alltså satan så dålig jag är på den där frågegrejen på facebook, typ rank #37928979299. bra moa, bra!

Jag har noll saker att blogga om, verkligen noll! Så jag tänkte, än en gång, känns som jag gör det hela tiden, be er: Vad vill ni läsa? Fler små, fula collage med kläder? En hel dag med Moa? Ska jag försöka trixa ihop en utmaningslista? Vad jag ser på TV? Borde jag börja pyssla igen? Hur jag vill gå klädd i sommar? Vad jag äter på en dag? Hur det går till när jag fotar en outfit? Frågestund? En söt vlogg när jag sover? Hur man bakar köttbullar? Tell me!

önskade jag mig luftiga linnen i julklapp? ja. önskar jag varje morgon att jag hade luftiga tshirtar eller långärmade? ja.

Efter att ha somnat tjugo i tio var jag rejält taggad på att köra snölekar på gympan, men mina klasskamrater var inte med på noterna och dök inte upp/hade inte täckisar så jag och Julia fick åka lite skriller och äga ut Mika och Julia som gled omkring som två små Bambisar på hal is med sina halkiga skor.
Har även lärt mig något nytt om vätskebalansen, börjat skriva ett brev till Hank och hans lillebrors mamma som en fortsättning på A Simple Plan. Och sprungit till bussar. Sprang imorse till bussen. Sprang till bussen som skulle ta mig till Musikskolan. Sprang till bussen som skulle föra mig hem. Nästan så jag funderar på att sluta vara så tidsoptimistisk och faktiskt börja röra mig till bussen innan det är meningen att den ska köra iväg... Tur att pappa känner alla busschaufförer så att de inte kan skälla ut mig!!

På överdelen kör jag H&M all over och brallsen kommer, i vanlig ordning, från Monki.

ska försöka jobba lite med min nya design i kväll, jag är jättetaggad för tillfället. (kommer att ha ändrat mig när det inte går som jag vill)

Idag har jag varit hos mina favoritpojkar Linus och Elvis. Åkt några skär med skridskorna, kört några bilar fram och tillbaka, ritat ett par teckningar, busat litegrann och ätit två tacobröd. Pusselipuss på de två!♥
Har återigen bestämt mig för att "make each day count" eftersom "livet är det längsta vi får, så klaga inte på att det är för kort". Ska göra något varje dag i veckan, för att uppskatta de stunder jag har att vila och för att få hjärnan på andra tankar. För att motiveras. Jag är sugen på att sätta mig på en buss för att träffa mina Umeåvänner, shop until I drop, vara i stallet och mysa, göra kul grejer helt enkelt!

jag tycker det var modigt att tatuera in "fighter", då måste man verkligen tycka det. man måste vara stolt över det!


we♥it

Usch vad jag skulle vilja tatuera mig!!! Små, betydelsefulla men enkla tatueringar vill jag ha. På ett finger vill jag ha ett ord eller kanske något fint märke, kanske några fåglar på handleden, ett citat i samma storlek som mina ärr eller kanske en lite större som kan dölja dem? Skulle iförsig behöva ett par stycken då....
En på foten, kanske i Kenzastyle, eller varför inte som "Carpe Diem" tatueringen?
Däremot ska det inte få bli för plottrigt, att man har en lite varsomhelst, det är inte fint... Ska börja tjata på mina föräldrar eller helt enkelt vänta ut 18års dagen...

sen när blev jag bloggaren som alltid tipsar om andra bloggar? hm.. hiss eller diss?

Min syster är nog den vackraste flicka jag känner. Hon är fin och perfekt och har inte ett endaste fel, bortsett från att hon tycker om att förvrida sanningen och är en hejjare på att sno kläder/smycken från min garderob! Nu är det såhär att hon lovade mig att hon ska bli en bra bloggare enda fram tills sommarlovet, vilket betyder att hon kommer bomba sin töntiga blogg med fina foton (på mig), outfits och tjoller som jag skrattar ihjäl mig åt! Och som den fina syster jag är tänkte jag dela med mig av de finaste läsarna på jorden till henne. Klicka er in på hejfannyy! Älskar dig min fina lilla lillasyster, BFF's - forevaa!♥

det är inte så coolt att sista jag postade ett inlägg i moas shopping-kategorin så visade jag beställningen från h&m.

Dessa två snyggingar tvingade jag pappa att fara och hämta igårkväll, till min fördel så var skärpet gääääälet snyggt! Lagom tjocklek (smalhet?) och underbar färg! (Ska inte ens försöka förklara den, sist gick det såhär). Väskan har jag drömt om sedan Lisen kom med en fin en i början av ettan, har däremot inte hunnit se hur den ser ut på. Förhoppningsvis snygg! Vad tycker ni?

fattar inte varför det är så jobbigt att inte uppdatera bloggen på ett tag, hur nödigt var det här inlägget liksom?

Tycker att ni allihopa ska klicka på bilden för att komma till en cool blogg vid namn bajstorkarna som de 22 vännerna och Lisa har gjort (dvs VOC1a). Aaaaaascool!

Ska springa och fräscha upp mig lite, sen försöka trycka lite middag och vidare till Lisa Melander! Kul!

"aldrig fallit så hårt" sa mika om hennes pojke oskar. var det magplask kanske? faceplant? rumpstuds? hehee, skoja mikis!

Jag har fallit stenhårt för kombinationen svart jacka+vit halsduk+röd basker. Och så Acne Pistols kopiorna då, älskar dem! Det gör mina fötter också, kan gå flera tusen mil utan att det gör ont, på riktigt!
Ska hoppa in i duschen nu, fara på ICA och hämta ut mitt H&M paket och sen göra sig iordning för kvällen, ska hänga med Mika, Matilda, Fanny +ett par till. Tror det blir toppen, ännu mer toppen är att jag inte behöver fara hem typ 11 för att jag ska få skjuts från stan, sover hos Matilda! (=fattig bloggning)
Ha det toppen, sovgott och simma lugnt snyggingar!♥

har fastnat för frasen "jag vill kramas och kyssas men du vill knulla mig". ihoplimmad med den frasen. tänker på den varje dag. skojar inte!

Detta är mina tre absoluta favoritlåtar för tillfället. De + Light Outside och S&M. Älskar dem! Synd bara att alla tre också ligger på min depplista, mest för att jag känner igen mig så mycket i dem. Massor. Vill dansa och skrika när jag hör dem samtidigt som jag vill lägga mig ner och gråta och skrika.

Har varit duktig och bytt mina mjukisar nu, mot ett tillgodokvitto som jag ska sälja till mamma. Ska dessutom försöka tvinga pappa att fara på ICA och hämta ut mitt H&Mpaket! Spännande!!!

vill ni veta hur jag somnade? när jag försökte redigera ett par bilder till bloggen hehehe.

Tummen upp för att sova och för att vara ledig! Vi är komplediga idag för att vi var på skolan på kvällen i tisdags. Vad har jag gjort? SOVIT! Och lyssnat på Disneylåtar hahaa...
Sov hos Marika igårkväll också, hon duschade och jag sov. Härliga tider!
Ska dra in till stan nu, äta lunch med mamma, byta ett par mjukisar som jag fick i julklapp och gå till banken och hämta ut pengar som bara jag kan hämta ut, inte mamma eller pappa, fastän det är deras pengar haha. Älskar att känna mig vuxen! Ha det toppen, puuuuuuuss!

nu gör jag något som moa inte har någon aning om att jag gör, hon kommer troligtvis märka det imorgon på skolan! men känner jag moa rätt som jag gör så är det helt okej att jag gör det här hehe.


Min bästa vän är ligger inte på toppen just nu och jag vill hjälpa henne upp. Från att i princip slicka botten. Jag vet egentligen inte hur man skriver i en sånhär blogg, som ska "nå ut" till andra människor, inspirera och motivera!
Jag är en såndär människa med lätt syn på livet, life is easy even when it's not. Typ. Så egentligen vet jag inte om jag gör helt fel nu genom att inkräkta och skriva ett inlägg just nu på Moas blogg. Jag hoppas att jag gör rätt, inte vill jag göra några fel inte.

Moa är en hur fin människa som helst, hon berömmer sig sällan i bloggen och skriver mest att negativa saker om sig själv. Vilket jag tycker är otroligt tråkigt och det tror jag att ni andra som läser detta också tycker! Visst är Moa en hur fin tjej som helst? Både till utseendet och personligheten. Hon är caring and reparing, som jag så fint brukar uttrycka mig, hon bryr sig så otroligt mycket om alla där ute med problem, speciellt de som lider av någon form av ätstörning. Hon försöker fixa det bra för alla även mig och fokuserar mindre på sig själv och sitt eget mående.
Men för tillfället så tycker jag att Moa enbart(enbartmoa hoho) ska fokusera på sig själv ett tag. Be om den hjälp som hon behöver men alltför sällan ber om. Nu tänker ni säkert? Eh, du kan väl hjälpa henne??(kanske ni inte gör) Men ifall ni gör det så självklart!!! Jag gör allt för Moa, därför tycker jag att hon ska fokusera på sig själv just nu och jag ska hjälpa till, även om hon inte ber om det. Så något ska jag göra!
Men jag vet att Moa skulle aldrig klara av att enbart ta hand om sig själv, för hon skulle få dåligt samvete för alla hon inte hjälper när det behövs. Men jag är säker, på att alla ni som brukar ta hjälp av Moa, kan få hjälp från ett annat håll än henne just nu? Låt henne fokusera på sig själv, att bygga ihop alla lösa bitar.


Men nu känns det dumt att jag säger sådär, för Moa vill fortsätta hjälpa er och hon vill inte att ni ska sluta säga till henne när ni mår dåligt eftersom hon som sagt är caring and reparing! Men jag säger det igen, försök hitta hjälp åt ett annat håll och det är jag säker på att ni kan få! Feg som jag är just nu, tycker jag inte på publicera. Jag lämnar detta inlägg som ett utkast och Moa får upptäcka det och bestämma själv om det ska publiceras eller inte. För egentligen var huvudsaken med detta inlägg att Moa skulle läsa det. Men jag vill också att hon ska publicera detta milslånga inlägg om hon accepterar det, om jag inte skrivit något fel som kan missuppfattas eller något annat.

Ha det bra alla gullungar och fortsätt läs Moas blogg! :* /Guess who?

EDIT: älskar dig marika, mer än ord kan förklara♥♥♥

du som går i voc2an, blir superduperglad när du frågade vars mitt linne kom ifrån!

Ser helt ihoptryckt ut alltså... Vacker syn.

Idag är en bättre dag, eller, det är en vanlig dag. Allt det där om kämpande eller icke kämpande är glömt, det är vardag igen. Lökade som en tok när vi åkte skidor, föll närmare sex gånger. Standard! Höll på att börja gråta på matteprovet eftersom det gick så sjukt dåligt, vilket mina klasskompisar förstod när jag satt och svor så mycket som jag gjorde... Har även köpt en liten present till en viss person, nu taggar jag att vara ledig imorgon och bara ligga och dö i sängen! Skönt!

Halsduken kommer från Åhlens, linnet är från JC och jeansen är från Carlings.

eller ska jag istället för att köpa en ring göra en kenza och tatuera in "jag vill kramas och kyssas men du vill knulla mig" i nacken?

