jag har jättebra vänner

Wohoo, nu har jag bestämt mig för att jag är frisk! Min röst låter för hemsk, men då får folk i alla fall sig ett gott skratt, funderar på att videoblogga när jag har duschat, om jag hinner. Marika och Oscar kommer hit för att fika och se top model med mig. Prata lite strunt och tycka synd om oss själva, Oscar är trött och Marika har ont i magen. Det är synd om oss.
vet ni om hur sjukt glad jag är över att ha er?
världens bästa är vad ni är!

pyjamas även idag

Även idag stannar jag hemma. Skulle egentligen till Umeå idag och ha sjukgymnastik + invidualsamtal, men eftersom min röst är så sjukt vacker och "går av" när jag säger vissa ord ringde vi och sa att det inte blir. Idag har jag nog inte feber, som igår, eller vi kollade aldrig, men jag hade de typiska symtomen. (Svettig/kall, varm och röd, glansig i ögonen och hängig)
Jag hatar att ligga still, jag hatar, jag hatar, jag hatar. Just nu har jag bestämt för mig själv att det måste vara okej. Jag ska till skolan imorgon och om jag hade farit till Umeå hade jag också suttit still nu.
Mina klasskamrater slutar tjugo i fyra, så fram tills dess läser jag samma bloggar om och om igen, försöker hitta lite bloggmaterial men det går inte så bra. Tipsa mig om någon bra blogg?
Ha det bra!

inte fresch

Jag är inte fräsch. Ligger i soffan under duntäcket i pyjamas och camar med Oscar. Megaont i halsen och superslö. Ångest. Hatar att sitta, eller vila, att inte stå är vila för mig. Har legat här sen 12 typ, bara gått på toa och uppför trappen för att hämta kudden. Och till matbordet. Sen inget mer. Det är hemskt. Och jag hatar att jag inte kan "njuta" av att vila... Aja, jag har bestämt mig för att jag är frisk om det händer något roligt ikväll, för man borde väl bli friskare av att le och vara ute i friska luften? Aja, har inte mycket att säga, hoppas ni har det bra!

sara och moabilder

some pics from last night

Inte många timmar spenderades inne i partytältet, jag satt med när de andra åt (jag åt i förväg) och pratade lite med en gammal medpatients mamma, det är tragiskt att det finns så få behandlare som är bra, den som hon pratade med förr var likadana som mina gammla, fega och gick med på allt jag sa.
Aja, vi tog ut deras hundar, 2 små pjuttar och en fin dalmatin. Marika kom vid åtta och vi drog till Kåken för skumdisco, Fanny tappade bort mitt skärp under cykelturen och alla var dyngsura efter skummet. Där hände det väl inte supermycket, men det var sjukt kul att hoppa omkring i skummet samtidigt som Don, Nicke, Viktor och Jonte spelade. Som tur var blev jag typ inte blöt, bara mina skor, min skinnjacka var jättelätt att torka bort med en servett haha.
Vi cyklade hem och satt och pratade en stund innan Viktor och Nicke kom, haha, vi är inte snälla människor(a)
Och så tappade jag rösten, jag har haft ont i flera dagar och igårkväll kom allt, plus att jag inte var snäll mot min hals, jag pratade, pratade och pratade, det  men tog inte ont, det lät så kul, idag fick jag skiten, superont i halsen rösten funkar då någorlunda.

hoppmoa

Svart tröja med ryggurringning - H&M
Kjol - Cubus
Strmpisar - H&M
Skor - Din Sko
Skärp + örhängen - Glitter
Partyoutfit alltså, jag kan då lova att det inte är den första. Först tänkte jag köra på en vit söt klänning, men den satt för löst + att vi kanske ska på skumdisco sen, då man inte ska ha vita kläder - de blir genomskinliga, sen har jag kört på svart, svart och svart. Med jeansjackan, den långa svarta (som är borta) sen tänkte jag på Marikas vita, men som sagt, den var vit, så detta fick bli kvällens outfit. Hoppas ni har en superkväll!

vad kan man göra för att hjälpa?

Ja, vad kan man göra för att hjälpa? För att hjälpa andra som mår dåligt, för att hjälpa andra som har ätstörningar, för att hjälpa anhöriga, för att lära Sveriges befolkning vad ätstörningar innebär. Att det inte bara är "att äta", att ångesten ligger och kokar hela tiden, att man inte är självisk, att man snarare tar hand om alla så bra man kan, men det är aldrig tillräckligt. Folk som drabbats av depression, tvångstankar, självskadebeteende, ätstörningar osv är nog de som bryr sig mest om allt annat än sig själv.
Men vad kan man göra som en femtonårig, snart sexton, brud för att hjälpa så många som möjligt, för att nå ut till så många som möjligt. Ska man dra ihop ett helt gäng och demonstrera på gator och torg? Ska man ringa tidningar landet runt för att intressera dem? Måste det komma ett extremfall för att media ska uppmärksamma sjukdomen, vilket kommer bidra till folks felaktiga bild av vad ätstörningar är (smala, vägrar äta, kan inte bli friska). Eller räcker det med motivationstips på sin blogg?
Ungefär 1% av alla kvinnor mellan 13 och 30 år drabbas av anorexia nervosa, för bulimia nervosa är siffran något högre, ca 2% inom samma åldersgrupp. (Källa) Man får inte ätstörningar för att idealet är smal, lång flicka med platt mage, självklart kan det vara en av tusen orsaker, och det är också viktigt, eftersom nästan alla flickor/kvinnor ständigt påminns om att de inte är perfekta. Men vad kan man göra? Hjälp mig, snälla, så kan vi hjälpas åt att, inte radera ätstörningar från världskartan, det är nog inte möjligt, men göra folk mer informerade och förbättra sjukvården.
Är du på?

en trevlig kväll

Jag hade en trevlig kväll, och jag varnar er redan nu, jag kommer nu skriva allt vad som hände, inte den roligaste läsningen, men det är kul för mig hahahha.
Vi gjorde en finfin brasa, även om det tog lite tid innan veden infunnit sig, tyvärr blev brasan lite för varm (hur man nu kan hålla en brasa kall?) så vi sprängde några klippor, för er som undrar kommer det ta 600 år innan det återställs!
Gungade, red hästar (sånna som finns i lekparker haha) spelade lite kubb och tittade när Kim och Camilla simmade i det iskalla vattnet. Åkte lite moppe, satt och pratade/skrattade, hade ett litet kottkrig och påväg hem cyklade jag lika snabbt som Mathilda körde moppe, det ni!
Det är lite synd faktikst, att man inte kan få samma stämning som det var sista halvtimmen under hela kvällen, jag ville inte fara därifrån men med sömnmedicin i kroppen + att klockan var en bit över 1 och jag skulle stiga upp 8 som vanligt blev det inte längre.
Mamma har party, party i huset ikväll (okej, i partytältet hos grannen) vilket innebär att finaste Sara kommer, kanske blir det att dra på skumdisco, vi får se och förhoppningsvis ha allmänt roligt ikväll med!
(och btw, checka in detta!)
haha en ny favvobild, från det att jag fotade headern, älskar min tunga ♥

