oj vad jag låter som ett emo nu, men låt mig vara ett emo. för det här är min verklighet, inget tillfället. det är kroniskt. känns det som.

Bakom den där fina halsduken, bakom de röda läpparna jag hatar, bakom sminket och ansiktet som ser ut som det aldrig har mött solen, bakom håret som ser ut som om det aldrig har träffat herr balsam och fröken kam, där gömmer sig så många hemligheter. Inte längre en dröm om att väga 35 kilo, men så mycket annat, ett helt kaos. Ibland förvånas jag över hur mycket man kan hata en människa, hur kan man mörda en annan männsika? Hur? Men på samma sätt hatar jag mig själv. Jag skulle mer än gärna ha en varningstext över varje bild där det står att jag inte ansvarar om ni skulle bli blinda eller ögonen skulle ploppa ut för att ni kollar på mig. Men vet ni vad? Säger jag att jag är fet kommer ni se mig som fet. Hjärnan funkar så, så jag skriver inte det, hur mycket jag än vill säga att jag redan vet att så är fallet, ni behöver inte påpeka det! (Okej, det har hänt en gång och då var det menat som en komplimang, men jag tog det tvärtom). Jag skäms när jag kollar in i spegeln och kan känna mig nöjd med mitt hår, min sminkning eller min outfit. När jag känner mig fin. För det enda jag kan tänka är att jag vet att jag inte är fin. Jag vet inte hur jag ska förklara, men jag vet att man inte kan hata sig själv. För att kunna älska andra måste man älska sig själv, men det är inte sant. Hur ska jag någonsin kunna vara nöjd över mig själv? Hur ska jag någonsin tycka att något jag gör är bra? Tillräckligt bra? Hur ska någon någonsin tycka om mig? Hur ska någon någonsin tänka att jag faktiskt är en riktig heting, att jag är riktigt snygg? Hur?
Jag ser ofta min kropp som ett objekt, inte någon som tillhör mig, det bara råkar gå samma väg som jag. Fördel när jag vill visa mig i bikini, nackdel när jag vill tycka om mig själv. För jag ser det som en stor, svart, fet klump.
Hur kan man tänka såhär om sig själv? Jag har en liten mobbare som sitter på axlen och påpekar varje fel jag gör, allt jag säger som är konstigt, om jag ser konsitg ut, om jag gör något konstigt, vad jag än gör är fel. Men det är ingen lärare, mobbningsgrupp eller förälder som kan ringa min mobbares föräldrar och säga att man kan inte fortsätta såhär. Det finns ingen vän i världen som kan slå ner min mobbare och lära honom en läxa. Det är jag som måste göra det. Och helt ärligt? Jag förstår inte varför, för jag har lärt mig att hålla med min mobbare. Ju fler gånger man hör det, ju lättare har man att tro det. För varför ska jag gå emot min mobbare om allt han säger är sant? Jag är inte fin, jag är inte smal och vacker, jag klär mig som en riktig fattiglapp, mitt hår ser ut som ett kråkbo och jag är allmänt konstig. Hur ska någon någonsin kunna älska mig när jag inte ens kan göra det själv? Inte en plastikkirurg i världen skulle kunna "laga" mig, för då hittar min mobbare bara nya fel.

Jag förväntar mig inte en massa kommenterar som säger motsatsen, jag vill bara berätta min sanning.

när jag inte ens hinner svara på sms, då är det fan bråttom! för smsa hinner man ju alltid!

Tvingade Mathilda att moppa till Marika nu strax, bara för att jag är en latmask! Hehe, busigt. Kommer spy av smärta när jag trär på moppehjälmen på min svans, men det klår inte smärtan när jag hade knopp + moppehjälm. Nej, aldrig mer! Jaja, bråttom sa jag ju!
Och föresten Anonym: Tack för att du säger vad som ser fel ut, i Chrome syns det inte att rubrikerna är olika - ser det bättre ut nu?

Koftan är från H&M, t-shirten likaså, jeansleggingsen är från Vero Moda, väskan från Accent och skorna från nelly.com. Halsbandet är från Glitter.

på bilden ser jag ut som världens tap, men jag orkar på riktigt inte pixla ansiktet, jag är en mask. en latmask!

Köpte en fin vit halsduk på H&M för 79, 50. Jag ser om möjligt ännu blekare ut, vilket verkligen är smickrande! Typ... Vill egentligen ha en med lite guldglitter, kanske kan man sy in det? Ni vet som det fanns på H&M förra hösten/vintern, en sån! Jaja, hittade en fin tröja på H&M också, en brun/senapsgul/senapsbrun/mörkgul/kissgul/bajsbrun blandat med... senap? Moget Moa, nja, skulle inte tro det va? Jaja, pengarna var slut på kortet, men eftersom min syster är skyldig mig typ 70 spänn och min broder 100 så ordnar det sig! Dessutom har jag spanat in ett par nya kängor som snart ska komma och bo hemma hos mig. Eller ja, förhoppningsvis ska de bo på mina fötter som inte ska vara hemma så mycket. Har föresten sjukt ont i mina fötter, har klampat omkring i mina kofötter - ni ska nog få se hela outfiten senare ikväll! Vad har du gjort idag?

städa rummet betyder i mina ögon att plocka in väskorna jag har råkat riva ut eller lägga in några papper i en låda

Usch vad jag borde sova nu, jag får typ ångest (hatar när folk använder ångest som något annat än riktig ångest, pinsamt att jag gör det själv nu) för att jag inte sover än. Jag ska stiga upp halv sju! Undra vad jag har för lektioner imorgon? Säkert Omvårdnads... Svenska... Vad kan jag mer ha? Engelska? Inte matte iallafall. Inte gympa. Inte datakunskap. Jag måste kolla, jag blir ju lite smågalen, vad har jag för nått imorgon? Rätt svar: Svenska, engelska och två omvårdnadslektioner! Jag gillar omvårdnadslektionerna, imorgon ska vi jobba klart med torson.
Ikväll har jag varit hos Oscar, mamma frågade vad vi hade gjort, ja, vad gjorde vi? Pratade, han förhörde mig lite, vi lyssnade på musik (jag fick gissa vad vi lyssnade på) kolla några musikvideos och... rullade runt på golvet? Jag fattar faktiskt inte vars tiden tog vägen? Äsch, nu ska jag gå och tvätta bort sminket, borsta tänderna och skriva vad som har hänt idag i min lilla bok. Borde packa upp gympaväskan och städa lite på rummet, men det kan jag göra en annan dag! Sov gott sötnosar!

bara för att jag har visat den här bilden förr? bara för att min lillasyster diggar den?

kolla moa, där ligger bup! nej filippa, det står bupi, det är en städfirma...

Jag ska cykla vidare mot Oscar, ska plugga/prata litegrann. Mysigt! Under tiden jag roar mig på annat håll får ni läsa lite mer om BUP;
Kan du berätta lite om hur ni jobbar på BUP kring ätstörningar? Det ser olika ut hur vi jobbar med unga som har problem kring mat och ätande. En viktig insats är förstås att arbeta väldigt konkret kring ätandet och hitta strategier för att få till regelbundna måltider med normalportioner. Detta brukar alltid innebära att man också måste jobba med att motivera personen till detta. Det är också viktigt att få med familjen runt den unge i detta arbete. Ofta har vi olika pedagogiska insatser där alla får lära sig om varför det är viktigt att äta och vad maten har för funktion för att kroppen ska fungera. Allt detta innebär att man träffas och pratar, ibland med familjen, ibland enskilt och i bland har vi gruppträffar.

 

Ofta behöver vi dessutom jobba med psykoterapeutiska samtal för att kunna bryta destruktiva mönster och för att bygga upp en mer positiv självbild hos den unge.
Varför ligger eran åldersgräns på 18 år, är det inte kring den åldern flest behöver hjälp med sina problem? 18 års-gränsen är bestämd helt på administrativa grunder. Vid arton blir man myndig och betraktas  som vuxen av samhället helt enkelt. Visst är det så att många behöver hjälp just i den åldern och även efter myndighetsdagen bor hemma och lever ihop med sina föräldrar, och det skulle vara naturligt att fortsätta komma till BUP.
Samarbetar ni med vuxenpsykiatrin eller något behandlingshem? Vi samarbetar självklart med vuxenpsykiatrin. På en del ställen finns MOFU, mottagning för unga, som är särskilda mottagningar för 16-24 åringar där personal från BUP och vuxenpsyk jobbar ihop. Du kan läsa mer på http://www.bup.nu/2008/index.php/mottagningar/mofu-finns-foer-de-unga
Här i Stockholm samarbetar vi också förstås bla med SCÄ, Stockholms centrum för Ätstörningar, och med de behandlingshem som finns i länet.
När man äter vad som helst och väger normalt, sparkar ni ut mig då eller finns det något mer? Vår bedömning av vilket stöd från oss som en ung person behöver baserar sig förstås inte bara på hur den äter. Det är ganska vanligt att matproblemen hänger i hop med andra problem som man behöver få hjälp med.
Varför ska man vända sig till just er? På BUP är vi specialister på barns och ungas psykiska liv och har ett brett perspektiv på hur och varför det blir så att man mår dåligt. Vi kan erbjuda många olika sorters stöd och behandling och anpassar det utifrån vars och ens behov.

"fanny, lena vill prata med dig!" "vilken lena?" "kejving" "vem?" "pianoläraren!" "jahaaa, heeeej lenaaa!"

Jag vill påstå att jag verkligen tycker om min klass, VOC1A. Idag har vi haft gympa (duschade med de andra, sist jag gjorde det var i... åttan) sen ett långt hål, 2½ timme eller nått sånt, åt lunch med mamma, pratade med gympaläraren om att hon kanske måste hindra mig om jag börjar göra några konstiga övningar eller börja tävla för att bli bäst och sen, berättade jag för fyra tjejer i min klass att jag är sjuk! Det gick jättebra, de var så snälla, så snälla! Hade lite engelska och sen en timmes rast. Lite Omvårdnad och sen lite svenska. Missade första bussen, men usch vilken trevlig dag jag har haft ändå!

Koftan är från JC, klänningen är även den ett.... secondhand fynd.... Leggingsen är från Gina och skorna från Skopunkten. Och den fina lilla katten i hörnet, henne går det bara att hitta hemma hos familjen Eriksson, och hon är inte till salu!

just nu känner jag mig stressad, om tio minuter kommer jag söka desperat efter saker att göra!

jag gillar verkligen min söta lilla katt nova, fast hon har rätt äcklig andedräkt...

Har precis kommit hem, jag har varit och kört gokart. Hur kul? Askalasroligt! Nu luktar jag iförsig jätteäckligt, jag som var nyduschad och allt... Men det får funka det också ju!
Igår for jag och Marika hem till Oscar, vi gick runt i Skelleftehamn och letade äpplen, pratade och gömde oss för regnet. Mysigt! Ikväll då? Jag tror jag ska ut och springa med mamma och Fanny, men jag har inga bra skor... Äsch, det löser sig väl! Vad ska du göra ikväll?