Jag och mina guldtjejer sitter som vanligt inträngda i ett hörn och lyssnar på musik, dagen till ära är det Snook som dunkar ur högtalarna. Mika säger: "Vet du vad Moa? Din framtida man.." "Jag vet svarar jag" (trodde att hon syftade på att Daniel var den andra halva av Snook) "...Han ska till Umeå Open i april".
OH MY GOD (EDWARD*) säger jag bara. Daniel Adams-Ray, min framtida man, ska till Umeå den första helgen i april (vet inte om han spelar 1a eller 2a april). Ska jag och Lisa stå längst fram och skrika Danieeeeeeeeel? JA! Ska vi pussa hans fötter? JA! Ska jag köpa en billig ring och gå ner på ett knä och fråga om vi ska gifta oss? JA! Ska jag sjunga med i varje låt och vara lyckligare än någonsin? JA! Ska jag betala 375 spänn för att se honom live? JA! Ska jag tvingas sova utomhus bara för att jag inte har några pengar kvar? JA!
För satan vad jag ska se honom, jagskajagskajagskajagska!

noppade mina vilda ögonbryn, men när jag väl började noppa var det som att de hade blivit vanliga igen. nu när jag kollar är de nästan hårigare!

Eftersom jag, för ovanlighetens skull, frös så att jag skakade och bara fortsatte att gråta och ha tonvis med ångest hoppade jag i badet. Är riktig förvånad över att jag frös, jag brukar alltid löka som en tok, hej jag heter lökarmoa, ska vi bada? Blev väl ungefär noll pluggning på matteprovet imorgon, men jag funderar på att säga till matteläraren att jag hade en galet tuff gårdag osv, om jag presterar sämre än vanligt.
Äsch, nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna upp på en bättre sida... Men jag förväntar mig inte speciellt mycket...

jag ber inte om uppmärksamhet, jag ber om förståelse. jag ber inte om långa kommentarer, jag ber er bara att acceptera.

Skit. Apa. En jävla skitdag är precis vad det är. For till Umeå. Hade familj. For hem. Pausade från gruppen idag, men är nog tillbaka redan på onsdag. Grät tills tårarna tog slut. Bestämde mig för en massa dåliga saker. Insåg att jag kanske gör fel val. Hatar detta helvete.

Jag måste bestämma mig om jag har tänkt bli frisk eller inte nu. Snart.

Jag pausade från kämpande samtidigt som vi tog jullov, gav det mig något? Nej. Det kan verka enkelt att välja att bli fri(sk), men nej, det är det inte. Satans jävla helvete vad jag hatar detta.
TOTALT JÄVLA MÖRKER.

what doesn't kills you, make you stronger. det skulle jag vilja ha intatuerat i samma storlek som mina ärr på armarna.

Nya vänner. En bättre relation till mina nära och kära. En starkare insida. Färre vänner. Missat "ungdomen" och år som jag aldrig kan få tillbaka. Inte gått ut högstadiet med fulla betyg. En dosett full med medicin. Oräkneliga månader inom slutenvården. Självförakt. Hjärtfel. Depression. Ångestattacker. Tvångstankar och rädslor. Tunnare hår. Självskadebeteende. Självmordstankar och några väldigt, väldigt, mesiga självmordsförsök. En ny Moa. Fått mig att ljuga och lura människor jag bryr mig om.

Detta är vad anorexin har gett mig. Detta, plus ungefär 100.000 saker till. På mindre än 3 år. Inte ens en fjärdedel är positiva saker, att jag har träffat nya, underbara människor, att jag har insett vilka vänner som var värda att behålla och vilka som säger hejdå varje gång man dippar.
Ändå väljer jag att stanna kvar i den. Jag väljer att kämpa för att må bättre och bli fri, men jag kämpar inte helhjärtat. Långt ifrån. Men jag önskar att jag gjorde. Jag önskar att jag vågade, att jag kunde, att jag fick hjälpen jag behöver. Att jag kan ta emot hjälpen jag behöver.
Jag önskar mig ifrån detta helvete som jag varje morgon vaknar upp till. En dag. En dag ska jag vara både fri och frisk.

är det någon som vill skänka bort en oanvänd grej till ögonfransböjaren? min är helt ihoppressad och äcklig, tror jag har haft samma sen.. femman?



Allvarliga tisdagskvällsfunderingar: varför heter det norwegian.se? Norge på engelska med en svensk .se adress? Hur tänkte de? Internationellt? Njaaa, inte med en svensk adress. Svenskt? Döp det till norge.se isåfall! Eller ännu bättre: norge.no, så att man förstår att ni kommer från Norge!

Sånt här kan jag tänka på i timtal (okej, ett par minuter) och halvt störa ihjäl mig på!! Extremt irriterande!

kul att man hörde till subway när lisa tog sina hål. först aj, sen aaaaaaaj. sen jag, pep fram ett litet aj, warrior som jag är!


nu. fint!


förr. tapig bild från i somras. 

Heeeeeeeeeelt jävla galna är precis vad jag och Lisa är! Eftersom vi hade öppet hus ikväll var vi och åt, "mina" tjejer från klassen på Subway och helt plötsligt sitter Lisa på en stol och kramar sönder min hand medans hon skriker som en stucken gris när det bildas ett nytt hål i hennes lilla öra.
180 kronor senare och jag har två små nya, fina hål i mitt högra öra. Jag är superlycklig, haha. Vad saknas nu i mina öron? 2-3 hål kanske, vill nog ha ett till i det vänstra örat, kanske en till där uppe, ovanför, och så kanske ett fjärde hål nerifrån. Vad tror ni?

att jag måste duscha och fika, blogga och sova tidigt gör jag extremt stressad. undrar vars stresscentrum sitter i hjärnan?

Jag blir stressad för minsta lilla sak, eller nej, när det blir en sak för mycket blir jag superstressad! Kan inte prioritera rätt och blir helt handlingsförlamad. Ja, ni ser ju, jag blir stressad för att jag borde eliminera håret från mina lurviga ben. Jag måste verkligen ta tag i det där, lära mig vars min nivå ligger, för jag vill leva ett aktivt liv men jag skulle föredra att inte vara utbränd innan min 18de födelsedag...

1. Utsätta mig för den smärta som epileringen innebär återigen.
2. Läsa ikapp bloggar.. När jag har tid att läsa dem lär väl de nya inläggen ha tredubblats. Kul! Not.
3. Se det nyaste avsnittet av Solsidan, älskar Solsidan! Roligare program har sällan skådats.
4. Plugga. Hjärn och nervprov på onsdag, fattar 0. Matteprov på torsdag. Engelskaläxa till torsdag. Plus någon mesig svenskaläxa, dataprov nästa vecka och en inlämningsuppgift om MS, Parkinsons och Epilepsi. Taggad brud!
5. Träffa den finaste tjejen utav dem alla. Behövs massor!!!!!!

jag skriker på josef från toan: jag ska ha tv:n nere ikväll, du sitter vid den sju dagar i veckan, jag bara en timme! min tur alltså! rättvis brud....

Fräschaste kläderna är på idag! Eller hur var det med den? Slängde på mig något lite snabbt imorse, sen var jag så mysig att jag svettade ner tshirten när vi åkte skridskor, mumma! Kan även vara så att den luktar lite lagom mycket stall, det gillar vi! Vill ni veta något annat kul? (Ni har inget val) Vi har ett långt hål efter gympan så jag hinner alltid tvätta håret och fixa mig någorlunda innan lunchen, så jag var helren och fräsch, efter engelskan tvättade vi övre toalett på varandra, så Lisa gjorde mig ännu renare, sen drar jag till stallet och skitar ner mig, så nu måste jag duscha igen. Känns lite sådär lagom värt, men nog ska jag överleva det nog!

Jag ska försöka skriva ett eller två tidsinställda inlägg till imorgon då jag inte är hemma förrän 22.00, vi har skola till... halv fyra och sen öppet hus från klockan fem till halv tio eller nått sånt. Heldag på skolan, precis vad jag har längtat efter!!! (Fast så hemskt känns det inte, har ju toppen klasskamrater!)

Tshirten kommer från H&M och favvojeansen är fortfarande från Carlings. Kärlek till dem.

ni kanske undrar varför jag alltid har den finaste bilden först? det är för att det är den som syns på fejjan.



En sällan skådad skönhet sitter med Matildas dator och tar fina egopics samtidigt som mina vänner gör engelska. Inte jag, vi har fem lektioner på oss att skriva ett halvt blad, så jag bestämde mig för att vila idag. Hämta krafterna typ. Kan behövas!

Idag har jag:
- Åkt skridskor
- Oroat mig för Julias handled
- Fixat mig efter gympan, skönt!
- Ätit fiskpinnar
- Vaknat i god tid
- Lyssnat på en crimestory

Idag ska jag:
- Tvätta övre toalett på någon av mina classmates
- Få min övre toalett tvättad av någon classmate
- Fara till stallet
- Äta middag hos Stina
- Se Top Model/Familjen Annorlunda
- Gå och lägga mig i skaplig tid

alltså vad har jag för vänner, kallar varandra för snobb och snopp i samma mening? galna barn!

Filmen var aaaaaaaaasbra! Och Jake, alltså mumma, vilken heting! Har ni chansen att se Love and other drugs: se den!
Jag hade egentligen planerat att hinna plugga ikväll, räkna lite matte och försöka förstå hjärnan och nerverna men det verkar vara omöjligt! Min plan var även att tidsinställa ett inlägg eller två åt er, ska fara till stallet imorgon efter skolan och har dessutom fått äran att äta middag där. Toppen! Ett problem bara: jag slutar halv 3 och far direkt till stallet, men klockan 4 har jag piano på Musikskolan? Men problem är till för att lösas och förhoppningsvis kan jag spela på det långa feta hålet, annars får jag skylla mig själv för att jag aldrig lära mig att planera... Sovgott finisar♥

Orkar inte skriva vars allt är ifrån, undrar ni: kolla arkivet haha.

det är illa när man börjar fråga sin katt vad man ska ha för rubrik till det senaste inlägget...

Gissa vad jag ska göra ikväll? Jag, Marika och Oscar ska åka in till stan och se Love and other drugs! Vad kan bli bättre än sina två bästa vänner+en mysig film+ögongodis i form av Jake Gyllenhaal? Inte mycket alltså!

Jag har varit ute och övningskört med pappa för en stund sen, gissa vem som parkerade på ICA? Aaaaaasstolt! Vad jag är mindre stolt över är att jag var ganska rädd när jag körde haha, en sten föll från mitt hjärta när jag lämnade över ratten till pappa. Inte bra alltså. Men övning ger färdighet, kan stolt berätta att jag inte har fått ett enda motorstopp på typ.. tre turer (förutom idag då, men då var det "meningen").

Ska springa ner och äta some pizzzzzza nu, tomat+färsk svamp+tomat=gott?????

marika, vilken storlek har jag på byxorna? tror du att M blir för stort i midjan? marika, tror du att jag har S eller M på skärpet? marika, vilken bh storlek är den rätta?

Beställde ju som sagt lite saker från H&M i fredags, när det var 10% för alla medlemmar. Toppen! Tänkte jag, tills jag insåg att det skulle bli under 200 kronor och jag var tvungen att beställa nått mer. Satt säkert en halvtimme och kollade på fina underkläder, sminkborstar, smycken och söta linnen. När jag tillslut bestämde mig för den fina turkosa ringen för 50 spänn var den slut i min storlek!!!!! Herregud så jävla irriterande!!!!! Men ett fint, brunt skärp räddade min kväll, tror att det blir toppenfint till mina höga shorts eller på mina morötter. Funderar på att sy fast små skärphållare eller vad det nu heter för att kunna använda det till dem! Nästa veckan kommer väskan och skärpet, men jag får vänta några veckor på brallorna...

mamma sa att jag fick sova i henne och pappas säng i natt om jag vill, tack mammi♥

Hann bara innanför dörren innan tårarna började spruta (fastän SAIK lyckades hålla nollan och vann med 2-0!) så jag bestämde mig för att tröstadricka en smultronsmootihe/milkshake, gottigottgott! Allting med glass i kan endast sluta på ett sätt, i succé!

