lysekil, eller vare lycksele

Drar till Lycksele över helgen, ska fira med Sara och hennes familj, hoppas också att jag hinner träffa Lisa en snabbis. Jag tror det blir kul, bara synd att jag inte får elda hela natten med massa människor, låter så himla kul när de berättar vad de ska göra!
Ska packa massa varma kläder nu, det snöar....... Fast min snygg t-shirt får inte hoppa bort, jag älskar den numera! Blir så superglad när folk säger "vilken fin tröja du har idag!", till och med syslöjdsläraren sa att den var fin, och att jag hade en söt knopp^^
Aja, jag ska inte lova "en massa bilder när jag kommer hem" för det är ju inte ens kul att kolla på ju?
Hoppas ni har en superbra helg!

the oneeyed redhead

Min nya tischa från H&M blackbook. Älskade den igår,imorse blev jag osäker och nu älskar jag den igen! 149 kr gick den på.
Vitt linne från Gina Tricot
Leggings från Lindex.
Nu åker jag tillbaka till skolan och töntar mig med Marika och Oscar!

videoblogg

Ja, hallå, en videoblogg får ni nu se.
Videon är superpixlig och jag ser helt störd ut, man hör knappt vad jag säger, men det får vi stå ut med. Ingen har dött av en dålig video!
Haft en bra dag?

gfdg

umeå nu, hinner inte blogga, vi ses ikv!

i mina gyllene gladiatorer

Hallå söta läsare! (nu låter det som om jag typ har 5000 läsare /timme eller nått;P)
Jag är nyss hemkommen från stan, det var kvällsöppet och typ rabatt överallt! Oscar och Matilda slog följe med mig, måste nog erkänna att vi hade det riktigt trevligt. Gert Fylking och han den andra, Aschberg eller vad han heter var där, och Musse och han friend. Inte super intressant, men det var lite kul. Hittade en jeansjacka och gladiatorer som jag ska ha på skolavslutningen, är jättenöjd! Funderar på om jag ska visa det eller inte haha, i vanliga fall så skulle jag ha visat det, men det är som, skolavslutningskläderna... Haha, jag visar det ändå!
299;- från H&M och skorna kostade 350;- ordinarie pris på Euro Sko men det var 20% så jag fick punga ut 280 svenska enkronor.
Tror att det kommer bli jättesnyggt tillsammans med en vit klänning, och ååå, vad jag ska bo i skorna i sommar!

ångest

Hjärtat slår snabbt. Tankarna susar fram och tillbaka utan att egentligen bilda något logiskt. Svettningar eller varma händer. Det kryper i benen. Rastlöshet. Svårt att andas. Axlarna flyger upp till öronen och framåt.
Jag tror alla har upplevt ångest, kanske inte på det här sättet, men ni vet, stress över något, eller bara att man tänker för mycket.
Egentligen har jag inte så mycket ångest nu för tiden, eller jo, varje dag, men jag har inte ångestattacker som att jag måste skrika och gråta och inte vet var jag ska ta vägen, det har hjälpt mig något så enormt att lära mig vad ångest är, vad som händer med kroppen och att det går över. För det gör det, för du har ju inte fortfarande ångest sen första gången du fick det? Det har ju gått över!
När du får ångest är det din naturliga flyktinstinkt som sätter igång, något du är rädd för, hemskt rädd. Första gången du blir rädd är det inte ångest, men andra gången, om du flydde första gången reagerar kroppen med ångest. Hjärnan tar det som något hemskt, såsom en björn, när du flydde från känslan första gången. Eller rättare sagt, så är det amygdala som sitter i hjärnan som tar hand om rädslor. Amygdala "säger till" när en fara eller hot närmar sig.
Exponering är det seriöst bästa som har hänt mig, det förklarar allt! Självklart kan jag inte förklara som en utbildad behandlare, men jag ska göra mitt bästa!
Ångesten når alltid en topp, det går inte att ha högre ångest, en tia på en tiogradig skala. Det händer inte så ofta att du kommer dit upp (som jag har förstått det) utan den sjunker en bit innan. Men ändå, det känns alltid som om det aldrig har varit värre! Och att det aldrig ska bli bättre! När du är mitt upp i det, försök att inte lova dig själv något, vänta 2 timmar och se om du är lika sugen då. Jag sa ofta till mig själv, nu tar jag livet av mig eller nu ska jag aldrig mer äta. Som ni förstår så lyckades inget av det, vilket gjorde att jag kände mig mer misslyckad.
I alla fall, för varje gång du utsätter dig för det "hemska" kommer ångesten sjunka, första gången du stannar kvar i känslan, utan att fly kommer ångesten att vara skyhög men nästa gång kommer den vara lite lägre. Detta tar ett tag, och det är jätte jobbigt till en början, men, vad kan bli värre av att gå igenom något tufft för att komma ut starkare?
Mindfulness är ett bra sätt att hantera ångest, men det tar vi en annan gång!

kolla lilla naveln

Har ni någon gång sett en vackrare flicka, nä just det, för jag är ingen flicka, jag ser ut som en pudel!
Korta tröjan kommer från Bikbok
Linnet från Gina Tricot
Mina pantalones köpte jag på Vero Moda
Klockan från Glitter och skorna från Skopunkten.
Nu far jag tillbaka till skolan och har gympa, vad ska du göra idag?

svart och beige, beige och svart


Dagens outfit består av min efterlängtade tröja från H&M! Har "haft den borta" i säkert 2 månader, men igårkväll hittade mamma igen den, i min egen garderob... Är det ett tecken på att jag har för mycket kläder eller är hemskt dålig på att leta?
Till det kör jag med ett skärp från JC, chinos från Carlings, peaceörhängen från Glitter och skor från Din Sko!

Ska antagligen vara med Marika och Oscar ikväll och se Desperate housewives och Cougar town, men vi får se om Marika orkar. Vad ska du göra ikväll?

snabbis

Har muntligt nationella i svenska nu, är bara hemma på lunch. Stackarn Marika är sjuk, så hon har följt mig hem. Önska mig lycka till!

