om 8 minuter ska jag vara klar. förhoppningsvis hinner jag inte byta kläder.

Idag är det en sån där jättebra dag. Ikväll är det halv åtta hos Lisa, hon har planerat sen typ nyårs så mina smaklökar har höga krav på maten! Solen lyser ute, jag har fina tänder, Vampi är bra, vi utklassade Solna igår, min säng är skön, mitt hår sticks inte och nästa veckas två prov kan jag skjuta framför mig. Då gör det inte så mycket att mina naglar är fula, alla mina byxor är osköna och att jag inte har tränat idag. Life is good.

okej, egentligen hade jag inte ens bestämt ett mål för löpningen i sommar, men nu så!

Eftersom det är så fint väder hade jag tanke om att jag skulle fara ut och löpa, men när klockan var slagen blev jag alldeles för lat och gav upp min plan. Istället uppdaterade jag min spring för livet-lista, till lite bättre musik och så att den blir lagom lång till min 7 kilometers-runda. Dock är mitt mål i sommar att springa 1 mil på under en timme, vilket innebär att jag behöver era bästa löplåtar, bring it!

hade jag läst min egen blogg hade jag trott att det var en hockeyblogg.

KOM IGEEEEEEEEN SKELLEFTEÅÅÅÅ AAAIKKKKK!

hen, hen, hen, hen, hen, hen.

Idag har jag sprungit runt i dessa snygga shorts som jag piffade till från ett par secondhandjeans. Nu ska jag bara ta tummen ur och köpa nitar att pimpa dom med, tycker färgen på dom är sååååå snygga!

Tyvärr måste jag byta till ett par riktiga jeans, ikväll står hockey på agendan och i ladan är det liiiiiite för kallt för skinnjacka+nylonisar+inga vantar. Ha en trevlig kväll, nu ska jag cykla till mormor för lite pizza!

tittar tillbaka på livets goda dagar och längtar tillbaka. eller i alla fall efter sommarlov.

gud bevare mig väl för att marika aldrig åt upp mig.

Igår: Hängde jag med snyggingen ovan, såg hockey (=dampade jävel, gjorde kullerbyttor och glädjetjöt) och somnade alldeles för sent.
Tidigare idag: Repeterat medicinsk grundkurs, ätit pizza och haft en riktigt trevlig stund med Lollo!
Just nu: Dansbyxor, rapar pastaskruvar, dampar på min darre, på att jag satte mig på en sminkborste så att den gick sönder och min egen dumhet.
Ikväll: NK-plugg och fotbollsträning vilket innebär en alldeles för sen kväll.
Imorgon: Långdag och hockeykväll i min ensamhet.

innan slutspelet är slut lär vår soffa vara trasig för att jag alltid stampar på den när det blir mål. snäll tjej.

I måndags hade jag mitt avslutande samtal på BUP. Efter 4 år med över 20 olika läkare, olika behandlare, behandlingar, inskrivningar och utskrivningar, samtal och tårar som har fällts både på BUP i Skellefteå, Umeå och på BUP-avdelningen så har jag avslutat kontakten dit.

Dock har jag inte avslutat all behandling, istället har jag blivit överflyttad till vuxenpsyk. Vuxenpsyk som alltid har varit min värsta mardröm. Vuxenpsyk som jag lovade alla att jag skulle vara för frisk för. Vuxenpsyk som nu känns lite som en sista utväg, ett hopp om att de ska hjälpa mig hitta motivationen och få rätt stöd.

Egentligen känns det bra, jag och mamma har kommit överens tillsammans med min behandlare och läkare att vuxenpsyk var en bra lösning, just eftersom jag fyller 18 om lite mer än 6 månader. Det är skönt att lämna korridoren som andas ångest och samtalsrummen där jag alltid blir som stum. Men samtidigt är det läskigt. Att säga hejdå till de färgglada väggarna, tavlorna med myror på och min absoluta favoritläkare som alltid har tagit de klokaste besluten.

