toppen-botten. låt mig vara mittemellan.

Hopplöshet. Glädje. Tacksamhet.
Ledsen. Äcklad. Framtidshopp. Uppgivenhet.
Intresserad. Deppig. Sur. Besviken.
Irriterad. Lycka. Rädsla. Stress.
Motivation. Skam. Ånger.

Och så börjar karusellen om. Från början.

Hopplöshet. Glädje. Tacksamhet.
Ledsen. Äcklad. Framtidshopp. Uppgivenhet.
Intresserad. Deppig. Sur. Besviken.
Irriterad. Lycka. Rädsla. Stress.
Motivation. Skam. Ånger.

 

Snälla, låt mig vila. Jag orkar inte en ständig
berg-och-dal bana hela tiden, varje dag.
Om och om igen.

när jag var liten ville jag ha ringar hela vägen runt öronen, idag tycker jag bara att det ser tacky ut.

Jag går i "ta-hål" tankar. Jag har sen tidigare fem hål, men vill fylla ut med två till. Ett standardhål och så en tragus, som det så fint heter. Matilda och Julia har skrämt upp mig och sagt att det tar spåååårat ont, och jag tror dem. Frågan är bara: går det att ta här i Skellefteå? Vars isåfall?

detta är en gåva till er voc2a, nu slipper ni se mig blinka ikapp med lamporna!

Fick hem mitt smirre idag, en stycke foundation, en stycke borste och två stycke gratisprover. Verkligen en trevlig överraskning, grejen är väl bara den att jag är så fruktansvärt dålig på ögonskuggor. Har inte tid, tar mig inte tiden, kan inte och tycker mest att det ser ut som en femåring när jag väl gör det. Ska lära mig! Någon gång...

237;- fick jag punga ut för hela kalaset+frakt

varje dag kan man äta kladdkaka. bara för att det är så underbart gott. vareviga dag i all framtid. mums.

I lördags när jag hade storbesök av Lisa, Oscar och Marika bestämde jag mig för att baka den perfekta kladdkakan. Sådär lagomt jättekladdig och chokladig. Ungefär som en äkta Waynes-kladdis. Bland det bästa som finns.
Resultatet ser ni längst upp. Den enda som uppskattade min smetkaka var Marika. Jag tyckte faktiskt att den var god, trots att jag vispade grädden till smör. Tror jag ska stå utanför köket ett tag nu.

"folk måste ju tro att vi är störda" "är vi inte det då?" "jååååduuuuuuuu"

Tar jag inte fina outfitsbilder så säg? Sådär lagomt precis innan man, i panik, sliter av sig kläderna för att byta ut dem mot dansbyxor och håret bakom öronen. Jag minns knappt sist jag hade samma outfit hela dagen igenom, som inte var mysbralls och tjocktröja. Illa.
Jag lär bli en sån där skabbig mamma som alltid har mysbyxor och smutsiga tshirtar och otvättat hår, hemska tanke. Detta mönster måste brytas. Eller nej. Det är så myyyyysigt.

Skjorta - H&M
Tröja - Primark
Halsband - Mammas gamla
Jeans - Bikbok

en enda nackdel: mitt sår på knäet svider.

En väldigt bra dag som har besått av sovmorgon, vinstmatch, ett skumbad och varm mjölk avslutar jag på det mysigaste sättet man kan avsluta en dag på: måla och vårda naglarna samtidigt som man ser på en bra serie, kvällen till ära One Tree Hill. Mmmm, life is good!

slöseri med pengar kan man också tycka. i alla fall jag. det är ju dyrt med fina skrivböcker.

I onsdags sprang jag in på Bokia och köpte ännu en peppbok. Jag tror jag har minst fem, som jag säger att jag ska fylla med bra saker, men lyckas aldrig. Denna bok ska jag alltså skriva komplimanger jag får i.
Storhets!!! skriker jag, bra idé säger min behandlare.

Tre komplimanger har jag skrivit ner, nu gäller det bara att jag tror på dem också.

tisdagens outfit: indian-chic

Det absolut bästa med att ha världens pyssligaste lillasyster är att man kan lägga beställningar på det mesta. I fredags hittade jag ett fint halsband på Glitter, fotade och bad Filippa göra ett eget. Söndagmorgon: kirrat och klart. En hundring sparad och ett snyrre halsband rikare, tack syster!

to wish you were someone else is to waste the person you are.

smeta, smeta, kladda, kladda, splash. på med allt kladdigt överallt.

Under vinterhalvåret går min kropp i ide. Jag blir trött som ett as och hela jag skrumpnar ihop. Inte helt ovanligt kan jag tänka mig. Detta år har jag sex produkter som hjälper mig att gå från fnöske till babylen, två bodybutter som jag smörjer på nästan varje kväll, läppsyl som sitter som slickat runt min mun från det att jag vaknar tills jag går och lägger mig. En dagcreme som jag använder både morgon och kväll, vaselin som är ersättare för läppsylet på natten och så Guds gåva till VOC 2a: handcremen. Det är fajt om den varje morgon och är någon annan klass har bestämt sig för att låna den är det krig. Handcremen är nyckeln till framgång.

och med tanke på att det är sida efter sida med bra recensioner lär jag bli såld.