ätstörningarnas hemliga språk


Var på bibblan idag, lånade denna bok. Har bara läst ungefär 70 sidor, men jag är redan fast! Den är så bra och så hemskt beskrivande! Peggy Claude-Pierre sätter verkligen ord på det jag trodde jag var ensam om, som jag själv inte förstår. Hon har själv inte varit drabbad av ätstörningar men båda hennes döttrar har varit sjuka och har sedan öppnat ett eget behandlingshem och hjälp 100 tusentals flickor och pojkar, så hon vet verkligen vad hon pratar om!
Boken gavs ut 1999, men den är hemskt läsvärd, ätstörningstankarna har ju inte förrändrats radikalt på 11 år väl?
Peggy har en teori, som jag själv tänkt en del på, är att alla med ätstörningar har sedan en lång tid tillbaka aldrig varit riktigt snälla med sig själva, tänkt destruktivt eller bara gjort något bra för en själv det sista man gör.
Aja, tycker verkligen ni ska läsa boken, frisk som sjuk, anhörig som behandlare, eller bara allmänt nyfiken!

mina ringar

Till vänster hittar ni mina egenpysslade ringar och till höger de som kommer från H&M
De två längst till vänster är från Glitter, den mittersta från Ur&Penn och de mörkare från Gina tricot. På den högra bilden ser ni de som jag har köpt second hand/ärvt av mamma.

en jättebild på dagens

Mössa - H&M
Pärlisar - Glitter
Kofta & linne - Gina Tricot
Väska - Accent
Leggings - Lindex
Strumpor - Ica Maxi + sytt på spetsen själv
Skor - Din sko
Har varit i Umeå över dagen, sjukgymnastik och invidualsamtal. Sträckte sönder mina stackars ben, det tar super ont när jag försöker mig på att gå ner i splitt/spagat nu, när jag gjorde det med sjukgymnasten var jag mindre än 1 dm från golvet!!

inse att du är sjuk

För att kunna bli frisk måste man först förstå att man är sjuk. Jag har träffat många tjejer som är väl medvetna om att de är sjuka, väldigt tidigt i sjukdomen dessutom, medans vissa bara säger "jag fattar inte vad jag gör här". Det var inte alls länge sen jag insåg att det funkar inte såhär, ändå har jag länge vetat att jag är sjuk. Redan första inläggningen fick jag veta, eller jag hade säkert redan fått veta, men jag tog inte inte det. Jag bloggade om det, men förstod inte själv. I somras, eller typ augusti vet jag att jag satt med en skötare och sa, jag behöver aldrig bli frisk. Jag kan bara gå upp i vikt, eller bara lite så att jag inte behöver vara inlagd och så kan mamma och pappa servera kyckling och potatis för resten av mitt liv. Sen tänkte jag vidare, kanske när jag hade gått ut gymnasiet, då kanske jag behövde vara frisk, så jag kunde flytta hemifrån utan allt förstördes. Efter jul någon gång, då förstod jag att jag kan inte vänta, allt blir svårare för varje dag som går.
Varför skulle det bli lättare att äta sås om 2 veckor? Nej, det blir bara svårare, för då hinner jag gå och älta det och tänka på allt som kommer hända. Det är därför man aldrig ska släppa besticken när man äter, bara gapa, tugga, svälj och verkligen försöka att inte tänka på det. Jag tycker fortfarande mycket om att skjuta upp, men det är mest för att jag inte kommer vara lika motiverad om jag behöver äta allt som är jobbigt på en gång, även om det är så man får bäst resultat. Genom att verkligen köra rakt på, inga krusiduller.

Att jämför sig med DSM-IV kriterier för anorexia nervosa/bulimia nervosa/ätstörning uns är kanske inte heller super. Jag gjorde det ett bra tag, jag var sjuk om jag uppfyllde alla krav för anorexia nervosa, inte sjuk om jag "bara" uppfyllde ätstörning uns. Jag skulle nästan råda dig att inte ens jämföra dig med dig själv, typ att du var sjukare för 3 månader sen. Det är framåt vi ska se, för det är framåt vi ska!

starwars

Solglasögon - H&M
Min gamla skinnjacka (den andra luktar apa) - H&M, likaså t-shirten
Ljusgrå linnet - Cubus
Väska - Myrorna
Leggings - H&M/sytt på skinnlapparna själv
Till detta pärlisar och stor svart klocka från Glitter.
Har hunnit vara på stan en tvärt också, kom hem med den fina vita ringen, kostade 50 kr på H&M. Jag måste verkligen sluta köpa ringar, men de är så fint! Har någon knäpp tanke om att jag måste gå in på varenda affär med smycken och kolla på ringarna (a)
Skor - Skopunkten

brinn, brasa brinn

14 stycken räknade vi till att vi var och en liten stund joinade några mindre nyktra personer oss. Byggde brasa, grillade, for fram och tillbaka till mig och värmde oss/hämtade ved, fotade, töntade oss, skrattade. Jag hade otroligt kul, mindre kul var det i för sig att röken förstörde mina lungor och brände bort mina ögon, det var anledning till att Jonte och Viktor satt med slalom brillor.
Däremot var det hemskt jobbigt att kliva upp imorse, tog sömnmedicinen vid halv ett när jag kom hem, så vid åtta imorse var jag stendöd. Kom på mig själv med att stå och spegla mig i sömnen(????) och drömde att jag hade en massa bindor när jag inte ens hade mens?
Vad gjorde du igår kväll?:)

jag kan verkligen posa

Detta blir dagens outfit, ikväll drar jag nog på mig en halsduk också.
Jackan kommer som vanligt från H&M och nitarna har jag tryckt på själv.
Koftan kommer från Cubus
Linnet är från Gina Tricot, jeansen likaså.
Vantarna är från H&M och ringarna är mammas gammal, Glitter, H&M och egengjorda
Skorna köpte jag på Euro sko av märket Roots.
Igår kväll var jag och Marika hemskt sugna på att träffa en miljard folk, men alla var upptagna, utom Oscar, så vi var här och gjorde massa filmer som är alldeles för pinsamma och galna för att visas, skrattade en massa också, men det var inte det jag skulle berätta om. Ja, alla var upptagna så vi skickade sms till lite random personer och frågade om de följde med och grillade vid vattentornet, jadå, så nu är vi en hel bunt som tänkte tillbringa kvällen där, tror det kommer bli jätte trevligt! Jag har varit duktig och tillverkat en ny fotoväska eftersom våran "riktiga" är snuskigt ful, har dessutom packat ordentligt med kläder, två vantar, halsduk, mössa, tjocksockar (!) och sittunderlag haha. Bjuder nog på bilder imorgon, ha en bra kväll!