Skjorta från H&M, halsband från Glitter, leggingsen köpte jag på H&M och sydda på skinnet, skorna är från Skopunkten.

nu har jag bestämt mig för att må dåligt en stund, det får vara okej. det måste vara okej.

Hur är det nu? Hur är det med mig? Vad är det som händer? Jag tycker det är lite läskigt att berätta om hur jag mår såhär, tänk om jag säger för mycket? Tänk om jag berättar något som är hemligt, som mamma kommer berätta för min behandlare? Tänk om jag triggar någon? Ojojoj vad läskigt....
Samtidigt som det är bra är det jobbigt som tusan. Samtidigt som jag älskar skolan och trivs så himla bra med att gå Omvårdnads så är det sjukt jobbigt inuti mig. Skolluncher. Stämplad med en stor fet, röd FÖRBJUDET-stämpel. På ett sätt är det lite mysigt att få äta lunch i den lilla personalmatsalen, på ett sätt är det hemskt att äta mat som ingen har någon aning om vad det är i.
Samtidigt som jag älskar att få börja om på nytt, ny klass, nya lärare, ny Moa är det jobbigt. Jag vill ha det säkrat runt omkring mig, jag vill veta att när jag kommer hem från skolan ska jag vara med folk, jag vill veta att jag efter middagen ska fara ut i Skelleftehamn och busa med en hel bunt med människor.
Samtidigt som jag är så sjukt jävla less på att vara sjuk, att tacka nej när folk bjuder mig på godsaker och sen säger "det finns frukt om du vill ha?". Samtidigt skäms jag för att jag inte är sjukare än vad jag är, att det finns folk som är sjukare. Att jag inte i varje inlägg måste skriva något som bevisar att jag mår dåligt.
Samtidigt som jag vill bli frisk vet jag inte hur, när eller varför.
Jag vill gråta ut hos min behandlare, men det hjälper inte. Jag måste sluta tänka efter så mycket, sen Marika frågade mig hur det var har jag känt efter alldeles för mycket. Hela veckan har jag haft alldeles för mycket tid att tänka, tänka på hur jag mår, tänka på mat, tänka på träning, tänka på vad jag vill göra med mitt liv. Det är inte bra för mig, jag skäms över att säga att något inte är bra för mig, jag vill vara en boxningspåse som tål allt och lite till.
Nej, usch vad mycket det här blev. Det blev jobbigt. Nästa vecka ska jag berätta för mina nya classmates att jag är sjuk, även om de säkert redan vet.

när jag tänker på new yorker i västerås tänker jag att lindex ligger i samma affär och har röda bhar med vita snöbollar hängande i

Det regnar och är grått ute. Jag är på myshumör. Mammas chef och henne familj ska komma hit och äta. Jag ska vara med Marika och Oscar. Min katt är galen. Jag har fettfläckar på min kofta. Jag funderar på vad jag ska berätta. Ska jag berätta min historia för er? Ska jag berätta om avdelningen? Ska jag berätta om vad jag tänker nu? Ska jag berätta om hur jag hade det för ett år sen? Ska jag berätta om mina regler här och nu? Ska jag berätta om vad jag tänker om framtiden? Jag vet inte.

jag interjuvade en tjej via telefon inne på h&m, här är resultatet!

Nästa "behandling/behandlingshem" på listan är Freja som ligger i Umeå!

Hur jobbar ni på Freja? Våran målsättning är att bryta destruktivt beteende och att stabilisera vikten. Behandlingen är inviduell, allas behandlingar ser olika ut. Vi jobbar också mycket med tankar och känslor samtidigt som vi jobbar med förändring. Sluta hetsäta och spy eller börja äta normalt. Om man inte är motiverad när man är på Freja måste man avbryta sin behandling!

Vad kan ni erbjuda för vård? Öppenvård och ett nytt dagvårdsprogram som är under uppbyggnad. Om man går i öppenvård får man b.la. träffa en sjukgymnast, en invidual kontakt, kanske gå i grupp eller matgrupp.

Hur är erat upplägg kring mat och ätande? Vårat fokus ligger på känslor och affekt, att behandlingen ska ha en röd tråd. Om man börjar jobba med känslor kommer det automatiskt bli lite lättare med maten. Vi tror också mycket på gruppterapi, så vi jobbar mycket i grupp.

Hur lång är en behandling? En dagvårdsbehandling är 10 veckor och en öppenvårdsbehandling är ungefär 6 månader, det kan växla lite från person till person.

Varför ligger er åldersgräns på 18 år? Går det att få komma till er fastän man är under 18 år? Freja tillhör vuxenpsykiatrin, det är därför den ligger på 18 år.

Hur många patienter har ni/år? I öppenvården ungefär 100 stycken på ett år.

Varför ska man vända sig till just er? Om man bor i Västerbotten eller Norrbotten är det ju självklart, både för att det tillhör landstinget och för att det är den närmaste specialistkliniken ovanför Dalaälven.

Känns det som om Freja kanske kan vara vad du behöver? Kolla in det här, och det här!

112, SOS, hjäääääälp! 911, akut!!!

Okej, som jag säkert har sagt några gånger nu - jag har ingen inspiration! Bloggtorka, jag har lite på lager, men det behövs lite mer eftertanke och lite mail fram och tillbaka/redigering av bilder. Jag vill ha inlägg att spruta ut heeeela tiden, så att de ligger och väntar så jag bara kan trycka på publicera och så får ni njuta av att glo på mitt vackra ansikte lite mer, ska nog göra klart de där inläggen så att ni får läsa dem någon gång imorgon...
Men tills dess; Vad vill ni läsa om? Vad ska jag öka på? Minska? Lägga till? Ta bort? Skulle bli jätteglad om ni orkade tänka efter lite och skriva ner vad ni vill läsa!
röda läppar i mah, kanske mer röda läppar?

och som vanligt älskar vi bilder där blixten slår fel, hur snyggt?

Helg alltså, skulle gissa att min kväll blir lika ohändelserik som de tidigare i veckan.. Äsch, jag får verkligen ta och hitta på något, ska och äta middag någonstans, tråkigt som satan, men jag ska cykla hem så fort jag har mat i magen. Har varit en sväng på stan, eller ja, vi stod och pratade på stan, interjuvade en tjej inne på H&M via telefon, busigt Moa.

Fannys skjorta från BikBok, linne från Gina Tricot, väskan är från H&M, leggingsen är.. hm... "second hand" fynd, ringarna är ett ihopplock från Glitter, Ur&Penn, H&M och egengjorda. Skorna ä från Skopunkten.

hehe, det kändes för pinsamt att lyssna på kung fu fighting, så jag bytte först till var är oskar? och sen till min favvolåt; bäbä vita lamm

Jag har precis, ja, rätt så exakt noll saker att göra. Noll. Det är aptråkigt! Nu lyssnar jag på "Kung Fu Fighting" på högsta volym med Filippa och hennes kompis. Moget. Har dessutom ingenting att blogga om, tråkigt värre ju!
10 saker jag skulle kunna göra;
♥ Sy något, vad?....
♥ Vara med någon, hehe har inga vänner.
♥ Skriva ett askalasbra blogginlägg, men jag har noll idéer...
♥ Ha myskväll, se film eller nått sånt. Jobbigt bara att jag har haft "myskväll" hela veckan hehe.
♥ Baka! Jaaa, det ska jag nog göra!
♥ Bada, men det är så långtråkigt...
♥ Låtsas att jag är en riktig fotograf och gå på fotografjakt
♥ Eller låtsas att jag kan redigera bilder och redigera någon vacker bild jag har tagit?
♥ Möjligtvis gå ut och gå i regnet, det är mysigt, men då vill jag ha musik, vilket inte existerar på min mobil...
♥ Bygga en pengamaskin, alternativt så en pengaplanta. Hmm, ska fundera på den!

jag beklagar... vad? jamen att någon har dött? hehe va, jag tyckte bara att det kändes kul att vara helt svartklädd idag!

Idag känns det som en bra dag, jag vet inte riktigt, antar att jag bara har haft trevligt idag i skolan! Träffade en tjej jag har varit inlagd med, eller ja, hejjade på, pratat lite med mina klasskamrater och fått mitt busskort! Hur mesigt är det inte att det känns lite tråkigt att det snart är helg, jag tycker helt plötsligt att det är helt okej att stiga upp halv sju för att fara till skolan - omvårdnads känns verkligen helt rätt! Kanoners!
Hur är det med dig idag?

och så kan man ju såklart klippa av dem till benvärmare, åh, jag skulle ha haft ett par trasiga leoleggings till!

kan du berätta en hemlis om dig själv, som du inte vill att alla ska veta? okej... hm... jag gillar köttbullar!

Åh, jag måste få berätta! Första skollunchen idag alltså. Det är så konsitigt, vad var det för mat... mexikanakryddad färsröra och ris tror jag? Både ris och köttfärs äter jag hemma, men just skollunchen, den är lite extra hemsk. Det är ett till steg att ta, men bara jag äter det kommer det jobbiga gå över, det vet jag. Och jag ska äta den, men det är så länge sen jag åt riktig skolmat, en riktig portion. Ungefär som när jag åt lagad mat för första gången på länge, ångesten då alltså! Nu är det väl inte värsta ångesten på länge, men det är som... Jag vet inte hur jag ska förklara, det här inlägget blir jätteluddigt, diffust. Jag och en vän som också var sjuk satt många timmar och smsade med varandra där vi skrev ner allt "äckligt" och "onyttigt" som det var i just skolmaten, vi hittade på att mattanterna hällde ner fett på flaska i soppan istället för vatten och blandade i socker i alla möjliga maträtter. Jag vet mycket, mycket väl att inget av det där är sant, men det ligger ändå och gnager i bakhuvudet. Jobbigt, men hallå, om jag inte utsätter mig för det kommer det aldrig att bli bättre ju!
Det har då blivit rätt bra, idag satt jag och pappa med en vaktmästare som jobbar på Balder i personalmatsalen, där det är tänkt att jag alltid ska äta. Det känns bra, den är liten och det är inte alls många som sitter där och äter, det blir väl jobbigt när de sätter sig vid vårat bord, men det får vara okej. Det måste vara okej.
Har du utmanat riktigt rejält på senaste tiden?

söta flickor, alltid söta!

min hårspray luktar rätt gott, det kan inte tävla med jordgubbshårspray, men gott luktar det!

Hur glad ser jag inte ut på bilderna? Bedååååårande! Men jag har inte tid! Bussen går om 2 minuter från ICA, 1,5 kilometer bort, så det är hög tid att ta på sig skorna och leta fram väskan! Höööööög tid!
Idag ska jag till Umeå, kommer inte hem förrens... 3 halv 4 tror jag. Hare kanoners!

Halsduk från Carlings, blus från H&M, byxor från Monki och pärlisar från Glitter

om min mamma fråga så bloggar jag inte, jag borstar mitt långa, ljuva hår.