Har dragit igång min lilla depplista och tillåter mig själv att vara ledsen ikväll, ska gå ner och ta sömnmedicinen nu och förhoppningsvis somna inom en snar framtid!
we♥it

förr var vi lika som tvillingar, klädde oss likadant och tyckte samma saker, inte nu längre. ändå kallade so:läraren i nian mig för marika!

älskar dig min lilla snuttegull!♥♥♥

Huuuuuuur fina bilder liksom? Förstår inte varför vi två inte har blivit kontaktade av tusentals modellagenturer eller varför inte Tyra Banks har ringt? Fotogeniska och bara heeeeeelt underbara!
Har fått äran att se hockey hos henne ikväll, SAIK - Luleå, taggataggatagga!

moa och marika är som riktiga pensionärer, ligger och sover mitt på dagen, inte bra, inte bra!

Såhär cool är jag idag, duschade och klädde på mig för typ... 1½ timme sen när Marika kom på den briljanta idéen att gå ut och fota medans det fortfarande är ljust. I vanliga fall skulle jag nog fortfarande ligga i pyjamas med fett hår och missa den ljusa tiden av dygnet. Jag ska verkligen försöka bli bättre på det, att kliva upp och göra mig iordning efter lunch, slösar bort hela dagen i sängen annars...

Ska fortsätta mesa mig med Marika nu, fara och se lite hockey hemma hos henne ikväll och sen försöka hitta någon att joina mig eftersom hon har tänkt lämna mig... Vad ska du göra ikväll?

Min älskade lilla dunjacka från Bikbok, halsduken från Åhlens och skorna kommer från Din Sko. Tröjan är från H&M, jeansen är från Carlings och halsbandet köpte jag på Glitter.

patienter inom hemtjänsten får enbart duscha en gång i veckan, fy för hemtjänsten! dessutom får de tvål och hudkräm insmörjda i ansiktet. finnodling nästa!

Min lilla beeeeeebiiiii är här nu och fyller min kalender med viktiga saker (d.v.s att hon fyller år den 2 oktober). Vi är lite lagom söta sådär efter att ha fikat och.... beställt lite kläder från H&M och.... mesat oss, som vanligt! Jag har fått lyxen att få dela säng med henne ikväll haha, toppen! Och vi har turen att slippa de mardrömmar ni får av dessa vackra bilder, har ni sett en snyggare tjej på tredje bilden eller? Knappast! Ska nog förstora upp den och ge till mamma i present, så att hon kan ha den hängandes i taket och alltid påminnas om vilken vacker dotter hon har. Och vilken knasig kompis hennes vackra dotter har.
Sovgott sötnosar!♥

filippa: jag skulle vilja jobba som en springande brevduva!!!!!!

Tragiskt. Hemskt. Bedrövligt. Fruktansvärt. Det är precis vad det är. Ätstörningar alltså. Och Kissie.

Jag tycker Kissie är ganska så kul, redigerar sig själv så jääääävla ful och bara... provocerar som en galning. Men det slutar vara kul när hon överdriver om sin bantning, att hon äter barnmat och knappt en 10del av vad hennes dagliga intag borde vara. När hon stoltserar med sin viktnedgång och småflickor frågar henne om man är tjock om man väger 30 kilo. Alltså det är flickor som är i samma ålder som Filippa, 10 år. Filippa är ungefär hur fin som helst, uppkäftig, social och tror att hon vet allt. Hon står verkligen för vad hon säger. Men sitter hon där på sitt rum med pappas dator och frågar Kissie om hon är tjock? Kanske.
Jag vill verkligen bara gråta när jag läser det, att hon är en så pass stor förebild som småflickor som egentligen borde leka med dockor och hoppa hopprep ser upp till.

Ännu mer tårögd blir jag när jag klickar mig in på bloggar med små flickor som har ätstörningar. Flickor som är i samma ålder som Fanny, 14 år. Som "har gått från offer till frisk på 1 år". Som verkar så himla mogna och förnuftiga när man inte tänker på stavfelen, på deras lite tokiga meningar. (Ska väl inte säga att jag är ett underbarn jag heller men...) Jag känner igen mig något så otroligt! Jag var 13 år när jag började räkna kalorier. Jag googlade ätstörning+blogg för att läsa mig till om jag var tillräckligt smal.

Om jag inte är helt ute och cyklar så stängde blogg.se ner ett par proana bloggar när jag var i den branschen, varför händer det inget med Kissies blogg? Jag blir riktigt ledsen, finns det inget man kan göra?
tre små söta systrar.

modell: jag. fotograf: fanny eriksson. stylist: jag. make-up: jag. ljussättning: gud. fan vad mesigt!

Att min lillasyster är duktig på att fota? Till och med ett vrak till modell ser hyffsad ut! Så istället för de vanliga gula/orangea bilderna får ni idag blåa!

Löste mitt lilla problem med att jag inte visade min fina ear cuff med att dra över allt hår på andra sidan, ser ut som ett litet tap, men det gör inget, för jag har fina örhängen! Nu ska jag försöka få tillbaka värmen efter att ha varit ute typ...2 minuter utan jacka.

Kavajen kommer från Bikbok, linnet är från Cubus och jeansen från Carlings. Jackan kommer från Bikbok, halsduken från Åhlens, skorna är från Din Sko och väskan är ett datafodral från Bikbok. Korset har jag gjort själv.

jag ligger och sover på bänken. får ett sms av marika "ska vi sova tillsammans ikväll?". ja tack, bara jag får sova så!

toppenflickor!♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Har dessutom lovat att länka deras toppenbloggar: Matildas, Julias, Mikas och Fannys lösenordsskyddade (inte okej Fanny!). Ni är GULD!

ear cuff. har alltid (okej, sen lisaplace hade det) drömt om att få ha det som rubrik. ear cuff och dots. mission completed!

Titta vilken fin jag fyndade idag! En liten ear cuff! Eller egentligen två, så jag tror att jag ska knipsa bort kedjan på den ena, så att de blir lite olika i alla fall. Och självklart ska jag kika in på Glitter nästa vecka igen och kolla om de har kommit in då. För hur fint är det inte? Älskar det! Fast skönt? Njaae... Skulle inte tro det va! Det trycker och tar ont, skaver som, kommer säkert få skavsår hehe.
Nästa svårighet: Att få den att synas, mitt hår är ju, som ni säkert vet, aaaaastjockt och långt, och det ska till mycket för att jag ska sätta det bakom öronen...
89 kronor på lilla Aveny Sy, tydligen ska det vara äkta silver, frågan är hur hög sanningshalten är i det?

"nu är det mat! kom och ät!" citat från pappa, varje dag innan klockan 17.00. alltid samma fras.

Har liiiiiiiite bråttom nu alltså, min buss tillbaka till stan går om 30 minuter, inom dessa 30 minuter ska jag hinna byta om till danskläder, äta middag och.... gå på toa. (Okej, det sista hittade jag på för att det lät så mesigt annars).
Det är kallt som satan ute idag, -18, vilket i för sig inte låter så kallt jämförelse med -25 förra helgen, men utan vantar är det ingen lek! Jag tycker att skolan borde stänga när temperaturen klättrar nedanför -20. Och +20, för då vill man bara ligga ute och lata sig, inte vara i skolan! Okej, sluttjatat om det, måste börja spurta om jag ska hinna! Visar mitt senaste inköp när jag kommer hem! Vad har du gjort idag?

Mössan är från H&M, jackan fyndade jag på Myrorna, skjortan fick jag av lilla Lisa, linnet är också från H&M, jeansen kommer från Carlings och ringarna är från Glitter/cocoo.se.

herregud, vad kan gå rätt när man pratar med både lisa och julia på msn? ingenting hade jag gissat, ingenting var rätt svar!

Lite lagom sliten sådär efter en powernap på lektionen+en powernap i bilen. Och så ett efterlängtad samtal med min behandlare och träffa mina fina LIV vänner! Fast mest sliten blev jag nog av att sitta i bilen och sjunga sådär högt, falskt och alldeles, alldeles underbart!

Älskar min lilla leopardväska, behöver inte knövla ihop papper längre! Och dessutom tycker jag att den är riktigt snygg även om det är ett datafodral!

Skjortan kommer från H&M, linnet är från Gina Tricot, brallsen är från Monki, väskan köpte jag på Bikbok och ringarna är från Style by Tyra/cocoo.se/Glitter.

vad gör jag när ni läser detta tidsinställda inlägg? har precis avslutat gruppen och är påväg in i rummet bredvid för att äta middag med pappsen.

Idag åker jag till Umeå för första gången på... tre-fyra veckor? Invidualsamtal och grupp står på schemat (och att hämta min fjärrutlösare!!!!!). Efter en termin i gruppen har de allra flesta gjort sina framsidor, även jag. Tror ni att jag har skrivit ut den? Nej. Det ska mamma göra idag, får stoppa in den där den ska vara nästa onsdag istället.
Jaja, ingen bryr sig, såhär ser min framsida ut i alla fall. Fet bild på mig själv, fina bilder på mina bästa vänner+syster+Goldfish. Sånna bilder jag blir glad av. Vad tycker ni?

jag undrar om gina tricot har samma modell till alla byxor, alla tröjor, eller om de använder olika. eller om de fuskar med skyltdockor.

Lika stolt som en mor som ser sitt barn ta sina första steg blev jag igår när Mika berättade att hon hade joinat "morotsklanen" som vi kallar oss. (Medlemmar: Moa Eriksson. Mika Pettersson) Vi drömmer om en värld där det enda man tuggar på är morötter och det enda som säljs i affärerna är morotsbyxor och slappa linnen att ha till. Det enda folk döljer sina bleka ben med är morötter i alla sorters färger och former. Är man ett äkta morotsfan har man orangea morötter och ett grönt, slappt linne. Fint!
Helst ska morötterna komma från H&M, där de är duktigast. Funderar på att beställa de blåmönstrade och kika om Fridas svarta fortfarande är till salu. Och ett par fina på Gina... Och beiga.... Drömmer om morotsvärldens...

jag är stolt över dig lilla mikkka, äntligen har du tagit ditt förnuft till fånga och köpt dig ett par morötter!

Blir bara superduperjätteirriterad! Okej, sure, skolmaten är väl inte av den bästa kvaliten. Man ska inte behöva hitta insekter i maten som någon gjorde på min gamla skola. Men jo, vi borde vara mer tacksamma för maten vi får, vi behöver inte betala för den, vi behöver inte ta med hemifrån, det finns fräsch sallad osv osv osv.
Men det var inte det jag hade tänkt snacka om, mer att 56 000 personer inte har tänkt äta skolmaten imorgon. Hur många flickor och pojkar med ätstörningar tror ni har blivit inbjudna? Hur många tror ni inte har suttit och velat. Hur många tror ni inte kämpar för att få i sig skolmaten? Hur många tror ni inte har som nästan högsta önskan att få skippa maten en dag?

Jag skulle vilja starta värsta grejen, eller okej... En gång i tiden hade jag en idé om att starta en facebook grupp som skulle få tusentals medlemmar, grejen är väl den att jag inte kommer ihåg vad det var för grupp jag skulle starta... Är less på att jag hela tiden missuppfattar och tänker ätstört när jag ser nya grupper/sidor/evenemang på älskade lilla fejjan...

i can piss in the sea? sjunger han verkligen så? ni vet han som sjunger follow me? och hurts, i början på stay, sjunger han behåååååller?

