det är illa när jag får panik och inte kan bestämma mig om jag tycker dressing eller tzatsiki är godast på hamburgare.

Såhär ser jag ut ikväll, ska sätta mig på bussen om 45 minuter, innan dess ska jag ha målat naglarna, dragit på lite mer mascara, mer hårspray (lär inte ha några lockar kvar innan kvällen är slut) och valt väska. Det sistnämnda är det svåraste... Kan inte bestämma mig. Secondhand väskan, leofodralet eller den svarta påsväskan? Knepigt värre! Funderar på att låna Filippas röda, men vet inte.

Ha en toppenvalborgs, det ska jag ha! Ta hand om er och akta er för raketer!

H&M, hemmagjort, Gina Tricot, Bikbok, Vero Moda, Din Sko, Style by Tyra.

enbart fanny kan hitta en full hårspraysburk som har varit borta i ca 1-2 månader under sin soffa. bra gjort syster!

Just nu sitter jag och taggar valborgskvällen med en massa bra musik samtidigt som jag väntar på att mina lockar ska torka så att jag kan fortsätta pimpa håret och ta en snabbdusch. Ska dra in till stan vid sju-åtta någongång, så ni lär inte bli av med mig innan dess! Tänkte visa min outfit för ikväll innan jag sätter mig på bussen och möter upp Mika.
Sitter fortfarande i pyjamas, hann knappt kliva upp innan jag skulle köra till ICA, utan bh och i korta Hello Kitty shorts, kändes coolt. Speciellt när jag hade turen att få köra till Ursviken och fortsätta handla. Och att dansa i bilen på parkeringen. Äsch, man ska bjuda på sig själv!

varför är det alltid vanliga människor som har snyggast stil? kändisar vågar inte lika mycket. utom lady gaga då...

Jag är helsåld på "ombrelooken", vill såååå gärna doppa mina stackars toppar i blekningsmedel, tupera sönder det, köra med vågtången i mina längder (kanske klippa av det 5-10 cm?) och addera fina fjädrar i öronen. Hur snyggt? Är det något för mig? Något att satsa på i sommar?
Det är en Skelleftetjej som kör denna stil, och jävlar så avis jag är, kan inte släppa blicken från hennes vackra hår när jag ser henne i staden! Snygg, snyggare, ombre!

varför är alla mina vänner så fina? har minst tre lisa som är fina, två moa och två fanny. hur lyckas alla vara så toppenbra?

Jag är så jävla otaggad på att blogga, så istället för att sitta och klura ut vad jag skulle blogga om lökade jag, Marran och Lisa Melander till Michael Jackson spelet och frös till världens längsta film. Trevligt värre!
Jag och Marika låg kvar och drack jucie efter att Lisa hade farit, pratat gamla minnen och uttryckt vår stora kärlek till varandra hehe. Älskar dig gullet, vad som helst för dig♥

jag vill också ha vatten. åååå, jag vill ha tuggummi! och glass, usch så gott! kanske lite godis? jag tar vatten och tuggummi.

Stressade till bussen imorse (suprise?) och sov alldeles för länge, så jaaa, halvdan outfit, men jag överlevde! Mitt hår däremot levde sitt eget lilla liv, och oplattat, ofixat vägrade det samarbeta alls. Kul.
Jag har hunnit vara och träffa fina, fina Isabel också, ätit lite glass och pratat en massa strunt. Tackar för sällskapet!

Filippas från typ Lindex barnavdelning? Cubus, hemmagjort, Bikbok, Skopunkten.

edwin, 4-5 år: bara de stora barnen fick leka i snön, de små barnen bara drunknade. observera att han räknas som ett stort barn. knappast 100 cm över marken.

Såhär precis innan jag planerar tänkte jag berätta en rolig historia för er.
Det var en gång en flicka som skulle på sin fotbollsträning, men fotbollsskorna och benskydden tog hennes broder. Den end lösningen hon kunde finna var att köpa ett par nya. Hon satte sig på bussen, i träningskläder och steg in i den lilla stadens shoppingcenter. Det var kvällsöppet och fullsmockat med folk, så flickan skämdes en hel del över sina kläder. Hon löpte mellan de få sportbutikerna som fanns för att leta efter ett par fina, billiga fotbollsskor.
På den sista butiken hittade hon dem. Vita med ljusblåa ränder. 700 kronor. En enda sko fanns det, vars den andra fanns visste hon inte. Så hon ställde sig i den milslånga kön för att betala. Nästan framme. Då säger kassörskan att flickan måste fråga någon av de väldigt upptagna "hjälpredorna" ute i butiken.
Hon tränger sig fram, svettas, är stressad till träningen och känner sig äcklig. Får tag på skorna, köar, drar kortet. 560 kronor! Bingo!
5 minuter sen anländer hon till träningen. Efter 10 minuter har ett skavsår på varje häl uppstått. Kul liv.
Denna flicka var jag.

vad som däremot lever sitt eget lilla liv är min mage. funkar när den vill. jag har inget att säga till om.

Idag hade jag ännu ett samtal med Ergonomi-Ulla om hälsa. Tillsammans kom vi överens om att mitt liv är bra (inget nyhet) och själv insåg jag att jag inte har någon anledning att hata mig själv. Ändå gör jag det.

Jag har världens finaste vänner.
Jag är lättlärd.
Jag har ben som bär mig, armar som tar emot mig om jag faller och en hjärna som fungerar.
Jag har en familj som älskar mig. (lillebror gjorde frukost åt mig imorse, tack♥)
Jag har ett underbart svall utan alltför många klyvna toppar.

Inse Moa, inse. Du är värd livet. Ta hand om dig själv. Du är den enda som är livsfarlig för dig själv. Good Enough.

alla som har planerat att prata med mig imorgon: påminn mig att jag vill på kupan!

Jag gillar denna utomordentligt snygga bild på min vackra outfit. Är det inte någon som har ett supertips på världens enklaste redigeringsprogram så jag kan få lite fina färger i mina bilder? Jag använder ju GIMP i vanliga fall, men det tar typ 5 minuter att öppna det, och dessutom gillar jag inte riktigt hur det blir. Jag älskade Windows Live Photo Filter, men aa, det funkade bara i 30 dagar haha. Värt.
Det måste alltså ta kort tid att öppna, och helst bara fixa färgerna i bilden, redigera på annat sätt kan jag göra i GIMP.

Pappas gamla, Gina Tricot, Glitter.

om marikas granne hade varit ung hade han varit en lycklig pojke. två små flickor som springer omkring och byter bhar med varandra kunde han ha fått sett från sitt köksfönster.

Såhär har jag vandrat omkring idag kan jag inte säga, för jag hade nog nästan aldrig handen i kavajkragen, och ungefär 54/439delar saknas, men detta är tyvärr det bästa ni får.
Snygging bh:n från H&M, Bikbokkavaj och Bikboklinnet. Och så en kedja och två gamla örhängen som i ren panik fick bli ett halsband, tycker personligen att jag lyckades ganska bra. Förutom att fjädern har gått sönder. Tur att det finns två par till sånna örhängen i det Erikssonska hemmet!
Till detta bar jag mina trasiga Carlingsjeans, vita Converse och en knopp som vägrade samarbeta.

mamma trodde helt allvarligt på att jag hade åkt moppe 1 mil x2 i bara linne. det är typ 2+ ute och blåser som sataaaan. i alla fall på moppen.

1. Vad heter min äldsta syster?
2. Fanny

2. Vad heter min katt?
X. Leia

3. Vad brukar jag kalla mina favoritbyxor?
1. Morötter

4. Vilken sida (förutom blogg.se, facebook och bloglovin') kollar jag varje dag?
1. H&M's shop online

5. Vilket instrument spelar jag?
2. Piano

6. Vilken skola går jag på?
X. Balderskolan

7. Vilken film vad jag besatt av förr?
2. Twilight

8. Vilka är Guds tre gåvor till mänskligheten enligt mig?
1. Vit chokladsås, tamponger och Savetter

9. Vilken månad är jag född i?
X. Oktober

10. Vilken är min naturliga hårfärg?
2. Min nuvarande

Den enda personen med alla rätt var faktiskt min lillasyster. Pinsamt hörreni! Vi får ta ännu en genomgång innan nästa läxförhör kommer...

får jag äta hos marika? varför? de ska äta grillat.. hehehe.


Jag har helt plötsligt gått från att vara spargrisen herself (hrm... har aldrig hänt. men, har inte spenderat så mycket pengar på kläder) till att bli shoppinggudinna! Mötte upp Marika på stan idag också, hon fyndade som aldrig förr och var så pass vänlig att vi delade på 2 för 1 på alla smycken. Lätt värt med ett apsnyggt halsband rikare (mitt är det vänstra). Ordinarie pris var 129 spänn. Marrans kostar egentligen 99 kronor.

"hej det är karin" "oj, jag har nog ringt fel" "hoppsan, vad tokigt" "är du ensamstående?"


