skulle inte tacka nej till att somna nu, drömma att det var vår, varmt och... vårigt, skulle vara skönt.

Enligt mamma är jag och Oscar som syskon. Enligt mig är vi i vissa fall värre än syskon. Jag slår inte mina syskon, brottas brukar vi heller göra. Det gör jag och Oscar. I fredags tänkte han ta min mobil=jag tog hans mobil=han skrev en massa statusar på fejjan där det stod att jag gillade bajs=jag skrev att Oscar älskade bajs mer än sin egen mamma. Moget va? Igår slogs/jagade vi varandra. Det var kul.
Oscar och jag är bästa vänner. Och Marika. Jag tycker väldigt mycket om dem, de är bäst. Tack.

och lockarna sitter i, det är faktiskt förvånansvärt, trodde inte ens de skulle sitta två timmar...

Såhär ser jag ut idag, jag klädde på mig för typ två timmar sen. Orkar inte bry mig så stenhårt idag, ska nog inte göra något speciellt. Typ fortsätta att tillbringa kvällen i sängen, med datorn och uppdateraknappen. Jag tycker inte om söndagar, det händer så sällan saker då. Egentligen vill jag ha planerat nått direkt efter lunch både lördag och söndag, annars lägger jag mig bara i sängen och orkar inte ta mig upp. Mysigt? Nja, i en kvart kanske, men inte efter två timmar. Jaja, har alltså inte gjort något speciellt, läste ju som sagt min gamla blogg+mammas blogg, ångest över det. Ska försöka att läsa dem först om några år, när jag är frisk. Jag vill inte tillbaka, men jag blir depp. Jättedepp. Nu är jag däremot pepp! Pepp på allt utom höstlov, ska verkligen inte göra ett dugg. Nästa helg ska jag sova hos Stina, vilket jag taggar, men inget mer. Får räls på tisdag, wohoo... Vad ska du göra under lovet?

Tröjan och leggingsen är från H&M, har däremot sytt fast skinnlapparna själv. Halsbandet kommer från Glitter.

jag orkar inte mer. jag orkar inte hur jag har mått. jag vill inte. jag hatar att påminnas. jag förstår inte hur det blev såhär.

Jag sitter och läser min allra första blogg, eller nej, inte den första, men den första blogg.se bloggen. Den jag startade ungefär samtidigt som jag insjuknade ordentligt. Det är hemskt. Just nu läser jag augusti-08. Den månad jag blev inlagd första gången. Jag kommer ihåg allt så väl! Jag hade sån ångest som hängde över mig hela tiden, andra dagen i skolan, när vi hade matte, slappnade jag av. Hela jag som bara, fick vila. Det var så skönt, jag älskade det! Jag bodde hos min mormor och morfar då, jag fick kommentarer på bloggen av mamma nästan varje dag, som jag inte godkände. Jag pratade inte alls med dem då, jag var tyst, låtsades som de inte fanns. Fanny kom till mig en dag hos mormor och morfar och ville att jag skulle komma hem, jag skrattade bort det. Mamma sa att jag kunde få sond, jag hörde det inte. Hon skrev att jag snart skulle bli inlagd på sjukhuset för att jag åt för lite. Jag förstod inte. Jag rev sönder lappar, brev och raderade sms från min mamma, för att jag inte ville äta.
Det är så hemskt, så hemskt när jag läser det. Jag fick flera, flera kommentarer med folk som gav sig sina mailadresser, som sa att de tänkte på mig, som brydde sig om det. Jag kom knappt ihåg det. Jag vet att jag mailade med en tjej som hade varit sjuk, det enda jag vill höra om var hur sjuk hon hade varit, hur lite hon åt och hur länge hon varit inlagd. Jag var avstängd. Det gick inte att kommunicera med mig då. Allt fett runt omkring hjärnan var borta, min kropp ägnade sig bara åt att försöka hålla mig levande.
Jag förstod inte, jag vill inte förstå men ändå så... jag vet inte, hur kunde folk i min närhet orka med mig? Jag skrev flera gånger, för bara några månader sen, med en tjej som är sjuk, som just hade blivit inlagd, men hon förstod inte. Hon sa bara, okej, jag säger till om det är nått. Inget mer. Hon förstod nog inte heller. Men vad gör man? Om man inte själv förstår. Anhöriga förstår, till en viss del, men de förstår inte varför. De förstår inte vad som händer i huvudet när man gör på ett visst sätt. Jag förstår inte att det där var jag. Att det var jag som hatade att dricka saft, att det var jag som slogs, klöste och skrek åt mina föräldrar. Jag förstår inte att det var jag som bröt av bitar av mackan och tryckte in i soffan eller sköt in under, bara för att... jag vet inte varför. För att slippa ångesten? För att bli smal? För att göra tvärtom? Kanske en blandning av allt. Jag vill aldrig mer tillbaka till det där. Jag vill aldrig mer att någon ska göra det. Aldrig, aldrig, aldrig någonsin.

woooooohaa, bröstflash nästa på enbartmoa.blogg.se snart eller?

Jag taggar kvällen. Tydligen så ska vi träffas en massa människor hemma hos mig och ha någon form av halloweenparty. Trevligt! Vi har fullt med drickor i kylen nu, säkert 10 stycken. Min lillebror ska ha "lan" i källaren med några vänner + lillasyster. Min mamma och pappa ska på 40års fest. Jag har lockigt hår och klurar på om jag ska byta kläder innan kvällen. Kanske, kanske inte. Ringar ska på. Kanske ett halsband också. Tänk så fult när/om jag förlovar och gifter mig och vi har guldringar, jag använder ju för det mesta silver! Och tänk om vi satsar på silver - tänk så fult de dagar jag vill ha guld! Eller så kanske det blir kalasbra? Vem vet? Inte jag, inte du. Jag tycker om mitt hår idag, speciellt när jag har på mig min nya, röda mössa, jag tycker om den. Den är fin. Vad ska du göra ikväll?

hur moget är det att min bästa vän smsar min lillasyster när de sitter typ 5 meter ifrån varandra?

Min blogg suger. Den suger bäverballe. Nästan. Jag har inget att blogga om. Ni har inget att kommentera. När ni inte kommenterat vill inte jag blogga. En ond cirkel där min inspiration dalar. Alltså ska jag lägga ner bloggen, jag orkar inte mer.
HAHAHHA, gick ni på den lätta? Aldrig i livet att jag skulle lägga ner bloggen. Eller ok, jag kommer göra det någon gång. Men inte än. Istället tänkte jag be er om en tjänst. Vad ska jag blogga om?
Mer/mindre outfits? Ska jag slösa min stackars slantar lite till för att ni ska få se mer shopping? Saknar ni motivationstipsen eller vill ni ha nya interjuver? Isåfall; vem ska jag interjuva, vilket tema ska jag ha? Vill ni veta mer om hur jag och Marika såg ut i sexan? Vill ni ha färre cambilder? Vill ni läsa mer dåliga inlägg med knäppa cambilder från skolan? Ska jag bli en liten partyprincess för att ni ska få se en massa partybilder och dagen-efter inlägg? Vill ni se hur min tandborste ser ut eller vilka böcker jag läser? Vill ni höra om en massa knasigheter som våra katter har gjort? Ni får jättegärna berätta vad ni vill läsa om, och jättegärna önska inlägg! Kanske vill ni ha en frågestund eller vill ni se bilder från avdelningen? Go for it! Jag VILL höra, och jag hoppas att ni vill läsa en bra blogg igen?
eller vill ni se mer snygga close-up bilder? förhoppningsvis inte...

om det kommer någon skrik åt dem "dra åt helvete!", om de inte lyssnar säg att chauffören sa att du skulle hälsa det!

Efter den där bedövningen i min stackars kind var jag lite borta. Jag fick en liten present av tandläkaren för att jag var så duktig hehe. Hatar sprutan, tar så fruktansvärt ont! "Somnade" på matten idag, satt och blundade samtidigt som jag låtsades titta ner i matteboken under genomgången, la mig ner på bänken och tror att jag slocknade några gånger där. Tur att min superhjärna älskar powernaps - hann ju räkna nästan allt jag skulle på en kvart!
Jag drog till stallet (okej, först sprang jag på stan en snabbis) och borstade några hästar, lyfte lite hö och lekte med en gråtande Hugo. Nu luktar jag häst (enligt Fanny luktar jag ägg) och tänkte läsa ikapp lite bloggar och sen raka vägen in i duschen. Ska vara med Oscar ikväll, vet inte vad vi ska göra, men något ska vi nog hitta på! Vad ska du göra ikväll?

jag hatar att jag inte har några bilder, kommer inte in på bilddatorn så en massa repriser ...

men lilla karin, vars är du? jag behöver hjälp!!!!

Imorse var jag hos tandläkaren och drog två till tänder. Mysigt. Inte alls faktiskt. Dessutom satt de fast två gummiband för att göra plats för tandställningen jag får på tisdag. Jag peppar inte alls!!! Mina tandställnings-classmates säger att man knappt kan äta. Jag måste äta, annars tar de bort tandställningen. Jag ska nog leva på soppa, nudlar, yoghurt och mjölk och flingor. Dessutom kommer jag ha ont. Och vara så fruktansvärt ful, en del är så fina i räls, men jag... Nej, jag ser nog bara konstig ut i räls, men det är värt det. Om 2 år kommer jag ha sååååå mycket finare tänder än alla andra! Nu tar det rätt ont, det blöder och jag är trött. Jättetrött. Det läskigaste är faktiskt inte att dra tänder, det är bedövningen. Bedövningen och "eftervärkarna" är det som tar ondast. Jag har med mig en hel karta Alvedon som jag ska knarka för att överleva dagen. Efter skolan ska jag till stallet, det peppar jag! Vad ska du göra idag?

oscar... kan man visa den här bilden, eller är den för blottande? eller ska jag kanske ta på mig dem och visa?

Detta var vad jag slösade mina pengar på idag. En finfin liten röd sak att ha på huvudet för 60 spänn och lite undies för... 130+60 kanske? Allt från H&M. Det känns bra, eller nja. Lisa är fruktansvärt bra på att peppa en att köpa saker, så hon "tvingade" mig att köpa baskern, och så glömde jag en sak... Min lillebrors present... Jag tror att jag ska försöka SPRINGA in på stan, haffa en snygg t-shirt (han läser inte min blogg, dessutom vet han redan vad jag ska köpa "det enda du kan köpa är kläder" sa han) på H&M och sen sticka till stallet. (Ja, jag ska sticka en lång halsduk ändå till stallet, SKOJA!). Men aja, vet inte vad jag dillar om. Jag har slösat pengar, jag gillar att slösa pengar och ändå känna mig rik. För det gör jag, mamma ska ge mig 150 kronor och min lillasyster är skyldig mig 250-200 om jag är snäll. Känns bra.
Hur tycker ni man ska matcha den röda baskern, ska man bara ha den ute eller är det en "inomhus mössa" också?

varför tycker google chrome att outfit inte är ett ord? och varför tycker de inte ens att google och chrome är ett ord? knas...

