en monolog. medverkande: moa. smink/producent/regi: moa. tack till: moa.

Eftersom jag i min ensamhet så gärna vill prata med någon men inte orkar logga in på msn tänkte jag härmapa Cissis underbara interjuv med sig själv. Tragiskt, men sant.
M: Vad gör du just nu Moa?
M: Jag är lite småkissnödig, jag bloggar, jag lyssnar på musik och funderar på döden, vad jag ska ha på mig imorgon och när jag ska orka duscha.
M: Det låter ju trevligt, hur har du tillbringat denna dimmiga torsdagskväll?
M: Men du, tackar som frågar! Egentligen är det dans på torsdagar, men det var inställt, så jag cyklade till Marika, såg hockeyn, såg Kenza&Tyra show och mesade mig - precis som vanligt!
M: Cyklade? Hade inte din cykelkedja hoppat?
M: Joo, men vad har man en mor till om inte lånar cyklar? Failade rätt ordentligt med den, först försöker jag låsa upp fel cykel, sen blir jag rädd att jag är förföljd när det är cykeln jag cyklar på som låter och sist men inte minst försöker jag låsa cykeln med helt fel nyckel. Lyckat!
M: Jaha... Det låter... normalt. Moget. Vuxet. Normalt. Hur gammal är du egentligen?
M: 15, 16 på söndag. Men jag känner mig som 14. 13 möjligtvis. Pinsamt att jag tänker att jag är i samma åldersgrupp som min 4 år yngre bror, min 2 år yngre syster och jag är redan i samma åldersgrupp. Typ. Hon är mognare än mig. Nästan. Ibland.
M: Jaha, okej Moa, vi vill inte veta! Nu har jag tänkt läsa 15 nya inlägg på bloglovin' och sen duscha. Ta en snabbdusch.
M: Höhö, en snabbis med duschen kanske? En snabbis i duschen med duschen kanske?;);););););)
M: Moget Moa, moget. Jag skulle klassa dig som 9 år, d.v.s yngre än din 6 år yngre lillasyster. Kanske till och med i samma årskull som din kusin Elvis, snart 4 år...
lyckan i mina ögon alltså! eller ja, lycka i min...tunga?

ny tuggummismak; jordgubb. tappar smaken direkt, men riktigt goda fram till dess!

Igår på gruppen (som inofficiellt heter LIV) fick jag en helt ny pärm, i den satt ett papper på några "kriterier" för vad man ska ha uppnått för att vara i fas 2/fas 3 och upptäckte att det stod något liknande det här; man ska själv se och märka när det är ätstörningen som styr. Jag tror jag är där. Jag kan berätta för min behandlare om vad jag har gjort i veckan och sedan berätta där och där var det inte MOA som styrde, där och där skulle jag egentligen velat göra på ett annat sätt, och jag kan till och med berätta att nu är jag redo att äta något annat, jag vill inte äta det, men jag ska göra det! Jag har egentligen inte tänkt på det så mycket, jag har inte märkt när det har "kommit in" i mitt liv. Men det kanske är lite lika som att mitt liv förr var svart eller vitt. Det var ja eller nej. Antigen eller, inget mellanting. Idag är det mer nyanserat, jag vill inte kalla det grått, för mitt liv är inte tråkigt, ibland är det rött, ibland är det gult, grönt en dag och blått en annan dag. Och lila, rosa, turkost, oranget, limegrönt eller kanske till och med brunt? (Haha, i min hjärna betyder alla färgerna olika saker). Mina två favoritmeningar är "en kub har mer än bara en sida, den har faktiskt sex" och "jag kommer inte dö av det, och om jag gör det kommer jag inte känna något". Ni kanske förstår meningen med orden? Det finns mer än en sanning, jag har min sanning, men mamma har en annan sanning, Oscar har en, min lillebror har en och mina lärare har varsin de också. Och ja, dör jag av ångest (vilket man inte kan) är det någon annan som får ta skulden, jag kämpade mig tillbaka till ett liv men fixade det inte, då blir det ett lex Maria fall och någon annan lär sig.

Nej, nu ska jag ta lite mellis och sen cykla till Marika och se hockey! SAIK - Solna!

tänk att man kan ha ett så långt samtal om vars man ska träffa sin soc-tant i ett provrum på cubus!

Nu har jag slösat lite härliga pengar på en present till Marika. Jag känner mig som den fattigaste människan på jorden, även om jag har både lösa pengar och ett oanvänt barnbidrag på kontot. (Okej, det var oanvänt fram tills nu...) Jag menar, sist jag köpte en tröja var den 23 augusti, över en månad sen!! Det börjar bli dags för en uppdatering av garderoben, jag funderar bara på vad jag har råd med. Jag har 300 paxat till en tjocktröja som det står Vård och Omvårdnads Collage, det börjar bli dags för en vinterjacka för.. 6, 700? Och ja, där sprack min budget... Kanske en vinterjacka nästa månad? Kan köra på min lila eller skinnjackan+tjock tröja. Måste paya dansen, antagligen köpa ett gymkort på skolan om vi ska börja med det och... leva mitt liv!! Kul att höra om mina enorma pengaproblem - right?

Jackan kommer från H&M, koftan och halsduken är från Cubus, linnet är från Gina, jeanslegginsen är som vanligt från Vero Moda, den bruna klumpen mellan mina ben som kan liknas vid en enorm bajsklump är min väska från Accent och kängorna är från Euro Sko.

el paniko, el chaos, la kaoseeee i mitt huvud right now, att en så liten sak kan göra så mycket...

Jag har rödgråtna ögon och säkert smink i hela ansiktet, så det passade sig inte för en videoblogg. En annan dag får jag hitta på något roligt. Vill föresten ta och fråga er innan jag sätter igång; tycker ni jag uppdaterar för lite/för mycket? Skulle bli jätteglad om ni tog er tid och svarade!

Jag var ju som sagt i Umeå idag. Först invidualterapi, ett litet mellis med pappa och sen första gruppsamtalet! Jag skulle kunna skriva en hel bibel om vad jag tänkte, kände, vad de berättade och vad jag tycker, men jag ska försöka hålla mig relativt kort. Det här året kommer bli ordentligt tufft, jag kommer få jobba en hel del med mig själv och med relationerna till de andra i gruppen/andra i min närhet. Om jag får gissa skulle jag tro att det tyvärr kommer bli en form av "tävling" i början, innan man känner varandra väl och vet vars man har de andra. Jag märker redan nu att jag jämför mig hela tiden, "oj, gör hon så? då måste jag också göra så!" osv... Men ja, som sagt är det en del i vad jag kommer jobba med under den här, och nästa termin! DBT:n är upplagd i olika block, så nu först tror jag vi skulle jobba med relationsfärdigheter, tror det kan vara nyttigt för de flesta!
Nejmen usch vad jag är peppad på grupp, verkligen, det känns så sjukt roligt!!

ser ni min lock? jag var så duktig imorse att jag gjorde den typiska "skelleftetjej frisyren"

 


Just nu sitter jag uppe vid världens segaste dator. Allting är segt, musen hänger inte med, datorn startar segt, Internet är segt och det finns knappt några program! Eftersom jag använder sug Internet Explorer här förväntar jag mig en chock när jag kommer kolla på min blogg snart, när inlägget är färdigskrivet... Har iallafall varit snäll med min lillasyster som alltid klagar på att det inte finns Spotify här uppe, jag trodde att det var nått fel med Spotify eller med datorn eller nått, men så visar det sig att hon inte ens har installerat det, knappast ens laddat hem det? Galen brud_96 hära alltså!
Jag har ju som sagt varit i Umeå idag, börjat grupp och allt, men jag tror jag tar det sen, kanske till och med i en videoblogg, jag får se. Hur har din dag varit?

Leokoftan kommer från H&M, halsbandet är mammas (gamla, har så gott som tagit över det), mössan kommer från Cubus, linnet är från Gina Tricot och jeansleggingsen kommer från Vero Moda.

jag vet på riktigt inte hur det känns att ha huvudvärk, hur känns det?

Även idag sitter jag på Omvårdnadslektionen och bloggar, jag måste skärpa mig! Men jag har faktiskt jobbat och skrivit litegranna, så jag är värd en paus! Gud vad jag kommer skämmas om jag skulle söka jobb och chefen sa "nej, eftersom du bloggar under lektionstid", herregud så jag skulle ångra mig då!
Snart är det lunch, sallad, sen bär det av till Umeåååå. Jag börjar färdighetsträningsgrupp idag, jag är fruktansvärt nervös, tur för mig att jag först har ett samtal med min behandlare, sen en halvtimme i väntrummet och sen två timmar grupp. Vilket betyder att jag är hemma typ halv7-7, ska nog sova i bilen höhö.

Igårkväll var jag med mina allra finaste vänner, Marika och Oscar, vi såg Idol, sjöng och pratade litegrann. Eller ja, fortsatte vårat msnsamtal, nördar som vi är. Men jag älskar det! Vad ska du göra idag?


detta var vad jag visade när jag skrev om för flera månader sen när jag berättade om gruppen

imorgon börjar gruppen, vad ska jag ha på miggggggggg?

Många säger att det bara är att bestämma sig. En del säger att man måste bestämma sig om och om igen och en del påstår att man måste bestämma sig och få massa hjälp. Jag tror på att man måste bestämma sig om och om och om och om igen och utöver det ha det jävligt tufft. Jag tror på att man måste vilja, har man inte viljan kan man lika gärna skita i det. För att bli frisk måste man utmana, hela tiden, man måste vara beredd på fajt hela tiden, aldrig "ta en paus", vänta eller sitta på händerna. Vilket jag gör. Ofta. Måste jag inte utmana gör jag det inte, även om jag vill bli frisk. Om någon skulle bestämma att jag var tvungen att äta glass till mellis istället för ett äpple skulle jag göra det, med några liter ångest som topping. Och självklart en massa tårar och "jag ska inte!" första gångerna, men sen skulle det vara okej. Om jag skulle hitta på samma sak själv skulle jag nog inte ha lika mycket ångest, men det skulle nog inte hända inom det närmaste året. Även det är dubbelt. Jag vill kunna själv, men jag kan inte själv - om ni förstår skillnaden? Ungefär samma är tillexempel att när jag ville äta middag hos Stina så gjorde jag det, men jag ville inte äta skollunch, ändå gjorde jag det, men då hade jag en massa ångest, vilket jag inte hade hos Stina.
Så, fram med boxningshandskarna och plocka fram viljan och bara gör! Skit i vad Ana skriker i ditt huvud, hon har fel. Hon har alltid fel. Lyssna på ditt sunda förnuft eller din friska omgivning som vill dig väl!

förklaring till förra inläggets rubrik; vi skulle vara patienter idag på OP:n när man skulle lära sig att bädda med en patient i sängen. en tjej sa, när jag slappnade av för att verkligen spela sjuk, "oj, oj, vilken tung patient!". gråter inombords. gråter blod inombords.
älskar denna bild på mig och min syster!

jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag är tung, jag vill inte vara tung!

