roligast idag: marika försökte spola fram när vi såg top model och det blev reklam. dör lite när jag tänker på det. lilla gummsi...

Jag ska försöka vara lite snäll och ta hand om mig själv nu, inte anstränga mig och skriva något fett inlägg eller så, istället ska jag dra igång kvällens program (Stylisterna) och försöka somna till det. Jag vet att jag behöver någon extra timme mer att sova än mina små vänner, men imorgon ska det nog gå bra. Frukost på skolan är dagens första punkt (näst efter vakna och kliva ur sängen) tillsammans med resten av VOCarna, trevligt, trevligt!

Sovgott alla små underbaringar nu!

hur många kilo snor ryms det i kroppen? jag skojar inte när jag säger att jag har snytit ut min kroppstyngd x2 sen jag blev förkyld..

Gissa hur skönt det är ute idag? Det är typ nästan plusgrader, betyyyyydligt skönare att vistas utomhus utan jacka nu än förrförra veckan när det var minst 30 minus. Skönt... Har tillochmed bara ett par leggings på mig idag, tusen miljarders gånger skönare än ett till par som ligger och skaver och har sig..

Imorse på gympan hade vi skridskor och som vanligt slänger jag och hoppar in i snöhögar och har mig, jag ser ut som ett litet tap. Gissa vilka vi spelade med idag? BF3orna (möjligtvis tekniktreorna, vi har inte riktigt bestämt oss än), 5-6-7 grabbar som var sjukt mycket bättre på skriller än hela klassen tillsammans. Inte bra.. Skämde ut mig totalt när jag körde in i Lollo haha.

Okej, ska sluta dilla om ingenting och springa ner och göra middag. Lovade mamma att steka några korvar och stuva lite makaroner eftersom pappa och syster är sjuka, i utbyta skulle jag få hänga med och köra ikväll!

när börjar vi omvårdnad? omvårdnads... omvårdnadsen. omvårdnadsen!

13. Det vill jag göra innan jag dör

- Resa, resa och åter resa. Grekland, Italien, Kanarieöarna, Thailand, Frankrike, England, Usa.

- Gifta mig. Jag ska ha en vit klänning och världens största fest med alla människor jag tycker om.

- Få barn. Helst skulle jag skippa själva förlossningen men vad är mer underbart än små barn som älskar sin mamma mer än hela världen?

- Hjälpa minst en människa som mår dåligt till ett fullvärdigt liv som är värt att leva.

- Ta studenten och festa som om det inte finns någon morgondag.

- Dela lägenhet med någon kompis, ta varandras kläder och fnittra hela nätterna långa.

- Rida på en elefant/giraff/zebra.

- Slå någon riktigt hårt, en riktig bitchslap!

- Skriva en autograf till ett galet fan.

sofi fahrman: om du ska skriva ett par böcker behöver du nog träna på svenskan, motto stavas inte måtto och gratis stavas med ett t. bara så att du vet, till den tredje boken.

Medans ni låg hemma och lökade och väntade på uppdatering från eran favoritbloggerska (jag) så har jag varit i Bygdsiljum och åkt slalom. Aaaaaskul, speciellt att pappa åkte snowboard för första gången vilket betyder att han behöver hjälp av alla andra. Älskar att låtsas vara äldre än pappa och hjälpa han haha.
Lär väl ha en härlig träningsvärk ikväll när jag försöker sova som bäst, men jaa, det är sånt man får leva med! Jag har hårdtränat inför friluftsdagen och Galtis på torsdag, vill inte skämma ut mig med min hemska åkstil inför större delen av Baldereleverna..

dalarna är ett landskap i sverige, jomen tack jag vet, visste jag inte det så kan jag väl knappt räkna mig själv som svensk medborgare?

Jag har lite småsvårt att sova sen jag började trappa ner sömnmedicinerna och sover 1-2 timmar för lite/natt, jag behöver riktigt mycket sömn alltså! För att slippa att somna på lektionerna och vilja dö varje morgon försöker jag somna tidigare, men hur bra går det? Istället för att ligga vaken och fundera försöker jag lura hjärnan genom att se något playprogram för att berätta för hjärnan att när man gör det så ska man somna. Dessutom är det skönt att blunda i reklampauserna. Smart va? Själv är jag förvånad över vilken hjärnkapacitet jag kan ha, om jag verkligen vill!
Tre bra program växlar jag mellan, söndagar: Solsidan, måndagar: Stylisterna, tisdagar: random playprogram, onsdag: Famijen Annorlunda och torsdag: Stylisterna!

turkosa och röda ringar tillsammans med ett par silvriga ska få pryda mina händer i vår/sommar, helst sånna där som man köper i små stånd på festivaler!

En endaste liten sak fick följa med mig hem igår, men det är inte vilken liten sak som helst, utan en toppenfin liten ring med ungefär världens härligaste färg! Det finns en ring på Gina Tricot som är ännu snyggare, men har man inte storlek S/XS får man nöja sig med det nästbästa: en lite för stor ring för en femtilapp. Verkligen inte helt fel!

Jag har så gott som slutat att använda ringar, varför? Jag har inte en aning, det är som bara att jag inte drar på mig någon på morgonen, dessutom tycker jag att så få ringar blir snygga tillsammans även om jag tycker att det är typ huuuuuur snyggt som helst med omatchande ringar på andra... Jobbigt liv Moa, jobbigt liv.

har jag världens bästa mormor eller har jag världens bästa mormor? hann det ens gå 12 timmar innan hon lämnade tillbaka mina bralls hela och fina! tack!!!

Idag har jag...


hängt på stan med Marran.



posat mitt på stan... bättre det än att halka och slå sönder sina bralls i och för sig..



ätit mig mätt hos Theres och Martin.

Okej, en sak som jag faktiskt är stolt över: Frukosten gjorde jag iordning själv och pappa drog hemifrån innan jag hann påbörja den. Åt jag allt? JA!  Lunchen bestod av några våfflor som jag själv tog fram från kylskåpet och värmde + langade fram en massa sylt och grädde! Middagen bestod alltså av lite chinese food som jag själv plockade på mig, ingen big deal, den stora vinsten var att jag fortsatte att äta efter att tallriken var skrapad. Vårrullar med sweetchili sås åt jag tills Sophia roffade åt sig den sista. Hm.. det lönar sig att lägga på lite för lite mat på tallriken och sedan fylla på! Mellisen bestod av glass+friterad banan+ett äpple, inte helt fel! Jaa, och så har jag då hunnit med ett kvällsfika då också.

Jag är mäkta stolt över detta och jag kan nog faktiskt förklara varför jag har varit så duktig idag: det blir tjugofemtusen gånger lättare med Marika vid min sida, det blir inte så stort tjat av det hela, det är bara att langa in i munnen som en äkta kines! För att summera detta med ett ord:  Toppendag!

sophia; vad gör du moa? bloggar. vad är det? eeeee, jag skriver som små inlägg som marika och malin läser sen, och några till.. typ.

     
      
Ungefär 1½ timme hann jag och Marika spendera springandes mellan butikerna, sen drog vi till hennes kusiner och åt lite god Wok & Roll mat, inte helt fel, verkligen inte helt fel!

Gjorde en härlig tabbe när Marika skulle hämta upp mig, först sprang jag ut genom dörren (var lite extra arg på min syster) och ungefär 3 minuter senare kom jag inspringandes och hämtade börsen som jag hade i dunjackan. 1 minut senare kom jag på att jag inte hade med mig kameran, så jag fick ta ännu en runda in för att hämta den. Och stod Marika och väntade på mig eller? Nae, de hade hunnit köra runt kvarteret och stod utanför mitt hus när jag hade hunnit gå ut till "storvägen". Smarta brudar!

H&M, Gina Tricot, Bikbok, Cubus, Carlings, Din Sko.

klar? klar!!

Det är plusgrader i Skellefteå idag så vad passar bättre än en tur in till stan med solglajjerna som prydnad? Jag och Marika drar typ nuuuuu för att checka in skor och njuta av det vackra vädret, som ungefär säkert alla Skelleftebor ska göra, men det blir trevligt! Ha en toppendag!

det är standard. vad är standard? vet inte, marika sa att jag skulle ha det som rubrik. hennes önskan är min lag. som alltid.


För tillfället ligger jag i Marikas säng och spelar ett tapspel på mobilen (och samtidigt bloggar jag, kvinnor kan faktiskt göra två saker samtidigt!). Ikväll har jag hängt med tre små grabbar och tre små flickor men icke får jag blogga om den vackra bilden på mig och Mathilda inte. Inte ok! För att fylla ut detta korta inlägg ska jag berätta för er av flickorna och pojkarna heter, Celina, Mathilda, Albin, Adam, Marika och Emil. Om ni undrade.
Okej, helt ärligt så har jag inte ett ord att skriva, bara att Marika slängde mig i en snöhög och att jag är huuuuuur snorig som helst. Stackars Marika får höra på mitt snörvel, alltid lika mysigt!
Vad har du gjort ikväll?

om ni undrar så är det inte mina trosor ni ser. tror jag. jag är inte prostiturerad! inte heller lösaktig. och inte provocerande.