Idag gjorde jag "en första". Beställde smink från TiKei. Mika har varit såld enda sen hon beställde hem för typ ett år sedan, så idag slog jag slag i saken och klickade hem en borse och en stor burk foundation. Det var nära ögat att ett rouge, ett par ögonskugger, en concealer, en primer och ett par till borstar också fick följa med, men lyckades hindra mig. Blir jag lika såld som Mikkis lär ju hela mitt sminkförråd bytas ut mot TiKei.
Väntar med spänning på att det ska anlända hem!

jag är på surarhumör. varför? jag kände för det.

Det absolut sämsta med vinter (förutom att det är så sanslöst kallt) är att det inte går att fota. Det går inte att fota inomhus, för då blir bilderna gula. Det går inte att fota utomhus, för då blir bilderna svarta alternativt blå. Vintern är en outfitsbloggerskas mardröm. Så även min.
Därför får ni en tapig bild på hur jag har sprungit omkring idag, i höga jeans, kängor och en knopp mitt på huvudet. Och så dunjackan då, inomhus som utomhus. Alltid vid min sida.

Skjorta - Stinas gamla/hemmapysslad
Jeans - Bikbok
Skärp - H&M
Kängor - Vagabond

varför gör jag så coola bilder hela tiden? blir som lite stolt. inte.

Mitt stora craving just nu är guldigt nagellack. Inget glitter, bara guld. Ska införskaffas snarast! Och en iphone kanske, börjar bli lite less på min minixperia som krånglar mest hela tiden.

we♥it

varför sliter man alltid sönder strumpbyxorna på morgonen, precis innan bussen ska gå så att man inte hinner sätta på sig ett par nya?

Igårkväll somnade jag ungefär 2 sekunder efter att jag hade målat topplacket, vilket var typ en timme innan jag brukar somna. Har jag varit piggare idag för det? Nej. Har frysit som en rakad isbjörn (konstigt med tanke på mitt val av kläder???) och velat sova ungefär 9/10 av dagen.
Men inte ska vi klaga för det inte! Det var god lunch och vi hade dubbel så lång lunchrast än vi brukar, vilket innebar att man faktiskt hann äta långsamt för en gångs skull. Haft en bra dag?

Kavaj - Bikbok
Tröja - H&M
Shorts - Gina T

och (nästan) tack vare detta har jag köpt en ny bok, som jag har tänkt berätta mer om en annan gång!

Måste bara få visa Julias sms från igår. Det gjorde min gårdag, min natt och hela min dag idag. Blev så himla glad, och kunde faktiskt ta till mig av det. Du är bara bäst min kära lilla Jullgull♥

vad har jag gjort för att förtjäna dig som bästa vän? hmm.. låter inte bra.

Fastän jag ser galet otaggad ut på bilden har det faktiskt varit en bra dag idag. Försov mig och löpte till bussen, var utan lärare och förberedde en pjäs med Lisa och Johanna, åt en massa fetaost till lunch och efter det har jag åkt skidor och varit på BUP. Låter väl kanske inte som den bästa dagen någonsin, men jag har så finafina vänner som gör allting så himla bra.

Mössa - Fannys
Tröja - Bikbok
Klänning - H&M
Skor - Skopunkten

imorgon, då kommer jag troligtvis inte ens få mig ur sängen. ska skylla på vår tränare när jag missar bussen.

Hittade dessa två snygga +ett par neongula idag inne på Bikbok. Föll som en fura för de vita och trånar efter ett par röda, måste kolla runt lite och se om det finns någonstans!
Jag som inte ens brukar tycka om att ha stora örhängen har nu världens största craving, MÅSTE.HA.

jag måste ha varit det coolaste barnet någonsin.

1. Igår när jag och mina syskon var ute och lekte.
2. På kvällen när jag och Filippa satt och lyssnade på min freestyle.

coolt med en snöflinga precis framför näsan. ser ut som rudolf med röda mulen, fast vit.

Jag längtar efter vår. I butikerna börjar fina, färgglada kläder ramla in. Men ute snöar det. Och av någon udda anledning glömmer jag liksom bort att det är vinter, fastän jag har dunjacka på mig. Lämnar halsduken och vantarna hemma. Funderar på skolavslutningsoutfit och vilka shorts jag ska ha på fredag. TokasMoa.

Kofta och mobilväska - H&M
Linne - Bikbok
Jeans - Gina T
Kängor - Vagabond

bra vecka. bra planering. bra med stress. life is good.

Tisdag:
Onsdag:



Torsdag:


Fredag:



Luncha med mammsen, fys, The Lying Game med Oscar, BUP med Marika, fika med Lisa, projektarbetseftermiddag, träning, fredagsfika, Lisahäng.

varför ser det ut som jag har på mig en för liten sparkdräkt? den var ju snygg i somras?

Detta inlägg är tillängnat världens snällaste Julia (nähää??) bara för att hon är så snäll och gullig och skoj och världsbäst! Och kanske lite för att hon både har räddat mitt företag och bad om ett toppeninlägg...
Jättepussen till Jullgull♥

och hur ska jag då spendera kvällen? med pretty little liars, ant.

