varsågod, 2014 genom moas iphone

Har hört att en ska göra årsresumeér efter varje avslutat år, så tänkte göra det också. (Okej lögn, kollade igenom mina gamla och insåg att jag inte vill glömma 2014 heller)
 
Januari

 
Inledde 2014 i Hemavan med Marika, Oscar och Rasmus. Åkte slalom, åt cheesestars och dansade på ett fullt dansgolv. Var en så himla fin resa, lajvade vuxna.
Januari var min sista månad som timvikarie så levde lite loppan (obs verkligen inte, jobbade så himla mycket både i kommunen och landstinget)
 
Februari
 
 
Fick schema i Bemanningen och njöt så oändligt av att kunna planera livet samt vara helledig vissa dagar, inte behöva oroa sig för att de skulle ringa ut en på morgonen. Oscar fyllde 20 och jag köpte snygga Nike Air Max. Och hade Unga Feminister-väska.
 
Mars
 
 
Internationella Kvinnodagen spenderade jag, Oscar och Mika på feministisk pub och kände mig som en äkta aktivitst. Annars jobbade jag på, och var mycket med Anton, som också fyllde 20.
 
April
 
(Ärligt, suger att inte ha ett bloggarkiv att gå tillbaka till, minns ca ingenting från hela våren??)
April var egentligen en dålig månad, var osäker på ca allt och grät mycket men hade fina kompisar samt lärde känna Maria och umgicks mycket med henne, Anton och Philip. Skrev ett ok högskoleprov trots noll minuters sömn natten innan.
 
Maj
 
Sprang långt och mycket, var i min bästa löparform. Förevigade familjen E samt det bästa med månaden: att F! tog mandat i Europaparlamentet. Kändes som det fanns hopp om världen.
 
Juni
 
 
Var på Brännbollsyran med Lisa, Lisa och Oscar. Regnade, var lerigt och människor var så himla fulla och grisiga men var samtidigt så himla bra. En helg i tält med champagne ur plastglas.
Inledde sommarfesterna med Lisas 20årsfest som blev en succé, tror det kan ha varit årets första varma dag? Snurrade vidare på sommarfesttemat och satt på bakgårdar och drack monstervin (aka Chill Out rose). Frös sönder på Stadsfesten (obs jätteful bild men mmmm)
 
Juli
 
 
 
Var i Byske på campingen med familjen + Anderssons och levde loppan i värmen. Sommarfestade vidare, var stamkund på Olles tak. Att jag jobbade heltid under denna period är ett mysterium..
 
Augusti
 
 
 
Var apvarmt och badade varje dag (är en badkruka egentligen). Ordnade en kräftskiva, nakenbadade lite för ofta, solade och någonstans därimellan jobbade jag, osäkert vart.
Tog två veckors semester varav en spenderades på Rhodos med Angelica, en himla bra vecka där alla bilder på oss tillsammans ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Solade, sträckläste böcker, drack vin, var på badpark och dansade oss igenom nätterna, en bra en.
 
September
 
 
 
September handlade mest om att förbereda sig för valet, köra runt halva Skellefteå för att lämna ut valsedlar åt F! samt ha en stor politisk depression efter valresultatet. 
 
Oktober
 
 
 Inledde månaden med att Marika först fyllde 20, och dagen efter jag själv. Vi firade med att pynta Marikas mammas hus till en silverbomb, tvinga alla våra kompisar att klä sig i silver samt leka lekar som bara handlade om mig och Marika. Bästa. Gick upp från att jobba 80% till 100% vilket innebar ca noll ledighet (jobbade iofs heltid på sommaren också, måste ha varit något fuffens där). Avslutade den bästa sommaren och en väldigt bra höst med att trappa ner på mina mediciner, efter samma dos i 3 år. Mådde så himla bra.
 
November
 
 
...och tji fick jag för att tycka att livet lekte. I november andades jag ångest. Tröstade mig med Halloweenfest, Skellefteås första pridetåg någonsin och en dyr dator. Och mitt bästa köp på hela året: flisen (vet att det heter fleece).
 
Demceber
 
 
Julmysen avlöste varandra, både på jobbet och på kvällstid. Köpte mer eller mindre bra julklappar (min bästa: en Fuck SD-tygpåse åt lillasyster, det ska börjas tidigt). Fick finastefinastefinaste julklapparna, kom in på basåret och hade ångest över vad jag vill göra med livet, är ju egentligen nöjd med att få hjälpa sjuka människor.
Avslutade 2014 med myspersoner i vårt vardagsrum. 
 
Enligt tidigare årsresumé skulle 2014 handla om att bli vuxen. Det gjorde det, på många vis, men också om att tänka om, om att lägga om framtidsplaner när livet inte blir som en har tänkt sig. Men det handlade också om att bara vara 20 år, om att dricka vin flera gånger i veckan och fortfarande bo hemma. Om att vara ung och dum och ha ångest över mindre genomtänkta beslut. Om att ok:a ångesten.
År 2015 ska jag fortsätta i samma bana som avslutningen av året. Med många dumma beslut, om att inte stressa om framtiden utan ta den som den kommer.
Och kanske ska detta bli året när kroppsförakten övervinns och går över till någon form utav stolhet. 2015 får utvisa. 
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.