Detta är alltså the linne. Lagom långt, lagom oversize, lagom djup armurringning, lagom tajt kring midjan, lagom transparent. Tillsammans blir det kanon. Tacka gudarna för detta linne! 129 kronor på Bikbok. Funderar på att köpa ett svart och ett rosa också hehe. Och kanske... blått? Älskar det mer än livet.
Har på mig det idag, så ni får se det i en outfit sen när jag kommer hem!

jag tycker mat ser så gott ut på bilder. speciellt med ett korsord bredvid, det ser så hemtrevligt. dock löste jag faktiskt nästan korsordet igår.

Såhär kan en matdag för enbartmoa se ut när hon är ensam hemma.
En stor portion med flingor, lite mjölk och ett glas jucie.
God lunch.
En stor portion middag (kan inte laga mat, så det blev sallad...)
En fet portion glass med en massa sås! (på bilden ser ni halva portionen)
Dock tycker jag inte riktigt att det blir rättvist, det är en dag av 365 på ett år. Och det var en lovdag. För att göra det så att det blir fair borde jag fota maten i 10 dagar, men aa... jobbigt värre.
Såhär kan en matdag för enbartmoa se ut när hon är ensam hemma.

En stor portion med flingor, lite mjölk och ett glas jucie.
God lunch.
En stor portion middag (kan inte laga mat, så det blev sallad...)
En fet portion glass med en massa sås! (på bilden ser ni halva portionen)

Dock tycker jag inte riktigt att det blir rättvist, det är en dag av 365 på ett år. Och det var en lovdag. För att göra det så att det blir fair borde jag fota maten i 10 dagar, men aa... jobbigt värre.

avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

Drog på stort idag, slösade 280 spänn varav 150 gick till låtsasbhar. En liten fin bandeubh från Gina Tricot och en vit spetsis från H&M. Vill bo i båda två, hela tiden. Vill använda båda två imorgon...

Köpte även the linne idag. Det perfekta vita, loose fit linnet. Efter många tappra shoppingrundor och två stycken köpta har jag nu hittat sommarens linne. Det jag ska bo i. Ska aldrig släppa taget om det! Bild får ni imorgon!

jag känner mig så vuxen när jag far ensam och handlar på ica. jag känner mig inte lika vuxen när det enda jag handlar är två tuber glassås...

..och sista kvällen på lovet. Det tänkte jag och lilla Luna fira/sörja med en skål glass!

Jag tänkte att jag skulle länka ett par favoritinlägg, men jag vettefan om de finns faktiskt... Om cirka ett år, när det finns 2000 inlägg att välja på lär jag väl kunna hitta något...

jag har nog redan tjuvstartat litegrann med sommaren. sitter för tillfället i bikini och shorts hehe.

I sommar ska jag...

..bo i min bikini och snygga shorts, när vi börjar tvåan ska folk blanda ihop mig med en pepparkaka!



..äta glass till frukost, lunch, mellis och kvällsfika! Eller.. minst en glass om dagen i alla fall!



..lära mig grilla så att jag kan äta det till middag varje dag!



..cykla fram och tillbaka till Bergsbyn så att Mika eller Matilda kan hämta mig med moppen där.



..åka karuseller hela Skelleftefestivalen!



..bada dygnet runt!



..äta melon och jordgubbar på Kallholmen. Kanske nybakat bröd klockan fem på morgonen?



..grilla varje kväll!



..hjälpa till i stallet, eller bara kolla på hehe.


..dansa mig igenom Trästocksfestivalen! Och förhoppningsvis bo på campingen!



..leva som om varje dag var min sista med mina favvobrudar!



..inte släppa Marika med blicken!



..bo i husvagnen alternativt överallt annars än hemma.


..alltid ha snygga, somriga kläder!

Thing.17475871.l_largeThing.17475871.l_large

..kramas! (we♥it)



..njuta!!

..hänga på Fannys solbryggagrej, vara i Mattis stuga, klä mig alldeles för kallt på kvällarna, se Daniel Adams-Ray (vill, vill, vill!), spela fotboll, vilja utrota varenda mygga, sova en hel dag, leva som om det inte fanns någon morgondag, vara ung och dum!

livet är inte rättvist. min m-tangent har börjat ge upp och går knappt att använda. eller så är det en smula som har fastnat under.

Jag hängde med Mika och Oskar igårkväll, spelade lite volleyboll tills Fanny och Emil bestämde sig för att joina oss. Körde till Jörn, vi skulle till något spökhus i Vithatten, men dit kunde man inte köra haha. Men det var kul, vi satt och dansade, körde klockan och viskade hemlisar i baksätet.
Jag kom hem hyffsat tidigt, vid 12 men somnade inte förrän vid 4 tiden. Kan bli kul att somna ikväll med tanke på att jag vaknade för 20 minuter sen...

Jag är ensam hemma idag, så jag tänkte ligga och löka på garagetaket och gråta en tår över att jag inte har något att blogga om (förslag??). Ha det toppen!

visst är man tuff om man vågar köra till ica i shorts, bikini, voctröjan och osminkad? det tycker jag...

Jag har absolut ingenting att blogga om, så ni får lite tapiga bilder från min lilla xperia!


Två små söta hjärtan jag har fått av Julia, ett av en plätta och den andra i ost...



Från någon Omvårdnadslektion när vi jobbade med kiss


Matilda utanför Max i täckisar och hela köret efter en grillkväll på Vitberget.



Jag och Emelie på hockeyn.



Avslutar med hur man gör pinnbröd, kan vara bra att ha!

tabbe nummer 2: råkade göra bilderna i 400x100 istället för 600x100, så varsågoda, fula 300x100 bilder:

Eftersom Spotify har bestämt sig för att lagga sönder och försöka tvinga att att skaffa Spotify Premium har jag bestämt mig för att göra tvärtom. 10 timmar i månaden räcker inte ens en dag för mig, jag lyssna på musik dygnet runt, vilket inte var så optimalt. Istället har jag bestämt mig för att snylta på pappas premium och har nu flyttat över alla mina söta listor till hans användare, så.... varsågoda att subscriba!

Har däremot redan insett denna metods brister... Man kan bara lyssna från en dator åt gången, vilket innebär att det redan har blivit krig om vem som ska få lyssna. Otur för familjen Eriksson, men jag ger mig aldrig!

min livboj, livlina. mitt ljus i mörkret, ljuset i tunneln. min xperia x10 mini.

Jag har äntligen fått mitt liv tillbaka! Jag är inte längre socialt handikappad, en last för samhället. Jag har nätt och jämnt klarat mig i  3 veckor utan gratis sms. Äntligen är denna plåga över! Mamma och pappa har äntligen bestämt sig för att bjussa på 60 000 sms! Jag ska smsa som aldrig förr!!!! (lär väl ha kvar 58 000 sms om ett år)

jag: alltså hur stora ser inte mina bröst ut i min nya bikini? lillebror: men alltså har du kollat mina då? huuuuuur stora som helst!

Jag vet inte hur varmt det är i skuggan just nu, men här uppe på garagetaket är det olidligt varmt. Speciellt när man ligger under en röd, tjock filt för att kunna se dataskärmen. Jag, syster och bror har smörjt in oss och lyssnar på lite bra musik. Vi får se hur länge jag orkar ligga här innan myrorna i benen har tagit över...

min fina lilla mikispikis, värm upp dig ordentligt... jag vill inte att du ska förfrysa...

Tänkte köra en liten tipsrunda eller vad man ska kalla det... Hoppas ni gillar det!

1. Vad heter min äldsta syster?
1. Filippa
X. Marika
2. Fanny
2. Vad heter min katt?
1. Molly
X. Leia
2. Katta
3. Vad brukar jag kalla mina favoritbyxor?
1. Morötter
X. Paprikor
2. Bananer
4. Vilken sida (förutom blogg.se, facebook och bloglovin') kollar jag varje dag?
1. H&M's shop online
X. We♥it
2. Youtube
5. Vilket instrument spelar jag?
1. Gitarr
X. Flöjt
2. Piano
6. Vilken skola går jag på?
1. Kaplanskolan
X. Balderskolan
2. Anderstorpskolan
7. Vilken film vad jag besatt av förr?
1. You, Me and Dupree
X. 50 first dates
2. Twilight
8. Vilka är Guds tre gåvor till mänskligheten enligt mig?
1. Vit chokladsås, tamponger och Savetter
X. Maybellines volume express-mascara, Savetter och Bikbok
2. Bikbok, Aussies balsam och vit chokladsås
9. Vilken månad är jag född i?
1. Juni
X. Oktober
2. November
10. Vilken är min naturliga hårfärg?
1. Rödtott
X. Mörkblondt
2. Min nuvarande

Ska vi säga att den som får flest rätt får ett fint pris också? (troligtvis en länkning haha)
EDIT: Jag godkänner alla kommentarer sen, så att ni inte fuskar...

ännu ett sommartecken: jag och marran har dragit fram förra årets brillor och ginalinnena som vi bodde i förra sommaren.

Jag och Marika bestämde oss för att leka lite sommar och moppade ut till Kallholmen, la oss och solade med brillorna på och snackade bort 1½ timme. Mycket, mycket mysigt!
Vi hann spela lite piano och jag åt en massa svampstuvning till middag, ska dra till finaste Mika på 25 min, kul, kul!

