marika om gudfadern: en fet jävla boss plus pappa!



Blåbärspaj, Med andra ord och däck i soffan tillsammans med Marika och Lisorna beskriver min söndagskväll väldigt bra. Skrattade tills jag grät och vann större delen av omgångarna. Inte helt fel, verkligen inte!

det bästa med att ha lov: man får ha riktiga kläder varje dag

Igår spatserade jag runt i min Star Wars tshirt och Josefs Darth Vader-sockar. Jävligt cool kände jag mig.

Efter en mysig natt med Marika, Lisa och Lisa är jag nu beredd för en heldag i sängen. Jag ska kämpa på med mitt UF företag, göra en ny spotifylista och laga middag. Ostpaj, broccolipaj och köttfärspaj ska jag få bjuda familjen + förhoppningsvis Marika på. Kalas! Vad gör du idag?

Tshirt - H&M
Byxor - Gina Tricot
Kängor - Vagabond

3 snygga från succekvällen hos mikap som tyvärr bara gick utför efter det att vi lämnat oskars bil

ett par tshirtstorehörlurar till alla i familjen eller en utlandsresa? lätt lurar!

Igår tog jag mig en vända inne på Clas Ohlssons och kom ut med ett par vita nya pluttar att gömma mig i och en ny tanke rikare. Är spårat sugen på ett par riktiga lurar. Röda, oreangea, lila, vita eller mörkblå. Skulle vara succé!
Jag ska försöka tvinga mig ut på en löprunda för att inviga dessa snyggingar, finns inga lurar som inte är använda utan att de luktar öronsvett!

149;-

gardiner: mattemickes alternativt mikas pappas

Fredagens kattoutfit. Kände mig cool som satan när jag satt i bussen mot stan med mina kattöron och Lisa med sina djävulshorn bredvid mig. Succé på hög nivå!
Senare in på kvällen hände något mystiskt och jag blev Pelle svanslös syster, Moa svanslös. Den ba försvann.
Jag hade i alla fall en bra fredagskväll och om några timmar ska jag plåga er med bilder, mycket nöje!

Kattkläder - Partaj
Linne och jeans - Bikbok

jag känner mig som en hösäck!

Istället för att blogga har jag...
... varit utklädd till katt en hel kväll...
... sovit...
... och sett Tintin i 3D med pappa, Filippa och Josef.

och så på med kopplet!

Tack vare Lisa Bretsnajder Moren blir det en outfit bild även idag. Idag har jag slappnat av till Tai Che och Chigong, löpt runt skolan som en tok, lärt mig nya saker på samhällsen och haft fredagsfika med klassen på naturkunskapen. Succé!
Nu taggar jag och Lisa kvällen och äter köttfärssås och spaghetti för andra gången idag. Ännu mer succé!

Kavaj - H&M
Linne - Bikbok
Jeans - Gina Tricot
Converse

måste bara visa att jag kan vara en glad mördare också. eller... lite gladare.

Vad vill du göra för projekt arbete? :)

Nu, när allting är så gott som bestämt och jag har en plan att gå efter kan jag säga lite mer. Jag ska starta ett UF företag under tvåan med inriktning på ätstörningar. Informera, lära ut och berätta. Mer får ni veta när det är mer aktuellt, lär inte kunna hålla mig mycket längre!

Varför jag redan nu börjar med mitt projektarbete är för att vi VOC:are har så mycket praktik, 10 veckor i tvåan och 12 veckor i trean vilket innebär att vi inte har så mycket tid över för annat än pluggpluggplugg. Därför startar vi med våra projektarbeten nu efter praktiken och håller på till ungefär samma tid nästa år.

nästa gång är det min tur!/josef

Kvällen spenderas med mammsen i Skellefteå Kraft Arena. SAIK - Färjestad. guldet ska hem, till västerbotten!

jag som alltid tänker att det tar så lång tid att måla naglarna, det tar ju knappt tre minuter!

Nu kanske inte denna bild visar så fint vilken härligt höstig rödfärg detta lack har, men det var inte heller meningen. Meningen var att säga jag har målat naglarna. Efter en toppenbra dag på praktiken är jag nu ledig från allt vårdarbete i 10 dagar, vilket borde betyda att färgen har hunnit försvinna innan dess. Dessutom var det urminnes tider sedan jag sist lackade dem, jag har målat både en och två och tio små damer på olika boenden i olika rosa nyanser sen i juli, då jag sist färgade dem silver.
Just nu känner jag mig fin,  jag minns inte ens hur bra det kändes med nymålade naglar. Lär ha tagit bort färgen inom ett par dagar för att jag är så ovan. Eller låta det skavas bort.

meningen med livet

‘course, it’s up to everyones’ unique interpretation and opinion of ‘perfect’.

HÄRIFRÅN

succe att jag är bäst i klassen på pingis! i alla fall halva klassen...