Intalar mig själv att jag gillar mina nya jeans, de är ju sköna och så.. men tajtare än tapeten på väggen. Slickade! Intalar mig själv att det är okej att se ut som jag gör. Att ha mina lår. Att jag inte borde skämmas. Det går inte vidare bra...
Satt på bussen hem idag och låtsades att jag var allt det där som jag vill vara, att jag var snygg, att jag såg lite sådär småcool ut som en del faktiskt lyckas med, att jag var snäll och trevlig och som... såg bra ut. Inte som ett tap, varken ful eller mellantinget mellan snygg och ful. Jag försökte faktiskt! Och satan så jag skämdes!!!! Jag hatar att låtsas tro att jag är snygg, eller ens att säga det, för jag vill inte att folk ska tro att jag tror för mycket. Jag vill inte att de ska titta snett på mig och tänka "om hon är snygg är jag fan Usain Bolt". Men aa, jag får jobba med det. För jag vill inte tycka så pass illa om mig själv som jag gör för tillfället...

Tröjan är min lillasysters, från JC, halsbandet fick jag av Oscar i julklapp, från KappAhl, jeansen är då från Carlings.

oscar, vill du tuggummi? nej tack. jag kan ta ett! nej mamma, detta tuggummi är för att jag inte ska döda alla bussresenärer imorgonbitti med min andedräkt.


istället för att sitta ensam och dunka "love you til' the end" så...


satt jag inte mobilen i högtalarna i klassrummet, startade spotify och sitter nu och dunka "förlåt att jag aldrig sagt förlåt" och hör hassan waina "förlåtförlåtförlåtförlåt!".

Har hål (som vanligt) och sitter vid datorn (som vanligt), försöker läsa bloggar, småprata med Lisa, Julia och Matilda samtidigt som jag ska höra så att jag inte sätter igång någon meslåt som jag inte vill att någon ska höra hehe.. Som "Nothing Compares 2 U", inte så coolt.
Våran svenskalärare har blivit utbränd=vi har hål varje svenskalektion och ett nytt dampschema som betyder hål varje dag, sena dagar och lektioner som flyter in i varandra. Älskar skolan! Okej, skoja. Älskar mina classmates, älskar att läsa roliga saker på OP:n. Hatar att stiga upp, hatar att vara trött, hatar läxor. Fast hata är ett starkt ord. Ogilla kanske. Okej, nu flöt jag bort litegrann hehehe. Ska börja knåpa på ett toppeninlägg.... Förslag?

hatahatahata vårat cpminneskort, hatahatahata cpååååskkkkar som avslöjar mina hemlisar, hatahatahata att jag har druckit ett glas för mke idag...

Marika kallade denna underbaring för den töntigaste burken hon någonsin hade sett. Inte okej, inte okej! Detta är alltså min macklåda, har alltid mina små Lingongrova med skinka och gurka i den när jag ska fika någon annanstans än hemma. Älskar den! Mackorna blir lite delade för de ryms inte riktigt, men hur gulligt känns det inte när man tar fram mackorna ur en burk med en elefant och en nallebjörn?
Det här är den finaste burken jag har i min ägo (i för sig den enda, och inte ens min, men nästan) och jag har tänkt använda den tills den dagen jag inte längre behöver ta med mig mina Lingongrova, även om man inte längre ser att björnen grattar elefanten på hans 1årsdag. Erkänn att det inte är det töntigaste ni har sett?

emelie, 17, 18 i sommar: jag tror jag har börjat komma in i en 40års kris, dessutom börjar jag få rynkor!!!

Det var pain i koncentrerad dos att gå omkring utan bh, tacka halsduken för att det gick vägen! Har efter att fått beröm för att Fanny var så duktig på att visa grabbarna hur man fick hem Medicinsk Grundkurs, "pluggat" med Lisa och Julia (toppenhärligt samtal med lisen!♥), gått med världens tyngsta väska till Musikskolan och spelat piano äntligen fått på mig alla underkläder! Härligt! Förhoppningsvis kommer Oscar hit ikväll och ser Top Model och tvingar mig att plugga. Vad ska du göra ikväll?

Kavaj från Bikbok, halsduk från Åhlens, linnet är från JC, jeansen kommer från Carlings, halsbandet är från Cubus och ringarna är från cocoo.se/Style by Tyra/Glitter.

fattar inte varför jag bloggar om det, det skulle ju vara min lilla hemlis...




Min enda plan för idag: Att vara fräsch.
Vi har gympa första lektionen och sen ett två timmars hål = man kan tvätta håret och verkligen lägga ner tid på sminket osv. Riktigt fräscha blir vi, hela VOC1a på måndagar. Vad tror ni att jag glömmer? Nej, inte handduk. Ja, plattång, men det får jag låna. Nej, inte sminket. Men jo, jag glömde bh!!!!!!!!!!!!! Ännu mera skitibajsotur så tog jag ett fint, småtransparant linne med spetsrygg som jag tänkte ha utan kofta. Lycka till Moa. Tur i oturen att jag tog med mig en kavaj i nödläge och att Oscar tog med sig min feta halsduk som jag glömde på nyårs. Så jo, det funkar... Men fattar ni hur jävulskt hemskt det är??????? Ingen bh och långdag....

detta skulle egentligen bli ett outfitsinlägg, men jag skippar nog det, man ser inte ens vad jag har på mig...

Drog till Marika och såg lite Top Model och någon film som hennes classmate Celina hade snackat om, kommer inte ihåg vad den hette, något med Law A...., jävligt... galen! En kille som mördade en massa människor fastän han satt i fängelse, allt för att få hämnd på sin döda dotter och fru.
Ibland brukar jag undra om man älskar sin make/hustru eller sitt barn mer... Barnet är ju av sitt eget kött och blod, men aa... haha, djupa funderingar såhär precis innan läggdags. Är taggad på skola nu då, med min nya kalender. Och "provet" som jag har glömt plugga till tills på tisdag, men det brukar lösa sig! Sovgott♥

ojojoj, i 20 minuter har vi haft gäster. har jag kläder på mig? nej! kanske börjar bli dags snart?...

Höst och vintersäsongen använde jag mest bara det vita, slappa linnet med ryggurringning, precis som under sommaren. Älskar det, funkar till ALLT! Morötter, kavajen och blommiga klänningen var/är och favoriter. Och satan vad jag längtar tillbaka till sommaren och hösten, när man kan gå barbent och klä sig i tjugofemtusen lager utan att behöva rymma en jacka ovanpå det! Och att ha kavajen som jacka, huuuuur fint?

Jag och Marika bestämde igår att vi ska börja använda shorts mycket tidigare, typ i april-maj! Kommer kännas konstigt att sitta på bussen, barbent, men det är snyggt som satan! Och strunta i hur kallt det är på sommarkvällarna (eller är det kanske för att slippa myggbett man har långbrallor?) och ändå gå omkring i shorts!

denna lilla sak ska göra så att min stressnivå dras ner några grader, och så ska den göra så jag slipper ligga i sängen en hel dag och waina om att jag inte har något att göra.

I fredags tog jag tummen ur och köpte en ny liten kalender eftersom min andra går ut nu när januari blir februari. 99 spänn på Bokia, precis som min förra. Dessutom ser den nästan likadan ut inuti som min förra. Kalas! När detta blogginlägg har nått sitt slut ska jag börja fylla i med födelsedagar, läxor, prov, resor till Umeå och längst bak har jag tänkt rita in schemat och skriva in saker som jag ska göra varje dag, för att göra mitt liv värt att leva. Och så ska jag skriva in planerna inför sommaren, vad jag vill hinna med och så! Det känns toppenkul, älskar att fylla i sånt här! Ville egentligen beställa en personlig almanacka men det var lite för mycket för min obefintliga budget.... Okej, nu ska jag sluta babbla på om en liten bok och fylla i den istället!

hur länge sen var det inte man ringde heta linjen? så pass länge sen att man har glömt numret! lite småpinsamt sådär..

Visst ser jag lite lagom sneaky ut när jag har handen för ögonen? Egentligen är jag inte ett dugg sneaky, bara trött och glansig i ansiktet eftersom jag nyligen hade tagit bort sminket.
En dag när man mest bara ligger i sängen, far till Boviken och kör lite bil/skottar och far hem till Marika, ligger i hennes säng och pratar och bara har det allmänt mysigt tycker jag att det passade med grått+grått, lite Stinastyle sådär. (Ja, jag hittar fortfarande inspiration från stilista, fastän det var över 8 månader sen de slutade blogga där)

Och såg plågade jag mig igenom epileringen. För saaaaaaatan så ont det tog från början! Låg på köksgolvet och gruvade mig, så lillasyster fick testa först, sen tvingade jag mamma att göra litegrann på mina håriga ben. Men jorå, nog funkar det, kroppen bedövar väl sig själv tror jag. Dessutom skrämmer man inte hårstråna i hårsäckarna igen (min teori till hur det funkar). Men låren, njaaa, jag väntar nog en vecka innan jag kör dem.. Jag har kvar lite stubb, men hoppas att det var jag som hade lite dålig koll på hur jag skulle göra, får se hur länge det håller sig nu då!

Koftan och linnet är från Cubus, jeansen är från Carlings, ringarna är från Style by Tyra/Glitter/Ur&Penn.

6 månader i outfits. vill ni kolla på samma bilder kan ni kolla mitt outfitsarkiv. coolt.

Detta är halva mitt outfits år-10. Vad tycker ni? Har jag kanske ändrat klädstil något haha? Mitt favoritlinne är däremot detsamma, det vita från Gina med rygguringning!
Jag gillar hur man ser vad mina favoritplagg för stunden var, i början av året var det nördglasögonen från Glitter, sen blev det det guldiga korshalsbandet och i mitten av sommaren använde jag nästan bara ljusa shorts och gladiatorer.

eftersom jag köpte den på jula så är kartongen knölig. alla deras kartonger är knöliga!

Har ni hängt med i mitt lilla liv så vet ni nog att jag hatar att raka benen! Drar mig för att duscha när jag vet att jag måste göra det, men bland det bästa som finns är när man har nyrakade och nyinsmörjada ben, finns det något lenare? Man känner sig så fräsch! Dessvärre håller det ju inte speciellt länge, 12 timmar senare så har man stubbiga ben igen... Har länge klurat på att köpa en epilator som gör att man får lena ben i 4 veckor (enligt reklamen) och önskade mig det i julklapp, men fick det inte. Kollade pricerunner och på JULA fanns den jag ville ha för ungefär 600 kronor billigare, så idag tog jag tummen ur och gick in där och köpte en rosa liten epilator för 249 kronor. Ska testa den efter middagen, gissar att det kommer ta förjävla ont när den ska dra ut hårrötterna och allt... Vad tror ni? Har ni testat? Hur ont tar det?

efter att ha gått 0,5milx2 i klackar förväntade jag mig en jävulsk träningsvärk, men den har inte infunnit sig!

Hade som sagt en toppenkväll hos Julia igårkväll tillsammans med Lisa, Mika, Fanny, Matilda och Emelie!
Tycker om er miljardtals gånger, ni är GULD! Tack för att ni är så toppenbra♥♥♥♥

vem är du och vad har du gjort av min mamma? josef för ett antal år sen när mamma såg film.

Såhär ser en sliten krigare ut efter en riktig toppenkväll med de finaste brudarna! Lagade tacos till middag hos Julia, spelade Med andra ord, bowlade, gick en mil i klackar och 20 minus och skrattade en hel del! Njöt verkligen av det underbara sällskapet, att de är så fina, att vi litar på varandra och bara... att de vill vara med mig!
Tänkte att jag skulle visa lite bilder och så imorgon, nu ska jag försöka sova, eller i alla fall växla ner några växlar. Sovgott finisar!

tre förlåt har jag utfärdat till tre olika personer inom loppet av 12 timmar. det är rätt bra, man ska säga förlåt!