Jag känner att mina inlägg endast handlar om vad jag gör, inte lika kul. Det är bara att härda, bättre tider kommer! Ska se om jag kan dra ihop något bra inlägg inom en snar framtid, håll tummarna!

första bilden: jag och elvis gör hårdrocksposen andra bilden: den coolaste gruppbilden

+ och - med denna dag:

+
Hade ett asbra snack med Marika igår
+ Fick skjuts hem av henne halv fyra imorse
+ Åt goda flingor till frukost
+ Och bränt tacobröd som smakade sommarvåfflor
+ Åt god tårta
+ Busar med Linus, Elvis och Josef ^
+ Ska hänga med Mika ikväll!

- Somnade alldels för sent
- Vaknade alldeles för tidigt
- Lökade på studsmattan ^
- Mina ögonbryn är vilda
- Samma sak med mitt hår

= Bra dag!

malindaaaaaaa, din mamma är här! nej. jo, det är malindas mamma som är här. (ett kul samtal när mamma pratade med någon annan men filippas kompis trodde att det var med henne)

Jag köpte som sagt en ny mascara igår, eller samma som jag har använt ungefär det senaste året. Maybellines the Colossal volum express, denna gång vattenfast.
För att se om den faktiskt är något att ha (och i framtiden när jag kommer undra om den var bra eller inte) testade jag att fota hur mina fransar ser ut när de bara är böjda och när jag har kletat på mascara. Jag ska väl inte påstå att jag lyckades få det att se snyggt ut, men nog blev de både längre och tjockare nog!
Frågan är bara hur jag ska få bort den ikväll, jag som bara brukar tvätta med vatten....

80 kronor på H&M.

igår var min snälla pappa jättesnäll och lät mig köra runt i stan i ungefär en timme, svårt men kul som satan!

Jag drar iväg till stallet och Stina nu på 10 minuter, drar direkt till träningen så vi hörs ikväll vid nio med ett toppeninlägg! Ta hand om er!

du kan ju vara med någon som gillar att sola? ....marika, vem annars hahahahha?

Min vän Oscar upplyste mig om vilket toppenväder det kommer vara på lördag! Max 20 grader och sol, inte ett moln! Hur underbart som helst!! Ska gå omkring i bikini och solglajjer hela dagen samtidigt som jag smuttar på lite kallt vatten (nej just det, man måste koka vattnet innan man dricker det).
Sommar, här kommer jag!

jag vill göra en sommarspellista på spotify, men är det ens värt? både för att spotify har bestämt sig för att dampa och för att jag redan har samma låtar på min spellista?

Okej, jag kan verkligen inte bestämma mig! Svarta, höga shorts i samma modell som jag redan har för 300 kronor på Bikbok eller beiga med bälte i midjan, 200 spänn från H&M?
Kan inte välja...... hjälp?

det var en tant som ramlade när vi satt där, och jag gjorde ingenting. jag vet som inte vad jag ska göra, jag vill inte göra fel. det är ingen bra egenskap.

1½ timmars häng vid älven med god mjukglass och skön sol var inte helt fel en onsdagseftermiddag! Lite småblåsigt, men vad har man halsduk till om inte att använda den som filt? Ja har ett par vackra bilder på mina vackra vänner från bryggan, men jag skulle antagligen bli både strypt, hängd och skjuten om jag la upp dem här. Mesar!
Vi hann även med en tur på stan, fick med mig en mascara hem, tänkte visa sen!

Möttes dessutom av en påskpresent av mormor och morfar, tackar, tackar, det satt fint i kassan!

jag förstår inte hur den här vattenbakterien som fanns i östersund nu kan ha kommit till skellefteå? vem tog med sig den? vem är den skyldiga?

Nu drar jag vidare mot staden för att träffa mina favoritbrudar minus magsjuke Julia! Jag tänkte lämna mitt stökiga rum, all disk som Filippa har lämnat framme och badkaret som jag gjorde till Stockholms blodbad igår (jag rakade benen). Kan bli kul att överlåta allt detta till någon annan, vilket inte kommer inträffa. Mina syskon har viktigare saker för sig än att städa mitt rum.

Äsch, äsch, jag ska till stan och sitta vid älven och prata, kanske käka en glass också, om jag har tur. Måste löpa mot bussen nu, ta hand om er!

cool du är... eller har du kol?

Kom på en dålig sak. Jag hade faktiskt en fråga att svara på, som jag inte har svarat på på typ 1 vecka. Illa. Det var något i stil med:

Varför ska du sluta på BUP om 1 månad och blablabla dagar?

Då är min behandling slut. Det finns inte så mycket mer att göra då. Jag har då gått i grupp i 1 år och skrevs in på BUP i Umeå för 1½ år sedan ungefär.
Jag ska då (om jag får min vilja fram) förflyttas till BUP i Skellefteå och gå på något litet stödsamtal då och då, om jag får en bra behandlare (vilket är utrotningshotat här) och så.
Och vill ni veta min lilla, hemliga plan? Ni har inget val, här kommer den:
Att starta någon form av grupp här. I Skellefteå. Inte för folk som har sond och behöver vak eller så, utan för oss som har kommit en bit på vägen. Vi som har börjat nosa på friskheten eller för de som kanske redan är där. Som är friska. Eller kanske för alla tjejer? Alla tjejer som inte är på topp och behöver lite självkänsla?
Om det finns någon form av intresse ska jag nog höra av mig till BUP/SOC/UMO/något annat och höra om det går att fixa. Eller rigga upp nere i källaren hehe. Vad tror ni? Är jag helt ute och cyklar?

beställde alltså hem denna bikini från h&m, sitter som en smäck! sommaren 2011 ska få slippa bröstflasher av mig!

Jag har/hade fyra problem:

- Jag hade tappat bort bikinin. Jag använde den i söndags, hängde upp den på tork och sedan igårkväll var den borta. Som tur var hittade jag den, efter lite letande.

- Kattungen var borta. Fanns ingenstans, men med hjälp av mamma Leia återfanns Luna i Filippas garderob.

- Det kanske är bakterier i vattnet här i Skellefteå, vilket gör att man får magsjuka. Vi har träning ikväll, vad ska jag dricka då?

- Vad ska jag göra ikväll?

Fyra svåra problem, med två smarta svar. Ska kämpa för att lösa dem allihopa!

fanny steker verkligen, hon ligger bredvid mig ute i solen med bikini på. och det är april. normal unge.

... idag är ingen vanlig dag, för idag är det lippan födelsedag, hurra, hurra, hurra!

11 år blir flickan idag, jag tänker henne som 9. Illa. Däremot kommer jag fortfarande ihåg att jag inte ville ha en tillsyster och skulle kasta henne i soptunnan isåfall, att jag ville att hon skulle heta Saga eller Lucia och att medans vattnet gick satt vi syskon ute på uppfarten och ritade med gatukritor. Grattis lilltjejen!

har ni också så att det tar ont i tex tån om ni ser på tv om någon som typ har brytit tån? usch, det är så obehagligt!

     
    
Precis just nu sitter jag i Mikas säng med henne och Matilda. Mysigt! Mindre mysigt var att hänga ute i det iskalla vädret. Tydligen ska det vara 6 grader men det blåser storm inne i stan.
Vi var på ICA och köpte två chokladkakor och en liter proviva att dela på, gotteligottgott! Jag har även fått äran att dela säng med Matilda inatt, om möjligt ännu mysigare! Sovgott snyggingar!

igårkväll förstod jag varför man inte ska vara i sängen hela kvällen. då kan man inte sova. och då sover man jättelänge på morgonen. dålig dygnsrytm.

Bland mina 7 flikar har jag gömt mappen "coola bloggar". Jag läser nästan alla dem varje dag, men jag orkar inte riktigt bloglova dem, vill inte ha för många där. Jag orkar inte länka alla, sök på google eller var glad för att jag gillar din blogg ehehe.

Det är denna mapp som behöver fyllas ut, jag raderade som sagt allihopa och nu har jag glömt hälften... Illa...
Gillar som sagt modebloggar mest av allt, men jag kanske behöver lite nya kategorier? Nytt blod. Nya möjligheter.

Okej, detta inlägg blev alldeles för kort i jämförelse med den långa bilden, så jag kan berätta att jag fortfarande inte har klivit upp ur sängen. Jag åt lunch när jag vaknade och om 10 minuter har jag lovat pappa att jag ska börja skala potatis. Och ikväll ska jag hänga med några av mina favoritbrudar, blir trevligt!
Och så har jag nackspärr efter att ha haft ett par barn på axlarna som tyckte om att slänga sig omkring, det gjorde inte mina axlar och nacke. Är kortare än livet, ska nog sätta mig och stretcha lite.








Okej, nu ska ni slippa tråkiga inlägg. Pussar!

varför ska jag alltid vara den vuxna bland oss syskon? jag läser mammas lappar i köket, jag har koll på när de ska iväg och det blir knappast bättre av att jag är den enda som kör bil. ehehe.

