faktiskt julpyssla ihop de sista julklapparna! Efter typ deppdagen nr.1 igår (fastän jag hade det jättemysigt och trevigt!) så måste jag faktiskt börja tagga julafton, är typ så otaggad man kan bli, vill inte vara med, bara öppna julklappar hehe... Ska i alla fall dra igång julspellistan och fortsätta mysa i mina mjukiskläder resten av dagen, om ingen, mot förmodan, vill träffa mig. Okej, ska ner och leta lite till pyssel i vårat kalla pysselrum! Är julstämningen på topp hos dig?

åhnej moa, du tog nattmedicinen för måndag, tänk om det blev fel, nu måste du vara vaken hela dagen för att se så att du inte får några biverkningar!

Gårdagens: Dag 22 – Det här upprör mig

Folk som tror för mycket eller pratar om sig själv hela tiden, aldrig en fråga om hur den andre mår, bara jag, jag, jag. Ännu värre är väl folk som "mår så sjuuuuuukt dåligt" men aldrig gör något åt det, de sätter sig själv i offerposition istället för att försöka göra det bästa av situationen. De sätter sig själv i ett lidande. (Berätta för mig om jag gör det, snälla!)

Krig, tragedier och hemskheter som människor själva har orsakat, eller typ cancer och sånt. Om någon berättar en hemsk "historia" får jag alltid hurrven och vill göra något för att hjälpa personen/-erna i fråga.

När en bra låt försvinner från Spotify, t.ex. den akustiska versionen på Love is on fire, huuuuur bra liksom? Eller när det tar år och dar innan en hyffsat ny låt kommer till Spotify, hur länge väntade jag inte på Body Bounce och Yeah 3x?

När man missar bussen som man måste hinna med, eller när busschauffören är lite sådär lagom puckad och kör iväg fastän man springer jämsides med den, alternativt när man inte får åka med för att pengarna inte räckte och man har glömt busskortet.

Man förlorar i Robot Unicorn Attack eller någon "trevlig" klasskamrat skriver till en i Facebook-chatten bara för att retas. VOC1a låter inte trevliga när vi sitter och spelar, snarare som om vi hatade varandra...

När jag inte får som jag vill eller när ingen lyssnar/de lyssnar men inte gör som jag vill. Eller när jag räknas som "för liten" för att ha någon åsikt, folk inte litar på mig för att jag är sjuk och har ljugit kring mat, träning och mående. 

... och ungefär en miljard saker till, som när trosorna skär in i rumpan, tröjan man har suktat efter inte finns kvar/är slut i rätt storlek, någon annan stökar ner på mitt rum, Fanny lånar mina kläder utan att fråga, jag måste kliva ur sängen olagligt tidigt, lakanen vrider sig fel när man ska sova, allt man gör går fel en dag eller man måste gå på toa och det är upptaget osvosvosv.
sjuuuuukt arg bild på mig. jag ser rikigt irriterad ut. om man hade sett mig.

berätta för mig om ni kan läsa tankar, så att jag kan kontrollera mig när jag är med er.

Det är inte min dag idag, missade bussen imorse och var så jävla arg på allt och ingenting, hade mysstund med klassen och sen vandrade jag på stan med världens bästa Oscar, kom hem för 8 minuter sen och ska ta nästa buss in till stan, alltså om 2 minuter. Jag ska till Stina och äta middag, sen ska vi vidare till Figge och Stina och spela julklappsspelet och mysa med Emmy. Trevligt! Okej, måste rusa, kissblåsan sväller över strax, bloggningen kommer vara så fattig att det finns inte,  men aja, det får ni stå ut med!

Tröjan är från H&M, brallorna från Monki och halsbandet har jag gjort själv.

till mina tappra riddare med räls: kan tandköttet svälla upp när rälsen är nyinsatt? eller är det bara en känsla?

Det är skillnad på att vara motiverad och att vilja bli frisk från sin ätstörning. Just nu vill jag bli frisk, men jag är inte motiverad. Jag vill bli frisk och "få" allt som kommer med friskhet, men jag vill inte göra jobbet. Tyvärr.
Jag vill verkligen överösa er med motivationstips (även om jag får typ sämst respons på dem, men det bryr jag mig inte om!), jag vill ringa runt och maila till varenda svensk som har någon sorts erfarenhet av ätstörningar och göra bra intervjuer. Jag vill ringa Norran, Aftonbladet, DN och VK och säga "Interjuva mig! Skriv en följetång om ätstörningar". Jag vill starta en Facebook grupp som berättar om ätstörningar, som varenda svensk ska vara med i.
Men man kan inte predika om något man inte själv gör. Man måste leva som man lär.
Just nu gör jag inte det, jag glider med, gör som jag alltid har gjort, får jag ångest av något fortsätter jag inte, jag låtsas som ingenting och slutar upp. Som i helgen och förra veckan, det kändes som jag bara åt en massa onyttigt och drack en massa glögg som jag har inbillat mig innehåller litervis med socker (vilket det inte gör!!!!), kände mig fetast i världen och slutade, ska däremot äta gott under julhelgen. Vilket är nu.
I alla fall, under jullovet ska jag fortsätta som jag gör nu. Jag ska leva livet, sova halva dagar, träffa min två bästa vänner och de allra finaste klasskompisarna man kan ha, umgås med min familj och släkt, slösa bort varenda krona jag har, åka slalom och göra sånt som är kul! Och jag ska strunta i att utmana ätstörningen. Efter jul, när skola, behandling och allt som tillhör vardagen börjar om igen kommer jag åter med förnyad kraft!
Då ska jag vara sugen på livet, vara sugen på att utmana och kämpa, söka stöd hos några få utvalda människor som än inte har valts, bli motiverad som satan av de fina flickorna från LIVgruppen och faktiskt börja leva som jag lär. Först och främst leva, sen lära. Sen ska jag leva som jag lär. Om jag fortfarande vill.
fiiiiin bild från i somras. med "lisamoren" uttalet på fin.

skulle kunna fortsätta i all evighet om att berätta om roliga saker från när jag var liten och visa bilder som är tagna med våran coola digitalkamera, men det är nog bara jag som roas.

Ett tag sen: Dag 19 – Min barndom

Finns inte mycket att säga, jag räknar mig själv fortfarande som ett litet barn. Skoja!
Jag föddes den 3 oktober 1994 på Skellefteå BB, från den stunden älskade jag att äta. Skojar inte, jag var ett ätande barn. Gick upp i vikt i rasande fart men lyckades hålla mig fit med hjälp av dagliga springturer efter katten Mozarts svans. Okej, nu ska jag bli lite seriös, fattar inte vad som har hänt med mig.
Jag kommer inte ihåg ett dugg förrän jag var typ... 2, 2½ nått sånt.
Fanny föddes när jag var 1½ ungefär, vet inte om vi räknas som, vad det nu heter, syskon som är födda inom ett visst antal månader kallas för något speciellt, något med tvillingar typ...
Vi pussades och jag tvingade henne att leka mina lekar, Josef föddes 4 år efter mig... 2 november kanske? Jag och Fanny drog med han på utflykter över gatan så fort vi kunde, 1½ år senare föddes lilla Filippa, kommer fortfarande ihåg när mamma och pappa berättade att vi skulle få ett syskon och att vi inte fick berätta det. Gissa vad det första jag gjorde var? Sprang till våran granne och berättade det, söndagen senare berättade jag det för en random tant i kyrkan. Hon föddes och jag ville att hon skulle heta Lucia alternativt Saga, om jag inte fick slänga henne i soptunnan som var min ohemliga plan, ville inte ha en till syster.

Jag var ganska så lillvuxen när jag var liten, tog hand om mina småsyskon och hjälpte mamma så mycket jag hann. Jag gick aldrig på dagis eller hos någon dagmamma eftersom mamma blev gravid titt som tätt.
Jag hade mina tre, fyra vänner men sa att jag var utanför och grät på förskolan för att jag var minst. Redan när jag var så liten så hade jag många komplex och ville gå ner i vikt, vet att jag tänkte att jag skulle lura en tjej att det var finare med stora lår och smala vader så att hon skulle gå upp i vikt samtidigt som jag gick ner. Tragiskt, men sant. Jag jämförde, och gör fortfarande, mig mycket med Fanny, hon har alltid varit smal, söt och gullig medans jag var den "duktiga".

Jag hade en bra barndom, det hade jag, med föräldrar som verkligen brydde sig och hittade på roliga saker med oss, tyvärr hade jag väl redan då anlagen för att få anorexi eller annan psykisk ohälsa.
hm.. söta bilder. älskar mina vildvuxna ögonbryn och mitt härliga "babyhull".

jag toppade håret igår, alltså vilken skillnad, mitt hår gör (någorlunda) som jag vill nu! plus att det är lent om sammet!