en bra dag

Jag älskar bra dagar. För mig är bra dagar de dagar när ångesten inte kokar, tankarna bara ligger där under ytan, de kommer upp men förstör inte (tyvärr är jag nog rätt så van dem) och alla är på bra humör. Idag var en sån dag. Jag försov mig imorse och fick trycka i mig frukosten, jag fick ont i magen, men det gör inget. För när jag mötte upp Marika vinkade hon lika glatt som vanligt även om vi hade lite svårt att hinna i tid till skolan. (Haha som vanligt, när det är 2 minuter innan vi börjar parkerar vi cykeln där man ska ställa dem, när det är 1 minut kvar får den stå vid ingången). Visst, jag fick springa omkring och leta syslöjdsläraren som inte fanns på skolan och jag improviserade ihop en liten text om Balmain, på no:n var jag jätte trött och lite små stressad, men inte var det någon sur min där inte! Skrattade, log och skrev om energi, det gjorde alla. Och när Titanic rullades igång på engelskan var det 60 glada nior som såg en bra film. Det blev lite förseningar när jag skulle till stallet, men väl där var det bara fina hästar som gnäggade. En brunstig liten dam och världens finaste häst som tydligen var superduktig ridhäst.
Och jag förväntar mig inga sura miner när vi drar till Kallholmen för grillning med en grupp härliga människor. (Ja, vi älskar Kallholmen och ja, vi gillar att grilla, läs:elda)
Ha en underbar kväll, det ska jag!

jag bor i ett tält

Jag fullkomligt älskar min tröja, helt underbar! Det känns som om den funkar till precis allt, jag kommer bo i den. Så sjukt mysig! Aja, som ni kanske minns köpte jag den igår på Åhlens, det svarta linnet under och jeansen är från Gina Tricot, klockan från Glitter och om ni kollar riktigt noga ser ni att jag har på mig mina vita tygskor från Skopunkten.
Jag ska till stallet och träffa Stina efter skolan, vi slutar redan tjugo över 1, blir trevligt!
Vad ska du göra sen?

omge dig med friska människor

Det var underbart på stan idag. När jag och Marika gick till en annan busshållplats (för att spara 4 kr) åt jag mitt apelsinmellis, när vi var på stan gick vi bara omkring, hoppade ut och in i provrummen, hade allmänt trevligt och märkte inte att klockan var långt över 5 när vi började dra oss mot busstationen. Det är underbart.
Visst, det är lite udda att jag inte äter pommes med de andra på Dallas och kanske något tokigt när min mage inte kurrar när Marika tycker det var länge sen jag åt. Men jag älskar det.
När jag träffar människor, friska människor är jag nästan frisk. Jag känner mig så ibland. Jag vet som inte hur jag ska beskriva, men när jag uppehåller mig kommer inte ångesten så lätt. Jag kan dricka ett kopp te när vi ser Cougar town och jag dör inte om jag ser andra äta.
När jag är omgiven av sjuka människor mår jag dåligt. På avdelningen, där ångesten kokade blev jag inte friskare. Jag blev sjukare. Avdelningen fyllde sin funktion, men eftersom det är ut i livet jag vill kan jag inte stanna där, jag ska bo hemma, gå i skolan och vara med vänner som får mig att må bra.
Självklart tycker jag mycket om att prata med folk i samma situation som jag är i, men de personerna pratar jag inte med bara för att de är sjuka, jag pratar med dem för att de är underbara människor utifrån och in, som tyvärr snubblat på ett bananskal som kallas ätstörning.
Vill bara säga, även om du tappat kontakten med dina "vanliga" vänner, omge dig med de som är friska så ska du se att du kommer en bra bit påväg mot det friska!
klass nio c, endast friska människor som jag trivs mer än bra med.

och så tog juni månads pengar slut

Cykelpantalones med spets från Gina Tricot, 59 ;-
det var lite småpinsamt, jag typ hoppade upp och ner när jag såg att det fanns cykelbyxor för 60 kr, bara lite besviken för att det var utan spets, men jag köpte dem. 2 sekunder senare kommer Marika och säger, här fanns de med spets, de kostar lika mycket, så då tvingade jag Marika att gå och byta de utan spets^^
Ett underbart vitt linne från Gina även det, 149;-
Älskar den djupa ryggurringningen, bara some problems med vad jag ska ha till, älskar när fina bh:ar sticker fram, men till denna är det inte något "sticker fram" här är det, kolla min bh, kolla hur mke du vill! hjälp mig, vad ska jag ha under?
En vit, vid tröja som är lite små transperant från Åhlens, även den 149;-
En kul historia här också, på Gina hade en av expiditerna en sån tröja, jag var 2 millimeter från att fråga vars hon hade köpt den, den var så underbart fin, men så gick vi på Åhlens, och jag skuttade seriöst fram till tröjan!

wtf???

Jag tror helt ärligt inte på det. Över 1000 unika bara idag? Jag är inte med på blogg.se's första sida, jag har inte blivit länkad av Kenza eller kommenterat på 5000 bloggar. En enda ny kommentar kommer upp när jag loggar in, och det är ett svar på en kommentar jag skrev till någon random tjej. Vars kommer ni ifrån? Vem har länkat mig? Vad har hänt?
Visar vad jag köpt snart, hoppas ni har det bra!

nästan som en troende

Grå tröjan kommer från H&M även den svarta ringen om det mot förmodan är någon som ser den
Korset är mammas, jag är lite smått kär i det.
Väskan kommer från Myrorna
Skorna är köpta på Din Sko och leggingsen på Gina Tricot
Jag har en bra dag idag. Jag gillar min outfit och mitt hår ser skapligt ut, inte sommarvågigt men inte heller som en pudel, det är bra. Jag ska på stan efter skolan med Marika, Oscar, Emelie och Mathilda, det blir trevligt. Och så har vi en slapp skoldag, vi pysslade ihop lite kulisser till vår dockteater, satt i sofferna på dubbeltimmen i matten och löste sex tal, sen har vi sett Titanic och nu väntar en massa pjäser, rätt slappt, rätt skönt.

inget är på topp

Jag har noll inspiration. Jag har noll motivation. Jag orkar som bara inte.
Jag har inget att ha på mig, jag är så sjukt sugen på att ha rufsigt hår, lockigt + saltspray, trasiga jeans och linnen där bh:n sticker fram, möjligtvis min grå hood. Men inget av det där går att ha på sig nu, det är för kallt eller så existerar det inte i min garderob. Är aspepp på stan, vill ha "morotsbyxor"!
Efter samtalet idag fick jag veta att mamma säkert kommer följa med på klassresan. NEJ! Inte mamma. Det hade funkat om hon inte var så nyfiken eller om hon kunde stanna inne på ett rum, men det vet jag att hon inte kan. Så för tillfället tror jag inte det blir någon klassresa för mig, på 2 veckor kan jag inte göra det jobb som förväntas av mig för att jag ska kunna åka. Det suger.
Dessutom är jag seg i kroppen och vill egentligen bara lägga mig under duntäcket med datorn i knäet och läsa varenda blogg som finns, eller sova. Jag hatar att jag får sån ångest om jag skulle göra det...
Aja, sluta deppa nu, försök i alla , för nu ska jag till Oscar och se Greys, vad ska du göra ikväll?