Jag har haft en rätt bra dag idag, som vanligt i skolan hehe. Lekt patient och bäddat sängar, pratat med Lovisa i någon tokig mick och plågat mina fötter. Först gick jag ju omkring på skolan hela dagen, sen gick jag från Balder till Kaplan, vilket iförsig inte är övermänskligt långt, men det är en bit. När jag kommer fram har Marika just slutat och vi ska gå från Kaplan till stan. Och sen gå på stan. I klackar. Stackars Moa!
Duktig som jag är köpte jag inget på stan, måste spara mina få slantar..  Hur har din dag varit?

sömnsjukan härjar igen! skulle gissa att den artikeln handlar om mig?

Just nu har jag datakunskap, skoja! Jag har Omvårdnads, jag ska skriva om en infektionssjukdom, jag har valt hjärnhinneinflammation som även kan kallas epidemiska hjärnhinneinflammation och meningokocksjukdom. Tokigt va? Jag har alltid jättesvårt att börja på arbeten, så för tillfället har jag uppe fem flikar om hjärnhinneinflammation, inte en enda är wikipedia, duktigt va? Egentligen borde jag skynda på, jag ska ha skrivit två A4a pappar + VG/MVG nivå till på fredag, möjligtvis måndag. Kan bli tufft om jag inte jobbar på. Vilket jag inte gör. Vilket jag borde göra! Vilket jag ska göra. Snart.

voc1a

vad skulle passa bättre till metallic naglar om inte metallica itself?

Igår målade jag mina naglar härligt silvriga, till detta matchade jag guldiga ringar, tuff! Not... Aja, kör som vanligt på billiga Depend, Depend är alltid bäst, alltid.

Jag märker verkligen hur sjukt dålig min blogg är för tillfället, skriver samma saker, visar samma saker, berättar samma saker, jag behöver hitta på något nytt! Otur bara att inspirationen tryter. Jag är sugen på att interjuva någon/några men jag vet inte vad det ska handla om, jag skulle kunna visa upp något ur min garderob men jag brukar få så dålig respons på det, jag vet inte riktigt? Motivationstips var det länge sen sist, men jag har inga just nu...

ikväll ska jag vara med min allra bästaste vän!

Idag har jag hunnit;
Att sova lite extra länge.
Ta en powernap i bilen.
Både ha familjesamtal och äta lunch på BUP i Umeå.
Åka hem och läsa två tidningar och några sidor i en bok.
Göra klart min "vad jag vill bli" plansch på OP:n.
Ha lite svenska.
Gå på H&M med några tjejer ur klassen.
Åka buss hem.
Fota dagens outfit.
Äta middag.
Det kallar jag effektivt! Vad har du hunnit göra idag?

Mössan och kjolen är från Cubus, halsduken är från Åhlens, tröjan, jackan och strumpisarna är från H&M, sockarna är från Gina, väskan är från Accent och skorna är från Euro Sko.

vad är en söndag i det erikssonskahemmet? den kan vara tråkig, urtrist och alldeles, alldels underbar! (den var det försnämnda)

Imorgonbitti far jag till Umeå en snabbis, familjesamtal............... Ska iallafall försöka hinna tillbaka till skolan efteråt, vill inte missa omvårdnads eller att träffa klassen. Kan bli att jag passar om jag somnar i bilen, vilket jag troligtvis kommer göra, som vanligt. Älskar det! Och att jag kan plugga/läsa i bilen, en annan hit är att se film på datorn, även om jag inte tycker att det är så jobbigt att åka Skellefteå-Umeå längre är det ändå skönt att kunna göra något vettigt istället för att glo på granar i 1½ timme.. Vad brukar du göra i bilen/bussen?

Kofta och blus från H&M, väskan är från KappAhls barnavdelning, jeansleggingsen är från Vero Moda och skorna är från Din Sko.

och helt plötsligt märkte jag att tuggummit hade runnit ner i halsen, utan att jag märkte det?

Just nu sitter jag och tuggar på ett äckligt tuggummi. Eller det var jättegott från början, men nu är det bara rinnigt. Äckligt som tusan! Just nu letar jag efter mina drömtuggummin, de ska inte bli rinniga men inte heller stenhårda, de ska behålla smaken jättelänge och helst smaka fräscht. Älskar citron och lime tuggummina, men de tappar smaken så fort... Kul att jag blir en fattiglapp på köpet, måste ju testa alla! Tragiskt att jag bloggar om tuggummin...
Igårkväll for jag till Moa och såg film, trevligt. Mindre trevligt var väl att min kedja hoppade påväg dit, att det var svinkallt ute, att jag höll på att somna och att det var läskigt att cykla hem själv. Jag är så mörkrädd, rätt mesigt menmen... Nu, om ett tag ska jag fara och äta Thaimat med min familia, mormor och morfar och mina kusiner tror jag? Utmaning... Hur är det med er då, ni är så dåliga på att kommentera!

tuffa brudar i våras, vi hade precis börjat klä oss i vårkläder...

ungefär trehudratrettionde inlägget om samma sak, men jag vill berätta.

För två år sen trodde jag att man var frisk när man var normalviktig, utskriven från avdelningen och åt godis. Jag trodde att för att bli frisk var man tvungen att bli inlagd. Jag trodde att man var frisk om man åt allt, om man åt utöver och om man åt onyttigheter. Jag trodde att man blev friskförklarad den dagen matprogrammet togs bort. Idag vet jag bättre. Man måste vara normalviktig för att kunna bli friskförklarad, men normalviktig betyder inte frisk. Det är få som någonsin blir inlagda, de kan också bli friska, slutenvårdsavdelningen som jag var på ska bara ta en ur det medicinska tillståndet, d.v.s. undervikt, låg puls och blodtryck osv, och att man ska få igång ätandet. Man kan alltid äta godis, det har inte att göra med hur sjuk man är, långt ifrån! Nu vet jag att man inte bara "tar bort" matprogrammet, man lär sig äta hur man vill, stegvis, man kanske har matprogrammet som grund för resten av livet, vem vet?
Första vändan på avdelningen hittade jag på så otroligt mycket, jag skrek att jag inte kunde äta, att det bara inte gick. Jag skrek att medicinen inte hjälpte bara för att jag inte ville ha den. Jag skrek att jag inte kunde äta kvällsfikat bara för att det var så mycket tjafs kring de andra måltiderna. Jag skrek att allt skulle bli lättare om jag fick sonda själv, när min tanke hela tiden var att jag kunde få i mig några milliliter sondnäring mindre. Tack gode gud för att personalen inte var så lättlurade. Otur bara att man lär sig att ljuga mer, bättre och vid bättre tillfällen. Sista svängen kunde jag ljuga hur mycket som helst när jag egentligen skrek efter hjälp, jag ville att någon skulle se mig. Att någon skulle trösta mig och sitta med mig hela natten bara för att jag var rädd. Rädd för mig själv. Jag är inte i samma sits som för ett år sen, men jag skriker fortfarande efter hjälp. Men om jag får den, då vågar jag inte ta emot den. Varför skulle jag vara värd den när det finns så många andra som behöver den mer än jag? Jag vill fixa det här ensam, men ändå inte, jag vill ha ett skyddsnät som jag kan falla emot, som kan rädda mig. Men jag vill inte ha med mig mamma och pappa nu när jag har kommit en bit, bara för att slippa se dem lida, för att slippa bråk och tjafs. På ett plan har jag blivit så mycket friskare, på ett annat är jag lika sjuk som när jag var som värst.

ibland tycker, okej, rätt ofta, tycker jag att det är fint när man är blek, hellre blek än rödbränd

Alltså gud, jag är så tragisk! Klockan halvfem gick jag upp och duschade, innan dess hade jag tillbringat dagen i morgonrock och trosor, jag var inte riktigt helt fräsch. Nu har jag duschat och klätt mig, fråga mig inte varför, jag hade gärna tillbringat kvällen i otvättat hår, shorts och tjocktröja. Bara för att jag ska vara ensam. Ingen vill nå mig höhö. Tragiskt. Men mest tråkigt för mig. Jag känner mig rätt ofta helt ensam, jag har aldrig folk som står i kö för att få vara med mig (okej, vem har?) eller så. Jag vill alltid ha någon att vara med. Men så är det inte. Ensamt.
Igårkväll hade jag då iallafall trevligt, eller hela dagen, jag var i stallet och efter kvällsfikat for vi till Kallholmen och tände en brasa, sen gick vi till Kåken och sen vidare mot Viktors mormor. Trevligt för mig, mindre trevligt för en del andra..
jag hade glömt bort den här och de andra bilderna jag och marika tog en kväll.

ska vi ses nästa söndag då? jomen det skulle passa super!! du... jag kom på en sak... jag fyller år då...

Jag önskar mig: En kavaj(!), snygga scorettskor för 600 spänn, korsring från cocoo.se för 245 kronor, militärgrön vinterjacka, underkläder, stora, mysiga tröjor, halsdukar, vantar, mössor och allt sånt - funkar alltid! Silvriga ringar, jag har 17 eller 18mm. Och kläder att ha i stallet, känns inte så fräscht att ha samma kläder i stallet som jag har i vanliga fall. Och pengar. Och en flytande eyeliner. Möjligtvis en stor axelremsväska, någon annan fin tröja, något Ginalinne skulle inte sitta fel heller. (Tror jag att mina vänner är miljonärer eller????)

Obeservera att detta inte gäller mamma, pappa, mormor, morfar, farmor och farfar! Av er önskar jag mig en dator, bara en dator!

hur mysigt är det att vakna med utkletat smink och blod som har runnit från mina vackra hål?

Oscar följde mig på stan igår när det var öppet lite längre, till nio. Helt sjukt hur fattiga skelleftebor (inklusive mig) som springer på stan så fort det är billigare priser, jag lovar att det var lika mycket folk som kring jul. Dessutom klättrade folk på väggarna för att nå presentkort (om jag hade möjlighet skulle jag också vara en av dem!). Hittade iallafall ett finfint halsband på Glitter för 25 spänn - värt!
Kom ihåg vår frågestund på friatillsammans - vi kör en liten slutspurt nu!

det kom några tårar när jag fick bedövningen faktiskt, det tog ontontont!

Haha, alltså hur friskt är det här? Sitter och bloggar och visar hemska bilder på mina utdragna tänder och hålet i min käft, alltså herregud... Just nu går jag på Alvedon/Bamyl och halvt gråter av smärta.. Först var jag ju bedövad tills typ lunch, sen tog jag Alvedon och for till stallet, typ precis efter att jag for kom värken tillbaka, stackars mig... Ikväll ska jag nog en snabbis på stan och sen grilla på Kallholmen! Har du dragit några tänder?

alltså jag vet inte varför man andas??