Jag har helt bytt uppfattning om baddräkter! När jag var mindre var min baddräkt en plåga. Banden levde sitt eget liv och jag kunde aldrig sätta på mig den utan frökens hjälp. Död åt den. Dessutom var den ful.
Men inte längre, tänk så snyggt med en baddräkt och höga shorts över. Som ett vanligt linne egentligen, det råkar bara vara så att den har galet snygg rygg (för det mesta) och sitter slickat. Och man kan ju knappast behöva bh under, eller hur?
Jag föll för dessa snyggingar från H&M, 200 kronor vardera. Jag har även sett en snygg på någon Bikbokbild men hittade den inte nu. Minst en ska inhandlas till sommaren!
Vad tycker du? Ja? Nej? Kanske?

"nu sitter jag på ballan!" ballan=ballen? vad betyder ballan? tydligen var det balkongen...

Bloggar jag läser del 3:
VARDAGSBLOGGAR

Först och ocoolast: min egen systers. Hon lovade att blogga varje dag fram till sommarlovet, höll hon det? Icket. Dålig stil syrran. För övrigt så tar hon jättefina bilder, speciellt när de är på mig. Nejmen seriöst, hon är kul, min syster. Och duktig på det där med fotografi.



Jag vet inte varför jag inte stoppade Rebeccas blogg bland modebloggarna faktiskt... Rebecca klär sig som en gud och är himla kul!

 

Julia! Tove! Skärpning! Dags för lite mer uppdatering hörreni! Älskade deras blogg när de uppdaterade, men den är kul. Brukar läsa i arkivet lite då och då hehe.

Fannys uppdatering är om möjligt ännu sämre, även den var bra när den uppdaterades. PIK!

Gillar Mikas blogg också, jättemycket. Fina bilder, kul texter. Jag gillar hela Mika helt enkelt!

Jag har läst Cissis blogg sen typ i somras, och nog är den kul nog. Hon har sina stunder, dessutom bor hon i Skellefteå=jag kan hitta samma kläder som hon har, om jag gillar dem, här hemma.

Marikas blogg går inte annat än älska, älskar Marikas kläder nästan lika mycket som jag älskar den bruttan!

Sist och minst: vilma.se. Den tapigaste bloggen jag följer, det är en tvserie typ från svtplay om en lillbrud som har ett band och typ tusentals kärleksbekymmer. Egentligen fattar jag inte varför jag bloglovar den, det enda jag ser är veckoavsnitten på måndagar, jag orkar aldrig lyssna på hennes miljontals videobloggar. 
Tips en tråkig dag: se alla veckoavsnitt!

fanny tog några bilder till något projekt på bilden på mig, jag ser ut som ett osminkat tap, vilket förklarar precis vem jag är!

Efter 3-4 timmar badandes på Edda och 1 timmes fotbollsträning är jag lagom mör. Typ inte. Skulle lätt kunna dra ut på en cykeltur till stan bara för att. Fråga mig inte varför, jag har just ätit mjölk och flingor, kan vara så att jag fick världens energikick av det.
Ikväll drar jag troligtvis igång en gammal film som jag har sett tusenfemtio gånger och somnar i soffan där nere. Det brukar bli så. Jag vill inte bara ta en film och hoppas att den är bra. Dessutom måste fodralet vara vitt, annars tror jag att det är en skräckis, vilket jag inte tål. Ett hårt liv, men någon måste leva det.
Okej, slutpratat om mitt helintressanta liv, vad ska du göra ikväll?

odugliga vänner är precis vad jag har, vägrar sitta still när man vill ta fina kort och förstör bilden med dubbla näsor och stängda ögon. hehe.

Igårkväll...



... hängde jag och Marika i Klutmark...



... vi tände en liten brasa...



... njöt av elden, röken, leran och kylan...


... grillade lite korv och marshmallows...



...posade för kameran och hatade vårat hår...



...och efter ungefär tre timmar, när elden aldrig slocknade, gav vi upp och...



...jag och Fanny gjorde våra finaste grimarser och lyckadess flirta med Marika till Fannys underbara säng.
De andra gav upp och drog hem. Parkerade i sängen vid 02.00, dödstrött.

farmor bryr sig mest om chokladen hon ska ge till josef medans farfar är väldigt orolig över att han aldrig kommer få tillbaka sin tröja. kul.

Detta kom mina kära farföräldrar hem med till mig, Christina Aguileras By Night. Luktar jättefräscht, typ vanilj! Ska bada i den, tvätta håret med den och smörja in varenda liten skåra i min kropp med den. SÅ gott luktar den!

Ikväll hänger jag hemma hos Fanny med henne, Marika, Mika, Emelie, Oskar, Chris och Emil och grillar i det vackra vädret (?). Blir nog skoj! Vad ska du göra ikväll?

i januari kommer det nytt folk till cypern, vi brukar kalla dem för vitingar eftersom de är så bleka. de ser som så... sjuka ut!

Förra månaden fick jag 400 kronor av mormor och morfar att köpa nya jeans för eftersom mina Carlingsjeans är lagade minst 10 gånger och ändå är det ungefär 5 hål i dem, de håller inte ihop för att prata klarspråk. Frågan är... ska jag köpa mig ett par nya Carlingsjeans eller två par shorts och ett par nylonstrumpisar? Vad är mest värt? Jag hittade dessa ^ snyggingar på H&M tidigare i veckan, finns även i svart och brunt men jag tyckte att beige var finast. Ska jag satsa? Vad ska jag matcha dem med? Kan man ha nylonisar under? Jag klurar även på ett par vita shorts alternativt ett par till höga jeansshorts från Bikbok, älskar dem mer än livet! Ska jag bli shorts-Moa eller köra på det säkra kortet Carlingsjeans? Kan inte bestämma mig!!!

i cypern har de inte likadant godis som här, där finns det inte smågodis. jag förstår då verkligen inte vad barnen äter där borta! /farmor

Vid denna tid brukar jag kunna liknas vid en zoombie vars enda önskan är att få lägga mig i sängen och sova 10 timmar till, men inte idag! Imorse klev jag upp vid halv nio, drog på mig mina skönaste byxor, slängde i mig två glas jucie och la in ettan för en färd mot Östra Falmark och flygplatsen där jag och pappa hämtade upp två små pepparkakor. Bland det första farmor sa var "du är likadan som Peter, stiger upp mycket,  mycket tidigare bara för att få övningsköra!", kan stämma... Vad hon mer sa var att jag var duktig på att köra, mjukt, lugnt och försiktigt! Farmor är rolig hon...
Har saknat dem båda två under deras 6 månader i Cypern och det känns toppen att äntligen få äta farmors köttbullar, sommarvåfflor och hänga i Boviken och "spigga"!

har jag inte världens snyggaste vänner? otur för er har allihop utom... två sina egna små mullar (=älsklingar). otur!

Årets första mjukglass! 20 kronor på Godisvågen var inte helt fel för en klump noisettesås, daimkulor och glass då.
Det roligaste utav allt var nog ändå att det kom en grabb, lite äldre än mig och ställde sig framför oss. Sa inte ett ord, bara tittade. Han såg inte utvecklingstörd ut eller nått, han bara tittade, jättelänge. Jag tittade tillbaka ett tag, innan jag högg in på glassen igen. Höll på att skratta ihjäl mig och trodde att vi var med i Dolda kameran/Varning för barn/Pensionärsjävlar typ. Lite sådär lagom läskigt, men kul!

jag försökte faktiskt att ändra kontrasten på bilderna i gimp, men min dator laggar sönder och är segare än livet, så jag gav upp.

PÅSKLOOOOOOOOOOOOOV!!!!!
Känns lite sådär lagom skönt att vara ledig i 11 dagar nu då, sista mattetimmen var outhärdlig och efter ett antal försök att ställa fram klockan, få sluta tidigare och slöskrivning slog faktiskt klockan 13.50 och jag och tre av mina små damer firade in friheten med en mjukglass på stan. Satt fin fint i kistan! Jag tänkte faktiskt vara så otroligt generös och visa två bilder på den senare, ikväll!
Ikväll drar jag faktiskt ut på party, hehe skoja. Vi ska ha någon sorts klassfest på Sjungande och sedan drar vi vidare hem till någon och myser, mina brudar och jag. Låter som en toppenkväll i mina öron! Vad ska du göra ikväll?

H&M, Vero Moda, Skopunkten, VR

holger larsson, vila i frid!






Somnade till Skellefte AIKs sista match för säsongen igårkväll. Näst bäst i Sverige, inte så illa pinkat va? Tyvärr försvinner väl halva laget bort från Guldstaden nästa säsong, men jag fortsätter ändå att peppa pappa att köpa ett säsongskort på Västra Stå till nästa säsong!
Skellefteå AIK♥♥♥♥♥♥♥♥

men mamma, du kunde ju inte väcka mig nu, precis när jag drömde att jag var en morot... /min knasiga bror

Jag har blivit lite sådär småkär i pappas gamla, urtvättade och för stora kläder. Älskar dem! Stora, sköna, mjuka, snygga(?). Underbara!
En annan förkärlek jag har fått är att sätta bak luggen och låta håret vara oplattat och oborstat. Detta matchas till minimalt med mascara och ingen eyeliner. Av någon udda anledning passar detta perfekt in i min galna vardag, har inte tid att fixa håret och mascaran slickar botten. Okej, skämtar lite smått, trivs bättre med att vara fixad, men aaaa, helt galet ser det ju inte ut!