Nu är jag typ huuuuuur taggad som helst på att springa till bussen som för mig in till stan, där jag ska köpa den sista julklappen+en klubba till Filippas bästa vän+göra en sak som är top secret, klockan 15.00 kommer de ropa "Moa Eriksson" på tandregleringen, jag ska äntligen (?) sätta in rälsen på nederkäken. Som jag har längtat. Inte. Vid 15.30 går det en buss som ska föra mig till Mika eller Matilda. En fullspäckad dag alltså, som jag älskar!
Har tagit mig en liten sovmorgon till typ för en timme sen, älskar att vara ledig mitt i veckan! Jag ska verkligen njuta av jullov, om jag inte saknar min classmates för mycket alltså..

Skjortan är från H&M, linnet från Cubus, leggingsen är egentligen från H&M, men sydde på skinnlapparna själv. Halsbandet är från Glitter, likaså ringarna+Bikbok.

när jag hade sond såg man den inte, då såg man moa. när man kollar på bilder nu, ser man sonden, sekunden efter ser man moa.

Amanda frågade: "kan du förklara för mig hur den där slangen fungerade..?", så det tänkte jag göra!

"Den där slangen" som även kallas sond har jag haft ett flertal gånger, första gången när jag blev inlagd första gången, ca 3 månader. Jag klarade mig utan den i ungefär ett halvår, tills jag blev inlagd igen, jag fick återigen en sond insatt för att jag skulle få näring, den åkte lite ut och in där under 1½ månad. Blev utskriven, blev inlagd igen, knappt 1 månad senare. Från den 6 juli 2009 till den 22 februari 2010 sondmatades jag så gott som varje dag.

Sonden sätter man in genom näsan, upp förbi den "lilla kröken" i näsan och ner i munnen och förbi svalget och vidare till magsäcken. Jag satte nästan alltid sonden bakom örat, fasttejpad på min torra kind. Den där sonden har sitt eget lilla liv och har ett fåtal gånger glidit ut i sömnen när sammetstejpen inte suttit som den skulle, eller glidit ner lite för långt i magen, 12fingertarmen tydligen, eftersom vätskan som man drar upp för att se om den ligger rätt har varit grön. Eftersom sonden har legat och retat så många månader i det där locket till magsäcken, herregud vad heter det? Jag som kan det där på latin och allt... Jaja, det i alla fall, funkar inte riktigt som det ska, efter varje måltid kommer det som upp litegrann, för att det inte stängs ordentligt. Tror jag i alla fall, det är min personliga teori som jag alltid glömmer att dra för en läkare. Blablabla, strunt i det nu!
Sondnäring, dryck och medicin sprutades ner med en vanlig spruta för att landa i magsäcken. Om ni någonsin har ett val, välj att äta istället, att sätta in en sond och att sondas är extremt obehagligt!
Är det något mer du undrar är det bara att fråga på!
jag har ungefär en miljard bilder på mig med sond...

jag ska typ ge en eloge till mig själv för att jag ens orkar skriva detta värdelösa inlägg, en ännu större eloge till er som orkar läsa det!

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Jag kan faktiskt inte säga att jag har haft någon favoritfödelsedag, så vi kan väl dra ungefär alla år jag någonsin har blivit äldre? När jag fyllde... fyra, fem kanske, hade jag en Mimmi Pigg tårta som var ungefär min högsta önskan då. En gång i tiden älskade jag glasståg också, som jag alltid hade. Vi lekte alltid den där leken när man ska gå runt stolar och sätta sig ner när musiken slutar, den gjort alla kalas till superdåliga, jag vann aldrig? Slutade alltid i tårar...

Hm... en gång fick jag en Karin Kanin av mina kusiner, som jag fortfarande har kvar, en gång fick jag en timmerlastbil av pappa som han hade köpt på ICA som jag jättejättegärna ville ha. Nått år fick jag en vinröd dockvagn som jag senare gav vidare till lillebror, han körde race med den.. 

När jag var mindre bjöd jag alltid samma vänner på mina kalas, Emmy och hennes lillebror Emil, Joel, Isabella kom någon gång, Mette, Josefine, Idah Nylén och Mathilda och hennes storasyster Amanda. Det var typ dem, alltid. Vet att Linnea Möller kom något år också, höhö.
2005

2006

2008

2008

2009

2010

elvis sa att man kunde ha flera skivor i cdspelaren, sen lät det typ bombombombom när han stoppade i ett par

Nästan varje dag när jag har kommit hem går jag upp på mitt rum, drar ihop håret i en svans mitt på huvudet och tar av mig alla smycken, vet ni hur underbart det är? Oftast drar jag på mig VOC tröjan också, men idag satt den på hela dagen. Skönt!
Hade bara en lektion idag, jag var i Umeå de två första lektionerna, och svenskan blev inställd, precis som alla andra lektioner imorgon, hur bra liksom? Är alltså helt ledig imorgon, ska bara in till stan en tvärtis och sen ska vi ses några stycken ur klassen hos Mika, vid tre ska jag till tandregleringen och sätta in rälsen i underkäken. Astaggad. Inte!
Har i alla fall haft en hyffsat bra dag om man bortser från Umeåresan och den sjukt dryga bussresan hem, kändes som den tog en timme istället för en halv!

Ja, "Jultomen:)" jag vill fortfarande ha en svart, transparant skjorta från H&M!

usch, min mjölk for ner i mitt luftrör. dvs trakea, mitt enda fel på provet om andningsorganen, på bilden om kroppen. nu är det det enda jag minns

Dag 20Den här månaden

... har jag haft på mig detta:


kan man röra på sig så pass mycket att revbenen rör i varandra?=

Jodå, det var en smart idé att gå till Marika utan vantar. Det var däremot en dum idé att ens gå till Marika. Alltså ni fattar inte hur det blåser/snöar/stormar här just nu, inte kul alltså!
Imorgon är det meningen att jag ska till Umeå och ha familjesamtal, men det verkar som om det blir inställt p.g.a det dåliga vädret, däremot är inget säkert, så jag orkar ändå inte packa väskan för badet som isåfall skulle ske. Hoppas på Umeå... Men vill inte missa livräddningen!

Hade det i alla fall mysigt hos Marika, vi såg Love Actually och jag fick knappt 78% rätt på Europas länder, jag som var en stjärna på dem våren-09. Europas länder, Europas huvudstäder, alla län i Sverige, sjöar, städer i Sverige, öar i Europa. Vad hände med den kunskapen?

hm.. ibland känns det som att det saknas lite kategorier. moas minnen, moas tankar, moas galenheter kanske?

Förrgår: Dag 17 – Mitt favoritminne

Ojojoj, så fruktansvärt svårt! Jag vet inte precis viket som är mitt absoluta favoritminne, kan vara när Filippa föddes, när Elvis döptes, när vi stod som tokar och dansade till Pulpa eller "popcornet". Har en miljard jättefina favoritminnen, men jag tänkte dra en kväll för ungefär ett år sen, när jag var hemma på julpermission och verkligen kände att ja, jag vill hem, det här är livet jag vill leva!






Jag har inga fortsatta bilder på denna kväll, men jag är ganska övertygad om att den slutade med att vi satt typ 10 pers på mitt rum och pratade. Jag skrattade mer än vad jag hade gjort sammanlagt på ett halvår den där kvällen, eller ens bara den första timmen, när jag och Marika posade som vanligt framför kameran. Marika och Oscar kommer hata mig för dessa bilder, men detta är ett underbart minne! När jag kom hem från den där permissionen var jag en helt ny människa, gladare och mycket mer motiverad!

för tillfället sitter våran katt leia uppe på stegen till lillkojan, oftast brukar hon inte få sig ner själv, vi får se hur det blir idag!

Svar till Elin: Tack! LPT står för Lagen om Psykiatrisk Tvångsvård. För att få ett LPT över sig, d.v.s ett vårdintyg att du behöver vårdas på en slutenvårdsavdelning mot din vilja:
- Du ska lida av en allvarlig psykisk störning.
- Har ett oundgängligt behov av psykiatrisk vård (vården kan ej tillgodoses på annat sätt än genom inläggning).
- Motsätter sig frivillig vård eller ej anses kunna ta ställning till detta. (enligt Wikipedia)
Googla LPT om du undrar mer, finns hur mycket som helst att läsa!

För mig betydde LPT att jag vårdades mot min vilja på barnpsyk för att jag skulle få näring och sätta igång min kropp igen, att jag kunde tvångsmatas och bältas i en bältessäng om det behövdes.

Svar till Anonym: Jo, jag kommer kunna tugga tuggummi ändå, jag vet att tandläkarna säger att man inte ska det, men alltså.. tuggummi är ju typ min räddning! + att det är gott! Första dagarna, vet du ju såklart, tar ju så fruktansvärt ont att bara borsta tänderna, så första veckan måste jag nog avstå denna njutning, men sen är det då fritt fram!
ännu en söt bild på mig, helt ofixad.

jag kommer sakna att tugga tuggummi när jag sätter in rälsen där nere, det tar ju så fruktansvärt ont då!