nu saknas bara mina röda läppar

Ett gulligt paraply jag hittade i en låda, som tyvärr måste användas. Okej, jag har bara använt det när jag fotade dagens(a)
"Skinnjacka" från H&M + påsydda nitar
Tröjan är från Bikbok
Leggingsen är från Gina
De söta röda skorna är från Eurosko och av märket Roots, till detta bar jag min underbara second hand väska!
Varit i Umeå idag, tufft. Har haft en tuff vecka, detta resulterade i ett tufft familjesamtal, men nu har jag i alla fall lärt mig ett nytt sätt att hantera "panik"ångesten! (Man ska alltid se det positiva i saker och ting!)

jag ska till oscar och umgås nu

Så sjuuuuuuuuuuuuuuukt irriterande med mammas dator! Den har inte riktiga msn och inte google chrome, som jag har vant mig vid, så nyss tryckte jag på någon störd knapp som gjorde att hela mitt blogginlägg försvann, så nu får jag skriva om.
Jag skrev i alla fall ungefär såhär:
FINALLY! Jag har äntligen fått bekräftat att jag fick sommarjobb på Kojan första perioden, denna gång skriftligt. Det enda som är superdåligt är att jag har första perioden, Oscar andra och Marika tredje. Jag kommer leva en vecka den här sommaren, det är den som vi alla tre är lediga. Nämen, den här sommaren ska bli den bästa på länge!
♥ Vädret ska vara så galet amazing, varmt varje dag, sol dygnet runt, någon liten regndag får väl kika fram, ibland är det rätt mysigt att sitta inne och höra regnet smattra mot fönstret.
♥ Jag ska bli brun som en neger och tillbringa sommaren i korta shorts, bikini och transperanta t-shirtar. Utan ångest över min kropp!
Jag vill kunna vara på Kallholmen en hel kväll utan att behöva fara hem för kvällsfika, göra som sist, ta med och fika med mina vänner!
♥ Umgås med människor dygnet runt, jag stiger gärna upp tidigt för att hinna göra så mycket som möjligt, och det är inte mig emot att dra ihop ett gäng på 20 pers och mysa hela kvällen.

Hahaha, jag har storartade planer, får bara hoppas att vädret vill samma sak som jag! Och de dumma tankarna.

söt bild moa, sött.

jag är en ballerina

Strumpisarna är från H&M
Sockarna från Ica Maxi + sytt på spetsen själv
Skorna är även dem från H&M
Och så, skratta inte nu, klänningen har jag tagit av mamma som hade den som pyjamas, och innan dess hade mormor den som skabbtröja(a)

rosettfrisyren

Tänkte ge mig på en rosettfrisyr, blir så inspirerad när jag får höra av lillasyster att hennes klasskompisar tycker jag gör så tuffa frisyrer, då måste jag ju testa något annat!
Först tar jag fram allt jag behöver, kam, borse, två hårsnoddar, ett berg av hårnålar och en ful stor klämma.
Sen sätter jag upp håret i en svans mitt på huvudet, men sparar en slinga av luggen som jag sätter upp med den fula, stora klämman.
Jag sätter fast den andra hårsnodden och får en liten "svans" där bak. Jag delar upp håret mellan snoddarna i två delar och nålar fast "svansen" där bak, så att jag får en bulle på huvudet.
Jag nålar fast de två uppdelade hårtoffsarna och sen tar jag lös hårslingan och viker den över de två uppdelade hårbitarna och nålar fast på bakhuvudet.
RESULTATET! Det blev finare än sist jag gjorde den, men jag failade rätt mycket där bak, det ser helt sjukt ut haha. Förstod inte riktigt vad jag skulle göra med håret som blev över så jag nålade fast det lite slarvigt^^

5 bra saker om mig själv

♥ Jag är ganska vig
♥ Jag tycker jag är rätt duktig på att ta hand om folk, eller i alla fall lyssna på deras problem
♥ Jag älskar barn, och jag tror att de flesta tycker om mig också.
♥ Jag är envis, har jag bestämt mig för att äta tre köttbullar äter jag tre köttbullar, det finns inget annat
♥ Jag har rätt så lätt för att lära
Jag tror att det är sjukt bra att säga bra saker om sig själv, eftersom de flesta alltid kritiserar sig själv hela tiden. Det kan vara en så simpel sak som, jag har alltid städat rum eller jag har fin stil. Jag tycker själv att det är extremt svårt att hitta på saker, men man får träna på det! Jag vet att jag fick en bok av mamma precis när jag började bli sjuk som man skulle skriva bra saker man gjort under dagen. Den boken spårade ut totalt, oftast var mina "bra" saker; tränat, ätit lite eller fått MVG på ett prov. Den boken ligger i min kartong bland saker som påminner om sjukdomen, som är igentejpad och inte ska kollas i på ett bra tag.
Tillbaka till jag är bra saker, jag tycker ni allihopa ska skriva 5 bra saker om er själv i kommentatorsfältet! Känns det dumt? Var anonyma! Jag kan då säga att det känns som jag sitter här och skryter jätte mycket om hur "bra" jag är, men det får gå, man måste väl vara bra på minst fem saker? Eller?...
Övertyga mig!

ett knäpp i hjärnan

Kofta, linne och strumpisar kommer från H&M
Shortsen är från Bikbok och det vita linnet under är som vanligt från Gina Tricot
Jag var så sjukt trött imorse till musiken, jag försökte skylla på att ja la mig sent, men det gjorde jag inte, inte klev upp tidigare än vanligt heller. Steg snarare upp senare, när jag kom på att vi skulle gratta mamma. Men ja, supertrött, och alla vet vad det blir efter supertrött? Superspeedad. Under tekniken satt jag och pratade om allt från hästar till hur man hugger ut ögonen bäst med pennor. Ja, ni ser ju, min hjärna tyckte det var roligt att stänga av och låta mig gå på som jag ville^^
Nu: gympalektion med Ebba, yoga har vi planerat.