Årets bibel är här!!! Jag ser ut som en uppstoppad kanin med jätterattar och jag gillar det inte. Nu vet ni vars ni hittar mig ikväll, med näsan i skolkatalogen.

bara för att marika använder gj har jag bestämt mig för att absolut inte skriva gj, även om jag är nära många gånger

Det ser ut som om jag ska styckmörda någon för att sedan frysa in delarna och koka soppa på ögonvitorna och äta till middag på denna coola bild. Och på ungefär det humöret är jag just nu.
När jag är stressad blir jag allt annat än trevlig och droppen idag blev när det bara fanns två portioner makaroner när jag skulle laga middag, en timme för sent. Men nu känns det bättre och jag ska inte mörda någon, lovar.

Kofta och linne - H&M
Byxor - Miss Selfridge
Kängor - Vagabond

ibland får min dator krupp och börjar sjunga från ingenstans. läskigt.

Näst efter min kära kalender är denna lilla bok mitt absolut bästa köp i den genren. Anteckningsböckernas anteckningsbok. I denna skönhet hittar ni allt från vilket klassrum jag hänger i, vad mina lärare har för telefonnummer till hur ergonomiska de är på Skärgårdshemmet och vad jag ska göra för projektarbete.
Perfa för en virrpanna som mig som alltid glömmer rätt böcker och är för ogrov för att bära omkring på två sjuämnesblock.

ha, där fick ni så ni teg va! inget underklädeskalas på facebook för moa inte!

Idag slutade jag jobba klockan nio, cyklade hem i lugn takt, la mig på köksbänken och vilade ögonen för att sedan lägga mig i sängen och kolla fejjan, som vanligt. Möts av 8 nya händelser och 2 mail. En av dessa händelser var detta:
EN STATUS SOM JAG ICKET HAR GJORT!!! Panikade som den lilla mes jag är, skrev till Marika, Oscar och Matilda och försökte få dem att erkänna att det var någon av dem som hade facerapeat mig. Icket.
Fortsatte med min panik, åt en macka och när jag sedan kollar fejjan igen hittar jag detta. Kul att jag har så fina vänner. Kan man annat än älska dem?

tur att jag är snygg i blött hår och osminkad hy.

Jag hade ett väldigt trevligt sällskap igårkväll, vem det var låter jag dock vara hemligt ett tag till. "Tills det blir officiellt". Vad jag inte tänker låter vara hemligt är vad jag roar mig med idag. Idag:
- Sov jag till tjugo i tolv
- Oroade jag mig för om jag verkligen jobbade kväll eller inte
- Oroar jag mig för att lukta häst, fastän jag har duschat och smörjt in mig med det mesta
- Hälsade jag på på mitt gamla praktikställe
- Jobbar jag kväll
- Är jag irriterad på samarbeta som vägrar samarbeta

Ha en bra dag!

finns bara ett sätt att beskriva denna bild: snyggt byggt, fräsig kärra

Såhär snygg var jag igår på travet i Boden. Det blev inga vinnarcirklar eller ärevarv för Stall Månssons del, Astrid blev nia. Jag hade dock jättekul och kände mig som en väldigt viktig person i mina skitiga byxor.

Jacka - Josefs gamla i storlek 160
Dubbla fleecetröjor - Blå Kläder
Vantar - Ett par snygga från mormor
Jeans - Från Cubus, köpta 2006
Smutsiga skor - Skopunkten

"vi brukar kalla de som kommer vid nyår för vitingar" /farmor

Och så var det återigen dags för farmor och farfars årliga resa till Cypern, även denna gång i sex månader. De kommer hem lagom till påsk, när all snö och kyla är som bortblåst. Nog är jag avis nog! Och nog kommer jag sakna dem nog.

mamma: och vad var det i de där drinkarna???? lisa skrev att det var sådant som inte mammor bör veta! jag: hahahaha... det var lisas föräldrar som köpte dem åt oss, antagligen att de var barnvänliga.

Ibland hänger huvudet med och ibland gör det det inte. Har suktat efter ett halvbrett, silvrigt, stelt halsband att piffa upp en vanlig outfit med sedan i början av sommaren och letat efter det perfekta. Ju längre tiden gick desto mer desperat blev jag och idag hittade jag en utmanare! På Style by Tyra fanns det ett i både silver och guld för ynka 89 spänn, påväg ner för att hämta mitt älskade betalkort får jag en snilleblixt. Filippa har ju precis ett sådant som jag vill ha!

Succé att hitta ett av mammas gamla halsband som inte används längre. Ibland kan jag inte annat än älska Filippas alla gömmor av onödiga saker.

usch, finns det något värre än långkalsonger under jeans?

Idag åker jag till Boden över dagen för att heja på Astrid med Stina och Krille. Dubbla byxor och en hästig fleecepolo hoppas jag räcker! Ha en bra dag!

jag till en vårdtagare: vill du att jag lägger päronet på en annan tallrik? vårdtagaren: nej, jag kör på SPD! vet du vad det är? jag: nej? vt: spar på disk!