Inte ens fem dagar hinner det går innan jag spräcker mina andra favoritbyxor. Först jeansleggingsen under julhelgen, sen morötterna i måndags och idag: Carlingsjeansen! Jag tror att jag är lite för vig för mitt eget bästa. Eller ja, min byxors bästa...
Det värsta är nästan att jag inte märkte att mina byxor var trasiga förrän jag skyndade till Balder, jag kände att det drog lite där bak men inte hade jag hört något knak när brallorna gick sönder inte.. Och inte tror jag att det blev bättre för att jag kröp omkring på bänkarna/i fönstrena/hoppade upp och ner från katedern...

jag älskar never denim's lappar om hur man ska sköta sina nya jeans. hur kul som helst, första gången jag läste dem blev jag chockad, jag var övertygad om att det var så man inte skulle sköta dem. tills jag såg never.

Ett par timmars shopping senare är jag 300 kronor fattigare eftersom min kära mammi är underbart snäll och betalar mina två böcker mot ett par tjänster i hemmet (inget svartjobb!). Jag vandrade ju omkring i mina lite blekare, höga shorts förra sommaren men de har blivit lite uttöjda+att ett par mörkare skulle sitta finfint i min garderob. Nu är bara frågan: vad ska jag använda dem till innan det går att vara barbent?

Är i alla fall väldigt nöjd med mina tre inköp och mina trevliga timmar på stan tillsammans med Stina. Snart ska jag bege mig mot Marika för att hänga med henne+två av hennes classmates och några grabbar. Trevligt, trevligt!

jag gillar att fanny nästan bara gick klädd i rosa när hon var liten, för ett par år sedan kunde hon knappt röra ett rosa plagg...

11. En resa

Egentligen finns det inte så mycket att säga om Italienresan -02, bara att de två veckorna i Cattolica var toppensuperduperbra! Istället för att lyssna om mitt tjat får ni ett par härliga bilder istället: (Kom ihåg att jag inte hade hunnit fyllal 8 år på bilderna, inte så cool alltså)

socialtjänstens huvudmål är att främja människans sociala och ekonomiska trygghet samt jämlika leveransvillkoren. vänta? leveransvillkoren? levnadsvillkoren kanske?

För Marika fick jag inte blogga om den översta bilden, den var tydligen för ful, så istället får ni vila ögonen på en gammal, men lika snygg bild! Hänger med den bruden hela dagen idag, vandrade till och med till Kaplan för att få åka samma buss som henne. Vi har hunnit med att äta glass, plugga lite, göra en bajsfiskfläta och äta några våfflor. HSL, SOL och Sekretesslagen ska sitta som smort i min hjärna imorgon kring 10, hur detta ska gå till är ett mysterium, men Marika "Superpluggarn" Larsson ska det nog gå. Och självklart blir det mycket lättare om Skellefte vinner mot Luleå ikväll och fortsätter att ligga högst upp i tabellen!

very good moa, very good betyder vg egentligen. mvg står för much very good!



Jag är sällan nöjd med mina prestationer, det spelar ingen roll vad det handlar om, har jag G-VG blir jag ledsen för att jag fick så "dåligt" och för att jag pluggade för lite. Om jag får VG-MVG får jag dåligt samvete för att jag inte har 100% rätt, och har jag 100% rätt får jag dåligt samvete för att alla andra inte har lyckats lika bra. Men idag, då jävlar! 86 rätt av 95 vilket betyder MVG! Jag är frukansvärt nöjd ska jag erkänna, jag ligger alltid på VG-MVG nivå, oftast VG+. Gissa vad som händer precis efter att jag fick tillbaka mitt MVGprov? Jag får tillbaka en uppsats jag har skrivit med VG+, såklart...

confession n:o 2: jag längtar till sommaren, att cykla till bergsbyn och ge en tjuga för en stor mjukglass med noisette!

Dagens confession som jag knappast är ensam om bland oss tjejer och killar som varit nere i ätstörningsträsket och sakta men säkert klättrar oss uppåt: JAG TYCKER OM ATT ÄTA!

Tacos, saftiga äpplen, nötter, varm mjölk, glass med vitchockladsås/noisette, grillat, jordgubbsyoghurt+K special, rostade frökusar, majs+gurka, sallad i alla dess former, kyckling och sås, te, proviva, potatis med örtsalt, broccoli, biffar, plättar/våfflor/uppstekt pannkaka med grädde och hjortronssylt, wok med en massa vattenkastanjer.

Att jag sedan är himla bra på att låta alla känslor gå ut över maten är väl en annan femma, jag äter mina portioner som jag ska, men är jag besviken så tar jag inte min älskade glass som jag hade planerat, vilket jag ska jobba med. För mat är verkligen gott och jag tycker om att äta.


gud vad ful du är!!! 5 minuter senare: hon berättade att hon pratade tvärtomspråket, hon menade att du är söt, det var inte meningen.

Jag lever. Jag lovar! Har kört 180km/sekund senaste dynget känns det som, i kroppen. Steg upp 05.58 imorse och löpte till hemtjänstens lokal för att hinna vara där kvart i sju när morgonrapporten "kommer". Det var lite halvskönt sådär efter att ha tillbringat kvällen i Klutmark station hos Emelie och sett "Dokument inifrån: Thomas Quick" till sena natten.
När klockan slog 11.00 var det bara att löpa hem och äta lunch fastän det kändes som middagstid. Vaknade upp i bilen på Umedalen och var övertygad om att det var en ny dag, men icke, fortfarande onsdag. Grät ett par tårar (som vanligt) under samtalet med min behandlare men det var det värt, fick ju träffa min LIV tjejer efteråt♥
jag och emelie, sällan skådade skönheter!

saker som svider när man har för korta naglar: att röra något. att skala apelsin. att sprita händerna.

10. En rolig kväll

23 juli 2010 var en hemskt rolig kväll som jag tänkte berätta lite om. Jag och Marika drog till Trästocks en fredagskväll, iklädd en ny militärgrön kjol från H&M och turkost nagellack. Vi hann inte vara där många minuter innan vi gick till någon liten grill och mötte upp Emma, Matilda och Cicci som rest enda från Umeå för att vara med på den underbara festivalen.
Vi vandrade omkring, träffade lite människor, pratade en hel del och lyssnade lite på musik. Tills vi klev in i det tältet. Blått ljus, fullt med människor och lite halvbra musik.
Vi dansade som tokar till Pulpa och njöt av livet, kommer inte ihåg mycket mer av den där kvällen, just bara att jag mådde så jävulskt bra just då, när vi dansade och sjöng med i We Fall In Love.



3 frågetecken: ?1: hur hittar jag. ?2: vad ska jag säga till mattanterna på min gamla skola när jag kommer och vill äta. ?3: får jag börja jobba tidigare imorgon.

Det kan hända att jag inte har berättat, eller att det av olika skäl inte har framkommit klart och tydligt att idag har jag praktik!!!! Hemtjänsten i Skelleftehamn, idag och halva imorgon. Lååååååång praktik, verkligen! Okej, det heter fältstudier eller nått annat snyggt, men jag kallar det praktik, det låter lite coolare!
Jag har nu haft en extra timme att göra mig iordning, så nu är jag klädd efter vårdens alla regler!
uppsatt hår och NOLL urringning, ingen liten boobiechock här inte!
spartsamt sminkad, här ska vi inte se ut som ungflicka14prostituerad!
inga långa armar här inte, varken prostituerad eller nunna!
korta, omålade naglar som gör att smutsen lyser igenom!

ojojoj, det började att bli hög tid att damma av moas pyssel-kategorin med tanke på vilket fett lager av döda hudceller den hade på sig..

När Kendal hade åkt ut i Top Model och jag hade lämnat över tv:n till lillebror bestämde jag mig för att avsluta dagen i en kreativ anda. Först var jag i vårat lilla pysselrum och rotade efter någon fin fjäder men hittade bara gula och oreangea påskfjädrar som inte lockade speciellt mycket, så istället sprang jag omkring och letade reda på lite gamla smycken och steg återigen in i pysselrummet och började knåpa på ett örhänge till You Me At Six underbara musik. Om jag blev nöjd? Det får tiden utvisa, om jag använder det så är jag nöjd, annars blir den en fin prydnad på smyckesträdet!