Pappas gamla, Vero Moda, Skopunkten.

tack för att ni får mig att le, fanny, mika, emelie, julia, lisa, matilda, marika. älskar er! ni får den svarta vardagen att ljusna.



How can you say no to this? Two, wonderful single girls searching for love.

Sov lite för länge imorse, dansade hela gympan och hade en bra omvårdnadslektion innan lunch. Uppförsbacke även idag, jag börjar bli less på denna bergochdalbana men for troligtvis äta middag själv och vila på bussen hem och tillbaka till stan sen. Fotbollen lär ta musten ur mig=får sova gott i natt.

i hate myself and i wanna die, i hate my feelings too. i wanna change, i wanna change. prozac+ beskriver känslor bra.

Jag hade egentligen ett par inlägg som skulle bli toppenbra planerade, men Greys, trötthet och tårar förstörde det hela. Ska sova nu och förhoppningsvis vakna upp till en morgondag som jag orkar med. Orkar inte tänka på imorgon (är så pass gangster att jag inte har gummiband i tandställningen, just för att jag inte orkar bry mig). Ska dra igång min depplista och fortsätta prata med Lisen, tack♥
den ultimata ångestbilden...

idag såg jag det ultimata vårtecknet: några tulpaner vid en huskant och några fina blå blommor som brukar växa vid våran studsmatta.

Såhär kan man vandra omkring en solig onsdag, lite extra tapig kan man se ut om man stor och posar utanför skolan och fotar med en mobilkamera!
Har varit i Umeå idag, körde hela vägen hem och har gråtit ett par deciliter. Jag slutar på BUP om 1 månad och 12 dagar, då kommer mina behandlare en sista gång hem till oss och jag har planerat att de ska få smaka den legendariska Bergsbyglassen. Vad händer sen? Ja, ingen vet, men jag har faktiskt tänkt fixa det ensam. Om jag lyckas drar vi det i ett nytt inlägg!

Pappas gamla (second hand??), Bikbok, Skopunkten, H&M, JC, Style by Tyra.

moa: jag tar bussen tillbaka in till stan vid sex, vi ses imorgon! pappa: jag vet:( moa: ????? pappa: jag trodde att du skulle se hockeyn live och blev avis.

Jag har fan kommit långt.
För ett och ett halvt år sedan trodde jag inte att jag skulle vara av med sonden innan gymnasiet började, jag trodde att jag skulle stega in i klassrummet med en vit tjep på kinden.

oktober 09 - oktober 10 - klarade det!

För ett år sedan trodde jag att jag aldrig skulle klara av att vara ensam hemma, än mindre äta vanlig mat. Kyckling var mitt levebröd. Och att jag aldrig skulle kunna sitta på rumpan igen.



april 10 - juli 10 - klarade det!

För ett halvår sedan trodde jag att jag skulle äta med mamma eller pappa tills den dagen jag flyttade hemifrån. Då skulle de betyas ut mot en bästa vän/pojkvän.

september 10 - klarade det... för ett tag sedan!

För tre månader sedan trodde jag inte att jag självmant skulle kunna ta uppstekt pannkaka med grädde och sylt till middag när alla andra redan har ätit.

oktober 10 - mars 11 - klarade det!

Idag tror jag att jag aldrig kommer kunna älska min kropp. Eller tycka att det är okej att äta varje dag, varje vecka, 5 gånger per dag.


Kanske kan jag klara det? Kanske att jag äter 7 gånger per dag om tre månader, bara för att jag vill. Och kanske att jag tycker att min kropp är okej om ett halvår? Till och med älskar den om ett år? Kanske jag kan bli fullt fri och frisk utan dumma tankar?

fanny är en äkta boknörd, julia en robotunicornnörd, mika är en oskarnörd, emelie en hockeynörd, matilda kan man kalla vitchokladnörd och lisa då, vad är hon? plattahåretnörd...


Älskar mina örhängen idag! En liten earcuff i högra örat från Aveny Sy och i vänstra örat hänger mitt hemmagjorda kors, två små ploppar och ett fint kors som jag fick av pappa i söndags. Asfint!

Stressade sönder imorse, missade första bussen och höll på att glömma Omvårdnadsboken där min strokeredovisning var nerkladdad. Ooooooops! Har även hunnit med att klä ut mig till drottning Silvia, målat ett blått streck på min vita, fina kavaj, dödat Caroline af Ugglas och berättat om Looking for JJ. Och än så länge har inte ens halva dagen gått! Jag har planerat att hinna hem till Matilda och se hockeyn med mina brudar minus Mika också!

min elaka plan: att om matilda inte ville följa till bergsbyn skulle jag säga att jag aldrig skulle bli frisk för att hon skulle få dåligt samvete. hehehe.

Såhär har jag vandrat omkring denna vårdag. Det enda som saknas är brillorna som har hängt mellan mina bröst och visat min blåa bh hela dagen (för mycket information?). Kände mig riktigt vårfräsch!
Under tiden ni läser detta är förhoppningsvis jag och Mika påväg till ICA för att köpa glass att dela med Matilda eftersom Bergsbykiosken har stängt på måndagar. Jag vill ha mjukglass med Noisettesås/vitchokladsås!
Istället får jag njuta av vanlig vaniljglass, mitt levebröd, min anledning till att leva!

Pappas gamla, Cubus, Vero Moda, Accent, Gina Tricot, Skopunkten.

visst, man kanske väljer sitt öde, men jag valde fan inte att få anorexi!

Jag tror inte att jag har upplevt den lycka som jag upplevde idag. Hittade en vit kavaj!!!! Först i storlek 42, vilket gjorde mig extremt besviken, men sedan fanns det helt plötsligt ett helt ställ med vita kavajer i alla storlekar man kan önska sig! Kunde inte hålla fingrarna i styr, det var bara att laxxa fram två hundringar och H&M kortet, det fanns inget val. Hoppade ut från H&M med min fina, vita kavaj. Underbar!
Finns endast ett frågetecken: vad ska jag matcha den med?

man är en stjärna om man har nummer sju. jag har nummer sju! stjärnan mika! mika stare! höhöhö, nu måste du blogga om det moa!

Hur menar du när du säger att du hade anlag för att få anorexi? Känner igen att du skrivit något liknande förut tror jag.

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag menar, jag läste det någonstans och tyckte att det passade bra in på mig.
Men ändå, jag har alltid varit svag. Haft dåligt självförtroende och fallit för grupptryck. Jag hade likaväl kunnat få panikångest, hamnat i en djupare depression eller hamnat i... ett drogmissbruk?
Jag har alltid varit känslig och efter vad som har hänt i mitt liv (nu låter det jättedramatiskt, men det har väl hänt både bra och dåliga saker i mitt liv som har format den jag är i dag) har jag väl helt enkelt inte haft ett skydd att stå emot allting längre och helt enkelt fallit ihop och fått en ätstörning.

idag har jag insett att david rundblad inte är den enda snygga i saik, det fanns visst ett par till där, gömda bakom visiret som man inte tackar nej till.

Dagen jag alltid har drömt om är äntligen kommen, dagen då pappa gör sin årliga rensning av garderoben! Jag var främst ute efter gamla jeans att klippa av till shorts, men hittade två små fynd till. En skjorta utan armar och en tuff, vit tröja som kan funka att använda. Och så en annan vit tröja som jag är lite osäker på. Gillar de svarta shortsen lite extra mycket, även om Fanny sa att min rumpa blev ful i dem eftersom fickorna satt så långt ifrån varandra.
Tack pappsen!♥

tiden går fort när man har roligt, jag älskar dig enbartmoa, 1 år med dig idag♥♥♥♥♥♥♥♥♥

grattis bloggen, 1 år!
Tänkte visa min uppskattning att ni har följt mig genom detta år genom att visa en fin egobild från varje månad! Men hörrni, hur många är det som faktiskt har följt mig sen starten? Och hur många har tänkt följa mig till den 10de april-12?

fågel, fisk eller mittimellan? eller kyckling?

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 2:

Varför umgås du inte lika mycket med Marika och Oscar längre? Eller det kanske du gör, bara att det inte står om det i bloggen?
Du är gryyym, fortsätt kämpa!

Jag och Oscar har tyvärr glidit ifrån varandra, vi vill olika saker och till slut fanns det inte tid.
Jag och Marika är däremot lika tajta, bara det att Marikas vardag kantas av plugg, och de få dagar hon är ledig har jag planerat in något annat/är i Umeå/tränar/måste plugga. Men en gång BFF's, alltid BFF's!


Vilka är dina favorit tv-program?

Greys!!!!! Och Desperate housewives såklart, Cougar Town, räknas Stylisterna som ett tvprogram? Tisdagar och onsdagar är mina tvdagar haha!

- Hur behandlar du ditt hår? (det är ju så långt och fint)
- Vart shoppar du helst kläder?
- Vilken är din favoritlåt?
- Hur länge hade du hållt på att gå ner i vikt innan du blev inlagd?
- Hur många kilo gick du ner?
- Hur mycket tränade du när du var som sjukast? Och vad tränade du (tex situps, jogging)
- Har du någon kontakt med den andra Moa (moaornberg.blogg.se)?
- Vad var förbjudet att äta när du var som sjukast? Vad kan du fortfarande inte äta?