Efter vad som kännts som en evighet av illamående orsakat av målarfärg, förbud att röra räcket och kaos på alla våningar i huset är äntligen trappen färdig! Förhoppningsvis är denna matta lite ohalkigare än den tidigare, det var standard att falla, speciellt för Marika som oftare åkte rumpa nerför någon av trapporna än gick. Snygg tycker jag också att den blev!

lisa ekonomen och jag!

Dagens plan var att fika på Waynes klockan tre med pälsväst, blingbling och fem stycken andra tjejer. Detta genomfördes inte. Jag var rutten som aldrig förr, i blött hår och enbart lite mascara, det blev endast jag och Lisa som sågs på Waynes och planerade inför Halloween och när det stängde rörde vi oss vidare mot Olles för att se hockey och dricka hallondrinkar. Blev senare bjuden på middag av pappsen och kom hem för en stund sedan. Supertrevligt! Nu: Wordfeud på stenålderssättet.

som sagt, shopping i sinne - inte mig emot!

Jeans, 499;- från Bikbok
Linne, 60;- från Bikbok
Kofta, 249;- från H&M
Halsduk, 79,50;- från H&M

förutom tryckt tacos i sinne har jag även shoppat i sinne, visar senare!


Just idag och just igår är jag tröttare än självaste Gud. Tog en två timmar lång powernap igår och var tröttare än livet resten av kvällen, däckade en timme tidigare än vanligt och sov ändå förbi väckarklockan imorse.
Hänger just nu med Marrissparris i lägenheten, även idag tog jag mig en powernap, nu med Marika vid min sida. Har tryckt tacos i sinne och skriver för tillfället ett jättebajsdåligt inlägg. Tjingeling!

elegant? ren? nobel? jag trodde det helt enkelt kallades sjukligt smal.

Hur en person kan komma på att göra Barbie ännu smalade är för mig oförståeligt. Hur en förälder kan köpa denna docka till sitt barn förstår jag inte heller. Hur barnens hus tänker är en gåta. Men värst av allt: jag kan inte tänka mig att Barbie ska se ut på något annat sätt.

Jag tror inte det finns något jag kan säga eller tillägga för att göra denna diskussion fulländad, istället tänkte jag bara uppmärksamma att detta inte är okej. Inte någonstans.
Och med tanke på att barnen själva inte förstår vilken effekt deras leksaker har för deras syn på människor måste föräldrarna ta ansvar. Att ta ansvar betyder att inte köpa anorexidockor.
Det är som om luften tar slut, jag är så arg och jag får inte ner min ilska i ord. Men helt plötsligt är jag bara utpumpad. Kolla Facebooksidan istället.

ska härmed sluta tjata om min trerätters igår, men jag är faktiskt lite stolt över att jag inte brände det!

FÖRRÄTT: Tortillas med salsa, lök och knaperstekt bacon.
VARMRÄTT: Inbakad kyckling, örtsås och varma grönsaker.
EFTERRÄTT: Bananer stekta i lönnsirap och dumleblizzer.

sötaste på länge, check! √

tack för ikväll tjejer, hade det toppen!!♥

och nu håller alla tummarna att jag faktiskt bjuder på detta och inte bränd mat.

Kvällens meny är betydligt mer... varierad än vad ni ser på bilden ovan, sällskapet är dock detsamma (nästan).

Ikväll är det halv åtta hos mig klockan sju och jag bjuder på:
FÖRRÄTT: Tortillas med salsa, en massa lök och knaperstekt bacon.
VARMRÄTT: Inbakad kyckling, örtsås och varma grönsaker.
EFTERRÄTT: Bananer stekta i lönnsirap och Maxfavoriten Dumleblizzer

till lisn: då var detta inlägg checkat √

Utrustad i detta plus dunjackan och hörlurarna inpluggade i öronen har jag bekämpat även denna onsdag, allt blev så mycket lättare med lite You Me At Six i öronen på bussen imorse. Det var år och dagar sedan jag hade en mobil som man faktiskt kan lyssna på musik i. Underbart.

Kavaj - Bikbok
Linne - H&M
Byxor - Gina Tricot
Skor - Skopunkten
Väska - Forever 21

jag funderar fortfarande på om placebo är ett coverband. nästan varje dag.

Sedan igår har jag gått och blivit kock på heltid. Till måndagsmiddagen var jag på ICA och köpte hamburgerbröd, stekte hamburgare och skar grönsaker. På kvällen skrev jag en inhandlingslista och idag storshoppade jag för 263 kronor på ICA och nu efter praktiken har jag kokat ihop en sås och gjort glass, med lite hjälp av mammsen. Imorgon väntar den stora utmaningen: trerätters. Det är halv åtta hos mig klockan sju och jag är faktiskt lite nervös, jag har för vana att bränna maten, salta för mycket eller lyckas med något annat kaotiskt...