Om du inte har tiden till att knåpa ihop ett eget "enörashänge" så tycker jag du ska kila in på Gina Tricot, de har en hel del fina där som jag inte skulle ha något emot att ha i min ägo.

Nej, nu ska jag starta Solsidan och sen krypa till kojs, sovgott finisar!

om ni vill se en coolio bildio så tycker jag att ni ska gå inte på http://bunnynotfunny.blogspot.com och checka in översta inlägget!

april-10

februari-11

Var med om en liten deja-vu upplevelse idag. Cirka 2 timmar efter att jag hade skrivit mitt pinsamtinlägg så går jag, Fanny, Julia, Lisa, Emelie och Mika till stan. Och vad händer? Jo, jag gör världens snyggaste vurpa på helt bar mark, inte is så långt ögat kan nå. Mitt på stan. Pinsamt!!!!! Dessutom insåg jag sen att det är ungefär ett år sedan jag föll från cykeln och gjorde sönder mina leggings. Vad är det med mig och att förstöra mina favoritnederdelar? Morötterna ska däremot inte åka ner i soptunnan, ska absolut laga dem, klarar mig inte utan dem!

vem är nick? men han den söta du vet!! eee, det finns ingen i jonas brothers som är söt? men joooo, han med lockigt hår, han den lilla, han som är så söt!! vaaa, krullet, han är ju asful!

9. Något pinsamt du gjort.

Förutom "vanliga" saker som att prata med fel människa, glömma bh:n och halka påväg in i skolan så gör jag pinsamma saker hela tiden. Verkligen hela tiden! Pratar lite för högt, råkar spotta ut tuggummit när man skrattar, råkar gå ut från provrummet i bara bh på H&M, hoppar av vid fel busshållsplats, ställer dumma frågor och hälsar på folk jag inte känner.

Men mest pinsamt var nog i höstas när jag och Mathilda skulle åka buss hem och satt ganska så högt och pratade om en grabb som är ungefär jättesnygg och fnittrade lite och pratade om något vi hade sett på hans blogg och så. Och vad händer när vi precis har slutat prata? Han ställer sig upp och kliver av bussen. Huuuuuuur pinsamt?

är det någon som vet hur många centimeter/millimeter en pixel är? är typ huuuuuuur nyfiken som helst på det, måste veta!

Detta är vad jag har pysslat med hela morgonen... Förvänta er inte att se resultatet inom den närmaste tiden, det lär ta ett tag...

och usch och fy för musikinlägg, men jag kunde inte låta bli. förlåt mig.

Jag brukar inte skriva sådär jättemycket om musik och sånt, tycker bland det tråkigaste som finns är att ett inlägg är uppbyggt på ett youtubeklipp som man faktiskt aldrig orkar kolla på. Speciellt inte om det inte är en musikvideo utan bara en bild och en halvkass låt. Men alltså.. denna Veronica Maggio. Vad ska man säga förutom att lilla Mikis har smittat mig med "Jag Kommer"-viruset. Lyssnar på den hela tiden. 24/7. När jag vaknar. När jag klär mig. När jag inte är hemma. När jag är hemma. När jag gråter. När jag skrattar. När jag dansar. När jag städar. När jag sover. Hela. Tiden. Älskar den! (Jag kommer att vara jävligt less den innan nästa lördag, lovar!). Om ni inte lyssnar på den är ni inte längre mina vänner. Inte längre mina favoritläsare, för Jag Kommer med Veronica Maggio är fruktansvärt bra!

varför behöver jag denna sorts inlägg för att orka fortsätta? varför behöver jag skriva dem för att hitta motivationen för att bli frisk?

2008 var året jag insjuknade, redan i början av året skrev jag långa dagbokssidor om hur jag gick ner i vikt, om hur ledsen jag var och hur eländigt mitt liv var just då. Jag har små minnen, främst från min gammelmorfars begravning om ångest över mat och tankar om hur jag skulle slänga den osv. I juni var första gången jag klev in genom BUPs dörrar och i augusti var första gången jag lades in på barnpsyk.

Jag inledde året 2009 med att ligga på toalettgolvet och träna, för att sedan sätta mig vid datorn och säga "jag är frisk". Ingen bra start på det värsta året i mitt liv. Jag blev återigen inlagd under våren, 29 dagar efter att jag hade blivit utskriven blev jag återigen inlagd och tillbringade resten av 2009 som patient på barnpsyk.

Efter 7 månader av återuppvätskning, hundratals samtal, utredningar, medicinering och viktuppgång lämnade jag avdelningen för sista gången i februari-mars-10 och blev utskriven 2 månder senare.
Jag bestämt mig för att ha ett liv värt att leva, och nog fick jag det nog, från att ha haft det sämsta året någonsin till att ha de bästa året någonsin är ett kvitto på vad jag med rena viljan kan göra.

2011. Jag ska bli frisk detta år. Jag har fram till tjugofemte maj, sen slutar jag på öppenvården i Umeå. Om 2010 var mitt bästa år hittills så ska 2011 fan bli ännu bättre!

 

Jag har varit sjuk i ungefär 3 år, och visst har jag tagit många, långa steg framåt men nog har jag en bit kvar att vandra nog. Jag vill inte slösa bort 3 år till på att vänta på LPT papper, åka 3 timmar tur och retur för att få behandling, dammsuga bort hår som lossnar från huvudet, klä mig i tjocka lager för att slippa frysa eller att hata mig själv. Jag vill börja leva det liv jag har att leva fullt ut, jag har redan slösat bort viktiga år i mitt liv som jag aldrig kan ta igen. Det är nu det är dags, fastän ångesten kokar enda ut i tårna måste jag kämpa. Det finns hjälp att få, och jag måste ta emot den hjälpen.
Det är slut nu, om ett år ska jag inte behöva skriva ett liknande inlägg som börjar med "Jag har varit sjuk i ungefär 4 år.." för att hitta motivationen och bevisa att jag är villig. Om ett år är jag inte den jag är idag, om ett år vill jag tycka om mig själv och ha tagit fler långa steg mot det helt fria livet.

jodå, nog tycker mina vänner om att vara med på bild. innan klockan åtta när de fortfarande är fräscha och sminket inte har blivit utdraget och håret slickat runt huvudet!

Efter ungefär 12 timmars sömn så är jag pigg och alert och söker nya äventyr (ingen vill vara med mig....). Det luktar fortfarande lite rök på mitt rum efter alla ljus vid tände, men sånt är myspys! Skrattar fortfarande åt vilken lång omväg de gick från bussen för att de "hittade ensamma". Som ni säkert förstår hade jag en väldigt trevlig kväll med de finaste brudarna! Spelade UNO och Skip-Bo, åt mat och glass och kladdkaka, gick ut i den iskalla kylan och spelade spel på mobilen/pratade om allt och ingenting.
♥♥♥♥♥♥♥♥

ett tecken på att jag är rastlös: jag leker inte röra mark på lektionerna med mig själv. eller försöker göra kullerbyttor.

Är det inte helt perfekt att jag slutar lite sådär halvtidigt så att det fortfarande är ljust ute när jag kommer hem? Jag slutade tio i två idag, egentligen skulle jag gå på stan till kvart över fyra för att åka buss med mina små guldflickor (minus Fanny) hem till mig, men istället så drog jag hem, fotade, städade och bloggar nu då. För tillfället har jag riktigt dåligt samvete för att jag drog hem och tvingar dem att hitta rätt buss och trycka på rätt stoppknapp, men de är stora flickor, så de ska nog fixa det!

Bikbok, H&M, Carlings, hemmapysslat, Din Sko.

tänkte försöka skriva "sju saker jag tycker väldigt mycket om" grejer lite nu och då, människor, mat, kläder, låtar, filmer osv

7 personer jag tycker väldigt mycket om:

Matilda, Fanny, Lisa, Julia, Emelie och Mika är sex tjejer som ligger mig väldigt varmt om hjärtat även om vi inte har känt varandra speciellt länge. Vi har våran lilla sida i klassrummet, "de coola", "prathörnan", "skrattsidan" osv, de som lärarna måste säga åt några extra gånger, vi som alltid kommer försent efter gympan eftersom vi är alldeles för många som delar på en plattång (mikas) och som pussas lite när vi känner för det. Vi retas ungefär hela tiden, men de är allihopa medvetna om att de är mina små älsklingar som jag extremt motvilligt skulle släppa taget om! (Eftersom jag då inte har en massa fans som vill sitta i den lilla matsalen med mig)

Denna brud behöver varken någon närmare presentation eller kärleksförklaring, har ni läst min blogg i två dagar har ni nog förstått att Marika Larsson är min absolut äldsta och bästa vän. Marika är min andra halva, den människa jag ska spendera resten av mitt liv med. (Låter som vi ska gifta oss). Har sagt det en miljard gånger förr och kommer säga det en miljard gånger till, vad jag och Marika har går inte att beskriva med ord, hon vet att jag älskar henne genom vått och torrt, vad som än händer!