Som alla andra helger så låg jag kvar i sängen enda tills jag var tvungen att kliva ur sängen, hur många gånger jag än sa till mig själv att jag skulle gå och göra något viktigt. Fick mig i alla fall ur, och gick till Marika, målade naglarna och fixade håret. Sen gick jag hem. Ska vidare till mina små, söta kusiner och köra julklappsleken, askul! Vad ska du göra ikväll?

Koftan är från JC, leggingsen och linnet från Gina och sockarna är från Åhlens.

jag däremot, är allergisk mot oscar, han framkallar känslor av att jag måste brottas. vilket jag gör.

Precis såhär känner jag inför att bli frisk, eller friskhet överhuvudtaget.

Det är ett medvetet val att inte skriva så mycket om sjukdom och sånt som rör min ätstörning här i bloggen på ett tag. Jag vet egentligen inte varför, kanske för att det aldrig blir så pass positivt som jag vill ha det. Jag har kommit en jävulskt bra bit mot att bli frisk, men inte tillräckligt lång bit för att kunna räkna mig själv som frisk, det är ett tag kvar tills dess. Allt det som skulle kunna räknas som sjukt händer i min hjärna och i mina handlingar, det syns inte på mig om man inte vet om det men jag tar ändå fruktansvärt illa upp när folk frågar om jag verkligen är sjuk längre.
Jag skulle kunna berätta om det för de i min närhet, t.ex. klassen, men jag vill inte bli sedd som "hon den sjuka", men samtidigt är det konstigt att bara försöka beskriva det på bloggen, där vem som helst kan läsa det.
Jag står inför ett val, känns det som, hur vill ni ha det, mina kära läsare?

emmys hund milla är allergisk mot mot katter. knas!

jag och syster. how cute?

shake that... nej, min värld är redan tillräckligt skakad! som en colaflaska som det kommer spruta ur när den öppnas...

Visst ser jag riktigt listig ut? Klurig som? Eller bara galen?

Morgonen var G A L E N ! Bussen går tjugo i, 36 i stod jag naken, helt ofixad. Missade såklart den "snabba bussen", men hann, som tur var, med Oscars buss. Detta resulterade i att jag hade typ världens enklaste outfit matchat med turkosa sockar och slickat hår. Man skulle nästan kunna gissa att jag hade en genomskinlig kondommössa på mig, eller hur? Har ni inga toppentips för hur man får ordentligt med volym?
Klippa bort nötta toppar? Tupera? Volym Master? Dust It? Annat supertips? Som dessutom ska hålla hela dagen, tell me, jag behöver det!

lovisa har förändrats något otroligt, ser knappt att det är hon. jag däremot är mig lik, samma bruna hår och samma lugg.

Dag 16 – Min första kyss
Hur cuta var inte jag och min storkusin när vi var små?
Som liten älskade jag att pussas, tydligen. Satt och bläddrade i ett fotoalbum och hittade ungefär 5 bilder där jag pussade mamma/min lillasyster/Lovisa/Emmy. Gulligt. Typ.

Vet inte om man kan kalla detta för "min första kyss", men vad kan man skriva egentligen?

har ni någon gång hittat en skjorta utan pingvinrumpa som man kan använda till leggins? alltså tillräckligt lång? inte jag.

Herregud säger jag bara, jag sitter och kollar på outfits-bilderna som Fanny tog nyss. Fina. Inte alls! Vet ni vad det värsta är? Att det var en fotograf hos oss idag som skulle fota inför massa reklamgrejs och sånt för Vård och Omsorgs programmet. Jag var en av de tre som han fotade för "framsidan" om man säger så. Jag, Ahmed och Jenny. Tapet herself kommer alltså att skämma ihjäl sig ordentligt när bilderna trycks upp, vem kommer vilja hamna i VOC1a/b nästa år? Ingen!

Okej, inte mer negativa förklaringar om mig själv, är det speciellt peppande? Nej!
Ska gå och se Caspar i Nudådalen med lillasyster och Angelicka, som jag tvingade hit. Snällt!

Skjortan kommer då från H&M, linnet är från Gina, jeansleggings från Vero Moda, halsbandet är från Glitter och ringarna är från Glitter/Bikbok/Ur&Penn.

mika tror att jag drömmer om henne. fanny tror att jag drömmer om henne, emelie likaså.

Gårdagens: Dag 15 – Mina drömmar

Jag väljer att göra som min fina vän Marika och skriva om mina drömmar om natten, inte mina framtidsdrömmar, det får komna senare!

Jag drömmer alltid jättemycket, men bara mardrömmar när jag har feber. I mina mardrömmar är allting jättestort och tungt, när jag ser något stort på riktigt brukar jag säga "som i en mardröm", alltid är det så! Saker växer och tynger ner mig.

Mina fina drömmar, okej, jag har aldrig fina drömmar, de är så knasiga allihopa. En gång drömde jag att jag var tillsammans med Ola från Idol, att avdelningen var hemma hos mormor och morfar, att jag var superman eller att jag hoppade studsmatta med en person som ändrade utseende hela tiden.
Jag älskar att drömma, det händer alltid så konstiga saker som inte skulle kunna hända i verkligheten. Bäst var väl, för flera, flera år sen, när Marika sov över hos mig och vi drömde exakt samma sak!

moa när hon sover. pixlig.

2 åring: mamma, nottin kompars, notting kompars!

Idag var det julavslutning på gruppen, jättejättemysigt var det med tända ljus, vindruvor, pepparkakor, skumtomtar och... te, som vanligt! Måste bara säga till alla er där ute som får möjligheten att börja någon form av gruppbehandling: ta chansen, det är värt det alla gånger!!
Jag, som hatade BUP mer än jag hatar leverpastej, palt och pölsa, längtar nu tills onsdagarna när det är grupp! Vi är sju toppentjejer som faktiskt kan stötta varandra, man blir mycket mer motiverad när man får höra att andra i nästan samma sits klarar en viss sak, då vill man också kunna klara det för att sedan skryta om det och få fin feedback nästa grupptillfälle.
Att det dessutom är bra behandlare och bra upplägg på DBT:n är bara plus!

Idag, som avslut lyssnade vi på "Nothing Compares 2 U" och skrev fina saker om den som satt till vänster om oss, jag fick detta;
hur fint som helst va? gör mig jätteglad!

kanye west då, inte ska du väl sjunga om bilder på din lilla snopp?

Nu har min H&Ms-transparanta-skjortor-samling utökats med den fina, fina blåa som jag och Marika beställde för någon vecka sen. Endast 50 spänn! Ingenting, nästan, utom i juletider när vartenda öre räknas som en förmögenhet. Tur att jag har syskon som går att lura/är skyldiga mig pengar. Toppen! Och min burk med enkronor såklart, oturligt nog vägrar Marika att ta emot småpengar. Varför? Ingen aning, tokig brud det dära!
Är fortfarande sugen på en svart faktiskt... Brukar ju låna Fannys, men ofta, ofta, planerar vi att ha den samtidigt... Någon som ha en över?

bara för att du läser min blogg varje dag, bara för att du hatar att kolla den och inget nytt inlägg har kommit upp, bara för att bloglovin' löser det problemet!

bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin

julavslutning på dansen, juluppehåll på pianot och imorgon blir det jullov från gruppen. jag vill ha jullov från skolan ju!

Såhär ser den ena av våra julgranar ut julen-10, den andra står nere i källaren och är "barnens" och mycket finare!
Det är endast 10 dagar kvar till julafton, jag har två julklappar kvar att köpa men ändå ingen julstämning... Ska subscriba pappas julspellista, alternativt Marikas pappas, man vill ju lyssna på samma låtar som man alltid ha lyssnat på! Ska försöka slå in julklappar imorgon, förbereda en eller två eller tre eller fyra stycken ikväll/imorgon kväll och kanske... äta julmat! Tycker egentligen inte julbord är speciellt gott, det är ju som bara köttbullar och potatis, och skinka då, skinkan är det godaste! Ska försöka äta havregrynsgröt med kanel och äpple i snart, och dra över lite kanel över äpplena till melliset, äta någon peppis och lussebulle och dricka litervis med glögg! Usch så gott det är! Och äta nötter och torkad frukt, det är jul på riktigt! Vad gör du för att komma i julstämning, inspirera mig!

men har du tänkt på hur hans hår ser ut? som... vispat!.. poröst! menar du fluffigt?

Ni ska vara glada att eran favoritbloggerska fortfarande lever, -25 grader imorse när jag sprang till bussen, lagom härligt. Vad som var några grader skönare var att åka med Kaplanbussen till Balder och att ligga nerbäddad i sängen i metodrummet för att bli matad med vatten av Lisa. Vi får små lappar med problem vi har när vi blir matade min var att jag ville ha mer mat hela tiden, jag valde att bara "äta" vatten, lovar att jag lätt fick i med en halvliter vatten på några minuter, gissa vems kissblåsa höll på att sprängas innan jag kom hem? Moa Erikssons!