Jag älskar att ge folk komplimanger, men bara om jag menar det, nej men jag älskar att berömma folk för vad de gör bra, och jag vill så gärna att de ska ta in det, att de ska förstå att jag menar det! Men jag vet själv att jag inte tar emot komplimanger eller beröm. Julia gjorde en bra jämförelse idag, att det är som en sil. Man fångar upp de dåliga sakerna i silen och analyserar och tänker på den dåliga kritiken medans berömmet åker igenom silen och aldrig tas upp. För så är det verkligen! Jag kommer precis ihåg vilken outfit någon hade kommenterat att "jag passade i lite kurvor" men var det någon som skrev på samma inlägg att jag hade klätt mig snyggt eller att jag var fin, jag minns inte? Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att fungera så, jag är rätt övertygad om att det är ovanligt, utrotningshotat att fungera tvärtom; att de bra sakerna stannar och de dåliga åker igenom. Rätt skumt egentligen, hur blev det så? Vilket litet barn håller inte med när man säger att den är söt? Har aldrig hört någon som har nekat faktiskt. När blev det så? Var det när man fyllde åtta eller var det när man började skolan? Vad tokigt egentligen... Och vad superdåligt!...
colamartin och fantaedvin höhö

vad rrrrrååååååligt, gud så rrrrråååååligt, men så rrrrrååååååligt, ska vi ha rrrrååååååligt?

Alltså jag är nog inte riktigt frisk, imorse när jag skulle gå upp till skåpen orkade jag verkligen inte gå uppför, det var en kraftansträngning att ta ett steg till. Och efter skolan, när jag och Mathilda gick på stan höll vi båda på att avlida/somna, vi satt oss i trappen på CK och pluggade smitta-smittspridning men vi kom fram till att vi inte orkade stanna på stan och tog bussen hem. Nu ska jag tvinga mig själv till dansen, sen ska jag plugga lite till, duscha och vara med Oscar. Vad har du gjort idag?

Tröjan är från Åhlens, jeansleggingsen är från Vero Moda och skorna är från Skopunkten. Halsbandet och tre av ringarna är från Glitter, de andra ringarna är från Bikbok/hemmagjord. Mössan är från Cubus.

flytväst, vad är det på engelska? floatcoat? floatvest? floatjacket!

Jag har ont i bihålorna. Jag vet egentligen inte vars bihålorna är eller hur det känns, men det låter bra när man säger att man har ont i bihålorna. Jag har ont i halsen iallafall, och i öronen. Jag tror att jag är sjuk, eller förkyld iallafall. Det rinner snor. Men varför vara sjuk när man kan vara frisk? Precis, så, hur sjuk jag än känner mig imorgon (eller hur gärna jag än vill fortsätta sova) ska jag fara till skolan imorgon, det är ju så roligt! Och dessutom är det dans! Och vem har missat (okej, jag hade) att Kenzas smycken kommer ut i butik imorgon? Jag hoppas till tusen att jag bor i en tillräckligt stor stad för att hennes smycken ska landa på Guldfynd här i Skellhell (okej, jag vet inte ens vars Guldfynd ligger). Jag kommer knappast köpa, men titta är gratis och gratis är gott!
Föresten kom jag på en sak igår tror jag det var, det är så tokigt, jag har inte mycket som fungerar som det ska. Jag måste ha sulor i skorna för att jag ska gå rätt och inte trampa sönder skorna, jag måste äta antibiotika för att jag ska dra tänder som ska fixa till mitt leende. Och varför ska jag ta antibiotika? Jag har ett hjärtfel! Dessutom ska jag äta medicin för att sova, för att vara glad och för att vara ångestfri, vad är det som funkar på min kropp egentligen? Magen? Njaa, inte ens den. Jobbigt liv Moa, jobbigt liv. Men det är okej, vem är perfekt? Räck upp en hand!

jag tror jag hittar bättre i umeå än i skellefteå, och jag tror jag hälsar på fler på stan i umeå än i skellefteå

Dags att blotta hon som har byggt sig ett bo inom mig, jag tycker så mycket är pinsamt. Det är fruktansvärt pinsamt att jag har kommit en bit påväg mot det friska, så fruktansvärt pinsamt när jag hör om de som än inte kommit lika långt, men ni anar inte hur mycket jag skäms när jag inser att hon den där som låg inne med mig i december, att hon räknar sig som frisk, att den där tjejen jag pratade med för 2 år sen, att hon är fri och frisk medans jag inte är det. Jag tycker inte om att berätta vad jag har ätit, till middag till exempel åt jag risgrynsgröt med kanel, socker och en macka, det riktigt sprätter i benen när jag berättar det, så pinsamt att berätta att jag ens äter när jag ändå ganska stolt kan säga att jag äter 100%, alltid 100%! Ibland kan jag tillochmed tycka att det är pinsamt att berätta att det var ett tag sen jag gjorde illa mig själv, men samtidigt berättar jag inte gärna att jag har gjort illa mig själv, ser de mina ärr får de fråga, men jag berättar inte från ingenstanns. Det är pinsamt att jag faktiskt börjar bli less på att äta samma mackor, dricka samma proviva och samma mjölk varje kvällsfika, men jag är för rädd för att byta ut mot något annat. Trodde ni att det var slut där? Nejdå, det är pinsamt att erkänna att jag faktiskt kan fundera på att ta något gottare, som en chokladboll till mellis, eller vilken dos medicin jag har, eftersom jag inte har maxdos osv osv osv. Jag kan göra om det mesta så att det blir pinsamt faktiskt, en mindre bra egenskap vill jag påstå. Tur för mig att jag kan blotta det, för nu kanske en av de här sakerna flyger iväg från mitt redan fullproppade huvud? För ofta är det så, får jag berätta vad jag tänker på slutar jag tänka på det!
jag och marika (vem annars?) när vi var och såg avatar, grymt snygga!

det är inte ovanligt att hitta ett skärsår undangömt, inte heller tårar som gärna kryper fram

Har ni tänkt på hur många som faktiskt mår/har mått dåligt? Jag har smått börjat inse det, hur många det är som blir deppiga en vinter eller som har några ångestattacker då och då. Har ni tänkt på det? Hur vanligt det är? Men hur tabubelagt det är? Man ska låtsas vara perfekt och hålla uppe fasaden, man ska inte visa att man skriker inombords, att man har problem hemma eller att man just har legat under täcket och funderat på alternativ för att avsluta jordelivet. Förra veckan pratade jag och Stina om det och i veckan har vi haft lite deeptalk på lektionerna (och förra veckan, och veckan före det...) och det är sjukt många som har kännt sig enormt värdelösa och funderat på vem som skulle gråta på deras begravning. Tragiskt egentligen, att man inte "får" berätta det. Ska vi testa en grej? Ni berättar om ni har någon sorts "mörk bakgrund" eller någon sorts erfarenhet? Det kan vara att ni inte tyckte livet lyste så glatt en vecka förrförra hösten eller att din morfar gick bort och du funderade mycket på livet och döden. Det skulle vara jätteintressant att läsa, och jag tror att det visar att det faktiskt inte alls är många som går igenom livet utan en, två eller tjugo svackor. Tell me, ni kan vara så anonyma ni vill, och är det bara jag som ska få veta? Men skicka ett mail! moaasblogg@live.se, ge det en chans, jag tror det kan bli intressant!

jag var förvånad när jag plockade ur mina tassar ur skorna och märkte att de inte hade förfrysit

Igårkväll glömde jag ta nattmedicinen, eller ja, mamma hade gått och lagt sig innan jag kom på det, så jag har inte sovit så bra inatt, vilket verkligen märktes! Tvingade mig själv att inte somna när jag hade några minuter över på svenskan att vila på, och ni ser ju hur mina uuuuunderbara ögon ser ut nu; blöta och trötta. Stackars mig. Jag har hunnit på stan med några tjejer från klassen också, hittade ett par assnygga skor, men nejdå, de gick absolut inte att köpa... Får hoppas att de snart står i min garderob ändå! Jag har så mycket jag vill ha, men så lite pengar, tur för mig att jag fyller år om... 12 dagar då! Otur däremot att jag har starkt att det enda jag önskar mig är en dator... Ska nog ändå göra ett collage med lite saker jag vill ha! Hur har din dag varit?

Min kofta/väst kommer från H&M, har iförsig (okej, mormor) sytt upp den lite då den var hemskt lång redan innan. Halsduken är från Carlings, tröjan kommer från Bikbok, klockan är från Glitter och jeansleggingsen är från Vero Moda.

jag har då så många nya inlägg på bloglovin att det inte är klokt, och jag luktar häst och borde sova...

Min ångest triggas igång av stress. Jag mår sämre när jag får höra vad andra äter/väger/tränar. Att läsa/höra att andra har mått sämre än jag får mig att känna mig dålig. När jag gör fel blir jag osäker på mig själv, men det är lite pinsamt att fråga tre gånger för att jag är så rädd för att göra fel. Att plugga till prov eller att få betyg får mig att må sämre. Att få frågan om "vi ska fara och träna" får mig att känna mig tjock.
Men att höra "bra Moa!" får mig att känna mig bra, om det inte händer kring en matsituation. Att få en komplimang om hur jag ser ut studsar egentligen bara bort, men får jag inte höra det blir jag direkt orolig, jag har ett enormt bekräftelsebehov! Som sagt, saker som att jag "är modig som vågar berätta", "gör en dålig upplevelse till något bra" eller som Stina sa idag "att Hugo verkligen tycker om dig", sånt gör mig så glad, så glad! När folk vågar anförtro sig till mig gör att jag känner mig värd något, att jag ändå går att lita på.
Jag skulle kunna fortsätta i all evighet, sånt som triggar igång min ångest, det är lite svårare att säga vad som gör mig glad, men jag kan berätta om olika situationer där jag har kännt mig duktig och bra. Vad triggar igång din ångest? Vad får dig att må lite sämre? Och vad får dig att må bra? Berätta!

jag, edvin och emmy i lördags, gissa vem som njöt mest? jag eller edvin?

vad är värre än när hårnålen har börjat öppnat sig? när den inte riktigt vill hålla fast allt hår, så sjukt irriterande!

Huvvaligen så stressat mitt liv blev helt plötsligt, men inte på fel sätt, på ett bra sätt! Visst, det är lite jobbigt att behöva slänga upp allting i väskan för att leta läxan som man ska plugga på i bussen hem och därmed göra sitt rum stökigt, men jag älskar att alltid ha saker att göra, nu ska jag till stallet och hjälpa till, det är trav! Vi får hoppas att det går lika bra som igår! Hur är det med dig idag?

Jackan och halsbandet är från H&M, koftan är från Cubus, halsduken kommer från Åhlens och linnet är från Gina Tricot. Byxorna är från Monki och skorna från EuroSko, om ni undrar vars cykeln är ifrån får ni ringa min syster.

2004-2010, tufft att jag har samma längd på håret sex år senare!