Mitt hår är bortom all kontroll, galet är det enda ord som kan beskriva det någorlunda.. Försökte mig på lockar imorse men det failade totalt, drog ihop det i två fula flätor a la Pippi Långstrump och fixade en fin kondommössa att ha på huvudet. Men nu ska vi inte vara sånna, det är troligtvis finare än de tjorviga lockarna jag "fixade" imorse!

Idag har jag fått äran att följa med Julia hem tillsammans med Matilda, Emelie, Mika, Lisa och Fanny. Handla lite mat, laga lite tacos, spela lite spel och gå och discobowla, mycket trevligt!! (Vilket i för sig betyder fattig bloggning, men men..) Jaja, ska springa och hämta mina Omvårdnadsböcker och ett tuggimmi, vad ska du göra idag?

ibland blir det en kväll som denna, när allt faller över, det blir för mycket. då överdriver jag, som i detta inlägg. jag tror att jag överdriver i alla fall...

Jag hatar att vara sjuk. Jag hatar att ha så fruktansvärt dålig självkänsla. Jag hatar att jag mår dåligt. Jag hatar att det jag tar ut min ilska på är maten och självskador i olika former. Jag hatar att jag inte har motivationen till att bli fullt frisk. Jag hatar ätstörningslivet.

Men jag tror inte att mitt så kallade hat är tillräckligt. Hade jag hatat ätstörningslivet, att vara sjuk, att må dåligt och att ha dålig självkänsla hade jag haft motivationen. Då hade jag sparkat mig ut, klättrat för livet, för att bli fullt frisk. 
Tyvärr gör jag inte det. En sak går fel och den enda jag anklagar är mig själv. Det enda jag tar ut min ilska på är maten. Det enda sättet jag visar att jag är ledsen och mår dåligt på är att gråta och skrika.

Vet ni vad jag skulle vilja? Jag skulle vilja ta emot hjälpen. Jag skulle vilja kunna skicka ett sms till mamma och säga, jag mår skit, komochhämtamigannarsdörjag, jag skulle vilja gå till Marika och ge henne en fet, stor kram och gråta ut. Jag skulle vilja kunna träffa vem jag vill, ta hjälp av alla de hundratals som erbjuder sig att ge mig rätt hjälp. Att stödja mig. Tänk om jag kunde göra det. Men det är så svårt, för jag vill inte vara jobbig. Och nej, jag kanske inte är jobbig, men skulle jag väl komma igång skulle jag nog höra av mig mer än en gång per månad. Det skulle bli jobbigt i längden. Jag skulle bli jobbig.

Jag vill vara en sån där som gråter var som helst, när som helst, utan att skämmas. Jag vill vara en riktig kämpe, på riktigt! Jag har hört en miljard gånger att jag är stark, att jag är en kämpe, men jag är verkligen inte det!!! Jag förstår inte hur någon kan tänka det?

Jag vill bli frisk, men just nu känner jag bara hur jag inte fixar det. Jag skulle behöva mer hjälp, men det finns inte mer hjälp att få... Jag måste bara hitta motivationen och göra det själv.... Hur svårt det än ser ut att vara..
det rör sig så mycket där inne, som ingen ser. knappt ens jag själv.

aaaaaaaaaaaaaaaaaah, jag ska aldrig mer använda den här jävla väskan!!!! fast jag funderar på att ha den imorgon....

Hade någon frågat för en timme sen hade jag sagt att jag hade haft en toppendag (fick värsta gråt-och-skrik-och-"hej jag är värdelös"-attacken nyss) för det har jag verkligen! Planerat med ett par superduperbra brudar från klassen hur vi ska tillbringa fredagskvällen (laga middag tillsammans+bowling!), gått lite på stan och sen varit och fikat med Lisa, mycket trevligt! Tror vi satt närmare två timmar och snackade om allt och ingenting, älskar att sitta på Waynes och bara... mysa haha!
Har som sagt haft en superdipp nu på kvällen, ska försöka ta hand om mig själv lite, vilket betyder att jag ska försöka knåpa ihop ett par bra inlägg! Hur har din dag varit?

Kavajen är från Bikbok, linnet kommer från H&M, jeansen är de nya från Carlings och väskan är egentligen en dataväska från Bikbok. Ringarna är från cocoo och Glitter.

vi har börjat matten nu, egentligen. men läraren är inten här, så då har vi inte börjat. men nu säger hon att jag ska stänga ner. tjing!

Jag kör min vanliga grej: istället för en dålig mobilbild får ni fyra dåliga!! Hittade ett jättefint linne på Cubus igår, 129 kronor gick det på. Provade det i L eller XL, kommer inte riktigt ihåg, men fint blev det när man har djup ringning i armarna och lite pösigt sådär. Är lite småsugen faktiskt, till shorts i sommar, till morötterna nu, och har man det helt "utsläppt" så kan man ju faktiskt använda det som klänning! Vad tycker ni, ska jag köpa det eller är det inget att ha i vår?

när jag gjorde första bilden satt jag på skolan. när jag gjorde resten låg jag hemma i min säng. när ni läser detta är jag... någon annanstans!


https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1867687/images/2010/2010_12_04_12_22_07_339_120073391.jpg
Firade att jag hade fått Spotify i mobilen!
Startade min 30dagars utmaning, så ungefär hela decembers inlägg är outfits eller utmaningsinlägg.
Jag och Anton kom och våldgästade Marikas säng, en väldigt trevlig natt (även om vi såg Silent Hill).
Åt god glass och noisettesås.
Började förbereda julen med julgran, pepparkaksbak och julklappsinslagning.
Var och busade med mina små hjärtebarn Linus och Elvis.
Jag och några brudar från klassen gick omkring med glitter i håret på lucia, fiiiiiina!
Busade med allt som hade en puls.
Pysslade ihop varsitt fotoalbum till Marika och Oscar i julklapp.
Hade lite julafton hemma med familjen+mormor och morfar+morfars bror.
Var toppennöjd med mina julklappar!!
Jag och Marika förberede oss inför nyårs, olyckligt nog var vi båda sjuka, men riktiga warriors skippar inte nyårs för det inte!
Hade ett kanonbra slut på 2010 och en kanonbra start på 2011 tillsammans med lite härliga människor!
Fortsatte att använda samma byxor dag ut och dag in, morötterna. Älskar dem lika mycket nu som när jag köpte dem!

Annars var december en ganska så bra månad, det hände nya saker, både bra och dåliga saker. Det var skönt att få jullov och tillåtelse att sova på morgonen, älskade mina julklappar och hade en toppennyårsafton!
(Funderar på att göra 2 till resumeer, "mitt oufitsår" och en helhet av hela året tillsammans, vad tror ni om det? eller vill ni ha någon annan sorts resume?)

det första mamma sa: grattis till dina nya favoritjeans!!!!! jotjena, mina och resten av den kvinnliga befolkningen i skellefteå...

Hade som sagt hål från 11 till 14.20, en perfekt tid för att både hinna sitta och slamsa framför datorn, äta lunch och springa ner på stan! Enligt en säker källa (som visade sig vara felaktig) hade de svarta jeansen på Carlings äntligen kommit in, jag, Matilda och Lisa rusade dit för att ta med oss varsitt par hem. Men icke... Våran säkra källa hade ljugit/misstagit sig... Istället för att köpa ett par svarta åt min syster köpte jag ett par mörkblå till mig själv! Har provat några gånger, velat fram och tillbaka (vill inte vara en liten wannabe) om jag skulle stå ut med att se mina ben i så tajta brallor. Men jo, det ska jag nog klara. Lisa övertygade mig, och med ett par snygga skor på fötterna är det ju det enda man ser haha?
399;- på Carlings alltså, tajtare brallor får man leta efter!

moaaaaa, lägg ut videosarna nuuuuuuuuuu! /julia norén. julia är en cool flikkkkkka/moa eriksson.

Ungefär såhär ser VOC1a ut när vi är som seriösast:

How cuuuuuuuuute?
Sitter i klassrummet nu, har hål till tjugo över två, känns himla ovärt! Hade jag inte varit en duktig flicka (och om jag inte skulle hem till Stina sen) så hade jag nog farit hem istället. Som vanligt är det svenskan som är inställd, vi har inte haft svenska sen typ.... 1827 som Mika sa, vi ska dessutom ha nationella i Svenska A under våren, kommer inte gå bra!
Ska som sagt till Stina och äta middag, och sen ska vi på bio och se Svinalängorna, så bloggning blir nog lite fattig hehe... Ha det toppen!

imorgon ska jag få äta hos stiiiiiina, det ska inte ni hehe, stackars er, jag är lyckligt lottad!

Jag vet inte om jag är på topp eller ligger och slickar botten faktiskt, men vet ni vad? Mina fina läsare (du!) gjorde mig så himla glad alltså! Fick höra att en klasskompis kompisar läser min blogg, en fin tjej skrev till mig i facebookchatten, massa fina saker och när mamma kommer hem berättar hon att Evelina (ni vet tjejen jag intervjuade i somras?) vet en tjej som tycker att min blogg är inspirerande! Inspirerande!!!! Fattar ni vilken komplimang? Blev typ huuuuuur glad som helst! Vill egentligen bara säga tack för att ni läser min usla blogg, för att ni ibland tar er tid att slänga in en kommentar (älskar när ni kommenterar!!!!!) och att ni ens orkar klicka er in på min blogg en andra/tredje/fjärde gång. Älskar er mina små söta läsare♥
Tänkte egentligen säga, som ett litet tap, "berätta vad ni heter, varför ni läser min blogg så ska jag svara i eran egen blogg!" men det kändes lite tattigt. Eller egentligen vill jag typ veta vad varenda en som någonsin har klickat sig in på enbartmoa.blogg.se heter, varför ni läser, hur ni ser ut och vars ni bor hehe. Nyfiken brud eller vad?
en blöt liten fiskpuss♥♥♥♥♥

hehehehehehe marika är här, jag har saknat marika, och jag veeeeeeet att hon har saknat mig hehehehehe.

Startade november med ett lov, där jag redan på måndagen var less på att må dåligt, bestämde mig för att gå till biblioteket och låna peppböcker. Tyvärr lästes de aldrig...
Tog en buss till tandregleringen, satte in rälsen och wainade i flera inlägg om hur ont jag hade. Men jag hade faktiskt ont!!!
Hade en riktig toppenkväll med Marika och Anton!
Jag och Marika innan en filmkväll hos Frida. Fiiiiiiina!
Gick från att äta två frukter+två glas dryck till mellis varje dag till att äta allt från yoghurt till nötter till torkade frukt till oboy till kakor till mellis. En riktigt fet utmaning, men nog klarade jag det nog!
Suktade efter "förbjudna" saker, har provat byxdressen, inget för mig. Men långkjol och långklänning... Mumma!
Blev bortrövad av mina två små fina bästa vänner, skämde ut mig på ICAtorget, men hade ändå en kanonkväll med bio och tusen liter skratt!
Töntade mig på skolan, som vanligt!
Umgicks en hel del med Medicinsk Grundkurs och hängde med andra VOCare på VOCfesten.
Sjöng litegrann sådär. Sov över hos Stina. Grät någon tår för tidigare månads händelse. Grät någon tår för att jag hade gått upp i vikt. Använde min korsring hela tiden.
November var en lite halvbra månad, mest en transportsträcka inför jul haha. Okej, inte coolt inlägg, men det är inte en så cool brud som sitter bakom skärmen hehe.

till nästa tisdag ska jag ha hittat inspiration till en stil. något jag kan berätta om, något jag kan göra något i textilt material av. svårt!!!

