kan man bli frisk? del 2.

Nästa person till rakning är Göran Carlsson som jobbar på M.H.E kliniken. Tyvärr blir det nog inte så många mer "kan man bli frisk", de jag frågade har antigen fått barn, hamnat i en svacka eller inte svarat på sina mail, men snart komma nytt material om lite olika behandlingar!

Namn: Göran Carlsson
Ålder: 57
Gör: Är verksamhetschef på M.H.E kliniken i Mora
Kan du berätta lite kort om M.H.E? Kliniken öppnade för 20 år sen och tar emot tjejer och killar med ätstörningar och som har psykosomatiska sjukdomar, de som blir inlagda är bara de med ätstörningar.
Hur definerar du frisk?Man har inte längre några diagnoser, en fungerande kropp och tänker och uppför sig som en vanlig människa. De som är helt friska/fria har fått tillbaka självkänslan, det är många som säger att de är friska när de fortfarande har dålig självkänsla.
Kan man bli helt frisk? Ja, det är en myt att inte kunna bli fullt frisk. Många vågar inte gå fullt ut, de nöjer sig med att vara "som alla andra", men har då inte fått tillbaka självförtroendet och självkänslan.
Hur mågna patienter friskförklarar ni varje år? Ungefär 70-80 stycken varje år.
Har ni många patienter som efter friskförklaring kommer tillbaka nått år senare och är lika sjuka som när ni först träffade dem? Nej. Några som bara blev "friska på papperet" kan komma tillbaka, de andra klarar sig vanligen. Och så har vi uppföljning i ett år, så efter det är de allra flesta helt friska.
Vilket är ditt bästa knep för att bli fullt frisk? Det är mer än att bara äta, man måste jobba med självkänslan och lära sig tycka om sig själv.
janina skrev:

häftigt inlägg moa!

det var kul att läsa :)


janinas blogg: http://janinaw.blogg.se/
DATUM: 2010-08-21 KLOCKAN: 12:46:31
♥Claaaudia ♥ skrev:

Hehe okey ;=)


♥Claaaudia ♥s blogg: http://claaaudias.blogg.se/
DATUM: 2010-08-21 KLOCKAN: 15:01:03

                             FRÅGA INNAN DU LÅNAR EN BILD, JAG VILL VETA VARS MINA BILDER TAR VÄGEN.
                             SKIPPA DE ELAKA OCH PUCKADE KOMMENTARERNA, JAG ÄR INTE INTRESSERAD.
                             JAG HAR EN ALLTID PÅGÅENDE FRÅGESTUND, TITTA ÅT HÖGER OCH KLICKA DIG VIDARE.
                             ÄR DIN KOMMENTAR SNÄPPET FÖR PERSONLIG? MAILA MIG:
moaasblogg@live.se


VAD HETER DU?
Kom ihåg mig?

DIN MAILADRESS (enbart moa ser den)


VAD HETER DIN BLOGG?


VARSÅGOD OCH SKRIV:

Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.