fas 2

Självklart kan jag berätta lite mer om fas 2 behandlingen! Eller DBT som det blir för mig, dialektisk beteendenterapi. Egentligen vet jag inte så hemskt mycket själv, jag vet att de i höst kommer starta en slags mellanvård för ätstörda på öppenvårdsmottagningen i Umeå, ett 8 veckors program där man var tredje vecka tillbringar dagen i en korridor, äter tillsammans men det är inte maten som det fokuseras på, det är tankarna runt omkring. När 8 veckors peridoen är slut fortsätter man träffa samma tjejer/killar i gruppterapi, vilket egentligen är den "stora behandlingen". Man jobbar med relationsfärdigheter, att stå ut när det är jobbigt, medveten närvaro (mind fulness) och att lära sig reglera känslor, s.k wise mind.
Jag är extremt peppad eftersom det här är det närmaste en bra behandling jag någonsin fått, och att jag äntligen ska få jobba med alla tankar, de som förstör! För lite mer än ett år sen åt jag allt, men tankarna var kvar och jag nobbade BUP i Skellefteå, så äntligen så får jag verkligen jobba med dem! För att få börja fas 2 behandling måste man ha kommit ur svälten, lärt sig äta det mesta och ha ett någorlunda fungerande liv.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer? Är det någon som har gått/går i DBT behandling får ni gärna hjälpa mig fylla i luckorna!

jag vill så gärna att ni ska förstå...

Jag får damp varenda gång jag hör "kolla så smal hon är, hon har säkert anorexi" eller "hon kan ju inte ha anorexi, hon är ju inte smal!". Jag vill bara ruska om dem och skrika, det sitter inte i kroppen, det sitter i huvudet!. Som sagt, bara för att man går upp de förlorade kilona försvinner inte anledningen till varför man gick ner i vikt. Jag vet att jag inte alls är lika sjuk som jag var för ett år sen, då svälte jag så fort jag fick möjlighet, räknade varenda kalori och kunde sitta i evigheter och läsa kaloritabeller. Det gör jag inte nu. Istället ägnar jag den tiden till att vara med vänner, vilket jag mår så mycket bättre av! Men samtidigt, tankarna kvarstår, jag skulle nog vilja påstå alla, men de är inte lika starka, jag har byggt upp ett litet försvar som orkar stå emot, oftast. Jag har skaffat den motivation som behövs för att inte svälta när det finns möjlighet, den styrka som behövs för att inte ägna varje vaken minut åt att träna. Men jag har en lång väg kvar, även om jag är uppe i vad de kallar normalvikt (om de finns en sådan!) så har jag inte ens påbörjat den långa behandlingen, än är jag bara i det första stadiet, här och nu, stabilisera vikten och motivationen.
Jag önskar jag kunde skriva ut varenda liten tanke som rusar genom hjärnan, för att få er att förstå, eller i alla fall förstå att det inte alltid är bra. Nu är jag i för sig inne i en riktig må bra period, men bra för mig är nog inte bra för dig, tror jag? Jag säger absolut inte att det inte är värt att gå upp i vikt, börja äta allt och lite smått påbörja en behandling, verkligen inte! För det är värt så mycket, så mycket! Jag kan ändå ha ett fungerande liv, vilket jag inte hade för ett år sen, då jag var inlåst på en avdelning, utan någon kontakt med omvärlden.
helt galen känner jag mig ofta...

besviken,

Känner att jag ligger lite efter i bloggvärlden, såg nu att alla mina senaste inlägg bara varit några få rader, jag får ursäkta mig för det.
Jag har haft en helt okej dag, om man bortser från den där jävla mattprovet! Igår gjorde vi som sagt den sista delen av matte nationella, idag fick vi veta resultatet. G. 4 poäng från VG. Så jävla surt. Håller just nu på att knåpa ihop ett mail till min ordinarie mattelärare och be att få göra om allt, det är en så stor försämring! Hela året har jag räknat på VG/MVG nivå, jag hade i för sig inte väntat mig ett MVG, men kanske ett svagt VG i alla fall? Jag hoppas verkligen att jag får göra om det, jag står inte ut att ha det sämsta betyg jag någonsin fått på ett prov!
Nu ska jag gå och stoppa kycklingen i ugnen, jag ska laga mat! Kyckling, quinoa och broccoli blir det, det var belöningen för att jag åt sås tre gånger under förra veckan, välja, inhandla och laga maten själv! Tills på torsdag ska jag äta vit pasta tre gånger, även nu får jag en belöning, en rätt bra också. Jag kanske inte har berättat det föresten? Varje vecka ska jag äta en utmaningsrätt tre gånger, då får jag en belöning. Jag får äta mjölk och flingor till frukost, och till exempel första veckan fick jag göra en ny blogg och kontentan av det hela blir att jag kommer få fara på klassresan i juni, dessutom får jag påbörja fas 2 behandlingen i höst, är så galet peppad!

todays

Tröjan har jag lånat av Fanny, från t-shirtstore
Kjolen är från Cubus och strumpisarna kan ni ju ta och skicka ett mess till mamma om ni absoulut måste veta ;)
Kör på vita tygskor till detta, nu drar jag till skolan!

moa och marikas


Moas;
Ring från H&M
Jackan är från H&M med några påsatta nitar
Även den vita t-shirten och den svarta koftan är från H&M
Shortsen är från Bikbok och skärpet har jag fått av mormor
Leggingsarna är från Lindex (bilden togs innan de ramlade sönder)
Skortna är från Skopunkten

Marikas;
Armbanden är från H&M, egenpysslade och lånade av hennes syster
Koftan är från Bikbok
Både det gråa och det blåa linnet är från Gina Tricot
Den underbara röda väskan köpte hon på Accent
Även jeansleggingsarna är från Gina om jag inte minns helt fel?
Conversen köpte hon på Scorett

Jag älskar att ha helkoll på Marikas garderob, och att hon vet precis hur min ser ut, det är awesome att kunna skicka ett sms och fråga vad man ska ha på sig, och den andra vet precis!