- Jag försöker att inte tvätta det alltför ofta och göra inpackningar lite då och då, men jag har alltid haft tjockt hår av bra kvalite, fick min första klyvna topp någonsin innan jul!
- H&M!!!!! H&M i mitt hjärta, alltid H&M!
- Det håller på att hända igen!!!! Annars typ Liquid Confidence, Just can't get enough, One, This = Love och så har jag blivit lite inkörd på Not an angel och självklart lite fler odödliga låtar som förtjänar ett eget inlägg. (intressant?)
- Första gången jag blev inlagd var det väl ungefär 6 månader, mer eller mindre, andra gången 1½ vecka... Och sista gången knappt en månad.
- Alldeles för många!
- Återigen: alldeles för mycket om man tänker på mitt minimala näringsintag. I min värld var det mesta träning, att andas, att prata, att stå upp (!) och att bajsa. Typ.
- Ja, jag och Moa har kontakt. Tyvärr inte så ofta längre, men det tycker jag att vi ska ändra på!
- Allt som gick att stoppa i munnen, vilket inkluderar vatten, tuggummi och allt sådant. Nu äter jag allting men nog har jag en del maträtter och ingridenser som jag fortfarande avstår.


Vem är din största inspiration?
Hur gör du när du sätter upp håret i en sån där boll på huvudet? Den blir så fin!
Vad önskar du dig mest i världen just nu?
Tycker du att BUP är bra och att du blir hjälpt? Man hör så mycket dåliga saker om dem tycker jag.
Anser du att man måste ha varit inlagd på sjukhus för att ha haft anorexi? Vilka kriterier har du "gått" efter?
Vilket BMI har du fått höra är normalt att ha?
Vad ska du göra i sommar?

Sofia Åkerman och Matilda Widmarks mamma!
Eftersom jag har så pass tjockt hår behöver jag inte tupera det något, jag drar bara upp det i en hästsvans, snurrar håret ett par varv runt och fäster med två hårsnoddar+tusen miljarder hårnålar och några deciliter hårspray!
Gratis sms! Är handikappad med mina 0, 42kr på mobilen...
Klart jag har blivit hjälpt! Om inte BUP hade funnits hade jag inte suttit här idag, jag hade varit död sedan en tid tillbaka, tragiskt nog. Och visst, de kan förbättras men det kan väl allt?
Absolut inte! Jag vet faktiskt inte utifrån vilka kriterier jag har gått, jag antar DSM-IVs för Anorexia Nervosa och Ätstörning UNS?
En gång i tiden fick jag för mig att 16 var ett normalt BMI, sedan 18, men hallå? 20!!!! Klart man kan ha 16 som sitt normala BMI, om man är född så, och BMIet eller vikten spelar inte så stor roll, men 20 tycker jag är lagom till min kropp!
Bada, sola, åka moppe, bo i stan, tälta på Trästocks, vara med vänner hela tiden, slösa alla mina pengar på onödiga saker, bo i min bikini och ha den bästa sommaren någonsin!

* vad brukar du äta på en dag nu ungefär?
* om jag inte har fel så "fall du tillbaka" ner i anorexin nån gång och gick ner i vikt igen. Vad var det som gjorde att du fick ett bakslag?

Frukost, lunch, middag, mellis, kvällsfika, om intresset finns kan jag försöka fota en matdag?
Ja, du har helt rätt. Vintern-08/09 bodde jag hemma och var "frisk", i andras ögon. Inombords hade jag aldrig mått sämre och jag är fortfarande förvånad över att jag inte tog mitt liv alternativt blev rejält deprimerad med fetaste ångestattackerna. Jag låtsades att jag var frisk för att bli av med matprogrammet och svälta mig ner till 0 kilo, i april orkade jag inte stå emot längre utan levde ut mina tankar vilket ledde till inläggning.


Älskar din blogg och får så himla mycket inspiration av dig!
Kan du känna att du verkligen inte borde äta nån speciell mat och börja om med att gå ner i vikt? Isf, hur gör du att de tankarna försvinner?
Tack så mycket!!!
Absolut, ungefär varje dag måste jag stå och argumentera för och emot vad jag ska äta. Ska jag äta det eller ska jag skita i det? Den eller den mackan? Lite mer sällan tänker jag att jag ska strunta i allt och kämpa för viktnedgång, men mitt liv är faktiskt helt underbart just nu, jag vill inte förstöra det genom fler Umeåresor och till slut ännu ett vårdintyg och barnpsyk. Vad jag gör för att tankarna ska försvinna? Svårt... Jag försöker se det positiva i mitt liv, tänka att jag faktiskt vill bli frisk. Ibland funkar det, ibland inte. Jag måste verkligen lära mig att hantera mina tankar och känslor!

Hur ser ditt "matschema" ut (om du har något)? Håller du vikten med det?
Jag har ett matprogram från BUP som jag använder som ramar i mitt mat och näringsintag som ser ut såhär:
Frukost: 2 mackor med smör, skinka och gurka. 1 glas jucie. 1 tallrik mjölk+flingor/yoghurt+flingor/gröt+lite mjölk.
Mellis: 2 glas dryck står det i papperet, men jag tar aldrig förmiddagsmellis utan bakar in det i eftermiddagsmellanmålet.
Lunch: 1 portion mat (normalstor=vad är normalt?) och 1 glas mjölk.
Mellis: Jag lägger ihop båda mina mellis och kallar det för fyra delar, en del kan vara t.ex.: frukt, dryck, te, kex, nötter, glass, kaka, yoghurt, nästan vad som helst!
Middag: 1 portion mat och 1 glas mjölk.
Kvällsfika: 2 mackor med smör, skinka och gurka. 2 glas dryck (mjölk, jucie, saft, proviva, te, oboy)
Jag håller vikten med detta schema, ja.


Hur går det med din nya header? Och varför har du två just nu?
Min header är faktiskt helt klar, det är kod och stilmallarna som skiter sig totalt. Jag är less, less, less på att det inte går som jag vill ha det och orkar inte sätta av några timmar per dag för att fixa det.
Två stycken ja, det är Expolorer som har fuckat till det och jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra för att fixa till det.

att en sån liten flicka redan kan börja mixtra med maten... blott 7 år gammal..

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN, DEL 1:

När planerar du att vara frisk, alltså 100% frisk? :D
Klarar du av att hålla vikten nu när du sköter måltiderna själv? :D
Hur kan du vara så himla snygg? :D

En gång i tiden sa jag att jag skulle ha börjat kämpa innan jag hade fyllt 18 år, eftersom jag inte ville gå i behandling på vuxenpsyk. Om jag fick välja skulle jag vara 100% frisk imorgon, men jag tror att det tar ett par år innan alla sår har läkt och man har lärt sig att leva med ärren.
Jaa, hyffsat, jag pendlar lite upp och ner, men det har jag som alltid gjort.
Haha bra gener antar jag!

vad ska du sattsa på i klädväg i vår/sommar:D?
Vilka festivaler ska du på?
Ska vi festa tillsammans i sommar???:D

Vitt, turkost och bruna ben! Höga shorts och transparanta linnen till min mönstrade bikini! Jävligt snygg ska jag då vara!
Räknas Skelleftefestivalen? Trästocks? Vill på Luleåkalaset och Peace and Love men jag skulle gissa att min börs hindrar mig...
Haha klart vi ska!

Om du skulle ge ditt bästa råd till någon som kämpar i livet - hur skulle det lyda?

Oj... hitta din motivation som fungerar i alla lägen! Stå ut, det kommer att bli bättre och hitta saker som får dig att orka kämpa och stå ut!

Vilken är DIN (inte sjukdomens) absoluta favoriträtt?
Hur stort ansvar har du för ditt tillfrisknande, om du förstår vad jag menar? Är det dina föräldrar som håller i spakarna eller kör du på själv?
Hur motiverad att bli frisk är du på en skala 1-10?
Ska du till Umeå Open (konstig fråga kanske eftersom du svarar först om en vecka, men jag vill veta om jag borde/borde ha spanat efter dig haha)?
Var ligger Kåbdalis och vad tusan gör man där?

Jag tänkte först plättar med grädde och hjortronsylt men kom sen på min absoluta favoriträtt: GRILLAT! Kött, melon, majs, grillad potatis, grillad tomat, grillad ananas, kan det bli bättre?
Numera är det faktiskt jag som styr, det är jag som håller i ratten och de tar emot mig om jag faller. Det är jobbigare att själv styra det, men det är the only way!
Oj.. det pendlar från dag till dag, idag: 6-7!
Nej, inget Umeå Open för mig blev det, hörde att Daniel var jättebra live?
Det ligger... ute i ingenstans, inåt i landet nära Storforsen tror jag? Där solar man, åker slalom, snowboard och grillar korv!


- köpte inte du en epilator? isfl tardet sjukt? är det värt pengarna?
-hur mår du?
-hur lång är du?
-vilken färg ärdin tandborste?