Höhö, Moa älskar hästar och Moa älskar långt hår! Imorgon ska jag få hjälpa till i stallet när det är trav, och dessutom ska jag nog få vara i stallet en gång i veckan och bara mysa med de fina hästarna, känns askalasbra!

jag tar så udda saker som komplimanger - att få hjälpa till i stallet när det är trav blir jag otroligt smickrad över!

Haha, jag har visat den här bilden typ femhundra miljarder gånger, men den är så jäkla ful! Blixten som slår fel, Marika som skrattar i mitt öra och jag som typ har tänkt strypa Marika, sjukt ful men himla mysig!
Igårkväll när mina hockeyvänner hade dragit for jag och Marika ut på en svinkall moppetur, vilket resulterade i panik x2. Mysigt iallafall att sen krypa ner under duntäcket och prata massa strunt, du är min bästa, bästaste vän!♥
Om 2 veckor fyller vi år, och jag har inte ens börjat önska mig saker än - måste göra det!!!!
Aja, nu ska jag till Stina, sen ikväll ska jag se Avatar i 3D i astuffa biosalongen i Skelleftehamn, kan bli tufft. Och så ska jag räkna matte... Och duscha.. Och... önska mig saker! Vad ska du göra idag?

tänk så pinsamt om det började brinna och man var tvungen att lämna huset i pyjamas(=enbart trosor)!

Jag är trött som ett as, jag skulle LÄTT kunna somna med datorn som kudde.. Mina ögon faller ihop hela tiden, jag måste tvinga dem att vara någorlunda öppna.. Ikväll har det alltså varit hockey, sen har jag och Marika varit ute på en moppetur, utsatts för större chockar än vad våra hjärtan står ut med och sen legat under duntäcket och småpratat. Nej, nu måste jag verkligen sova! Vad har du gjort ikväll?

no more "pinsamt att lägga till en gammal låt på min spotifylista", min spelningslista ska bli mitt livsverk, som jag ska lyssna på resten av livet!

Det är inte förrän typ... en halvtimme sen jag orkade klä på mig, har legat i sängen med avbrott för matintag och toabesök sen tio. Mysigt? Njaa, spring i benen! Ikväll kommer min fina vän Emmy hit med sin familia+en annan familj vi brukar umgås med och äter middag och ser hockey, tror Marika skulle joina också, det blir nog askalas! Haha gud vilket ord egentligen, askalas, ska vi kalasa på döda djur eller? Nästan så jag måste sluta med det, men nej, askalasbra är ett bra ord! Vad ska du göra ikväll?

Skjortan är från H&M, halsbandet är mammas, jeansen är från Gina Tricot och skorna är från Skopunkten. Om ni mot förmodan ser så har jag på mig bustiern från Lindex.

mamma; ring anna! filippa; ring rosita!

Jag har legat inne många, många månader på slutenvårdsavdelningen i Umeå, 3+1,5+7(+2) månader, det är lång tid. När jag får höra att "jag är inlagd" blir jag gråtfärdig. Det känns som om mitt hjärta ska sluta slå, hela jag blir helt matt. Det enda jag kan tänka är "nej, inte h*n också, det är jag som borde vara där, jag måste bli så pass sjuk att jag hamnar där och tar upp dennes plats". Det tokiga är att när jag själv var inskriven på avdelningen tänkte jag bara att jag tog upp någon annans plats, jag menar, jag hade redan varit där så mycket - någon annan måste väl behöva vården mer än tjocka jag?
Jag vill verkligen hjälpa så många som möjligt redan nu, jag vill vara den som man alltid kan ringa, smsa eller prata med, oavsett om man är glad eller ledsen, jag vill vara den som vet precis hur det är och som man verkligen litar på. Jag menar - vad är bättre än att höra att människan man har pratat med ett tag, som man har fått höra hur jobbigt livet är, berättar att nu, nu är jag peppad! Nu känns livet värt att leva, och sen avslutar med, hur är det med dig idag? Eller ett tack!
Måste jag bli friskare för att kunna vara den personen? Jag vet att jag kanske inte mår kalas av att höra att någon är inlagd, jag får sond, jag har gått ner i vikt eller liknande men jag mår verkligen bra av att känna mig uppskattad över något jag brinner för! Det är så dubbelt, allting är dubbelt i mitt liv...
föresten; vi har frågestund på friatillsammans - kika in och ställ en fråga!

jag blev så rädd, så rädd, när min klocka föll ner från smyckesträdet, jag trodde jag hörde ett skott!

Jag är helt ledig nu ikväll (natt?), jag kom hem från Anton vid elva så jag tänkte testa en grej, det är säkert några som har stängt av sina datorer och de flesta är nog ute och röjer - men för er andra; jag tänkte logga in på msn och vara uppdaterad i min inkorg. Jag blir så glad, så glad, när folk vågar och vill anförtro sig åt mig, så jag tänkte att ni får lägga till moaasblogg@live.se eller skicka ett mail på samma adress nu ikväll, maila kan ni iförsig göra när ni vill, men msna tänkte jag testa! So go for it, det spelar ingen roll om vi är nära vänner eller om du aldrig har kommenterat!

okej, bara för att jag har ansträngt mig ser man knappt vilken färg skorna har... fybubblan för små bilder!

Första paret längst upp från vänster: Mina fina kängor som har fått stått som ersättare sen jag trampade sönder mina gamla, INGET kan ersätta de gamla, men de här... ja, de är nästan nog så bra! Från EuroSko.
Andra paret: Jag skäms på riktigt för att jag äger ett par fula, rosa, fejkfoppatofflor med en jordgubbe på den högra skon. De lämnar aldrig gården, men när man ska springa ner till studsmattan finns inget bättre!
Tredje paret: Åh, mina heta svarta Adidasskor som har ett helt stall inuti sig. För att göra de redan inte så heta skorna ännu fulare har jag ett svart och ett vitt skosnöre lite lagom 2008 sådär. Dessa ska bli mina utegympa skor, stackars mina klasskamrater...
Fjärde paret: Höhö, ett par vita miniklackar från Din Sko som jag köpte till skolavslutningen 2008. Jag kommer ihåg hur spännande det var att ha klackar, herregud så lång jag kände mig, vad blev jag? 3 centimeter längre? Jag har använt dem typ två gånger, första gången jag använde dem blev det svarta streck i dem. Fula som stryk!

Första paret från vänster på andra raden: Mina aaaasheta kilklackar från nelly, 11 centimeters klack men känns som... 4? Så sköna att gå i, men fastän de är ett par riktiga klumpar blir jag inte längre än Marika... Nästa inköp; 20 centimetersklackar, hej 190centimeters långa Moa...
Andra paret: Från Scorett, jag köpte dem i somras med Marika när vi var i Piteå för 250 spänn. Värt! Egentligen kostade de 500 svenska riksdaler. Haha okej, egentligen var det inte så värt, de är inte sköna att gå i, de tar riktigt ont faktiskt, men jag ska bara härda mina fötter, sen ska dessa snyggingar bo på mina fötter!
Tredje paret: Hehe, söta kilklackar jag köpte på Din Sko våren-09, då var det ascoolt att ha 4centimetersklackar i skolan, nu känns det som platta skor, men rätt söta är de, ska nog använda dem nästa vecka...
Fjärde paret: Kan man kalla dem ankelboots? Aja, från Skopunkten, tyvärr har säkert hälften av alla nitar lossnat, men de är ändå fina!

Första paret från vänster på tredje raden: Prickiga ballerinor som jag har använt kanske en eller två gånger, köpte dem på någon loppis eller typ barnklädesbytardag för 15 spänn tror jag. Värt! Eller ja, de är fina där de står i garderoben!
Andra paret: I mina silvriga skoooooooor.... med trasig sula och som är nötta som tusan. Egentligen är de inte så snygga, men de var asheta för två år sen, men bara för att de inte är de snyggaste par skor jag äger ska de väl inte behöva lämna min skosamling?
Tredje paret: Ett par lackballerinor som jag tror jag också köpte på någon loppis, möjligtvis Myrorna för herrans massa år sen! Fina är de då fortfarande, visst borde man kunna ha dem i höst också, om de inte är så blött ute? Ska nog testa, tycker det är så fint med stora, tjocka halsdukar, ballerinor och någon söt kjol/klänning.
Fjärde paret: Mina supernötta gladiatorer från EuroSko, användes nonstop i somras (vem missade?) och ska säkert få stå som reserver nästa sommar, om jag fortfarande vill låtsas vara från Romartiden och har köpt mig ett nytt par.

Första paret från vänster längst ner: De vita låga tygskorna från Skopunkten som jag köpte nu i höstas, vardagliga och bra. Mamma gjorde en kul upptäckt i veckan "alla har ju tygskor!".
Andra paret: Röda tygskor från EuroSko (sen när är det mina favvoskoaffär?) som jag köpte för halva priset i våras, en storlek för stora, men de funkar, hatar bara det fula Rootsmärket! Borde ställa de på skohyllan också, de är ju fortfarande fint med röda fötter...
Tredje paret: De stackars turkosa tygskorna som jag köpte 2008 har inte blivit använda mycket, både för att hon på Din Sko råkade ge mig en 39a och för att... jag köpte mig ett par vita höga våren efter, och sommaren-08 använde jag mest ballerinor.
Fjärde paret: Höhöhöhö, har ni någonsin sett fulare skor? De som var så fina, rena, vita för ett år sen är idag grå/bruna, trasiga och sandiga, men jag har inte hjärta att slänga dem, nu får de agera gympaskor, även om jag vet att jag hellre skulle kunna springa barfota...

Jahapp, min skogarderob alltså, sjukt jobbigt att fota och pilla ihop, men det kanske uppskattas?

what's up with that bad iiiiiiingles?

Idag har jag varit en sväng till Umeå, gråtit en tår eller två och fixat en sula till mina skor. No more söndertrampade skor! Egentligen har jag inte alls mycket att säga eller berätta, jag är trött och kissnödig, men när jag har läst klart alla nya inlägg på bloglovin och kanske skrivit ett inlägg på friatillsammans ska jag nog gå och fota till ett nytt blogginlägg, only time will tell! Vad har du gjort idag?

Skor från nelly.com, byxorna är från Monki, tröjan inhandlades på H&M och ringara är från BikBok/Glitter/H&M/Hemmagjord

kanske en till ring till min "basic ringar att använda varje dag"-samling?

denna snygging haffade jag idag (igår) på bikbok för 49 spänn - värt!
Usch vad roligt det var att dansa! Men as usual i mitt liv är det dubbelt, man ska ha attityd, allt handlar om attityd i streetdance tydligen (kul att jag har dansat i tre år utan att ha lärt mig det) och på ett sätt vill jag vara bäst - kunna koregrafin bäst, dansa bäst, snyggast och coolast, men samtidigt vill jag visa den lilla myran som bor inombords, den myran som inte tror på sig själv, som vill dra upp axlarna till öronen och visa hur dåligt självförtroende jag har. Men hallå - varför skulle jag? Vad har du gjort idag?

jag tycker mycket om att vi umgås utanför skolan, ikväll är vi.. fem kanske, från klassen som ska dansa!