Gud jag hinner verkligen inte det här. Jag älskar onsdagar, eller typ. Först måste vi dryga på stan för att kunna åka buss till dansen, sen har vi max 25 min på oss att äta, byta om och göra allt annat nödvändigt innan vi sätter oss på bussen till stan och dansen. Alltså nej, bussen går om 2 min. Måste gå, hinner inte byta tröja. Vad tycker ni om min outfit idag?

Kavajen är från Bikbok, tröjan kommer från H&M, leggingsen är från Gina, mössan är min lillasysters och från Cubus, skorna är från EuroSko.

hehe marika vill inte ha electric banana band på sina top artist, jag vill att hon ska ha det, för då kommer jag skratta


Dansen blev inställd så istället för att fara hem till Lovisa och byta om halvsprang jag till Marika med den fulaste väskan av dem alla - den stora, feta, blå team sportia väskan som Marika ska låna. Haha, gud vad jag kommer skratta åt henne när hon skickar ett smsar där det står "Jag är på Arlanda, jag skäms över din väska" höhöhö. Skadeglädje är den enda riktigt glädjen. Kommer iallafall sakna Marikafika, nästan en vecka är hon borta. Det är aldrig hon som reser, alltid jag. Stackars Moa som kommer vara ensam. (Läs: med Oscar). Aja, nu ska jag plåga Marika med mitt tjat om ingenting, om jag orkar (vill) bloggar jag ikväll, hur har din dag varit?


Tröjan kommer från H&M, brallorna är från Monki och skärpet fick jag av min kära mormor.

fattar ni hur svårt det är att skriva i ett kolsvart rum? missar tangenterna hela tiden....

Okej, det här inlägget är så tidsinställt en inlägg kan bli. Jag har fullproppat schema imorgon (idag) here you go;
06.30: Mamma tänder min lampa eftersom hon fick en puss på kinden, måste vakna!
07.40: Sitter på bussen. Förhoppningsvis.
09.30 - 11.00 kanske?: Har OP, andningsprov. Kalas.
12.00: Sitter i bilen påväg mot Umeå, antagligen sover jag.
13.30: Träffar min behandlare och pratar som en galning eftersom det är så mycket jag måste berätta!
15.00 - 17.00: Grupp♥
17.30: Sitter i bilen hem, antagligen sover jag.
19.30 - 21.00: Dans!!
21.00 - 22.00: Greys!!!!!
23.00: Sover. Skulle inte tro det va!

Aja, usel läsning, men en förklaring till varför inläggen inte ploppar upp som vanligt (när ploppade ett inlägg sist upp??) och så. Gillar att ha mycket att göra. Hatar att stressa. Stress sätter igång mina tankar. Inte bra. Vad ska du göra idag?

lejonkungen

epiglottis är struplocket för er som inte visste. jag är en av dem. usch vilken hemsk undersköterska jag kommer bli!!

Visst är jag söt? Typ jättesöt? Jag har prov på andningen imorgon. Hjälp sökes!!! Någon som kan förklara kapillärnät för mig? Tonsiller och bihålor också, tack. Ska, tillsammans med medicinsk grundkurs boken, VOMS boken, mitt stora feta 5ämnes block som jag bara använder på OP:n och mitt frågepapper bege mig till Marika för att plåga henne och Oscar med mitt vackra nylle. Jag är kissnödig, stressad och helt bakom flötet ska jag erkänna, men vaddå, mina bästa vänner, om några, ska väl stå ut? I värsta fall får de skicka hem mig precis innan Desperate börjar för att jag ska få lida lite till. Aja, vad ska du göra ikväll?

oscar tycker att jag borde förklara mina rubriker - borde jag det eller läser ni dem aldrig?

Det är inte min dag idag, verkligen inte. Jag önskar att mina föräldrar hade lite mer vett i huvudet, så de kunde låsa in mig på mitt rum. Jag är på riktigt ett hot mot mänskligheten, det skulle inte förvåna mig om jag råkade döda någon idag. Håll er undan! Funderar på om jag ska skriva ut alla knasigheter jag har gjort idag, tror jag gör det, även om den kommer fördubblas innan jag släcker för natten.
För det första; Mamma trodde att det skulle bli kallt att gå i nylonisar, jag tog det som att jag hade fula kläder, men det sket jag i. Jag skulle ha bytt kläder. När jag klev av bussen var det knappt något kvar av dem, så jävla stora hål alltså! Vad gör jag för att lyckas? Jag failade på engelskaprovet, är så fruktansvärt onöjd. (Missnöjd, som Josefine så fint rättade mig). Jag tröstar mig med att det är VG som står i betyget, inte poängen. Blev fruktansvärt depp och tänkte sätta mig aaaaashög musik när vi hade ett hål, vad händer? Jo, datorn stänger av sig tre gånger utan anledning. Jag kommer dessutom på att jag inte har pluggat på allt inför provet. Jippie. Vad gör jag sen då? Hmm... Jag typ gissar mig fram när vi ska lära oss att ta blodtryck (jag måste vara den mest irriterande människan som alltid frågar om saker, och berättar om "hur jag hade det" och blablabla, jag tycker synd om min klass!). I bussen hem trillar jag av stolen när bussen stannar, sen får jag saltvattenspray i ögat, okej Marikas fel, men ändå! Och som vanligt skrattar jag som en åsna, högre än en åsna. Jag skulle kunna tas för en skrikande örn. Dessutom ser jag ju ut som världens tap, tapigare flicka går knappast att hitta. Jag menar; min lilla knut på tröjan har glidit fram och så såg det ut på VARENDA bild! Inte min dag idag alltså. Tur att jag "är lite brunare än alla andra" och "iallafall har fina kläder".

Tröjan kommer från H&M, strumporna är från Gina Tricot och skorna är från EuroSko. Nylonisarna köpte jag på ICA men de ska åka raka vägen ner i soptunnan, och, om ni ser, så har jag ett örhänge från H&M.

om natten är ung, vad är dagen då? en spermie? ett ägg? en liten centriol i en cell kanske?

En random pojke vid namn Oscar har kommenterat två gånger och frågat en massa frågor som jag tänkte svara på. Kul att han har samma namn som min bästa vän, de bloggar dessutom båda två här. Först och främst; Step Wise. Här finns en bra beskrivning, men jag antar att större delen av er inte orkar kolla, och har ni öppnat sidan orkar ni inte läsa. Kortfattat kan man väl beskriva det som att man ser vars i sjukdomen man är, vad man har för diagnos, om behandling är bra/dålig, om man går framåt och hur känslolivet ser ut. Behandlaren frågar lite frågor, man får svara på några frågor såsom om mat, träning, tvångstankar, egenkärlek, vad man tycker om andra och lite sånt. Väldigt smidigt, men samtidigt jobbigt. Som så mycket annat triggar det igång min sjuka tankar. "Jag borde vara lite sjukare", "jag borde ha sämre resultat", "jag tycker om mig själv för mycket". Med mycket är det så, när jag kör lite yoga, som jag älskar, kan jag inte slappna av. Jag är inte värd att slappna av. Med mycket är det så, men det är bättre. Förr tvingade jag mig själv att ligga i konstiga ställningar när jag skulle sova bara för att ha ont. För att jag inte var värd mer. För att jag skulle känna smärtan, känna en verklig smärta. Tragiskt...

Han frågade även, på msn, den där randoma killen, hur sjuk jag tycker jag är. Ibland 10, som idag när vi hade familj, det är som givet att jag ska göra tvärtom vad de säger, det är så det "ska" vara. Jag ska vara offret. Ibland är det 3, när jag inte tänker så mycket på det. Ibland undrar jag om mina tankar ens hindrar min vardag, mer än alla mattider, matintag och sånt. Undra... Undrar ni något mer? Ta det på bloggsvar eller i en kommentar så svarar jag i ett nytt inlägg!

visste ni att om man laddar datorn kan man ta ur batteriet utan att den stängs av, för att "spara" batteriet?

För det första; ignorera att jag har shorts på mig, jag orkade inte byxor. För det andra; jag har orakade ben, jag skäms över mina lår, så kolla inte på dem. Okej, nu kommer alla kolla, men jag förvarnade er! Och för det tredje;.... jag ser ut som en Michelingubbe, men jackan är varm iallafall! 600 spänn från Bikbok alltså. Bloggade ju om den igår, då Cissi berättade att den var slut i Skellefteå och det inte skulle komma in fler bestämde jag mig för att mordhota Bikbok. Så blev det inte, istället ringde jag (mamma) till Bikbok i Umeå och de la undan denna skönhet. Det finns fördelar med att resa till Umeå 1-2 gånger i veckan!
Så nu var den fixad, kommer inte frysa i vinter iallafall, kommer däremot ha problem med att rymma den i skåpet. Speciellt när vi har gympa, Julia har redan förstört en väska när hon skulle dra ut den ur skåpet, det är verkligen en kamp två gånger i veckan! Aja, 600 kronor fattigare, men det är fan billigt!

imorgon kommer jag säkert ha ett blåmärke på ena axeln efter bussens "bumpy ride"

Idag har jag hunnit med en tur till Umeå och tillbaka, hunnit spendera mer än halva studiebidraget (visar senare!) och lärt mig en miniteater om en tappad näsa. Effektiv flicka här alltså! Och så såg jag en BUP läkare vandra omkring med en barnvagn, en av alla tusentals (okej, inte riktigt) läkare jag har träffat. Det är helt sjukt egentligen, lätt att antalet överstiger 30 stycken. Roligast är väl att jag tror att jag minns vad de flesta heter, större delen iallafall. Mer än hälften. Jag tror att jag minns alla olika behandlare jag har träffat också. Pinsamt att jag vet vad flera stycken som jobbar i BUPhuset heter, en psykologs fru känner jag igen, en tant som brukade jobba natt och så han som gjorde test step-wisen med mig. Visste ni föresten att jag var deras "test patient" när de först började med Step Wise? Jag är dessutom den första "riktiga" patienten som fick börja, haha känner mig lite speciell...

Jackan, väskan, halsduken och mössan kommer från H&M, linnet och den rosa koftan är från Gina, byxorna är från Monki, och skorna köpte jag på Euro Sko. Ringarna kommer från Glitter/Bikbok/H&M.

okej, i get it, du ska krossa mitt hjärta, men lugna ner dig lite taio cruz, du behöver inte säga det hela tiden!

Egentligen har jag inte alls mycket att berätta, det händer så sällan saker på söndagar. Jag har varit hos Viktor en sväng, kanske att han kommer hit ikväll, vet inte riktigt. Sen har jag inte gjort så mycket mer faktiskt. Sagt hejdå till farmor och farfar som far till Cypern i 6 månader, spelat lite piano, legat i sängen i pyjamas fram tills typ två. Och ätit söndagsstek. Inte så gott, det funkar. Broccolin är godast. Äsch, har inte mycket mer att säga. Har nästan aldrig något att säga, och det verkar inte ni ha heller. Måste göra en liten uppsving, men vet inte vad jag vill/kan/är intressant att berätta? Får klura på den...

min farmor och farfar far till cypern i 6 månader imorgon, lyxlirare!