I brist på annat berättar jag om min stora passion för majs. Jag äter majs på mackorna till frukosten, jag äter majs som enda frukt till melliset, jag har alltid majs i mina sallader och som tillbehör, alltid, och till kvällsfikat brukar jag ta ett glas majsjucie. Uuuuutsökt!
Hehe, hoppsan, min tunga blev svart! Nejmen, majs är sjukt gott! Majs+gröna äppelbitar+proviva är den bästa melliskombon!

Jag ska hoppa in i duschen nu, försöka få någon ordning på min lugg, sen sängen. Upp 07.27 imorgon för att färdas med buss till skolan 08.40. Klockan 13.30 ska jag vara hos min behandlare i Umeå, så det blir halvdag imorgon. Vad ska du göra imorgon?

världshistoriens, eller iallafall enbartmoas historias, sämsta inlägg!!!!

Ett tag var det tänkt att jag skulle få komma till något behandlingshem, men det finns inget i Norrland för oss under 18 och det är ju lång väntetid och så, istället hamnade jag på avdelningen och blev en långliggare. Men bara för att jag själv aldrig har varit på något behandlinghem betyder ju inte det att jag inte kan berätta om det! Jag har ringt och mailat runt lite, så jag tänkte ta dem en åt gången!
Eftersom jag för inte så länge sen pratade med Göran Carlsson på M.H.E kliniken så tänkte jag berätta lite om M.H.E. Och föresten, är det någon som har varit på M.H.E eller något annat behandlingshem och vill berätta lite?
källa
Hur jobbar ni på M.H.E kliniken? Behandlingen består i första hand av psykoterapi där de använder många olika metoder för att i slutändan få kontroll över sina problem. Läs mer här...

Vad kan ni erbjuda för vård? Öppenvård för de som bor nära Mora, i Dalarna. Det finns en slutenvårdsavdelning där man kan bli inlagd i intervaller, 5 dagar i veckan i 6 månader. Det gäller för hela landet.

Har ni någon åldersgräns? Över 14 år, men visst finns det undantagsfall.

Hur många patienter har ni/år? Ungefär 80 stycken.

Varför ska man söka sig till just er? På M.H.E jobbar de inte bara med att man ska äta och så, utan även med tankarna som kommer, med känslor och självförtroendet. De har även som "princip" att man får jobba med det man behöver, har man mycket tankar kring mat och vad det innehåller får man jobba med det och så.

Verkar M.H.E lockande? Checka in deras hemsida och läs vidare!

josef tyckte inte jag var en mogen gymnasieelev som skämtade om bajs och skrek "baaajsmoaaa" imorse... tragiskt men sant!

Jag har inte alls mycket att blogga om just nu, så jag tänkte återigen be er om en tjänst - vilka låtar peppas ni av? Vilka blir ni glada av? Vilka lyssnar ni på när ni mår dåligt och vill bli glada igen? Ni kommer kanske ihåg peppningslistan? Ni hittar den här, subscriba gärna! Men ja, alltså - till saken, den är lite kort än så länge, den behöver fyllas på! Och den är inte gjord för att jag ska lyssna på den, den är gjord för att vem som helst ska lyssna på den, så jag lägger dit varenda låt som du tycker är peppande!
om jag ler såhär, visst borde jag få en massa nya kompisar då?

jag har 3 låtar samtidigt på hjärnan, drug dealer girl, please pick me och hanna. jobbigt!

Börjar 11.10 idag, så en lång sovmorgon, men den skippade jag. Klev upp 08.00 efter att ha sovit sen typ... 10? halv11? Var supertrött igårkväll, rätt skönt ändå, att bara somna. Eller ja, hur ska man annars göra det?
Jaja, jag har väl inte så mycket att berätta, jag är jätterädd för att jag ska ha missuppfattat tiden och kommer alldeles för sent, men Mathilda åker med mig och pappa till stan, så isåfallär jag då inte ensam som kommer fel tid. Och föresten, ser mina kläder jättekonstiga ut? Det känns så, det ser som... tokigt ut! Och så kommer alla tro att jag alltid klär mig likadant, igår hade jag min göra secondhand jacka, halsduk och svarta byxor, men det ät tufft att härma sig själv!

kalla mig "flickan med den rosa pennan" fast föresten, moa funkar rätt bra också!

Jorå, jag är peppad till tusen på Omvårdnads! Klassen kan man ju diskutera, men de flesta verkar ju vettiga, nu gäller det bara att lära känna dem också haha. Nejmen, jag har söta lärare (hehe, skrev läsare först, det har jag också!) och det känns så kul att få bli undersköterska, lära sig, veta, de lät idag som om man får lära sig att sonda redan i ettan, min specialté! De har två salar som ser precis ut som på sjukan, och det känns helt superbra, är så glad att jag valde Omvårdnads. Eller ja, Vård och Omvårdnads Collage hehe. Kommer aldrig hitta, hittar knappt ut ur skolan nu, eller ur en ingång och går man där är det typ fem mil för att komma någonstans. Jobbigt.
Jag började med lite missflyt, en lärare skulle ringa pappa och prata om lunchen, ingen vet att jag är sjuk (eller de flesta vet säkert, men ingen lärare) och resten av dagen, när läraren fått veta såg hon på mig som om hon tyckte synd om mig. Men ja, nästa vecka kommer min ena behandlare och min BUP lärare ner för en EVK, då får hon ju veta mer. Jag ska inte bli en sån som folk tycker synd om!!!
Hur har din dag varit?

har så mycket att berätta men ingen bra bild, så snart mina kära vänner, snart!

Tänkte berätta om en stund lite mer om dagen, nu tänkte jag bara visa den fina skjortan jag fyndade på H&M idag. Det verkade som om de hade fått in lite nya skjortor, en enda 36a kvar, det vara bara att kliva in i provrummet och sen langa fram en hundring och så var den min. 99 spänn på H&M alltså, känns awesome!

det var ju meningen att jag skulle vara död av trötthet nu.... jag är nervöööööös!

varför är min 10åriga lillasyster jätteberoende av att sitta på youtube och söka på "sminkvloggar"?

Kul att jag tänkte gå på stan en tvärt, men det gick nästan inga bussar. 2½ timme på stan med Oscar och Sanna, drygt, men ändå rätt trevligt! Vad har du gjort idag?

det hände en grej som gjorde mig sjukt osäker på hur nya människor kommer ta "jag har en ätstörning"...

Jag tänker en massa just nu, och jag tänkte väl använda ett blogginlägg som mitt eget bollplank (haha, när det bara är jag som bollar, får inget tillbaka^^). Aja, om ett dygn sitter jag på Balderskolan, är så nervöööööös!
Hehe, jag är rätt busig, alla andra måste ju hålla på och vända tillbaka dygnet och de flesta kämpar med att stiga upp vid åtta-nio idag men misslyckas. Vet ni vad jag ska göra? Jag ska ta min sömnmedicin klockan åtta ikväll, då kommer jag vara död, jag menar verkligen stendöd klockan halv tio och kommer alltså inte orka sova så länge, smart va? Haha, det gäller att utnyttja sina tillgångar!

Idag ska jag, Marika och Oscar på stan haha. Klockan tolv öppnar CK och Vintergatan, klockan tolv ska vi vara i stan, busigt att det är typ... fjärde dagen i rad jag är på stan, hej fattiglapp någon?
Stackars Marika jobbar eftermiddag idag också, vilket betyder att jag ska ägna större delen av dagen till att duscha, packa ur någon väska och packa in saker jag tänker ha med första skoldagen. (Jag drömde att jag hade köpt en anteckningsbok, i drömmen överlevde jag inte utan den, hur ska det gå?...)

Och föresten, igår var det två år sen jag blev inlagd sist, 21 augusti 2008, en torsdag. Jag tänkte skriva ett sånt där inlägg "2 år senare och 15 kilo senare" men det kändes så konstigt att alltid använda inläggningsdatumen som milstolpar, har jag lust får jag väl sitta och jämföra bilder i min ensamhet, möjligtvis lite senare i min blogghistoria.

Igårkväll gjorde jag något lite random (kul att det enda ord jag kom på att fylla i korsordet efter "utan förvarning" var random) jag färgade håret. Mörk guldblond stod det, för i hårfärgningsvärlden är jag mörkblond/blond. Tokigt. Jaja, jag ser typ ingen skillnad, det glänser lite mer och är lite rödare, inget mer. Men äsch, jag är väl nöjd?
FÖRE i typ maj, hade ingen bättre bild höhö.
EFTER nu imorse, i pyjamas höhö.

den här sommaren har jag haft för mig en massa saker, försökte samla ihop allt i ett inlägg, det var svårt, men nja, kanske?

Först tänkte jag göra ett fint, stort collage av de finaste bilderna från sommaren -10, men jag var lite för lat och kör istället på vanliga bilder och tråkig text under, men hey, bättre än ingenting! Okej, jag tror det är jag, Marika och Oscar som tycker det är roligast att kolla på bildbomben från sommarlovet höhö.
Sommaren började väl sista veckan innan sommarlovet, alla nior från Örjansskolan for till Piteå på klassresa, badade, busade och bara mös! Jättetrevligt om man bortser från det väldig hemska och obehagliga slutet...
Veckan innan vandrade alla till Bergsbyn för att få äta glass, det var sjukt varmt och solig den dagen! Och trevligt!
På torsdagen innan sommarlovet hade vi avslutningsmiddag, det var hemskt trevligt! Dansade, fotade och dansade lite till. Usch vad jag kommer sakna alla nior!
Sa hejdå till världens bästa klass - 9C på Örjansskolan!
Jobbade 3 veckor på dagis, jättemysigt att få gosa med barn och dessutom tjäna pengar på det!
For på Skelleftefestivalen och åkte karuseller, såg The Ark och blev döv av musiken från Neverstore.
Tillbringade sjuuukt många timmar på Kallholmen med en eld och trevliga människor, badade faktiskt någon gång också..
..och badade ännu mer på en brygga i Kurjan bredvid den hemska dampfågeln...
Umgicks ungefär dygnet runt med världens bästa vänner!
Jag har dessutom sett ungefär femtusen filmer i husvagnen och tillbringat mycket tid halvt sovandes med Marika där.
3 av 3 kvällar var jag på Trästocks med Marika, absolut bästa kvällen var den andra när vi dansade till Pulpa tillsammans med Emma, Matilda, Cissi och någon random kille med snurrande skärp!
Shoppade som en tok så fort lönen kom... och fortsatte shoppa när den var slut...
Red världens finaste häst Goldfish och följde morfar på V75, jag börjar ju bli en riktig hästnörd!
Lisa kom och hälsade på ungefär samtidigt som jag la bort cykeln och plockade fram moppehjälmen istället. Hejdå benmuskler och att skjutsa 2 pers samtidigt och hej snålåka bakom Marika och Oscar!
Busade med Marika...
...busat till till med samma fina tjej!
Gått klädd i samma outfits hela sommaren; shorts, gladiatorer och ljusa småtransparanta linnen.
Och bara njutit av att ha haft världens bästa sommarlov!!

jag hatar när man tar bilderna med kameran felvänd och sen på bloggen blir bilden enorm bara för att man vill ha 600px

Har varit en tvärt på stan och bränt lite mer pengar, visar senare! Har dessutom lyckas se de preliminära klasslistorna för omvårdnadsprogrammet, jag är sugen på att byta klass, men jag vet inte riktigt... Hur ska jag göra? Jag lutar lite mer mot att byta faktiskt...

kan man bli frisk? del 2.