Jag har så bråttom att jag skulle kunna dö, eller okej, där överdrev jag. Om 13 minuter lämnar bussen till stan ICA, rätt så precis den tiden ska jag stänga dörren för att hinna dit i lagom tid. Jag ska och dansa!!! Jag och Mathilda planerade noga och väl (inte!) att vi skulle ta fem över fyra bussen hem, och bussen kvart över fem in till stan igen, vi får åka hur mycket buss vi vill inom två timmar, det är bra! Jag har haft det riktigt trevligt idag på stan också, med några klasskamrater. Nej, nu måste jag rusa, jag är kissnödig och hittar ingen bra kofta!

Kavajen är Marikas från H&M, linnet är från Gina Tricot, bustiern är från BikBok, jeansen från Gina, skärpet från JC, väskan är från Accent, skorna är från EuroSko och mössan från Cubus!

lektion 1 i att inte skämma ut sig: berätta för expiditen att du har slut pengar på kortet, men fortsätt dra kortet och säg "men varför funkar det inte?"

Ni vet att hela världens befolkning skulle rymmas på Gotland om vi ville? Jag skulle vara en av dem som stod på lillfingret bara för att någon annan skulle få lite mer plats...
Ibland vill jag ta all plats i världen, skrika högt, hoppa, tjoa och göra bort mig, få uppmärksamhet och blickar efter mig. Men oftast vill jag dejta Harry Potter, sno hans osynlighetsmantel och lägga mig under täcket och sova i hundra år tillsammans med Törnrosa. Inte som att jag är deprimerad, jag vill bara ta så liten plats som möjligt. Ibland skäms jag för att jag nöter ut Marikas fina Tempurmadrass, jag gör den oformlig. Ofta skäms jag för att jag går i behandling, det måste väll finnas någon som behöver det mer än mig? Att jag tar upp min behandlares tid, hon skulle ju kunna träffa sin man istället för att lyssna på mina klagomål och se mig gråta. På ett sätt vill jag att mina föräldrar ska ge mig allt jag önskar mig, bara för att visa hur mycket de älskar mig, men samtidigt vill jag inte nöta ut deras golv, inte äta upp deras mat och inte använda upp pengar som mina syskon kunde ha fått göra roliga saker av. Jag skäms inte över att vara jag, men jag skäms för att jag tar upp plats.

Jag hade världens ångest hos Marika med henne och Oscar, helt oförklarlig, men då sa hon något som jag blev så glad, så glad över. Jag tycker att jag är jobbig, då påminde hon mig om våran policy "vi umgås inte med jobbiga människor, inte frivilligt", det värmer. Jag har världens finaste vänner!
osynlig, oskarp, obetydlig.

har varit och lämnat mitt cv idag också, jag hoppas det går vägen!

Jag hoppas att ni vänjer er vid att jag kommer säga att skoldagen var riktigt bra, för det bar den, även idag! Lektionerna är väl egentligen inte så speciella, eller bättre än högstadiet, men det är så trevligt att sitta och snacka med tjejerna i klassen, det är som... härligt! Och imorgon ska jag dansa! Streetdance tillochmed, usch vad jag peppar! Det var planerat att några tjejer ur klassen skulle gymma på fredag också, men jag är i Umeå då, det får bli nästa vecka att jag hänger på dem!
Ikväll har jag lite läxa, eller okej, bara lite engelska som behöver 5 minuter, så jag ska kolla om någon vill hitta på något idag, vad ska du göra ikväll?

"Jackan" och väskan är från Myrorna, koftan och sockarna är från Gina Tricot, klänningen kan vi också kalla second hand, egentligen är det ingen klänning och egentligen är det tredje hand, strumpbyxorna är från Åhlens, halsduken likaså och skorna är som vanligt från EuroSko!

föresten; om ni får en komplimang - säger ni tack?

Jag har berättat. Idag på svenskan skulle vi ställa oss upp och bara prata. Jag sa; Som säkert många av er redan vet har jag en ätstörning. Och sen babblade jag på, förhoppningsvis har jag en modig klass som vågar fråga - helst lika mycket som Lisa! Det känns bra. 2 stycken var sjuka, och 6 stycken går i en annan svenskagrupp, men hoppsan, måste de veta då? De vet nog redan, de har bara inte hört det från mig. Men hoppsan, undrar de? Fråga mig! Vill egentligen ha en stor pil ovanför mig som säger Fråga mig, jag vet bäst, inte mina vänner eller föräldrar! För så funkar det oftast, Marika och Oscar får frågan om hur det är med mig. Eller min föräldrar. När mamma kom tillbaka efter semestern frågade hennes arbetskamrater om hur det var med mig. Jag vet inte ens vad de heter eller hur de ser ut. Nu ska jag hoppa in i duschen. Pinsamt att jag glömde bort varför jag inte redan har duschat. Vill ni veta svaret? Ring min vän Oscar som har tillbringat kvällen här!
Jag kommer vara död imorgonbitti, jag kommer snooza två gånger och kasta i mig frukosten för att hinna klä mig någorlunda.
jaani, såhär söt var jag på mitt enskilda klasskort. assöt. typ. inte.

märks det att jag fryser just nu? bloggar om varma täcken, varma handdukar och mjuka filtar

När man sitter där med sin ångest och man har absolut ingen aning om vars man ska ta vägen med den, vad gör man då? Jag har några tips som oftast fungerar för mig, vad fungerar för dig? Kommentera så sätter jag ihop ett till inlägg med era tips!

♥ Sova! Krypa ner i ett varmt täcke och sova tills man vaknar, helt ångestfri! Fungerar alltid, problemet är ju bara att kunna ligga still och slappna av i sängen.
♥ Åka bil, helt kravlöst. Bara titta på skogen som far förbi, på fina hus och andra bilar.
♥ Krypa in i en varm filt/riskudde/uppvärmd handduk och bli kliad eller stryken på ryggen, funkar oftast att bli kliad, stryken är värre.
♥ Lyssna på musik, jättehögt och sjunga som en tok, så högt att man inte hör sina egna tankar.
♥ Träffa en vän, man kan vara jättedepp och bara tänka en massa skit från början, men efter ett tag ler man - och bäst av allt, man kan inte skada sig själv, man har någon som "vaktar".
♥ Gå ut bland folk, helst krypa in i filt och sätta sig med knäna uppdragna och lyssna på vad de säger, bara lyssna.
♥ Mind Fulness, Berg-Stabil kanske?
♥ Skriva ner allt man känner och tänker, lugnt. Beskriva precis ALLT som åker igenom hjärnan - går det inte att uppfatta? Skriv det!
♥ Är det äckel känslor? Ta en dusch, raka benen, tvätta håret, smörj in dig i en body lotion och blås håret - hoppsan sa, vem kan kalla dig äcklig?

Mina tips som sagt, vet en del andra som inte funkar för mig - ska jag skriva dem också?

jasså? vad är det du säger? var det det här jag satte på mig imorse? nej det märkte jag inte!...

Jag är nyss hemkommen från skolan, jag funderar på att antigen ställa mig på balansplattan och träna upp mina veka fotleder eller lägga mig i sängen och vila en stund. Tror det blir det sistnämna, är trött som ett as! Eller okej, jag är inte jättetrött, inte längre. Även denna skoldag har varit riktigt trevlig, vi var och klättrade i klätterväggen. Eller ja, "fångade ägg" i klätterväggen - kulkul!
Och hur min kväll ser ut? Det vet jag inte, kanske ska vara med Mathilda, om hon är ledig, annars ingen aning. Någon som vill joina mig?

Jackan och halsduken är från H&M, det blå linnet är från JC och det vita från Gina Tricot. Halsbandet är min moders och väskan är från Accent. De fortfarande lika vita tygskorna är från Skopunkten och jeansleggingsen är från Vero Moda.

alltså visst blir mina inlägg tråkigare och tråkigare?

Uselbloggdag=kalasbra socialdag! Hade det tillochmed jättetrevligt i skolan idag, friidrott, min fasa. Jag menar, hur kul är det när man hoppar hälften så långt som alla andra, stöter kula en meter kortare och springer 3 sekunder långsammare? Nej, just det. Det är inte kul! Annars var det bra, vi fick vara i metodrummen och lära oss hur sängarna fungerar samt vara patienter åt varandra. Skrattade åt/med Mathilda tillsammans med mina classmates och åkte buss hem, vilket resulterade i en hemskt pinsam situation. Jag pratade om en kille som vi hade sett på bussen för en massa år sen, och gjort en liten grimas för att visa vem det var, såklart börjar jag prata om det. 3 hållplatser senare kliver han ju självklart av, han har suttit bara någon meter ifrån! Tror däremot inte han hörde... Hoppas!
Sen har jag varit hos Anton och pluggat med honom och Marika "och Albin och Staffan", fast det kallar man inte att plugga. Trevligt hursomhelst! Vad har du gjort idag?

alltså fy vad mina fötter luktar, stackars mina skor som har varit tvugna att stå ut med lukten hela dagen...

Igårkväll satt vi och kollade i "minnesböcker" som min mamma har fyllt i, alltså jag var inte en lugn unge! När Fanny skulle lära sig att gå puttade och nöp jag henne, jag bad mamma att hjälpa mig med dockvagnen för att jag var "för hårdhänt" och jag skulle sjunga i Bingoslottet när jag blev stor. Och mina bästa vänner var Caroline och... vad hette hon nu igen? Aja, mamma sa att vi hade träffat dem samma dag, första och sista gången. BFF's? Fanny kallade halsduken för halskuken, pissmyror var pysselmyror i vår värld och brännvesslor fanns det i skogen. Fanny hette Hanna innan jag bytte namn på henne till Hanny, ett halvår senare fick hon äntligen namnet Fanny "Eruski". Fanny frågade farmor varför hon hade så många "streck" i ansiktet, och så fällde hon någon tår för att mamam skulle dö snart, "hon har gråa hår!". Och jaa, Filippa sa att "pappa har stor rumpa". Älskvärda - right?

Men sen när jag tänker lite, och efter att ha läst Toves inlägg, jag har under en lång tid tänkt på vikt, mat och mindre värd-tankar. När jag var åtta skrev jag upp vad jag vägde varje dag under rubriken "jag väger och går ner", målet var alltså att gå ner i vikt. I ungefär samma veva, nått år senare, skulle jag ta mindre smör på mackan för att gå ner i vikt. Och äta K Special till frukost i två veckor för att man gick ner en jeansstorlek då, jag tyckte det var så äckligt, så äckligt! Och jag kommer så väl ihåg att jag ofta tänkte att jag ville lura tjejerna i min klass att killar tyckte det var snyggt med tjocka lår, och medans de fick tjocka lår skulle mina bli smala. Och den gången Josefine sa att de som är smala när de är små blir tjocka när de blir stora och att tjocka blev smala, usch vad glad jag blev då! Och när de andra längtade efter rast var det en pina för mig, jag hade inte någon att vara med, jag tyckte om att stanna inne och läsa. Nej usch, jag blir helt depp när jag tänker på det, jag har nog aldrig haft riktigt friska tankar...

kristdekomkraterna nästa?