Detta är min "måste ha lista" för november månad. Plus att jag vill ha en röd basker, nya jeans, en ryggsäck, kanske något fint linne, någon ring, sammetstyg och säkert någon halsduk. Den enda haken är väl att redan min måste ha lista spårar ur. Jag har 1050 kronor, hela kalaset går på cirkus 1400 svenska riksdaler. Plus att jag borde spara några slantar, vill ju kunna köpa riktigt fina julklappar också! Jag får helt enkelt dra ner två bhar+två trosor till ett par av varje. För vinterjacka måste jag ha, jag hoppas att dunjackan från Bikbok sitter fint. Josef måste få en fin present när han blir p12a och lite ska man ju faktiskt leva för. (Tuggummi, hockey, bussresor, andra trevligheter). Och så snyggingen från H&M. Måste ha!
Någon som har ett litet barn/syskon som måste skötas för en billig peng? RING MIG!!!!

ni gubbar som jobbar på msn; kan ni göra smileysarna liiiiiiite fulare?

marikas bild!

Just nu ligger jag i min säng (mysigast i världen!) och visslar på "Dom Andra" med Kent. Okej, jag visslar inte alls, men jag sjöng tidigare, och jag ville att ni skulle veta det, bara för att ni undrar så fruktansvärt mycket.

Jag håller på att klä mig nu också, och fixa håret, vi ska ha främmande men jag ska ta hockeybussen 20 över 5, jag taggar! Jag är skyldig Marika 80 spänn och Fanny är skyldig mig 20. Värt. Äsch, skulle väl som bara berätta att jag taggar hockeyn, kommer nog vara proppfullt, vilket gillas! Vad ska du göra ikväll?

varför bestämde sig spotify för att bara spela gamla låtar helt plötsligt? jahaa, jag hade inte valt att den ska shuffla...

Äntligen säger jag bara! Den tredje oktober öppnade jag ett tungt paket som innehöll en dator. Denne dator fungerade inte, så jag skulle få en ny. Den modellen hade tydligen slutat tillverkas, så idag var jag och pappa och hämtade denna snygging på expert! En HP... typ 110? Äsch, jag bryr mig inte! Det är en liten minidator med... webbcam? 2 USB ploppar? Kan ha SD kort? En musplatta? x GB (kommer inte ihåg hur många det var)? Vad kan mer finnas på denna dator? Den är svart och blank, den har två märken längst ner till höger. På den ena står det Windows 7 och den andra säger intel Atom. 10,1" skärm tror jag den har, liten, men behändig. Vi har ju minidatorer på skolan också, så nu behöver jag inte ställa om mig så mycket. Det enda dåliga med den är att det inte finns någon "home" och "end" knapp. Det suger, det är typ den mest använda knappen på tangentbordet. Och så sakar jag en mus, hatar mer än något annat att använda musplattan, så fruktansvärt irriterande! Den passar mig, eller okej, den passar min minitelefon. Snart kommer jag bli kallad för "mini-Moa". Det skulle vara roligt. Jag kanske ska byta bloggnamn till minimoa.blogg.se? Skulle det gillas?

Äsch, jag är nöjd iallafall, pappa frågade om det var bra högtalare, jag vet inte vad som är bra eller dåligt så jag säger att de är bra, jag menar - jag kan lyssna på musik på den?
3500 svenska riksdaler tror jag att den gick på. Sött.

alltså marika, snälla, får jag ta bort en liten, liten noppa på dina trosor, jag kan inte hålla mig!

Bara för att säkert hälften av er redan har sett den wonderfulla bilden på Marikas blogg, men hur underbar är den inte? Hrmm... Det är iallafall såhär vi ser ut som oftast, den ena är ute och cyklar och gör något helt galet, den andra får en kossa i ögat, möjligtvis är lite fööör high on life. Vi är iallafall riktigt fina, vi två+Oscar.

Som ni säkert redan har förstått (eller läst på Marikas blogg) var jag med henne och Oscar igårkväll, en riktigt kalasbra kväll! Vi var ute och vandrade i snöovädret, satt och pratade och redde ut en hel del - tack för att ni är mina bästa vänner!♥ Vi... lurade Malin att skjutsa oss hem till mig, pratade lite till och hade allmänt trevligt. En superbra kväll helt enkelt - och ikväll blir minst lika bra - SAIK vs. Luleå, jag och Marika har ståplats! Äsch, nu ska jag upp och duscha/äta lunch och hämta en efterlängtad sak som jag bloggar mer om när jag kommer hem! Vad gjorde du igår?

onsdag nästa vecka; prov på andningen. idag; tog hem böckerna och la upp en "pluggplan" som snart kommer brytas

Min lillasyster var ute och fotade den nyfällda snön idag medans jag satt invirad i två filtar och en tjocktröja för att överleva. Det är så fruktansvärt kallt ute nu, jag måste verkligen ha en varm vinterjacka nu! Det ska ju tydligen bli den kallaste vintern på 1000 år, vilket betyder? Istid? Trodde att nutidens istid var vintern -09/10, men tydligen inte. Jag ska få överleva ännu en vinter ute i de kallaste skogarna medans det kommer råda "trafikkaos" i Stockholm för att det är över en decimeter snö. Skulle inte förvåna mig om det redan är det här ute i Skelleftehamn... Äsch, det är mysigt med snö när man sitter inomhus/är supervarmt klädd - jag ska inte klaga!

En till anledning till varför jag inte ska klaga; jag får skjuts till Marika. De kommer och hämtar mig - lyx! Eller okej, de ska på ICA och kör förbi "genvägen" så då hoppar jag på för att slippa några förfrysna tår. Tror det blir en trevlig kväll - jag och Marika har mycket snack att ta igen! Vad ska du göra ikväll?

bara för att blogg.se äntligen kan tidsinställa inlägg måste jag testa, detta inlägg blev alltså klart för en minut sen.

Hur kan man annat än älska mig? Jag menar - hur snygg liksom? Varsågoda; första parkett in i Moas näsa, maila; [email protected] om ni hittar främmande föremål.

På ett sätt är det rätt bra att vara stressad på morgonen - imorse hann jag inte riktigt tänka igenom vad jag hade på mig, ytterkläderna sattes på samtidigt som jag sprang till bussen, vilket besparade mig en massa klädångest. Jag älskar kombinationen höga, tajta jeans+snyggt skärp men jag anser att jag inte kan ha det. Jag menar, låren goes on and on and on, tar aldrig slut liksom! När jag ser någon med höga jeans tänker jag allt som oftast "de vill jag ha!" men då vill jag ha benen också. Jag vill att benen ska höra till när man köper snygga jeans.
När jag anlände till skolan var den en kille från parallelklassen som skulle "kittla" mig på magen, hello el panico! Jag vill så gärna övervinna denna ångest över min kropp, jag vill kunna klä mig utan att fundera på vad folk ska tycka. Både om min kropp och om kläderna jag har matchat ihop. Och jag vet att jag inte övervinna denna ångest av att svälta mig till en undernärd kropp, det är bara att acceptera och göra...

Koftan kommer från H&M, linnet är mammas och från Bikbok (eftersom mitt är spårlöst försvunnet...), skärpet fyndade jag på Glitter för typ.. 3 år sen! Jeansen kommer från Gina Tricot och halsbandet har jag gjort själv.

min syster tror att jag är tillsammans med min bästa vän. crazy sister! höhö, min bästa vän lurade mig, det är ljug som står här.

Ni får ursäkta mig, det blir inget tankegångsinlägg. Inte ikväll. En annan dag. När jag känner för det. När jag har tid. När jag har ork och lust. För just nu vill jag bara leva här och nu, jag vill ta vara på stunden, inte gå tillbaka och kolla på massa skit som får mig att må dåligt. Det var länge sen jag var såhär glad, jag är så taggad på livet. (Hur många gånger har jag sagt det senaste veckan?). Men hörrni, är det inte meningen med den här bloggen? Att må bra. Att bli friskare, frisk tillochmed. Just nu tar jag bamsesteg, förhoppningsvis vill jag berätta mer sen. För nu är jag så lycklig att jag knappt hinner andas.

På ett sätt är jag stressad till tusen, det är läxor, prov och skrivupgifter som ska göras. Det är vänner som man vill träffa, och människor som behöver ett sms lite då och då. Det är dans, gym och gympa. Det är duschen, nya kläder och fräscht smink som behövs. Jag vill hinna läsa lite bloggar, blogga lite själv och kolla fejjan. Det är ett liv som ska levas och jag vill ha ut så mycket jag bara kan på en endaste gång. Men å andra sidan, jag älskar det. Utom det faktum att jag knappt hinner äta. Jag har alltid ätit snabbt, men nu är det som att jag inte hinner. Frukosten tar lite för lång tid, på lunchen vill jag helst sitta i matsalen med mina classmates och tjollra, när middagen står på bordet är jag påväg åt andra hållet, till någon vän. Kvällsfika bara åker ner och melliset tas alltid alldeles för sent på kvällen. Det är jobbigt, mest för att min mage inte hinner med. Och för att äta är en självklarhet som man måste hinna. Men livet är bra, jag njuter. Hur mår du?

bild från i våras, lyckan i mina ögon när jag fick ta fram cykeln..

okej, nu brinner det inte bara i knutarna, även min kissblåsa brinner, jag är så otroligt kissnödig!!!

Okej; det brinner i knutarna. På riktigt. I mina knutar. I alla mina hörn och kanter. Om 9 minuter går bussen från ICA som ska ta mig och Mathilda till stan för att vi ska dansa, jag taggar! Idag har vi vandrat omkring på stan i typ en evighet, från 13.50 till 16.15. Det var drygt. Men vad gör man inte för att åka buss med Marika hem? Okej, det var för att vi skulle kunna köpa hockeybiljetter, SAIK-Luleå på lördag! Taggar!

Mössan är min lillasyster och från Cubus, koftan, jackan, halsduken och t-shirten kommer från H&M, jeansleggingesen är från Vero Moda, väskan från Accent och skorna från EuroSko. Ringarna är som vanligt från Bikbok/Glitter.

nu slutar jag engelskan, våran engelskapraktikant ska tillbaka till universitet nu, hon ska inte vara med på någon mer lektion...

När jag var riktigt sjuk, sjukare än jag är nu, mycket sjukare förstod jag inte varför jag skulle bli "frisk". Det skulle vara en kamp hela, hela vägen och jag skulle inte ens bli helt frisk direkt heller. Jag skulle behöva kämpa lite då och då hela tiden. Jag trodde inte att man kunde bli frisk. Jag trodde att man var en anorektiker eller eller en ätande anorektiker. Idag vet jag att detta termer inte används. Man är sjuk i en ätstörning, eller så är man frisk. Frisk från sin ätstörning, frisk för alltid, mår bra. Man är inte en anorektiker, man har en ätstörning, man har anorexi. Man är inte en bulimiker, hetsätare eller något annat, man har en ätstörning, man har bulimi eller hetsätningsstörning. Man är inte sin sjukdom. Man är mycket mer än sjuk. Jag har förändrats mycket sen jag blev sjuk, men det är jag glad för. Förr sa jag inte till när jag var ledsen eller arg, idag kan jag säga det, om jag vill. Förr tänkte jag inte så mycket på varken mig själv eller andra. Kanske var det för att jag var ung, jag var bara 12 år, 13 när jag blev sjuk. Kanske var det av något annat skäl. Idag vet jag bättre. Jag vet vad ilska, ångest och besvikelse är. Jag vet hur det är att må dåligt. Både av mina egna erfarenheter och det folk har berättat för mig, fina människor som tyvärr inte har halkat in på fel bana. Precis som jag gjorde. Jag tror inte att man kan förinta ätstörningar, det har funnits i alla tider. Man kan inte förinta psykisk ohälsa, det har funnits i alla tider. Däremot kan man göra det mindre tabubelagt. Man kan informera och lära folk om det. Skulle ni gilla om jag försökte berätta hur mina tankegångar har och ser ut? Det skulle jag kunna göra, om ni kan lova att jag inte triggar någon.
jag tog av mig hörlurarna som dunkade "imma be, imma be, imma be"

rökning förbjuden! vaddå ingång för slampor? hhöhöhöhöhööhöh, fail!