Om 3 veckor gäller det. Då är jag officiellt en vuxenpsykpatient.

det borde vara förbjudet för mig att visa mig bland folk när jag har dansbyxor/löpartajts/fula kläder/har svettats. jag gör aldrig ett bra intryck då.

I måndags satte jag saxen i två hela plagg, jag som har haft världens uppehåll från allt vad pyssel heter. En tråkig, svart t-shirt fick bli ett snyggt linne med hög ringning. Och mina allra oskönaste jeans fick bli snäppet snyggare med trasiga knän. Och bäst av allt - nu måste jag köpa en ny svart t-shirt och nya svarta jeans! Shoppingjaget inom mig jublar högt!

gode najs, som min kära vän lisa beem skulle ha sagt. tror jag?

Denna kväll spenderar jag, svettig och äcklig efter dagens fyspass, med att posta min andra upplaga. 100 nya böcker landade innanför dörren idag och jag har redan postat iväg frimärken värt 300 spänn. Det blir en ny runda förbi ICA för att köpa nya imorgon, jag lär bli stammis där snart!
Dessutom lyckades jag och lillebror få mamma att köpa vår favvo: glass med noisette. Mmmmmm!

marrzor: kom på vad det sista jag tänkte fråga dig imorse var: får jag låna din bh som jag hade lördags?

Trots att jag frös som en liten hundunge igår på skolan i linne valde jag samma outfit idag. Och inte frös jag mindre för det inte. Imorgon ska jag köra lager på lager med två tröjor, tjock kofta, dunjacka, dubbla långkallingar och täckisar. Typ. Lär bli linne även imorgon, bara för att jag aldrig orkar tänka på morgonen..

Linne - Fannys kalassnygga från Carlings
Jeans - Bikbok
Kängor - Vagabond

och när ni läser detta ser jag mitt älskade skellefteå aik krossa gnaget!

Idag köpte jag som sagt ett par nya brills. Eller nya och nya, ett par precis likadana som jag har haft tidigare. Eftersom mina gamla, precis likadana, är spårlöst försvunna kände jag mig tvungen att köpa ett par nya. Bara därför kommer de att ploppa fram på världens simplaste ställe, typ under sängen. Typiskt min tur.
Och eftersom jag är så cool tänkte jag visa ett par coola bilder på mig i brillsen, enjoy!

90;- på Glitter.

jag och mitt hår har inte valt att samarbeta idag. verkligen inte.

Idag är en äkta life is good-dag. Solen lyser, jag har gjort bort en redovisning, jag har köpt nya brills och slutade tidigare. Jag har fått beröm för min bok och så har jag fått berätta om UF-mässan för både lärare och elever.
Att jag vaknade i gårdagens smink utkletat över hela ansiktet, att jag har löpt till bussen två gånger idag och att jag valde att klä mig alldeles för kallt behöver jag inte ens säga. Idag väljer jag att se det positiva!

Linne - gammal t-shirt
Jeans - 2 hand
Kängor - Vagabond

jag måste ha någon förkärlek till att måla svart runt ögonen när jag klär ut mig.

Som sagt så fyller Celina 18 idag, GRATTIS!! och det var utklädning för att få komma in på hennes exklusiva barnkalas. Man skulle klä ut sig till något som började på första bokstaven i för eller efternamnet och för min del blev det emo. Lyckades jag? Kände mig jävligt cool i alla fall.
xoxo, emomoa

oturligt nog/fast ändå tur så gick det bättre än jag förväntat mig och efter lunch på fredagen var det bara att börja plocka ner böcker från väggen.

Såhär såg alltså min monter ut på UF-mässan, ljus, vit och öppen, precis som jag tycker om det. Jag fick faktiskt med mig allting hem utom den stora jätteblomman (som är betydligt längre än mig) som jag dessutom har lånat av Oscar. Bra jobb Mozoor. Som tur är jobbar pappa på Lastbilstation och han får återigen rädda mitt företag.

snygga tänder mozoor. tack jag vet.