"mamma, bli inte chockad nu meeeeeeen, kolla vilka snygga byxor jag har köpt!"

Den som säger att dessa brallor är något annat än pangsnygga borde dö. Jag och Marrissparris har suktat efter dessa sedan tidernas begynnelse (dvs ett par veckor) men Skellefteås Gina T ekade tomt efter dessa olivgröna byxor. Jag tror att vi båda hade riktat in oss på att hitta militärbrallorna när vi besökte Umeås Gina och nog hittade vi dem nog. Detta är alltså det tredje paret av likadana byxor som vi införskaffat. Coolt. Men snyggt.

Gina Tricot - 399;-

ska du inte berätta att det är en tävling? eeeh nää, antagligen inte?!?! isåfall blir det ju en tävling och då har jag redan förlorat...

I natt har jag "delat" säng med Marran. Hängde med till lägenheten, pluggade och gjorde staplar av avundsjuka när vi egentligen skulle sova. Vaknade vid sju av att Marika spelade alldeles för hög musik och frågade om hårspray. Sussade vidare och vaknade igen för 30 minuter sedan, jag börjar inte jobba förrän klockan fyra vilket inte är fy skam!
Dagens planer: se Sjukhuset, upptäcka Hedensbyn/Morön, handla en massa mat, jobba, laga mat. Lurre dag!

och nog blev det en cool oreange färg på bilden också nog.

Detta måste ju vara det bästa någonsin. En kalender där man kan klottra ner precis allt man ska göra. Jag brukar försöka sätta mig på söndagen och skriva ner nästa veckas planer, men det brukar inte vara förrän onsdag som kalendern är sådär lagom fylld som jag trivs med.

Veckan består än så länge inte av några feta planer. Börjar fyra imorgon vilket innebär att jag har en hel dag att slå ihjäl. Under onsdagen går jag skola och far sedan hem för att laga trerätters åt fem tjejer, avslutar veckan med att skjutsa farmor och farfar till flygplanet som ska ta dem mot Cypern. Lugn vecka!

planen är även den att jag ska testa mascaran på samma sätt som jag gjorde i våras.

Några få timmar på stan med Marika och hem kommer jag med ett par nya favoriter. Både dessa skor som jag har trånat efter sen jag beställde mina skor från Skopunkten. Provade dem, föll för dem, betalade. Jag behöver verkligen ett par klackar att ha i vinter och inte gör det något att dessa var 500 kronor billigare än Grace som jag tidigare har funderat på.
Den andra favoriten får ni se imorgon!

Mascara - 175;-
Skopunkten - 399;-

fanny när hon spelar wordfeud för första gången: kan man ha orden diagonalt?

Dessa tre bilder skulle kunna summera min helg, har chillat som aldrig förr med Marika, Emelie och Sophia. Spelat Wordfeud i sinne och spenderat ett par hundralappar i Umeås centrum. Finfint helt enkelt!

Nu laddar jag för fem veckor inom hemtjänsten, 06.45 imorgon är jag på topp! Sovgott!

"vi går och lägger oss nu" "varför det?!?!" "jaaa, för att vi är trötta?"

Jag hade totalt missat att min drog från i vintras har börjat om med nya avsnitt! Under jullovet såg jag ju två säsonger i sträck men gav upp när jag började komma till avsnitten från stenåldern, men hittade tillbaka till tv3's Sjukhuset i veckan och har redan sett fem avsnitt. Spårat bra!

till dig som inte ser den nya designen: tryck F5

Hänger för tillfället i min hood; Umedalen och trivs med livet. Jag och Marika har precis sagt godnatt till stortjejerna och har nu planerat in lite Sequnce med Theres, haft en bra dag? Tshirt - H&M Skjorta - Fannys Jeans - Carlings Converse

tänk vilken skillnad, sist jag köpte rengöringsmousse valde jag den moussen med finast färg. (rosa)

Tack vare mamma och pappas apotekar-kompis lyckades jag komma hem med dessa produkter för en hemskt billig peng, 240 spänn. Enligt ett hudtest jag så snällt fick göra ska jag tydligen ha torr hy och inte fetare än fetast som jag alltid trott? Dessa fyra produkter ska i alla fall motverka allt jag inte vill ha i mitt face, så jag ska tillbaka dit på tre veckor och se om min hy blivit "normal".

Någon döda-finnar-gel, dagkräm, ansiktsvatten och rengöringsmousse.

det kändes bra när tjejerna skrattade tills de låg ner på marken när jag visade hur jag hjulade...


Jag igår: Vad ska du göra imorgon Marika?
Marika: Eeeeh, jag ska till Umeå, vad ska du göra?!
Jag: Hehehehe.. jag ska också till Umeå!