Jag har bloggat om det förr men har tänkt göra det igen; skaffa en hobby kallade jag det då. Nu kallar jag det något att distrahera sig med, något man gillar, något man blir glad av, något som gör en till något annat än "den sjuka".
Ni vet vad jag gör på fritiden; jag dansar, jag är i stallet, jag är med vänner.
Jag dansar för att jag älskar det. Man får bättra kontroll över sin kropp, bättre kroppskännedom. Man rör på sig hyffsat mycket, tillräckligt för att kroppen ska må bra av det, tillräckligt lite för att kroppen inte ska säga nej.
Till imorgon (ja, numera har vi två danslektioner i veckan) ska vi göra 10 situps och 10 armhävningar. Jag ska inte göra dem. För jag vet vad konsekvenserna blir. Antigen får jag skäll för att jag smygtränar. Eller så blir jag besatt. "Bara 10 till, några till ditt fetto, dubbelt så många, snabbare, bättre, mer!!!". Samma sak nästa dag, men det dubbla. Jag blir fast. Ungefär som en nykter alkholist som aldrig ska dricka igen. Så är det.

Stallet är också underbart. Det är mysigt, det är avslappnande, det är kravlöst. Man kan liksom inte vara duktig eller inte på att borsta hästar. Eftersom jag tycker om det tycker förhoppningsvis även hästarna om det. Det är en härlig atmosfär där alla känner alla, man hjälps åt och man skrattar. Idag målade vi, det var mysigt, men tiden gick alldeles för snabbt!

Att träffa människor, träffa vänner kan väl ingen säga är fel? Förr var jag rädd, nu är jag mest rädd för att bli lämnad ensam, att mina nära och kära hittar någon som är bättre än mig, att jag inte duger. Men fram tills dess njuter jag av att ha folk som bryr sig om mig!

Annars då? Jag tycker om skolan, för att jag är omringad av vackra människor, för att jag älskar linjen och lär mig något varje dag. Jag tycker om att pyssla, läsa böcker, måla, och rita, gosa, läsa bloggar eller andra "självbiografier" och... ätstörningar. Jag tycker om att hjälpa andra människor. Jag tror jag har hittat mina grejer, jag hoppas det. Vad tycker du om att göra?

fanny har redigerat bilden, så anklaga inte mig för att den spåra!

men vad gör jag här? jag ska ju inte med den här bussen, jag ska ju stanna på skolan!

Jag har fruktansvärt fina vänner! Underbara! Marika och jag satt uppe länge igår kväll (okej, länge för mig) och fnittrade i facebookchatten. Oscar var så vänlig och hoppade på "min" buss imorse, vilket var trevligt, och Mathilda, Mathilda, Mathilda, Mathilda... Hela dagen har vi gått och lett mot varandra som världens töntar, och jag skojar inte när jag säger att vi har läst varandras tankar! Nu, alldeles snart ska jag vidare till min vän Stina (för ja, jag ser henne som en vän, inte min kontaktperson) och måla i stallet, mys! Sen blir det dans med mina underbara klasskamrater! Kul!
Och ja, just nu känns livet bra. Underbart tillochmed. Det är lite jobbigt att jag är så mätt efter middagen, men det för ingenting, för hela jag bara pirrar och skuttar, livet känns så jävla bra just nu!

Jackan och tröjan kommer från H&M, leggingsen är från Gina Tricot (typ.. femte dagen jag har dem?), väskan kommer från Accent och skorna är från EuroSko. Ringarna är från Bikbok/Glitter och Ur&Penn.

denna dikt hittade jag på svenskan, ur en diktbok. så underbar, så sann. den tilltalade mig.

ANA
Vartenda litet käk
varje tugga
ska genast upp som kräk
för att sedan åter känna hungern hugga

Maten som kvickt vänder
Det som återstår är revbenens tydliga ränder
Benet, skinnet
är det som ska finnas kvar
enligt varje jävla ideal

Elsa TE2 - Kaplanskolan
Ur Tankens Trädgård -09

öööööööööööööö, jag bloggar ju, då ska det låta mycket när man skriver!



Jag är hos Marika. Hon städar. Jag tittar på. Eller jag tittar inte på henne, jag tittar på dataskärmen, jag har läst bloggar och skrattat åt Marikas dammsugsteknik, hon dammsugare ALLT. Jag menar verkligen ALLT. Nagellacken fick sig en tur och alla olika sprayer och mousse fick sig en omgångx2. Vilket betyder att jag numera sitter i en "dammfri oas" som Marika så fint kallade det. Nu kommer hon in med Ajax och godis. Jag trodde godiset var tabletter man skulle he i vatten när man ska.. vad heter det?... blöta golvet? SKURA! Aja, Marika har städat klart och jag svettas. Trevligt va? Vad gör du denna underbara Desperatehousewiveskväll? Ser DH såklart, varför undrar jag?....

just nu är jag glad, riktigt jävla glad, och det känns så fruktansvärt bra!!

Fattar ni hur mörkt det är ute nu? När jag vaknade imorse trodde jag att klockan var sena natten, men det visade sig att den var sju. I julklapp (okej, helts NU) önskar jag mig en sån där väckarklocka som tänder lamporna sakta så att man är pigg när man vaknar, det skulle jag behöva! Har oftast på mig massa skräp outfits som jag hastigt och lustigt sätter på mig samtidigt som jag sminkar mig, letar fram busskortet och frågar (läs: skriker) vad klockan är. Det brukar oftast visa sig att den är 07.30, 10 minuter innan bussen går. Ikväll ska jag lägga fram något att ha på sig så att det ser anständigt ut, vilket det inte gjorde idag. Hann inte platta håret så det fick åka upp i en knäpp svans och efter vi hade gymmat orkade jag inte riktigt torka det, dessutom ser det ut som om jag har överdoserat rouge. Vackert Moa, vackert. Stackars mina medresenärer på bussen...

Halsduken kommer från Cubus, kavajen är från Bikbok, linnet och leggingsen är från Gina (som alla mina linnen, typ), väskan kommer från Accent och skorna (som nyss tappat en nit...) är från Skopunkten. Örhängena och ringarna är från Glitter/Bikbok.

nej, inte i rangordning och ja, tryck på bilden för att komma till bloggen. så enkelt var det!

Okej, mina fem favoritbloggar;
Fyndigt by Frida är verkligen just fyndig, hon kör på sin egen stil, oftast lyckas hon jättebra men någon gång ibland sådär blir det mindre bra, men det gör inget. Frida blandar outfitsbilder med vardagstexter och små berättelser om alla sina klanterier - en bra blandning!
Frenchtoast är två styckna franska mackor som klär sig underbart, ägde jag en långkjol/klänning och det inte var så tabu skulle jag suga ALL inspiration från dessa två tjejer. Det var inte alls länge sen jag hittade denna blogg, men föll på dirr. Även detta en bra kombo mellan jättefina bilder, underbara outfits och några inlägg i kategorin "äta bör man annars dör man".
LydiaJosefine har länge varit en av mina favoritbloggar. Bloggtorka? Det gör inget, jag är som vatten mot en torr svamp - sugs dit direkt. Lydia tar underbara bilder, jag önskar jag hade samma förmåga och är så fruktansvärt duktig på att skriva, berätta och förklara, den enormt vackra designen är bara grädden på moset! Och om jag ska erkänna så är hon lite av en förebild för mig, hon har kommit lite längre i sin behandling och jag ser alltid upp till henne, hon har helt enkelt inget val, omedvetet är hon min personliga stöttepelare!
Cecilia Eklund är rätt så precis den enda skelleftebloggen som är BRA. Jag tycker om hennes bästa vän Fridas blogg också, Marika och Oscars. Sen tar det stopp. De flesta andra läser jag bara för att jag är nyfiken på deras liv och eftersom Skellefteå är så jävla litet sprids rykten snabbare än grädden hinner vispas. Såklart det finns andra bra skelleftebloggar också, men Cissis, nej, det är något speciellt med den!
Mina bästa vänner Marika Larsson och Oscar Pettersson får slåss om en plats, Marikas är så mysig, hittar större delen av mina inköp där, inte sämre gör det väl att allt som oftast står mitt namn med i ett inlägg...
Oscars däremot är fruktansvärt rolig, skojar inte när jag säger att jag skrattar högt för mig själv varje gång jag läser den! In a bad mood? Läs Oscars blogg! Varför den är så bra? Jag är ju med i headern, två gånger!

Ni sög verkligen på att berätta om era favvobloggar, Cissi säger bara att jag ska läsa hennes, men jag blir fruktansvärt glad när jag tillhör en annan läsares top five blogs!

varför flätor igen? jo, det ska jag berätta; jag vaknade med slickat hår ner till öronen, där bestämde det sig för att gå åt varsitt krulligt håll...

Haha fyfan så sönderredigerad bild, jag spåra totalt! Jag är ju knallröd i ansiktet... Eller var jag det redan innan?

Ikväll är jag totallt alone. Har inget att göra. Inte ens någon läxa jag kan göra, har bara en fråga kvar på "caset" som ska redovisas imorgon och det hinner jag göra imorgon. Marika ska plugga som en tok. Oscar också. Ska försöka gulla med dem så att jag kan komma och störa dem lite, behöver något att göra? Eller någon annan frivillig? Ska iförsig (skriver man iförsig såhär? eller i för sig?) försöka göra framsidan till beh.pärmen, men det går inte så bra... Men eftersom jag antagligen kommer gå sysslolös kan ni väl tipsa om de 5 bästa bloggarna ni har läst? Kan vara någon som har slutat blogga, så man kan läsa arkivet eller någon som just har börjat blogga, kanske någon som har bloggat i all evighet och inte tänker sluta? Era 5 bästa bloggar alltså, så kan jag tipsa om mina 5 bästa senare ikväll? Deal och no deal?

Halsduken är från Carlings, jackan/koftan/tröjan/kalla det vad ni vill är second hand, linnet och legginsen kommer från Gina Tricot, skorna är från EuroSko och de osynliga ringarna är från Glitter/Bikbok. Kanske ser ni min miniväska? Den är från KappAhls barnavdelning. Och ja, jag hade jacka på mig idag, men det såg så puckat av så den la jag bredvid kameran.

var måbra dagen rolig då? jaaa, bättre än lektion iallafall!