4-1 mot Mjödvallen och nu gör jag mig redo för barnkalas/maskerad hos 18-åringen Celina! Life is good, trots att jag har somnat innan 11 hela helgen och är spyless på allt vad En annan Moa, böcker och UF heter. Imorgon är jag fit for företag igen, idag lever jag ut mitt mörka inre! Ha en bra dag!

läs inte detta inlägg. det är bara struntprat som slutar i att jag spårar. som vanligt.

Hemma från UF-mässan! Efter 8 timmar (varav 3 i klackar) av konstant leende, trevlighet och hejjande i falsett, alldeles för lite sömn och alla böcker sålda plus lika många på beställning kom jag hem, åt, var sprallig och däckade i sängen halv 11, med alla kläder på inklusive mässbandet som består av hårdplast. Najs.

Lever i alla fall i extas. Får ni någonsin chansen att starta ett UF-företag - gör det!!! Mässan var succé från första till sista stund, fastän jag var tröttare än allt, helt slut i kroppen och allt annat än trevlig mot mina tre resekamrater. Stämningen, förväntningarna och bara själva atmosfären under hela monterbygget och mässan var oslagbar!
Vet inte vad jag ska skriva egentligen, detta inlägg blir längre än Bibeln, visar hur min monter såg ut senare!

t-shirten har den perfekta gråfärgen. måste ha en till grå t-shirt. känner ha-begäret spruta inom mig.

För någon vecka sen kom min syster hem med den tisha. Inte vilken t-shirt som helst faktiskt, utan en som jag pimpade i nian och sen lämnade kvar på skolan.
Igår vandrade Fanny själv omkring i den, så himla roligt egentligen. Och egentligen, är den så ful?

jag hade kunnat skriva en till bok, med enbart tack till. minst 100 sidor lång skulle den bli.

Hur lång tid tog det att skriva den?
Det tog 3-4 månader ungefär, så inte alltför lång tid!

Hur fick du den tryckt och vad kostade det?
Jag tryckte den via digitaltrycknu.se, och fick jättemycket hjälp och stöd därifrån! Jag betalade 4300 kronor för 100 böcker.

Var det svårt/jobbigt att skriva den eller var det bara roligt?
Det var absolut jobbigt att skriva boken, eftersom jag var tvungen att gå tillbaka i mitt förflutna och minnas det jag förträngt. Det var tufft att skriva om gamla beteenden som jag har lämnat bakom mig. Nu, när boken säljs känns det enbart roligt!!


Var det du själv eller ngn annan som kom på att du kunde skriva en bok. Hur lång tid tog det från att du bestämde dig till att du blev klar. Vem förutom du fick läsa boken först?
Jag har länge funderat på att i framtiden skriva en självhjälpsbok eller en självbiografi, så när jag fick chansen, då tog jag den! Som sagt, 3-4 månader.
Jag har fått hjälp med korrekturläsning från min gamla svenskalärare Lina, min BUPlärare Gunnar och min nuvarande svenskalärare. Annars har mamma och mina syskon läst, men i bokform var Marika den första att läsa!

Var det självklart för dig att du ville skriva boken som projketarbete?
Nej, jag funderade länge på att göra något för dementa eller för barn, men jag visste inte vad. När jag inte fick någon med mig bestämde jag mig för att satsa på det jag brinner för - ätstörningar.

Hur kom på att du skulle skriva din egen bok?
Det bara blev så, eftersom min "affärsidé" är att informera samhället om ätstörningar blev det en självklarhet. Jag har också mina faktafoldrar och föreläsningar.

nu jävlart kan jag kalla mig själv för löpare igen. känns braaaaa.