Tumblr_ly0cmgb9bv1qbnuu2o1_1280_large
5220203909_0f50ab697d_z_large
Greys711_large
E1fa430119298e480770b6db8f4fe954_large
Det senaste halvåret har jag hunnit avverka 4 olika serier, närmare bestämt 18 säsonger med superba avsnitt. Varje säsong är typ.. 20 avsnitt och varje avsnitt är 40 minuter. 14400 minuter har jag legat framför datorn och bara glott. 14400 välspenderade minuter. Kan jag lova.
Frågan är bara vad jag ska göra när jag har sett ikapp Pretty Little Liars och OTH? Måste hitta en ny serie att bli besatt av.

2012, året då jorden går under på grund av att alla 94:or fyller 18 och har tänkt supa skallen av sig. typ.

Lite snygga bilder från i fredags, mer eller mindre accepterade av mina kära vänner. Det bjöds på god middag hemma hos Mika, sen lite spel och lite sällskap. Avslutade som sagt fnittrande med Lisen hemma hos mig. Mycket bra kväll!

Nu står match på schemat, önska mig lycka till!

varför har jag inte ens några somriga bilder??

Ge mig sommar, bara ben, bruna magar, glass varje dag, sol och bad och en massa sköna häng. Helst nu. Amen.

visst har jag fina naglaaaaaaaaaaaaar?

Snyrre nagellack som jag i all hast målade igår, egentligen vill jag ha ett guldnagellack utan glitter, men det återfanns inte i det Erikssonska hemmet.
Och bara för att lyxa till det "lånade" jag Filippas nagelvårdskit, och nog kommer mina naglar tacka mig nog. Jag har bestämt mig för att detta lack kommer sitta i all evighet bara för att jag var så nogrann igår!

note to self: sluta köpa linnen och satsa på tshirtar/långärmade istället!

"Dagens look". Spenderar dagen i sängen och har precis sagt hejdå till Lisa Beem som jag har fått ha nöjet att dela säng med i natt, ska se om Mika vill skicka lite bilder från igår som ni kan få avnjuta! Ska återgå till mitt Pretty Little Liars-maraton i min ensamhet, ikväll står Marikahäng på schemat!

härligt med oskarpa bilder. och härligt med fredag!

Har återigen fallit pladask för uppvikta byxor, vet inte varför jag la av med det? Det är ju snyrrebiffn!
På tal om något helt annat, när ni läser detta sitter jag hemma hos MikaPe med fyra av mina favorittjejer och äter middag, mycket trevligt! Ha en bra kväll, vi hörs imorgon!
Kofta - Forever 21
Linne - Kan Dee
Jeans - Bikbok
Kängor - Vagabond

vad gör du för milkshake? jag gör latteshake.

Ett par timmars skola där min enda önskan var att få fara hem och sova är nu avklarad, även en utomordentligt god hemmagjord latte med hasselnötssmak. Är besatt, beroende och det är såååå gott!
Några droppar kaffe, en massa mjölk och skum och en del noisettesås och lyckan är gjord!

aaaah, mmmmm, mumma, njuuuuuut

Marika visade denna underbaring i förrgår för mig, lyssna och njuuuuuut!

check på den, check, check, check!

Fint hår fullt med hårnålar idag. Jag älskar min lilla bulle mitt på huvudet, sååå skönt med allt hår från ansiktet och så enkelt med den lilla munken som jag fyndade på Primark i London.

Idag har jag hunnit slänga i mig pannkaka på 5 min, sluta tjugo i tolv och ändå sitta kvar och plugga till två på skolan och dessutom hinna hem och äta. Nu: 360 med Lisa. Sen: Hem, tillbaka till stan, fotboll, sova!

moapee eller enbarthana?

Ser ni hur lika jag och Hana Pee är? Vi ba posar likadant och har samma kläder. Jag tror att det är ömsesidigt, att vi kollar varandras outfitskategorier och får inspiration eller copar direkt av. Och visst är jag typ minst lika skoj som världens skojigaste Hana Pee?

och det senaste dygnet har jag samlat på mig massor med klockers rubriker. och glömt dem.

Sju saker som jag har lyckats bra med det senaste dygnet:
- Att blogga. Glömde min laddare hos Marika igårkväll. Gj.
- Att plugga. Har två av mina arbeten på skolan och resten ligger och väntar på mig här hemma.
- Att åka buss. Idag har jag åkt buss sex gånger, gj gj.
- Att ge komplimanger. Tror jag, och hoppas jag.
- Att stressa. Löp dit, löp hit. Föreläsning där, lektion här. Mat här, mat där.
- Att träna. Fys igår, gympa+360 idag. Hej träningsvärk!
- Att prioritera mig själv. Inte. Lär bli dejá vú från förra lördagen och bli kollaps i sängen på lördag igen.

moamarika.tumblr.com

slickad mössa, slickad tröja och slickade jeans. snyrre byggt mozoor!

Kofta - Fannys från H&M
Mobilväska - H&M
Tröja och mössa - Cubus
Jeans - Bikbok
Kängor - Vagabond

norrland är bra, där lyser solen bara tre timmar per dag. det betyder att man inte måste sminka sig lika nogrannt.

Tisdagar var min favoritdag. Tisdagar var projekttisdag. Tisdag var UF-tisdag med massor med tid för företaget. Sen så ändrade de schemat. Så istället för projektarbete har vi näringslära, svenska och lunch. Så det är bara att kriga sig igenom eftermiddagen, som tur är är jag inte ensam! Jag har fem flitiga vänner och världens bästa hörlurar som sällskap!

så om du söker mig i veckan återfinns jag troligtvis på 360!