Vi har precis slutat engelskan, det var roligt. Vi skriver på sagor, det brukar alltid vara aaaaaastråkigt för jag vill skriva på ett sätt, men det funkar aldrig, så då blir det inte kul. Idag kände jag peppen. Jag ska skriva om Sleeping Beauty, Törnrosa, ni vet den elaka älvan? Hon blev lite tuffare i min version, ur hennes synvinkel. På dopet t.ex. ska hon ha på sig "my new, sexy, black dress which makes my tits look awesome". Detta är alltså 1700 talet, tror att prinsen säger senare i filmen "men far, du är så gammalmodig, vi lever faktiskt på 1700 talet!". Skrattade i år och dar åt det förr...

Jag har glömt dataöverenskommelsen hemma, idag igen. Lite pinsamt, men jag låtsas inte om det. Jag har kommit på att jag skäms för mycket, igårkväll, idag också iförsig så skäms jag nått så otroligt åt en grej, fattar inte vad jag håller på med?
Jaja, OP nu, jag tänkte blogga om min outfit när jag kommer hem precis innan middagen. Ha det kanon!
söt va?

ge aldrig upp ett så underbart liv, underbart liv, underbart liv, underbart, underbart liv. släpp inte taget, släpp inte taget.....

Jorå, nog gick middagen bra. Typ. Jag tycker inte om när min 12åriga lillebror kommer tillbaka efter en promenad med mamma och säger "nu är bananspliten borta". Jahapp. Jag åt ingen bananasplit. Jag tog ingen promenad. Vad tjock jag är!!!!! Jag hatar att höra vad andra har ätit, det går jättebra att sitta med när andra äter, men när de berättar vad de äter eller hur mycket de tränar får jag sån jävla ångest. Det spelar ingen roll hur mycket eller litet personen har ätit/tränat, jag blir alltid förloraren. Den tjockare. Jag spelar efter andra regler, jag har de allra tuffaste reglerna en människa kan ha, de andra har knappt några regler. Ibland blir jag helt förvånad över vad jag kan "säga" till mig själv, hur går det till?...
Hur kan man skämmas för att man går på toa. Det är mänskligt. Men jag skäms, inte alltid, men ibland. För att jag tar upp "toatid" och för att jag är så äcklig som måste kissa. Jag är äcklig, ingen annan är äcklig. Jag tycker inte om mig själv.

Skjortan är Fannys, jag tycker om den. Bustiern kommer från Lindex, shortsen är från Bikbok, halsbandet kommer ifrån Glitter och ringarna kommer ifrån Bikbok/Glitter. Dubbla nylonisar är alltid bra, speciellt när de är jättetrasiga, båda två.

om man publicerar två inlägg med samma rubrik samma månad, vilket kommer man till om man skriver in det i sökfältet?


Ät och drick gott och prisvärt hos Kriti.
Det är vad som står längst upp när man söker på Kriti Skellefteå. Det är där jag spendera veckans sista middag tillsammans med la familia och farmor och farfar som åker till Cypern i 6 månader... snart. Vet inte riktigt när, det brukar vara ungefär... den här veckan. Tror jag. När jag blir 70+ vill jag också resa bort halva året varje år och låta mina barn och barnbarn skotta uppfarten och spola i vattnet så att det intet fryser. Fysjutton så skönt det skulle vara!
Aja, jag tycker inte det är så jättehemskt att äta på restaurang, jag får välja vad jag vill äta och mamma eller pappa plockar bort så att det blir en normalportion. Det är jobbigt att välja mat och det är jobbigt att inte veta vad som är i maten. I min värld är gott=onyttigt och onyttigt=smör, grädde och annat fett. Men det är inte så stor grej, om resten av min familj kan äta det så kan väl jag? Varken mamma, pappa eller mina syskon är feta - så varför skulle jag bli? (Okej, jag vet att min ämnesomsättning inte funkar på samma sätt, men ändå!)
Aja, slutbabblat om mat. Jag ska dit och äta, sen ska vi nog hem. Och inte göra något alls, förhoppningsvid vara med någon!
italien -02, det värsta är att jag redan då skämdes över min mage...

om man publicerar två inlägg med samma rubrik samma månad, vilket kommer man till om man skriver in det i sökfältet?

Vill ni veta vad jag gjorde igår? Läs detta. Men ni slipper inte undan, jag vill också berätta! Om ni ändå, mot förmodan, vill trycka på en länk och läsa vad jag gjorde igår tryck här.

Jag var med Marika. Efter det att jag hade varit i Lund och ätit gott och lekt lite spioner/mörkerkurragömma med Edwin, vet ni hur trångt det är att rymmas under ett skrivbord?
Jag och Marika värmde upp våra kalla stämband med Singstar, det var lite kallt i källaren så vi gick upp och drack en kopp te innan vi fortsatte men sjungandet. (Stackars mina grannar!) Spelade lite gamla låtar, My heart will go on tillexempel, båda aaaaaaaslätt versionen och den lite svårare, fattar inte hur vi kunde tycka att den superlätta versionen var så svår? Vi spelade tillsammans både jag, Marika och Sofie, Sofies piano funkade inte när vi skulle spela på CK, men jag och Marika var duktiga flickor och fortsatte bara spela.
Vi satt och pratade en hel del innan jag följde Marika en bit påväg, fattar ni hur läskigt det är att gå hem ensam efter att ha stått i minst 10 minuter och berättat för varandra vad vi är rädda för? Ingen kul upplevelse...
typ tattigaste bilden EVER!

hallelujah, nova lever! återuppstått från det döda! eller nej, det var en bondgård som tog emot henne, tacka gudarna!

Jag hade tagit en massa före och efter bilden med nytvättat hår och helt osminkad, täntke att jag kanske skulle överleva att visa dem, men HERREGUD så jag såg ut! Istället får ni en fin bild på foundationen jag köpte, det följer med en svamp, vilket är super, utom det faktum att svampen suger åt sig halva burken (enligt Fanny), får hoppas att hon ljuger! Det känns iallafall fräscht att ha något på huden nu, jag blir så lätt röd och flammig, vill egentligen bara ha något som jämnar ut hudfärgen, som går snabbt att applicera och som gör att sminket sitter. Får hoppas att jag har hittat rätt! 155 svenska riksdaler fick jag punga ut (okej, jag använde presentkortet jag fick av Stina) från Åhlens.

apiril-10, jag hade ett par fina pärlörhängen. oktober-10, de fina pärlörhängena har varit borta en längre tid.

Lilla, lilla, älskade Nova. Med bruten svans som var av på.. fem ställen? Som var så liten, så liten, blev aldrig stor. Som slickade en i näsan och snodde en kyss då och då. Som hade så fruktansvärt dålig andedräkt. Som kurrade så att det ekade. Som var orange och ändå en flicka, mot alla odds. Som tyvärr var en kissande flicka. En kissande flicka som inte visste vars det var ok att kissa. Som numera får kissa precis vars hon vill, tillsammans med Mozart, Tiger, Molly och Rut. Det var bäst så, man kan inte ha en kissande katt. Stackars Moa. Stackars familjen Eriksson. Och stackars Leia som numera är den enda katten i huset.

voc1a=väldigt oroliga.... cyklar ett annorlunda....???????????

Lite småslams från skolan;
Video nummero uno; Mathilda hoppade mellan skåpen, jag typ grät av rädsla medans Fanny hejjade på...
Bild nummero uno; Hassan. Jenny sa att jag skulle blogga om den. Here you go!
Bild nummero dos; Hehe jaa, jag har långt hår? En riktig heting är vad jag är!

Har egentligen noll saker att säga, kanske ska jag visa den nya foundationen? Har inte ens plockat fram den ur påsen än... Jag ska ha en tråkig kväll, för INGEN vill mig något... Va med mig?.......

detta inlägg tog flera hundra år att skriva, jag fastnade överallt och ingenstans innan jag hann avsluta det!

Jag hade faktiskt en jacka också, och vantar. Det var PANIK imorse, jag hittade inte vinterjackan och när jag satt på bussen kom jag på att jag glömde en livnödvändighet hemma, så till lunch fick pappa komma med en liten, liten låda. Och min dag var räddad!
Efter skolan gick jag på stan med Mathilda och Emelie och köpte en foundation som Emelie gillar, får hoppas att jag också kommer bli ett fan! Tänkte köpa ett hudfärgat läppstift, ungefär som Marikas, men jag ser ut som en... galen transvestit, vilket inte var så smickrande...

Kavajen kommer från Bikbok, även linnet är därifrån och är mammas, leggingsen kommer från H&M+att jag sydde på skinnet, skorna är från Skopunkten även väskan kommer från H&M.

nu kan ni börja stänga igen datorerna! MEN VAAAAA, jag har inte ens hunnit blogga klart än!

Såhär ser VOC1A ut när de har datakunskap och just hittat camen, busigt värre! Do you want some more? Hehehe, du har inget val!

"jag har tagit så många blodtryck", "jamen då ska vi inte tvinga dig till ett till!"

Det har verkligen varit en händelserik dag idag, först var det storm i Skelleftehamn och i stan regnade det slask, typ. Satt på Brinken och lyssnade om äldreomsorgen och handikapp, inte det trevligaste, tyvärr. Sprang till skolan och åt lunch och fördrev säkert en timme i bibiloteket med Mika och Lisa. Gick, med blöta skor, till sjukhuset - och där hände det grejer! Jag såg en fyra timmars gammal bebis, kom på hur mycket jag längtar tills vi ska lära oss ta blogprover, såg flera sjuka människor och... lärde mig mycket! Jag och Mathilda missade tre bussar hem, men hann med den absolut sista. Hann bara steka lite pannkaka innan det var dags att ta bussen in till stan igen, denna gång för att dansa. Gillar't! Jag älskar att ha fullt upp hela tiden, utom det faktum att jag inte kan blogga lika mycket. Okej, jag bloggar aldrig mycket, men ändå! Vad har du gjort idag?

Både tröjan, klänningen och väskan är från H&M. Till detta kör jag med dubbla nylonisar och kängor. Mysigt!

mathilda berättar om en hemsk dröm, jag förstår inte att det är en dröm, det är läskigt!

Året första snö har just fallit i Skellefteå. Det är blött, blåsigt och väldigt slaskigt. Lite julstämning sådär när man åkter förbi en massa blinkande bilar. Det är mysigt. Men blött. Väldigt blött. När jag sprang från busstationen till Brinken klädde jag mig precis som en nunna med halsduken virad runt huvudet. Och nu undrar du såklart varför jag sprang till Brinken och inte till skolan (säkert inte, jag vill bara berätta). Idag har VOC1A yrkesdag. Nu på förmiddagen ska vi vara på Brinken och de ska berätta om kommunen, i eftermiddag ska vi vara på sjukhuset som alltså representerar landstinget. Det känns så fruktansvärt roligt! Dagen blev lite bättre av att Marika hade sovit gott inatt och inte var så dryg som hon brukar hehe.

Visst är det tokigt när man tänker att man ska vara uppe bara lite längre eftersom man ska ha en rolig dag imorgon och alltså inte bli trött och vilja sova. Jag sket i den tanken, men ändå, tåååååååkigt!

försök inte nå mig i en timme framöver; det är ggggggreys!

jag tycker verkligen om min lillasyster♥

jag övervägde starkt att inte öppna ögonen när vi anlände till umedalen, det var så skönt att sova!