Ikväll ska jag slå in julklappar, så sjukt roligt är det! Sätta igång pappas julspellista, dra fram varenda papper och pyssel vi har och sen klippa och klistra, ska söka efter lite inspiration först!

Skjortan från H&M då, halsbandet är från Cubus och brallorna från Monki.

EDIT: Detta var ju dagens utmaning dessutom, Dag 14 - Det här hade jag på mig i dag

jag satt mig sådär duktigt precis bredvid dörren på kaplanbussen för att slippa tränga sig fram. gissa vad som står på dörren? utgång förbjuden.




Jag lovade Fanny att blogga om hur söt hon är så; Fanny Brandt är jättesöt, men det är knappast någon nyhet!

Och gissa vem som är typ världens coolast flicka då? Moa Eriksson! Har bytt båge i tandställningen, satt in gummiband och sagt att jag ska stoppa in räls på undertänderna på fredag, och det tar inte ens ont! Iskall är precis vad jag är!

min plan var att sova halv elva, kommer nog bli halv tolv. som vanligt...

Dag 13 – Den här veckan


... har jag:
♥ lagt till tre nya låtar på min Spotifylista, ovanligt få!
♥ inte pluggat på varken engelskaprovet eller matteprovet
♥ ätit det sista ur Noisettesåstuben
♥ inte kommit i julstämning
♥ dammsugat bort alla dammråttor från mitt rum
♥ kramat cirka 40 pojkar
♥ spillt yoghurt på mina svarta jeans
♥ druckit festis som smakar yoghurt på Waynes med Stina
♥ förlorat en prenumerant på bloggen
♥ fått en ny prenumerant på bloggen
♥ ätit kiwi och druckit varmt te hos Markus och Karin
♥ skrattat åt Linnéas roliga svar på "vad vägde du som minst". Svaret var 3,2 kilo.
och sovit. och legat i sängen. som vanligt!

21.30: godnatt! 21:35: moaaaaa, du har kvar mellis att äta! 21.50: borsta tänderna, för andra gången.

Finaste Lisa bestämde sig att skicka ett litet paket med en fin, vit skjorta från Lycksele efter mitt inlägg där jag berättade om min kärlek till dessa transparanta skjortor från H&M. Tack Lisafisa, säg bara till så skickar jag ett oanvänt plagg ur min garderob som du tycker om!
Redan imorgon får ni nog se det på, nu ska jag läsa lite bloggar+skriva dagens utmaningsinlägg!

visst har jag fint glitter i håret? meningen var att hela voc1a skulle vara glitterflickor/pojkar, tyvärr blev vi bara några stycken...

Vilken mysig dag jag har haft och ska fortsätta att ha! Sovmorgon, satt ensam på bussen och pluggade, jag tycker om att åka buss! Det är så.. rofyllt, man får "tillåtelse" att vila. Och så kan man plugga på det man inte orkade lära sig kvällen innan! Spelade några toner på pianot, hade lite engelska och omvårdnads, satt över en timme på Bokia och pratade med Fanny, Lisa och Mathilda, ojojoj vilka fina flickor! Köpte även 2 julklappar, nu saknas bara.. 4 stycken! Hur många julklappisar har du köpt?

Tröjan kommer från Åhlens, jeansleggingsen är från Vero Moda.

sluta då moa, sluta då! okej, ska jag sluta? neeeeeeeej, sluta inte! hihihihihihi, sluta då moa!

Om det, mot förmodan, är någon som undrar vad jag gjorde igår när mörkret började komma ber jag er att kolla på de finaste mobilbilderna utav dem alla! Jag var och lekte med mina småkusiner, byggde lite tågräls, åkte lite stjärtlapp, ritade någon fin teckning och brottades. Och usch vad jag tycker om dem!
Jag får en liten tår i ögat varje gång jag tänker på att de inte alltid kommer vara 6 och 4 år gamla och älska att busa, säga tokiga saker och att leka med bilar. Jag har ungefär en miljon bilder fyllda med deras tokigheter som jag börjar le bara av att se på, för hur underbara är de inte?♥

Nu ska jag fortsätta njuta av min sovmorgon genom att vara riktigt, riktigt långsam när jag duschar!

hm.. jag märker nu hur extremt fotogeniska vi är. det finns få bilder som går att presentera, så pass fina är vi. typ.

Dag 12 – Min bästa vän

Min absolut bästa vän heter Maroska och brukar byta skepnad lite då och då, ibland blont, långt hår och ibland brunt hår med snelugg. Klär sig ibland i leggings och ibland i mörkblå jeans med ett skärp och vita sockar. I bloggen går h*n under psedonymerna Oscar eller Marika.

Marika Larsson och jag har varit bästa vänner i typ en evighet och ska vara det för resten av livet. Vi har så gått som gjort allt tillsammans (okej, nu lät det lite fel...). Vet inte hur många gånger jag har vandrat från och till Marikas hus, hur många gånger jag har knackat på dörren och klivit in och mötts av en hund med viftande svans. Hur många gånger jag har legat i Marikas säng och hur många gånger vi har skrattat så vi får ont i magen tillsammans. Jag kan heller inte räkna antalet tårar jag har fällt i tron om att Marika inte längre är min bästa vän.
Som tur var kom hon tillbaka och vi kom om möjligt ännu närmare varandra, jag vet att Marika tycker om mig (även om jag faktiskt inte kan förstå hur) och att jag alltid kan prata med henne. Det går faktiskt inte riktigt att förklara vad jag vill berätta. Marika är världens bästa och ni ska veta att ni bör vara avundsjuka för att jag har fått den finaste utav dem alla!
Oscar Pettersson eller Oscar Petterson som jag så ofta råkar skriva, har inte varit bästa vänner lika länge, men vad gör det? Occe är ungefär den mest empatiska människa jag känner som är så sjukt intresserad av ätstörningar, undrar, frågar och vill hjälpa. Oscar tycker och tänker en hel del, han vet inte riktigt lika mycket, men nästan. Oscar är en smart pojke som jag önskar att alla hade, vet ni hur toppen han är? Detta går inte riktigt heller att förklara, vi är jättesnälla mot varandra när det gäller självkänsla och sånt, men älskar att brottas och se Grey's.

Tack. Tack för att ni är mina bästa vänner. Tack för att ni vet vad jag behöver och vill. Tack för att ni får mig att må bra. Tack för att ni får mig att vilja bli frisk. Tack för att ni stöttar mig. Tack för att ni skrattar åt mina dåliga skämt och åt mitt fula skratt. Tack för att ni orkar med mig. Tack för att ni läser mina lame:a inlägg om er. Jag älskar er♥

jag önskar att blogg.se snart kommer på grejen med att kunna sätta ett inlägg i flera kategorier, skulle vara toppen!

När jag ser på andra tycker jag att det är jättefint när man har lite rumpa, när man har kurvor, verkligen jättefint. Men sen kollar jag på mig själv. Jag hatar mina "kurvor", jag skulle vilja passa in under benämningen "smal som passar i stuprör" istället blir passar jag i bootcutmodell, ungefär det fulaste en 16 åring kan ha på sig (nästa efter superutsvängda jeans). Hatar det. Jag vill så gärna hitta ett par jeans som jag känner mig snygg i, just nu är jag bara så obekväm i allt som sitter tajt runt låren, ändå envisas jag med att ha tröjor instoppade i brallorna, det är ju sååå fint! Men okej, det är bara att uthärda..

Tshirten kommer från H&M, skärpet från JC och jeansen från Gina.

någon söt läsare som vill skicka sin tre-åriga samling av olösta miljonkryss så är det bara att skicka!

Gårdagens: Dag 11 – Min dag


min dag började med en god frukost och en timme senare gamla rester till lunch kombinerat med "miljonkrysset" - älskar lördagsmorgonar!


sen låg jag i sängen.. och låg i sängen.. låg lite till i sängen.. rörde mig litegrann... låg ett tag till..



occe kom hit en stund och satt och pratade en massa strunt, som vanligt, trevligt värre!

Kunde jag ha valt en bättre dag eller? Låg i sängen 22 av dygnets 24 timmar, enda avbrotten var för att äta/gå på toa/gå till Alba/möta Oscar/säga hejdå till Oscar. Men man behöver sånna dagar också... fast jag hatar dem faktiskt höhö. Okej, nu ropar pappa med sin basröst att jag ska komma ner och keeeeka, tjing!

men va? varför tror ni att den blommiga klänningen är bland det finaste jag har i garderoben? kan det vara så va?