I veckan låtsas jag att jag är en 39 årig man med några för många centimeter runt midjan och ett par 10 kilo för mycket för att det ska vara hälsosamt. För att ta det hela till sin spets låtsas jag också att det är tredje januari och mitt nyårslöfte är att gå ner i vikt. Därför ska jag så gott som flytta in på 360.
Jag fick en veckas gratis träning av mammsen min och nog ska det utnyttjas nog! Men nästa vecka är det back to the real deal och tre träningar i veckan igen. Njuter så länge jag kan!

idag blottar jag min inre spice girl. säg hej till sporty spice 2!

Anledning till varför jag klev upp imorse var av vetskapen att det skulle finnas ett nytt avsnitt av The Lying Game och vänta när jag kom hem. Anledning till varför jag krigade mig igenom hela vår mördagmåndag var för att The Lying Game väntade på mig. Och varför jag kämpade mig igenom mitt eget lilla träningspass på 360 var för att jag såg fram emot The Lying Game.

När jag äntligen är hemma och nyäten och kollar Pirate Bay finns inte det nya avsnittet. Frågar Oscar. Just det, det är på tisdagar det nya avsnittet kommer. Fan.

Kofta - H&M
Shorts - Gina T
Kängor - Vagabond
Mössa - Cubus

varning!!!! positiva moa på ingång!!!

Plus med denna vecka:
+ Skola och vanliga rutiner
+ Två dagar av Stinahäng
+ Mitt företag går återigen framåt!
+ Mysigt häng både fredag och lördag.
+ Sovsällskap av Marrzor
+ Härliga träningar, speciellt innebandyn ikväll!
+ Kusinmys i snön idag.
+ Kvällsfikan

HINEJDEJDEJFLACHUCHÅÅÅÅÅÅL

Innan snön har börjat tina och man kan gå runt i Converse utan att förfrysa sina små tår ska jag ha införskaffat tre saker. En slapp, randig tröja. Jag tror jag köper en ny varje vår, så det hör till. Och ett par snyrre shorts som jag suktade efter förra våren, men aldrig köpte. I år blir de mina! Och så självklart en spetströja. Så snyggt.

som tur var räddade noisetten min kladdkaka. noisett räddar allt!

Min gårkväll bestod av torr kladdkaka, planering av något himla bra att se fram emot, Gladiatorerna, Blokus och till slut sovhäng med Marika. Bra kväll om man bortser från min misslyckades "kladdis".
Idag hänger jag med mina kusiner Linus och Elvis på bakgården, madrassåkning står på schemat! Ha en bra dag!

life is gooooood. om det inte vore för att paljetterna på linnet kliade.

Fredag kväll: Lisa, Oscar, godis och Pretty Little Liars.
Lördag kväll: Lisa, Marika, Lisa Beem, mummamat och Pretty Little Liars.

Linne - Fannys, från Gina T
Jeans - Bikbok

om 8 månader och 19 dagar behöver jag inte längre mamma och pappas tillstånd för att gadda mig.

tattoologist

"det är inte vad man äter mellan jul och nyårs som räknas, det är vad man äter mellan nyår och jul"

December bestod mest av plugg, julbak och glöggmys. Jag högg av halva håret, hängde med Marika och slog in avancerade paket till julgodiset. Jag lärde mig kroppens muskler och jobbade på med mitt företag, annars kliade jag mig i hårbotten och kämpade mig igenom snöstormar.

Julafton firade jag med röda läppar och mina kusiner, mormor och morfar, morfars bror och familjen. Jag fick massvis med fina julklappar!
Under mellandagarna for jag och Marika till Umeå och shoppade och nyårs spenderade jag i Myckle med Marika och Lisen.

"vaddå på ven? man kan ju inte bygga något på ett blodkärl?" "nej, på ön ven! du måste sluta tänka så omvårdnadsaktigt moa"

Ikväll har jag tre uppmaningar till er:
1. Se The Lying Game. (Detta är ett krav och inget önskemål!)
2. Ät gott hela kvällenn utan ångest eller nojja.
3. Umgås med dina nära och kära och ha en trevlig kväll!

this is moa, she's sitting on the toa!

Har jag världens bästa kontaktperson eller har jag världens bästa kontaktperson? Förutom att jag fick hänga i stallet hela eftermiddagen, mysa med Hugo och bara umgås med Stina fick jag även med mig en hel hög med snygga kläder hem! Igår fick jag en liten påse med smycken dessutom. Tack♥

Känner att jag är helt bortkopplad från verkligheten. Min mobil dör snabbare än jag hinner blinka och all tid vid datorn går åt till att skriva skolarbeten och se serier. Var jag verkligen aldrig ledig förrän efter 10 innan jullovet också? Äsch, jag gillart.

"mina gamlingar är mina idoler. och jag är inte oserri."

November kom och det fortsatte att vara snöfritt och gräset blommade grönare än i april. Jag började om på BUP och fortsatte min dåliga trend som bara gick neråt i måendet.

Under novemberlovet hann jag med både att hänga i stallet med Boomer, ha fikamani och världens mysigaste Halloween med Lisa, Lisa, Marika, Matilda och Signe. Jag sprang min sista löptur för året utomhus och bytte ut löparskorna mot 360.