Även idag var gruppen bra, innan gjorde jag en Step Wise, det busigaste är att jag är den första, alltså absolut första som gör den. Jag var testpatient och sen, för ett år sen började jag "på riktigt". På ett sätt är det triggande, eftersom jag "vill" svara på ett annat sätt, men samtidigt älskar jag att få resultatet som visar att jag ligger på samma nivå som en "normal" i... men gud vad var det? Kreativitet tror jag. Däremot är jag låååååångt utanför både de "normala" och "en normal UNS:are" i självkritik - något att jobba med!

Idag på gruppen jobbade vi med medveten närvaro och Var och Hur färdigheter, mest med att beskriva utan att värdera. Vi fick beskriva några bilder, vet ni hur svårt det är att inte använda söt, fin, ful, fet, smal, tunn, snygg osv?
För att beskriva denna bild skulle man alltså kunna säga; två glada flickor som kastar gula löv. Den ena har brunt hår och pannlugg, hon kisar med ögonen och ler stort, med tänderna. Hon har en grå tshirt med en röd text. Den andra flickan sitter till höger om de andra är också glad, hennes brun/blonda hår hänger framför halva ansiktet. Hon har en svart halsduk, man ser inte hela personerna eftersom det är löv ivägen.

Alltså ska man skippa att säga att det t.ex. var två söta flickor, den ena lite snyggare än den andra. Hon har en ful tshirt, håret är fult, den ena är smal osv osv osv. Ni fattar grejen?
Detta ska jag alltså träna på i veckan, att beskriva, deltaga, göra en sak åt gången, inte dömma och lite till. (Sanningen är att jag glömt vad de andra sakerna var).

jag längtar tills vi ska jobba med sond på op:n, något jag får briljera på!

Jag sitter vid den värsta datorn av dem alla. Den som är så seg att man hinner dö innan den har öppnat en ny flik, man skulle kunna gissa att skärmen har epilepsi, den skakar HELA tiden. Och så bilderna. Flera bilder där jag står halvnaken och tar kort på min kropp. De flesta är raderade, för att jag inte stod ut med att kolla på min kropp. Och så bilderna från dagarna innan jag blev inlagd. Typ svettig, kallsvettig, det var en pina att gå upp för trappen. Jag förstår inte. Jag minns, men jag fattar inte. Och så "dagensoutfit" bilder, de är nästan de värsta. Jag har på mig ett par shorts. De sitter inte tajt. I somras var de slickade runt mina lår. Jag borde radera bilderna, men jag vill på ett sätt inte. Om jag bara slipper den här datorn kan jag kolla på bilderna om 7 år, 27 kanske. Och tänka, nejfy, vad hemskt. Och sen ska jag börja gråta och inse vad jag har gjort mot min kropp. Nu vill jag inte tillbaka, jag vill bara ha låren jag hade. Men måendet; nejtack, jag tar hellre det jag förhoppningsvis har om 7 år.

Fast samtidigt får jag komplimanger nu. Jag fick en, som jag minns, av Oscar, han tyckte jag var fin i hippieband. Och så hade jag fina ögonbryn tyckte han, de skulle jag också vilja ha tillbaka.
Nu får jag ändå komplimanger, vet inte om jag har fått fler senaste veckan eller om jag bara har läst dem ordentligt. Jag blir glad av dem. Jag tänker fortfarande inte att jag är fin, snygg eller whatever, men idag kände jag mig lite fin. Tror jag. Min lillasyster tar fina bilder iallafall, och då inbillar jag mig att jag var fin. Tycker om er iallafall♥

vaaaaaaaaaaa, skojar du? när började hon spy? gör hon illa sig? jaha, menade du hon, jag trodde du snackade om en annan...

Guuuuud vad jag älskar detta; alla vill nå mig! Sitter med tre glödheta (okej, inte så glödheta) konversationer på msn, jag har fått två brev (ett från banken och en med mitt CSNkort) en flicka vill chatta med mig på fejjan, hon går iochförsig i min lillebrors klass, men ändå! Plus att ni har blivit utomordentligt bra på att kommentera, älskar att hitta flera nya kommentarer när jag kolla bloggen - det gör det mycket, mycket roligare att blogga!
Och ja Anonym; Jag var på stan idag, ser du mig igen; kom fram och hälsa vettja! Kommer säkert se ut som världens frågetecken först, men efter en stund kommer jag le upp till öronen!

Idag var jag, Mathilda, Fanny och Lisa på stan och letade en poncho, hittade ingen bra, så jag funderar på att gå på jakt i mammas garderob, jag vill ha en som man "går in i", inte "kryper in i" om ni fattar? Tycker det är så fruktansvärt snygg på rätt person! Precis som med lårhöga stövlar, trenchcoat och långklänning/kjol. Funderar nästan på att testa en svart långklänning snart, att använda som kjol.. kanske. Testa kan man alltid!

Jackan kommer från H&M, halsduken är från Carlings, tshirten är Marikas och kommer från Bikbok, favvobrallorna kommer från Monki, väskan är Filippas, vantarna kommer från Lindex, ringarna är ett ihopplock från Glitter/Bikbok/Ur&Penn och kängorna är från EuroSko.

detta skulle ha publicerats igår, men jag gick och la mig istället, jag ville sova.

nu måstemåstemåste jag öva på lite glosor, återigen: varför började jag inte liiiiite tidigare?

Japp, äntligen har VOC tröjan kommit! Vi beställde dem i... augusti.. september? hade jag mer än råd med den, idag fick jag så gott som länsa mitt konto för att betala denna myspropp. Okej, jag överdrev. Jag har faktiskt typ 100 spänn kvar+250 välbehövda kronor att spendera på Åhlens. Även denna månad klarar jag min obefintliga budget! Once upon a time, i sjuan kanske, gjorde jag faktiskt en budget i månaden. Jag skrev upp hur mycket pengar jag hade, vad jag ville köpa, vad jag var tvungen att köpa och skrev upp varje liten krona jag spenderade för att veta vars de tog vägen. Det var tråkigt, jobbigt och... tråkigt, så jag gav upp! Jag borde verkligen satsa lite kosing på en fet almenacka så jag kan skriva upp ALLT jag har för mig. Just nu kommer jag oftast på att jag har en läxa/pianoläxa/hemuppgift från gruppen som jag måste göra dagen innan. Inte bra Moa, inte bra. Kanske man ska köra på en sån där fin en där ens namn står? Min börjar liksom ta slut nu i januari...
Äsch, nu drog jag vidare på ett fett sidospår. 310 spänn och jag känner mig, om möjligt, en ännu större delaktighet? Tillhörelse? Koppling? Samband? Till klassen och resten av Balderskolans VOC:are!

jag älskar dessa klackar. idag sprang jag från musikskolan till balder i dem, ont i benen/fötterna? finns inte på kartan!

Det ger egentligen inte så mycket att jag berättar om min dag, senare ikväll ska ni få veta, in i minsta detalj, vad jag har gjort, vars jag har varit osv idag. Kul va? Hehe, jag tror jag är den enda som tycker det...
Nu ska jag gå och äta köttfärssås med inte vanlig lök, utan med purjolök - varför? "För att den vanliga var dålig" berättade min far alldeles nyss.

Kavajen kommer från Bikbok (älskar den!!!), tröjan kommer från Cubus, jeansleggingsen är från Vero Moda, halsduken från Åhlens, "vantarna" köpte jag på Lindex, väskan kommer från Accent och skorna är från nelly.com

erik, julia, moa, mathilda, hassan, fanny, lisa, matilda, emelie, cynthia, samrawit, jenny, ronja, julia, mika, sanna, pontus, sabir, rebecca, hero och josefine

Än brinner det inte i knutarna, men snart, jag lovar. 8.15 lämnar den silvriga forden uppfarten för en tur ner till Umeå, varje gång detta sker brukar jag springa omkring i huset och hämta upp det sista. Detta kommer att ske även denna morgon. Jag har nytvättat hår, sitter i morgonrock, har inte ätit frukost och tappat bort papperet med orden vi ska kunna till engelskaprovet imorgon. Galet liv alltså! Antagligen kommer jag måste synda (torka håret med en hårtork) än en gång, dra på mig något helt galet och helt enkelt be om ett nytt papper att översätta alla glosor på. Äsch - det ordnar sig! Vad ska du göra idag?

detta är då voc1a, världens sötaste klass!

har ni också haft eyeliner men glömt mascaran? det har jag, i skola tillochmed. hello stressad moa!

Denna bild får agera outfitbild idag, lillasyster kade kidnappat kameran till Piteå och fullt 16gigs minnet, dessutom gjort slut på batteriet, så jag fick vara riktigt snabb och använda knappt sex bilder för att hitta the picture, kanske inte lyckades, men det är väl inte hela världen?
Idag har jag vistats ute i den blå stugan, längst ut på Boviksön som min farmor och farfar äger. De åker till Cypern i ett halvår om två veckor, lyxlirare! Har lite småångest över att jag har suttit så pass mycket som jag har gjort idag, låg i sängen, steg upp och klädde mig, åkte bil, såg film/tv i Boviken och vars landar jag så fort jag kommer hem? I soffan såklart. Men även detta är okej, är det inte det så har jag väl syndat, jobbigt.

"Hårbandet" har jag gjort själv, tröjan kommer från H&M och leggingsen från Gina. Ringarna kommer från Myrorna/Gina/Glitter.

vad är skillnaden mellan teddybears och teddybears sthlm?


Jag måste bara få försvara mig mot denna läsare som tydligen bor i Malmö och använder Telias nätverk. Jag gör faktiskt något mot mitt dåliga mående. Du har kanske inte riktigt hängt med i min blogghistoria? Du kanske bara klickade dig in här för första gången, skrev något som skulle förolämpa mig och sen återvänder du aldrig? Skulle kunna vara så. Fet chans.
Jag går i behandling mot min ätstörning. 1½ gång i veckan åker jag till Umeå, 15 mil, för att ha invidualsamtal, gruppsamtal och familjesamtal. För att bli frisk. För att inte behöva "göra något åt... vet inte, mitt utseende", för att jag ska kunna stiga ur sängen, utan att sminka mig, fixa håret, stå i en evighet och välja kläder och ändå noja över hur förskräcklig jag ser ut. Att blogga är också en del i friskhetens tecken. Jag lägger ut hemska bilder på mig själv, jag berättar om min vardag och gör det jag älskar, att peppa andra, allt detta är en stor egoboost. Kommentarer som dina får mig att tvivla, är det detta jag vill ha uppmärksamhet över? Att jag är en ätstörd flicka som inte tycker om mig själv? Får inte jag också vara unik precis som jag är? Men sen, om jag tänker, så har jag tre mindre bra kommentar av tusentals. But life work like this. Med och motgångar. Inget är perfekt. Inte jag, inte du. Även om hon är den snyggaste, snällaste och roligaste du någonsin träffat kanske hon tar över hundra tabletter/vecka för att funka normalt. Han kanske är den sötaste, mysigaste och mest förstående gubbe du någonsin träffat kanske han hämtar ut överfulla ICAkassar med medicin för att orka med livet? Vem vet? Mitt liv är långt ifrån bra, men mitt liv är bra. Jag mår bättre än förr, kanske bättre än någonsin? Och även om jag är ett "känslomässigt vrak" som Anton uttryckte det så gör jag något åt det, det är inte ok att tänka i dagar på vad du ska äta nästa vecka, det är inte ok att kolla, mäta och undersöka sina lår eller att äta medicin för att sova. Det är inte ok.