som en berg-och-dal bana

Tankarna tog över kring middan. Jag åt inte köttet pappa grillat eller wasabimoset, men drack min mjölk och hällde i mig näringsdryckerna, det gjorde jag. Jag försökte verkligen hålla humöret på topp, mamma hade kalas och då ska alla vara glada. Allt blev fel och det skrek i mitt huvud, tack gud för att du befallde Marika att skicka ett sms och fråga om jag ville komma. Tankarna flög sin kos, även om det blev några för många "måsten" inblandade. Och jag vet att jag var en riktig surkärring där, med Marika och Oscar, men usch vad det hjälpte!
Som jag sagt en biljard gånger, jag vet inte vars jag vill komma eller vad jag ska skriva, bara att... tankarna kommer och går, och man överlever. Bryt mönstret och gör något annat, tvärtom, hur svårt det än är. måste lära mig det.
Är egentligen stressad nu, men eftersom jag redan skrivit klart gympaplaneringen till imorgon tillåter jag mig själv att slappa vid datorn en stund, innan jag springer upp på rummet och slår in mammas present.
Är jag inte ensam om att inte veta när man ler på riktigt eller när det bara är fejk? Jag känner mig glad, men ibland så vet jag inte själv?...

jag vill inte leva, men jag vill inte dö heller

Länge, länge var det min verklighet. Jag orkade verkligen inte leva, men jag var livrädd för döden. Jag tror egentligen att jag bara ville ha ett liv, något att leva för. Jag har det nu. Underbart! Visst, jag äter min medicin, och den hjälper, men min behandlare sa att mediciner inte ska börja plockas bort förrän till hösten, när jag har en lite stabilare plattform att stå på. För tillfället kan vi väl kalla det att jag står på ett frigolitblock, men när jag är frisk är det en stor järnplatta med höga kanter som gör att jag inte faller tillbaka ner i vattnet igen.
Men ja, tillbaka till jag vill inte dö grejen. Eller jag vet egentligen inte vad jag tänkte skriva mer, bara att jag som ville berätta att det inte är fel. Jag kände mig så galet feg som inte vågade ta mitt liv men samtidigt som en riktig loser som inte heller ville leva.
Jag skulle gissa att jag hade en "fysisk" depression, eftersom det mesta gick tillbaka när jag gick upp lite i vikt, även om det var en hel del tankar kvar, men nu för tiden vill jag inte dö. Jag vill leva. Jag vill ha en framtid. Jag vill ha en framtid som är något värt att ha!

ge snyggmoa en puss

Brillorna är från H&M
Linnet köpet jag på Gina Tricot
Bikinin fanns att köpa på Åhlens och byxor hittade jag i mammas garderob, ursprunglingen från Vero Moda.
Egentligen hatar jag att vika upp långbyxor, men idag fick de bli så, det är för kallt för shorts men för varmt för långbyxor och jag orkar verkligen inte dra på mig ett par leggings(a)
Och ja, det gick bra igår. Vi glömde bort fikat, så det blev en halvtimme senare. Det gjorde absolut inget, vi hade liks ändå precis flyttat våran brasa och fått igång den igen + att Marika och Mathilda hann fara på Alba och köpa cola. Och Oscar, han är bäst för er som inte visste det. Precis när vi skulle fara och släckt elden sa han "Moa, ta sista skvätten på provivan, jag såg att du lämnade den men ville inte säga något när alla hörde" jag är helt chockad att han säger det, så underbart bra! eller okej, jag lämnade ju för att jag inte ville ha, men egentligen vill jag dricka det för att ge ana en spark i magen! Följde Anton hem sen och såg Kick ass med Marika, Anton gjorde en massa annat^^
Idag blir det att sola med Marika, dessutom kommer farmor, farfar, mormor och morfar också och äter middag, mamma fyller år imorgon. Vad ska du göra idag?

utmaning!

Jag kör på en egen utmaning ikväll. Jag gör det inte för att utmana, tyvärr, jag gör det för att jag vill ha en trevlig kväll med sköna människor.
Som jag redan berättat, jag äter kvällsfika med Marika ikväll. Vi ska till Kallholmen med en massa random människor. Vi ska vara där när klockan slår åtta. Moa ska fika på klipporna, bland massa random människor. Moa ska klara det. Moa ska äta utan att kladda och utan en massa ritualer. Moa ska ha trevligt.
och så är det! är ni inte på Kallholmen och kollar på (kom btw!) så håll tummar och tår och kanske gråt en tår när klockan blivit halv nio och vi alla insett att jag klarat det, för det gör jag! peppar, peppar, peppar.
(kanske lite stört att jag gör en så stor sak av det, men för mig är det en stor sak!)

ovanlig visning av min shopping

Eftersom jag inte kan hitta kameran, skulle gissa att mamma tagit den till la party ikväll får man ta vad man har, det blev tillslut en stumfilm. Eller film och film, en superkort videoblogg på min shopping!
Strumpisarna kostade 39,50
Tidningen är ju bara att plocka på H&M, älskar dem, men jag känner mig som en tjuv(a)
Det underbara linnet kostade 99 kr, även det på H&M. Kommer använda det massvis!

(h)järnkoll

Jag hatar att psykisk sjukdom alltid är något dåligt. Jag använder det själv ibland så, men ångrar mig så fort tanken har lämnat munnen. Att alla är galna på psyket är inte sant. På avdelningen (nog för att de aldrig var folk över 18 år) träffade jag aldrig någon som var "galen". Det var många som skrek och grät, kastade saker och kallade personalen för dumma saker men ingen var galen. När ångesten lagt sig satt vi ofta ute i köket och spelade kort, såg film eller pratade om livet. En skötare sa att det var lite värre på vuxenpsyk, men det var för att det var underbemannat och alltid fler patienter än det fanns sängar.
Många tänker "det händer inte mig" eller "psykfall är helt galna". Jag ser inte sanningen i det? Ingen är ett "psykfall". Alla är egna, unika människor, ingen är sin sjukdom! Det är något som har drabbat dem, det kan drabba alla. Sjukgymnasten jag träffar berättade att en gammal patient berättat för henne att vem som helst kan få en psykos. Det beror på hur hög toleransnivå man har, vad man utsätts för och hur tung ryggsäck man har. Detta skulle jag gissa gäller alla psykiska sjukdomar.
7 av 10 svenskar har någon form av personlig erfarenhet av psykisk ohälsa. (Någon nära vän, anhörig eller arbetskamrat har varit drabbad). Nu drar jag helt egna slutsatser, men 3 av 10 svenskar är mindre än 3 miljoner svenska medborgare. Kanske är det de som är under 10 år eller nått? De som är mindre erfarna och inte har upplevt lika mycket som en 70 åring.
Jag tycker alla ska stötta Peter Dorchs uppdrag för 2010; "Mission 2010: Psykiska sjukdomar skall INTE längre vara tabu!". Klicka dig in här eller läs mer om psykisk ohälsa här.
Det finns miljoner sätt att hjälpa och miljoner sidor att klicka sig in på, är ni med och förbättrar Sveriges psykvård?

bara massa svammel

Jag hade två bra samtal idag, det första, med min invidualkontakt bestod mest av massa prat om vad som hade hänt under veckan (vi ses ju vanligen två gånger i veckan, när det hade gått 9 dagar imellan var det inte en tyst sekund!) och sen hade vi familjesamtal, bestämde bland annat att jag ska ta med mig min egen mat på klassresan. Om den blir av. Vilket den troligen blir. Det känns bra, istället för den mat skolan skulle skicka med. Det skulle säkert bli typ potatisbullar och pyttipanna, sånt som inte ens är gott. Tack och lov blir det nog inövad mat så vi slipper krångla med näringsdrycker om det problemet skulle uppstå. Imorgon kommer första "repetitions" dagen, jag ska först äta middag med farmor och farfar. Pappa ska göra i ordning en egen form med kyckling och grönsaker som bara är att skicka in i ugnen och lägga på en tallrik, sen ska jag ta med mig mina mackor till Marikas place och äta dem med henne. Utan någon "övervakare"! Känns sjuuuukt bra! Och eftersom Marika har suttit med x antal gånger vet hon hur det ska se ut och hur det funkar, vilket känns tryggt för mig. Gör ju numera mina egna mackor (jag tror jag har glömt säga det) men de ska göras hemma.
Som sagt, känns bra!
en hottie hottie bild på mig, Marika och Oscar

precis vad jag letat efter!