Jag, Marika och Moa for och såg våran favoritfilm, Breaking Dawn och övernattade en hel del i läggan. Annars hängde jag i skolan, på hemtjänsten och fick halsfluss, vilket gjorde att jag missade sista praktikveckan.
Jag hängde i Umeå med Emma och Freddo, mycket mycket trevligt och första advent innebar julmys med Marika och årets första snö!

det är så kuuuuuuul att veta nått som inte du vet! men ganska frustrerande, för jag vill berätta!!

Idag är inte min dag. Försov mig imorse, har varit som en levande död hela dagen som knappt orkat hålla uppe ögonlocken och haft så fult hår att jag bara ville gömma det i luvan till dunjackan.

Men så finns det ju bra saker också, även med dåliga dagar. Som att jag har fina vänner, en fika med Marika på Waynes och en tur på stan med Stina. Och ett besök på SOC där fina ord sas och att Stina kommer fortsätta vara min kontaktperson i 6 månader till. Och god mat. Nu: Promme i kylan till Marikas personliga frisör Petra för slingning.

om fler än 50 stycken gillar ska jag slänga mig i snön nu i vinter, i underkläder! det kommer bild/filmbevis! kopiera om du vågar! WÄH! - årets facerape

Oktober är min och Marikas månad. Jag firades för mina 17 år levda tillsammans med släkten, jag, Lisa och Signe bakade cupcakes och överraskade Marika och dagen efter var det min tur att fylla 17. Jag bjöd tjejerna på gofika en onsdagkväll och fick en fin present: leverbiff. Annars fick jag bara fina presenter och födelsedagsveckan avslutades med ferre i läggan.

Min mobil kom tillbaka från sin lite väl långa lagning, jag tog fram dunjackan fastän det fortfarande var grönt på marken och fortsatte att hänga på min praktikplats. Jag och Marika for till hennes kusiner i Umeå och bodde där en helg, vilket var mycket mysigt! Jag bjöd på halv åtta hos mig och Halloween firade vi först hos Mika och sedan på en fest i Innervik. Oktober avslutades med en sleep over hos Marika med Lisa och Lisa. Vi däckade i soffan och Marika såg film.

jag måste öva på att vara tacksam för vad jag har. idag är jag tacksam...

För att jag har världens bästa mamma som alltid ställer upp.
För att jag har så fina vänner (+Emelie)
För att Marika och Lisa ständigt är så snygga. Och snälla. Och jättebra.

"hon är min ven" "vem är din artär då?" - matilda


Filippa har det mest underbara nagelvårdsset jag någonsin skådat. I julklapp av sin bästa vän fick hon en hel nescessär fylld med oljor, krämer och annat tjoller. Jag har råkat låna det ett par gånger hehe. Nagellacket sitter som sten när man har använt det, och det känns såååå lyxigt!

"vad är skillnaden mellan lisa moren och en hink med bajs? svar: hinken."

September var i det stora hela egentligen en ganska tråkig månad. Skola, plugg och snygga kläder utan jacka. Jag bodde i mina löparskor, mådde inte jättebra men man kunde ju i alla fall återigen dricka bajsvattnet!

Jag började hänga mer och mer med Lisa och hon och Marika var troligtvis anledningen till varför jag orkade mig igenom september.

Marika och hennes pappa flyttade in i läggan, hade en toppenhelg med Lisa Beem, Lisa och Marika som innebar en toppenfest och hockey dagen därpå. Jag började praktiksera på äldreboende Skärgårdshemmet och trivdes jättebra!
Färgade håret mörkt och jag och Marika uppfann hemmagjord Dumle Blizzer och egentligen hände det nog inte så mycket under min septembermånad.

jaaa, ibland får man skryta om saker man har gjort. fast detta inlägg är mest till mamma, så att hon ser att jag är duktig ibland.

Idag har jag varit världens snällaste dotter. Jag gick till Ica. Handlade middagsmat och lite andra nödvändigheter som jag visste saknades i hemmet. Jag gick hem, med 6 liter mjölk i ryggsäcken och 2 till i påsen runt handleden. Väl hemma insåg jag att mina syskon inte var lika snälla som jag, det stod en symaskin på bordet, ost, smör och mjölk framme och hela diskbänken var fylld med disk och smulor. Usch. Bestämde mig för att inte lämna det till mina stackars föräldrar som jobbat hela dagen och började plocka in i diskmaskinen. Sen lagade jag mat. Västerbottensostsoppa.
Det är faktiskt jättegott. Fastän det ser äckligt ut.

säger bara gj, gj. vaknade vid två. hur ska jag kunna sova i kväll?

Såååå, VOC2a, är ni taggade på att sluta halv fyra varje dag? Och Moa, är du taggad på att ha projektarbete så gott som hela dagen varje tisdag? Och resten av Sveriges befolkning, är ni taggade på att stiga upp i vanlig, omänsklig tid varje dag de kommande månaderna?

"tack för maten den var god, hälften spydde, hälften köpte en häst" "heja mackan du är bäst, du ska få en aprikos!"

08.00 den 1 augusti stod jag inne på demensboendet Solgården, redo för 3 veckor feriepraktik. Trivdes som fisken i vattnet och insåg att vården, det är nog faktiskt något för mig! Jag torkade min första egna "nummer tvåa", retades med Anton och dansade fram i korridorerna.