är det någon som kan posa så är det lollo, ingen kan göra sånna... magnifika poser!



bild numero uno; ali, erik och fanny
bild numero dos; enbartmoa herself, helena, lollo och fanny. kan vara lisas halsduk till vänster
mikas bilder!

Visst älskar vi pixliga bilder, visst gör vi det? Jag bestämmer att vi gör det nu iallafall!
Jag hade en riktigt trevlig fredagkväll, frös näsan av mig men skrattade en hel del, mest åt Matilda och Lisa som skrattar så roligt. Vi var ett litet gäng, 10 pers kanske, de flesta ur den underbara klassen VOC1A! Jag trivs så fruktansvärt bra med min klass (för tusende gången?), jag har inget emot att berätta om mig själv, och jag räds inte heller att fråga om jag undrar något. Vilket är kanoners! Det kommer bli tre askalasbra år! Detta tror och hoppas jag ska återupprepas flera gånger, med ännu fler ur klassen!

jag har förälskat mig i gubben i lådan, som resten av svenska folket. är det bara jag som aldrig hör just gubben i lådan?

Wohoo, efter att ha kämpat sig upp ur sängen för typ en halvtimme sen är jag så gott som klar, ska bara försöka göra något åt... vet inte, mitt utseende. Jag förstår inte varför jag alltid går och lägger mig i sängen efter lunch och så gott som sover bort dagen, eller inte idag, idag ska jag på hockey med Marika, tack Roland för biljetterna!!

Gårkvällen var riktigt rolig, vi grillade på Alhem, det var kallt, men rätt mysigt. Sen vandrade vi till Lovisas lägenhet, hur söt liksom? Skulle gärna flytta hemifrån om maten och så funkade, eller nej, jag skulle typ gråta varje kväll för att jag var så ensam.. Jag menar, jag blir jätterastlös av att bara sitta hemma, och då träffar jag ändå min familj. Kanske inte riktigt än, om några år kanske... Får skapa min egen lilla lägenhet uppe på mitt rum typ, undra om man ändå kan få inackorderingstillägg?
sist vi var på hockey - tjena kinesögon?

ååå, jag älskar att få sova ut ordentligt, att stiga ur sängen när man känner för det, istället för att tvinga sig själv upp!


Jag fick denna award av Lovisa, en trogen bloggläsare!
Med denna award ska man berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat, visa en favoritbild samt skicka vidare denna award till fem andra bloggare.


Vänner, familj och andra fina människor är typ det bästa som finns. Marika och Oscar är de jag berättar allt för, jag älskar min familj och utan människor runt omkring mig skulle jag avlida. Jag tycker om människor!!!
Kläder är typ min secret love höhö. Jag kan ofta stå och bara kolla in i min garderob, tänka ut outfits för några dagar i förväg och vad är bättre än att gå på stan, med pengar och faktiskt shoppa, gå med flera, flera påsar i händerna med riktigt bra köp? Det är svårslaget...
Att hjälpa och stötta andra som mår dåligt, det behöver inte just vara ätstörningar, jag tycker så mycket om att dela med mig av mina erfarenheter och mina strategier, även om det är fruktansvärt jobbigt att höra "jag har också en ätstörning, vad ska jag göra?" och när de bara "sitter på händerna", de gör inte ett dugg för att suga åt sig tipsen, de bara åker rakt igenom, tar inte alls emot det. Men att däremot få ett litet "tack" eller "du har hjälpt mig Moa!", det är så underbart, att se att personen faktiskt mår bättre så gör det inget att det inte var tack vare mig, bara att få se att personen njuter mer av livet, trivs i verkligheten även om det är tufft. Älskar det!!

det här är, för tillfället, min absoluta favoritbild på min favoritmänniska♥

Jag ger denna award till Marika, Moa, Cissi, Janina och Tove.

lila strumpbyxor använde jag jättemycket förra vintern, kan det vara något även i vinter kanske?

Hade jag varit en riktig mes hade jag kallat det här "modellbilder" eftersom jag inte har använt självutlösaren, istället fick min slav (d.v.s min lillasyster) assistera, busigt va? I min värld är allt busigt, askalas eller fruktansvärt. Busigt va? Hehehe...
Efter datakunskapen idag lärde jag mig... vet inte, åt lunch och failade på matteprovet. Usch vad jag skäms över mina poäng.... Drog till stallet och mös (heter det mös eller heter det myste?) med hästarna, det är typ min relax avdelning, man blir helt lugn och typ... harmonisk! Synd bara att man börjar lukta häst och måste duscha eftersom Julia är allergisk, jag tycker på riktigt att det luktar gott när man luktar häst, men man känner väl sig inte fräschast i världen, hatar att åka buss då... Äsch, nu ska jag plocka undan disken, hoppa in i duschen och sen dra vidare mot stan! Vad ska du göra ikväll?

Kavajen är från Bikbok, klänningen är ett... hrm... secondhand fynd, halsduken och mössan kommer från Åhlens och skorna är från Din Sko. Jag hade egentligen ett par ringar till detta, men det åt hästen upp. Inte!

köpenhamn, köpenhamn. vad hände med alla huvudstäder, när lärde jag mig dem?

Jag har datakunskap just nu. Lisa säger att jag ska skriva att jag är bäst, så nu gör jag det. Busigt va?
Jag har träningsvärk i rumpan efter dansen/gympan och idag ska jag till stallet i mina nya stallkläder. Jag fick 250 spänn på Åhlens och kläder att ha i stallet, tack Stina!!!

Gud, min blogg suger verkligen. Jag uppdaterar inte alls typ och skriver bara en massa skit, men jag lovar, lovar på riktigt att så fort jag har tid ska jag skriva ordentliga inlägg! Jag kommer hem till middagen, sen far jag till stan och grillar med mina classmates - tror det kommer bli awesome!

missförstånd nummero femhundra; pappa hämtar mig när jag sitter i mathildas bil påväg hem. inte bra!

Jahapp, hoppsan, ingen bloggning alltså. Jag kan förklara mig!!!! Drog till skolan imorse med en fullproppad väska, svettades på gympan, lärde mig lite om andningsorganen, åt Tex-Mex buffé med Stina, lärde mig lite engelska och gjorde ett matteprov. Efter det gick jag en tväris på stan, for på Soc och pratade lite om hur det funkar med min kontaktperson osv, drog hem till Stina och åt middag och busade lite med Hugo. Alltså - sötare barn får man leta efter, helt underbar är han! Fick bl.a visa min navel, bada i mjölk och lyssna på låtsaspruttar, varför tycker jag så himla mycket om det? Sen drog jag på dansen och svettades, en riktigt bra dag! Vad har du gjort idag?

hugo, krille och stina.

estland, lettland, litauen. tallinn, riga, vilnius.

Alltså blogg.se, varför lägger det av sådär ibland? Så sjukt störande! Man tycker ju som att eftersom det är den största bloggportalen (eller?) måste de ju ha lite koll, inte låta sånna saker hända som...
Jaja, istället för att läsa bloggar pysslade jag lite på min framsida till behandlingspärmen, ni får se när det är färdig! Har sett lite Grey's också, hur bra liksom? Älskar det!
Och föresten, en riktig "Stina dag" imorgon, mamma är i Riga och kan inte äta lunch med mig, så Stina äter med mig, sen ska vi på SOC och sen äter jag ugnspannaka hemma hos henne, trevligt! Det känns som jag har skrivit det här förr, har jag det? Hur har din dag varit?

Kavajen är från Bikbok, linnet och jeansen kommer från Gina, halsbandet är Fannys och kommer från H&M, till detta har jag ringar från Glitter och Bikbok.

på ett sätt är det mysigt att ha en och en halv timme i bilen, för mig själv. avslappnande!

Grupp. Det är min grej! LIV heter vi. Det är otroligt fina tjejer som ska jobba mot det friska nu i ett år tillsammans med mig. Även idag kände jag bara ja, det här gillar jag! Tre tjejer sen tidigare känner jag, och fyra nya. Jag vet egentligen inte vad jag vill med detta, bara att detta är något jag skulle tipsa ALLA! Gruppen är DBT-inriktad, och det är så nyttiga grejer som står på agendan, skulle ni gilla att jag "skriver av" övningarna från min pärm som motivationtips här på bloggen? Varenda kotte skulle ha hjälp av det, inte bara ätstörda eller folk med andra psykiska diagnoser, även du som är kry från tånageln upp till hårroten! Vad säger ni?
allt för att få le, le på riktigt, le ändå ut från långfingret hela tiden. jag ska må bra!

alltså sidecut. så snyggt. så jobbigt.

Jag skulle vilja gå och lägga mig klockan 10, men så blir det aldrig. Elva är jag superpigg, ligger vaken länge, länge och väntar på att John Blund ska infinna sig. Dagen efter är jag så trött att jag skulle kunna dö. Sover för länge. Halvsover på lektionerna osv. Tror att jag skulle bli mycket piggare om jag fick röra på mig istället för att sitta still i en skolbänk, får kanske ta en extra vända till skolan från bussen för att väcka kroppen?
Imorgon kommer mormor hit och ska "kolla på" när jag äter frukost, mamma far till Riga på torsdag och pappa kan inte fara från sitt jobb för att äta frukost, så mormor ska göra det. Nervöst. Sen ska Stina äta lunch med mig på torsdag, och så är hon så snäll och bjuder mig på middag också!
Imorgon far jag däremot till Umeå, invidualsamtal och grupp. Peppar! Jaja, nu ska jag skicka ett mail och sen krypa till kojs. Jag tycker ni ska kommentera mera, statistiken går uppåt med kommentarerna blir bara färre och färre - come on!
jag tycker om hösten!

ibland bara älskar jag mitt hår och vill ha det utsläppt hela tiden. men så finns det ju nackdelar. flera nackdelar.

Ungefär det finaste plagget i min garderob har just flyttat in och ska konkurrera ut... ja, vad är det finaste plagget i min garderob? Skulle tippa på min blommiga avslutningsklänning eller den fina gröna jackan från Myrorna. Älskar den iallafall! Olyckligt nog lyckades jag få oss att missa bussen.. Jag provade en small som hängde lite tokigt, tog en storlek mindre och den satt perfa, men jag var lite för velig. Kan typ inte köpa något utan att Marika säger att det är ok? Gääälet.. 300 spänn på Bikbok iallafall, värt! Har letat en kavaj sen typ... Marika köpte sin i somras, men ingen sitter som fint, den här hoppas jag passade mig!
Nu ska jag nog dra igång en film innan Desperate Housewives och Cougar Town börjar! Har du gjort något riktigt fynd på senaste tiden?

nu ska vi gymma!!! har ni fått en genomgång? neeej, inte än. nähäpp, inget gym för er alltså, kom tillbaka en annan gång...

