kolla moa, där ligger bup! nej filippa, det står bupi, det är en städfirma...

Jag ska cykla vidare mot Oscar, ska plugga/prata litegrann. Mysigt! Under tiden jag roar mig på annat håll får ni läsa lite mer om BUP;
Kan du berätta lite om hur ni jobbar på BUP kring ätstörningar? Det ser olika ut hur vi jobbar med unga som har problem kring mat och ätande. En viktig insats är förstås att arbeta väldigt konkret kring ätandet och hitta strategier för att få till regelbundna måltider med normalportioner. Detta brukar alltid innebära att man också måste jobba med att motivera personen till detta. Det är också viktigt att få med familjen runt den unge i detta arbete. Ofta har vi olika pedagogiska insatser där alla får lära sig om varför det är viktigt att äta och vad maten har för funktion för att kroppen ska fungera. Allt detta innebär att man träffas och pratar, ibland med familjen, ibland enskilt och i bland har vi gruppträffar.

 

Ofta behöver vi dessutom jobba med psykoterapeutiska samtal för att kunna bryta destruktiva mönster och för att bygga upp en mer positiv självbild hos den unge.
Varför ligger eran åldersgräns på 18 år, är det inte kring den åldern flest behöver hjälp med sina problem? 18 års-gränsen är bestämd helt på administrativa grunder. Vid arton blir man myndig och betraktas  som vuxen av samhället helt enkelt. Visst är det så att många behöver hjälp just i den åldern och även efter myndighetsdagen bor hemma och lever ihop med sina föräldrar, och det skulle vara naturligt att fortsätta komma till BUP.
Samarbetar ni med vuxenpsykiatrin eller något behandlingshem? Vi samarbetar självklart med vuxenpsykiatrin. På en del ställen finns MOFU, mottagning för unga, som är särskilda mottagningar för 16-24 åringar där personal från BUP och vuxenpsyk jobbar ihop. Du kan läsa mer på http://www.bup.nu/2008/index.php/mottagningar/mofu-finns-foer-de-unga
Här i Stockholm samarbetar vi också förstås bla med SCÄ, Stockholms centrum för Ätstörningar, och med de behandlingshem som finns i länet.
När man äter vad som helst och väger normalt, sparkar ni ut mig då eller finns det något mer? Vår bedömning av vilket stöd från oss som en ung person behöver baserar sig förstås inte bara på hur den äter. Det är ganska vanligt att matproblemen hänger i hop med andra problem som man behöver få hjälp med.
Varför ska man vända sig till just er? På BUP är vi specialister på barns och ungas psykiska liv och har ett brett perspektiv på hur och varför det blir så att man mår dåligt. Vi kan erbjuda många olika sorters stöd och behandling och anpassar det utifrån vars och ens behov.

Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare skrev:

Om 2 dagar utses årets bästa ungmamma blogg! Hjälp mej nu och lägg en röst per dag fram till sista augusti! Jag ber om ursäkt om jag redan skickat detta och det är bara att ta bort kommentaren om du vill! Kram LinneaMan röstar via länken nedanför och skriver nr 8! :)♥http://chicmommy.blogg.se/2010/august/finalister-i-arets-ungmammablogg-tavling.html
Linnea Granström- Ungmamma & Ryttares blogg: http://linneagranstrom.blogg.se/
DATUM: 2010-08-30 KLOCKAN: 20:58:55
CISSI skrev:

SV Taaack!


CISSIs blogg: http://ceciliaeklund.blogg.se/
DATUM: 2010-08-30 KLOCKAN: 21:53:52
Elin skrev:

Sv; hehe okej vad kul att höra!:D Vad glad jag blir!:D Dock tycker jag inte att du ska offra dina tår. Dem kan vara rätt bra att ha ;)


Elins blogg: http://fashionbyelin.blogg.se/
DATUM: 2010-08-30 KLOCKAN: 22:27:09

                             FRÅGA INNAN DU LÅNAR EN BILD, JAG VILL VETA VARS MINA BILDER TAR VÄGEN.
                             SKIPPA DE ELAKA OCH PUCKADE KOMMENTARERNA, JAG ÄR INTE INTRESSERAD.
                             JAG HAR EN ALLTID PÅGÅENDE FRÅGESTUND, TITTA ÅT HÖGER OCH KLICKA DIG VIDARE.
                             ÄR DIN KOMMENTAR SNÄPPET FÖR PERSONLIG? MAILA MIG:
moaasblogg@live.se


VAD HETER DU?
Kom ihåg mig?

DIN MAILADRESS (enbart moa ser den)


VAD HETER DIN BLOGG?


VARSÅGOD OCH SKRIV:

Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.