Jag, Marika och Malin spenderade en vecka i London med Malins pojkvän. Den mest använda frasen under denna vecka var "excuse me, sorry". Det var verkligen en upplevelse att se Englands stolheter, trängas i tuben och virra sig fram på Londons gator. Och shoppa i sinne. Längtar tillbaka till London!

Väl tillbaka hemma spenderade jag dagarna på Solgården och kvällarna var myskvällar. Skolan körde igång och jag var taggad på psykologi A, praktik, utvecklingsstörningar och projekarbete. Vi firade Mika med dunder och brak och 2 liter glass, jag och Marika startade våran kvällsfikavecka och jag hade snygga kläder.

Fastän augusti bjöd på fantastiska upplevelser och dagar som jag inte glömmer i första taget var jag långt ifrån på topp. Inombords var det kaos, men det var skönt att döva smärtan, tankarna och ångesten med nagelfix på gamlingar och fnittrandes med mina tjejer.

nybäddad säng+en bra serie+lite mys. livet är fulländat.

Jag har tänkt kämpa mig själv till sömns snart, om jag ska kunna få mig upp på tisdagmorgon och skola. Jag kommer troligtvis somna där vid fyrasnåret ändå, som jag har gjort de senaste kvällarna när jag säger att jag ska sova typ ett. Sovgott fina, fina ni!

pite havsbad har som en speciell lukt. det luktar armpuffar med gröna grodor, glass och mamma som sitter på en solstol medans pappa slänger omkring barnen i vattnet.

Lite coola bilder från när jag, Lisa, Lisa, Marika och Fanny drog till Piteå i onsdags. Mycket, mycket bra dag!

I veckan har jag haft allt annat än en lugn hemmavecka. Fotbollsträningar, Pite Havsbad, Eddabad, slalom, vinstmatch och nu ikväll står innebandy på schemat. Men det är precis så jag vill ha det, och det känns bajs att skola innebär hemmakvällar framför datorn/plugg.
Ska löka en sista gång idag och sen, äntligen, slänga sportbhn i tvätten!

pmsare: ni är så braaaaaaaaa! 2-0 i första matchen för i år. vi är bästbästbäst.

Idag har jag hunnit städa undan julen från mitt rum - så skönt! Och dessutom fylla min nya almenacka med födelsedagsdatum, affirmationer och en mindfulness övning som jag vill lära mig.

Jag tycker det är jättebra att ha lite pepptalk i kalendern, just för att den har jag alltid med mig, och tills jag har nött in allt bra man kan tänkas lära sig från min gamla LIV pärm får den agera som ersättare. Ett tips!

"och just idag behöver jag faktiskt inte ens bli extra glad. livet leker när man är så glad som jag."

Juli inleddes med Stadsfesten, karuseller och dans på en bänk till Robyn. Det var varmt och när det inte var varmt såg jag One Tree Hill. Fanny konfrimerade sig och jag och Marika hängde dygnet runt.

Hela juli var bara bra. Brabrabra. Jag hoppade runt på rosa små moln och var bara lycklig. Längtade till London, hängde i Klutmark en mysig kväll med Mika och Fanny och åt glass på partybryggan med Fanny och Sien. Spelade fotboll, löpte och badade i poolen och hängde i Boviken mest varje dag. Och solade tills jag var så gott som en pepparkaka.

Jag var ensam hemma ett par dagar och blev kattmormor under den veckan, gjorde fler tabbar än jag någonsin gjort i köket och hade matkrig med Marika.

Trästocks blev succé och jag önskar att resten av årets månader hade varit lika bra som juli. Snälla, låt 2012 bjuda på fler månader i juli-karaktär.

dock har de typ det tapigaste introgrejen någonsin. fattar inte riktigt?

Oscar tipsade (hm.. tvingade) att jag skulle se The Lying Game när jag hade sett klart alla Grey's-avsnitt. Sagt och gjort, kirrade hem ett par stycken, tyckte det var lite långtråkigt, men nu är jag fast! Än så länge är jag bara på femte avsnittet men huvva så bra! Klår kanske inte One Tree Hill och O.C, men det är det få serier som gör.
Ladda hem ett par avsnitt och njuuuuut av snygga kläder, grabbar och lite spänning!

"moa, kan du förstå att en pojke som går skola är död?" - edwin wågstedt, 5 år.

Jag tog en mer eller mindre ofrivillig bloggpaus igår, som ni troligtvis märkte.
Efter att ha delat säng med Marran for jag och badade med världens bästa tjej, hennes syskon och hennes kusiner för att direkt fara vidare till Lund för tacomiddag och häng hela kvällen lång.

Även idag tänkte jag välja bort bloggen för något roligare: slalom. Tänker dessutom inviga mina nya täckisar. Och återanvända min nya favoritfras: Life is good.

"marika: jag är den enda i den här familjen som inte tycker om noisette! moa: nää, filippa tycker inte heller om det."

I juni hade jag ungefär 4 lektioner, resten av tiden på skolan spenderades ute på gräset, solandes. Annars flyttade jag ut i solstolen och in i mina nya Converse.

Skolavslutningen var lökig, och kvällen spenderades på bästa sätt: först med mina ninunnar och sedan med Marika och Lisa. Även studenten och balen var allt annat än osvettiga.
Jag, Marika och Matilda for på moppeutflykt och jag hängde på Joypeak, som varje år. Upptäckte årets bästa sak: One Tree Hill och satt bänkad varje kväll. Marika sålde jordgubbar och jag var en gullig vän och lökade i takt med henne. Jag klippte av mig håret och var på barnhjärt och fick den goda nyheten att mitt hjärtfel inte längre behövde behandlas.