Jag har en egen liten regel att jag aldrig får använda samma outfit två gånger, vilket är otroligt irriterande ibland! Dessa matchningar bär jag gärna igen, synd bara att det blivit för kallt/för snöigt/för perfekt för att använda dem. Vågar som inte. Konstigt egentligen.

hur kunde mamma ringa precis när jag dödade grisar? vilket svin!

idag är det obligatorisk igloobyggning för de som vill! dubbelmoral?..


trött brud.



ännu tröttare.



sover.

Hade en toppenkväll hos Fanny igår kväll med Mathilda och Matilda där vi såg lite Idol, en film och småpratade en hel del. Mysigt!
Tog sovmorgon till 12 men ligger fortfarande i sängen, måste kliva upp typ.. nu!
Idag ska jag:

- Städa rummet och julpynta.
- Slå in två julklappar.
- Skriva ett brev.
- Skriva en lista till mig själv, ska nog blogga om den sen.
- Försöka hitta någon som vill vara med mig ikväll haha.

Vad ska du göra idag?

fanny... det brinner... ojdå.. mammaaaaaa, mammaaaa, det brinner!!

Dag 10 – Min första kärlek

Kalla mig tönt, nörd eller vad som helst, men min första kärlek måste nog vara Harry Potter.
När jag var nyfyllda sju år började jag läsa första Harry boken; Harry Potter och de vises sten. Skrev i min dagbok HEMLIGT!!! LÄS INTE!!! JAG ÄR KÄR I HARRY POTTER!!! Tuff brud..
Som tur var så svalnade känslorna i takt med att jag förstod att de tyvärr inte var besvarade men hallå.. hur snygg var han inte med runda glasögon, blixtärr och levde i den fantasivärld som jag så gärna ville ha! Helt sjukt egentligen.. Men jag kommer nog gråta när sista filmen är slut... Vem var din första kärlek?

hur jag får den där "fina" luggen som spretar åt alla håll? jag duschar och blåser håret lite åt fel håll, älskar det. not.

Glad brud eller? Eeee, jo, det är jag! Anledning 1: Jag ska till Klutmark med Matilda och Mathilda och träffa Fanny, trevlig värre! Anledning 2: Min och Marikas skjortor har kommit, några veckor för tidigt! Anledning 3: Har haft en trevlig dag på stan med Stina, hann shoppa en julklapp 2 minuter innan bussen hem gick!
Nu ska jag lyssna lite på min favoritlåt Snook, svett och tårar, platta håret, äta, fortsätta prata med Marika på msn och.. byta kläder, kanske?

Skjortan är som vanligt systers och från Bikbok, bustiern är från Bikbok och brallorna från Cubus.

nej, alltså de är inte tvillingar, de är bara lika du vet. jaha, okej.. 7 timmar senare; jo, de är tvillingar, men de bor inte tillsammans och blablabla

Vi bakade några fina peppisar i... tisdags? Onsdags? I veckan i alla fall. Och eftersom det är jul får vi göra det roligaste av allt (förutom tjuvsmaka av degen); glasera!
Stjärnor, hjärtan, gubbar, gummor, herr Nilsson, Lisa Simpson, blommor, Nalle Puh, ballerinor, trasiga pepparkaksgubbar, bokstäver, granar, katter, pusselbitar, fiskar, Tiger, bollar osv osv osv.
Ni trodde att ni hade många pepparkaksformar? Få slår familjen Eriksson på den fronten, vi har fyllt en.. 10 liters låda kanske? med pepparkaksformar. Mmm, härliga tider! Älskar att baka pepparkakor och lyssna på Carolas julskiva, det är äkta julkänsla!

i nederländerna ska vi knarka, köpa sex och dö i en gränd. tydligen. någon som är mer peppad att följa marika dit?

Dag 09 – Platser jag besökt

2002 var jag och min familj, mina äldre kusiners familj och farmor och farfar i Italien, Catolica för att vara mer bestämd, under 2 veckor.
I Italien åt vi pizza och köttfärs, badade varje dag, läste böcker, köpte Barbiedockor och var vakna halva nätterna. Och så blev vi bruna som pepparkakor. Det var verkligen helt underbart att köpa studsbollar, dricka Fanta hela dagarna och att.. bara vara. Skulle mer än gärna göra om den resan, shoppa, sola, bada och bara njuuuuuta! 
2007 var jag och mina syskon i Finland över 100 gånger. Eller okej, vi hoppade över gränsen ungefär 100 gånger, eee... och jag vet. Snygga skor. Snygga kläder. Snygg Moa.
2008 följde jag med mina kusiner och deras föräldrar på en resa till Skåne och en dag tog vi båten över till Danmark, en riktig heldag när jag önskade att jag kunde danska så att jag kunde få låna toaletten och... vet inte, det var en resa utom Sveriges gränser!


Jahapp, så berest är jag. Tre länder har varit i. Okej, fyra, jag har varit i Sverige också. När jag bli större ska jag resa. Resa, resa, resa. När jag får barn ska jag satsa pengar på att resa, att låta dem uppleva något, det är väl nackdelen med att vara så många i familjen..
Något Afrika-land, Frankrike, Spanien, USA (!), Australien, Thailand, Kina kanske, Mallorca, Kanarieöarna, Grekland, vill se så mycket man bara kan! Och så vill Marika till Nederländerna, tydligen.. Vars vill du resa?

jag förstår inte hur man kan sjunga en hel sång om någon man "just haven't met you yet" + typ 5 remixer?

Gårdagens: Dag 08 – Ett ögonblick

Denna bild är tagen 22 februari 2009, ni ser det kanske inte, men här var jag så fruktansvärt lycklig! Denna bild skickade jag i ett MMS till min lillasyster med texten "ser du någon skillnad?". Kan ni gissa vad skillnaden var? Nej, luggen var inte nyklippt, nej, jag hade inte sminkat mig och nej, jag hade inte bytt kläder. Jag hade dragit sonden!!!
Klockan 14.00 (eller var det 14.30?) träffades jag, mina föräldrar, mina två behandlare, överläkaren på avdelningen och fyra personal från avdelningen för att planera min framtid. Detta slutade i att jag drog sonden, stannade på avdelningen i en vecka och blev utskriven typ.. 2-3 månader senare. Det var en underbar dag och jag var för första gången stolt över mig själv, för att jag hade dragit sonden och för att jag nu skulle klara av att äta och dricka näringsdrycker. Och för att jag hade "fört in" ett nytt system på BUP, att dricka näringsdrycker istället för att ha sond, något som jag faktiskt hade velat enda sen jag blev inlagd, att jag skulle göra någon skillnad, att jag skulle göra något för att förbättra det. Att personalen skulle minnas mig.

Detta ögonblick var alltså när jag hade dragit sonden och kände bara nu jävlar ska jag fixa det här, nu ska jag äta!

det hände en så jeeeevla kul grej på bussen, vill bara skratta i all evighet! vad är bättre än när folk skäms och man själv njuter?

Vet ni vad jag älskar? Att min bästaste lillasyster Fanny älskar att fota och får mig att se respektabel ut på bilder, eller okej.. hyffsat respektabel! Tre saker jag till älskar denna dag; Att jag och JuliaG är asbra på att dansa! Att sitta och skratta på bussen med Mathilda och att få följa MatildaW hem. Trevlig dag, nu vaknas det middag och efter det; DANS!

Koftan kommer från Lindex och är ett nyfunnet fynd ur garderoben, lilla leohårbandet/turbanen är hemmapysslad, linnet är från Gina, brallorna från Monki och ringarna från Glitter/Bikbok.

här moa får du ett par rutiga sockar. eee, de är randiga josef? äsch, samma sak!

Jag är slut. Helt slutpumpad. Den sista timmen levde jag på resterna av min energi, helt överspeedad. Ska vi ta det från början?
Först och främst; 3 timmars foxtrot och bugg. Det var faktiskt riktigt roligt, vi dansade med andra VOC1orna, Industri2or och en energi2a. Fullt med pojkar alltså haha.
Pappa stod och tutade när jag var klar, med kalla våfflor och hjortronsylt att äta till lunch. Hade ett jobbigt invidualsamtal där jag insåg en hel del saker. Bland annat hur mycket jag har kvar. Och hur jobbigt jag kommer ha det under våren när jag måste få bort alla dessa saker. Och att jag inte vill bli frisk för min egen skull.

De fina tjejerna i gruppen fick mig i alla fall taggad igen, ville bara gråta där ett tag. Sjöng för pappa både till Umeå och hem, stackarn.
Och vem ger inte järnet och blir helt galen på dansen? Jo, Moa. Så nu väntar jag mig lite blåmärken, träningsvärk och en god natts sömn. Sov gott, nu ska jag lägga mig ner och dö.

med mycket god fantasi ser man att det står shanghai suprise på lillasysters linne som jag har lånat. och ja, jag vet vad det betyder, rätt så kul ändå?