Stina är som sagt min kontaktperson som är så fruktansvärt, fruktansvärt bra! Stina är lite som min andra mamma/bästa vän, jag berättar allt jag hinner med för henne. Jag lär mig en hel del med Stina, jag lär mig saker i stallet, jag lär mig saker som händer inom vården eftersom hon jobbar med utvecklingsstörda, jag lär mig saker om barn, speciellt hennes lilla bustroll Hugo och en massa om livet. Om hur livet går ihop, om hur man gör och hur man står ut. Stina är toppen och jag är jävulskt glad att alla andra tackade nej till mig, "det hopplösa fallet".

Denna bild får stå för de underbara LIV tjejerna som peppar mig varje onsdagseftermiddag. Jag känner igen mig i dem, jag lär mig av dem och vi har fruktansvärt roligt tillsammans! Efter våran lilla bensträckare är det oftast mer än en gång behandlarna måste säga åt oss att vara lite tystare och inte prata medans de går igenom veckans tema. Vi är helt olika till utseendet, men smärtan inombords delar vi, så även den kamp för att bli av med den smärtan.

Min snygga familj. Behövs ingen närmare förklaring. Tack för att ni står ut och för att ni orkar.

Mina två, helt underbara småkusiner Elvis och Linus. Alltid lika leksugna och tokiga! Det är fruktansvärt skönt att bara kunna skicka ett sms "är de leksugna?" och be om skjuts för att få tillbringa en heldag med två små busungar som enbart ser mig som BusMoa och inte en massa trams om vikten, ätandet osv.

Emmy Andersson är en brud som det inte står speciellt många sidor om på denna blogg. Varför? Vi umgås helt enkelt inte så mycket, men vad gör det? Jag kände Emmy redan innan hennes mamma hade ploppat ut henne, när vi var mindre hängde vi ihop hela tiden! Vi badade i vårat badkar, Emmy slog upp hakan på badhuset, vi slickade på varandras tungor, vi rev sönder tidningar, vi satt i Emmys dockskåp och lekte, vi slemmade på varandra, vi gjorde lerkakor och vi lekte alla möjliga lekar. Även om vi inte längre är ler och långhalm och hänger ihop varje dag så vet jag att jag alltid har Emmy och att jag alltid kommer att finnas för henne!

ojdå, min buss går om tre minuter, jag ska nog skynda på litegrann, jag letar upp er om jag missar den så går jag med er tills nästa buss går!

Ni ska skratta er lyckliga över att eran favoritbloggerska fortfarande lever! Jag kom på den utomordentliga bra idéen att jag skulle gå ut och fota dagens eftersom det fortfarande var hyffsat ljust ute, inte tänkte jag på att det är iskallt och att jag redan frös som en isbjörn utan päls inte. -26 grader och det blåser 2m/s. Varmt? Inte en droppe! Efter att ha dragit av mig så gott som alla kläder bytte jag om till en skyddsmundering bestående av tjocksockar, tjocktröja och mjukisar. M-m-m-må-å-ås-s-st-t-t-te-e-e b-b-b-bl-l-l-li-i-i-i v-v-va-a-ar-r-rm-m-m...

Bikbok, Carlings, Din Sko, Glitter, Accent, Cubus, Second hand, hemmagjorda.

börjar vi inte nu? börjar vi nu? börjar viiiiiii? vaaa, har vi börjat?

Hur gick det med det där du pratade om förut, att du själv skulle ta ansvar över måltiderna?

Sedan förra tisdagen har jag själv tagit ansvar för mina måltider på det sättet att jag själv säger till när jag ska äta mellis, frukost och kvällsfika och att jag tar för mig en normalportion och skrapar ihop allting på tallriken.
Hur det har gått? Bra fråga faktiskt! Jag bestämde mig för att äta. Jag äter som jag alltid har gjort (eller de senaste två åren) och det funkar ganska bra. Jag har jävulskt mycket ångest över hur jag äter och hur jag inte rör på mig.

Jag vill jättejättegärna kunna följa någon hem efter skolan, äta middag där och bara aa okej, jag sover här, jag orkar inte fara hem. Jag längtar tills jag inte behöver planera vars jag sover på nätterna, för bland det bästa som finns är att slippa sova ensam och somna samtidigt som man har deeptalk.

Jag vill bli frisk, även om jag vänder och ändrar mig jätteofta och jag vill inte äta som jag gör samtidigt som jag vill kunna äta glass med vitchokladsås varje kväll bara för att jag älskar det.

you spin me around like a good old stonecake!

Har ni saknat min söta lilla glansiga nos under min bloggfria dag? Jag har verkligen inte haft en sekund över, tänkte sammanfatta min dag i några punkter:
- Sprang till bussen, som vanligt.
- Gjorde ett mycket fint kollage om diabetes.
- Sov i bilen till Umeå.
- Grät några tårar och var riktigt jävla arg på min behandlare.
- Kom överens med min behandlare.
- Träffade alla underbara LIV flickor, som jag har saknat dem!
- Övningskörde i ungefär en timme.
- Kom hem, är stressad.

hej:P=jag är dryg hej:)=jag är dryg hej:D=jag är kul hej;)=jag är kåt hej=jag är dum i huvudet

8. En person du kan berätta allt för.

(Förhoppningsvis) Inte helt oväntat: Marika Larsson!
Det är Marika jag alltid smsar med på dagarna, det är hon som håller mig vaken på nätterna för att vi har långa, djupa, intressanta samtal på msn, det är Marika som säger om mina kläder är snygga/fula, det är med Marika jag alltid drar vad som har hänt under dagen, hur jag mår och hur hon mår. Det Marika inte vet om mig är inte värt att veta. Det Marika inte vet om mig vet jag inte själv.
Marika säger ofta "jag vet, du har berättat det" eftersom jag är expert på att berätta saker minst fem gånger för samma person, så det är jäkligt sällan jag har något nytt att berätta haha.

Det Marika betyder för mig går inte att förklara i ord, vad ni ska veta är att den bruden är det bästa ni någonsin kommer att se, ingen kan klå henne, jag har fått den bästa och det är jag jävligt glad för! Älskar dig!♥

en smiley kan betyda så mycket, den kan visa att man är glad (:D), den kan visa att man är ledsen (utebliven smiley), den kan visa att man skämtar (;)/;D) eller att man tycker om personen mer än som vän (:])

Coolio bildio närio blixtio slårio felio.
Jag har kommit på ett nytt språk!!!! Inget gammalt ruttet sjörövarspråk, här kör vi... vampyrspråket! För att lära sig att prata det lägger man på io efter varje ord så att det blir lite extra coolt sådär! Smart va?

Idag har jag varit en duktig flicka och ringt Marika för att säga att hon missade bussen när hon egentligen hade sovmorgon, somnat på lektionen, inte rört på mig en meter i onödan, frysit värre än en fryst spenat i frysdisken på ICA och inte heller sprungit till bussen utan gått lugnt och sakta. (Läs: gått i en hejvild fart av rädsla att missa bussen)

Istället för att fortsätta detta långtråkiga inlägg ska jag hoppa i skorna och dra ut på en liten ride med pappa till Boviken! (=jag får köra).

Gina Tricot, Monki, Glitter, cocoo.se

tänk om, tänk om.. gud så kul det skulle vara att klippa av det, men vågar jag? detta är första gången jag är orolig över min hårhistoria..

http://farm6.static.flickr.com/5207/5369349715_59cd29a086_b.jpg

Ni anar inte hur sugen jag är på att klippa av mitt långa hår i en längre page. Tjock, platt och bara helt jättejättefin i äkta Elin Kling-stil. Jag vet att jag skulle ångra mig en massa när jag hade det kortare håret, med mitt långa hår kan jag göra så många, roliga frisyrer men med det kortare känns det som om det skulle vara enklare att vakna på morgonen, dra plattången genom håret och färdigt! Dessutom skulle min volym hålla längre än 2 minuter eftersom håret inte alls är lika tungt.

Vad tror ni? Ska jag satsa?

moa eriksson kommer att delta i... 2013.

07.37 - kämpar för att kunna stänga väskan.
10.36 - byter om efter gympan.

13.08 - får världens finaste sms av världens finaste tjej!

14.25 - låste skåpet och lämnade skolan för denna dag. (vaddå litet skåp och mosade grejer?)
15.56 - anländer till Fannys place.

17.32 - powernapar/myser/kittlas/pratar.

19.21 - slickar upp resterna ur skålen med glass (och vit chokladsås, såklart!)

21.31 - ger små chokladhjärtan till min älskling.