Det är egentligen helt sjukt hur jag suger åt mig. Jag är som en svamp. Jag suger åt mig allt det dåliga medans det bra bara åker förbi utan att ens röra ett litet hårstrå. Helt knasigt. Igårkväll var det en kille som gav mig en "komplimang" eller vad man ska säga, ni vet "gilla det här och jag skriver något bra om dig" på facebook. Jahapp, han gör det och jag blir asdepp. Varför? För att jag inte ser bra ut. Som han har skrivit till vissa. Jag tar så fruktansvärt illa vid och triggar igång min egen ångest. En sjukt dålig cirkel, det spelar ingen roll vad Marika och Oscar än säger, jag är den fulaste som någonsin sett solen. Så är det. Det spelar ingen roll att ni skriver "men du är ju så fin Moa!". Det ska vara verkliga människor. Jag vill också vara fin. Jag vill också klä mig snyggt, inte sådär snyggt som man ser på bilder, mer som man själv vill se ut. Man hämtar inspiration och kollar på liknande kläder. Så vill jag klä mig. Det här är ungefär det pinsammaste jag någonsin kommer att berätta, gud vad jag skäms redan. Jag vill också höra, av killar, att jag ser bra ut. Jag vill också vara snygg.

Jackan och koftan ni nog inte ser är från H&M. Halsduken (eller halskuken som Fanny sa) är från Åhlens, linnet kommer från Gina Tricot och jeansen är second hand/från Monki, skorna kommer från Skopunkten. Korsörhänget har jag gjort själv och ringarna kommer från Bikbok/Glitter/hemmagjord/mammas gamla.

jag fattar inte att jag visar dessa rent ut sagt hemska bilderna på mig själv. slickad "mössa" är alltid lika smickrande!

Alltså jag fattar inte? Varför tror folk att jag fyller 6 och inte 16? Alla klär väl ut sig till katter tillsammans med sin lillkusin Linus i klackar och sin lillasyster Fanny som ska föreställa en färgglad igelkott?
Folk säger ju alltid att "guuuuud vi är så omogna!" osv. Jag tror att jag klår allt. Jag tuggar med öppen mun för att äckla mina småsyskon, jag är oftast den som leker längst och knasigast med mindre barn. Varför tror ni jag sommarjobbade på dagis? För att jag älskar att leka! Vad är bättre än att få ett barn att kikna av skratt? Att få leka med dem samtidigt som de verkligen delar sina djupaste tankar (hur kan det finnas så många färger? varför är alla barn inte lika stora? var det gud som skapade allt?) eller att få världens gosigaste kram eller en liten mys stund? INGET! Absolut inget! Mitt hjärta går i tusen bitar när Stinas son ropar "Ooaa!" och vill kramas, eller när Elvis går runt och sjunger "jag älskar Moa, jag älskar Moa", och icke att glömma; när dagisbarnen ropar "MOOOOOOAAA!" när man går igenom skogen. Skulle däremot gärna skippa delen när de är typ... 8,9,10 år... Moa ♥ barn!

det är av en anledning jag har ett frågetecken efter frågan; jag vill veta, jag vill att ni berättar!

Imorse hade jag en liten sovmorgon, eller nej, jag ska inte kalla det sovmorgon, jag började senare än vanligt. Klockan sju väckte mamma mig, hon skulle vara fara halvåtta vilket betyder att jag måste kliva upp vanlig tid för att ha någon att äta frukost med. Men äsch, det är faktiskt jätteskönt att ha nästan hur lång tid som helst på sig! Jag låg i soffan med datorn över en timme, klev in i duschen, blåste håret (oh no, jag har syndat!) och klädde mig väldigt sakta. Satt en stund till vid datorn innan jag tog bussen till stan och åt lunch med pappa/spelade piano innan engelskalektionen började. Skulle lätt kunna tänka mig att ha det såhär varje morgon! Hur var din morgon?

Jackan är mammas gamla och kommer från H&M, tröjan är också från H&M, halsbandet tror jag är från Cubus. Väskan kommer från Accent, vantarna är från Lindex och jeansleggingsen kan ni nog säga i sömnen vars de kommer ifrån, precis, Vero Moda! Skorna är även de från samma affär som de brukar, Euro Sko.

jag älskar att fylla år, all eyes on me! ska vi låtsas att jag fyller år den tredje varje månad?

ungefär den gulligaste presenten utav dem alla, elvis har skrivit "jag älskar dig moa". hur gulligt?

mina två småsmåsyskon tycker att jag är lite mesig och gav mig tre tigrar, fina!

marikas pappa gav mig en hockeybiljett, taaaaaaack!

två helt underbart fina ringar fick jag av bästaste marika, lyckat att vi gav varandra lika!

detta fick jag av mina systrar, fanny tänkte till och gav mig en likadan eyeliner som jag lånar av henne varje morgon!

en finfin blomma fick jag av farmor, och ett par rosa rosor av mormor, tack!
världens mysigaste tröja fick jag av världens bästa oscar, tack!!
Den sista presenten får ni se senare idag, båda eftersom den är lite speciell och för att den helt enkelt just nu ligger i bilen påväg till expert i umeå...

japp, det är tredje oktober idag, ni behöver inte påminna mig! tredjeoktober, 3/10, tredje dagen i oktober!

Jag insåg en sak idag. Jag tror jag ser mig själv smalare än vad jag faktiskt är. Jag är typ rätt säker. Tittade i spegeln, jag vet att jag inte är smal som en sticka, inte ens smal, och jag vet hur mina lår ser ut, att de faktiskt inte är pinnsmala, att jag har en del hull där. Men vad ser jag? Ännu större lår än vad jag trodde var möjligt! Lite hemskt, men en bra insikt. Nu ska jag gå och baka tårta, kanske att jag kan äta gofika när jag fyller 17?

Koftan är från JC, klänninge och mammas vantar är från H&M, halsduken är från Carlings, legginsen är från Gina, sockarna kommer från Indiska, väskan är från Myrorna och skorna från Euro Sko.

är det någon vänlig själ som vet vad expert brukar ha för lösenord till sina datorer?

Idag är det min dag!
16 år idag alltså, det känns faktiskt kanoners, jättebra! Haha all uppmärksamhet, gratulationer på fejjan, mobilen, som alltid brukar vara helt smsfri, går varm! Och så har jag fått jättefina presenter, jag tror jag visar dem ikväll, så att ni slipper femton olika inlägg med "nu har jag fått det här".
Nu ska jag sluta svamla, jag ska gå och sätta på mig klänning, för man har klänning när man fyller år, då ska man vara lite extra fin! Sen ska jag på ICA, baka tårta, äta grillat(♥), ha ett litet minikalas med Elvis och sen kommer Marika och Oscar hit. Förhoppningsvis fullproppad dag, men jag ska nog lyckas klämma in något litet inlägg. Nu tycker jag ni ska ha en asumkalasum dag!

inatt drömde jag något hemskt, jag kommer inte ihåg vad det var, men det var hemskt och det var inte roligt att sova.

Och vad har jag gjort sen sist jag bloggade? Tre saker. Smsat, fikat mellis och sovit. Vid ett skickade jag sista smset, två väckte pappa mig, somnade om och klev upp vid tre. Inte bra Moa, inte bra! Skönt som tusan, men nu är jag superäcklig och har inte hunnit göra ett endaste dugg! Mamma har varit och sminkat sig, Fanny har varit på stan och hunnit dansa också, Filippa har varit med Sara sen jag åt lunch och födelsedagsbarnet Marika har haft sin modersmoder hos sig. Dags för ändring! Jag ska till Marika efter middagen och vara där hela kvällen tror jag? Måste iallafall bli lite fresch innan dess. Tvätta ansiktet, sminka mig, klä mig och gör något med mitt äckliga hår och antagligen byta kläder ungefär sju gånger eftersom inget ser bra ut till ett osminkat face. Ilandsproblem, hellre det än att jag har sovit och inte hunnit skjuta ett lejon, så att jag får svälta idag igen. Visst är det hemskt att ätstörningar finns i uländerna också? Inte i samma utsträckning, men det existerar. Kanske lika hemskt som att det finns överhuvudtaget...
såhär ser jag ut när jag sover, helt död. och pixlig, jag ser alltid pixlig ut när jag sover!

nu ska jag nog göra en sweetsixteen spellista bara för att peppa mig själv!

Idag blir Marika ett år äldre. Ett år snyggare, ett år klokare, ett år bättre. Grattis sötnos!
Imorgon är det min tur. Imorgon har jag min super sweet sixteen! Jag är inte så peppad. Jag vill jättegärna ha den där fina tröjan Oscar har köpt till mig, jag vill veta vad Marika vill ge mig och om mamma och pappa har lyssnat på min önskan. Men samtidigt, ett år äldre. Vad hemskt det låter! Jag kommer få börja övningsköra (akta er, skyll er själva om jag råkar köra på er!) och.. vad får man mer göra när man fyller 16? Rösta i kyrkorådsvalet typ? Studiebidrag istället för barnbidrag?
Jaja, jag kan inte säga varför jag gruvar mig lite för att fylla år, men det är ingen direkt hemsk tanke, bara... obehaglig.
Det här är föresten första gången på 2 år som jag inte är inskriven på avdelningen och fyller år, grattis till det!
2008 - 14år, vi firade i en lägenhet på Mariehem.
2009 - 15år, jag var hemma på permission.

i femman blev vi bff's, när vi är femtio är vi det fortfarande?

hehe, marika kommer hata mig för detta...
I ettan... tvåan? Gjorde jag ett ärligt försök att vara med Marika och hennes lilla gäng i deras koja, detta slutade väldigt olyckligt då jag råkade hoppa sönder en pinne som var deras sop, jag fick inte längre vara med och leka höhö...
I fyran tillbringade vi våra eftermiddagar i en snöhög utanför mig där vi disskuterade The Sims, vi hade varsin familj som såg likadana ut och hette samma, Ladylove.
du&jag - varenda dag!



Världens finaste Marika!♥ Är så glad att jag har dig, du har räddat mig många gånger, du är så bra!!
Till Marika.


Haha alltså världens tapigaste inlägg, bråttom till Marika, bråttom till diskmaskinen, bråttom med allt=tapigt inlägg.

i "vanliga" fall kan jag inte sluta använda smileysar, i bloggen är det tabu att använda dem...

Jag började morgonen på bästa möjliga sätt; jag vaknar av tre olika alarm som jag ställde igårkväll. Jag kliver upp, stressar. Och så inbillar jag mig att jag har missat bussen, det har jag som tur inte, istället panikar jag över att Mathilda inte kommer springandes med jackan över armen och väskan slängandes som hon brukar. Nej, hon kommer inte överhuvudtaget. Jag smsar som en tok för att försöka väcka henne, efter typ... 10-15 sms kommer jag på att hon for till tandläkaren tjugo i sju, hon är fullt vaken och sitter antagligen och får en räls på nedertänderna. Kan man göra det, lyckas jag, alltid!
Idag är en småspeciell dag, berättar senare, antagligen efter att jag har kommit hem och ätit middag efter att Marika har smsat mig till sig för att hjälpa henne att baka till sin födelesedag imorgon. Vad ska du göra idag?

Jackan köpte jag på H&M förra hösten, halsduken är från Carlings, den transparanta skjortan är Fannys och från Bikbok. Minililla väskan är från KappAhls barnavdelning, linnet är från Gina och leggingsen är från början från H&M, innan jag sydde på skinnlapparna. Skorna kommer från Din Sko.
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.