Det är exakt 4 månader och 11 dagar sen jag tog denna bild, under min alldeles sista löptur för 2011. Idag tog jag den första 2012 och det var såååå najs!
Jag älskar känslan när man springer järnet upp för sista backen och kan gå de sista metrarna till dörren, kolla klockan och inse att man sprang snabbare än sist! Tyvärr gjorde jag inte den upptäckten idag, men jag sprang på ungefär samma tid som jag brukar, då känns det helt plötsligt värt att ha plågat sig igenom otagliga fyspass hela vintern.
Nu: Duscha, måla naglarna i samma färg som min logga, se Grey's och trycka kvällsfika! Godnatt!

jag undrar varför jag skriver så deppiga inlägg, när jag egentligen är sprudlande glad.

När man kämpar för att le, men allt omgivningen kan se är en förvirrad blick. När man oroar sig för lår som går ihop, magar som väller ut och armar med gäddhäng, men omgivningen bara oroar sig för att hjärtat ska sluta slå. När livet är ett lidande och det känns lika bra att göra slut på det, men omgivningen gör allt i sin makt för att rädda det som finns kvar.

När man är så rädd för att bli så sjuk igen, men lika rädd för att bli frisk.

måste/bör/ska, samma sak.

5 saker:
- Skellefteå AIK är vidare i semifinal, vi är best!
- UF-mässan närmar sig med stormsteg. Om 36 timmar kirrar jag min monter!
- Imorgon måste jag verkligen ut på årets första löprunda!
- Jag tycker inte om den här årstiden, antigen är jackan för varm eller för kall, finns inga mellanting.
- Dessa två under är bland det snyggaste jag vet. Säger godnatt med det!
Ian and Paul <3

festfixad på en tisdag. och så var jag inte ens fixad:pPppPpppPpPpp

Klockan 11.10 var min skoldag över och det var såååå himla skönt. Satt kvar i matsalen i över 1½ timme och har sprungit lite ärenden kring företaget och boken och annars bara slappat i sängen. Strax byter jag om från myskläder till träningskläder och det känns superskönt att få pumpa ut all svett som någonsin har rymts i min kropp på fysen ikväll. Vad ska du göra ikväll?

Kofta - Forever 21
Linne och shorts - Gina
Kängor - Vagabond

måste stänga ner datorn innan jag somnar. älskar sömnmedicin.

Sååååå snyggt!

sparar du ut ditt hår moa? jaa, det gör jag. gör du?!?! ditt armhålehår?!?!? hm.. nej..

Jag har en ritual när jag har kommit hem från skolan (oftast mycket senare än resten av min klass). Först fotar jag min outfit, pratar lite med syster och ungefär en halv minut senare ligger jag i sängen i dansbyxor. Oaldrig att jag skulle ha på mig jeans en sekund längre än jag är "tvingad". Vet inte om det bara är mina jeans som är så osköna eller om alla är det?

Linne - Fannys, från Bikbok
Jeans - Även de från Bikbok
Converse
Halsring - Mammas gamla

älskar fortfarande mina fakturor. blir så stolt när jag ser dem.

Du borde ha en frågestund om boken. Har många frågor känner jag haha.

Absolut! Fråga på om boken och företaget så mycket ni vill så ska jag försöka svara så bra jag kan, även om det bara blir ett fåtal frågor! Bring it!

allt blir så gott till mjölk. mjölk är livets dryck. hur ska vi klara oss i turkiet utan tjejer?

Grillsäsongen har börjat! Det enda som saknas för att livet ska vara fulländat är att tallriken vore serverad ute i trädgården, ett par solbrillor, bikini och 25+. Och kanske att SAIK tar SM-guld, men det är ju lätt kirrat. Typ.

Avslutar middagen med lite plugg, dagens andra latte och ett avsnitt Vampi. Ikväll står träning på agendan, länge sen sist (och så var det tre dagar sen:pPpPPpPpPpPp)

och när både min syster och bror får räls ska jag le och säga, vänta ni bara, snart får ni också fina tänder!