Visst blir bilderna fina när man har utan blixt inomhus och inte redigerar till färgen? Jättefina va! Det är nått jättestört med Windows Live Photo Gallery, som jag redigerar färgerna i bilderna i, som gör att jag inte kan fixa till bilderna på den här datorn. Ska försöka fixa det så att ni äntligen kan få lite fräscha bilder, tills dess får ni stå ut med gula och matta bilder som inte har fått någon kontrast ändrad!
Det är i alla fall såhär jag ser ut en vanlig tisdag, eftersom färgerna är så störda kan jag berätta att jag har en vit skjorta från H&M, ett vitt linne från Gina och brallor från Monki. Ringarna är från cocoo, Glitter och Ur&Penn.
Ska försöka skriva två toppeninlägg idag, +försöka tvinga pappa eller pappas kompis att övningsköra med mig hehe. Älskar att köra!

det känns lite läskigt att mina klasskamraters klasskamrater läser min blogg hehehehehhee. kul va?




Visst är jag ascool? Jag sitter med ett par ocoola b-rudar och... töntar oss. De andra sjunger Genom Eld, smsar någon 97a och skriver askanonbra inlägg. Eller jag gör. Detta kommer bli det bästa inlägget i enbartmoas historia, lätt! Bara därför ska jag typ avsluta detta inlägg och tvinga Lisa att göra en vlogg med mig hehe. Hoppas ni njöt av detta underbara inlägg, det gjorde jag.

hm..... glömde täcka över måndag, måndag har ju redan inträffat. så skit i måndag, den skulle egentligen vara typ... pixlad eller nått haha.

Något tattigare får man ju leta länge efter alltså...
Detta ska alltså föreställa ett schema över min vecka, hemskt detaljerad, händelserik... död! Kommer fortsätta att ruttna/mögla/tas upp som ett näringsämne till sängen även denna vecka ser det ut som. Kanon. Toppen. Älskar livet! Ska försöka göra något, fara till stallet, höra av mig till mina små kussar och fråga om jag får leka med dem, våldgästa Marika och Oscar, kanske tvinga något classmate att hänga med mig. Stackars min omgivning alltså. Annars får jag väl helt enkelt se en till säsong av Sjukhuset, det kan också vara trevligt!
Aja, ska gå ner och borsta tänderna och så nu. Är astrött, dryg och allmänt irriterande. Istället för att novemberinlägget kommer upp vid 10 som vanligt får ni nog det på kvällen, men det funkar, för ingen normal människa är uppe klockan 10.00 om man inte är i skolan eller jobbar, klockan 10 bör man sova! Sovgott mina små pussgrisar!

nu vet jag vad mitt nästa köp ska bli: en fannybrandt plattång, två drag och min lugg la sig som den skulle, underbart!

Eftersom det var så skönt (???????) att komma tillbaka till skolan så bjuder jag på två tapbilder á la Moa, lyx!
Men helt ärligt så var det ganska härligt att komma tillbaka till skolan, få tugga på mina tuggummin som legat och väntat hela jullovet i mitt pennfack, skratta åt mina knasiga classmates och stå och fixa sig i en hel evighet efter gympan.
Har haft ont i magen sen lunch så nu har jag tänkt lägga mig i fosterställning, med håret i en tofs och se Sjukhuset. Och vara stolt över att jag har perfekt syn, eller ja... inga anmärkningar!

Halsduken är från Åhlens (favoriten eller vad?), kavajen från Bikbok, linnet är från H&M och brallsen är från Vero Moda. Ringarna är från cocoo.se och Glitter.

varför kan jag inte bara glömma? varför måste jag älta det om och om igen? varför kan jag inte se att det jag gjorde var rätt?

Första helgen i oktober var händelserik: Jag och Marika "firade" 5 år som västa vänner, dagen efter fyllde Marika 16 och bara 23 timmar och 56 minuter senare blev jag ett år äldre.
Klädde ut mig till katt.
Köpte den fina kavajen från Bikbok som genast blev en favorit.
Var och grillade med fina klasskamrater.
Nästa favoritplagg in var den mysiga VOCtröjan.
Busade i löven med älskade lillasyster.
Hängde såklart en hel del på skolan, b.la. var vi på sjukhuset på studiebesök, kul!
Vi skickade iväg Nova för avlivning (hon kissade inomhus) men som tur var tog en bonde henne, så hon lever fortfarande, bara inte i samma hus som familjen Eriksson.
20 dagar efter min födelsedag kom äntligen min lilla minidator, och nog har den blivit använd nog!
Jag kände mig lycklig. Hela jag bara hoppade omkring på rosa små moln. Det pirrade i hela kroppen och jag mådde så jäkla bra. Men inget gott som inte för något ont med sig. Jag drogs ner på jorden snabbare än du hinner säga enbartmoa och jag mådde sämre, igen. Sämre än innan.
Såg ut och klädde mig såhär. Var på någon hockeymatch med Marika (länge sen sist!), chillade med läxhögar och åkte fram och tillbaka till Umeå. Och mådde toppen där en vecka eller två.
Jag gjorde den absolut största musikaliska upptäckten när jag fann min blivande man Daniel Adams-Ray, annars kommer Just The Way You Are alltid att påminna mig om oktober-10.

jag måste börja göra något vettigt med mitt liv! ska skriva min "leva livet" lista ikväll tror jag! vill ni se sen?

Såhär ser jag alltså ut idag. Intresseklubben antecknar liksom...
Idag har jag sovit 2 timmar mer än vad jag "borde", det kommer inte gå bra för mig att somna och stiga upp ikväll och imorgon. Svårast kan nog bli att hålla sig vaken på lektionerna...
Varit på en "bjudning" som mamma så fint kallade det och varit ute och kört. Körde faktiskt bara fast en gång i snödrivan, körde 55 och bland hus. Lyckligtvis körde jag inte 55 bland husen, och ännu mer lyckligt: ingen kom till skada! Inte ens pappa som är så fruktansvärt åkrädd hehe. Vad har du gjort idag?

Halsduken är från Åhlens, tshirten från H&M och leggingsen från Gina Tricot.

det är icke bra att göra dessa collage, jag blir ju så sugen på allt då! nya morötter, en större hoodie, en "somamrkavaj", nya ginalinnen och en söt klänning. mmmm

Varsågod Lisa!
När jag inte har något att ha på mig brukar jag (pinsamt nog) kolla i mitt eget alternativt Marikas outfitarkiv efter inspiration. Oftast slutar det med morötter+det vita slappa linnet från Gina eller leggings och någon trevlig överdel. Eller helsvart. Helsvart funkar alltid! Utom möjligtvis i 40graders värme, men då ligger man väl helst naken som en död fisk så...

Nu ska jag försöka gå ner och äta lite lunch, klä mig och sen fara till grannarna och dricka årets första kopp glögg, möjligtvis julens sista.

åååååååå, vill sova, kommer aldrig kunna sova nu! sa ju att jag skulle somna för 20 minuter sen. jobbigt!!!

Jag hängde, inte helt oväntat, en hel del på skolan.
Linus och Elvis kom och sov över hos oss en natt, våran bilbana gick som aldrig förr!
Jag började, tillsammans med tre helt underbara brudar, blogga på friatillsammans, något som tyvärr rann ut i sanden...
Hade hockeykväll med två andra familjer, mysigt!
Fortsatte att mysa på med två små underbara barn, Edwin och älsklingsEmmy.
Bion i Skelleftehamn började visa 3Dfilm, självklart var vi där och såg Avatar!
Drog två tänder och plågade er med blodiga bilder på min mun och utdragna tänder.
Var hos Sanna och firade hennes 16 levnadsår.
Började grupp!!!!!!!!!
Hängde, som vanligt, en hel del med Marika och Oscar.
Såg ut såhär och älskade att klä mig i mössa, morötterna och grå hoodie.
Jag tror att jag mådde bra, men när jag läser i arkivet så funderade jag en hel del, antigen tänkte jag extremt mycket eller så var jag bara jäkligt bra på att skriva vad jag kände och tänkte. September var egentligen en ganska så tråkig månad, dag ut, dag in, inget speciellt hände, förutom då att få börja grupp, som var startskottet till att jag orkade kämpa några grader mer.

vi spelar med andra ord. mamma får Tyra Banks och förklarar: "mamman i top model!!!!!!!"

Eftersom ni är så fina och kommenterar det tråkigaste inlägget i världshistorien får ni äran att se hur jag ser ut en dag som denna (fylld med powernaps, trisstess och "kan vi köra idag?"). Har tagit en promme med mamsen och tänkte faktiskt försöka skriva ett toppeninlägg som Lisa (antar att det är du) önskade. Utöver detta ska jag göra klart framsidan till LIVpärmen, ni får se sen om den blir så pass snygg. Se lite Sjukhuset är jag inte heller helt främmande för, var även lite peppad på att se 27 dresses, länge sedan sist. Allt detta ska jag ha hunnit innan ett, för då ska jag sova. Vända tillbaka dygnet ni vet!

"Hårbandet" är från Bikbok, koftan är från H&M, linnet från Gina Tricot och brallorna från Monki. Ringarna är från H&M/second hand.

varning! läs ej detta inlägg! tråkigare inlägg får man leta efter!

Är död. Orkar inte blogga. Har aptråkigt. Funderar på att ta en tredje powernap. Vill inte sitta hemma, ensam, en lördagkväll. Ensammast i världen. Vi ses.
saknar min sjuka lilla brutta.

de första månadsinläggen skrevs innan julafton, nu skrivs de knappt 9 timmar innan de "ska" publiceras...

Hela familjen låg ett par timmar på älven och "flöt", både Marika och Oscar jobbade i en vecka men jag löste det ändå, var med Moa, roade mig själv och hängde med dem non-stop när de var lediga.
Jag kom på det roliga med att intervjua om ätstörningar, något jag önskar att jag kunde komma igång med igen, om det uppskattas?
Lisa var och hälsade på samtidigt som Marika fick sitt moppekort, mycket trevligt!
Bakade peppisar.
Töntade mig som vanligt med Marika, ibland ståendes, ibland liggandes.
Jag och syster.
Vi var en helg i Boviken hos farmor och farfar och bara latade oss.
Vi var ett gäng som for och spelade Laserdome en dag, gissa vem som kom tvåa hela tiden? MOA!
Hängde i stallet, träffade Stina, shoppade upp mina lönepengar, träffade Blondinbella, låg på golvet hos Oscar och hade ett välbehövt deeptalk.
Var taggade på skolstart, var nervös som satan den där första dagen jag träffade VOC1a.
Bloggade om min kärlek till majs, som nu klassen retar mig för. Såg ut såhär för det mesta.
Var kär i militärgröna överdelar och den tredje outfiten är nog min absoluta favorit från denna månad!

Mådde nog rätt så bra, hade en hel del ångest kring mitt utseende där ett tag, men det är ju inget ovanligt så. Började fara på BUP igen i slutet av månaden och tyckte att det var ganska så skönt att komma in i rutiner igen, äta regelbundet och lägga sig hyffsat tidigt. Träffade många fina klasskompisar, men jag kan inte säga att jag lärde känna dem de första veckorna. Lyssnade sönder DJ Got us falling in love, 2012 (It Ain't the End) och Suddenly I See fick datorn att svettas. Augusti var helt enkelt en bra månad, en händelserik månad.

jag dör av trisstess. någon som vill träffa mig? nu!

Ikväll har jag sett Sjukhuset (som vanligt), kört lite bil (ännu bättre än igår) och torkat spya (systers). Härliga tider! Ska nog se de sista två avsnittena på säsong 4 av Sjukhuset och kanske tjata mig till en till tur med bilen eftersom jag var så duktig och stannade hemma när Filippa var sjuk, torkade upp hennes spya (förlåt för detaljerna, men ni läser min blogg av en anledning!) och gav henne både en hink och stränga restriktioner att hon skulle dricka upp vattnet. Spela roll om hon spyr upp vattnet igen, jag tror att det är bra. Eller, jag låtsas tro det.. för jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev att man skulle göra vid illamående-kräkning. Nästa gång någon kräks, tänk: Det kunde ha varit en fekal kräkning! Alltså avföring som kommer genom munnen.
Duktigt Moa. Hoppas att någon ser min lilla kontaktannons och hör av sig. Orkar inte slösa mer av lovet!