10 different ways to ride a bike


Detta är vad jag och Marika har pysslat med under eftermiddagen, och det är också anledningen till mitt onda knä, det ser inte fräscht ut längre;o
Det var då hemskt roligt att göra den, och på köpet blev vi cykel proffs, vad säger du Marika, kanske vi kör risky business imorgon till skolan? ;P

Ska lägga upp dagens senare också, tänkte bara läsa klart alla bloggar, ligger lååååångt bak efter att bara ha skrivit snabba små inlägg:)

stackars moa


Jag & Marika har cyklat hela eftermiddagen, och när jag skulle ställa mig på frampakethållaren och Marika skulle trampa sket det sig, jag föll. Det i för sig inte ont, men det är rätt tragiskt att mina leggings gick sönder...

Nu far jag och mamma och tränar, Aeromix!
Vad ska du göra ikväll?

put a ring on it

Några nya ringar inhandlades på h&m igår, den stora svarta gick på 39, 50 kronor och de silvriga på 29, 50;-. Riktigt bra pris tycker jag!
Nu ska jag åka tillbaka till skolan och göra mitt andra nationella prov idag, det kommer gå bra, hoppas jag!

köttbullar till middag

Just hemkommen från Umeå, jag och mamma stannade ett tag extra och gick runt lite på stan. Några nya ringar kom jag hem med, visar nog senare ikväll.

Har inte haft en superdag, mega depp imorse, hade ett hyfsat samtal med min behandlare, haha vi satt och beställde pyssel samtidigt(a). Sen ett bra familjesamtal, vi hann prata om en massa, sen stan, och så depp igen. Tänker alldeles för mycket när jag inte har något att göra, jag är fortfarande motiverad, jag vill inte fortsätta ha det såhär, men allt är som bara knäppt. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag skriver allt det här, det är jätte osammanhängande, men aja. Ska till Oscar nu, kommer antagligen prata så han får skavsår i öronen, men det får han överleva!

Vad ska du göra ikväll?

pjutt

(fråga inte vad jag menade med rubriken, för jag har ingen aning!)

Pärlisar från Glitter
Ringar, jadu, egenpysslade, Glitter, Ur&Penn och mammas gamla
Tröjan inhandlades på Cubus och mina pantalones är från Gina Tricot
Marika och Oscar kommer ikväll, vi ska se Desperate housewives och Cougar town tillsammans, vi gör så varje tisdag. Det äger att slippa sitta och skratta högt för sig själv som jag alltid gör annars^^
Jag har haft en trevlig skoldag idag faktiskt, hängt med Marika all day long. Bara ett litet fel under hela dagen, iförsig något som stör mig enormt, men det kan vi glömma, det får jag ta med min behandlare imorgon!

895, 1120, 1676, 1932...

Sitter och har extrasvenska just nu, eller ja skriver på SO:n, så galet tråkigt att läsa om Danmarks historia! Jag gav alldeles nyss upp, har kämpat på med Zimbabwes historia istället. Vi ska jämför ett i och ett u-land, tror det blev kul när allt är färdigt!

Åh, måste bara berätta vad som hände igårkväll! När jag skulle kliva upp ur badet började allt snurra, först tänkte jag att det var för att jag hade ställt mig upp för snabbt, men det gick aldrig över! Jag typ låg på badrumsgolvet tills mamma knackade på toadörren och frågade när jag var klar, låste bara upp och sa "det är jättehemskt". Tog på mig rena trosor och pyjamas och drog mig själv uppför trappen, var jätte dåsig samtidigt. Kan ha varit för att vattnet var supervarmt och det var lite luft inne på toan.
Haha, och imorse kom lilla Nova in och slickade mig ren i hela ansiktet, så jag slapp ha kvar sminkrester från igår när jag inte orkade tvätta mig, gulligt!

hoppar ner i badet nu

myyyyyyyyyyyyyyyys!

den fjärde flickan i bullerbyn

Haha, inte så coolt, men lite ändå, speciellt att det ser ut som jag ska spy på första bilden ;D
Idag har jag alltså mött världen i denna outfit;
Brillor - Glitter
Kofta - Gina Tricot
T-shirt - H&M
Kjol - Cubus
Strumpisar - Bikbok
Skor - Skopunkten
och ett par små svarta nitar i öronen från JC.
Rätt söta små flätor på huvudet va? Jag vet att jag är cool;D
haha jag är typ på bra humör känner jag, har varit i Umeå över dagen, sträckt mina korta muskler och haft samtal. Dessutom har jag lyckats göra min egen lilla uppfinning i kodmallen, nöjd!

framtidsdrömmar

En ny liten kategori, Moas Motivationstips, hiss eller diss?
Det har gett mig otroligt mycket att tänka på framtiden, både genom att distrahera mig lite och för att orka kämpa. Självklart ger det massor av att ha korta mål, typ för veckan eller kanske bara för dagen?
Just nu drömmer jag om att få börja gymnasiet, shoppa i Stockholm i sommar, börja fas 2 behandling i höst, plugga till sjuksköterska, skaffa familj, skriva en bok, starta något sorts av behandlingshem mot ätstörningar i Norrland för ungdomar, eftersom det är totalt obefintligt. Föreläsa är jag också sugen på, och framförallt, lära folk vad det innebär att vara sjuk! Och att man inte är frisk bara för att man är normalviktig, fick ett bra exempel för ett tag sen; något gjorde ju till att man ville gå ner i vikt, bara för att man går upp igen betyder det ju inte att problemet är försvunnet!
Aja, jag gjorde en tavla som numera hänger på mitt rum, egentligen gör det inte mig så stor skillnad, men jag tror det visar andra, både att man har en bra bit kvar men också att jag vill bli frisk!
Jag tycker verkligen att ni ska börja drömma! Rita, skriv och färglägg era framtidsdrömmar, allt ni vill göra när ni är friska! Får jag ingenting för allt slitgöra, då är det inte värt det. Och jag vet att jag får något för det, jag kommer ju att må bättre!