Jag kör bakisdag precis som förra söndagen, mamma trodde inte ens att jag hade bytt från pyjamas - men jo, det har jag visst! Pyjamasshortsen byttes mot ett par vanliga shorts och pyjamaströjan byttes mot ett ginalinne och klasströjan, lite sådär härligt söndagschic! Någon skriker i mitt öra att det inte är okej att se film klockan tre, lägga sig under duntäcket vid sex och sen planera att ligga kvar där tills klockan slår tio. Den enda fysiska aktiviteten jag har haft idag var väl när jag tömde soptunnan och dammsugade rummet... Men sånna dagar får man också ha, visst?..
Jag förvånas nästan över mig själv, jag lever som jag inte lär - jag är ju en äkta svensk! Alltså kristen, vilar på söndagar, gör inte ett dugg! Ska nog be innan jag intar nattvarden...
Vad har du hunnit göra idag?

jag har sår på insidan av läppen efter att ha krockat med oscar och katarina, det tar ont...

Jag hade det jättetrevligt hos Sanna, vi lekte lekar, fikade, dansade, pratade och körde "blås och sug" en hel del. Kalasbra helt enkelt!

en ny blogg - en till blogg!

För precis 2 veckor sen frågade Anna om jag var sugen på att starta en "gruppblogg", självklart! Svarade jag, vad annars? Så sedan dess har vi sökt andra tjejer i samma situation som oss som gärna är med och peppar och motiverar varandra, sig själv och läsarna! Nu i slutändan är vi fyra underbara tjejer, Anna, Emma, Tove och jag!
Jag kommer endast blogga om min ätstörning där, motivationstips, tankar och informativt, självklart kommer det inte att ersätta vad jag skriver här! Vi kommer även försöka ha en gästbloggare lite då och då, ni kommer säkert att få svara på om ni är på. Jag hoppas ni tittar in och fortsätter följa friatillsammans!

hela sommaren väntade jag på party, jag ville ha en vit klänning och röda tygskor, nu när det äntligen inträffade är det waaaay too cold!

Jag har lite bråttom, om 4 minuter ska Marikas syster hämta mig och vi ska färdas i en bil till Sanna. Jag måste borsta tänderna, hämta en handduk, spraya lite hårspray och göra fikat. Fast mamma har inte sagt något om fikat, och jag tänker ju så konstigt att jag hatar att påminna henne, borde ändå göra det nu...
Vad ska du göra ikväll?

Tröjan och kjolen kommer från H&M, mössan är från Cubus, legginsen från Gina Tricot och skorna är från EuroSko.

när kan man säga att man är i en svacka? är det när man inte äter eller är det när man mår sämre än vanligt? eller är det när inte ens kameran vill fokusera?

Hade jag en askalas dag eller en skitdag igår? Jag vet inte faktiskt... Men sömn är en bra ångestdämpare, så; ny dag, nya tag! Jag ska försöka skriva klart mitt påbörjade CV idag och gå in till stan och lämna det, och sen ska jag partajaaaaa! Hrm... Eller så inte! Söta Sanna fyllde år för ett tag sen, och ikväll har jag fått äran att få komma över till henne och fira hennes sweet sixteen! Ska bli väldigt trevligt, behöver ett litet avbrott i den redan inarbetade vardagen. Och vet ni vad jag har kommit på? Jag längtar inte tills den tredje oktober, när det är min tur att få grattiskramar, jag vet inte varför egentligen.. Jag längtar tills jag kan säga att jag är 16 år och att få börja övningsköra, men nej, inte tills min födelsedag. När fyller du år?
hur cute liksom, ur fokus och allt!

vilken klass går ni i? voc1a. jasså, voccare? och ettor? och redan så duktiga på piano? i trean ska ni få vara med i min show!

Visst har jag cuta klasskompisar? Fick inga direkt bra bilder, detta var väl det bästa hehe...
Jag vill påstå att jag har haft en rätt slapp dag, vaknade vanlig tid och låg och drog mig i sängen med datorn tills jag var tvungen att klä mig för att hinna med den senare bussen - hade lite datakunskap och omvårdnads. Åt lite Shanghaigryta och sen matte - jobbigt bara att jag var så trött!
Stan en liten stund (en bra stund) och köpte en present åt Sanna - en liten svacka där på stan, tänker lite för mycket... Nu då? Klyftpotatis och fläskfilé står på menyn och sen har jag fått äran av att medverka vid Marika och Antons idoltittning i kväll, blir trevligt! Vad ska du göra ikväll?

visst skulle jag passa som kines?

Nu drar jag till skolan, har sovmorgon till fem över nio. Hehe okej, jag hinner inte skriva mer, bussen går om sex minutos! Tar med mig systemen till skolan, så i eftermiddag när jag kommer hem lovar jag en massa bilder!

moa genom tiderna. usch vad jag kommer ångra det här imorgon när jag är pigg som en mört!

2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
Herregud vad man förändras!...

när jag berättar om min dag känner jag mig som världens tråkigaste människa!

Tadaaa, jag är hemma! Honey I am hooooooooome! Hehe bloggen är min man, min lilla pojke. Det är typ en tragedi om jag har tappat några läsare, och det gör min dag om det har tillkommit någon eller om jag har fått någon outstanding kommentar! Tänkte mest bara säga tjabba, tjena hallå! Jag har haft en bra dag, vi kom på idag när det var dags att lämna Balder för dagen att det verkligen känns som om vi har känt varandra i klassen längre än knappt tre veckor, jag känner mig avslappnad med dem! Dessutom gör det inte så mycket om inte alla vet att jag är sjuk, fast det tror jag ändå, de flesta har läst min blogg och man märker att när jag säger något om "avdelningen" blir folk lite generade eller byter ämne, jag vill kunna prata öppet om det! Eller det kan jag väl, men jag anstränger mig inte tillräckligt mycket.
Har hunnit gått på stan en stund med Mathilda och Emelie, trevligt värre! Tyvärr vill inte jag och börsen gå hand i hand, den vill vara tom och jag vill ha den full. Men hellre nya kläder i garderoben än många hundringar på kortet!
Sen jag kom hem har jag dessutom hunnit steka några plättar, lite för tjocka, min mage är som en degklump! Men aja, nu är det dags för en tripp till 360; först Aeromix och sedan Poweryoga, känns bra!
igårkväll fick jag vara medhjälpare när fanny skulle fota vatten, jag fick den ärofyllda uppgiften att hålla i vattnet och stöka bort efter oss..

har ni hört way i are på franska? varje gång jag hör den hittar jag en ny del av den jag aldrig har hört förr, konstigt...

Jag har drabbats av "det ska jag blogga om"-syndromet. När jag är i skolan tänker jag ofta "om jag hade en bild skulle jag blogga om det här!" och när jag sitter hos min behandlare tänker jag "aah, ett motivationstips" eller "det här ska jag förklara!" men jag glömmer det ofta, ofta. Oftast bloggar jag bara om det som kommer upp i huvudet för stunden, just nu är det att jag saknar mina färgpennor. Jag skulle vilja blogga och skriva i olika färger just nu, det skulle vara asfult, se helt plåttrigt ut... I min Omvårdnadsbok brukar jag skriva viktiga ord med färgpennor - hett tips! Blir så mycket roligare då!
Men idag kommer jag faktiskt ihåg vad vi pratade om, jag och min behandlare som jag tycker så mycket om! Jag berättade att jag hade läst en tjej jag var inlagd med, hennes systers blogg där hon hade beskrivit sin systers sjukdomshistoria och även hur dåligt hon hade mått under tiden och upptäckt hur länge sen det var. I mitt minne är det inte 10 månader sen, i mitt huvud är det... 3? Men som sagt, när man kollar i bloggarkivet var det många månader sen... På ett sätt känns det bra, på ett sätt inte. Det är hemskt att det var så länge sen. Och så är det hemskt att jag inte var sjukare än jag faktiskt var. Men vet ni vad? Jag har nått min botten. Jag har verkligen varit fysiskt sjuk och är och har varit riktigt psykiskt sjuk också. Jag har varit på avdelningen för sista gången, som patient, som personal kommer jag gärna tillbaka, men som patient ska jag aldrig mer vara där! Aldrig mer!
Okej, crazy inlägg, men jag kände bara att jag måste säga det. Och så vill jag understryka en till sak, jag är inte frisk. Jag är friskare men långt ifrån frisk!
visst är det hemskt moget att jag ville att min syster skulle fota när jag spottade?

har känt mig lite lagom emolicious idag, svarta kläder i solen och ett skosnöre som vägrar vara stängt

Idag har jag haft två omvårdnadslektioner, ätit Tikka Masala i personalmatsalen med en tjej jag har varit inlagd med, udda upplevelse, varit i Umeå och haft ett bra samtal med min behandlare, powernappat och varit på gå och löp kliniken för att checka mina fötter - lyckas ju trampa sönder varenda sko jag har! Ska från och med idag försöka stå lite på balansplattan för att få lite muskler! Vad har du gjort idag?

Tshirten och kjolen är från H&M, strumpbyxorna är från Åhlens, samma ställe som jag har köpt min fina, lila basker som lyckades sätta sig utanför bilden och så skorna då, från EuroSko.

alltid prata om vad du har, alltid prata om vad du har, tjejen, du vet att du måste sluta!