Efter tre tandställningar, tjugofemtusen olika svälj/bit/ät-knep, en miljard påsar med tandgummiband och slutligen 1½ år med räls har jag äntligen fina tänder! Tandställningsfri är jag inte, än har jag nattandställning och en tråd bakom tänderna som håller ihop det hela, men det gör inte så mycket.
Äntligen, äntligen, äntligen ser inte mina tänder ut som hej kom och hjälp mig och det spelar ingen roll hur många tårar jag har fällt för att alla mina tandställningar tar så ont, hur många blåsor jag har haft i munnen och hur många gånger jag har varit hos tandregleringen och främst hur ont det tog att ta bort den, för nu är jag nöjd.
Istället kan jag ägna tid åt att oroa mig för att underbettet ska komma tillbaka, gluggen ska kika fram eller det ska bli allmänt kaos i munnen igen. Men det är luuuuuugnt.

så. himla. snygga. jag. dör. massor.

Min snälla morbror har varit i USA under sportlovet och hem kom han med ett par svarta, låga Converse. Precis sånna jag vill ha i sommar!! (Kan dock ha varit så att jag beställde ett par, men det är orelevant) De sitter som en smäck runt min fot och eftersom de var så ohyggligt billiga ångrar jag att jag inte beställde minst 3 par till. Hade suttit fint med ett par svarta höga, vita låga och oxblodsröda. Mums för Converse!

dagens restriktioner: max en timme åt företaget.

Gårkvällen bjöd på hemmaferre hos Marika och middag hos mormor och bus med storpojkarna Linus och Elvis. Det var askalasnajs och vid två kraschade jag och Ida i sängen för att sedan vakna upp till varma mackor och kladdkaka. Idag är jag äckligare än aldrig förr, men det är najs. Hade du en bra gårkväll?

har fått en superinsikt. förändrar jag inte mitt beteende kommer jag att gå in i väggen innan jag är 25.

Utebliven uppdatering men livet flyter på ändå. Företaget upptar varje sekund av min tid, så gott som, och annars så hänger jag med vänner, tränar och myser med små fina pojkar. Livet är fint och kvällens planer blir en re-make av överraskningsfesten för Occe.
Nu tar jag helg från allt som heter bokföring, fakturor och frimärkesbrist och andas en stund istället, trevlig kväll!

har gått och blivit en :)are. tycker dom är så fula men använder dom ändå?

Orken tryter och stressen trycker på. Ikväll vilar jag tillsammans med två (tre?) av mina bästa vänner hemma hos Lisa framför hockeyn. Imorgon är en ny dag som jag dessutom måste planera bättre. Kram på er!

väldigt lady dahmer-igt av mig, tycker du inte occe?

Egentligen tycker jag inte att jag kan skriva djupa diskussionsinlägg om jämställdhet, normer, genus och allt i den genren eftersom min blogg är så utseendefixerad och ytlig. Men ibland måste jag få ryta ifrån, och idag är en sådan dag.

Efter tjejen i Mello rasade hatet och diskussionerna om kroppsbehåring. Det är äckligt med hår under armarna. Det är ovårdat. Det är okvinnligt. Jag kan fortsätta i all evighet utan att nöta ut någon fras.
Jag önskar att jag vågade gå orakad. Jag önskar att samhällets ideal inte hade format mig att ta för givet att jag ska raka bort all oönskad hårväxt. Jag önskar att det var mitt eget val att raka, och inte en norm.

Frågan är hur just kroppsbehåring på kvinnor kan sätta igång så mycket känslor, främst hat hos så många människor? Är det inte meningen att det ska vara ett val man själv gör, ett val man gör som människa och inte som kvinna. För hade diskussionerna flammat upp lika mycket om det vore en man som råkade blotta en orakad armhåla? Troligtvis inte.
bildkälla

usch vad ful skinnjackan alltid blir på bild. så plastig. vill ha en ny, matt. mmm, snyggt.

Idag har jag löpt som en stucken gris runt halva Skellefteå. Från Balder till stan och från stan till Anderstorp. Från Anderstorp till stan och från stan till Balder. Och så en sväng förbi Kaplan och tillbaka till stan igen. Jag har lökat som aldrig förr, men det gör ingenting, för just nu är jag på jättebra humör. Boken säljer som smör och jag blir så smickrad att det inte är klokt. Life is good.

