jag interjuvade en tjej via telefon inne på h&m, här är resultatet!

Nästa "behandling/behandlingshem" på listan är Freja som ligger i Umeå!

Hur jobbar ni på Freja? Våran målsättning är att bryta destruktivt beteende och att stabilisera vikten. Behandlingen är inviduell, allas behandlingar ser olika ut. Vi jobbar också mycket med tankar och känslor samtidigt som vi jobbar med förändring. Sluta hetsäta och spy eller börja äta normalt. Om man inte är motiverad när man är på Freja måste man avbryta sin behandling!

Vad kan ni erbjuda för vård? Öppenvård och ett nytt dagvårdsprogram som är under uppbyggnad. Om man går i öppenvård får man b.la. träffa en sjukgymnast, en invidual kontakt, kanske gå i grupp eller matgrupp.

Hur är erat upplägg kring mat och ätande? Vårat fokus ligger på känslor och affekt, att behandlingen ska ha en röd tråd. Om man börjar jobba med känslor kommer det automatiskt bli lite lättare med maten. Vi tror också mycket på gruppterapi, så vi jobbar mycket i grupp.

Hur lång är en behandling? En dagvårdsbehandling är 10 veckor och en öppenvårdsbehandling är ungefär 6 månader, det kan växla lite från person till person.

Varför ligger er åldersgräns på 18 år? Går det att få komma till er fastän man är under 18 år? Freja tillhör vuxenpsykiatrin, det är därför den ligger på 18 år.

Hur många patienter har ni/år? I öppenvården ungefär 100 stycken på ett år.

Varför ska man vända sig till just er? Om man bor i Västerbotten eller Norrbotten är det ju självklart, både för att det tillhör landstinget och för att det är den närmaste specialistkliniken ovanför Dalaälven.

Känns det som om Freja kanske kan vara vad du behöver? Kolla in det här, och det här!
Jassi skrev:

Tävling på min blogg! :)

http://danceaddiction.blogg.se/


Jassis blogg: http://danceaddiction.blogg.se/
DATUM: 2010-08-28 KLOCKAN: 12:28:57

                             FRÅGA INNAN DU LÅNAR EN BILD, JAG VILL VETA VARS MINA BILDER TAR VÄGEN.
                             SKIPPA DE ELAKA OCH PUCKADE KOMMENTARERNA, JAG ÄR INTE INTRESSERAD.
                             JAG HAR EN ALLTID PÅGÅENDE FRÅGESTUND, TITTA ÅT HÖGER OCH KLICKA DIG VIDARE.
                             ÄR DIN KOMMENTAR SNÄPPET FÖR PERSONLIG? MAILA MIG:
moaasblogg@live.se


VAD HETER DU?
Kom ihåg mig?

DIN MAILADRESS (enbart moa ser den)


VAD HETER DIN BLOGG?


VARSÅGOD OCH SKRIV:

Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.