kalla mig moa-med-nitar

supermegabilden på mina fingrar, de ser helt knäppa ut, men jag kan lugna er, precis sådär ser de ut på riktigt också!
Meningen med bilden var att visa min egen ihoppysslade nitring.
Stor nit+ring stomme+mycket lim
Jag är nöjd, kommer säkert att användas hemskt mycket!
Ikväll har jag varit med Marika, vi var ute och cyklade och hamnade hos Oscar en stund, vi cyklade vidare hemåt för kvällsfika och sen satt vi i min fina soffa och var för trötta för att prata, nu funderar jag på att dra med mig datorn till sängen och bloggdesigna lite:)

på söndagar ska man myyyysa

Världens mysigaste kofta som jag har lånat av Marika, som hon köpte på Bikbok för typ...länge sen.
Sjalen/halsduken har mamma stickat
Klockan fick jag i julklapp av mormor, från Glitter
Linnet från Gina Tricot och jeansleggingsarna är från Vero Moda
Filippa ska ha party även idag, eller hon och vår lillkusin Linus som fyller 6. Sen hade jag väl tänkt fara till Marikoo och kanske se O.C?
Vad ska du göra idag?

nitar


4 nitar fattigare men en liten tuffare skinnjacka rikare!
Köpte en påse med stora nitar på Ådells för 72 femtioöringar och satte ovanpå de lite småtråkiga runda silverknapparna, det enda som återstår nu är att knippsa bort en liten del på undersidan eftersom det knappt får att stänga nu, inte kul!
Vad tycker ni?

dagens

Skjorta från Åhléns (en av favoriterna i garderoben!)
Vitt linne från Gina tricot
Jeansen likaså, Marika kom med det as bra tipser att rulla upp de för långa benen, blev ju super!
Tyskor från Skopunkten
Nyss hemkommen från Marika, vi har pumpat cykeldäck och provat kläder, nu ropar sängen efter mig!

min mamma är snäll

brun väska från Accent - 299;-
hårspray, som jag har letat! jag lovar, redan i höstas letade jag efter den, men lyckades inte hitta den, förstår inte varför? nu är den äntligen här i alla fall, 69 kronor gick den på, bra pris!
har även köpt nitar och en ringstomme, har pysslat lite med det, visar nog imorgon!
Jag & Marika hade det hemskt trevligt, av och på med kläder, enda nackdelen var väl att vi missade bussen som gick tjugo i fyra, fyra stänger alla affärer. 16.40 sprang vi till bussen igen, denna gång han vi på, haha vi satt bredvid någon skum människa som satt och petade näsan?
Nu ska jag i alla fall hjälpa Filippa lite, hon ska ha partaj, så jag ska sminka henne friends när de ska ha Talang, kanske att Marika kommer också, annars far jag nog till henne efter kvällsfikat.
Vad ska ni göra ikväll?

@ moas place

Ska vi låtsas som jag skrev det här för 9 timmar sen? Så att det blev igårkväll som jag lovade?
Aja, Marika kom och vad hade riktigt trevligt, pratade om hemskt djupa saker, både hennes och mitt mående. Sen flamsade vi runt och provade olika outfits, den kvinnan alltså, bästa vän♥!
Välkommen in!

Mitt rum ligger på översta våningen, med morgonsol faktiskt.
Till höger ser ni min underbara förvaringssamling! Har inte hunnit fixa en hylla än, vill ha en utan dörrar i ek, tror jag, hojta om ni har någon vacker som ni vill sälja för en billig peng!
Twilight serien ligger självklart framme, resten av mina 100 böcker ligger i källaren, lådorna fylls med tyg, skolarbete och lite random saker jag inte kan slänga.
Säg hej till min underbara säng och världens sötaste Nalle, Freja heter den. Jag skäms inte när jag säger att jag alltid kramar om den när jag somnar, och att den har åkt 100tals mil mellan Skellefteå och Umeå under de senaste 1½ åren. Bakom nallen ser ni en söt blå häst jag har fått av min lillkusin, ett litet troll jag fått av Sara och min låda fylld med sladdar.
Jag är värdefull! Jag är full av livslust! Har jag fått av sjukgymnasten, den sitter på min spegel, för att döda några negativa tankar och ersätta dem med några bra!
Mitt vackra fönster också, med världens finaste gardiner och min lilla blomsamling. Bakom gardinen står även min spararburk, 4 stycken 50 öringar ligger där, efter att jag tömde den när jag skulle på Myrorna^^
UUUUUUnderbara Klippansoffa! Efter säkert 2-3 månader av letande och ringande till random personer har jag äntligen fått den! Pälskuddarna är homemade och de rosa grisarna lånade lillasyster ut åt mig!
Ungefär såhär ser min garderob ut, jag kan aldrig stänga den, såhär ser den ut när dörrarna står öppna;
Kläder everywhere! Fast varje morgon står jag där, ååååh, vad ska jag ha på mig?
För tillfället är den hemskt stökig, vilket den också kommer förbli, jag orkar bara städa ihop när jag ska möblera om i den, och vika kläder, njaaa, varför skulle jag?
Älskade smyckesträd!
Och min fina "när jag är frisk" tavla, egentligen ger den mig inte så mycket, men att bara få skriva ner och låta andra se att jag är inte frisk nu, jag har en bit kvar, DET ger mycket!
Jag hoppas ni gillade det, mitt fina vita och ljusrosa rum!
Efter lunch blir det stan med Marika, peppar!