Jacka och tröja - H&M
Jeans - Bikbok
Halsduk - Gina T
Mössa - Cubus
Kängor - Vagabond

hihi jag blir helt till mig när folk säger att de tycker om min bok! blir sååå glad!

Nu finns min självbiografi till försäljning! Den kostar 100 kronor + ev. fraktavgift och ni är allihopa välkommna att köpa den! Maila mig på moaasblogg@live.se om du är intresserad!

hur kan mina tänder vara så lena? och så raka? och så SMÅ?

hade inte varit helt fel med sommar och ett till par veckor lov, brundbrända ben och sena kvällar.

för ni är välkomna allihopa, allihopa, allihopa.

sms från mamma: latte?? svar till mamma: latte!!

Life is najs. Jag inledde dagen med ett avsnitt Vampi, lite sollapande på altanen och american pancakes till frukost. Det enda som återstår för att livet ska bli fulländat är en latte, lite mer Vampi och att avsluta dagen med träning, nagelfix och att veta att Marika bara sover 5 minuter bort. Bra avslut på ett bra lov!

24+ i cypern, 24+ på altanen med grillen igång.

I mars 2011 ägnade jag kvällarna åt att grilla korv och hänga hos Matilda. I mars 2012 gör jag precis samma sak. Pinnbröd, tacos och bubbla hos Matti. Ha en bra kväll!

till mina skidor matchar jag rödrosiga kinder. alltid färgmatcha.

En cool outfit från Kåbdalis. Jag växlade mellan denna coola och underställsbyxor+slapp tröja+tjocksockar+kofta. Snyggt som aldrig förr, tur att mitt umgänge har sett mig i allt från blöjor till mitt mest partyfixade jag.

Det blåste spårat mycket under den sista dagen, så jag lekte ninja med så lite hud som möjligt framme och slalomfrisyren nr 1: flätor. Äsch, nog dillat om min vindjacka och gröna vantar, ha en bra kväll!

det är som att återuppleva sjuan igen, när jag suktade efter så färgglatt som möjligt.

Craving nr 1 just nu är ett par färgglada byxor. Typ mintgröna, oreangea eller hallonrosa. Och färgglada tröjor, kavajer, väskor, skor, halsband och alla andra accessoarer. Så snyggt. Bör införskaffas snarast!!

morgondagens frukost/lunch/mellanmål: uppstekt pannkaka, mmmmums.

"Imorse" lyxade jag och Lisa x2 till det med en sen brunch bestående av amerikanska pannkakor, italiensk sallad, juice, en massa god frukt och lite keso till det. Så underbart gott och supermysigt som ska göras om tusentals gånger om! Varför gör man inte sånt här varje morgon?

tacka gudarna för sittliften. och för att det är så pass stort att man aldrig behöver stå i kö. kåbdalis e najs.

Efter 15 timmars aktivt åkande i Kåbdalis är jag ett vandrande blåmärke. Och inte ett dugg härligt solbränd.
Fyra familjer, 20 pers i en sextonbäddarsstuga var asnajs, men nu är det dugligt skönt att ligga ensam i sängen med internet, sovmorgon och tystnad.

Vi hade hyffsat tur med vädret, men sista dagen blåste det jävel och varje morgon åkte vi nerför backarna i blindo. Dessutom har jag inte blivit ett dugg mer snowboardproffs än jag var innan vi for, bara lite mörare!

brb torka upp slempölarna.

Denna bikni från nelly.com är så himla snygg och är precis vad jag vill ha på mig i Kreta, i sommar och på Alanya! Hade det inte varit för att jag ständigt blottar mig i allt som inte är en helkroppsdräkt hade jag beställt den redan i december.
Ni ser "hästskon" som håller ihop både trosorna och överdelen? Den kommer att glida ut för mig och så blir det kAoZz, frågan är om det inte är värt den? Sååå himla snygg.

fem saker du inte visste om mig. om du inte råkar umgås med mig varje dag då.