Helgens plan har sedan länge varit att besöka Marikas kusiner Emelie och Sophia i deras nya hus i Umeå, de fyller hela 9 år på måndag så vi passar på att fira samtidigt! Självklart hade jag glömt detta och fastän jag påminner mig hela tiden har det en tendens att falla i glömska. Har alltså inte kirrat någon present. Eller packat. Eller gjort något alls åt saken. Får se till att ordna något innan Marika har vaknat!

bringa alla era bäst app-tips!!

För första gången någonsin gjorde Media Markt något bra. Efter att ha tagit extremt lång tid på sig att "laga" min mobil, lova att skicka den men inte gjort, sagt att de ska ringa tillbaka men inte genomfört och skickat en fet räkning på en lagning de inte har gjort så gav de bort ett butiksex av precis samma mobil som jag har. Idag anlände skönheten och ingen kan vara lyckligare än jag, har nu fyllt den med töntiga appar och lagt över alla mina bra spotifylistor. Älskar livet!

filippa, viskandes om servitrisen: kolla hennes armband!!!!! två sekunder senare böjer hon sig ner och frågar vad hon vill ha att dricka.

Idag har jag spenderat dagen precis som jag skulle ha gjort om jag enbart hade sex månader kvar att leva. Med vänner och familjen. Avslutade en iskall skoldag på stan med Lisa innan jag mötte upp mamma på hennes nya jobb, drog ännu en tur på stan med henne och träffade resten av familjen plus farmor och farfar för att äta på Los Pepes. Har tryckt som aldrig förr och har mat enda upp till pannbenet och står inte längre ut med mina två dampsystrars eviga snack. Ska bekanta mig med min nya vän nu, haft en bra dag?

tack för era finfina kommentarer, har varit dålig på att svara när tiden inte riktigt räcker till...

Precis som för resten av världens befolkning (nästan) har internet laggat sönder idag.

Jag vaknade 12, drog på min allra sista praktikdag på Skärgårdshemmet vid 14 och kom hem för en timme sedan. Måste bara slå ett slag för hur väldans jättebra jag har trivits på Skärgårds!! Har blivit sååååå väl bemött och lärt mig så mycket och jag bara vill komma tillbaka och jobba redan på måndag! Jag håller tummar och tår att de ringer och vill ha mig där under något pass lite då och då! Har du haft en bra dag?

marika says: take a chillpill and relax girl

Skojar inte när jag säger att jag har kommit i värsta "bli vuxen-krisen". Kan inte släppa tanken på att jag är så mogen och... vuxen. Om ett år räknas jag som myndig och måste själv stå för de kast jag gör. Jag ska flytta hemifrån med allt vad det innebär. Vad ska jag göra efter gymnasiet? Jag är livrädd för att fastna på ett äldreboende för resten av mitt liv, bara för att det är precis vad jag vill jobba med just nu.
På ett plan vill jag bli allt man kan, barnsköterska och jobba med barncancer, plugga till behandlings assistent och hjälpa ätstörda eller andra med psykisk ohälsa. Göra skillnad i världen. Skriva en bok. Flytta från Skellefteå. Plugga på ett coolt universitet.

Och så är jag rädd. Jätterädd. Tänk om jag glider ifrån Marika och tjejerna? Tänk om jag inte gör någon skillnad, för någon. Tänk om livet inte blir som jag har tänkt mig.
Och vad händer efter 30? Vem är jag då och har jag ett liv värt att leva även då?

hoppsan, jag har visst träning! den ligger dääääääråt!

Det är illa när man börjar längta till de två skoldagarna jag har i veckan mer än att jag får träffa mina klasskamrater. Jag får klä mig lite finare än de andra dagarna. När jag jobbar drar jag som sagt bara på mig myskoftan och jeans för att sedan byta om till vårdkläderna, sen myser jag omkring i samma outfit resten av dagen. Älskar att ha håret usläppt istället för i standardsvansen alternativt en fläta för att slippa doppa håret i bajs. Usch, så äcklig jag är.

Tröja - H&M
Halsband - Glitter
Jeans - Carlings

alltid säga att jag kommer på en halv minut när jag vet att det tar minst tre.

Och så var det äntligen klart! Jag har alltså haft samma, fula design i över ett år, så jag är lagom less nu! Vad tycker ni om den nya? 700px bilder och ett helt annat upplägg. Säg till om ni hittar något knas så ska jag försöka rätta till det!

det mest spårade är ju att jag (läs:mamma och pappa) måste betala för en lagning som inte funkar och som tog lite tid. lite...