Världens sötaste lilla klänning fyndade jag idag på Cubus, 5 för 100! Mamma köpte de andra fyra plaggen, lite orättvist, men det funkar eftersom hon betalade min! Ska sy in den lite, den är en storlek för stor och det ser ut som jag är jättebred när jag har på mig den, men åh, jag är helt kär i den! Nästan så jag vill ha den på skolavslutningen istället för min fina blommiga.
Jag blir lämnad ensam ikväll, eller nej, Marika ska vara med Anton och Oscar ska på kåken, tragiskt Moa... Aja, hoppas ni har en bra kväll!

ingen klår mina poser!


T-shirt - Lindex
Armband -Glitter
Kjol - Cubus
Strumpisar - Mammas
+ vita tygskorna.

Drar till Umeå nu, vi har möten tidigare idag, 10 och 11 och efter det drar vi in till stan och äter lunch med två av mina behandlare från avdelningen för att ha något slags "avslut". Vi har bestämt sen tidigare att det antigen blir att äta på Subway eller något salladsbar, så det känns okej.
Aja, ha en bra dag, nu ska jag stänga in mig i bilen med Luftslottet som sprängdes, har inte sett sista filmen än(a)

moas basgarderob

Jag har suttit och kollat igenom en massa bilder från 2010, eller bara de som finns på minneskortet, märker att jag måste rensa lite där. Jag är endå den som har flyttat runt bilder mest! Massor med dagens outfits och bilder på mig som Fanny tagit som jag knappt varit medveten om och ännu mindre minns!
Men aja, jag har fotat min basgarderob nu, enjoy!
Som jag har sagt förut, utan gina linnena existerar inte min garderob, allt hänger på dem! På bilden är det i för sig mammas linne från Bikbok eftersom mitt är i tvätten. (Alltså får hon offra sig för laget, hennes mål i livet är ju att jag ska kunna se någorlunda bra ut i mina kläder!)
Numero dos är den stora väskan där allt rymms. Som funkar till allt. Som man bara slänger över axelen så har man med sig allt man behöver. Tragiskt att jag köpte min på Accent för knappt en månad sen...
Skinnjackan är verkligen ett måste i varje flickas garderob, även min. Det självklara valet till det mesta!
Och så pärlörhängena, nog för att detta bara är ett och det råkar vara Fannys men ändå, pärlor överhuvudtaget! Jag tror faktiskt att jag har pärlor i öronen 5 av 7 dagar!
Svarta basic leggings i mitt hjärta. I allas hjärta. Är jag utan dem rasar min garderob också, ingenting funkar?
Blå, tajta jeans utan slitningar eller konstiga tvättar är det bästa som finns. Inte. Jag hatar att köpa jeans, kanske därför jag inte har många par i min garderob och kanske även därför jag inte har de perfekta basic jeansen heller? Visst, jag gillar mina, men de är för långa och sitter konstigt på kroppen. Borde köpa nya...
Ljusa tygskor i All Star modell är även det ett måste. Eller... jag skulle överleva utan dem, men det gör så mycket i outfiten! Klär ner en fin klänning, ser fina ut till vardags och är lika fina till leggings som till jeans. Underbara. Och så ett par söta ballerinor som det bara är att stoppa ner fossingarna i, sen är man fit for fight!
Svarta långärmade tröjor är jag verkligen inte sugen på nu. Snarare motsattsen, alltså vita. Men ja, funkar all the time när man har bråttom eller bara inte orkar. Båda mina kommer från Bik Bok.
En enda sak glömde jag, den svarta cardiganen från H&M, ligger i tvättkorgen och är alldeles för tung för att lyfta. (Eller är det jag som är lat?)

sol, sol, sol, mer sol

Det känns som om jag bara tjatar om vilket underbart väder det är, men alltså, säkert 25+! Idag har jag verkligen utnyttjat solen, på morgonen låg vi ute på konstgräset och hade matte, sen "myslektion" som lärarna kallade det, även denna ute på konstgräset. Hem, åt lunch ute i solen och sen till skolan där sista minutrarna på rasten tillbringades ute. Sen har jag haft en trevlig eftermiddag på Kallholmen med Marika, Oscar och Anton. Lite plugg, lite vadning, mycket solning och mycket skratt!
Tragiskt nog tror jag att jag har bränt ryggen eftersom jag alltid glömmer att smörja in mig. Så galet fult eftersom jag har ryggurringning på tröjan, blir inte vackert när den åker av och bikinin får titta fram!
Aja, jag ska vila klart, sen blir det att dra till Marika och kolla när hon och Oscar pluggar haha. Nämen jag kommer bli ensam hemma så jag "tvingas" umgås med dem! Ska försöka fota min basgarderob också, ha en trevlig kväll ute i solen!

jag har ingen jacka

Marikas tröja från Gina Tricot
Väskan köpte jag på Myrorna
Shortsen är från Bik bok och mina söta ballerinor är från H&M
Underbar dag och underbart väder, halva skoldagen har tillbringats på konstgräset, skööönt! Drar till Kallholmen sen och solare/pluggar, vi hörs till middan!

@ school

3 av säkert 50 bilder som togs under kanske en timme, under sminkningen, fotograferingen och efteråt idag på skolan. Jag hade verkligen jätte roligt, alla i klassen sminkade sig svarta runt ögonen och de andra 9:orna var både blåslagna, men in black och horor.
Egentligen har jag inte tid att blogga, borde egentligen skriva mitt engelskaarbete som ska redovisas imorgon,  2 minuter om Irland, helst utan stödpapper, lycka till Moa....
Aja, ha en skön dag under solen så hörs vi senare!

egentligen har jag inget att säga men...