22.08 - parkerar i sängen.

vad ska man göra med gamla femtioöringar? spara? eller kan man fortfarande lämna in dem på banken? jag vill inte ha sparat i onödan...

Jag tror att jag har börjat inse att det faktiskt kommer att bli sommar även detta år (även om det kan tyckas otroligt i denna kyla) och eftersom studiebidraget slutar att komma under sommarlovet är det hög tid att börja spara mina stackars överblivna peningar. Än så länge ligger det bara enkronor, femmor och femtioöringar som inte får användas längre där i, men min plan är att när jag får mina betyg i Matte A, Svenska A och Engelska A så kommer det ligga 2-300 där att använda till Skelleftefestivalen (karuseller!), goda glassar, en dagsresa ut i vida världen och kanske en och annan bussresa till vänner som inte bor inom gång/cykelavstånd. Hm... börjar inse att det kanske behövs lite mer än 300 för att överleva denna sommar... Som tur är får vi VOCelever sommarjobb inom vården, men de pengarna är det väl meningen att man ska köpa kläder för? Eller?

måste gömma, måste gömma, måste gömma en bra låt som är pinsam att lyssna på. jag gömde den låååååångt upp...

Alla hjärtans dag. Alla singlars mardröm, så även min. Men inte i år, i år ska jag få vara med mina små älsklingar
Jag, Jullgull (?), Matilda, Lisa (?) och Emelie har fått äran att följa Fanny hem och äta middag+frossa i glass och vitchokladsås. Inte illa pinkat alltså!
Vi har dessutom planerat in att bubbla hos Matilda på torsdag och att besöka något lite läskigt ställe och bli rädda tillsammans på fredag. GULD! Har jag världens finaste vänner eller har jag världens finaste vänner?

två stycken fina, kära flickor. vem vi är kära i? varandra såklart!

ungefär det roligaste jag har läst på facebook någonsin: onanera är som att ha sex med den man verkligen älskar. dör litegrann varje gång jag läser det...

Jag älskar att vara äldst av oss syskon! Efter att ha pratat lite knaisgheter som vi gjorde när vi var små (bla fastnat under grinden med blöjan, bitit varandra, dragit en grind över Fannys ben och slagit lillebror så att hans lilla snopp blev röd) bestämde jag att vi skulle se gamla Disneyfilmer. Först gav jag order om att Josef måste duscha, Filippa slå in sin alla♥dag present till sin lilla pojke, Fanny städa sitt rum och jag själv skulle ligga i sängen. Halvvägs igenom mitt latande i sängen bestämde jag mig för att byta lakan i sängen, vilket betyder att man måste ändra bland kläderna som hänger på klädstången, hänga upp lite nya smycken och städa bland hyllorna. Sagt och gjort, har världens noja över att det måste vara kliniskt rent och inga onödiga saker ska hänga uppe i mitt rum, även om jag älskar när det är lite mer personligt, så idag bestämde jag mig för att hänga upp några fler klädesplagg, ställa fram ett par fina skor och fylle smyckesträdet med mina finaste smycken.

Om jag känner mig själv rätt kommer det se ut såhär i ungefär 2 dagar, sen kommer jag att ha hunnit slänga in alla kläder och inte orkat hänga tillbaka smyckena efter att jag har använt dem. Alltså är det lika bra att föreviga denna korta stund genom att fota det (och blogga om det...).

jag kommer ihåg när norsjöbuss köptes upp av skelleftebuss, jag oroade mig många veckor på hur jag skulle ta mig till lycksele...

7. En dålig vana.

Som jag har berättat ungefär tusen gånger så är jag himla bra på att komma för sent till bussen. Springer varenda dag till bussen som ska föra mig till skolan, fast eftersom Marika och Mathilda är himla bra på att hålla kvar bussen lite extra länge så har jag bara missat den två gånger. Dessutom är jag lyckligt lottad och bor i Skelleftehamn, där två bussar passerar min busshållsplats eftersom det bor en hel del gymnasieelever längs vägen till Balder/Kaplan/Anderstorp.

Missat bussar som inte ska föra mig till skolan är jag faktiskt bättre på, jag bor kanske 100 meter från hållplatsen och det är alltid de sista 30 metrarna som bussen hinner passera mig och jag får dystert lunka hemåt (lunka på, lunka på vi har långa väg att gå).

Jag ska försöka göra något åt min hemskt dåliga vana som Mika gillar att störa sig på, hon är jävulskt stressad om bussen går om 15 minuter, jag blir stressad om bussen gick för 3 minuter sen, då kan det bli lite körigt...
Jag ska faktiskt försöka börja gå innan bussen lämnar stan/ICA för att slippa behöva tigga om skjuts lite då och då..

disney har fan lyckats om de får två 16 åringar att få hurven x10 när de ser en barnfilm, älskar lejonkungen!

Denna natt har jag tillbringat med den bästa flickan utav dem alla, världens bästa Marika. Egentligen skulle jag hem och sova, men efter att ha sett Lejonkungen orkade jag bara inte gå hem, så jag klädde av mig och somnade sida vid sida vid min bästa vän, otroligt mysigt!

Eftersom övernattningen inte var ett dugg planerad blev det en helt annan frukost för mig, men visst överlever jag det nog! Idag har jag nog planerat att fortsätta gå omkring i tjocktröja och trosor, städa litegrann, lyssna på jättehög musik och tvinga pappa att fara ut och köra med mig. Vad ska du göra idag?

jag tycker det är typ hur kul som helst att läsa "tjollerinlägg" så därför skriver jag det, och härmar hälften av hela bloggvärlden, men hoppsan då. gillar ni detta haha?

Lite kul saker från när vi har spelat Med andra ord, mitt favoritspel!

Ordet är:
Tyra Banks
Mamma: Top model.. mamman! Mamman i top model!!

Ordet är: Mona Sahlin
Fanny (min syster): Ehhhh eeeh, våran stadsminister i Moderaterna
Jag: Menar du Mona Sahlin?

Ordet är: Sprattelgubbe
Marika börjar sprattla omkring och lyckas slå ut alla orden ur påsen. Skickligt.
Ordet är: Brunsås
Jag: Man har det till köttbullar!!! Samma färg som bajset!!!

Ordet är: Beethoven eller nått sånt, minns inte riktigt, någon kompoistör i alla fall.
Fanny (inte min syster): Han som uppfann Amerika!
Jag: Christoffer Columbus?
Fanny: Men neeeeeeeeej!

kommer jag använda kortet någon gång? tveksamt eftersom jag verkligen inte kan gå och träna själv...

Vad har jag gjort idag? Ätit frukost, nojat över mitt feta hår (fetthalt 120%), ätit lunch och sovit. Jepp, har sovit två timmar till efter min ändå långa natt. Kanske är det så att min kropp tar ut maximalt av ledigheten eftersom jag är trött i princip konstant på veckodagarna. Måste verkligen börja lägga mig tidigare för att inte behöva powernapa ett par gånger per dag...

Mamma kom i alla fall och väckte mig med ett litet 360 kort som betyder att jag får träna hur mycket jag vill månaden ut, toppen! Jag älskar verkligen 360, Aeromixen♥♥♥ men det är jävulskt jobbigt att gå på gym där ungefär 99,7% tränar för att bli smala/gå ner i vikt/bli asfit. Jag vill träna för att må bra, men det är jävulskt svårt.

förutom dessa två tabbar missade jag bussen igår, och när pappa väl hann köra ikapp den så råkade jag hoppa av på fel busstation...

Tänkte berätta om två små tabbar jag har gjort senaste tiden. För en-två veckor sen hade jag det lite extra stressigt till bussen och skulle dra upp dragkedjan på min små snyggingar (↓) samtidigt som jag sprang och hämtade sockar att sätta på mig när jag hade satt mig på bussen. Och vad händer? Jo, det går lite trögt och jag sliter sönder dragkedjan!!!! Lyckat Moa.. Så istället för att stapla omkring som en liten Bambi på hal is har jag glidit omkring på mina trasiga kängor som knappt håller ihop. Toppen.
Pappa lämnade i alla fall in dem på lagning i.. onsdags kanske, och jag skulle gå och hämta ut dem igår. När jag och Mika (som hade varit så snäll och visat vars skomakaren låg) stod utanför kom jag på att det skulle vara typiskt mig att glömma kvittot som gör att man får hämta ut dem. Har jag glömt det? Självklart! Även min kära far hade glömt det hemma, så mina favoritskor ligger fortfarande och väntar på mig någonstans på Norrböle...

varför blir det alltid så att sminket åker från ögonlocket och övre ögonfransarna och ner under nedre ögonfransarna och där de fina påsarna sitter?