Jag köpte en epilator men jag stod inte ut med smärtan+att det blev kvar lite stubb. Lust att köpa den?
Just nu: hyffsat! Hade en toppenkväll igår och mina planer för ikväll är svåra att misslyckas med, men har lite saker att fajtas om nu!
Upp och ner, fram och tillbaka, hit och dit, det växlar från timme till timme!
168 om jag får säga det själv, men tror att mätstickan uppger 167...
Jag har två faktiskt, en rosa från tandregleringen och en rödmönstrad!


Vars spelar du fotboll? :)

Vars som i vilken klubb eller vars som i vart? Anderstorp IFK i alla fall, PMS FC för att vara mer precis. Vi tränar på A-torp och Tuböleskolan!

Hej Moa, hur märkte dina föräldrar att du hade en ätstörning? Blev det värre och värre eller började du bara helt sluta äta från en dag till en annan?

Det började smått och blev värre och värre, de hade väl anat något men när mina vänner hörde av sig och sa att jag inte åt insåg de väl fakta och hörde av sig till skolsköterskan/BUP.

Vad var det som gjorde att du utvecklade anorexi, var det för att du ville bli smal eller var det för att du inte mådde bra?

Jag mådde inte bra och var helt i obalans. Tyvärr tror jag att jag hade anlagen för det, att det var "meningen" att jag skulle få anorexi.


Vad är ditt nästa "del-mål" i att bli frisk?

Att äta 100% 7 dagar i veckan och kunna unna mig att äta glass och sådant utan att hålla på att kompensera allting. Och att ta tag i gruppläxorna!

Om du tänker tillbaka på de åren som du varit sjuk, skulle du vilja ändra dem så att du skulle varit frisk eller skulle du velat ha kvar dem?

Jag vill inte ta bort dem, eftersom jag anser att de var mitt "öde" och jag har träffat så sjukt många, underbara människor som jag inte för femtiotusen öre skulle släppa ur min famn! Samtidigt har jag lärt mig mycket om mig själv, och jag skulle inte ha klarat av att leva med de hemska tankarna jag tänkte om mig själv innan jag blev sjuk.

Vilken är din favoritfärg?

Rött!

Favoritfoundation?

Oj, svårt val! Eller okej, har inte så jättemycket till val, jag har bara inte så mycket erfarenhet. Jag gillar den foundationen jag har nu!


Sminkar du dig varje dag?

Så gott som varje dag, ja, mer eller mindre.

Hur lyckas du jämnt nästan komma försent till bussen? Hahahah

Hahaha, min skor tar för lång tid att knyta! Jag är en typisk tidsoptimist, går bussen 07.40 räcker det att gå 07.43, typ. Hellre löpa till bussen än så i kylan och vänta!

att springa under småsten utan skor till bussen är inget att rekommendera /emelie

Det håller på att hända igen! Min och Emelies nya favoritlåt, lätt! Den har gått på repeat hela morgonen och less är det sista jag är!
Tyvärr går det uselt för mitt favoritlag nu, 4-1 sist jag checkade, jag gav upp hockeytittandet när det stod 4-0 men tänkte nog gå ner och kolla om det går bättre!

det håller på att hända igen. det håller på att hända igen. det håller på att hända igen. det håller på att hända igen. 1978-2011.

Två små söta och sexiga brudar såhär på morgonkvisten. Efter att ha delat på en liter apelsinjucie och ett par svettiga timmar i mamma och pappas säng är vi nu fit for fight!
Jag har ingen aning om hur dagens planer ser ut, Emelie tar bussen hem vid tre-fyra och jag är astaggad på att göra något kul även ikväll! Hade det riktigt trevligt igår även om vi fick löpa till bussen och så gott som somnade innan vi hade tryckt på stoppknappen. Illa. Hur var din kväll?

en röd stor stuga. snälla sittliftar. ida, emil och okänd i backen. en bländad moa. emil, ida och okänd i backen. kåbdalisutsikt.

tre toppendagar i kåbdalis som förhoppningsvis ska göras om nästa år!
åkte sittlift för första gången, åkte snowboard för första gången och... delade säng med Ida för första gången!
njuuuuut av dessa bilder och sovgott!

jag hatar att inte ha gratis sms, jag blir helt handikappad. död åt det. död åt att pappa aldrig fyller på...

Efter en ridtur, kinamat och en dusch är jag nu redo för kvällens äventyr! Jag vet att jag hade lovat att dra svaren idag men det får bli imorgon/på söndag då jag tänkte återgällda den usla bloggningen som blir idag. Om allting går rätt till kommer det upp ett inlägg här vid niotiden. Så keep on asking and stay tuned! Ha en toppenkväll snyggingar!

H&M, Bikbok, homemade

hur kul är det inte att en färjestadsspelare med bryten näsa orsakade en rökbrand och fick hela skellefteå kraft arena att utrymmas? lyckat grabben!

Imorse hade jag som sagt sovmorgon men jag tänkte att det var lika bra att ställa väckaren på vanlig tid och snooza en timme istället. Och när jag egentligen hade kunnat lega och sussa så sött såg jag sista avsnittet av Stylisterna, duschade, löste lite korsord och pysslade ihop ett enkelt litet halsband.

En tur in på Lagerhaus och ner i pysselrummet aka källaren och se, ett halsband och ett skärp rikare! Eller... får se om det blir något skärp, men jag har hittat en tråd att knyta i midjan, ni lär se det inom en snar framtid!

fråga mig inte varför jag tidsinställer ett inlägg som kommer att ploppa upp samtidigt som jag faktiskt ligger och pluggar (förhoppningsvis) och är hemma. knas.

Dessa tre små snyggingar ska få förgylla min kväll, älskar er snyggingar! Not.
5 frågor om stroke/TIA ska besvaras, cirka 30 tal ska räknas för att jag ska hänga med på "kunskapsbedömningen" i matte imorgon. Och så Looking for JJ som bör vara utläst på tisdag, har endast 175 sidor kvar. Taggaaaaa!
Nej, ska ta tag i det nu så att jag kan få slappa framför datorn senare ikväll och planera min fredag.
tänk mvg moa, tänk mvg. visa helena vad du går för!!!!

kickass inlägget får nog vänta. minneskortet fullt. inga bilder=sug inlägg.

Idag har jag nog gjort det pinsammaste en dagens outfitbloggerska kan vara med om. Först kom min söta granne och sa hallå, är det fotograferingsdags? Och ja, det var precis vad det var. När jag sedan ställde med framför kameran och inte bakom såg han lite fundersam ut och när jag väl var klar sa den söta gubben "har den knäppt nu?". Ungefär 2 minuter senare, när jag hade börjat klä av mig (kinkyyyyyy!) ytterkläderna kom det bussresenärer och frågade på knaklig svenska om de kunde gå förbi. Piiiiiiinigt!

H&M, hemmagjort, Åhlens, nelly.com, Vero Moda, VR

du ser konstig ut moa. du ser trött ut. är du hög? nae... jag har bara inte så mycket smink på mig...


Det känns toppen att vara tillbaka i skolan! Har aldrig mått bättre! Har aldrig varit mer taggad på att få MVG och plugga hela nätterna! Ge upp min frihet och ungdom till skolans fördel! Lätt värt!

Okej, skoja. Men nog var det skönt att inleda min skolvecka med sovmorgon och att träffa mina små ninunnes. Ännu bättre blev det av att jag fick tillbaka mitt sänglägeskomplikationsprov och med tre stora bokstäver stod det M V G ! Pizza till lunch (fixade det, efter lite pepptalk) och helt plötsligt hade vi ingen svenska och uppgiften vi ska göra finns inte på samarbeta. Score! Ska dra hem på 40 min och tagga fotboll ikväll, samt skriva ett toppeninlägg (förhoppningsvis) Puss på er!

är det inte hur gulligt som helst att min lillasyster har plockat ihop tandgummiband åt mig och lagt dem i en söt påse? älskar dig lippan!

Sa 10 frågor och nog fick jag 10 frågor nog, men än är det två dagar kvar innan svaren börjar ösa in så jag tänkte slå ett slag för min egen frågelåda. Fråga på! Bläddra ner lite, tryck på kommentera? knappen och börja formulera dina frågor!
Jag svarar alltså på fredag, eller... jag ska försöka svara då, så det är bara att låta funderingarna hagla över mig!

när man inte har något att blogga om funkar onödiga inlägg också. är det jag som har skrivit den rubriken? eller är det du matti?

Vaknade 10.30 av att pappa sa "du skojar med mig", 45 minuter innan avfärd mot Umeå. Duktigt gjort tycker jag! Hade ett toppensamtal med min behandlare och kunde inte sluta prata med de finaste LIV flickorna innan jag satte mig i bilen och körde hem. Hela vägen. 13 mil typ. Mycket stolt kan jag erkänna! Och mycket trött!

Den lilla och tunna 13åriga flickan som för första gången satte sig i en bil mot BUP var nog helt övertygad om att hon 2½ år senare skulle köra samma sträcka helt själv. Stolt!

okej, jag såg typ precis innan jag skulle publicera inlägget att marika hade skrivit typ ett likadant inlägg hehe...