Skjortan kommer från H&M, halsduken är från Åhlens och jeansleggingsen är från Vero Moda + att jag har ett par leopardhuvuden i öronen, från Cubus.

observera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: vi är inte seriösa på bilden. vi ser inte ut sådär i verkligheten! vi är snygga på riktigt!

Hade en toppekväll med mina finaste vänner igår, The Town var jättebra, lite hemsk och jättesorglig faktiskt! Vi spelade lite "Med andra ord" med min syster också, älskar det spelet, skulle kunna spela i evighet även om jag blir så jeeeevla sur, skulle kunna slå ner vem som helst när jag är mitt inne i det och du kommer för nära. Lovar. Tog några fina webcam bilder och spelade inte någon konstig Dr.Phil grej, kul!
Ska tvinga pappa att fara ut och köra med mig idag igen, skämde ut mig rejält igår när jag skulle visa mina skills och det första jag gjorde var att få motorstopp. Säger jag att jag är bra menar jag att jag kan få bilen att gå framåt. Säger jag att jag är asbra, bäst i världen betyder det att jag kan svänga. Måste träna. Ska bli asbra på att köra bil, stegra och köra på ett enda hjul, köra i 200 längs e4an och köra om långtradare efter långtradare och mian passagerare ska inte bli rädda. Jag ska bli bättre än pappa alltså. Vad ska du göra idag?

visst blir resumeinläggen längre och längre? hiss eller diss? kortare eller längre?

En hel del soliga dagar och kvällar tillbringades antigen på Kallholmen eller vid Kurjan, hoppandes från Bryggan.
Skelleftefestivalen gick av stapeln och jag hade riktigt roligt i karusellerna och runt omkring.
Jag och Marika sov ett par nätter i husvagnen, inte bara ett par, ganska så många om jag minns rätt. Saknar att kunna vara vaken till sex på morgonen och det fortfarande är ljust och att ligga i husvagnen till middagsdags bara för att.
Hela familjen+en annan familj drog iväg med husvagnarna några dagar, bort från "värmen" och upp till norra Sverige och myggen. Lite småmysigt sådär.
Den tjugoandra juli startade Trästocks igång, jag och Marika var där 3/3 dagar, det var toppen, alla tre dagar!
Bland de sista dagarna i juli moppade vi iväg till en liten strand med en massa vänner, jättemysigt med eld, småprat och lite bus.
Såg ut och klädde mig ungefär såhär. Bara ben och gladiatorer varje dag.

Juli har nog varit den bästa månaden detta år. Jag var ledig, jag hängde med mina bästa vänner och en hel del med Viktor och Nicke. Badade, solade, tog jättefina bilder, funderade jättemycket på mat och hur mycket man ska äta och hur rädd jag var för att överäta. Mådde nog riktigt bra, var inte på BUP och livet lekte! 2011 önskar jag att mer än bara en månad blir en "julimånad".

jag tycker att jag är utomordentligt bra på att köra bil, det tycker inte pappa...

bildkälla
Efter en sväng till Boviken, vilket har gjort att mitt hår luktar apa (rök) och en sväng ut med bilen ska jag, Marika och Oscar fara och se The Town. Var egentligen inte ett dugg taggad, men såg trailern och tänkte visst, Marika betalar så! Måste dammsuga lite på mitt rum innan, har inte städat sen... innan jul... Och dra på mig ett extra lager mascara! Tror ni att The Town är något att se?

även denna kväll ska jag brumbrumbrumma omkring på skelleftehamn, så akta er för en stor, silvrig bil!

H&M verkar ha stenkoll på hur jag tycker om att klä mig, slappa morötter och en lite lös tröja, helst småtransperant och en fin bh och ringar på det. Jag är ganska säker på att jag kommer sukta efter det även i vår, isåfall är det till H&M jag ska rusa, älskar deras kläder! Dessutom är alla dessa plagg plånboksvänliga, mellan 50 och 200 spänn. Funderar på om jag ska beställa brallorna, svarta lillväskan, någon av de stickade tröjorna, kanske bikinin och ringen, men jag vet inte riktigt... Det tar ju lite tid för det att komma fram, och då har de säkert redan landat i butik. Men beställer jag inte kommer det ju knappast ens komma till lilla Skellefteå..

Och Samantha: Det är min syster tröja, från Tshirtstore, finns att beställa på tshirtstore.com!

jag har faktiskt aldrig tänkt på det tidigare. men usch vad tråkiga dessa inlägg är att skriva!

Var hos frisören där någon gång i början på juni och klippte en spikrak lugg som höll sig spikrak i sisådär... två dagar.
Aktiviteterna med niorna blev fler och fler, även solen tittade fram oftare och oftare. Skulle gissa att denna utflykt till Bergsbyn var första gången jag gick barbent.
Grillade ungefär 150 gånger till med fina personer, vet inte hur många vänder jag har cyklat med Marika och Oscar på cykeln fram och tillbaka till Kallholmen.
Drog på en jätterolig klassresa till Piteå som tyvärr slutade lite olyckligt. Men det var kul!
Vi hann bara vara hemma någon dag innan vi sågs för sista gången i Örjansskolans matsal för avslutningsmiddag och dans.
Jag kramade hela 9C en sista gång, tog emot beytgen och... jag vet inte om jag var glad eller ledsen.
Fick rida finaste Goldfish och njöööööt verkligen till max!
Jag kom på det roliga med att klippa ihop bilder och fylla bilden med en massa Moor.
Jag började sommarjobba på dagis och stortrivdes verkligen!

Kronprinssesan och Daniel Westling gifte sig en junidag när jag hade lite extra tråkigt. Vi firade midsommarafton som vanligt på "Wågstedts camping". Hela familjen tog bilen och husvagnen till Umeå på bröllop och tog en extra vända till Paradisbadet i Övik. Jag mådde toppen ena dagen, hela sista veckan var en stor utmaning med Piteåresan, äta ensam på avslutningsmiddagen och att förklara för dagisbarnen varför jag inte åt deras mat. Hade någon djup dipp också samtidigt som jag vissa dagar var sprudlande glad och bara ville leva livet. Juni var starten på den absolut bästa sommaren!

smart brud för någon dag sen: "alltså.. jag fattar inte varför man tar nakenbilder på sig själv? det finns ju speglar?"

Nytt år. Nya möjligheter. Nyårslöften. Många svenskar väljer att sluta äta godis i årsskiftet. "Godislöfte". Varför?
Egentligen är det rätt puckat, om man kallar det godislöfte lär man ju inte klara att hålla det speciellt länge. Och varför sluta med något man tycker om att äta? Man får väl lära sig att äta med måtta eller helt enkelt sluta helt med allt vad godis heter, som pappas kusin.
Jag tycker det är aaaaasjobbigt att läsa/höra om folk som ska sluta äta godis, som måste börja träna eller äta nyttigare. Visst, svenskar i överlag måste och borde verkligen tänka på vad vi stoppar i munnen, mer närproducerat, mindre tillsatser och allt tjosan, träna, jorå det är väl bra. Men då måste jag också göra det. Usch vad lat jag är som inte tränar. Fy tusan. Och samtidigt som större delen av den svenska befolkningen kämpar för att inte äta godis kämpar jag för att börja. För att kunna ta en skål glass en torsdagsförmiddag bara för att jag är sugen. För att kunna äta den utan att få ångest och gå och älta de där skedarna med vaniljglass och noisettesås i veckor. För att inte använda den som argument för hur stor, tjock och äcklig jag är varje gång den diskussionen kommer upp.
Jag vill börja äta godis, jag vill verkligen! Jag vill sitta en fredagskväll med Marika och Oscar, se en film och ha en liten godispåse med mina egna favoriter och bara äta, inte tänka. Men är det inte lättast och bäst att aldrig börja? När så många vill sluta, varför börja när jag faktiskt inte har ätit godis på ett par år?
tre små glittrande tap på nyårsafton.

online=skriiiiiiiv! upptagen=ser sjukhuset. inte vid datorn=jag orkar inte prata med någon. offline=jag dog.

Hur ska jag orka när skolan drar igång igen på måndag? Jag kommer ju aldrig i livet kunna somna där vid halv elva-elva-halv tolv. Jag kommer knappast vakna halv sju-sju och om jag mot förmodan gör det och kommer iväg till skolan kommer jag ju att sova större delen av dagen...
Vaknade typ halv tolv idag, vid två somnade jag om igen och sov till alldeles nyss. Lyckat. Men skönt!

En sak till också då.. Utmaningen.... Gjorde aldrig sista utmaningen, "ett sista ögonblick", skippar den. Men hörrni, vad tyckte ni om utmaningen? Toppen? Botten? Ska jag försöka mig på något liknande snart igen?

Har absolut ingenting viktigt på hjärtat så jag tänkte nog faktiskt försöka gå ner och duscha innan jag ska äta grillat (♥♥♥♥♥) till middag och försöka få pappa att köra lite bil med mig, jag vill kööööööööööraaaa!

ni får ursäkta röran, jag önskar att jag orkade lägga bilderna och händelserna i rätt ordning, men icke, det orkar jag inte.

Jag och Marikoo tillbringade en del kvällar till att testa hår, smink och testa vilken av jackorna/skorna/smyckena vi skulle ha på skolavslutningen. Bland annat fick jag fina lockar!
Den 19:de maj var det dags för Örjansskolans nior att klä ut sig för att ta lite roliga bilder till avslutningskatalogen, riktigt snygga var vi allihopa!

Finaste Sara var och hälsade på i samband med mammas 40-årsfest och skumdiscot på Kåken där jag var allt annat än torr.

Gick mer än gärna omkring utan jacka, i leggings, mina höga Bikbokshorts och min secondhand väska.

I maj månad hade jag otroliga problem med att stå ut med att folk inte alltid fattade hur det är att vara sjuk, försökte förklara i bloggen, förklara hur jag kände och tänkte om mig själv, mat och tankar. Jag nötte AirplanesSushi och uttrtycket "jag vill inte!". Jag tror att jag mådde sämre än jag trodde mig göra här, jag pluggade som en tok men grät ändå över mina "usla" resultat på proven och mina låga gymnasiepoäng.

vem är det som är här? vet inte... lina? näsström? vet inte... sannas lillasyster? mariannes dotter? vet inte, kanske det. nån lina.

Jag har haft sond i tre olika "omgångar" första gången i ca 3 månader, andra gången från och till i 1½ månad och sista gången i ungefär 7½ månader, så i över ett år har jag kallat mig för elefantflickan hehe.
Andra frågan är lite klurigare, på ett sätt mår jag sjukt mycket bättre. Jag går full tid i skolan, jag äter vad det bjuds på och behöver inte sitta ensam i ett hörn med mamma och äta samtidigt som jag har något att göra för att distrahera tankarna. Jag har jättefina vänner som stöttar mig och som jag litar på till 200%, jag har en toppenbehandling och jag längtar efter onsdagseftermiddagarna med resten av LIVtjejerna, jag kliver upp kring ett på helgerna och inte prick 8.00. Jag somnar inte längre i soffan kring elva för att jag tog min medicin någon timme för tidigt, jag sitter ner på rumpan mer än 4 timmar per dag. Jag rör på mig lite som jag vill och kan säga "idag vill jag ha te till kvällsfika".
Men på ett annat sätt mår jag ändå sämre, då uppskattade jag allt, jag uppskattade friheten av att få vara hemma och sova i min egen säng i två veckor. Jag uppskattade att några få vänner ville komma hem till mig. Idag springer myrorna runt i hela kroppen om jag inte träffar någon på en hel dag.