Jag kände för att blogga ändå. Har lunch just nu, är lite små förvirrad om vi har en lätt gympa (eftersom vi inte får duscha) eller bara superlång rast, vi ska som sagt ta klasskort idag, så jag springer omkring helt svartklädd, inte det kallaste man kan ha på sig en solig och varm dag kan jag ju lätt påstå! Det är underbart väder och jag måste verkligen göra klart mitt arbete om Irland, hur mycket jag än vill sitta ute och sola... Jag har skjutit upp det hela tiden för att få vara ute i det fina vädret, annars så kanske jag missar något, vem vet, solen kanske försvinner?
Aja, ska rusa till skolan nu, kameran följer med, så förvänta er ett inlägg med bilder när jag kommer hem, vid 4!
Ha det bra!

sexy bitchMoa + röda läppar. Njaaa, skulle inte tro det va?
Jag hade big problems med läppstiftet, först  att vara försiktig med Marikas vita tröja, sen att få på läpparna och bara läpparna och sen, det svåraste av allt, att få bort det. Det försvann då nästan!

Har haft en trevlig kväll med Marika, Oscar och en av de bättre avsnitten av DH och Cougar town!

laddar för sommar!

Köpte en ny brun utan sol body lotion i förrgår, 30 kr på ICA. ICA är en bra uppfinning. Det är Dove också.
Först skrubbar jag riktigt ordentligt för att få en jämn färg sen, och för att avlägsna döda hudceller. (Om du använder den ofta får du också bättre kroppsuppfattning!)
Smörjer in ett tunt lager varje kväll för att kunna avlägsna fläckar potentiella fläckar morgonen efter, eftersom den sakta bygger upp en färg borde väl mina ben sen lagom fina ut till skolavslutningen? Nu skriker det om dem, lyser vitt, nästan som en glödlampa.
Och så resultatet!
Jag har extremt svårt för att bli brun, får väl lite färg men det försvinner så fort jag börjar klä på mig igen. Förra sommaren solade jag en eller två gånger tror jag, mamma sa att mina ben såg ut som magnecyl^^

love elin

Marikas tröja från Bik bok
Marikas kjol från Monki
Egengjort pärlarmband
Väska från VR, av Elin Kling
Första skoldagen efter långledigheten idag då, vi har planerat klasströjan och bestämt vad vi ska klä ut oss till imorgon till avslutninskortet, funderar på att ta med mig systemen till skolan imorgon, får se om jag får, och orkar. Jag får ju knappast låsa in den i skåpet och det blir jobbigt att dra omkring den från 20 över 8 till 20 i 4.
Tänkte gå ut och sola, men jag är för rastlös, ut ska jag då i alla fall, när hela dagen tillbringats i olika klassrum och kvällen spenderas i en mörk biosalong med Stina och filmen Sebbe!

varför just smal?

Hittade denna artikel i nya SOLO. Jag blir ledsen av att läsa det, på riktigt. Varför vill man vara just smal? Varför ska man ta till en massa trick för att bli smal? Varför kan man bara inte lära sig älska sin kropp? Kanske konstigt att jag säger det, men det är som... Smal är väl kanske inte anorexi. Anorexi är självhat.
Jag har länge levt efter allt man ska göra för att bli smal. Inte druckit läsk, inte ätit sötsaker eller godis. Inte ätit mer än 2 frukter/dag, alltid fullkorn, ingen sås, lite fett och mycket kryddor. Det spelar ingen roll, jag har lika fullt gått upp i vikt, visst, från början var det för att gå ner i vikt, nu äter jag så för att jag är rädd. Det är inte lika strikt längre och jag har utökat min tillåtet lista enormt, vilket är bra.
Men åh, jag vet inte riktigt vad jag tänker bara att jag inte fattar det. Jag tror både kropp och själ mår bäst när man äter som man vill. Inte trycka onyttigheter men heller inte tvinga sig att äta vissa saker bara "för att".
När mamma sa för ett bra tag sen att det är många, nästan alla, som inte tycker om sina kroppar var jag nära tårar. Varför ska jag då bli frisk, om jag hur som helst kommer få leva med massa kroppsnojor? Det känns hemskt....
Som sagt, jag vet inte vad jag menar med det här inlägget eller vars jag vill komma, jag vill bara som... ta ett steg i rätt riktning, smal är inte lycklig!

sommarvärme

ignorera min fina pose
Glajjor  - Glitter
T-shirt och jeans - Gina Tricot
Bikinitopp - Åhlens
Ballerinor - H&M

nu åker jag och badar!

statistiken gillas

Min statistik har skjutit i höjden senaste dagarna, 64 kan tyckas lite, men när den mer än tredubblats på 2 dagar, då är det mycket! Vem är ni alla nya läsare? (det är hemskt sällan man får svar på sånna frågor, men frågfa kan ju alltid!)
Idag ska jag och familjen till Pite havsbad, men vi får se hur det blir för min del, är hemskt peppad, men ja...
Tänkte fota ur min basgarderob sen, skulle det gillas?
Vad ska du göra ikväll?

busigt moa

Solbrillor och pärlisar - Glitter
Jeansjacka - Lillasysters, som hon köpte på KappAhls barnavdelning
Linne - Mammas, Bikbok
Leggings - H&M+sytt själv
Gladiatorer - Euro Sko/Duffy
busigt att jag använder mina skolavslutningsskor.

Jag hoppas verkligen att mina kunskaper av må dåligt-tänk har använts idag, Marika har haft en tuff dag, mer än tuff till och med, så jag hoppas att jag kunde trösta henne lite. Det här är egentligen fel av mig att skriva, men ja, någon liten tår har det kommit även från mitt öga. Varit på Kallholmen på klipporna var vi också (använd aldrig dubbla jackor när det är varmt, det kändes som om allt klibbade fast!) och sen for vi hit och hoppade lite/gungade i lekparken.
Och ni som gärna vill läsa mina memoarer; skriv er mailadress i det fältet så skickas det dokumentet till er inom en snar framtid!

hon kanske har anorexi

Några vänner till min lillasyster Filippa som just fyllt 10 sa för inte så länge sen när de kollade på vår minsta lilla katt Nova och sa "hon har så ljusa ögon, hon kanske har anorexi". Filippa kunde nästan inte hålla sig för skratt, men kunde sansa sig. Det är verkligen tokigt vad små barn tänker om min sjukdom. En liten tjej, 6 eller 7 är hon nog sa när jag skötte henne "tog det ont att få vällingen (sondnäringen)?", jag hade gråtit när hon var och lekte och det var dax för min middag, eftersom jag inte grät för att det gjorde ont var det så hemskt svårt att förklara så att hon skulle förstå att jag inte ville ha det, men det kan man ju inte säga till en liten tjej som tror att livet är på topp hela tiden.
Hur förklarar ni? Jag tycker det är jobbigt när tandläkaren frågar hur det går och så, men hon vet ju i alla fall lite...
Jag ska till Marika sen, trösta henne, hoppas jag.
jag och lilla Nova, hon kanske var 9-10 veckor?