Juni var fin. Juni var ledigt. Juni var lökigt. Juni var bra.

to eaglemountain: vilken fin/snygg/cool "vän" du har! B)

Jag tycker om att ha lov. En tur till stan för lite träning, en tur hem. Hockeykväll med Marika, kladdis, glass och hemmagjord kaffe latte. Härnäst väntar mer nagelfix, en tur hem till Marran, JVM finalen och sleep over. Life is good.

marika och oscar är bästbästbäst. ingen protest. och protesten brann inte. och de vann igen.

När jag och Marika var i Umeå förre veckan fyndade jag ännu mer underkläder. Vad är mellandagsrean till för om inte för att shoppa underkläder?
Köpte i alla fall min fjärde bh och mitt sjunde par trosor på mindre än två veckor då. Har satt underklädesstopp på mig själv nu. Fast jag måste ju egentligen ha en vit. Och en grå. Och en ny rosa. Och en axelbandslös.

Gina Tricot.

"song by julia noren: moa din toa, den är vit. men inte när du har kissat gult"

Maj månad var en försmak på sommaren och hur bra livet kan vara. Och hur osäker jag kan bli.

Jag hade en av de mysigaste helgerna på året när jag hängde med Marika dygnet runt. Vi åkte moppe som aldrig förr, flyttade ut i solen, bodde i husvagnen, åt godsaker och hällde i oss glassås. Mums!

Annars bjöd maj på en hel del fotboll, sol och plugg. Jag slutade på BUP i Umeå och hade en minnesvärd kväll på Anderstorp med Marika och Lisa. Jag och alla ninunnar sov i Matildas stuga och jag var på min första arbetsintervju. Maj var fin. Och maj var varm.

TILL MOA:

♥/marran

snyggt fotat moaXD och så var det inte det:ppPpPpPppPpp

Denna skönhet kom jag hem med igår, tillsammans med ett par täckbyxor. Täckbyxor som jag verkligen behöver, men som är såååå tråkigt att köpa. Och dyrt. Lever numera på mindre än obefintligt. Typ.

I alla fall. Fin kalender. Som ska rädda min vardag under hela 2012. Jag kan inte leva utan en kalender som berättar precis vad jag ska göra varje dag. Underbart.
Jag lovade min behandlare att jag skulle göra små affirmationer i den, för varje vecka. Ska försöka knåpa ihop några i veckan!

Bokia, 129;-

sånt här skulle jag kunna kolla på dygnet runt i en vecka utan problem.

härifrån
Detta skulle kunna vara mina nyårslöften. Detta och ta tag i bloggen. Men det där med bloggen är inte lika kul, måste anstränga miiiiig!

"hej det är karin" "oj, jag har nog ringt fel" "hoppsan, vad tokigt!" "är du ensamstående?


När klockan slagit 00.00 och mobilen visade 1 april 2011 stod jag i en lägenhet på Umedalen och sjöng för Emma som fyllde 17 år. Kan ha varit både den roligaste och spåraste helgen på året, helgen med Emma.

Tillsammans med familjen, Anderssons, Wågstedts och Bramsäters bilade vi till Kåbdalis och åkte slalom, åt korv och solade medans mina klasskamrater hade praktik.

Jag åt årets första mjukglass, beställde sommarens bikini, farmor och farfar kom hem från deras 6 månader i Cypern, såg SAIK ta SM-silver, åkte moppe och Skellefteå drabbades av parasiten/Cryptosporidium/bajsvatten.

Jag hängde mest med tjejerna i klassen, Mika, hennes pojkvän och hans vänner och självklart med Marika. Nojjade över vad jag åt, hittade min favoritkavaj och kommer ihåg alldeles för lite av valborgs. Även april var bra. I april levde jag livet.

vad är bättre än när internet slutar fungera? och när internet är igång så når jag inte bilderna. succé.

+ och - med livet just nu:

+ Jag hade en jättetrevlig kväll med tjejerna ovan +Mika igår!
+ Mamma bjöd på lunch på Waynes idag. Mumma!
+ Imorgon bär det av till Piteå med Lisa, Lisa, Marika och Fanny!
+ Vi åt våfflor till middag. Ännu mer mumma!

- Jag stod ute i snöstormen i 30 min och väntade på en buss som aldrig kom.
- Jag har torkat bajs. Kattbajs.
- Åt alldeles för många våfflor=kände mig som en degklump under träningen.
- Jag ska till tandregleringen 08.50 imorgon. Spårat tidigt.

ett bra år=marika, vänner, ansvar, fester, alldeles för mycket pengar, jobb, resa (-or?) och snyggt hår.

2011 bjöd på alldeles för många motgångar, tråkiga besked, farväl och nederlag. Folk gick skilda vägar och jag stod kvar i mitten utan någon tydlig väg att gå.
Men utan motgångar - inga framgångar. 2011 får vara lärdomens år. Jag lärde mig hur det känns att vara ung och dum. Jag fick testa på hur det var att ta ansvar för mig själv. Jag fick känna mig viktig, omtyckt och nödvändig.
2011 skulle jag för allt i världen inte vilja återuppleva igen, vilket gör att jag kommer anstränga mig mer för att 2012 ska bli så mycket bättre.