Nästa person till rakning är Göran Carlsson som jobbar på M.H.E kliniken. Tyvärr blir det nog inte så många mer "kan man bli frisk", de jag frågade har antigen fått barn, hamnat i en svacka eller inte svarat på sina mail, men snart komma nytt material om lite olika behandlingar!

Namn: Göran Carlsson
Ålder: 57
Gör: Är verksamhetschef på M.H.E kliniken i Mora
Kan du berätta lite kort om M.H.E? Kliniken öppnade för 20 år sen och tar emot tjejer och killar med ätstörningar och som har psykosomatiska sjukdomar, de som blir inlagda är bara de med ätstörningar.
Hur definerar du frisk?Man har inte längre några diagnoser, en fungerande kropp och tänker och uppför sig som en vanlig människa. De som är helt friska/fria har fått tillbaka självkänslan, det är många som säger att de är friska när de fortfarande har dålig självkänsla.
Kan man bli helt frisk? Ja, det är en myt att inte kunna bli fullt frisk. Många vågar inte gå fullt ut, de nöjer sig med att vara "som alla andra", men har då inte fått tillbaka självförtroendet och självkänslan.
Hur mågna patienter friskförklarar ni varje år? Ungefär 70-80 stycken varje år.
Har ni många patienter som efter friskförklaring kommer tillbaka nått år senare och är lika sjuka som när ni först träffade dem? Nej. Några som bara blev "friska på papperet" kan komma tillbaka, de andra klarar sig vanligen. Och så har vi uppföljning i ett år, så efter det är de allra flesta helt friska.
Vilket är ditt bästa knep för att bli fullt frisk? Det är mer än att bara äta, man måste jobba med självkänslan och lära sig tycka om sig själv.

men moa, du tog ju kort från skornas bättre sida, du skulle ha visat hur trasiga de är på insidan!

Tyvärr fanns det inga vita 38:or med högt skaft, men det kvittar bestämde jag mig för. Dags att testa något nytt! Köpte de till vänster (nää, de till höger fattaru väl?) förra hösten, augusti tror jag faktiskt. Jag hade inte rullstol iallafall, eller vänta, hade jag det? Äsch, det spelar ingen roll, jag köpte dem förra hösten och innan det hade jag haft ett par med tunn sula, så nu är det hög tid att prova något annat. Dessutom ser det ju nåååågot mer välvårdat och fräscht ut med vita istället för smutsgrå skor. Men lite för vita är de fortfarande, jag ska ut och hoppa i någon dammhög, kanske en vattenpöl om jag hittar!

brunettmoa, blondinbellas nya bff!

Idag har jag träffat människor. Mina behandlare, en gammal medpatient som är så fin, så fin! Och en av nattpersonalen från avdelningen. Och.... BLONDINBELLA! Japp, det är sant! Jag och mamma skulle gå på Bokia i Umeå och leta block och pennor och sånt där inför skolstarten och så ser jag en stor affisch där det står att Blondinbella är i butiken mellan 12-13 fredag den 20de.
Ni anar inte hur söt hon är! Precis som i BellaTyrashow, glad, öppen, vi pratade lite om inspiration till blogginlägg och så. Och världens finaste! Lite lik en Barbiedocka nästan, jättefina kläder, perfekt hår och bara allmänt jättesöt!
Jättesynd att jag inte tog något kort, det var verkligen en "once in a life time"!
Haha åh, så sjukt tufft att hon har pratat med mig! Självklart köpte jag hennes bok också, "Egoboost"

mitt hår ser ur som vilma.se-vilma, alltså inte vackert.

Jag är trött som ett as, kissnödig och har oformligt hår. Varför är Moa uppe nu tänker du säkert, jo, det ska jag berätta, jag ska till Umeå, klockan 10.00 har jag mitt första möte. Och så har pappa lovat morfar att ta med sig en släp, så bilresan kommer ta mycket längre tid. Jobbigt liv Moa, jobbigt liv. Som tur är har jag en timme på stan sen, när mötena är klara, och så ska jag packa med en kudde och en filt så att jag kan sooooova. Helt plötsligt blev allt överlevnadsbart?

Jag och Oscar hade det trevligt igårkväll, vi satt vid datorn och lyssnade på dålig musik (Miley Cyrus, Vikingarna och Smurfarna) camade med fina Lisa och kolla bloggar. Och halvt somnade sittandes. Det är mysigt.
Jaja, slutsvammlat, ha en kanonbra dag!

sött moa. ännu en kväll med marika på kurjan, vill ha varma kvällar!

livet är kul. jag vill leva. jag vill utnyttja livet till 150%!

Jag hade en sjukt trevlig dag idag, verkligen! Shoppade med Marika och Oscar, frös som tusan när vi körde moppe till stan, nu har jag dragit på mig halsduken haha. Vi träffade Albin och Nicke vid busstationen, mötte upp de andra inne på Fort Nocks. Gissa vem som kom tvåa båda gångerna vi körde? MOA! Hehe, jag äger!
Det var megaroligt att springa omkring i mörkret, se ens lagkamrater springa in i väggar och skjuta ner allt som lös.
Vet ni vad som är supermysigt? När man kör ett helt gäng moppar, jag älskar det haha.
enda bilden som togs idag, mina vänner nicke och albin är glada på dallas

jahapp, bilbanan är lagad, vem vill komma hit och köra lite?

jag fick en bilbana av min far när jag var några månader gammal, nu, för några minuter sen, rasade den sönder

Det känns som om klockan är åtta på morgonen och skolan börjar om 20 min. Så är det inte. Klockan är nästan halv 12 och jag har sagt att jag ska vara klar om en kvart. Undra hur jag tänkte. Jag har pyjamas och nyss ätit frukost. Innan tolv ska jag sitta på en moppe påväg in till stan, påklädd, nyäten, sminkad och fixat hår. Bråttom. Jättebråttom. Ska som sagt spela Laserdome med en massa roliga människor, kommer väl hem lagom till middagen, så jag uppdaterar då. Jag funderar på att ta med mig kameran. Jag tror jag ska göra det faktiskt!
Ha en bra dag!

finns det ett rekord i att skriva flest treords meningar har jag just slagit det

Jag har världens finaste vänner!
Jag har haft en kalasasawesome kväll! Var i stallet lite med Stina, busade med Hugo, såg Precious, drog till Marika, bakade kladdkaka hos Oscar, pratade i 3 timmar med mina bästa vänner. Var sugen på att gråta. Är övertygad om att jag har de bästa vännerna som går att hitta! Moppar till stan imorgon där jag ska slösa pengar, dagen innan barnbidraget kommer. Smart. Ska spela Laserdome med massa roliga filurer. Jag är glad som tusan. Jag vill inte väga 29 kilo. Jag nördar "Suddenly I see". Jag borde sova. Jag borde vända tillbaka på dygnet. Jag vill leva!!!!

la-la-la-la - look of t-t-today

Jag drar till Stina nu, ska äta både middag och kvällsfika där. Busigt. Utmanande. Jag fixar det!

Skjorta från Åhlens, linne från Gina Tricot, väska från Accent, jeansleggings från Vero Moda och skor från Din Sko.

jag har tigerrandiga fötter + en enorm uppsvälld tå och ett stort blåmärke

Okej - ny dag, ny möjligheter!
Har nyss dampat loss på Internet Explorer som bestämde sig för att en header inte räckte - det ska vara två! Och så vill den så gärna att min footer ska vara sne. Jag fattar inte vad som är felet med min(a) head(ra)r, så jag tror jag ger upp, eller så försöker jag igen imorgon när jag orkar, det kändes så drygt att sitta och pilla med Internet Explorer, Google Chrome♥♥♥
Ska iallafall, på riktigt idag, dammsuga mitt rum, cykla till Marika och hämta min mobil som jag glömde där igår, så typiskt mig! Vet inte riktigt när jag vågar fara dit, hur länge brukar Johan sova? Fara hem till Stina ska jag också göra, vi ska se Precious! Och så röja runt i Skehamn ikväll, Marika är ledig imorgon haha, äntligen! Om jag har tid och orkar ska jag också försöka fixa ihop några inlägg, jag har typ 4 eller 5 på G, men alla behöver lite redigering och ska mailas iväg till folk som ska få godkänna och så. Jaja, det är ingen brådska!

bara jag inte somnar mitt i musiken igen....

FINALLY!! Designen är här, med lite hjälp av Lydia, tack igen!
Hiss? Diss?
Hojta till om ni ser något knaisgt eller tokigt, eller om det saknas något så ska jag försöka fixa till det!

Ikväll har jag varit hos Marika, och på Ica Maxi och köpt hårfärg och Marika, nu är jag ordentligen trött och ska nog smälla igen datorn snart, när låter är slut faktiskt. Sov gott!

hur att göra en roligare bustier

Lat eller okreativ? Det finns finfina turkosa och rosa bustiers från H&M, för bara en femtilapp! Easypeasy att beställa på H&M shop online här!

pappa: sätt igång bilddatorn!!!

Jag förstår mig inte riktigt på vädergudarna, igår var det svinkallt - 7 grader, vilket betydde vantar men ändå frysa. Drog hem till Fia, och när vi steg utanför porten var det bara att dra ner visiret på moppehjälmen för att inte förfrysa kinderna! Typ...
Idag då? Sol, hyffsat varmt - vad ska man tro, är det höstväder eller är det fortfarande sommar?
Har iallafall varit duktig och plockat en massa vinbär, nu ligger det 6 liter i en storbunke som tydligen ska bli saft. Jag vill ha jordgubbssaft!!! Hemmagjord, med lite frön och sånt kvar, gott! Jobbigt att jag skäms för att jag tycker något är gott, ännu mer pinsamt eftersom det är något som länge har varit "förbjudet" hos mig.