niosovare

Jag har haft en sovmorgon idag. Jag blir väckt varje morgon innan åtta, eller på skoladagarna stiger jag upp vid sju. Jag har testat att sova lite längre, men då vaknar jag alltid tidigare än vanligt. Idag blev det inte så, så galet skönt! Mamma kom vid åtta och frågade om jag ville sova lite längre, och jo, det gick bara bra, så härligt!
Igår kväll, efter att Marika hade farit satt jag och Oscar och pratade, en massa. Om en massa saker som är så underbart! Jag fick veta en del saker av Oscar som jag länge undrat över och som vanligt, fick jag hans öron att blöda av skitsnack. Vi hade det då trevligt, utom att jag halvsov sista halvtimmen och idag har jag jätteont i ryggen. Nästan så att det känns som om jag blivit biff, jag kanske inte ska hoppa lika mycket idag?
Inte lika underbart väder idag heller, jag hoppas att det vänder, jag, Marika och Oscar hade tänkt dra till Kallholmen och sola, vi hann inte stanna där så länge igår.
Nu ska jag bara vila klart och äta mitt mellis, sen tänkte jag gå på minneskortsjakt, känner att jag vill fota, fota, fota mina vänner om vi drar till Kallholmen!
Vad ska ni göra idag?

jag hjärtar solen

Ååååå vad det är skönt ute! Sitter ute med datorn på altanen och lyssnar på bra musik, kan det bli bättre?
Cyklade till Marika strax efter förra inlägget, spelade kort och låg i solen tills Oscar kom, i för sig fortsatte vi att ligga i solen och spela kort, men aja. For hit, hoppade lite, gick och gungade och bara njöt av det varma vädret! Det är verkligen som en sommardag, vårat gräs är grönt, solen skiner, man överlever mer än väl i bara linne och det finns inga måsten. uuuuuunderbart!
Nej, nu ska jag träffa Marika och Oscar och dra ner på alba och köpa glass. Eller... de ska köpa glass och jag ska njuta av att livet känns så pass bra för tillfället!
SNYGGARE ÄN NÅGONSIN! not.

hoppandes outfit

Lillebror köpte en ny rektangulär studsmatta igår, så för tillfället spenderas dagarna antigen ovanpå den eller nedanför tjatandes om att det är min tur. Just nu försöker jag lära mig hur jag ska göra en framåtvolt och landa på fötterna, svårt...
I alla fall, idag kommer hela min outfit från Gina Tricot, utom peace örhängena från Glitter, och skärpet är lånat av Marika, men köpt på Gina.
Idag ska jag vara med Marika och Oscar tror jag, det är helt underbar väder, funderar nästan på att byta till en mer lättklädd outfit...
Vad ska du göra idag?

update; skärpet är från glitter!

ny design!

bättre eller sämre?
ÄNTLIGEN är den nya designen klar, lite somriga, lite gladare! Och som jag har kämpat, allting har gått fel och allting har hoppat tokigt, tack vare Marika fick jag i alla fall det hemskaste.
Hittar ni något fel, säg till, jag har glott på den så länge, jag tror inte jag ser felen.

känslor

Det är svårt att veta vad man känner. Är man ledsen eller är man arg? Jag tror de flesta har svårt med sånt, vi höll på en hel del på avdelningen med att analysera känslor osv. Man har sju grundkänslor, 2 positiva; glädje och intresse. En neutral; förvåning. Och så tre negativa; ilska, sorg, skam, leda, rädsla och avsky.
Glad: När jag är glad känner jag mig som en gul boll. Lätt, studsande och kan göra vad jag vill. Allting känns möjligt, man kan göra precis vad man vill och livet leker. Ler, skrattar och busar. Ja, de flesta vet hur det känns att vara glad och när man känner glädje vet man det också.
Intresse: Jag vet egentligen inte riktigt hur jag ska förklara. Livslusten finns och man längtar efter saker, man är törstig på livet och vill uppleva allt. Man är intresserad av andra människor och andra sin omgivning.
Förvåning: Förvåning är en hemskt kort känsla, den går nästan direkt över till någon annan känsla, det beror på vad som överraskar den.
Ilska: När man känner sig hotad slår ilskan igång, för att försvara sig själv. Ofta upplever man ilska när man t.ex. är rädd eller ledsen. Ilskan måste egentligen ut, eller alla känslor behöver det, det försvinner aldrig av sig själv. Jag tycker det är hemskt att vara arg. Jag vet inte vars jag ska ta vägen eller vad jag ska göra, ofta vill jag bara att någon ska komma och hålla om mig, jag känner mig alltid så rädd för allting och kan aldrig gå med på något som inte är till min fördel.
Sorg: Tårar tänker jag. Svart och mörkblått. Inga framtidsdrömmar. Självmordstankar. Det känns som om man sitter inburad och inte kan se längre än näsan sträcker sig, allt man gör blir impulsivt och ingen förstår. Som sagt, det går ofta över till ilska.
Skam: "Jag duger inte, jag är så dåligt, ingen vill ha mig" Även här existerar knappt framtidsdrömmar efter en längre tids skam. Jag tänker att alla människor med ätstörningar har extremt hög skam. Allt är fel, antigen mot sig själv eller mot någon annan, det är alltid en själv som ska göra allt, rädda världen om så någon sa det.
Leda: Haha, jag vet knappt vad leda betyder, måste googla(a)
Apati, uttråkad, inget är rätt. Helt enkelt, när man inte orkar mer.
Rädsla: Rädsla täcker en hel del. Allt från "vanlig" rädsla till ångest och fobier. Lärde mig i höstas att t.ex. man går in i ett rum och ser en orm, då blir man rädd. Nästa gång man ska gå in i rummet tror man att det ligger en orm där är man inte rädd, då är det ångest. Kanske dåligt exempel, men ni förstår grejen?
Avsky: Kanske nästan som skam, fast skam är mer riktat mot en själv. Hat kanske är ett bättre ord. Man tycker inte om, hatar, ogillar.
Jag kände att det inte blev något bra inlägg men jag publicerar ändå, ni får ha det så bra så ses vi imorgon!

nu är min garderob räddad!

Ingen stor shopping idag, köpte ett par basic leggings från Gina Tricot för 99;- eftersom mina är trasiga. En plåthink från Buketten som jag tänkte ha som sopkorg köpte jag också, och en present till mammi. Filippa hittade en jättesöt klänning, men åh, vad jag dampade. Det var varmt och svettigt, instängt, jag hittade inget jag ville ha, jag hade lite pengar, Filippa provade fula kläder och min axel tog ont. Alla fel. I slutändan blev det ändå bra i alla fall. Jag hatar när det blir så, man vet inte om det bara är vanlig mådåligt känsla eller om det är en dum ångestattack som knackar på. Ofta, ofta går jag omkring med ett litet pirr i kroppen som jag vet är ångest, men som inte har kokat över än, det är jättesvårt att skilja på känslorna! Jag tror nästan jag ska dra ett inlägg med känslor... vad tycks?

grrrr

Halsduk - Cubus
Skinnjacka - H&M
Tunika - Gina Tricot
Vantar - H&M
Väska - H&M
Leggings - Rut m.fl
Ring - H&M
Drar ner på stan nu, ska hjälpa Filippa att hitta en skolavslutningsklänning, vad ska du göra idag?

hjälp mig!