Tror att detta är första gången i enbartmoa's historia som jag hinner blogga på morgonen när jag börjar halv nio. Detta måste firas! Tyvärr hinner jag inte fira, måste rusa till bussen. Eller okej, jag ska leta svarta sockar, packa väskan och sen springa till bussen. För springa till bussen måste jag alltid göra, spelar ingen roll om jag har går halv eller kvart i. (Bussen går tjugo i).
Idag har vi dansdag, eller dansförmiddag. Vi ska dansa med den andra VOC1an och en okänd tvåa, alla brudar i klassen hoppades att det skulle bli bygg2orna, men icke. Än så länge är det okänt vem vi dansar med. Säkert några datagrabbar med finnodling och lökringar, men vi får hoppas på det bästa! De är säkert snälla ändå?
Ska till Umeå idag också, och dansa ikväll, bloggar mer när jag kommer hem och har sett Grey's, vid 10. Ta hand om er, tjing!

ja, jag undrar jag också. var är savetterna??? de är slut. tyvärr. måste fylla på mitt förråd.

Dag 07 – I min handväska

Nu, när jag har min älskade, varma dunjacka med enorma fickor är det fickorna som får agera väska för mig. Stoppar ner allt jag hittar på gatan i dem, brukar bära omkring på systemkameran där ibland, lite vad som helst kan man hitta. Har städat där i för inte länge sen, så nu ser den sina bättre dagar. Undra hur länge det kommer hålla? I höger ficka har jag börsen (för att inte glömma busskortet!!!), ett örhänge, mina fjärilsnycklar och den obligatoriska tandborsten som hör till när man har en vacker räls som maten fastnar i. Älskar den.
Vänster ficka är fattig som satan, ett råååsa läppsyl, halvfungerande hörlurar och sånna där knappar som man sätter på om en lossnar. Vad är roligare än att sitta och försöka bygga ihop dem när man har tråkigt?
Sen har jag ju självklart med mig en massa småsaker i väskan också, pennor, ringar, snoddar, hårnålar, medicinburkar och ett hav av tamponger. Andra saker som brukar få hänga med är vantarna, kalendern, fler medicinburkar, busstabellen och lite andra skrivböcker och gamla papper från stenåldern.
Underbart!

hmm... om både daniel adams-ray och björn gustafsson är upptagna skulle jag kunna tänka mig att gifta mig med victor's pixel font.. hur fin?

Hur många gånger har jag inte varit och fingrat på den där fina, fina blå skjortan? Tre? Fyra? Och hur många gånger har jag klickat upp bilden på de fyra finaste skjortorna på H&M's hemsida? Sex? Sju? Tio? Den gröna är i min ägo, skulle inte tacka nej om någon ville sälja en svart eller vit likadan i 34, 36 eller 38 för ett överkomligt pris, skulle vara U N D E R B A R T !
Men den blå alltså, både den och den militärgröna säljs för halva priset på H&M's hemsida, vilka var extremt taggade på att beställa? Moa och Marika. Som vanligt. Så, varsin skjorta har vi klickat hem, tillsammans med kläder till Anton, så kring vecka 51-52 ska denna snygging sitta på mig. Får hoppas att jag passar i den. Annars blir det en försenad julklapp till.. någon!

fanny brandt: kanske dags att börja plugga svea rike? småland ligger inte kring kiruna, tyvärr...

Aaaa, älskar sista bilden, folk skulle kunna tro att jag var Kissie eller nått med mina ihopmosade läppar som ser ut att vara fyllda med silikon/Restylane, typ värt det, ska nog gå sådär imorgon på skolan, undra hur många autografer jag får skriva? Kan skriva under med "Jag har bytt blogg till http://enbartmoa.blogg.se" eller något liknande, kommer få tusentals läsare! Typ.. Något jag ska satsa på?

Föresten, jag skrev en rolig historia på engelskan för ett rätt långt tag sen om Askungen/Snövit/Törnrosa, en brud som sover i 100 år i alla fall, kommer inte ihåg vem, från den elaka feens synvinkel, det var askul! Detta utspelade sig på 17 eller 1600 talet, och den elaka fen hade en tajt fodralklänning som "made my tits look awesome", hon hade även Restylanefyllda läppar och älskade att parta. Askul att skriva, verkligen! Betyget är ju en annan sak, måste jobba med min grammatik... Men det är ju G som räknas, egentligen!

Kjolen och tröjan kommer från H&M, leggingsen och ringarna från Gina.

jag har så enormt stora hål i mina leggings att det inte är klokt, måste ta fram symaskinen snarast!!

Roligast idag var LÄTT "Oscar, dietist". Skrattar fortfarande. (För er som inte fattar är "Oscar, dietist" min bästa vän Oscar).
Hörde med mina behandlare idag hur ofta man faktiskt "kan" äta lite onyttigare saker såsom glass, kakor osv. Glass 1-2 gånger i veckan, kakor ytterligare 1-2 gånger i veckan. Stämmer det verkligen? På ett sätt skriker det i mitt huvudet det är för ofta, hur stor kommer du inte vara om du äter kaloribomber 4 gånger i veckan???. På ett annat sätt känns det som... Oscar äter choklad varje dag. Varför kan inte jag äta glass med noisettesås varje dag? Eller okej.. varannan kanske? Det är ju gott som satan! Och varför inte bara göra tvärtom? Varför inte äta det sex dagar i veckan, bara för att det ska bli okej, så att man sen kan äta det lite nu och då, när man känner för det.
Hm.. men det vankas juletider och just nu satsar jag på att våga äta den där "fisken" som egentligen består av smördeg och svampstuvning på julafton. Förra året bestämde jag mig för att "nästa år, då ska jag ta av den där fisken istället för vanliga köttbullar". Och så goda pepparkakor!

ciao är hejdå på spanska, men hej på italienska. men man kan säga hej när man menar hejdå också. eller så lägger man bara på, som i amerikanska filmer.

Aaaa, härlig dag idag! Fick sova en timme/halvtimme längre eftersom vi skulle till Umeå, sov någon timme i bilen och sen hade jag två lektioner med den härligaste klassen utav dem alla! En busschaffis busade lite när jag skulle ta bussen till musikskolan och stängde dörren och började köra lite, bara för att retas haha. Jag känner mig glad, enda minuset är att jag inte hittar min deo, tror den är hos Marika... Vet inte hur den ser ut heller, kommer inte ihåg... Vad har du gjort idag?

Halsduken kommer från Carlings, skjortan är från H&M och leggingsen är från Gina.

vad gör du filippa? lever!



Dag 06
– Mina syskon

Vi är fyra små barn som heter Eriksson i efternamn i vårat hus. Jag har fått (o)turen att vara äldst, vilket betyder att jag är tuffast, snyggast, bäst, modigast, störst och den som bestämmer. Typ.
Jag är fruktansvärt ledsen över att mina syskon har fått lida av att jag är sjuk, de har inte haft två föräldrar hemma, de har fått se mig i mitt absolut sämsta skick och de har oroat sig över mig. Jag önskar att jag hade kunnat få dem att inte se min sjukdom, att de slapp lida av det. De var så små, det var inte rätt.

Fanny är 14 och 1½ år yngre än mig. Vi är så gott som bästa vänner. Vi bråkar nästan varje dag om vems kläder/smink/smycken som är vems och att man inte får ha den andras kläder i sin egen garderob eller låna kläder utav varandra utan att fråga. Fanny är hopplös på det där, hennes rum skulle kunna tas för en soptipp och hon hatar mer än någon annan att plugga. Hon älskar att vara på kåken, sitta vid Apberget och att fixa hår.
Fanny och jag har likadana tänder, nästan, och så... vi är rätt lika ändå.

Josef är en jobbig p12a som älskar att vara enda killen. Pappa kallar honom för Joffe eller Joffe the King. Vi tjejer brukar styla honom innan han ska på disco, köpa kläder till honom i present och platta hans hår. Josef brukar sitta och löka framför datorn/tv:n eller så lökar han ännu mer på studsmattan. Jag och Josef bråkar aldrig, isåfall är det om vem som ska ha tv:n eller hur vi ska lura Filippa att sätta sig bak i bilen. Vi är också ganska så lika, skämtar om bajs och brottas rätt ofta.
Jag och Josef har samma tandläkare så vi brukar följas åt till tandläkaren, det är också en sak vi har gemensamt.