Okej, jag har sagt det 100 gånger förr, men nu brinner det verkligen i knutarna!!!! Om 20 minuter ska jag springa till bussen som tar mig till Mika, innan dess ska jag byta kläder, fixa håret och sminka mig ordentligt, packa en liten väska och göra kvällsfika. Och såklart hinna skriva klart detta inlägg. Min fredagskväll ska tillbringas hos Mikis, vi ska b.la. äta kyckling och potatisklyftor och senare ikväll ska vi nog fara på en liten fest som en grabb i Skellefteå har fixat. Jag tycker verkligen att det är jättekul att träffa nya människor och så, typ Trästocks och Skelleftefestivalen, och lite större fester, älskar det verkligen! Förhoppningsvis träffar jag några fina människor även ikväll! Okej, nu måste jag verkligen byta om, förhoppningsvis kan jag få låna Mikas dator och skriva ett inlägg då också, om ni har tur haha. Ha det bra sötisar!

marikas frisyr är såååååååå tvåtusenfyra!!!


Visst är jag ganska så cool som utnyttjar Marikas kamera, rum och stativ. Fast jag är en snäll vän och hjälper henne att plugga, hade ni sett några decimeter nedanför bilden hade hennes block legat där som jag förhörde henne ifrån. Är jag inte lite snäll? Dessutom var mamma snäll och köpte vit choklad sås åt oss, mumma! Ska nog äta upp halva burken, minst!!!!
Hur har du ska du tillbringa denna kväll?

Kavajen är Marikas från H&M, linnet är från Gina, skärpet kommer från H&M och jeansen är från Carlings. Hårbandet har jag klippt till själv.

lollo berättar att hon inte har ätit nudlar på två veckor, applåderna rasar över henne. tills hon berättar att hon funderar på att äta det till middag...


Mumma vad jag älskar torsdagar. Speciellt denna torsdag. Stressade som världens tok till skolan för att ha snölekar, packade ner extra skor och täckisar och allt man kan tänka sig. Utom mobilen. Den ligger hemma och väntar på mig... Dessutom hade vi inte ens snölekar, istället bounceball vilket är nästan lika kul. Kom för sent till lektionen, åt lite kryddig gryta och låg och vilade på bänken på engelskan. På matten räknade jag som aldrig förr och pratade bara mattespråk, skrattade tillochmed på matte! Nu har vi hål, älskar hålet. Inte! Dessutom ska vi ha svenska sen, och om vi hade haft en frisk svenskalärare hade jag varit hemma för en halvtimme sen... Har i alla fall köpt en present åt Filippas kompis, duktigt va?

vild bild. vilt inlägg. allt är vilt. till och med min gamla farfarsmor är vild. i min värld är allt vilt!

6. Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

- Stoppa in kanske sisådär 500 000 tusen på ett sparkonto och låta dem gro till storpengar.

- Splitta kanske 100 000 mellan BRIS, Rädda Barnen, Bröstcancerfonden, Hjärt-Lungfonden, Riksföreningen för Ätstörningar och lite andra organisationer.

- Betala en resa till Grekland, Thailand, Spaninen eller nått liknande till mina närmaste vänner (troligtvis Marika+mina guldtjejer).

- Köpa kläder för... vet inte, 3 000 kanske? Till att börja med haha. Skulle nog lägga undan 50 000 för kläder, smink och accessoarer.

- Ge mamma och pappa en stor, fet check så att de kunde unna sig något/köpa en ny bil/renovera huset/köpa en bröstförstoring till mamma. Okej, skojade med det där sista...

glad tjej där på första bilden! vem kan tro att det är hon som alltid gör helknasiga saker som att drömma om att få slicka mika över ansiktet så att sminket försvinner...?

Idag har jag vandrat omkring i mina nya brallor, nästa gång jag ska använda dem måste jag verkligen ha ett par leggings under! De är ganska så kalla och dessutom fladdrar de runt värre än orkanen Gudrun, vilket kittlar mig. Ni anar inte hur skönt det var att ta av sig kilklackarna och kura ihop sig som en liten boll och powernapa på Omvårdnadsböckerna när vi hade rast. 2014 ska jag absolut rösta på powernappartiet som tillåter powernaps på lektionerna, dessutom får varje elev en egen kudde och i bästa fall också en säng. Underbart!

Hela outfiten kommer från H&M, utom den snygga kavajen som tog en omväg förbi Marika. Halsbandet är från Glitter.

det kan tyckas töntigt att skriva små, korta meningar i gimp klockan elva på kvällen när man egentligen vill sova. men varför inte?

Okej. Igårkväll sa jag att jag hade en confession att avlägga. Här kommer min bikt: Sanningen är den att...
För er kanske det inte var någon fet nyhet, för bakom kulisserna har det pågått en hel del saker som jag inte har lagt så stor vikt vid i bloggen. Jag har tvekat, funderat, övervägt, jämfört, klurat och bråkat. Senaste två Umeå-träffarna har varit helt vilda, helt kaotiska. Jag har gråtit och skrikit och blivit halvt utdragen från BUP mottagningen. Jag har "utmanat" och sagt nej när andra säger "skrapa upp". Jag har, som vanligt, lämnat det sista på tallriken/glaset/skålen och jag har tagit för små portioner och inte hällt upp tillräckligt med mjölk i glaset. Så har det alltid varit, nästan. Jag har aldrig vågat, eller velat ta tag i det.

Igår hade mamma och pappa ett eget samtal med min behandlare och från ingenstans sa de att från och med imorgon (idag) så styr jag själv över mina måltider. Äter jag för lite tackar jag nej till behandling och äter jag som jag ska har vi samtal nästa onsdag. Jag drog hem till Marika, grät någon tår och var jävligt arg på allt och ingenting. Men jag tror att jag kom fram till rätt beslut: att börja kämpa helhjärtat. Grät lite med mamma också och vi pratade igenom det. Jag ska fan bli frisk, detta är inte det liv jag vill leva.

Jag tänkte att jag ska återkomma till detta imorgon, eller någon annan dag med lite anledningar till varför jag vill bli frisk, vad jag ska jobba med osv osv. För nu jävlar. Nu jävlar äter jag upp den sista nöten i skålen som jag annars lämnar.

helt plötsligt så har jag en massa shoppingplagg att visa, från ingenstans! (okej, det här var det enda...)

Tog mig en vända med bilen till ICA (Bilisten) och hämtade ut mina snygga brallor som har kommit från H&M, endast 149 spänn fick jag punga ut! (Okej, pappa körde dit, sen körde vi femtusen omvägar hem, älskar att köra!) Har provat dem nu och alltså: skönare byxor har sällan skådats! Funderar du på att köpa mjukisbrallor som är lite lagom halvskabbiga? Eller kanske dansbyxor, syftar på dig Matilda? Köp då dessa mjukisar, eller ja, H&M har ju lite andra också. Känns verkligen som man... flyger eller nått. Assköna! Vet däremot inte hur snygga de är? Kan nog funka men kanske inte dropdead gorgeous? Vad tycker du?

vars har min stackars 1050 enkronor tagit vägen? vet inte vad jag har köpt faktiskt... måste börja föra protokoll haha.

Som mitt ansikte har suktat efter dessa produkter alltså! Min foundation tog slut förra veckan tror jag, hur odryg som helst men perfekt för mitt ansikte! Jag brukar bara kleta på litegrann på näsan och i mitten av pannan där jag är som glansigast. Vid lite "finare tillfällen" doppar jag ansiktet i burken för att bli lite extra het.
Sprang in på Åhlens när vi hade hål (tror vi hade hål haha, annars skolkade vi, men det tror jag knappast) och slösade mina sista slantar på detta. Farligt dyrt med borstar! Blev i alla fall 150+100 kronor, förhoppningsvis kommer foundationen hålla tills jag är brunare än en pepparkaka och borsten inte kommer lösa ett hårstrå inom de närmaste 10 åren. Önsketänkande? Oja!
Någon som har testat foundationen? Bra? Dålig? Ok?

visst är jag duktig på färger? blåa bilder ibland, ibland gula och idag: lila!!!!! underbart!


Det gick riktigt bra att köra, jag körde i alla fall inte på någon, vilket är ett himla gott tecken! Jag sitter (ligger) hos Marika nu och plågas av hennes ljuva stämma, hon wailar till Standing Where You Left Me, typ 2010mix eller nått. Dessutom rullar hon över mig samtidigt när hon sjunger, men aa, det gillar vi. Närkontakt♥ Ligger och laddar för en riktigt brakare som jag ska släppa just när hon sjunger som bäst. Mysig brud jag är!

Ska nog lämna Marika helt blottad, exposed snart, måste ta mig ett snack med min moder innan morgondagen, berätta mer imorgon, troligtvis. Sovgott snuttepluttar


Fannys tröja från JC, brallsen är från Monki och korsen är fortfarande hemmagjorda.

carro, jag måste få säga att dina kommentarer verkligen är toppenkul, de gör min dag även fast jag aldrig svarar på dem haha.