1. Jag är jätterastlös. Har jag inte rört på mig under dagen har jag jättesvårt att somna på kvällen. Dessutom är jag lite väl bekväm av mig=passar inte så bra ihop.

2. Jag väcker mina syskon varje vardagsmorgon med världens värsta väcnkningsteknik. Från att ligga helt ovetande och sova tänder jag lampan och säger att klockan är sju. Stackars mina syskon.

3. Jag är ,vad Marika kallar, en "övertänkare". Av allting som händer, har hänt och kan hända finns det en miljard olika saker som kan ha skett, har skett eller sker, oftast inte några positiva saker heller.

4. Jag och Lisa Beem pratar hemskt när vi umgås, oftast blir både hon och jag jätteless på oss själva och försöker prata som vanliga människor, utan framgång. Jooooiduuu, neeeeeduuu, oharremiin och jag vet inte allt vi säger.

5. Insåg igår att jag inte kan imitera dialekter. Tungan bara rör sig inte som den ska och jag pratar min vanliga norrländska.

och har man haft svårt att välja mellan snygga hollywood kändisar tidigare, då ska ni se hur mycket svårare det helt plötsligt blev.

ohyeahsexymen:  9 Sexiest Men Shirtless! Zac Efron Channing Tatum Ryan Gosling Cam Gigandet Taylor Lautner Ryan Reynolds Kellan Lutz Ian Somerhalder Bradley Cooper
Jag och Marika följer världens bästa tumblr, ohyeahsexymen.tumblr.com. Lite då och då, ganska så ofta, ploppar det upp ett par inlägg med snygga grabbar, vilket inte är helt fel. Denna bild förgyllde min dag en hel vecka i rad, sådär lagomt i vintermörkret. Checka in och njuuuuuut tjejer!

borde nästan skapa en ny kategori "känslomässiga moa" som jag alltid bloggar i på kvällarna...

Över 1½ år mellan bilderna, och tyvärr ser det inte ut som vi har förändrats särskilt mycket, i alla fall inte i våran töntighet... Är så glad att jag har de två bästaste personerna i världen som mina bästa vänner, trots att vi inte verkar vara speciellt fotogensika, love u♥

och så ska jag också beställa snygga skal, snygga skydd och snygga fodral.


Min bajstelefon laggar jävel. Ibland skickar den inte sms, ibland tar den inte emot dem. Skärmen är liten, batteritiden kort och den är segare än min syster på morgonen. Allting är fel och jag är less på den.
Därför ska jag köpa en Iphone. Bara sådär. Not. Råkar tyvärr inte ha 6000 som bara ligger och skräpar och är ivägen. Men snart, snart ska även jag blir Iphonetönt! (i mina drömmar)

psssst, jag har tidsinställt ett antal inlägg, så ni kommer inte ens märka att jag är borta eftersom uppdateringen aldrig är särskilt bra!

Idag drar hela familjen och tre familjer till Kåbdalis enda tills på onsdag. Förra året var vi där över en helg och var så gott som ensamma i backarna, i år lär vi åka som små inlagda sillar, men he bli najs!
Vi bor i världens mysigaste stuga precis vid backarna och jag är jättetaggad!!!

Om jag kommer hem med alla ben i kroppen och en fungerande hjärna som inte har skakats alltför mycket efter dagar av slalom och snowboard lovar jag att... vet inte, göra nått kul. Ha en bra vecka, det lär jag ha!

folk läser din blogg för dina kläder och så bloggar du inte ens om det...

I torsdags kände jag bara att jag måste ha en ny tröja. Det var år och dagar sen jag köpte något nytt att ha på mig, så nu var det på tiden. Men det var inte förrän den sista affären vi gick in på som jag hittade denna underbaring. Sådär lagom vit, lagom kort, lagom stickad. Sådär som jag vill ha den.
Såååå snyggt redan nu och såååå snyggt i sommar till korta shorts! Ska flytta in i denna!
399;- från JC.

där är ju moa! och hon som har en schäfer!!!