Men jo, i det stora hela mår jag bättre nu, man mår inte bra av att byta umgängeskrets (personal som gick hem från sitt pass och patienter som blev in och utskrivna) var och varannan dag och att gå hand i hand med en skötare för att låna ett pussel på lekterapin. Jag har sjukt mycket tankar nu, om inte mer än för ett år sen, som ställer till det för mig, men tack vare min behandlare, gruppen, vänner, familj och fina klasskamrater så går det framåt, det gör det!

ojojoj vad mitt hår måste ha saknat plattången under tiden jag har varit "borta", jag lovar, jag ska aldrig lämna dig igen!

Idag mår jag faktiskt riktigt bra! Har inte kallsvettats inatt, har inte frysit så mycket att jag inte kan röra mig och slemmet verkar ha försvunnit spårlöst efter att ha druckit en halvliter vatten under natten. Kanon!
Idag ska jag hem till Lisa, rida lite, prata en hel del och.. så ska jag äta middag där! Modigt!

Har egentligen noll saker att blogga om, verkligen ingenting, skriver som en kratta, det förvånar mig att inte mitt prenumerationsantal på bloglovin' inte har sjunkit till en fjärdedel av "orginalet". Vad vill ni att jag ska skriva om? Ska vi köra en frågestund eller kommer jag bara att skämmas ihjäl när jag inte får några frågor? Eller bara från tre stycken? Vill ni att jag ska ha en liten photoshoot med camen och mig själv? Tell all about it!
har du inte en geiser hemma så funkar det precis lika bra med vanligt, kokande vatten!

som min syster skulle ha sagt: detta fält måste fyllas i.

Fick ta fram cykeln och var typ helt överlycklig. Ännu en sak jag var glad för: jag fick börja blogga igen! Var överlycklig och pepprade er med en hel del skräpinlägg som var längre än självaste Bibeln.

Kom in på preliminärt in på Omvårdansprogrammet och visste in om jag skulle skratta eller gråta, var överlycklig för att jag hade kommit in, jag ville verkligen inte gå nått skitprogram eller gå om nian, eftersom IV inte var något alternativ. Skämdes dock enormt för att jag hade tagit mig in på så låga betyg som jag hade, typ 120 poäng.

Var och grillade en vecka innan Valborgs tillsammans med lite andra nior, mycket trevligt, mindre trevlig var att stiga upp klockan åtta nästan morgon för att äta frukost.

Kusinvitamin kom upp från Enköping på påsklovet samtidigt som farmor och farfar kom hem efter dera 6månaders tripp till Cypern. Mycket trevligt!

Gjorde en fin liten cykelfilm tillsammans med Marika som resulterade i ett blodigt knä och trasiga leggings, mycket skratt där alltså.

Gick klädd ungefär såhär och trodde att det var varmare än det var när jag började skutta omkring i nylonisar. Mycket kallt.

Blev utskriven från avdelningen efter en 8-9 månaders inskrivning på barnpsyk. Ville börja kämpa men hatade att äta maten som serverades/hur den serverades/vars den intogs osv osv. Gick i alla fall skola tre dagar i veckan och var i Umeå två dagar. Mådde fortfarande bättre än på mycket länge men mil ifrån bra.

om jag dör i natt så har jag en sista önskning: kan någon uppdatera min facebook och säga att jag är död? och så måste ni spela hela min spotifylista på begravningen!

Inatt fick jag skrota för att jag hade haft det riktigt trevligt hos Marika igårkväll. Halsen gillade inte att jag gick fram och tillbaka dit, och absolut inte att jag skrattade så mycket som jag gjorde, eller alltid gör med Marika.
Jag trodde verkligen att jag skulle dö inatt när jag vaknade med dyngsura lakan, fick knappt luft, blev yr så fort jag satt mig upp och skulle gå ner till köket för att skölja bort lite slem med några droppar vatten. Började fantisera om vem jag skulle bjuda på begravningen och om jag skulle bli inlagd på barn i Skellefteå eller i Umeå för att de skulle försöka rädda mitt liv.
Jag lyckades i alla fall kravla mig ur sängen vid tio, tog två Alvedon och fyllde kroppen med energi, en liten vilopaus i sängen och jag var fit for stallet! Det låter som om jag är en man i 70 års åldern som har rökt 5 packet cigg varje dag sen han var 2 år gammal. Känner mig inte så febrig längre, men ska nog ändå försöka bunkra upp med lite filmer och halstablettsvatten inför kvällen. Kan behövas om jag ska orka vara trevlig hos Lisa imorgon!

usch vad jag hatar att bilddatorn stänger av varje gång en propp går, kommer inte åt bilderna!!!!!

Ungefär såhär såg jag ut den tredje månaden 2010, älskade flätor och jag och Marika suktade efter vårkläder som satan, planerade vad vi skulle ha på oss, letade kläder, köpte kläder som vi knappt använde sen, för att vi trodde att vi skulle vilja ha det när värmen kom.

Eftersom vi började närma oss slutet av den sista terminen på Örjansskolan var det en hel del aktiviteter, vi sov t.ex. över på skolan, var och åkte slalom och hade en hel del plugg. Jag mådde bättre, men fortfarande långt ifrån bra. Hade en hel del plugg eftersom jag så gärna ville ta igen det jag hade missat under mitt halvår borta i åttan och halva nian, dessutom fortsatte jag att åka två gånger i veckan till Umeå vilket betydde att jag missade ännu mer.
Var en dag i Bygdsiljum med några andra elever från Örjansskolan, kan ha varit denna vända jag körde in i ett träd. Lyckat.

Umgicks om möjligt ännu mer med Marika och Oscar, de var (och är) så superfina, tog hand om mig och frågade hur det var. Drack fortfarande mycket näringsdrycker men jag tror att jag hade påbörjat mina utmaningar på hemmaplan, jag åt sånt som var förbjudet för att jag skulle få fara på klassresan i Juni.

hej. hej. är du tillsammans med xxx? hahhaa nej, verkligen inte! varför tror filippas kompisar att jag är tillsammans med den lilla pojken?

Mamma kom hem med en Veckorevyn åt mig "eftersom jag är så sjuk", tack mami!
Jag är egentligen inte så sjuk, ont i halsen men inte lika slemmig, vågar inte testa febern men om jag, mot förmodan ska göra något ikväll får jag ta en Alvedon eller två, Alvdeon hjälper alltid!
Ska lägga mig och läsa lite nu/se Sjukhuset. Mina lärare kommer älska mig efter jullovet när jag berättar att jag har sett 50 avsnitt under lovet. (Har sett typ hälften nu, alltså sååå bra!)

varför dampar alltid tidsinställningsverktyget för mig? jag lyckas jättesällan med att få upp dem på bloggen när de ska..


Första helgen i Februari hade jag det toppen, gick från noll till hundra i umgänge, mina bästa vänner var typ avdelningspersonalen, men fick en toppenhelg när jag hängde med vänner från fredag morgon till söndag kväll.

Hängde med Marika och Oscar.
Klippte lugg och nötte ut matchningen kängor+lila jacka+lila mössa. Kommer speciellt ihåg en gång när en medpatient frågade om jag "skulle på en dejt" när jag skulle ut och gå med en skötare, 55+.

Hade spakväll med två medpatienter en kväll, och så skrev Filippa så gulligt när hon skulle berätta om sig själv. "Min storasyster heter Moa och är 15 hon har anorexia" punkt. Inget mer, det var som bara något som fanns, inget som hon la speciellt stor vikt på. Underbart!
Drog som sagt sonden den 22 februari och tillbringade min sista vecka någonsin på avdelningen.

Var på stan med Marika (vilket då var ganska sällsynt) och köpte mig en fin skinnjacka. Samma dag kallade Marika mig för "min bästa shoppingbuddie" vilket gjorde mig så sjukt glad!

Började göra om på mitt rum och plockade bort en hel del saker som påminde mig om det sjuka, ett par för små jeans, alla böcker jag hade skrivit i och flyttade helt enkelt ut från rummet för ångesten hade fastnat i väggarna, spegeln visade mig bara feta magar och lår, golvet hade sugit åt sig av alla tårar och saker att göra sig illa på var gömda lite överallt.

Februari var en ganska så bra månad, jag var fruktansvärt less på avdelningen och älskade att gå i skolan. Åkte fram och tillbaka till Umeå 2 gånger i veckan och slapp den hemska sonden som förstörde så mycket för mig.
Såg Sverige ta guld efter guld i vinter OS och fick äntligen börja blogga på min förra blogg.

okej såhär, ni är.. 15-16-17 år gamla? och ingen av er har en tändare? vad är ni för ungdomar????



- Säga tack till varje komplimang jag får, även om jag inte håller med.

- Leva livet!

- "Ångra inte det du gjorde, ångra det du inte gjorde"

- Kämpa som en galning för att bli friskare!

- "Ta hand" om min s.k ekonomi, jag måste verkligen lära mig att planera mina inköp och spara pengarna längre än två dagar!

- Köpa mig en fet almanacka och börja planera, för att slippa stressen som förstör så mycket för mig.

Vad har du för nyårslöften?

moa, det där är mina mjukisbyxor. inte okej moa, inte okej! vaddå sno min replik?

Efter att, mest troligt, haft feber igår, umgåtts med två feberbarn (Marika och Oscar) och varit ute i den iskalla luften en timme så får jag skrota för det idag. Min hals brinner och jag orkar som verkligen inte göra något alls, vaknade ett och åt frukost och, efter att ha powernapat ett tag, åt jag lunch vid fyra.
Hade i alla fall en toppenkväll igår, vi såg lite JVM, vandrade omkring på stan, sjöng Singstar till Disneylåtar och höll för näsan. Och hinna kissa en minut innan tolvslaget. En bra start på 2011!
Ska sätta mig och se lite mer Sjukhuset på tv3play, kanske städa på mitt rum och plocka bort julsaker. Och se någon film, förhoppningsvis spela lite spel med mi familia också. Hoppas ni mår bra!

usch vad jag ville dricka bubbelvatten förra nyåret, men nej, det gick inte för sig. inte för anoreximonstret.


Jag firade in ett nytt decennium och 2010 i stan tillsammans med de familjer vi alltid är, våra tremeningar, Emmy och hennes familj och Wågstedts. En hel del ångest denna kväll, men ändå bra, även om jag hade önskat att jag fick fira den utan föräldrar, som detta nyår.


Under mina permissioner åkte vi lite skridskor och jag och mamma var ett par svängar på Myrorna/Kupan.


Jag hade sond och supertunna ögonbryn, hade precis kommit på det snygga med feta eyelinerlinjer och klädde mig ganska så enkelt, eftersom jag hade halva garderoben hemma och halva på avdelningen.

Jag kommer faktiskt inte alls ihåg mycket från Januari 2010, bara att jag var hemma kanske en vecka, sen tilbaka till avdelningen och ättränade mellan måndag och torsdag varje vecka. Ätträningen gick ut på att äta 25% mat+75%sond, sen 50/50, osv. tills jag åt 100%. Började gå i "riktiga" skolan 1 dag i veckan, älskade det och längtade tills att få sätta mig i sofforna på rasterna med resten av niorna.
Jag tänkte kolla i min dagbok vad jag tänkte och så, men de har jag plockat bort, för att slippa minnas. Så detta får räcka. Jag kan säga att jag inte alls mådde bra, men bättre än på mycket, mycket länge.
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.