kultur och fritidsvaneundersökning 2010

Herregud, min hjärna har verkligen varit kaos idag! Prov, prov, prov, bra, bättre, bäst.
Inget har väl gått lysande, matten har jag noll koll, antigen övertänkte jag och bara förstörde för mig själv eller så gick det bra, ett vg. Biologin failade och engelska muntliga gick väl hyffsat, jag och Marika kan ju verkligen prata, men ett tag så fastnade jag bara, tungan bara körde runt i munnen utan att säga något. Och ja, har livräddat Oscar också. Eller ja, 50 m när han hängde i livbojen, sen 50 m utan, då drunknade han typ 10 gånger. Sen 24 längder! 24x25 meter! Vet ni hur långt det är? Med t-shirt? Jag längtar inte efter träningsvärken...
Sen ett möte jag fick stressa till, vi sa inte så mycket. Sen stallet, hemskt mysigt med tävling, har lärt mig massor!
Nu ska jag fylla i nått formulär jag fick från Skellefteå kommun om vad jag tycker om att göra på fritiden, sen kanske Marika kommer ikväll, får se.
+ 7 sidor till.
Tänkte showa mitt rum sen, tycker det är trevligt att kolla när folk visar sin lägenhet typ, så ni får se mitt rum ikväll kanske?

leomoa


Goregeous bild, men hinner inte ta något vackert, såhär ser jag alltså ut idag;
Koftan är från Gina Tricot
Linnet likaså
Leoleggingsen köptes på Rut m.fl
Och halsbandet är ett litet ihoppyssel, kedja från något gammalt halsband och hänget är mammas.

önska mig lycka till nu!

idag hade jag på mig detta

skinnjackan är från h&m, typ alla har en sån, så jag funderar på att sätta nitar på min:)
väskan fyndade jag på Myrorna
skorna är från Skopunkten
sjalen och den ljusrosa tröjan är från Cubus
kjolen är då från h&m och leggingsen är från Lindex
till detta hade jag två små pärlörhängen från Glitter.
stressen nu alltså.
biologiprov direkt på morgonen, kan knappt g och vg, måste plugga lite mvg!
matte nationella, b1 och b2, jag vet att jag kan matte, att jag kan prestera på vg nivå, men på nationella blir jag så osäker på mig själv, måste träna lite grunder!
efter det åker jag hem på lunch och kommer tillbaka till det muntliga engelska nationella med Marika, herregud vad jag kommer faila! Marika som typ har mvg i engelska, kan så galet många komplicerade ord mot mig, som har suttit med BUP läraren och snackat så galet enkelt, åh, fick veta att vi skulle ha provet för typ 20 minuter sen.
och efter det kommer den största utmaningen, bada. med Oscar i för sig, och med t-shirt ovanpå. men bada! ska typ gömma mig under vattnet, åh, gud vad hemskt, vi ska livrädda. men aja, det ger mig ett godkänt i idrott så.
EVK efter det, elevvårdskonferens, vi ska snacka lite om skolan och sådär med lärarna och Gunnar på telefon.
sen, äntligen, kommer något bra, jag ska till stallet och hjälpa Stina, det är trav, kommer bli awesome!
okej, plugga nu, och läsa ut engelskaboken...

herregud!

JAG KOM IN PÅ OMVÅRDNADS PÅ BALDER!
chockfacechockfacechockfacechockfacechockface!
130 små poäng, det är fan ingenting ju! Jag var så inställd på att söka på frikvot, fixat alla intyg och allt, och så kommer jag in! I för sig preliminärt, men jag vet att jag kommer höja min betyg till vårterminen är slut. Jag blev så galet sur när jag fick veta, först skrek jag och sen typ, nejnejnej!
Nu har jag ändrat mig, jag är glad för det, men så galet pinsamt att komma in med nästan lägst, 120 var det lägsta.
precis såhär såg jag ut när jag fick veta.

Nu åker jag och mamma och tränar, aerobics och yoga, skönt!
Kom du in?:)

blablablaaa

Jag har tänkt på en sak, jag tycker min blogg är rätt knäpp faktiskt. Jag typ skriver lika oseriöst och knasigt som jag är, på riktigt, men samtidigt vill jag få in lite sjukdom, hur det känns och så, men samtidigt, om jag skriver för mycket sjukdom blir jag av med bloggen. Och så framstår jag som om jag vill stoltsera med att jag är sjuk, och så blir det säkert lite pro-ana över det hela, och jag vill inte lämna ut mig själv fullständigt. Men ändå, jag vill så gärna berätta för er hur det kändes, inuti, när jag skulle äta den där hamburgaren men det misslyckades, hemskt gärna vil jag få folk att verkligen förstå, förstå att det inte bara är att äta eller inte äta. Att det är så jävla mycket tankar som hindrar en i allt man gör, även om jag säkert uppträder som en frisk människa har jag mina beteenden, mina måsten. Jag vill verkligen berätta om dem, men jag vågar inte, inte för någon, för då får jag ju inte göra dem längre. Åh, haha, det här skulle jag inte ha skrivit, nu blev det sådär triggande igen.
Vad tycker du? Frisk som sjuk, vad är triggande, vad kan jag skriva?
Säg till på direkten när det blir tokigt, det spelar ingen roll om du är ensam, har jag sagt eller visat något som fick dig att må dåligt har jag säkert förstört en hel dag, om inte mer.
snart åker jag ner till Umeå över dagen, invidual och familjesamtal. efter varandra!

dots

haha wtf, kolla bulan på höften/magen, jag fattar inte vad det är?
bikbok outfit;
långa tröjan - bikbok
strumpisarna - bikbok
sockarna - ica maxi haha, lånade dem av Filippa, jag älskar spets på sockar!
pärlarmbandet - pysslade ihop själv förra veckan.
(ska försöka lägga in dagen outfit varje dag, är ni sugna på det?)
Har dampat lös på mina strumpbyxor idag, de åker ner och så har de gått upp en maska, som har blivit, två, som har blivit tre, och ja, nu måste jag typ slänga dem, det är inte vackert. Ska gå och byta pantalones nu, innan jag river sönder dem totalt.
Har inte haft en toppdag, imorse skulle jag stiga upp tidigt, misslyckades.
Ha på mig min söta jeanskjol, misslyckades.
Locka håret ordentligt, nu ser jag ut som en gammal barbiedocka som blivit borstad för mycket, ja, det misslyckades.
Hitta räknehäftet, misslyckades.
Ta med mig alla böcker till skolan, misslyckades.
Göra något på syslöjden, misslyckades. (Fast jag måste få påstå att jag och Anton hade det trevligt i minirummet, eller ja, fick höra en hel del saker som gjorde mig ännu mer motiverad!)
Göra riktigt bra ifrån mig på gympan, misslyckades. Och dessutom gjorde jag illa två fingrar, inte kul.
Eller ja, det var typ det jag misslyckades med, eller just det, jag skulle blogga när jag var hemma och duschade efter gympan, det gjorde jag inte.
Okej, bort med sadfaceet, nu ska jag plugga. Matte, biologi och läsa engelskaboken. Och måla naglarna. Och skriva några blogginlägg som jag kan publicera när jag inte har tid att skriva. Städa. Och,... förbereda mig på hamburgarna!