Igårkväll var det Marikas tur att bjuda på trerätters, mycket lyckat! Romröramacka till förrätt, kycklingsoppa med limesmak och Marikas egengjorda blueberry crunch. Mums!
Sov över hos Marris och blev bjuden på gårdagens rester till lunch, vilket höjde hennes betyg (och chansen att bli bjuden på bio!) med ett par snäpp! Näst ut på tur är Lisa, jag är jättenyfiken på vad hon ska bjuda på!

hår i ögonen är bäst.

Äntligen sportlov!!! Det känns så himla skönt att få sova ut på morgonen, inte behöva kämpa för att hålla ögonen öppna och intresset på topp under dagen, inte spendera kvällarna med att plugga och nätterna med "somna nu, somna nu, somna nu"-tänk.
Mitt sportlov har jag tänkt spendera i Kåbdalis och mina röda slalomskidor, med två halv åtta (varav en ikväll) och mys med vänner. Och förhoppningsvis hinner jag tillfriskna tillräckligt från min rinnande näsa så att jag kan ge mig ut på årets första löptur!

Tröja - JC (ny!)
Mobilficka - H&M
Ryggsäck - Forever 21
Jeans - Bikbok
Skor - Skopunkten

jag vill vara miljömedveten, men samtidigt vill jag flyga jorden runt och se allt. klingar inte så fint ihop.

hejsan Moa:] jag undrar vart den dära blåa tröjan men en helryggs dragkedja är köpt och hur mycket den kostade? du vet den som du lånade av fanny?:)kram din blogg äger läser den varje dag kram tack på förhand:]!!

Hej! Eftersom det inte fanns någon bloggadress eller mail svarar jag i ett helt inlägg. Fannys blå snyrre tröja är köpt på Carlings, om jag inte är helt ute och cyklar kostade den 400 spänn. Igår såg jag att den fanns kvar i både blå och svart, spring och köp!!

världens längsta inlägg om en kort tröja.

Imorse var det klädpanik som vanligt, så jag sprang ner till Filippas garderob, hittade en tröja som såg ok ut och sprang upp igen. Fanny frågade om jag kände igen tröjan men det gjorde jag inte. Farmor hade alltid den när vi var små. Hehehe ops tänkte jag och löpte till bussen med oknutna skor.

Väl i skolan fick jag ett par komplimanger för tröjan och frågor vars jag hade köpt den, skoj som jag är berättade jag hela historien om att jag hade på mig min coola farmors tröja. Väl hemma frågade jag pappa om han kände igen den och sa att det var farmors. Men nej, det var den inte. Filippa hade köpt den på Myrorna för ett tag sedan och farmor hade en liknande.
Så.. förlåt kära klasskamrater att jag har ljugit så att tungan blev svart, ska bjuda er allihopa på fredagsfika för att gottgöra det hela! (håller tjuvkors)

det är troligtvis en tabbe att inte köpa mus-borstar, men jag orkar inte bry mig. det är billigare att köpa på åhlens och h&m.

Enda sen jag sminkade mig på MUS har jag gått och suktat efter deras Tri Brow, tusenmiljarder gånger snyggare än en kletig penna som jag har använt. Nu ska mina taskiga bryn förvandlas till ett par äkta invandrarbryn, sådär lagom mörka, tjocka och inramande? Snyrre!
185;- från MUS
Ögonbrynsborste - 75;- från Åhlens

kommer bli så roligt i höst när hon börjar gymnasiet och också måste springa till bussen, nu retar hon mig för det.

Idag ska jag och min kära syster spendera lite kvalitetstid tillsammans. Vårshopping står på agendan och förhoppningsvis lite Waynesfika/middag innan vi drar på varsin träning.
Jag tycker så mycket om min syster, fastän vi surar på varandra nästan varje morgon och jag pruttar på henne och vi alltid är för högljudda och fnissiga på kvällarna. Love u♥
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.