Jaja, ska nog skicka iväg ett mail till någon duktig bloggdesignare som kan hjälpa mig med min design, så att den faktiskt kommer upp! Sen ska jag fortsätta med Annas, tror iförsig inte att det blir idag. Idag har jag tänkt dammsuga bort alla mina dammråttor, träffa Marika och Oscar, duscha, sy en liten sak och kanske plocka lite mer bär. Vad ska du göra idag?

pinsamt att jag lyckades fota de jag plockade förra veckan - de frysta

marika gäspar bredvid mig, samtidigt som hon och oscar säger att jag bloggar sakta

16 augusti. 23 augusti, om 7 dagar börjar gymnasiet. Eller ja, jag har kommit hem nu och upplevt en massa nya saker, träffat nya människor och fått en massa info. Läääääskigt! Men ändå kul. Och jobbigt. Och ändå längtar jag. Jobbigt att stiga upp på morgonen och lägga sig på kvällen, jag har ungefär 5000 saker jag vill hinna göra innan sommarlovet tar slut, otur att 4998 saker inkluderar Oscar och Marika, Marika har bara en ledig dag kvar. Jobbigt.
Och superläskigt att inte hitta någonstans, att inte känna så många. Men ändå - jag vill inte känna många! Jag har väl två, tre stycken som jag vill hamna i samma klass som, två av dem känner jag knappt, men de verkar trevliga! Jag vill på nått sätt börja om, en nystart. Samtidigt som jag måste berätta att jag är sjuk, jag vill det. Eller vill och vill, jag vill inte vara en sån som inte berättar, låtsas att jag har feber när jag egentligen är i Umeå.
Men vad ska jag ha på mig??? Jag har seriöst ingen aning, jag kan inte ha mina vita tygskor, då kommer jag se fattig ut. Om jag har min fina vita blus från H&M tror folk att jag är en strippa, mina fina svarta leggings med skinnlappar kan jag inte heller ha, eftersom de är så nötta - folk kommer tro att jag är en fattiglapp. Men om jag har något som är för genomtänkt blir det inte heller bra, och jag kan inte toppa min garderob, eftersom jag inte kommer klå det dagen efter haha. Hjälp mig, vad ska jag ha första dagen?
hur söta?

wonderbart!

Mysigt, busigt och kul har jag haft det hos farmor och farfar ute i Boviken. Spelat Gardengolf, löst korsord, läst Allers, ätit sommarvåfflor, solat lite, vadat i havet, spiggat, spelat fotboll med Filippa och sparkat in lilltån i hennes häl så att tån svullit upp och fått sig ett blåmärke, somnat till en film med hörlurar på osv osv osv.
Avslappnad och utan regler och tvång, det är så skönt!
Nu är jag däremot jättepeppad på en fullproppad vecka, vet väl inte riktigt vad som ska göras i veckan men... Stan med Stina, Laserdome med några vänner, stan med Marika, Umeå på fredag, välja kläder till första skoldagen och... plocka bär!

pinsamt att jag inte har bloggat förrän.nu

Just nu gör jag mig klar. Att blogga ingår i mitt "göra-sig-klar". Jag ska till min farmor och farfar i Boviken, sola, bada och äta våfflor. Och sova över. Vet inte hur pepp jag är på det, men jag fick iallafall ta med mig datorn att se film på. Aaaaawesome! Blogga går inte, eftersom min söta farmoder och farfader inte har Internet, så vi hörs imorgon!

Igårkväll hade jag det riktigt mysigt, vi var ett helt gäng (jag, Marika, Oscar, Albin, Viktor, Nicke, Emil, Elina, Sanna, Fia, Sanna) som spelade fotboll, letade stjärnfall och sen pratade i husvagnen.

detta skulle ha publicerats imorse.


någon snäll själ som vill hjälpa mig med det sista i nya designen?

Hemma och nyäten nu då. Eller ja, kom väl hem för en timme sen, inlägget har legat och väntat medans jag har läst ikapp bloggar, finns det något bättre än att ha 30 nya inlägg på bloglovin'? Och när det sen ploppar upp 5 nya en gång i kvarten ungefär, lovely!
Fina Nano blev stryken så istället pratade jag med Stina och lekte lite med hennes lilla son Hugo, ikväll blir det, som vanligt, Marika och Oscar. Jag och Oscar hade pratat om att moppa in till Stackis ikväll, får se om det blir av. Vad ska du göra ikväll?

har äntligen kommit på vad felet med bilderna jag tog sist på travet är, får väl försöka mer nu!

Hehe, bråttom som tusan. 10:30 ringer morfar och säger att jag har en timme på mig. 10:40 stiger jag upp. 11:20 sitter jag och bloggar, halvnaken. Streeeessigt! Men kul. Hellre stressigt än att inte har något att göra!
Aja, Stina och Chrilles fina häst Nano ska springa idag, det är V75 här i Skellefteå, så det är lite bättre hästar, lite mer folk, lite mer... Haha, hinner inte komma på något mer att skriva, ni får ha en kanondag!

är nova en blond, oreange eller en röd katt?

Ni anar inte hur arg jag blev när jag kom hem och såg att så gott som ingen var inne på msn, inte på facebook eller så, och så kollar jag på klockan: kvart i två. Brukar folk sova då?
Är det någon som blir förvånad när jag berättar att kvällen har tillbringats med Marika och Oscar? Vi tänkte bada, men det var sjukt kallt så vi hyrde någon helt sjuk film på Alba. La oss och lekte hippies, d.v.s. tog fram filtar och låg och kollade på stjärnorna, mysigt!
Imorgon har jag fått äran att följa morfar på v75, så bloggningen kommer nog inte ligga på topp, men det har ni väl klarat er igenom förr?

hur blev den lillalilla bilden så stor?

Nu: solen!

det heter myrorna, inte myrornas. och när vi ändå håller på, jc är en affär, ck är en galleria

Mobbade ungar som vi är, jag, Marika och Oscar moppade vi runt i Skelleftehamn för att leta någon att vara med. Det slutade i att vi såg 17 again i min husvagn.
Och i förrgår, det berättade jag aldrig om, vi var ett helt gäng som var hos Emelie och såg film, lekte med Oden och försökte putta ner varandra nerför bryggan, det var sjukt trevligt!
Har ni tänkt på en sak? Vem kan man kalla för sina vänner? I min värld finns det några olika "stadier". Man vet vem det är, man känner den, man är vänner eller så är det ens bästa vänner. Första och andra är ju rätt självklara, om man vet vem det är vet man vad den heter, kanske vem den har varit tillsammans med och möjligtvis vad dennes blogg heter, man hälsar inte när man ses på stan och man är inte vänner på fejjan. Om man känner någon hälsar man på stan, man vet vars den bor och man är vänner på facebook, man är med den lite då och då, oftast i större gäng. Men sen då? Om man är vänner, vad är det då? Jag har ingen aning, jag vet inte vem jag kan kalla vän, folk som man är med regelbundet? Folk man vet något om, t.ex. hur det ser ut i deras hus, om den har några syskon och hur den är som person? Bästa vänner är ju också himla simpelt, mina bästa vänner är Marika och Oscar. Och ja, vi behöver nya vänner, eller nej, inte nya, bara fler. För vad gör vi på kvällarna? Letar folk att vara med, sjukt desperat, men i slutändan blir det trevligt.
Så hjälp mig, hur kännetecknar man en vän?
varför har jag bara sjukt smickrande och vackra bilder på mig själv?

kanske dags för en liten uppdatering om vad jag gör på dagarna?

Tänk så dubbelt det är det där med kläder. Jag älskar allt som ha med kläder och sånt att göra, verkligen älskar! Jag och Marika har stenkoll på vad som finns i affärerna, vi pratar ofta i termer som "den där som fanns på H&M i våras" eller "kommer du inte ihåg, 199 kronor på Gina?". H&M's lilla flik Nyheter på hemsidan är inte nyheter för mig så länge, kolla inte varje dag, och Bikboks hemsida ligger bland mina topp 10 mest besökta - bloggen, bloglovin, fejjan, bloggmailen, bloggsvar, Marikas blogg, lookbook och så Bikbok.
Gina kollar jag, Lindex, nelly.com ibland, lite tradera om jag har tid, vad kollar jag mer? Modebloggar, vad är bättre än att sitta och bläddra bland underbar outfits och bloggarens senaste shoppingfynd? Och så lookbook då. Älskar det. Hatar det. Hittar inspiration. Både till fina outfits, och för att hata min kropp lite till. Där är haken. 98% av de som lägger upp sina outfits på lookbook.nu är modellsmala/undernärda.
På samma sätt som att det är sjukt bra att jag tycker om kläder så pass mycket att jag hellre har på mig snygga shorts än några äckliga sunkbyxor för att jag skäms så mycket för min kropp som att det är mer "okej" att dömma folks utseende. Bara visa bilder när man är ren, fräsch och snygg.
Är ni förvånade när jag skriver att detta inlägg inte har någon egentlig mening? Bara det att kläder är min passion samtidigt som det då och då får mig att bli lite sjukare...
lookbook.nu

jag visst inte att man kunde känna såhär starkt för en...kofta

Marika och Oscar sitter vid mitt matbord just nu, vi lyssnar på musik, pratar om hår och jag har nyss fikat. Jag har ingen aning om vad vi ska göra sen, något kul förhoppningsvis.
Haha jag är på jätteudda humör, på pepphumör! Jag vill peppa alla på en gång justjust nu samtidigt som jag bara vill skita i mitt mående. Udda känsla. Eller, haha, känns som det är så ofta, men nu är det som tydligt, som om jag har skrivit ner något som tidigare har varit luddigt. Så känns det. Och det är ju precis det jag just gör haha. Mobbat.

Koftan från JC, linnet från Gina Tricot, skärpet är också från JC, chinosen är från Carlings och mina fina gladiatorer är från Euro Sko.

frågestund, hela tiden!

Jag har inte förberett några bilder eller något speciellt att blogga om, så jag tänkte att ni ska få bomba mig med frågor, det var länge sen det kom in någon ny fråga, för visst vet ni att jag alltid har en pågående frågestund i menyn? Klicka HÄR eller kolla igenom menyn och skriv en liten fråga, svarar alltid! Har du en fråga på lager som är lite för personlig? Maila mig då! [email protected], även på mailen svarar jag alltid!

...men det enda som klår nyrakade ben är ett sprillans nytt gossedjur!



Jag drar till Emelie alldeles strax, hon har nystädat hus och sa att vi kunde dra ihop lite människor och typ se film. Så om ni har riktigt tur och finns på någon av de berömda kontaktlistorna; skaffa inte för mycket att göra ikväll!
Egentligen hatar jag att säga sånt här, för det blir så pinsamt om det inte blir av, komma hem och hitta på någon dålig ursäkt att skriva på bloggen haha.

Bild 1: Gammal tubtopp från H&M, shorts från Bikbok, väskan fick jag med Veckorevyn, skorna är från Euro Sko och katten finns enbart att köpa hos familjen Eriksson, och hon är inte till salu!

Bild 2: Nykoftan från JC, linne från Gina Tricot, jeansleggings från Vero Moda, några ringar och skor från Skopunkten.

finns det något jobbigare än att måsta raka sina stubbiga ben?

Njaa, roligare har jag haft. Bjuröklubb var ingen hit direkt, visst, det var trevligt att läsa SOLO och så, men sola? Haha, vad tänkte du med?