Tänk så tokigt det kan bli ändå, vad som låter som en fin kommentar eller trevligt beröm i dina öron är anledningen till min(a) dåliga dag(ar). När du säger "gud vad fin du är idag!" uppfattar jag det ofta som att jag har klätt upp mig för mycket, att jag tror för mycket eller att jag var ful igår. När du säger att jag har varit dukig som åt en utmaningsmåltid eller skrapade allt på tallriken utan att behövt ha blivit tillsagd är samma sak som om du skulle skrika "jävla fetto! hur kan du äta det där, det är förbjuuuuuudet! håll dig till dina salladsblad, unna dig aldrig mer något gott, ser du hur du sväller? dags för skärpning, du är för frisk!!!!" och så blir det rätt dubbelt för mig. Duktig hur? Duktig på ditt sätt (fet, äcklig, tjock) eller duktig på mitt sätt (svältande, smal, svimfärdig)?
Att höra saker som "du är finare nu när du har lagt på dig lite" eller "vad kul att du har gått upp i vikt" är ungefär samma sak som om du hade sagt "vad fet du är, du passar inte att vara smal, du borde gå upp lite mer för att bli ännu fetare" eller "kolla på mig, jag är så duktig som inte är tjock, som du, som har gått upp över 10 kilo, jag har däremot gått ner 5". Och du kan skippa det där om att berömma mig för mina betyg, antigen skäms jag för att jag har så "bra" betyg, eller att jag har alldeles för dåliga. Men när en lärare säger att jag har presterat bra under lektionen vill jag gärna skrika högt att jag har presterat bra, det finns hopp för mig med!
Och vet ni vad bland det bästa att få höra är? Att jag är ambitiös, att jag "har vänt en dålig upplevelse till något bra" som Carro sa, att jag har fina kläder och härlig stil. Att jag skriva bra eller att min design är superfin. Men mest av allt att jag är ambitiös, att jag jobbar för mina drömmar - att hjälpa andra. Och att jag kan mycket. Jag vill berätta allt jag kan, för att skryta, för att visa att jag kan faktskt någonting, jag är inte dum! Men samtidigt, skryta? Nej, egoistiskt...
Vill mest bara ha sagt att det är bra att tänka efter en extra gång innan du säger något trevligt, det mesta, nästan allt kan jag eller folk i liknande situationer vända till något negativt gentemot mig själv...
en gammal bild från vintern 09/10. vet inte varför, men jag tycker den passar in här.

jag tycker inte riktigt om att använda trappen som stativ, jag föredrar bordet på baksidan!

Det är fint väder och jag sitter ändå inomhus, får väl säga att jag faktiskt har varit ute en liten stund idag? Vi gick ut och gick samtidigt som vi diskuterade "I taket lyser stjärnorna", blev en snabbis till Kaplan och sen en riktig powerwalk tillbaka till skolan - en tjej i min klass hade fått en allergisk reaktion, som tur var gick allt bra!
Påbörjat en ny kurs och ordnat så att jag får äta önskekost de dagar det inte är lika mumsig mat på skolan och har dessutom varit på Kojan, där jag sommarjobbade, och hämtat sekretesspapprerna. Gulligt att pojken som älskade att pussas sa det första han sa när jag såg honom; Vad heter du? - Moa - Heeeeeeej Moa, ska vi leka lilla björnen? Vi lekte alltså "lilla björnen" varje dag, flera gånger per dag i tre veckor.
Hur har din dag varit?

Skinnjackan är från H&M + egenpåsatta nitar, skjortan är Fannys och från Bikbok, halsbandet är hemmapysslat, jeansen är second hand och skorna är från EuroSko.

jag har kommit på varför man har den guldiga plasten på smör! om man tar bort den, som jag gör, fastnar smöret i locket!

Fina Lydia har en liten "Veckans blogg" och jag hade så pass tur att jag kom med bland de sex finalisterna! Rösa på mig gör ni här. Nummer ett alltså, vinnarsiffran you know!

Sen har jag lite meningslösa frågor till er också, eller mest bara lite berättande. Jag hatar att skriva smileysar i bloggen, tycker det är så enormt irriterande! På bloggen är det ett absolut no-no, i sms och på msn är det ett no-no att inte använda smileysar, hur ska man annars kunna förmedla sina känslor? Ibland i verkligheten måste jag säga vilken smiley jag använder efter meningen, för att första ironin/glädjen/sorgen/osv.
Och så en liten fråga, eller två faktiskt; tycker ni om att era kommentarer besvaras? Jag brukar vara så usel på det där, men vill ni ha svar på era "vad fin du är" eller "fina kläder" eller ska jag bara bättra mig på de som har en liten mening, brukar ju nästan aldrig svara... Fy skäms!
Och så till den andra och sista frågan (visst låter jag lite som typ... postkodsmiljonären?) vill ni ha mer, ätstörning, kläder, vardag eller meningslöst pladder om bilder, frågor och frågestunder eller kanske veckans blogg osv? Eller är det redan den perfekta blandningen, den perfekta kladdkakan? Let me hear your thoughts!
jag och elvis i söndags, jag var nyvaken med fett hår, han var jättebusig och galen i bilbanan!

gillar ni värmeluftsfläktar? gula och blå cyklar? buskar med giftiga bär? cykelskjul?

Jag har haft en hyffsat bra dag idag faktiskt, spelat fotboll med ond hals och uppsvullen tå, gjort lite uppgifter om cellen, spelat piano och glömt min tvåfingerring, svettats som en gris och spelat lite teater för klassen (läs: skämt ut mig när jag skulle "åka skridskor"). Nu ska jag äta blomkålssoppa/hemmapizzarester/pajrester och sen ska jsg msna med några fina tjejer och vidare för att vara med Marika och Anton, vad ska du göra idag?

Mössan är från Cubus, tjocktröjan likaså, skinnjackan är från H&M, t-shirten är Marikas som hon har köpt på BikBok, leggingsen är ursprungligen från H&M, men jag sydde på några skinnbitar, skorna är från Skopunkten och för er med supersyn: ringarna är från Glitter/hemmapysslad

äntligen kan jag tänka klart! typ?

Alltså fy, det här tycker jag är hemsk;
jag blir så less!
jag bantar inte&jag har inte ätstörningar, 
varför tror alla det?
jag äter kanske inte som förut, men jag växte 10cm på ett år, jag behövde MAT!
bara för att jag inte äter som då bantar jag inte!
okej,
tack!

annars har min dag varit låååångtråkig!
&faktist, jag överlevde tandläkaren!
knappt...
dom snackade om räls&allt möjligt, får jag räls tar jag självmord!
okejokej, på en del äre ju faktist ganska snyggt, men usch - jag vill inte ha det!!!!
jag är nöjd med min tandställning jag redan har, på natten!
så tack, men nej tack!


btw, någon som vill följa mej ut&springa i veckan? måste skaffa kondis,
Det här skrev jag alltså våren-08 på min första blogg, först nekar jag att jag har en ätstörning, sen frågar jag om någon vill ut och springa? Dubbelmoral? Nej usch, jag är glad att jag inte är där igen. Förr ville jag så gärna vara i svält, väga xx kilo och bara dricka vatten, jag längtade nästan efter att vara förstoppad! Jag tycker så synd om de i min närhet, Marika och mina andra vänner tjatade att jag skulle äta och jag bara skrattade bort det, mamma och pappa drog mig till BUP (bokstavligt talat!) och jag tränade som en tok varje dag. Jag var verkligen helt borta då, eller jag har varit det rätt länge, från och till. Jag hörde inte när mamma berättade att jag kanske skulle få sond, men i vintras märkte jag inte att en pojke tyckte om mig, jag trodde vi bara var vänner. Crazykid!
moa i juni-08/moa i september -10
hehe älskar att mitt hår har växt, fytusan hur det såg ut!

ps. om du läser det här jla. vill du maila mig? jag är rätt intresserad av att fråga lite frågor!

Jag har lydigt Marikas råd; hoppa in i duschen, raka mina lurviga ben, fyll håret med hårinpackning och smörj sedan in dig med en fet bodylotion. Sagt och gjort, nu är jag redo för en cykeltur till Marika för att plugga! Duktigt va?

Tröjan och halsduken är från H&M, halsbandet är hemmapysslat, jeansen är från Gina Tricot och skorna från Euro Sko.

filippa tyckte att det var tokigt att jag sov i marikas säng, när hon inte ens var hemma!

Jag låtsas som om jag är jättebakis idag, jag har så sjukt fett hår, det droppar nästan fett, skulle kunna smöra en macka om jag ville... Jag har min astuffa Fantomen tshirt på mig och ligger under duntäcket. Jag orkar inte duscha eller klä mig, inte än... Elvis kom och väckte mig vid halv10 idag, somnade 1. Eller lite före hehe, jag sov en stund i Marikas säng, när hon skjutsade hem Oscar. Busigt! Hade iallafall en jättehärlig kväll igår, kall, men trevlig! Nej, idag ska jag stanna i sängen, utom när jag ska till Marika och plugga. Hon har prov på Europa, jag tycker det är jätteroligt så jag anmälde mig som frivillig! Ska nog räkna lite matte, plugga på cellen och skriva VG uppgiften idag. Fast inte än. Sen. Vad ska du göra idag?

gillar att marika skrattar mig i örat, det är tokigt!

bortskavt nagellack är väl det snyggaste som finns? lite shabbychic sådär, typ...

Shoppade tre ringar, två från Glitter för 17,90;-/st. Den som inte riktigt sitter fast på fingret är från Gina Tricot, jag tyckte det var skickligt att köpa en storlek för liten, så jag kan inte ha den på något finger... Någon som vill köpa? 60 spänn i storlek S? Typ 16mm skulle jag gissa. Vantarna är från Lindex, de kostade 99 spänn, älskar dem! Använde likadana hela förra vintern, men jag tapppade bort dem, äntligen har jag ett par ännu lite snyggare!

Och vad är det nu jag har gjort? Jag gick omkring på de flesta affärer och frågade om de sökte någon extraarbetare just nu, och jodå, visst fick jag napp på några ställen, så jag ska springa dit i veckan med mitt CV, nu ska det bara skrivas... Skrev ett i åttan, mer eller mindre oseriöst. Men jag tror det blir kul, får bara hoppas att någon är intresserad!

jag har bråååååååttom, min morfar är centerpartist.

Gud vad tokigt det ser ut när det är soligt och jag har både halsduk och mössa, men det är faktiskt bara 10 grader! Ska försöka hinna att platta håret innan jag, mamma och Filippa drar in till stan, jag tänkte testa min lycka. Hehe, vad säger man? Aja, jag ska iallafall försöka skaffa lite pengar, så om ni ser mig sitta och spela på torget, ge mig en femma eller nått så jag har pengar att köpa kläder för. SKOJA! Berättar mer sen!

Jacka från Myrorna, kofta från JC, linne från Gina Tricot, halsduk från Carlings och mössa från Cubus. Strumpbyxorna är från Åhlens, kängorna från EuroSko och sockarna från Gina.

om jag vore hälften så fin, vacker, snygg, söt, underbar som min syster...

Eller iallafall hälften så knasig?
Om något skulle hända min syster något skulle jag avlida, eller klå ner de jävlarna som har gjort henne illa. Om Fanny skulle börja må psykiskt dåligt skulle jag inte lämna hennes sida, inte för en sekund. När hon har fått sitt hjärta krossat ska jag sitta och snacka skit, och när hon har krossat någon annans hjärta (vilket kommer hända, tusentals gånger, passa er pojkar!) ska jag göra high fives och säga "tjejer är unika, killar är skit".
Även om hon tar mitt smink, tömmer min garderob och gömmer det under hennes säng eller använder mina smycken utan lov och jag skriker att hon aldrig mer ska få låna mina kläder, att hon är så jobbig och smäller i hennes dörr är jag glad att jag har henne. Vad är bättre än när vi sitter ihopknövlade i en fåtölj och hon låtsas gråter tills mamma kommer upp och frågar vad vi gör? Vad är roligare än att skratta åt allt tokigt vi har gjort, hur synd det har varit om henne som har varit min lillasyster. Matat henne med choklad när hon sover, skrämt henne miljontals gånger när hon kommit ut från toan, tvingat henne att vara min slav och leka mina lekar och framförallt, varit borta en lång tid och tiden jag har varit hemme har jag bara skrikit rakt ut, jag förstår att de längtade tills jag skulle till avdelningen. Lilla systeryster, jag vet att du nördar min blogg - du är världsbäst!♥

min bilbana går på för fullt, jobbigt bara att den är så dammig och använd att bilarna hoppar ut hela tiden. det är ju faktiskt roligt!