mogna moa

Idag har jag varit en väldigt mogen ung dam, hemskt förståndig måste jag få påstå.
- Först så gick till vår biologilärare och tog mig ett snack med honom, så nu har jag ett biologiprov att plugga på!
- Jag sa som det var till min svenska lärare, våran skrivare dampar, om jag hade varit omogen hade jag sagt att hunden åt den och visat henne låtsasbajset jag köpte till lillebror i julklapp. (Nu blev jag galet sugen på att göra det haha)
- Jag försökte verkligen läsa min sugbok på extrasvenskan, det gick inte bra, alls.
- Jag var otroligt mogen som sa att, idag, då äter jag hamburgare för att ta igen det jag missade igår, sure, det blir jobbigt att äta det imorgon igen, men det får jag leva med!
- Att sponsra Fanny till vågtången måste ni väl erkänna var snällt gjort?
Haha, det värsta med den här listan är att skulle man väga allt moget jag gjorde under dagen mot allt omoget jag, Marika och Oscar har pratat om nu på kvällen skulle jag fortfarande framstå som otroligt omogen^^
bilden säger väl allt?

en tjuvtitt i moas garderob

today i'm wearing this;
blå kofta som jag lånade från Marika som har fått den av Moa men ursprunglingen är den från Only.
ett vitt linne från Gina tricot, lånat av mamma eftersom mitt är både grått och smutsigt.
väskan köpte jag på Myrorna för ett tag sen, endast 75 kr gick den på!
leggingsarna är från Lindex, och bomullen, som de är gjorda av är ekologiskt odlade, bra va?
de röda fina skorna fyndade jag på euro sko, av märket Roots (funderar starkt på att sätta över en röd lapp så man slipper se det fula märket).
klockan är från glitter, likaså glasögonen och peaceörhängena som man tyvärr inte ser.
en jättesöt hög jeanskjol fyndade jag också på h&m för 50 kr, världens fulaste bild, men det får funka, funderar på att försöka fixa ett par hängslen till, tror det bli sött. en vågtång köpte jag och mina systrar tillsammans också, förbered er på att se tusen bilder på mig i lockigt hår! en grå lång kofta hittade jag för 100 kr på gina tricot också, det var lite små kul, jag sa till mamma, det här är typ once in a lifetime, 5 minuter senare hittade vi en grå lång kofta för 100 kr på h&m^^
och faktiskt (!!!) så måste jag få stoltsera med att jag for på stan utan pengar, och jag kom hem med tre saker rikare! koftan fick jag av världens bästa mamma, kjolen köpte jag för pengarna jag skulle få för en sänghimmel jag sålt och vågtången, ja, det får jag vara skyldig (a)
detta skulle egentligten ha publicerats för ungefär 2 timmar sen, men bloggen dampade och jag orkade inte fixa det, hade bråttom till oscar.

jag ska sovaaa, nuuuu

Det sket sig det där inlägget jag tänkte skriva, det får hoppa upp en annan dag istället!
När jag inte skrev så har jag pratat en bra stund med Marika, sett Top Model, och faktist fixat mina memoarer, dessa dampiga memoarer! ÄNTLIGEN hade jag fått till de 18 sidor jag skrivit, men självklart bestämde sig skrivaren för att lägga av då, så alla mina bilder blev gröna. Lyckat. Räknehäftet till matten tror jag att jag har slarvat bort och so arbetet som jag inte har börjat med än ska in nästa vecka. Åh, vad jag önskar att jag bara kunde få vara på skolan och lära mig det jag har lust med, känns som om ala krav bara ligger och trycker, fastän jag vet att det är jag, och bara jag, som lägger kraven, mina lärare är helt underbara, låter mig lämna in allt när jag har tid och bara, nej, de är riktigt bra!

up-side-down

Gud vad humöret kan svänga ibland. Hade en rätt trevlig morgon med sims i bilen mot Umeå, fick välbehövlig massage av sjukgymnasten och sen en halvtimme i solen innan nästa samtal. Ett riktigt bra samtal ska tilläggas, vi pratade en hel del om hur man ska hjälpa andra och i vilket skede jag skulle ha behövt behandling. Och absolut bäst av allt, jag är utskriven! Efter nio månader som inskriven på bups slutenvårds avdelningen är jag äntligen av med vårdintyget!(lpt:et). I för sig spelar det ingen roll för mig, jag har ju varit hemma ungefär en månad i sträck, men det är så jävla skönt att få det bekräftat att jag klarar mig med öppenvård nu! Egentligen är det tragiskt, fick höra av min behandlare att 9 månader är det längsta hon varit med om, och hon har ändå jobbat säkert 10 år...
Men glöm det nu, föresten är det planerat att jag ska få säga hejdå på avdelningspersonalen, de flesta av dem kommer jag sakna, faktist. Nattpersonalen som alltid har suttit med mig när jag inte kunnat sova, sjuksköterskan som började samma dag som jag blev inlagd, alla de som strykit mig på ryggen när det varit för jobbigt att stå emot tårarna och de som har suttit i timmar och argumenterat om psykiska sjukdomar, vården och vädret.
Hoppsan, en liten extra vända tog vi där, jag pratade om hur det vänder ja. Det sket sig totalt till middagen, min utmnaningsmåltid. Men det kan vi faktist (alltså hur stavar man faktist egentligen, har aldrig lärt mig det?) och glömma, tänkte sitta nu vilan ut och skriva på ett inlägg som publiceras ikväll, och så tänkte jag ta och ringa Marika, kanske. Ha en bra kväll!
mina två favoritbilder från igår, haha.