Med ett fett blåmärke på rumpan och äckligt hår som vägrar ligga rätt tillbringade jag denna kväll med min älskade lilla Mariko. Såg lite DH, klappade lillkissen och pratade litegranna. Hatar att vi ses så lite nu, och när vi väl ses är det inte läge för något deeptalk/hemlissnack. Men äkta BFF's lämnar aldrig varandra, och det är precis så jag och Marran funkar! Jag vet att det alltid kommer vara vi två, vi ska sitta där när vi är 78 år och spela The Sims 11 och prata snygga pojkar.
Saknar dig redan!♥

jag gick alltså in på frasses i slickad kondommössa, halsduk, leggings, för kort kofta och ett ansikte som inte ens hade känt doften av smink sedan i lördags. fast värst av allt: hela familjen såg likadan ut.

ÄNTLIGEN hemma!!!! I lördagskväll sa jag att jag saknade min egen säng, igårkväll tänkte jag samma sak och när vi satt i bilen hem kunde jag inte föreställa mig något skönare än att sova i min egen säng. Men jag ändrade mig. När jag kom på att jag hade dumpat allt jag hade med mig till Umeå+allt jag hade tänkt packa till Kåbdalis+en massa tvättad tvätt. Lagom halvskoj att plocka bort det och packa upp två väskor med blöta/rökskadade/svettiga kläder. Älskar livet!
Vad jag älskar minst lika mycket är att SAIK är i SMfinal och spelar apdåligt och att jag har ont i hela kroppen efter två heldagar med slalom och cirka fyra stycken åk med snowboard, addera sedan två nätter med tre förkylda flickor, kan inte bli annat än ont i halsen. Funderar på att halshugga mig själv för att vila en stund. Återkommer!

party i min skalle, men det var ett skämt by lisa.


Ungefär såhär såg jag ut i fredags, lite sådär lagom skönt inför en lång bussresa. Eller två. På den första glömde jag mina vantar och på den andra lyssnade jag igenom hela min mobilspotifylista.

Jag älskar hur fint morgonsolen lyser, hann ta denna bild ungefär 15 minuter innan bussen till skolan gick, lite sådär lagomt stressigt. Det är nästan så jag börjar fundera på att stiga upp 6 varje morgon bara för att få det fina solljuset.

H&M, Vero Moda, hemmagjort.

jag vill också göra uppgift 8 nästa lektion, jag ska fråga om jag får det. eller kanske hemma. men jag har inte excel hemma...

Bloggar jag läser del 2:
KÄMPAR

Josefina är helt underbart duktig på att skriva, på att förklara och att berätta. Fina bilder och en liten följetång "konsten att vara annorlunda" som jag älskar mer än livet. Duktiga, fina Josefina!

Jag och Lydia lärde känna varandra genom äsbloggar och har följt varandras kamp i ungefär 2 år. Världens finaste brud. Världens bästa fotograf. Världens snällaste. Lydia är min idol, helt på riktigt. En riktig kämpe!

Enda nackdelen med Felicia och Linnea aka frenchtoast är att de uppdaterar för sällan. Skulle kunna läsa 25 inlägg per dag av dem. Underbar blogg! Läs!

Isabel och jag har aldrig setts på riktigt faktiskt, en gång såg hon mig och jag såg hennes fötter på BUP i Skellefteå, men på påsklovet, då jävlar! Isabel är hur fin som helst, skriver jättebra och fotar som en gud.

Emma och jag var inlagda tillsammans under vintern 2010 i ungefär 2 veckor. På ungefär 2 dagar var vi vänner och har hängt ihop sedan dess, hade en underbar kväll i somras och det är till Emma jag har varit i helgen. Underbara, fina tjej!

Josefine tar även hon hur fina bilder som helst, skriver jättebra och är bara helt underbar. Finns inte många ord att beskriva denna fina brud på, så jag ger upp.

Om jag fick en önskan skulle det vara att reparera Camillas liv. Världens snällaste tjej och skriver toppenbra. Läs!

Jag har följt Amelies blogg till och från under något år, toppenfin tjej och kan ni gissa?... hon är också toppenduktig på att fota!

jag älskar folk som vågar säga ifrån när någon pratar för högt eller för lågt, för mycket eller för lite, för konstigt eller för seriöst. älskar helt enkelt folk som säger till.

Förr var jag den s.k ringflickan. Jag hade alltid ringar på mig och lyckades nästan jämt att få det att se snyggt ut. Min ringperiod gick över och numera passar ingen ring med någon annan, inte av de jag redan har. Vad jag däremot är sugen på är ringar med stenar. Helst turkosa och röda, men svara, vita och helsilver funkar också riktigt bra!
Någon som vill skänka 500 att köpa ringar för till mig? Snälla? Pleaseeeeeee

jag och emelie sörjer, både hon och jag fick slut gratis i fredags. död åt livet. död åt telia.

Just nu sitter jag antagligen i bilen påväg till Kåbdalis, till en stor stuga som vi ska dela med 3 andra familjer. Kul, kul, bara ingen bryter några ben!
Under tiden jag är borta lär jag inte uppdatera men jag har tidsinställt ett par inlägg (jag gav upp datakunskapenn för att skriva ett par inlägg faktiskt) så jag tycker inte att ni ska lämna mig helt. Lägg till mig på bloglovin' för att inte missa ett inlägg!

http://enbartmoa.blogg.se/blabla/images/2010/ny-bloglovin_100544483.png

 

 

om jag inte är helt ute och cyklar så verkar det som om skellefteå leder med 3-1 mot luleå, om jag har räknat rätt på skriken nerifrån.

Vilka bloggar jag läser, del 1:
MODEBLOGGAR

Maja Tannås blogg lades till på min bloglovin så sent som denna vecka, men jag har följt den slaviskt i säkert 2 månader. Älskar hur hon alltid lyckas med sina outfits och alltid fyndar fina saker på stan.
Lisaplace och jag har följt varandra i ungefär 2 år. Eller okej, jag har följt Lisaplace i ungefär 2 år, hon har ingen aning om att jag existerar. Älskar hennes outfits och att hon är lika gammal som mig. Älskar inte hur sällan hon uppdaterar.
Kenza behöver ingen presentation. Man skulle kunna tycka att hon inte hör hemma bland modebloggarna, men det är av den anledningen hon fortfarande ligger på min bloglovin' lista.
Jag upptäckte Fyndigt by Frida för ungefär 1½ år sedan när jag slaviskt följde lookbook.nu och aldrig missade en look. Efter att ha njutit av hennes outfits ett tag letade jag reda på hennes dåvarande kanal5blogg och har nu följt henne till modette.se.
Fråga mig inte hur jag hittade Hildas blogg, det var av en ren slump och jag fastnade direkt. Apsnygga outfits och välarbetade bilder. Kan det bli bättre? Knappast!

Jag följer även Life by Matilda och Victoria Törnegrens blogg men de vägrar samarbeta med mig så jag får helt enkelt bara säga att ni hittar även dessa två underbaringar på modette.se!

emma har den fulaste bakgrundsbilden jag någonsin skådat. pinsamt.


Tack för en toppenkväll igår, hade apkul!!
och grattis på 17årsdagen världens finaste emma

snygg bikini+saltvattenspray+en visselpipa=min drömsommar. och du, marika, är det värt att jag köper samma spray som dig eller är det att kasta pengar i sjön?

Denna värstingbikini är påväg hem till mig i skrivande stund. Eller okej, den kommer i maj, men nästan! Min käraste Marika var så gullig och beställde en vit fin bikini samtidigt som hon beställde min, nu gäller det bara att hålla hårt i börsen för att faktiskt kunna betala den också.
För fy vad snygg till en brunbrändkropp, till höga shorts, till ett vitt småtransparant linne, till många halsband och bara mumma! Apsnygg!

riktigt jäkla snygga brudar som dunkar familjens "det snurrar i min skalle" taggalåten nummer 1!


Sitter på Emmas toalettgolv och gör oss iordning för kvällens bravader. Vi ska träffa några av Emmas kompisar, vars vet jag inte men jag tror att det blir kul! Emma fyller 17 imorgon så hennes lilla överraskning ligger i min väska och väntar på henne, kan bli kul att se hennes min!
Vad ska du göra ikväll?

i min familj är vi ungefär jättekonstiga, om vi ser hockey och någon går upp på toa skriker vi alltid jaaaaaaa! för att lura den att det blev mål. hehe.

Under tiden jag är i Umeå och Kåbdalis var min tanke att ha en frågestund. På ett vilkor. Att jag får frågor! Tycker det är ungefär huuuuuur pinsamt som helst att ha en liten frågelåda, så vi säger 10 frågor. Då kör vi! (okej, får jag typ 2 frågor blir det ganska uppenbart hur ointressant jag är=ännu mer pinsamt)
Ska vi köra i en vecka så att jag hinner komma hem och ni hinner klura riktigt ordentligt! Fråga i detta inlägg och jag svarar nästa fredag!

april, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.


Världens roligaste aprilskämt stod VK för 2010, huuuuuur kul som helst!
Nästan roligast var en av mina behandlares barn som sa:

- Mamma, varför är samma pappa med på två olika bilder?
- Nej, nej, de är kanske bara jättelika, de är kanske syskon eller tvillingar!
- Okej... men han är med på tre bilder ju! Fyra!!!

Skrattar fortfarande när jag läser det. Speciellt intervjun!
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.