Nej, jag ser fortfarande inte fresch ut, men jag orkar inte bry mig nu. Det är en ny dag imorgon, jag får väl ta igen det med dubbel kraft? Supermegaaskalasfresh!!!!
Nu ropar Elvis att jag ska komma och leka - jag antar att jag inte har ett val? Eller jo, men jag vill inte ha något haha! Nejmen usch vad han är söt, jag får komma på en minut, inte två, en!

Koftan kommer från JC, linnet är från Gina Tricot, halsduken är från Carlings,  strumpisarna är från H&M, sockarna från Lindex och skorna från EuroSko.

den sötaste katten i världen sitter och fiser ikapp med mig, stackars ozonlagret...

Sitter hemma och ser ut som en rishög, har varit i Umeå idag. Jag lyckades verkligen imorse, kvart över åtta ska vi fara hemifrån, åtta klev jag upp ur sängen, dessutom fällde jag några tårar under familjesamtalet och har utöver detta sovit 1½ timme i bilen, så håret, som galet ut redan från början, står åt alla håll, sminket har jag inte ens vågat kolla på och kläderna har inget sammanband eller någonting sånt. Ska alltså gå upp på mitt rum och låtsas att klockan är morgon igen, börja om från början! Har däremot noll inspiration... Vill ha mina kängor men det tar så ont, så ont! Min tå svällde ju upp för tre veckor sen och svullnaden har inte gått ner än, har fått en spricka i skelettet skulle jag gissa, vill egentligen bara ha på mig foppatofflor, men det är emot mina principer...
Ikväll kommer min morbror, hans fru och Linus och Elvis, ska probably leka med dem om ingen annan vill mig något, vilket är rätt otroligt. Nu ska jag fortsätta fisa i min ensamhet, sjukt mysigt. Typ. Vad ska du göra idag?

jag kan försäkra er om att det är mina ben på bilden, även om det är svårt att tro att det är något annat än en hårig man

Mina ben ser ut som de inte har mött en rakhyvel på år, lätt 200 år! Tycker du att stenåldersmännen har lurviga ben? Kom och kika in mina, de är tio gånger värre! Borde kanske öppan ett muséeum där besökarna först får kolla på stenåldersmännens ben och sen mina, vilken succé det skulle bli! Men folk skulle tappar bort sig i djungeln när de vill klappa en männsika som kunde tas för en björn. Jaja, slutsnackat om mina ben, det är skorna vi ska fokusera på! 700 spänn på Euro Sko alltså, inte lika fina som mina förra, men jag ska nog överleva! Vad tycks?
Imorgon ska jag till Umeå, så det blir nog fattig bloggning, jag kommer vara död i bilen. Jag vet att det kommer bli så, hur mycket jag än bestämmer mig för att plugga matte. Äsch, sova är mysigt!

har du vibrerande skor eller? de går ju inte att fånga på bild!

Ni får gärna tycka att jag är mesig nu, men jag tänkte berätta om mina framtidsdrömmar!
Efter gymnasiet är jag ju utbildad undersköterkska och kan alltså hyffsat lätt få jobb, jag tänker väl mig att jag ska jobba ett år eller två innan jag söker vidare till högskola, jag är sugen på att flytta till Umeå faktiskt, och läsa till sjuksköterska där. Min hemliga lilla dröm är faktiskt att skriva en bok. Pinsamt att jag vill det, det låter som jag är typ... att jag tror att jag är en författare bara för att jag bloggar och gillar att skriva. Äsch, jag står för det, ni får tycka att jag tror för mycket - det är okej!
Helst vill jag jobba på barnpsyk, både i öppen och sluten vård, och ni vet vad jag vill sen. Starta ett behandlingshem i Norrland. För de under 18 år. För de från 0 till 100 år. Eller kanske 10 till 25? Helst av allt skulle jag vilja att det var möjligt att alla patienter hade dygnet runt vak, men inte som vak, att någon glor på en, mer som en person som alltid finns där, som är där för att man bryr sig om personen, för att patienten inte ska behöva känna sig tvungen att träna, spy eller göra illa sig själv. Och att det alltid finns någon där när herr ångest hälsar på. Men det är dubbelt, vårdtagaren kanske känner sig tvungen att träna så fort behandlare tittar bort, bara för att chansen finns, och när patienten ska bli utskriven - då blir den ju helt ensam, blottade mot världens vassa knivar. Jag har en idé om att man när man blir lite friskare, inte längre måste träna överdrivet, spy eller göra illa sig så fort tillfälle finns att man ska samla alla patienter som är i det stadiet och alltid ha aktiviteter, skola på morgonen, någon trevlig utflykt på eftermiddagen och spela spel eller se film på kvällen. Alltid öppna dörrar och aldrig för mycket tid att tänka på. Men även den är dubbelt, patienten kanske skäms för att den är för frisk för att behöva dygnetrunt vak? Känner sig fet och äcklad, så äcklig att ingen vill vara med den hela tiden? Och så har ju Västerbottens läns landsting knappast råd att anställa så många att det alltid finns flera behandlare. Keep on dreaming...
Och så skulle jag vilja att patienterna själva ska få laga mat ibland, lära sig hantera det och äta vad de har tillagat, och att vårdtagaren ska få vara med och bestämma. Har man haft ett stort träningsbehov ska man kanske lära sig att träna på en lagom nivå för att det är roligt? Har man många "mat-myter" kanske man ska träffa en diestist som får berätta att det inte funkar så? Och framför allt: jag vill inte att det ska behövas tvångsvård. Kanske så att man bestämmer att patienten själv inte behöver välja, att det numera är personalen som bestämmer, tar hand om patienten, men inte tvångsvård. Inte LPT, bältessäng och slagsmål vid matbordet. Nej, då kan man inte vara kvar, då kanske man behöver en månad på barn/vuxenpsyk?
Och så ska det vara mysigt, alla patienter ska få sin egen tallrik och glas som man får sköta om, alla patienter ska få sitt eget rum som är mysigt inrett, inte inrett för att man inte ska kunna ta livet av sig som på psyk, det ska vara kuddar, mysiga färger och kort på patienternas nära och kära. Det är min dröm.
Och som jag har sagt en miljard gånger, att hjälpa andra är min passion. Jag älskar det! Jag vill göra allt och lite till redan nu, men jag känner faktiskt att jag måste stoppa mig själv nu. Jag har bloggen, jag ska gå gymnasiet och lära mig en massa där, jag ska gå behandling i Umeå i höst, jag vill ha ett liv också, där jag ska plugga och umgås med vänner, snart kommer det upp något nytt som jag tror ni kommer gilla, jag vill fortsätta att interjuva folk (några förslag?) men jag känner att jag kanske inte ska säga att jag vill bli en av de nya redaktörerna på SHEDO bloggen, det kan bli jobbigt... I framtiden!
av den här anledningen trivs jag bäst med självutlösaren, såhär ser det alltid ut när fanny fotar mina outfits... inte vackert!

alltså vaddå som en pyramid? varför är jag den enda som inte fattar varför de sjunger om en pyramid? är kärleken som en pyramid? hur?

Herregud så pinsamt, nästan ett helt dygn sen jag bloggade! Piiiinsamt! Har iallafall haft det både bra och dåligt sen sist, ångest, såg film hos Anton med Marika och några pojkar, paddlat kanot vilket var jättetokigt, vi hamnade i ett hav av stenar som vi knappt tog oss ut från, blåste in på en ö och blev blöta. Har varit i stallet med Stina, usch vad mysigt! Har också slösat 700 av mammas pengar, ska visa sen!
Vad har du gjort sen sist?

Min H&M jeansjacka, halsduken är också från H&M, likaså spetslinnet och bh:n under, byxorna är från Monki och skorna från Skopunkten.

är du sjuk fanny? vaa, neej, jag läser! x3

Är på "käng-jakt", har egentligen hittat mina darlings, men eftersom jag inte hittade någon bild på dem måste jag ju sitta och jämföra, men jag tappade tålamoder DIREKT! Huuuur tråkigt är det inte att sitta och söka kläder man ska blogga om? Jag älskar att leta efter saker och spara i en mapp, men de passar aldrig vad jag vill blogga om...
Jag vill alltså ha kängor, i höst igen, förra året köpte jag ett par underbara från Vagabond för en tusenlapp men eftersom jag går som en jävla ko blandat med kamel, gris, fet hund och fågel gick de sönder... Började fundera på om jag ens var sugen på ett par kängor i vinter igen, men sen, när det blev lite kallare och folk började dra på sig sina från förra året bestämde jag mig - ja! Funkar till allt, utom mjukisbrallor, men vad passar till mjukisbrallor? Nej just det - inget! Leggings, tajta brallor, gärna upprullade, strumpisar, boyfriend fit jeans med lite upprullningskant och så mina fina morötter! Mumma! Hehe ännu bättre är att min mama har sagt att jag inte ska behöva dra mitt eget kort när de ska betalas, wonderbarrrrrt! Men vad tycker du, känga eller inte? Hot or not?

skelleftehamns nya top model är här, olala hon vinner ett kontrakt med cover girl värt hundra tusen!

Usch vad jag önskar att jag hade tiden, lusten och kunskapen att redigera mina bilder så att de ser lite trevligare ut att kolla på. Jag menar, det syns på bilden att det är typ nollgradigt och att solen inte alls vill kika fram. Det ser precis ut som om jag lät min lillasyster fota utanför våran ytterdörr bara för att ha en bild att blogga om, inte alls som om jag är den modell jag är, jag menar; kollar på mina poser! Mmmm, fantastico! Nytt, eget, personligt - inte alls som en pose som jag har kört i alla tider, inte alls som en pose som varenda bloggare kör med.
Idag ska vi faktiskt ta klassfoto, busigt att jag inte har varit med sen sjuan. I både åttan och nian var jag inlagd när de skulle ta korten, vet att jag grät i åttan för att jag inte fick vara med min klass haha. Jag grät för allting! Jaja, idag har jag tänkt se ut som ett kondomhuvud, jag tror inte ni riktigt ser hur slickat mitt hår är. Det är mysigt!

Hårbandet är hemmagjort, tröjan är från Åhlens, halsbandet är mammas, byxorna är från Vero Moda och skorna från Skopunkten.
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.