Efter att ha väntat i 2½ månad på min älskade Xperia fick jag äntligen hem den igår. Men nog krävdes det en hel del nog. 2-3 veckor sa de. Efter 2 månader började vi ringa. Och ringa. Och ringa. Förra måndagen fick vi kvittot men ingen mobil. Igår fick jag den. Den funkade inte.
Man kan ju tycka att 2½ månad på lagning bör ha gjort den i toppskick, men icket. Dessutom svarar de inte när vi ringer/ringer inte tillbaka när de har lovat. Vill bara bajsa på jävla äckel Media Markt. Diarre borde regna över dem allihopa.

hade varit klockrent om jag publicerade detta inlägg i "moas motivationstips"

Nog är Marrissparris söt nog. Var spårat otaggad för cirka 3 minuter sedan, nu är jag taggad igen. Marika skickade alltså dessa konstverk till mig, fastän vi ligger 1 mm ifrån varandra. Hahahahahha. Nog blir man kär nog.

på samma bild får ni även se min standard-innan-jobb-outfit. myströja och jeans.

Jag tror jag tar tillbaka det jag sa om att på hösten kan man ha precis vad man vill utan att frysa. Det kanske var sensommar då, eller är det vinter nu? Jag har i alla fall flyttat in i min feta dunjacka, jag som brukar gå i skinnjacka till i november är sugen på att ta skinnvantar, halsduk och mössa till min redan skönt varma jacka. Jag ska försöka vänja av mig att ha den, det kommer ju bli så väldans kallt när snön börjar falla och jag redan har satt på mig det varmaste jag har. Men jag vet inte om jag vill. För den är så mysig!

och marika är min.

en vårdtagare till mig: sätt dig här nu, jag ordnar en stol till mig själv så kan jag hålla dig sällskap.

Jag och Marika fick varsitt gulligt paket av Celina, Rebecka, Johanna, Emelie och Frida och Antonia (känns tapigt att säga det och jag skäms meeeen, jag tror att det var alla?) och mitt hjärta smälte. Blev så himla glad, tack tjejer!

bild nr 1: när jag anstränger mig för att se snyrre ut. bild nr 2: min standardlook.


Dansade runt i detta i fredagskväll, känner hur jag matchar allt med skinnbyxor. Snygga linnen, stickade tröjor och skabbiga hoodies. Kan inte misslyckas! Frågan är bara: kommer de fortsätta att bli mer och mer baggy? Och hur gör man när man tvättar. Känner att jag måste lämna över den sistnämnda frågan till min mor.

Linne - Bikbok
Byxor - Miss Selfridge
Ring - Present från Marika/MQ

alltid att jag vill ha samma rubrik som marika: "i'm glad you came"




Nog hade jag en lyckad gårkväll nog. Jag och Marris hade 17årsfest i världens finaste lägenhet, det kom en hel del folk men det var ändå lagomt ospårat.

Jobbade kväll idag och hänger för tillfället hos min favorittjej men borde börja dra mig hemåt, jobbar 7-17 imorgon. Är taggad, på riktigt!

till dessa inlägg känns det så okänsligt att ha en tapig rubrik.

januari 2010

Klockan ringde vid halv sex, som varje onsdag. Snabbade mig med att stänga av ljudet för att inte nattpersonalen skulle höra att jag var vaken. Kvällen innan hade jag suttit på golvet i två timmar, inlindad i täcket och varit livrädd för en medpatient som kraschade rummet mitt under en ångestattack. Han skrek. Han som var så gullig med mig och hjälpte mig med världspusslet ibland. Personalen hade inte tid att sitta och lugna ner mig, det fick jag ordna själv. Som vanligt slutade det med en långpromenad fram och tillbaka på rummet.

Onsdag morgon som sagt. Det var bara att tvinga sig ur sängen och börja vandra fram och tillbaka, som varje dag. På onsdagar var det dock värre. Det var vägning. Vilket betydde ångest. Och ännu ett bevis på att jag inte var värd den vård jag fick. Och om det inte var nog med att se siffrorna på vågen var det även rond. Ensam i två timmar för att sedan få besked om min framtid som aldrig löd varken "du får åka hem" eller "du ska få någon som alltid är med dig och hjälper dig". Det jag trodde mig behöva. Det vet jag än idag inte om det hade varit bra.

Klockan blev tjugo i sju, dagpersonalen började rulla in och jag var precis färdig med mina situps. Det tog så ont, så ont i svanskotan efter mina långa minuter på golvet, bakom dörren för att ingen skulle upptäcka mig. Det var bara att krypa ner i sängen och försöka slappna av. Vid halv åtta kom en sjuksyrra in med ångestdämpande och femton minuter senare var det dags för den hemska vågen.

Jag som en gång i tiden lovat mig själv att aldrig bli besatt av siffror och bara gå efter vad spegeln visade var nu beroende av vågens resultat. Låg jag på plus sedan förra veckan? Isåfall betydde det ångest och ännu mer hemlig träning. Låg jag på minus sedan förra veckan? Det betydde även det oro och ångest. Skulle jag få näringsdrycker? Mer sondnäring? Eller hade jag inte gått ner tillräckligt? Isåfall betydde det mer hemlig träning. En ond cirkel som aldrig tog slut. Kommer någonsin vågens resultat vara okej? Tillräckligt? Jag tror inte det.

känner att moas shopping-kategorin nästan är mer använd än moas vardag, bra jobb!