Filippa är ynka 10 år gammal och alltså 6 år yngre än mig. Hon kallas för Lippan eller Tjilevipp i våran familj. Vi är i rätt olika stadier i livet, vi kan som inte relatera till varandra, jag tycker att hon är en jobbig skitunge och hon tycker att jag tror för mycket, men vi har våra stunder också. Filippa är minst lika intresserad av kläder som jag är, så det brukar vara trevlig att följas på stan eller lägga ihop outfits tillsammans, annars bråkar vi/jag brottas bara. Filippa älskar att pyssla och är jättesnäll, hennes bästa vän ringde en gång för flera år sen men Filippa missade vem det var som ringde så hon frågade pappa "Kan jag vara med Klarina?" "Vem är Klarina?" "Vet inte, men kan jag vara med henne?" det är en kul sak. Och så älskar hon djur, smycken och Foki.
Vi har en del saker gemensamt i alla fall;
Vi tycker om att äta sommarvåfflor, vi gillar att åka skridskor, vi älskar våra föräldrar, vi gillar att fota, vi är allihopa lika knasiga, vi tycker om att se filmer från när vi var små, vi älskar att sitta vid datorn, vi tycker om att åka slalom, vi gillar att umgås med familjen Andersson och vi gillar katter!

min lillebror har klippt sig, se upp tjejer, en ny hottie har kommit till stan!

Jag och Marika åt lite glass till sent mellis. Eller okej, jag åt mitt mellis, ville ha glass, så mamma tog fram och gjorde i ordning, Marika kom och jag gav bort min tallrik glass för att jag skulle kunna få en ny portion med Noisettesås (♥). Mumma!

Sa ju att jag skulle berätta när jag utmanade, här har ni bildbevis tillochmed, glass är gott! Bara en sak... Hur ofta kan man äta glass och annat gott? Känns som jag äter det hela tiden, vet inte vad som är okej/normalt/vanligt/lagom.

får jag ett nej när jag friar till daniel adams-ray kan jag ju alltid slå till på björn gustafsson istället, fast han skulle nog inte få sjunga för mig.. heter ju moa eriksson, inte carina berg!

Dag 05 – Vad är kärlek?

När det pirrar i kroppen som en kolsyrad dricka...
När jag tänker kärlek tänker jag rött, hjärtan och pirr i hela kroppen. Man är som lite hög, behöver inte sova, inte äta och tänker bara på en sak hela tiden. Han.
Men hur sant är det egentligen? Jag är inte pirrig i magen bara för att jag ska träffa mina små eeeelsklingar Marika och Oscar, inte heller när jag träffar min älskade familj och släkt eller pussas med Leia. (Våran katt)
För jag älskar mycket, jag älskar min säng, jag älskar att gå i grupp, jag älskar att träffa mina classmates, jag älskar att shoppa, slå in julklappar och att skratta.
osäkerhet, glädje, skratt, pirr, längtan, lycka, kramig, vill bara vara tillsammans.

nu ser jag ut som en riktig tuffing, ett klösmärke i ansiktet efter min brottningsmatch med oscar, och så ett blåmärke på hakan efter anton..

Jag hade en riktigt trevlig lördaskväll/lördagsnatt/söndagsmorgon tillsammans med Marika och Anton. Såg en massa O.C, äcklades till Silent Hill, bakade kladdkaka och.. sov. Jag var tvungen att sova på den plattaste, hårdaste och... svagaste sängen utav dem alla, medans de två små turturduvorna delade på Marikas underbara säng. Orättvist!

Hade det i alla fall toppen, nu är jag superofresch, skulle egentligen till min classmate Matilda ikväll, men det ser ut som att jag ska roa mig själv. Vad ska du göra ikväll?

först tyckte jag att det kändes sjukt att blogga om vad jag hade ätit idag, men jag äter ju allt i lagom mängd, då är det ju inte sjukt!

Dag 04 – Det här åt jag i dag.

Till frukost åt jag min vanliga standard; Två stycken lingongrova med skinka och fyra gurkskivor, mjölk och lite K Special och ett glas juice.

En timme senare serverades det lunch i det Erikssonska hemmet, köket bjöd på kycklingwraps. Lite salladskyckling, ett tacobröd, creme fraiche, lite grönsaker och den godaste kryddan utav dem alla; örtsalt! Skulle kunna äta bara örtsalt till lunch, typ. Eller inte. Men potatis+örtsalt, smaka!

Vid tre tyckte pappa att det var dags för mellis, en Safari, lite nötter, mjölk och ett till glas juice. På bordet låg ett olöst korsord, kan det bli bättre? Älskar Miljonkrysset eller vad det nu heter, som brukar vara i Norran på helgerna. Skulle typ kunna kopiera och göra en bok av dem, så kan jag lösa samma korsord igen om typ.. ett halvår!


Halv fem skulle vi vara hos mormor, halv fem började jag typ klä mig. Så.. förlåt mormor att vi kom sent, men tacosen var jättegod! La upp den själv tillochmed, som jag inte brukar göra. Jag tycker att det är jobbigt att lägga upp och göra iordning min egen mat, men hey - jag sa ju att jag skulle berätta om mina framsteg!


Eftersom Anton satt och lökade i Marikas säng till O.C och befallde oss att baka kladdkaka intogs det delikata kvällsfikat klockan nio. Ungefär. Två stycken lingongrova med skinka och fyra gurkskivor, till detta ett glas proviva och ett glas mjölk.

 

 

jag vill ha en fin liten turban, typ nuuuuu! en svart kanske? eller en med något fint mönster? ska leta..

Såhär fresch är jag, klädde på mig för typ 1½ timme sen.. Låg i sängen fram tills dess, skönt som satan! Ska dra mot Marika nu, ska sova hos den b-ruden, ni anar inte hur länge sen det var jag sov hos någon kompis. Typ två år sen.. Alltså förlåt, men jag är så efterbliven för tillfället. I somras var det två år sen jag blev inlagd första gången, alltså har jag varit sjuk i 2½ år? Stämmer det? Har ingen koll, tappade min hjärna halvvägs till mormor skulle jag gissa...

Koftan är från Cubus, legginsen är från H&M+egenpåsydda skinnlappar, halsduken är från Carlings. Ringarna är från H&M/Glitter/Style by Tyra.

ett big problema; jag har glömt att fota både lunch och mellis... som jag ska visa ikväll. klurigt!

- Det är okej att vilja ha ett behöva något i en relation.
- Jag har alltid möjlighet att be någon om det jag vill ha eller behöver.
- Jag kan stå ut även om jag inte får det jag vill ha eller behöver.
- Om någon säger nej till mina önskemål betyder inte det att jag inte borde ha frågat.
- Jag kan kräva mina rättigheter och fortfarande vara en bra människa.
- Det finns ingen lag som säger att andras åsikter är värda mer än mina.
- När det gäller människor jag bryr mig om kanske jag vill vara till lags, men jag måste inte alltid vara det.
- Att ständigt och jämt ge är inte allt i världen. Jag är också en viktig person!
- Om jag nekar någon en tjänst innebär det inte att jag inte tycker om den personen. Och det förstår säkert den vederbörande.
- Jag behöver inte under några som helst omständigheter säga ja till andra bara för att de ber mig om något.
- Att säga nej till någon gör inte mig till en självisk person.
- Om jag säger nej till någon och den personen blir arg på mig innebär inte det att jag borde ha sagt ja.
- Jag kan tycka om mig själv även när någon annan är arg på mig.
Detta är en del av de stärkande tankarna som står i min LIV-pärm under kapitlet Relationer. Tycker ni ska ta er en titt och verkligen försöka ta till er, för det är så sant, så sant!
jag tror att mamma och pappa har glömt berätta något för mig. min pappa är nog egentligen kines...

nu blev jag sur för att du är sur! fast jag var sur innan, men nu blev jag sur igen! eeeee, va?

Det här är AWESOME! Oj, hoppsan, stavade fel, det stavas S-P-O-T-I-F-Y  P-R-E-M-I-U-M!!!
Vilket innebär musik i mobilen!!! Älskar min pappa, älskar att han har så stor koll att han ser först nu att det går att ha Spotifyet på tre ställen, vilket betyder att mi padre, mi hermana y mi får ha Spotify i mobilen! Älskar!
Och så kom jag på en till bra sak.. Om jag loggar in via pappas Spotify kan jag subscriba typ en miljard olika messpellistor och sen publicera på fejjan, så det ser ut som det är pappa!
Haha, detta är kul som satan. Ska kanske gå ner på toan och lyssna på lite musik, bara för att jag kan!
Och medans jag lyssnar på offlinemusik får ni njuta av mitt osminkade ansikte, mumma!

moa, när går din buss? tjugo i åtta, alltså för två minuter sen. jaha, ska du inte ta den eller? jo, det är därför jag måste börja springa typ nu!

Jag tycker om överläkaren för ätstörningsteamet på BUP i Västerbotten, hon är som go' och gla' och vet vad man mår dåligt och bra av. Hon bad om ursäkt för att hon tyckte att det var bra att jag mådde bättre, för hon vet att det är många patienter som tar illa upp av det, men inte idag. Idag kändes det bra. Och det känns bra att trappa ut lite mediciner. Kanske får jag lyxen att faktiskt orka stiga upp på morgonen då?