holabadola

Haha, något sen bloggning kanske? Började skriva ett inlägg imorse, men hann inte avsluta eftersom vi skulle åka till Bygdsiljum och åka slalom. Det var helt underbart (nästan) med sol och mjuksnö, oturligt nog föll jag massa gånger, rev upp mitt skavsårsärr och hade lite ont överallt. Men gud vad kul det är att åka baklänges! Kände mig något cool när jag åkte med mina carvingskidor förbi lillebror på sina twintips, haha.
Vi hann bara hem en lite stund och skulle egentligen byta kläder för avfärd mot mormor och morfar, men jag somnade så jag fick bara dra på mig en kofta över leggingsarna och försöka få ihop någon slags frisyr av mitt kråkbo till hår.

Åt middag där, känner mig dum som sätter mig i ett annat rum med mamma och sen måste tacka nej till fikat, eller ja, mormor bjöd mig på frukt, men inte ens det kan jag äta. Jag önskar jag kunde, eller ja, jag kan, men det är inte trevligt med en Moa som ligger på golvet och skriker av ångest.

Har en massa borden nu, skriva klart mina memoarer (herregud, jag måste verkligen skynda mig med dem! fast det är så kul att skriva så jag nästan inte vill lämna in haha) räkna ett kapitel i matten, duscha, packa en liten miniväska inför dagsturen till Umeå och framförallt, läsa ur min engelskabok! Läser witch child av Celia Rees, jag fattar inte ett dugg? Efter typ 80 sidor fattade jag att de var på en båt! Har 100 sidor kvar, men den är så trög, så trög...

jag och filippa gick ut och fotade lite igår, det var hemskt fint ljus!

omg, nyss exploderade det en lampa bredvid mig.

Haha, jag måste typ varna innan jag skriver, jag tänker lite för mycket på lite allting, så nu kan jag nästan lova att det blir hemskt djupt.
Vi satt och pratade kring middagen (en av mina utmaningsmåltider) om livet, tänk att man bara lever en gång, och man kommer inte ens ihåg alla dagar! Tänk så många dagar som går till spillo av att ligga i sängen och vara febrig, gå omkring och vänta på ett samtal eller sitta och plugga på något man aldrig kommer använda.
Jag blir nästan rädd, jag har verkligen slösat bort 2 år av mitt liv, fast endå inte. Jag tror att det här kommer ge mig något när det är över, i höst är det tänkt att jag ska börja fas 2 behandling, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men man bygger typ upp ett försvar inför framtiden. Färdigheter. Och när jag blir "stor" vill jag nog jobba med ätstörda ungdomar, fast endå inte. Jag vill inte bli en sån där som kallar sig frisk men vägrar släppa taget om sjukdomen, som läser böcker, bloggar, prata med sjuka tjejer/killar och bara pratar och längtar tillbaka till den sjuka tiden, eller kanske inte längtar föresten.
Jag har ingen aning vars jag vill komma med det här, kanske bara att man verkligen borde leva livet! Eller? Tänk att leva i 80 år och varje dag tänka, det här kanske är min sista dag, jag måste göra allt jag är sugen på just nu, det håller ju verkligen inte! Gud vad jag tänker, hoppas att de uppfinner en offknapp i hjärnan!
Nu tänkte jag jobba lite med mina memoarer, det skulle vara awesome om jag kunde lämna in de när det fortfarande är påsklov, då borde jag få ett extra plus i kanten av min svenskalärare!
hahaha, moa som är happieface.
mamma berättade att vi hade varit hos farmor och farfar när våra kusiner hälsade på och jag ville jättegärna stanna och vara med dem, men det fick jag inte hahaha.

äntligen!

Efter 3 dagar, där en av kvällarna bestod av totalt nördande från min, Marika och Oscars sida, har jag äntligen kodat, klippt och dampat klart! Den är inte den snyggaste jag sett, men den är vackrare än de färdiga som redan finns på blogg.se. Jag säger bara välkommen till enbartmoa.blogg.se, hoppas ni gillar den, och hoppas ni trycker på den lilla knappen längst ner i menyn, så att ni inte missar ett inlägg!
Skriv gärna vad ni vill läsa om och så, nu ska jag dra mig från datorn och söka efter mitt liv, ha det bra!
road flicka

moa

enbartmoa. Moa Eriksson. En 15 årig brud som bor en bit utanför Skellefteå tillsammans med mami, papi och mina tre syskon. Fanny, Josef och Filippa. 3 små kissemissar vandrar upp och ner på våra två trappor, en liten Leia, en Amidala och Amidalas lilla unge Nova.
Just nu går jag i nian, men till hösten har jag sökt omvårdnadsprogrammet på Balder, vilket jag är hemskt sugen på.
Vara med vänner, gärna Marika och Oscar tycker jag mycket om, likaså att träffa min kontaktperson och hänga i stallet. Dansar gör jag gärna, sitter vid datorn och bloggar. Tredje gången gillt nu.
En stor del av min tid, tyvärr, går åt till att åka fram och tillbaka till Umeå, där jag träffar en kurator två gånger i veckan, en sjukgymnast en gång i veckan, familjesamtal en gång i veckan och så läkarkontroller lite då och då. Ätstörningsbehandling, jag har varit sjuk i två år, men i den här bloggen tycker jag att vi inte ska kolla bakåt, det här är inte proana blogg. Inte heller en "kolla på mig jag är sjuk" blogg heller, jag vill kämpa, jag vill inte leva såhär längre, och jag vill hemskt gärna hjälpa andra. Och inte tackar jag nej till peppning heller!
Shopping och outfits får ni vänta er, en hel del, hoppas jag.
Egentligen vet jag inte vad jag borde skriva mer, bara att jag skulle vara hemskt glad att följa min vardag, för att inte missa ett inlägg, följ min blogg via bloglovin'.
kontakta mig? [email protected]

Välkommen till min nya blogg!

Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.