Jag vill ju som sagt jobba med ätstörningar, helst öppna ett nytt behandlingshem i Norrland, men har ni tänkt så mycket man måste kunna för att bli en bra behandlare? Jag sitter väl med den bästa faktan man kan ha - att ha upplevt det själv, men tänk så mycket man måste kunna! Olika behandlingsmetoder, näringsinnehåll, mediciner och biverkningar, olika "bli smal" påståenden, och massa dieter för att kunna se och veta när patienten gör något sjukt. Jag har/hade massa knep som ingen såg, det var sjukt utifrån och in men det är svårt att upptäcka när man inte vet. Och när man sitter och disskuterar om mat, träning eller så, då måste man ju ha argument som är sanning! Jag tycker det känns kalaskul att lära sig sånt, men frågan är - kommer jag bli sjukare av det? Nog för att det kanske är ett tag bort, men ändå!

varför är det så kul att klösa upp sårskorpor?

Två saker lärde jag mig igårkväll;
1. Innan man hoppar på moppen och börjar köra till en annan by(? samhälle?) ska man ha någon att få komma in hos. Vi körde mot Stackis för att hitta någon att vara med, jag, Marika och Oscar hade så tråkigt! Emelie städade så där fick vi inte komma in, Matte skulle sova och Adam, Gustav och Emil bastade. Det slutade med att vi stod utanför Emelie och pratade i typ en timme, svinkallt!
2. Det är inte varmt att åka moppe. Aldrig. Och det är okej att ha vantar, halsduk och stängd jacka en kall augustikväll. Kom ihåg det nu!
Och föresten, en tredje grej; Det går inte att sova med tjocksockar!

Annars då? Jorå, jag trodde att jag skulle förlora min trilla-med-moppen-oskuld igår. När jag och Marika var i stan med moppen blev det lite tokigt och det var läskigt som tusan att hålla på och byta filer, köra på enkelriktade vägar och en massa trafikljus. På Kallholmen gjorde jag en tabbe och satte ner foten=varken moppen eller Marika tyckte det var kul. Och så när vi körde hem från Stackis, det var kolsvart (jag visste inte ens att det kunde bli kolsvart en sommarnatt i Norrland?) och dimmigt. Och kallt.

Idag ska jag och den lilla familj jag har kvar (mamma, pappa, Fanny och Josef) fara och "bada" vars vi nu skulle, och så ska jag ringa morfar och fråga om jag får följa han på V75 på lördag, ingen vill följa mig... Och ikväll blir det att vara hos Emelie, tror vi skulle försöka dra ihop ett gäng och ses där. Blir nog trevligt!

marika, jag och lisa i bovikenbadet i...fredags?

detta är vad jag längtar efter i höst

(och ja, det är helt sant att jag längtar som en tok efter min tandställning! typ....)

cognasbrun, kaffebrun, kaffelattebrun, brunettbrun, guldbrun, konjaksbrun?

En finfin kofta rikare, härligt brun, som... jag vet inte... krämig brunröd? Med fina guldknappar. Helnöjd är jag, 10 tummar upp! Det är jättestor chans att ni som träffar mig ikväll kommer se mig i den här fina koftan, haha åh, jag känner att jag inte vill sluta prata om den, så fin är den!
Tror jag har en idé om hur jag vill gå klädd i höst också, tror jag ska klippa ihop något fint och visa er faktiskt!
Tänkte inte vara långrandig, jag ska hjälpa mamma och grädda några våfflor nu, vad har du gjort idag?

äpple+jordgubbs proviva är ingen bra kombo!

Jag och Marika moppar in till stan alldeles strax, äntligen säger jag bara! Nästan varenda gång vi far på stan missar vi bussarna vi ska ta, både dit och hem, nu tror jag till och med att det går fortare att moppa från stan än ta bussen ut till Skehamn!
Har egentligen inga pengar att shoppa för, men jag tänkte låna lite pengar av mig själv, de pengar jag tjänade som jag skulle spara, det är ju roligare att shoppa för!

Jackan är från H&M, mammas gamla, linnet är från Gina Tricot, byxorna är från Monki och skorna från nelly.com. Väskan är från Accent och den fina halsduken som ligger i är från Cubus, funderar på om jag ska ta den eller inte? Sen har jag också det fina halsbandet som är mammas och tre ringar, en från H&M, en från Myrorna och en som helt plötsligt låg i min ringlåda!

i'm the scatman!!! typ..

Jag och Marika bestämde oss för skabbdag idag, mjukisbrallor, tjocktröja och fixat hår. Måste ju jämna ut allt det skabbiga med fixat hår! Tyvärr dampade mina lockar loss och bestämde sig för att köra Emmys specalité, halvt lockigt, halvt rakt. (Hon hade varit hos frissan och frisören var så fascinerad över hennes lockiga hår att när hon klev ut från salongen hade hon plattat halva håret men låtit den andra sidan vara lockig).
Nu tuggar vi tuggummi och ska strax moppa vidare till Emelies place, blir nog gulligt. Eller partykul. Möjligtvis djungelroligt. Undra varför jag är så road av att hitta på konstiga ord?
Är inte jag och Marika typ hur söta som helst?

vad är motsattsen till berg då? "jag är ett berg - jag är en dal?"

Mindfulness och medveten närvaro har aldrig varit min grej. Jag har ratat det, sagt nej utan att testa under mina månader på avdelningen. Sagt nej mest bara för att jag var rädd för att bli frisk. Någon gång har jag flaggat om att det är jobbigt, kom och gör en övning med mig, men så fort det blivit bättre hatade jag det igen. Förra hösten gav jag det en ärlig chans. Testade Berg-Stabil för att kunna somna och sova hela natten. Det är enkelt, det gäller bara att komma ihåg att göra den!
Har letat efter hela berättelsen, för det är faktiskt ett helt A4:a där det står precis hur man ska göra, men jag hittar det inte så jag tänkte istället köra light versionen, som jag gjorde innan jag skulle somna.
1. Blunda och försök slappna av i hela kroppen, om det är svårt att sitta upp går det ju kalasbra att ligga ner!
2. Andas in och säg tyst till dig själv; jag är ett berg.
3 Andas ut och säg tyst till dig själv; jag är stabil.
4. Upprepa några gånger, till du känner dig helt avslappnad och lugn.
Easypeasy! Körde den idag innan jag skulle ringa ett samtal, hatar att prata i telefon, tyvärr kan jag aldrig hålla koll på om jag andas in eller ut så jag tänker alltid "andas in, jag är ett berg - andas ut, jag är stabil".
Du behöver inte bara göra den här när du inte kan sova, det funkar till det mesta!
- När du har ångest och oro och måste sakta ner andningen.
- För att somna och sova djupt.
- Om du är nervös.
- För att känna dig typ harmonisk.

Måste få förklara rubriken också, det var en kille på avdelningen som just var färdig behandlings assisten som inte fattade Berg-Stabil, jätteroligt när det hände!
fattar inte att jag publicerar en bild när jag är ofixad och har mjukisbrallor x3?

ska göra något riktigt läskigt idag också...

Det är pissväder ute och det känns som söndag, alltså ska jag ligga under täcket hela dagen (tills Marika slutar, eller till middagen) och pyssla med bilder, bloggen och trycka på bloglovin's uppdateraknapp, en rätt mysig dag alltså. Tror jag ska försöka få ihop ett litet collage om hur jag vill klä mig i höst, men jag är så dålig på collage och dessutom vet jag inte vad jag vill ha på mig i höst! Dålig kombo, men det ska vi nog kunna lösa! Ska försöka fota till ännu en ny header, jaaa, det ska jag göra nu kom jag på! Kul! Det betyder att designen nog kommer upp inom en snar framtid, eftersom det är det sista som saknas, tror jag...
Det var en sjukt bra lösning på pissväder=skabbkläder men jag är sugen på lockar i håret, alltså är det "okej" att fixa till sig lite! Smart Moa!
Nu på morgonen hade jag en traumatisk upplevelse, mamma och Filippa kom och väckte mig, Filippa sjöng Jaa må hon leva, ja må hon leva... jag var helt säker på att jag fyllde år och när jag öppnade ögonen kom jag på att det bara är augusti, tragiskt! Fanny som också sover på övervåningen berättade att hon hade fått lite panik när hon kom på att hon inte hade köpt något åt mig, haha!
pepparkaksbak nu på morgonen också, tidigt säger ni, ovanligt sent säger jag! i det erikssonska huset brukar årets första bak vara i.. februari och sommarens första i juni!

tänk så rädd man kan bli för sig själv...

Here you go - videobloggen! Snackar en massa skit och skämmer ut mig, men jag bryr mig inte så hårt, jag skämmer alltid ut mig! Säger tokiga saker, gör konstiga saker och berättar konstiga saker, men det är sån jag är - konstig och tokig! Har föresten lite random bestämt mig för att bli en sån där som har bra kontakt med alla, eller ja... en som inte är blyg och har vänner lite överallt, börjar med att rensa msn-listan, äru pepp på att msna lite med mig? Skriv en kommentar så lägger jag till dig!
Sovgott sötnosar!

melon är godare att äta med bestick

Usel bloggning, nästan ett helt dygn sen jag bloggade! Pinsamt... Men jag har lite att skylla på, 1. Jag halvt somnade hos Marika igårkväll, orkade knappt tvätta bort sminket. 2. Det åskade imorse. 3. Jag har varit på stan.
Hittade femhundra saker som jag provade och ville ta med mig hem, men det får vänta tills jag går med Marika, jag kan inte shoppa utan henne! Ska försöka få till videobloggen nu också, och så hade jag ju lovat att den nya bloggdesignen skulle komma upp, får pilla på den också. Och självklart hänga med Marika ikväll. Vad ska du göra?

Jackan är mammas och från H&M, halsbandet är också mammas, linnet är från Gina Tricot, jeansleggingsen från Vero Moda, favvoväskan är från Myrorna och skorna från Skopunkten

vloggen kommer imorgon, nu far jag till marikas kusiner!

150 kronor kostar det här fina linnet från Monki. Jättehärlig röd färg, djup armurringning och lagom transperant.
Såg det på Monki i Luleå när vi var där (när var jag där?) fast då fanns det bara i XL. Tror ni jag har turen att hitta det på Monki i Umeå? Det tror inte jag... Jag vet inte ens om det är värt att slösa pengar på? Det känns som ett sommarlinne, tror ni det går att använda i höst? Till vad? Kanske med en svart bustier, svart cirkelhalsduk och svarta snortighta byxor? Skinnjacka och en basker kanske?