Min lycka är gjord!!!!! Var tydligen gladare än när pappa tog körkortet bara för den där lilla skylten och lämpen! Ni anar verkligen inte hur mycket jag har gått och väntat på den där lämpen och Övningskör-skylten. Jag skickade in den i typ... december kanske? Sen en LIV-flicka berättade att hon inte får köra moppe p.g.a medicinerna hon tar har jag varit oroligare än döden att jag skulle få avslag eftersom jag äter samma mediciner...
Men hey jag får köra bil nu!!!!! Det känns nästan som om jag har fått körkortet och att jag har blivit 1000 gånger bättre på att köra! Ska fara och skjutsa Fanny till träningen strax, så alla ni Skelleftehamnsbor: Se upp! Jag kan inte ansvara om jag skulle råka köra ihjäl er/förstöra er egendom/orsaka extrem bilrädsla. Önska mig lycka till!

före och efter bilder. först: frissigt hår. efter: plattade håret på engelskan. engelskaläraren tyckte att det blev fint.



Jag älskar måndagsgympan! Först hade Matti skridskor och efter det har vi hål från halv tio till tolv=duscha, fixa håret, sminka sig noga osv. Älskar det! Idag hann jag även förlora min solariumoskuld men inte blivit en gnutta brunare. 40 kronor senare och typ 1000 grader rädlsa senare... Var livrädd att någon skulle komma in när jag solade, att mina armar skulle brinna upp, att jag skulle bli blind och att jag hade gjort på fel sätt. Och självklart att jag skulle få cancer, jag kände hur strålningen sögs in i min kropp och började spruta in cancerceller. Hm.. Ska nog sola ett par gånger innan sommarlovet, så att man har en bra grund att börja sola på!

nej, jag tyckte inte heller att det såg så mycket ut för världen, men två tuggor senare insåg jag att det var guds gåva till mänskligheten.

Detta är kärlek på burk. Funkar minst lika bra som antideppressiva. Öppna locket, ta en sked vaniljglass och dränk sedan glassen med denna sås och lyckan är gjord. Bör upprepas minst en gång per dag för maximal effekt.

Denna underbara skapelse kallas även för vit chockladsås och finns att köpa på ICA för en billig peng. Josef sa att det smakade/luktade svett och Boda Borg. Han ljuger.
Jag skulle lätt kunna äta en skål med glass varje dag om jag fick denna sås (alternativt noisettesås) överst. Vi är redan förlovade, jag och den vita chokladsåsen och barnen kommer bli helt underbart goda eftersom jag har planerat en otrohet med Herr Noisette, Daniel Adams-Ray och den lille grabben Savett.

Springer ni inte till ICA så fort ni ser detta och köper minst en flaska kommer jag bli otroligt besviken på er allihopa. Detta är som sagt kärlek på burk.

säg till farfar att jag körde!!!! jaaaaag körde farfar!!! "moa hälsar att hon körde... och josef säger att hålet i väggen inte var hennes fel"

Ååååh, Disney! Älska Disney! Ikväll ska jag, Marika och Occe (förhoppningsvis) ha Disneykväll och försöka att ladda hem Tarzan och de bästa Lejonkungenfilmerna, dvs 1an och 2an. Vi har pratat sen typ juli om att ha Lejonkungen dag, men eftersom vi bara har dem på VHS så har det aldrig blivit av.

Usch vad jag är taggad, vad kan bli bättre än tre toppenfilmer och sina två absolut bästa vänner? (+glass och världens godaste chokladsås)
älskar er mer än ord kan förklara♥

detta inlägg var så gott som den enda anledningen till att jag ville göra en utmaningslista igen. haha älskar min klass, de är galna!

5. Berätta lite om din klass.

Ahmed, Erik, JuliaG, Moa, MathildaRy, Hassan, Fanny, Lisa, Matilda, Emelie, LolloA.
Ali, Cynthia, Samrawit, Jenny, Ronja, Julia, Mika, Sanna.
Sabir, Hero, Josefine, LolloM.

Än sålänge ser det bra ut... Detta är alltså min klass, VOC1a som vi brukar kalla oss, eller bajstorkarna. Vi är ganska så coola, vi älskar våra silvriga minidatorer, att spela Robot Unicorn och att plugga. Vi är världsbäst på att plugga! Eller i alla fall att överdriva hur mycket vi har att göra, vi brukar säga att vi kommer att gå in i väggen innan studenten och att vi har mer plugg än naturarna.
Några gånger i veckan brukar vi få vara i de s.k metodrummen. Metodrummen kan jämföras med himlen, paradiset, Nirvana. Där får vi bädda sängar, vända varandra, ta blodtryck och puls, mata varandra med nyponsoppa och torka bajs/tvätta bort varandras svett. Allting blir roligt i metodrummen, hela VOC1a var helt lyriska efter att ha fått bäddat sängar en måndagseftermiddag i september.
Det enda som är bättre än att torka bajs på dockor är att ta kort på oss själva i webcamen, alternativt sjunga baby, baby, baby oooooo. Här nedan följer några fina webcam bilder som vi har tagit:





Vi älskar våra lärare mer än varandra. Vår svenskalärare gick in i väggen, så varje Svenskalektion sitter vi och gråter och sörjer (fast ibland så brukar vi fara från skolan eftersom det inte ger något att sitta på en stol och sörja) att vi inte har haft en Svenskalektion på typ 16 veckor. Vi älskar vår mattelärare som tycker att vi är jättesmarta och därför tycker att vi ska lära oss matte i 200km/h. Även våra tokiga Omvårdnadslärare får våra hjärtan att slå ett dubbelt slag och kanske kissa ner oss av nervositet (inkontinens).
Det går inte en dag utan att någon har på sig sin älskade Vård och Omsorgs Collage - tröja, jag hoppas verkligen att vi får nya i tvåan, annars kommer hela klassen se ut som fattiglappar när vi vandrar omkring där i våra utvättade och noppiga koftor.

Måste säga att jag älskar min klass, trodde att jag redan hade fått min chans när jag hade hamnat i 9c som var toppen, men se, i VOC1a hittade jag finfina människor som jag inte tänker ge upp i första taget!

jag borde göra något åt min mobilspellista också, jag sitter och bläddrar förbi 3/4 av låtarna för att jag är så less dem...

bildkälla
Gissa hur kul jag ska ikväll? Jag ska spela Laserdome med min kompis Mika, min och Mikas kompis Fanny, Mikas pojke, Mikas pojkes kompis och Mikas pojkes kompis flicka. Bussen går på 20 minuter, så det gäller att lägga i en högre växel nu! Är världens tidsoptimist när det gäller bussar, går som sagt efter att bussen har gått från ICA, ca 1,5km från mig. Det funkar när man ska ta en buss mitt på dagen en lördag, när den är ganska så full, men en tidigt lördagskväll är den rätt tom=det går snabbt att köra igenom hamn=jag kommer nog missa den. Men istället för att missa den har jag tänkt byta om till kläder jag inte kommer att löka sönder i, äta kvällsfika och göra något åt mitt hår. Det gäller att vara snabb nu alltså! Vad ska du göra ikväll?

ni vet "jag har aldrig"-spelet? jag skulle vara sjukt bra på det om det handlade om vanliga saker, inte bara kärlek och snusk haha

4. Jag har aldrig...

- Knarkat haha.

- Ätit rödbetor.

- Ätit saltgurka.

- Varit i någon annan kontinent än Europa.

- Haft ett seriöst förhållande.

- Läst Katrin Zytomierskas blogg.

- Gillat manchestertyg.

- Tyckt att Let's Dance är bra.

- Tyckt att Billionare är speciellt bra, ändå la jag till den på min spellista?

- Sett Dirty Dancing.

mumma för bruna magar, bruna ben och bruna armar. mumma för platta magar med en liten picering i!


we♥it

Idag drömmer jag mig bort till shortsen årstid, sommaren. Vill springa omkring varje dag i korta, ljusa shorts, shorts med hög midja, slitna shorts, shorts med nitar, shorts som visar sina fina fickor och trä ett fint skärp i dem allihopa! Jag ska springa ner och fråga pappa om han har ett par gamla jeans som han inte behöver, eller helt enkelt besöka Myrorna/Kupan för att köpa ett par gamla jeans för småpengar. Även Bikbok kan vänta sig ett besök av mig, vill testa de lite mörkare shortsen, liknande de jag använde hela tiden förra sommaren, frågan är bara... Vilken storlek ska jag ha? Tror det börjar bli dags att prova de som redan ligger i min garderob och se om jag fortfarande kan ha dem...

ibland tänker jag att jag ska skriva ut namn och sånt på folk jag inte känner, men är vän med på facebook, t.ex. nu tänkte jag skriva vem fanny skulle till, men det kommer han läsa när inlägget kommer upp på fejjan. pinsamt!