I väntan på Marika efter skolan igår blev det svårt att hålla i mina stålar. Hittade en hel del fina, enkla plagg inne på Bikbok som jag mer än gärna vill ha hängande på min klädstång, men igår fick enbart det här snyrre linnet hänga med, vilket också blev gårdagens 17årsfest-outfit. Ni lär få se den ikväll/imorgon!

Bikbok, 99;-

vill så gärna att ni skulle se mina två snyrre ringar jag hade idag. dock var den ena inte så praktisk att ha när man skrev...

Som jag trodde: inte alltför lång tid innan ni fick se tishan på. Har myst runt i detta+min voctröja som passar sig utomordentligt bra i mitt skåp eftersom vårat klassrum är kallar än Antarktis. Skojar inte. Ingen kan prata för att de hackar tänder så mycket och än mindre koncentrera sig på något annat än att inte förfrysa fingrar och tår. Lär vara en härdad krigare när vi går ut trean!

Tshirt - New Yorker
Byxor - Miss Selfridge
Skor - Vagabond

och inte lär det ta lång tid innan ni får se tshirten på!

Hem från Stina fick jag med mig två till presenter, ett presentkort på H&M och en snyrre tröja från New Yorker. Tack♥

filippa, får jag låna din gråa, stickade kofta? vad ska du göra? jag ska till stina. har inte hon hästar? inte i lägenheten, pucko!

Jag fick en lite försenad födelsedagspresent, ett par snyrre örhängen från GinaT om jag inte missminner mig. Lär bli välanvända, bara jag lär mig att använda örhängen igen, av någon konstig anledning har jag aldrig tid att sätta in dem på morgonen? Tror jag ska köpa ett par små knoppar att ha i hela tiden, annars lär min hål växa igen...

gulligt att jag fick det att låta som att emelie inte var bjuden. nejnej, så var inte fallet. hon var upptagen med sin mobbe hela kvällen!

Bjöd över mina ninnunar (minus Emelie) på fika igår. Mycket trevligt! Jag fick en fin present av Jullgull och Lisen som jag kommer använda varje dag. Mald lever. Tack sötnosar.

För att förklara mitt tapiga inlägg: jag lusläste just en fjortisblogg och av någon anledning kan jag enbart skriva som hon, känner hur jag vill fota ett löv och skriva en tapig text till. Vet inte vad som händer med mig.

kan man annat än hata vårat internet som bara stänger av hela tiden?

Med mig hem från Boviken följde också två ICAkassar med flytta-hemifrånsaker och några burkar. Tycker så mycket om att farmor och farfar har flera flyttkartonger med överblivna grejer (ofta i dubletter) som vi barnbarn bara får plocka. Börjar ha fått ihop en hel del nu, förrförra julen fick jag en hel kartong med matgrejer, glas, koppar och nu i måndags fick jag min tolfte tallrik. Nu saknas bara modet och en lägenhet! Är dessutom inte så sugen på att flytta än, med tanke på min obefintliga inkomst.

kände mig extremt ovälkommen när jag försökte få med mig lisn och jullgull på stan, men icket. trettio minuter senare möter jag dem på gina.

Idag har jag varit på mitt absoluta favoritställe: tandregleringen! Bytte ut allt möjligt i munnen och fick det trevliga (läs: hemska) beskedet att det enbart är ett år kvar med räls. Kändes taggat. Inte. I alla fall: bytte ut allt möjligt och under min ensamtur på stan kände jag att den redan har gått sönder! Inget stort, men väldigt irriterande, så det är bara att pina dit på fredag igen!

Jacka - H&M
Pälskrage - Kappahl
Tröja - Primark
Väska - Topshop
Jeans - Carlings
Kängor - Vagabond

om ni mot förmodan upptäckt att blogresponse-lådan ser ut som crap har ni svaret här: jag håller på att kirra så att den passar till den nya designen!

Av farmor och farfar fick jag en stor lapp att spräcka på precis vad jag önskar mig, och det är precis vad jag har tänkt göra, med Marris hjälp. Röda och vita underkläder. Billigt smink och sminkborstar. En snyrre tröja, helst lite småtransparent och ska vara spårat snygg till mina skinnbrallor. Önska mig lycka till, lär inte bli några problem att komma hem som fattig!

älskar när folk säger att deras replik lär bli en rubrik på min blogg hehe.

För var dag som går älskar jag bara min rutiga Londonskjorta mer och mer, insåg hur snygg den skulle vara till pälshalsduken när jag läste Rebeccas blogg och nog måste jag säga att det inte såg helt knasigt ut! Eller?
Ska flytta in i skjortan för alltid nu i alla fall, och bara ta av mig den när jag ska duscha och träna, bra idé!