2012 ska bli misstagens år. Jag ska vara ung och dum och göra så många misstag jag bara kan. Om prick 9 månader blir jag vuxen och får ta tag i mina egna dumma handlingar, och fram tills dess ska jag göra så många jag bara kan. 2012 ska jag leva livet. 2012 ska bli ett bra år.


som om jag skulle vara vaken klockan 11? fet chans min lilla soctant. fyra blir bra.

Mars var min och Mikas månad. Vi hängde för det mesta med Matilda och Emelie och busade till det för det mesta. Mars var en bra månad. Jag började spela fotboll i Anderstorp och tog tag i maten. Såg till att jag alltid åt efter träningen och att jag åt bra måltider, jag ansvarade själv. Med egetansvar innebar det även mer träning för att dämpa ångesten och jag kunde gå hur långt som helst varje dag.

Luna föddes och jag och Marika testade på sambolivet hemma hos Theres och Martin för första gången. Det hela resulterade i att vi sov till från fyra till fyra (?).
Jag köpte vårkläder och hängde på Skellefte Kraft Arena med Emelie varje vecka. Mars var bra.

"det är så spårat kallt i nylonisar!!!" "får man vara fin får man lida pin! och ni lyckas ju också"

Efter minst en veckas av velande av nyårsoutfit och fler köpta plagg än jag kunde bära samtidigt gav jag till slut upp sökandet efter den perfekta outfiten och satsade på basic. Denna stencoola bild ska alltså föreställa en outfitbild, som jag såg ut innan jag och Marika gav oss ut i dimman. Hur jag såg ut när jag kom hem vill ni inte veta. Knallröda ben efter för många timmar ute i kylan i alldeles för tunna strumpbyxor och inte så mycket till lockar kvar. Men jag hade toppenkul!

Linne - H&M
Shorts - Gina T
Halsband - Glitter

bra att marika och oscar drog vid fyra igår och mamma väckte mig elva. lång natt.

Kvällens häng består av ninunnepower. Det känns bra. Av någon anledning har jag tusentals bilder från i höstas ^ men inte en enda efter det. Middag på Dallas och Laserdoom efter det. Life is goooooood. (och krya på dig emelie!♥)

dagens planer: ligga i sängen, kissa och träffa fem av mina favorittjejer!

Det är illa när det är nästan en vecka sen julafton och jag inte har visat alla mina julklappar än. Här ser ni två av de tre mest använda julklapparna: 1000 lappen och det fina halsbandet jag fick av syster.

Jag har fått så fina, så bra klappar detta år, precis som alla andra år, och jag kan bara säga tack!!

Snö of Sweden örhängen.
Sminkning på MUS.
En fin ring.
1000 kronor.
Ett fint halsband.

"gud vad ful du är!!! 5 minuter senare: hon berättade att hon pratade tvärtomspråket, hon menade att du är söt, det var inte meningen"




I februari lärde jag mig att tvätta både övre och nedre toalett samt att torka plommonbajs. Jag hade två praktikdagar på hemtjänsten och började längta efter sommarkläder. Upptäckte You Me At Six och Veronica Maggios succealbum.

Hängde en hel del med tjejerna i klassen och med Marika, som vanligt. Åkte slalom, bakade pepparkakor och spräckte mina favoritbyxor när jag halkade på stan på en obefintlig isfläck.

Fortsatte må dåligt och var tvungen att pausa från gruppen. Livet var upp och ner och ingenting var som det borde vara.

det bästa med att marika är min bästa vän: jag slipper fota och hon skickar alla bilder till mig.


Jag spenderade min nyårsafton tillsammans med världens bästa Marran.

Vi bjöd på en romantisk middag för två.

Till förrätt gjorde vi fruktsallad med vaniljsås. Förrätt ala Marika.

Till varmrätt kletade vi med grillad kyckling, ris och någon chilismörja. Gott!

När vi var mätta, belåtna och snygga som få tog vi varsin efterrätt i bilen påväg till stan. Ingen höjdare faktiskt.



I Myckle mötte vi upp bland annat Lisa Beem, Mika och Gustav.

Vid tolvslaget tog vi oss in til stan och såg fyrverkerierna, som var allt annat än fula!


Jag hade en toppenavslutning på 2011 och en toppenbörjan på 2012. Dock lite kall i bara nylonstrumpbyxor, men dessto skönare att krypa ner under duntäcket tillsammans med Marika, Lisa och Jennifer.

"filippa: jag skulle vilja jobba som en springande brevduva!!!!!!"


Jag inledde mitt 2011 med att lova att inte ångra vad jag hade gjort, utan vad jag inte hade gjort. Dagen efter ångrade jag att jag hade gett mig ut i nyårsfirandet istället för att ligga hemma och ha feber, som jag hade så gott som hela första veckan av 2011.

Jag hängde mest med Marika och Oscar, förutom när jag hade kanske en av årets bästa kvällar hemma hos Julia tillsammans med alla ninunnar. Succé utifrån och in.

Testade på det där med epilering och insåg att det inte var något för mig, och impulstog två hål i öronen under en kvällsbelagd skoldag. Mådde inte så bra och svackade rejält under januari.
Annars ägnade jag mest tid till att svänga ut luggen och ha på mig min svarta kavaj varje dag.
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.