Tänkte på en sak nu när jag drog på lite extra mascara, tänk så tokigt, för ett år sen, två kanske skulle jag ha skrattat ihjäl mig om Marika kom med en väska hem till mig, eller ens när vi skulle fara någonstans. Det man skulle ha med sig hade man i fickorna. Mobilen, pengarna och läppsylet. Idag överlever jag knappt utan en väska på armen, vars ska jag annars ha mobilen, börsen och nyckeln? Och jag tycker inte det är konstigt att dra på ett extra lager mascara innan jag far någonstans, även om det bara är hem till Oscar på kvällen. Tokigt, eller hur?

idag tycker jag rätt mycket om mitt hår, fastän det är otvättat

Lillasyster sitter och ser på Centralskolan, alltså hur kul är det inte? Sök på Centralskolan på Youtube, hur många gånger har jag sett det?... 5 kanske, varenda gång, jag menar varenda gång skrattar jag högt!
Det är rätt skönt ute, både Marika och Oscar jobbar eftermiddag, ska följa mamma till Ica Maxi och sen kanske tigga skjuts ut till Kajutan, jag har ändå inget bättre för mig. Ska kanske spela in en videoblogg idag, om jag hinner och orkar. För vet ni? Det är sommarlov, och jag har inte tänkt göra något som är tråkigt eller jobbigt. Jag vill inte dammsuga mitt rum, så jag väntar med det tills jag måste. Jag borde tömma min sopkorg också, men det tycker jag inte heller är så kul, så det får också vänta.

Den svarta tröjan är från BikBok, kjolen är från H&M och skorna är fortfarande från EuroSko. Har även en ring från H&M, jag borde verkligen köpa några nya, eller jag borde köpa några nya mässingfärgade, jag har två stycken men de passar inte tillsammans och jag hatar att blanda mässing och silver, kanske guldringar hade varit något?

hej, hello, hola, chao, tja, tjena, tjabba, hallå, hi, bonjour, بینمت

Åh vad mysigt jag har det, halv2 på natten. Lyssnar på bra musik, har just bytt om till pyjamas (okej, tagit av mig kläderna) och tvättat bort sminket. Med en konstig boll på huvudet och min fina nalle Freja bredvid mig i sängen. Datorn är fastkedjad vid uttaget för att fylla batteriet med ny ström och det kommer inte alls ofta in nya inlägg på bloglovin' vilket kan kännas tråkigt, men det går ingen nöd på mig, än!

Vet ni vad som hade varit jätteroligt? Om alla, då menar jag verkligen alla som läser detta inlägg kommenterar. Det känns smått omöjligt, men -hey- kan kan man alltid! Ni behöver inte skriva något långt, räcker med ett hej, har ni inte lust behöver ni inte ens skriva namn, ni får vara hur anonyma som helst! Det skulle faktiskt vara ett jätteroligt expriment! Så nu alla söta läsare, kommentera detta inlägg, skriv något meningslöst eller något jätteviktigt, eller bara hej!

marika, jag och lisa i boviken idag, hur söta som helst - right?

det är en mygga som går på vårat fönster

Jag, Marika och Oscar tog varsitt "idag väljer jag att vara"-kort. Idag så väljer jag att känna mig vacker. Hehe, oj, tänkte jag. Vet ni hur jag gör då? Då sätter jag på mig fina underkläder, matchande. Sen sprutar jag på lite parfym och väljer kläder noga. Fixar håret och sminkar mig riktigt noga. Jag vet väl inte om jag känner mig vacker, men jag känner mig fräschare! Det är mitt lilla tips när man bara vill dra täcket över huvudet, kliv upp och gör allt noga!

Lisa for hem kring halv4, innan dess hann vi vara både på Kallholmen, i Haratjärn och i Boviken. Moppe♥
Ikväll blir det att ha myskväll hos Marika, varken hon eller Oscar har ätit godis på länge, så de ska fira att... de jobbar förmiddag imorgon och jag ska se film. Typ.

Min fina blus är från H&M, shortsen är från Bikbok och om ni mot förmodan ser min bh är den från H&M, och så silverpluppar från Glitter.

jag borstar tänderna just nu, och är osocial

Jorå, jag utlovade dålig uppdatering och varsågod, det fick ni!
Jag hade då en jättetrevlig dag igår, var i stallet och myste med hästarna (myste, mös?) och sen for jag och Lisa på Kajutan bland en massa räkmackeälskare.
Tog en rundtur på moppe runt Skelleftehamn, jag tror vi fick det att verka större än det är, vi var ju absolut tvungna att visa kyrkan, Storgrundet, Kallholmen och Tempo, vem vill missa det liksom?
Nu bär det av mot Kallholmen för att sola litegrann, ingen aning om hur varmt det är - men det är säkert skönt!
sundgrunsbron, hemskt... vacker?
bildkälla

sudda, sudda bort din sura min, munnen den ska skratta och va' glad!

Tänk vad humöret kan svänga, från att vara så glad och tänka att "gud vad bra att jag älskar kläder, annars skulle jag nog vara en eskimå som inte hade solat en endaste del av kroppen" till att vara gråtfärdig och fundera ut sätt att forma om kroppen som jag vill ha den. Men det har gått över. En kommentar av flera hundra, det säger inte ett dugg. (Peppning till mig själv).
Vågens horoskop i Norran idag; Du ser ut att få en bra dag, blablablabla. Det är precis vad jag kommer ha! Ska fara till Stina nu efter lunch och pyssla om hästarna, sen kommer världens finaste Lisa hit och stannar till imorgon, så uppdateringen blir nog inte på topp, men jag och Marikas policy är ju att bloggen inte ska vara död bara för att vi är med varandra!
Nervös är jag också, Marika gör moppeprovet om en och en halv timme, lycka till!

är jag inte typ den sötaste du känner? iallafall när jag är nybadad och kisar som en tok!

våga! våga säga emot, våga göra tvärtom, våga gör annars!

Om att utmana. Hur ska man kunna bli frisk utan att utmana? Hur ska du våga äta den där pizzabiten eller feta såsen eller vad det nu är om du aldrig vågar testa? För det kommer inte komma av sig själv. Den kommer inte bara ligga där i din mage utan att du har fått kämpa lite för det. Konstigt att kämpa för att göra något man inte vill, men detgäller att se långsiktigt. NU kommer du kanske ha lite extra tankar, men vill du bli kvitt de där tankarna måste du utmana dem. Se vad de går för. Du har säkert hört det tiotusen gånger förr, jag med, jag har alltid tänkt tvärtom. Jag kan säga det här för att jag är lugn nu, på ett familjesamtal när inget blir som jag vill kommer jag skrika att jag kan själv, det kommer av sig själv, jag vill inte utmana! Men jag vet det, jag också, att det är vad som krävs.
Men vad krävs för att jag ska våga då? Jag, nu pratar jag om mig, behöver litervis med stöd. Jag måste ha bestämt mig i förväg, inte bara 10 minuter före, snarare 10 timmar. Minst. Och så behöver jag någon som säger snälla saker om det blir jobbigt, som liksom väger upp allt det onda som någon skriker i mitt huvud. Och så måste alla andra göra lika, jag kan inte sitta ensam med min portion förbjuden mat eller fara och göra något för första gången ensam, jag vill kunna tänka "alla andra gör så, alltså kan jag också". Usch vad konstigt, fram och tillbaka och upp och ner inlägg det här blev, men våga utmana! Ångesten går över, det kommer inte vara för alltid. Det kanske är lättast att börja med något litet? Antigen duttar du eller så kör du pang på, kör det svåraste först och testar, tänk om det är jätteenkelt? Det kanske bara är du som har förstorat upp det i huvudet? Gjort en höna av en fjäder.
Och vet ni? För ett år sen höll jag andan när jag gick in på Alba, godiset på väggarna åt ju upp mig, och nu, alldeles strax ska jag följa Josef och köpa chips. Jag utmanade och nu är det kolugnt att gå in där, vaddå godis som skulle flyga in i min näsa och göra mig fet? Det går ju inte!
Våga utmana, lycka till!

finaste bilden på länge på oss. haha, en seriös bild bland 100 oseriösa.

jag hatar när blixten slår fel, så blir det alltid när det är dåligt väder. undra varför?

Jag är glad. Det känns bra i kroppen. Jag blir så glad av era fina kommentarer, speciellt Lovisas fina "du lyckas vända en jobbig situation till något bra". Hade ett bra samtal med min behandlare, hon lugnade mig rätt mycket. Pappa är glad, han fyller år idag, 42. Han har nyss fått en fritös och jag hade valt en t-shirt från T-shirtstore som var så mycket han, som jag och syskonen gav till honom.
Hur är det med dig idag?

Det lilla linnet är egentligen en klänning från H&M (vad är det med mig och H&M klänningar instoppade i byxor?) byxorna är från Monki, jeansjackan är även den från H&M, väskan är second hand, skorna är från H&M, tror jag... Skärpet är från JC, ringen från Glitter och örhängena har jag gjort själv.

kan man bli frisk? del 1.

Jag har ju pratat ett tag om ett litet småhemligt projekt, jag är långt ifrån klar, men första delen kommer nu. Kan man bli frisk? Överallt på proana bloggar kan man läsa att antigen är man anorektiker eller så är man en ätande anorektiker. Man kan inte bli frisk. Man är en kroniker från det att man blev sjuk. Man kan gå upp i vikt och äta, men man kommer alltid längta efter smalheten och ha de där jobbiga tankarna. På Aftonbladet finns det tusentals artiklar om extrem fall som Emma, 20 - vägde 15 kilo och var 2 minuter från döden. När man läser artikeln ser man att idag är hon frisk, men istället har hon tvångstankar/grovt självskadebeteende osv. Peppande? Nja...
Så alltså, jag tänkte göra några delar där jag interjuvar kvinnor som har varit sjuka men idag räknar sig själv som friska, och frågar vad frisk är för dem osv. Hoppas det lär er något!

Först ut är Evelina Örn, 37 år och jobbar som Art Director, personlig tränare och gruppinstruktör på 360 och i höst startar hon och hennes man en dansklubb!
Är du frisk?: Ja, helt frisk, jag har räknat mig själv som frisk i 10-12 år.
Har du kvar sjukdomstankar såsom tillåten mat, träning och mindrevärdtankar?: Nej. Jag bryr mig om
vad jag äter och att jag tränar i lagom mängd, jag vill att min kropp ska må bra, därför försöker jag äta ekologiskt och närodlat.
Jag vet att jag är självkritisk, jag vill alltid vara bäst, men jag vet att det inte går. Jag är absolut inte destruktiv mot mig själv, jag är nöjd med mig själv!

Gick du någon speciell behandling?: Jag gick en gruppterapi för ätstörningsdrabbade, vi var ungefär 10 stycken. I nästan 10 år gck jag också i invidualterapi, men det handlade mycket om vad som hände runt omkring mig, kuratorn var som ett bollplank.
Var det någon speciell person eller händelse som var en stor del av
ditt tillfrisknande?: Nej, inte riktigt, eller någon, kommer inte ihåg vem sa: Du vet att du kan dö va, det kan du. Efter det tog jag kontakt med vuxenpsyk.

Hindrar dina forna ätstörningar dig i något sammanhang?: Nej, inte alls. Jag är mer engagerad i frågor som rör bantning, självkänsla osv. Och jag uppmärksammar lättare frågor som rör ätstörningar men det hindrar mig inte i vardagen.