Päls - Kappahl
Skjorta - Primark
Jeans - Carlings
Väska - Forever21
Skor - Skopunkten

känner hur mycket jag tycker om denna vecka, ledig och en massa slappa saker. mumma.

Veckans planer:

TISDAG:

- Sova länge, inviga mina nya löpartights.

- Jobba kväll.

- Lära mig vad Arbetsmiljölagen innebär. Skoj.

ONSDAG:

- Skola. Låter konstigt om jag säger att jag är taggad. För det är jag.

- Göra stan (låter som jag är 60+ vilket är meningen) med Marran. Måste spräcka min femhundring!

- Bjuda alla små ninunnar på fika.

- Bli trött vid kvart i nio, skicka hem tjejerna och sedan löpa mot Oscars place för lite Greys!

TORSDAG:

- Sova länge.

- Tänkte kanske hälsa på på min feriepraktik från i somras. Men det har jag tänkt länge.

- Göra den snyggaste jag är bra boken som någonsin skådat Guds ögon.

- Hänga med Stina och Hugo.

FREDAG:

- Återigen: skola.

- "Fira" att jag och Marika äntligen blivit 17!

LÖRDAG:

- Må toppen.

- Jobba kväll.

SÖNDAG:

- Jobba 7-17.

- Dö i sängen.

få dagar känner man sig lika uppskattad som på sin födelsedag!

Jag har fått så himla mycket fint, både igår och idag. Hade inte ens förväntat mig att få så pass mycket som jag fick, men nog känns det bra nog!
Tack mamma, pappa, Fanny, Josef, Filippa, Marika, Matilda, Lisa, mormor, morfar, farmor, farfar, Lars, Sigrid, Lovisa, Linus och Elvis♥

jag känner mig så fruktansvärt kunnig när jag vet när josef bör ta sin pencillin, och vilka biverkningar han kan vänta sig. utan att ha läst bipacksedeln!

Tänkte fylla ett helt inlägg med bilder och text som egentligen bara jag tycker är skoj att läsa om sex månader, men tänkte att jag i alla fall kan glädja mig själv!
Jag har haft en toppenhelg i Boviken med släktingar och familj, avslutade helgen med middag på Solvik för att fira mig, min söta kusin Elvis (sista bilden), Karin och morfar. Fick enbart fina saker som jag tänkte visa imorgon, nu ska jag återgå till att njuta av att vara 17!

tänkte härma marika: 17 år i staden där jag växte upp och så, märker du hur fort det går?

...och så var det min tur att äntligen bli sjutton år!

jag har klurat länge och väl på hur jag skulle skriva grattis till marika på facebook, länge lutade det åt: grattis:):):):):):):):)

Med Signes hemmagjorda partyhattar på huvudet och en bricka fylld med söta cupcakes begav sig jag, Lisa och Signe mot Marika för att fira hennes födelsedag lite smått, blev väldigt lyckat!
Det är helt spårat hur mitt hjärta värmer av att se min bästa vän så glad, återigen: grattis!

dessutom har vi lite för många interngrejer vi säger till varandra för att folk ska kunna umgås med oss normalt. ex: taaaaaaaaaaaaaaack (för att du finns)








GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MITT ALLDELES EGNA LILLA SOCKERGRYN!♥

Nu skulle det sitta fint om jag berätta en massa saker om min favorittjej Marika som fyller 17 år idag, men både ni och Marris vet precis hur mycket jag tycker om henne och att jag lovear henne til' the end och att hon är bäst på allt hon tar sig an och att hon vet mer om mig själv än jag själv vet och att jag inte kan sluta dra komplimanger för tillfället. Love u forever and always♥♥♥

det känns helt plötsligt inte lika kul att vara ledig när man inser att sovmorgonarna måste bytas ut mot plugg...

Jag var inte otaggad igår inte! Hade på mig en snygg tröja, en fullproppad väska med läxor och hade precis kirrat Marikas present. Dessutom har jag ändrat åsikt om det där med att färga håret. Det är ju skoj när folk uppmärksammar och ger komplimanger ju! Speciellt när våran underbara samhällslärare frågade om jag hade färgat håret haha...

Jacka - H&M
Tröja - Marikas från New Look, London
Väska - Bikbok
Jeans - Carlings
Skor - Skopunkten

just nu får lisa min medkänsla, stackars henne som måste ruineras för att köpa presenter till mig och marris...

Kämpade mig igenom besväret och ångesten som uppkommer när man byter profilbild på facebook igår, igen. Om det finns något jag hatar mer än trasiga favoritkläder så är det nog att byta proffe. Usch.

Idag står Boviken på schemat, min kusin Lovisa och min faster och farbror kommer till farmor och farfar, så vi ska intensivumgås i ett dygn, innan vi styr Forden mot Solvik och kalasmiddag där för att fira mig, Elvis, min moster och morfar. Kan bli succé!
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.