Eftersom jag är så pass tragisk och ligger hemma en fredagskväll och lökar så leker jag detektiv. Hitta den fina turistbilden på min dator nu. Datum när bilden togs: 31 januari 2011. Tid när bilden togs: 21.05. Fotograf: Fanny Eriksson. Vad gjorde jag när bilden togs? Var hos Marika. Slutsats: Jag har äntligen bevis för att min syster är inne i mitt rum utan mitt tillstånd, att hon dessutom lånar min dator är oförlåtligt och ska straffas med 600 kronor i böter.

Hur cool liksom? Borde nog hoppa av Omvårdnads och börja jobba heltid som detektiv!
Eller så har jag bara otroligt lite att göra... Marika har tjejkväll med sin samhällsbrudar, Occe är med Emelie och eftersom Mika är en liten fattiglapp så gick våra Kråkshowplaner i kras. Får helt enkelt umgås med Filippa och försöka att fortsätta tvinga pappa att jag ska få köra till Örviken. Hoppas ni har det roligare än mig!

okej, istället för att visa bilder hade jag kunnat skriva: jag saknar juli månad, jag saknar slutet på oktober månad+början på november.

3. Någonting du saknar

Att ha shorts.
Trästocks!
Att ha busigt hår och lugg.
Att sova i husvagnen flera gånger i veckan med världen bästa.
Sommar!!!!!
Att sitta nere vid vattnet och bara prata.
Att hänga med de två bästa så gott som varje dag.
Att bada i det iskalla vattnet och klättra upp för sjöräddningsbåten.

Skelleftefestivalen och en massa karuseller!
Att vara sådär jäkla lycklig, sprallig och inte bry sig om att man har ätit 3 måltider på mindre än en timme bara för att få.. jag vet inte. Jag saknar att vara lycklig.

jag önskar att jag hade ett likadant tangentbord som malin, så att jag kunde spara facebookhjärtat på en speciell knapp istället för ctrl+c ctrl+v hela tiden!

Alltså Disney. Vad är bättre än Disney? Om jag bara fick titta på en sorts filmer resten av livet skulle jag välja Disneyfilmer. Och bara lyssna på filmmusiken. Lejonkungen, Aladin, Lilla Sjöjungfrun, Pocahontas, Tarzan, Lady & Lufsen, Skönheten och Odjuret, Snövit, Törnrosa, Askungen...

Jag och Marika har legat och sjungit med till de absolut bästa Disneylåtarna och på söndag har vi planerat in en Disneydag när vi ska se lite gamla godingar! Här hittar du min absolut bästa spellista på Spotify, den där jag aldrig behöver byta låt, alla är precis lika bra!
världsvärldsvärlds bäst!!!

usch vad jag hatar att sitta med någon på bussen som man inte känner och sen gå därifrån och sätta sig på ett ledigt tvåsäte, får jättedåligt samvete...

Jag har varit hemma i cirkus 30 minuter vilket känns toppen! Först skola till fyra och sen for jag, Fanny och Mika och simmade, hurtiga som vi är! Är typ ofräschast i världen nu, mitt hår ligger slickat och mitt ansikte skulle kunna tas för en discokula, men det ska nog Marika stå ut med! Ska dra iväg till henne nu, skulle egentligen vara där om 3 minuter, men eftersom Marika känner mig bättre än jag känner mig själv så sa hon att jag lär komma klockan 8, men så sakta ska jag då inte gå! Ska börja bege mig nu, ha det toppen!

Myrorna, H&M, Gina Tricot, Monki.

jag tar den, jag tar den!.... inte!

2. Jag ska aldrig mer...

- Medvetet skada mig själv. Aldrig någonsin.

- Aldrig svälta mig själv. Eller någon annan för den delen haha.

- Missa bussen på nyårsafton som ska ta mig till "the place to be".


- Vara inneliggande patient på barnpsyk.

- Läsa en proana blogg.

- Inbilla mig själv att jag hinner träffa tre olika personer under en fredagskväll.

- Tro att jag ska överleva en Norrländsk vinter utan en fet jacka.

hm... kommer inte på något mer...

är det ett bra tecken när man får blå märken i öronen för att man har haft på sig samma örhängen dygnet runt i tre dagar? kanske borde satsa på äkta silver om jag ska hålla på och somna innan jag är klar...

Sämre bilder får man leta länge efter, var tvungen att kompensera upp de svarta, oskarpa bilderna med en ljusare, oskarp bild så att ni får se min fina fjäder! Känner mig som en liten indian som när som helst ska börja dansa runt en lägereld. Mys!

Har som sagt varit i Umeå idag, gråtit ett par tårar och varit allmänt trött (powernapat på lektionen+sov från Skellefteå-Umeå och Umeå-Skellefteå). Är less på allt detta. Lesslessless, dags att bestämma sig! Ska försöka peppa mig själv, och er, senare ikväll med saker som gör att jag vill bli frisk!
Ska ut och hämta den kalla bilen och sen köra några varv runt Sävenäs. Tjing!

Tröjan kommer från Gina, fjädern från Ur&Penn och brallorna från Carlings.

vår mattelärare skulle inte bli glad om hon såg hur karin räknade ut hur många procent vatten som finns i den intracellulära rummet.

1. 10 sanningar om dig själv.

- Jag är världens fegaste, vågar inte göra mycket alls. Vågar in dyka, vågar inte åka farliga karuseller, vågar inte hoppa från högsta, vågar inte springa över en väg när en bil kommer osv.

- Jag har jättelätt för att bli intresserad och börja gilla någon.

- Jag faller jättelätt för grupptryck.

- Jag är jätteglad att jag valde Omvårdnads, både för att jag har världens bästa klass och för att jag tycker att det är jätteintressant och roligt, även om jag gillar att klaga på att det är mycket plugg.

- Jag springer alltid till bussen på morgonen, går hellre några minuter för sent än för tidigt.

- Jag och Marika lärde känna varandra när vi för det mesta hade likadana kläder och älskade att spela The Sims.

- När jag fryser och är stressad är jag jättelätt irriterad och tycker om att ta ut min ilska på allt som kommer i min väg.

- När jag var 9-10 läste jag kring 120 böcker/år, nu läser jag knappt 20.

- Jag har en förkärlek till att ha saker i munnen, fingrar, pennor, tuggummi, allt som går att tugga på. Och nu när jag har räls är jag alltid och pillar i den.

- Jag har aldrig brytit något och hade nästan ingen erfarenhet av sjukhus innan jag fick min ätstörning.

emelie sa något så himla kul idag (inte ovanligt!) men jag kan verkligen inte komma ihåg vad det var, skrattade jättelänge åt det... men vad var det?

1. 10 sanningar om dig själv.
2. Jag ska aldrig mer
3. Någonting du saknar
4. Jag har aldrig
5. Berätta lite om din klass.
6. Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
7. En dålig vana.
8. En person du kan berätta allt för.
9. Något pinsamt du gjort.
10. En rolig kväll
11. En resa
12. Första gången
13. Det vill jag göra innan jag dör
14. Tre plagg du ofta bär.
15. Det du önskar dig mest av allt.
16. Något du längtar efter

Detta blir alltså min nya utmaningslista! Tänkte att jag börjar imorgon och så kommer de upp lite då och då under februari, det är inte alls säkert att de kommer varje dag då kvällarna ofta går åt till plugg (läs: förberedelser inför att plugga). Ser det bra ut eller tycker ni att jag ska fylla på den? Ge mig jättegärna förslag om fler utmaningar att blogga om!

var det smart att berätta för mig att damm huvudsakligen är gjort av döda hudceller och bara några minuter gå in i dammets näste: träslöjden?

Efter att ha tvättat nedre toalett och låtsasbajs, testat om jag har tagit TBCvaccin, sett Disturbia på engelskan och varit på Tandregleringen och skaffat fina gummiband till rälsen så gick jag en lång sväng på stan med Mikis och Fanny. Fyndade en stor, fet svart tröja som är laaaaaaagom transparant, tror att den kan bli stensnygg till feta halsband, shorts i sommar och förhoppningsvis mina morötter för 149 kronor på Gina Tricot. Även 2 par fjäderörhängen från Ur&Penn hängde med hem, jag och Fanny var så pass uppfinningsrika att vi köpte varsin färg och bytte den ena, eftersom man för det mesta bara använder ett örhänge. Smart va?

Ska gå ner och baka några pepparkakor och sen fara ut och övningsköra innan jag ska försöka skriva några bra blogginlägg, ni hade ju jättebra tips! Fortsätt så, det är jättekul!
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.