Idag har jag annars haft massagedag med de andra VOC-eleverna, skönt! Ska nog anställa Fanny som min personliga massör, som betalning ska hon få hårmassage, älskar att pilla i håret!
Och så har jag vandrat på stan, letat julklappar och faktiskt, kanske, hittat några som jag ska kika lite närmare på, men alltså hur svårt är det inte med julklappar?? Tror att jag ska försöka göra några små julklappstips åt er om det skulle uppskattas?

Skjortan är min systers och från JC, brallorna kommer från Monki och halsbandet är från Glitter.

dag nolltre, säger man så? dag tre säger man väl? men varför skriver man dag 03 då? fattar inte?

Dag 03 – Mina föräldrar

Såhär såg min kära mamma och pappa ut en dag när de skulle ut och röja. Eller var det bal de skulle på?

Mamma har grått hår, tyvärr har jag ärvt hennes hår, så jag väntar bara på att mina grå hårstrån ska börja komma fram. Hon är ynka 156 centimeter lång och har jättetunna ögonbryn och älskar att ha mörkrött läppstift. Hon tycker om sallad, godis, att träna och mig. Hon jobbar på SSC och gör... något viktigt, något med trä.
Jag kan stolt berätta att min mamma var bland de 70 första i Sverige som bloggade!
Mamma är alldeles för nyfiken och älskar att veta precis vem som är tillsammans med vem, vem vi är med och vad vi ska göra. Och så ser hon aldrig film. Hon har inte ens sett Grease!

Pappa har jättelockigt hår och brukar ropa MOAAAAAAA!!!! jättehögt när jag ska komma ner och äta, lillebrors kompisar är rädda för pappa. Det är busigt. Pappa tycker om att äta chips, se film, sitta vid datorn och att laga mat. Och att skratta. Tror jag, han gör iallafall alltid knasiga saker. När vi for till Piteå/Luleå/Haparanda i somras hade han en kom-radio som han satt och pratade med, han brukar baka pepparkakor och spela julmusik i juli och skämtar om allt och alla.
Pappa är precis som mig, han vill ha medaljen innan han har gått i mål, om ni fattar?

Jag älskar mina föräldrar, jag är stolt över att säga att de är gifta och har varit tillsammans sen mamma var 16 och pappa 18. Och även om jag inte säger det varje dag, eller visar det, så älskar jag er både två, massor, det är lättare att skriva det.
Och fastän jag skriker, gråter och har vägrat att prata med er på flera månader. Fastän jag inte skrapar ihop på tallriken och säger nej, bara för att testa gränserna. Fastän jag säger att jag inte vill ha er i närheten och att jag skäms. Fastän jag är långt ifrån en perfekt dotter så uppskattar jag vad ni gör. Jag kan fortfarande gråta för att jag har orsakat er så mycket smärta, och fortfarande gör, enda anledningen till att jag inte vill ha er mer i min resa mot det friska är för att jag inte vill såra er mer än jag redan gjort.
Jag är stolt över mina föräldrar.

har ni märkt att facebook har en ny liten signal när man får ett chattmeddelande? jag blev rädd när jag hörde det...

Okej, såhär är det, Gud gav människorna fem gåvor; Tamponger, rött nagellack, Savetter, Daniel Adams-Ray och... kommer inte ihåg det sista haha. Jag ska iallafall gifta mig med Daniel Adams-Ray, så är det! Jag ska tvinga honom att sjunga allt han säger "jag äääääääälskar dig Moa!" ska han sjunga. Och så ska han sjunga godnattsånger för mig varje kväll. Ja, så ska mitt liv se ut! Moa Adams-Ray.

Lisa har just gittat placet, vi har suttit och snackat en massa skit och sett lite Dear John, trevlig värre! Skulle kunna se den filmen ungefär hur många gånger som helst!

Koftan kommer från H&M, linnet är från Gina och jeansen är från Cubus.

cåååååååål lugg2 heter bilden, bra va?

Hallå mina kära faaaaaanz! Jag sitter i min kära lilla säng och tittar på när Lisa plattar håret, hon har jättefint hår! Om jag inte var så feg skulle jag älska att klippa av håret till en lite halvlång page med en tunn lugg, ungefär som Felicia, jättefint! När jag var lite mindre, typ femman, klippte jag av mitt aslånga hår så att det blev superkort, förstår inte hur jag tänkte? Hur jag vågade? Jaa, det blev ju inte direkt snyggt heller, men vilken tur att hår växer! Och att mitt växer som ogräs, turturtur!
fint va?

hemorrojder, hemmoroids, hemorrhoids, hur stavas den egentligen min lilla omvårdnadslärare?

Dag 2 - En sak ni inte vet om mig.

Jag tror att allt har känslor. Allt. Om jag ska rita till exempel och först tänker ta en röd penna men tar en grön, då måste jag ta båda, annars kanske den ena känner sig ensam och obetydlig, som om jag sviker den. Det låter helt sjukt, men det är verkligen så. Måste ta en tomat om jag tänker att jag ska ta den men tar gurka istället.
Varför vet jag inte, det är ju som galet konstigt, men för mig är det logiskt.


jag och mina älskade pennor, hela min omvårdnadsbok är fylld av fina färger!

men vafaaaaan är det här? varför funkar inte spotify? varför står det att musiken spelas men det hörs inget? måste jag höja ljudet ännu mer? jaha... ljudet var av...

Hemma, hemma, hemma! Onsdagar är verkligen hektiska, först dubbeltimme i Omvårdnads, prov imorse dessutom! Lunch och direkt ner till Umeå för invidual och gruppsamtal, så fort vi har nått Skellefteå-skylten ska jag på dans, och vad händer inte när man kommer inspringandes genom dörren? Jo, då har Greys redan börjat, så det är bara att slänga ihop ett fika i pausen och bänka sig framför tv:n!
Fast det är det som är det lite charmiga med onsdagar, att de är så hektiska och bangbangbang med saker, det är precis såhär jag vill att alla mina dagar ska funka, men det är så lätt att en sak blir en sak för mycket och då kollapsar allt på en gång.
Synd bara att bloggen får bli lidande, tänkte skriva ett peppinlägg, men så fick jag ett paket med ångest igårkväll, så jag klurar på att skriva ett... snart. Vad vill ni läsa?

Och föresten? Vet ni vad vi jobbar med på Omvårdnadsen? Matspjälkningen! Vilket innebär sond och sånt, som jag är expert på! Så jag ska faktiskt få berätta lite hur det var att ha sond, hur det känns för patienten, så jag ska vara lite viktig och planera lektionen tillsammans med en lärare haha. Busigt!
Hur har din dag varit?

det värsta är typ att jag ser ut såhär när jag dansar hehe.

från klockan tio till halv tolv går tiden alltid jättefort, min plan är ju att sova tio varje kväll. lyckas jag? nej, aldrig i livet!

Moa Eriksson. En tjej på sexton höstar som söker en pojke som tycker om långa skogspromenader och att se Twilight. Du ska tycka att jag är ashet och ha min blogg som förstasida på datorn. Är detta du? Hör av dig på xxx-xxxxxxx. SKOJA!

Men vem är jag? Vem är Moa? Jag är 16 år och bor i lilla Skellefteå. Eller okej, 1,5 mil utanför i ännu mindre Skelleftehamn med mina föräldrar som tre syskon som jag ska presentera närmare senare i denna utmaning.
Jag går Omvårdnadsprogrammet på Balderskolan på dagarna, på kvällarna festar jag tills jag stupar. Skoja! (vilken skojare jag är!). Jag umgås med Marika och Oscar, dansar, är i stallet, spelar lite piano, retar mina syskon, bloggar, lökar framför datorn och... pluggar som en galning. Typ. Vad gör jag mer? Åker fram och tillbaka till Umeå där jag går i behandling för min ätstörning som jag har haft i... snart 3 år. Galet länge!
I Umeå går jag invidual terapi och gruppbehandling som är så jeeeevla bra, jag är mycket friskare nu än för ett år sen, även om det är ett bra tag kvar. Funderar ofta på vem jag skulle vara utan ätstörningen, men egentligen, enda skillnaden skulle vara att jag slipper ångestattacker och kan vara mer glad och uppskatta mig själv.

Jag tycker om att vara glad. Att skratta och att säga knasiga saker utan att tänka mig för, som jag så ofta gör. Egentligen tycker jag om att läsa, men jag.. hinner som inte. Shopping är min stora passion, otur bara att jag lever på fattiga 1050 spänn i månaden som inte alls räcker långt inom klädväg. Okej, på ingen annan väg heller för den delen, men det är en annan historia.

Hur kan jag mer beskriva mig själv? Jag älskar nyrakade och nyinsmörjda ben, att leka med små barn och att läsa min egen blogg. Samt att leka i snön med varma kläder, att åka slalom, se på Greys och Desperate. Och Cougar Town såklart.

Vad är jag mer? En galen brud med långt, brunt hår som ni säkert redan vet allt om, från att ha läst bloggen!
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.