Vilket är ditt bästa knep för att bli frisk?: Hitta på saker du tycker är roliga att göra, saker som är jag, som kännetecknar mig. Skriv en lista på roliga saker. Ta kontakt med någon, det behöver inte vara en terapeut eller kurator, det kan vara någon du redan känner, som du litar på att använda som bollplank. Och självklart äta!

Du tränar ju mycket i ditt jobb, är det svårt att hålla det på en lagom nivå?: Jag har lärt mig att hantera det, jag vet att det inte gör någon skillnad om jag vilar i två veckor, att kroppen mår bra av det.

På 360 måste det ju komma många som har en ätstörning och träna, är det jobbigt att se?: Klart det är jobbigt, men vi har som policy på 360 att de tar hand om och uppmärksammar den som är sjuk.

Under tiden du var sjuk, tränade du hela tiden?: Jag hade träningsförbud, jag fick ta någon lugn promenad då och då, men inte träna. Jag var hemskt osäker på om jag kunde hantera att börja träna utan att gå till överdrift, jag började sakta, bara något träningtillfälle i veckan och utökade när jag märkte att det var kul och att jag kunde hantera det. Att motionera gör en glad och det hjälper hjärnan att tänka klart eftersom det ökar blodflödet dit.
Eftersom jag själv har varit sjuk hoppas jag kunna vara en bra förebild för de som är sjuka, och kunna hjälpa eftersom jag redan har en massa kunskap.

hit me hard, blablablablablaaaa jag vet inte hur sången går, blablablablablaaaaa

världens bästa vän, hon kallas marika!

Vi var faktiskt ner i vattnet en gång, mest för att vi inte fick oss upp, det var iskallt. Verkligen iskallt. Så vi fotade istället. På ungefär tre bilder ser båda två bra ut, på resten grimaserar vi eller så är det en som ser helt mongo ut. Eller så slog blixten fel. Marika var mogen och paxade den finaste bilden, så vill ni se den är det bara att klicka er in på hennes blogg. Har iallafall haft det jättebra ikväll, en M'n'M kväll. Bara Moa och Marika. Kan numera lite mer om hur det funkar att köra moppe, så jag kan säga till Marika när hon gör fel och jag skriker av rädsla bakom henne när vi moppar runt i lilla Skellefteå.
Imorgon (okej, nästa gång jag vaknar) fyller pappa år, och så ska vi köra en sväng ner till Umeå. Vi hörs imorgon, sovsött!

om en fågel träffar en kompis, kommer de träffas igen då?

Jag hade det jättetrevligt med Moa, vi cyklade ner till Gunsen och satt och svalkade fötterna tills det kom fiskar. Inte mys. Måste bara säga att det är så underbart att se hur Moa har ändrats, till det bättre, första gången vi sågs hade jag sond och vi som bara satt och pratade om ätstörningar, nästa gång gick vi runt, runt huset och pratade, berömde varandra för att den andra var så smal, när vi sågs... sist tror jag, hade jag precis tryckt i mig en biff och potatis, var gråtfärdig och satt och skakade benen upp och ner, upp och ner. Moa var lite friskare då, men man märkte att det fortfarande var en kamp. Eller justja, när vi var på stan, då kändes det bra, men nu, både hon och jag har kommit så långt! Bara till det bättre! Att sitta och prata killar istället för kalorier är stort för mig.
Nu ska jag utmana Ana lite till och fara och bada med Marika i Kurjan. Och usch vad jag tycker om att göra tvärtom anorexin, även om det inte skriker i mitt huvud gör jag det bara för att jag inte är mitt upp i ångesten just nu, jag kan inte förklara, men jag har inte ångest nu. Alltså är det lättare att utmana, det är ingen som skriker i mitt huvud just nu, det är därför jag kan skriva att jag älskar att utmana när jag egentligen tycker det är så jävla jobbigt. Jag har tänkt blogga om det här. Påminn mig så gör jag det!

Mitt fina linne är egentligen en klännig från H&M, shortsen är från Bikbok, skorna är från EuroSko, skärpet köptes på JC och väskan är från Accent.

är det inte duktigt att göra en 4 minuter lång låt om en telefon och en nästan 5 minuter lång låt om ett paraply.

3 rosa tröjor cyklar förbi, det råkar vara lillebror och hans 2 kompisar som ska fara och svalka av sig i Haratjärn, bland grodyngel och abborrar. Det är tydligen 20 grader i skuggan och jag hade planerat en outfit som betyder att jag skulle svettas som en gris, får hitta på något annat. Jag ska fara och träffa fina Moa, det tror jag blir kanonbra!
Är egentligen lite stressad, jag har pyjamas på mig och äckligt hår, men varför stressa - det är ju sommarlov! Hur många veckor är det kvar? Tre tror jag, ja, Marika jobbar i tre veckor och hon jobbar eftermiddag på söndagen, på måndag börjar vi om. Dessa tre veckor ska jag ha det kalasbra, får planera ordentligt för att hinna allt jag vill! Eller ja, planera för att hitta på saker som inte betyder trycka på uppdatera knappen på bloglovin'.
Igår hade jag det faktiskt riktigt mysigt, jag, Marika, Oscar, Nicke och Viktor såg klart filmen och Oscar skjutsade hem Marika så sen tog vi moppen runt Skelleftehamn och hamnade på Auraskolans skolgård, gungade och klättrade i klätterställningar.
Vad ska du göra idag?

oscar ville sova på moppen sist jag och marika sov i husvagnen, typ fyra-halv fem på morgonen.

för en gångs skull har jag ingen vettig rubrik, förvånande?

Dansar jag inte helt underbart vackert?
Min knäppa lillasyster glömde kameran hos en kompis igår, så det blev lite svårt att fota vad jag hade på mig så det fick bli en söt film. Ojoj, vad duktig jag är på att dansa, helt sjukt, jag tror nästan jag ska skippa Omvårdnads och börja Estetdans och sen försörja mig som dansar, kanske ska jag starta nya Bounce? Storartade planer som lätt kommer gå i uppfyllelse!
Ikväll blir det att träffa Marika och Oscar, ska försöka gå och fota till nya headern nu, har ändå inget bättre för mig.

Koftan är från Monki, halsbandet lånade jag av Fanny som hon köpte på H&M för ett tag sen, linnet är från Gina Tricot, jeansleggingsen är från Vero Moda och de trasiga skorna såg en gång för länge sen ut som de jag köpte på Skopunkten.

pinsamt för chris brown och rihanna att de har samma intro, fast mest för chris brun.

Av någon underlig anledning kände jag verkligen för att blogga nu, halv 3 på natten (morgonen?). Imorgon när mamma har läst det här kommer hon säga "klockan halv tre Moa, då ska man sova, inte konstigt att du inte orkar kliva upp på morgonen!". Men jag är inte trött. Bara kissnödig. Och ensam. Oscar sover för han ska upp och jobba klockan nio imorgon. Marika sover för hon ska upp och jobba klockan ett imorgon. Viktor tror jag somnade vid datorn för han slutade svara. Denna vecka, vad det nu kan vara för vecka, kommer suga. Rejält. Eller nej, jag har tänkt göra den till en kalasbra vecka kom jag på nu! Både Marika och Oscar jobbar, och det är stor chans att en av dem kommer jobba förmiddag och en eftermiddag. Den som jobbar förmiddag kommer vara helt slut på kvällen och vara så sjukt tråkig, eftersom Oscar har jobbat typ åtta dagar på rak och Marika kommer bli trött för att hon inte är van. Imorgon funderar jag på att låta Oscar skjutsa mig till Kajutan och hänga där en stund när Marika har rast, annars blir det stan med mamma och Filippa, kan också vara trevligt. På tisdag ska jag träffa söta Moa och på onsdag åker jag ner till Umeå. Hjälp mig komma på vad jag mer kan göra! Kanske... ligga i solen en hel dag med en bra tidning? Fara till farmor och farfar i Boviken och mysa där? Träffa Stina kanske? Ta en dagstur till Lycksele och träffa Sara (eftersom jag, Marika och Oscar har bestämt oss för att Lisa ska ha en Skellefteledag när vi är lediga tillsammans!) eller... jag vet inte, hjälp mig! Om jag ska ha en vecka när jag inte gör någonting kommer ångesten koka, jag måste ha saker att göra!
Tänkte skriva godnatt men jag kom på att jag har 3 saker till att berätta.
1. Ikväll har jag, Marika, Oscar, Nicke och Viktor börjat se La Gigolo, äntligen funkar den!
2. Min fina bustier var sjukt irriterande att använda utan axelband, jag har brösten där fram inte bak på ryggen!
3. Jag är sugen bra ny musik, vad lyssnar du på? Och peppningsspellistan behöver uppdateras; vilken musik blir du glad av?
en lite random bild på två fina katter, nova till höger, en annan katt till vänster.

vaffö?...


I 3 timmar låg vi som döda fiskar i älven och flöt. Jätteskönt i kanske en timme, det var solig och man flöt, hur skönt som helst att blunda och nästan somna. Men sen blev det lite tråkigt. Och inte så strömt. Och blött. Vi fick ro en jättelång bit för att det var så oströmt. Det var faktiskt sjukt tråkigt. När vi tittade på klockan märkte vi att det faktiskt hade tagit lång tid, pappa trodde att det skulle ta 25 minuter igårkväll, när vi skulle uppskatta tiden gissade vi först på en timme, kanske två. När vi märkte att Lanthandeln hade stängt kom vi på att klockan var 4, men vi gissade att vi hade varit i vattnet 2½. Klockan 14.00 steg vi ner i vattnet. 17.00 klev vi upp. Och nu, 19.00 väntar middagen, så lite tid tog det! Nästa år får vi göra det i juni, när det faktist är strömt i älven!

Koftan är från H&M, linnet och shortsen från Gina Tricot och skorna är från Euro Sko.

jag är låååångt borta från allt vi visste men aaaaallt jag ser påminner mig så mycket om dig

Marika och Oscar kom och joinade mig igårkväll, vi var ute och gick lite och satte oss i husvagnen och skulle se La Gigolo som jag och Marika ägnade en hel kväll åt att ladda hem och hålla på, och gissa vad som händer när vi, efter 2 eller 3 försök att ladda hem den, ska starta filmen? Det funkar inte! Typiskt... Hade iallafall jättetrevligt, skrattade så jag fick ont i magen och pratade som man bara gör med sina bästa vänner. Underbart!
Idag ska jag y mi familia flota i älven, det är inte sol, men det får funka ändå, lite sådär småbusigt ju.
Och föresten tror jag att jag kan lova att den nya designen kommer upp någon gång nästa vecka, sa till Marika att jag bara hade headern och finliret kvar, sen kom jag på att jag bara har gjort grunden, ska in med lite bilder och sånt fint. Ha, där fick du så du teg Lari!


när vi var och grillade i storgrundet försvann solen och dimman kom fram på mindre än en kvart, lite små läskigt när dimman kom närmare och närmare, men eftersom jag är en så modig flicka var det ingen som var rädd!
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.