Om du inte redan visste det så är du hemskt underviktig, ditt hjärta tar så hemskt mycket stryk, du kanske inte bryr dig, men det kommer du göra sen! Efter att jag gick ner galet mycket "första" gången blev jag inlagd så fort jag gick ner några kilo eftersom mitt hjärta inte pallade. Jag gick ner galet mycket första gången jag blev inlagd, sen blev jag utskriven och gick upp i vikt, och därefter blev jag inlagd jättefort eftersom mitt hjärta inte pallade en till svält. Jag skulle gissa att du ligger på ett långt trappsteg, där det tar ett tag innan du går ner mer, vilket är bra, då blir det lättare att gå upp igen.
Vilket är meningen med dagvård, eller all vård överhuvudtaget, eftersom du inte kan bli frisk utan att vara normalviktig. Du kan inte ens påbörja någon längre behandling eftersom hjärnan inte fungerar som den ska innan din mens har kommit tillbaka. Tyvärr betyder äta normalt gå upp i vikt, det kan ta ett tag att komma upp i normalvikt eftersom din kropp kanske tar åt sig precis allt vilket gör att ingen viktuppgång sker. Om det blir så kommer du antagligen få näringsdrycker. De gånger jag har varit inlagd har jag haft sond, och fått sondnäring vilket har högt energiinnehåll, det är svårt att inte gå upp i vikt.
Jag tycker verkligen du ska börja dagvård, när du går upp i vikt kommer även ångesten sänkas, hur svårt det än är att föreställa sig, så är det. Be om mer info av din behandlare, vad som kommer hända med din kropp, vad dagvården innebär, vad du ska äta, vilket stöd du får osv. Kom ihåg att alla bara vill dig det bästa!
Har du mer frågor eller bara vill skriva av dig, skicka ett mail! moaasblogg@live.se

jag ser ut som ett barn, jag är ett barn

Byxor och linnen från Gina Tricot
Koftan kommer från H&M
och skorna är som vanligt från Euro Sko/Roots

duktiga moa

Igår kväll kom Oscar för Grey's och en massa babbel, mamma tyckte om det, för då städade jag innan. Brukar normalt sett ha städat och fint, men det var kaos på golvet så jag plockade bort där. Oscar kom inte, så jag bytte lakan. Fortfarande ingen Oscar, fram med dammsugarn! Precis när jag var färdig klev Oscar in, gissa vem som hoppade upp i luften av rädsla?
Vi pratade som sagt en massa också, Oscar kallade mig självkritisk och jag kallade honom självkritisk x2. Han tar på sig skulden för att jag är sjuk. Inte bra Oscar, det är absolut inte ditt fel! Det är ingens fel, bara ungefär en miljard olika faktorer i mitt liv som rördes om några varv för mycket.
Jaja, idag blir det att vara med Marika och Oscar, jag hoppas det blir lite lite varmare så vi kan dra ihop ett gäng och bosätta oss på de solvarma klipporna på Kallholmen!

för att få börja dbt grupp

  • Måste jag kunna äta allt
  • Inte hålla på och svälta/hetsäta massor
  • Inga beteendekrusidueller
  • Kunna äta ensam, utan en massa stöd
  • Vara motiverad, vi går gruppterapi för att peppa varandra, inte sinka varandra!
  • Vara fit for fight, inget duttande, det är frisk vi siktar på, raka vägen upp!
  • Vara borta från sond/sondnäring/näringsdrycker/andra hjälpmedel
Jag vet inte riktigt om jag har glömt något som är viktigt? Det värsta just nu är att äta ensam. Att själv välja om jag vill äta eller inte. Eller egentligen har jag inget val, för äter man inte dör man. Men så funkar det inte, först måste man in på avdelningen. Men ja, äta själv, välja själv, lägga upp själv, smöra själv osv osv osv. Äta själv. Panik. Jag klarar det nog en dag, eller två. Men alltid? Komma hem från skolan och ta mitt mellis? Kliva upp på morgonen och bre mackor? Fixa ett fika på kvällen? Njaaa, inte där än. Vill som sagt att det bara ska komma av sig själv, men det är omöjligt sa min behandlare. Idag påbörjade vi första steget, kvällsfika, frukost+mellis görs iordning av mig och ingen annan. Det funkar. Men att lägga upp mat är jag livrädd för, lägger jag upp för lite har jag misslyckats med mitt uppdrag, lägger jag upp så att det är ok har jag lagt på för mycket. Det finns inget mellanting. Jag vet inte hur jag ska göra?.... Eller jo, det finns bara ett sätt, men, det måste ske under sommarlovet, utan behandling. Själv. Orkar jag?...

moas annorlunda hallongrottor

Jag skulle vara snäll och baka hallongrottor till mamma, eller ja, till hennes 40 års fest, men ja.... det blev inte så bra! Lite för lite mjöl och för dåligt blandat (men det kan jag skylla på assistenten!), kanske för små hål och för mycket sylt. Men man kan inte lyckas jämt och ständigt, det är tanken som räknas!
Tyvärr kommer jag få stå för mitt misstag, de heter numera Moas annorlunda hallongrottor....

jag försökte locka mitt hår imorse

Världens sötaste tröja kommer från Marikas garderob, ursprunglingen från Gina Tricot.
Kjolen och ringen är från H&M
La shoes kommer från Din Sko (haha, jag och min behandlare har likadana^^)
Ja, alltså, Umeå idag. Har inte så mycket att säga, vi kom väl inte riktigt framåt, har bara insett hur galet mycket jag måste ha gjort och klara för att få vara med i första gruppen av ätstörda flickor och pojkar som börjar den nya mellanvården med DBT inriktning i höst! Vill så gärna, så gärna, men jag vet inte, pallar jag? Kan jag? Orkar jag? Vill jag? Det känns som om tiden är för kort, nu är det bara några veckor kvar till sommarlovet och sommarledigheter. Sen tror jag vi har tre eller fyra veckor innan gruppen drar igång, ojojoj... Jag vill så gärna att jag bara kan go with the flow och att jag slipper kämpa för det, slippa tankarna som kommer.'Vi tar den sen kanske?
Haft en bra dag?

svar


Ja, jag äter våfflor. Ja, jag får mycket ångest då.
Vet inte hur duktig jag har varit på att berätta hur mitt upplägg ser ut just nu, varje vecka har jag en utmaningsmåltid, om jag klarar att äta det tre gånger får jag en liten belöning och jag får äta mjölk och flingor till frukost dagen efter. Min första utmaningsmåltid var plättar/våfflor/pannkaka. Så nu äter jag det, oftast. Senaste för 10 minuter sen åt jag pannkaka, grädde och hjortron. Jag tycker helt ärligt att det är hemskt att äta det, men helt ärligt tycker jag också att det är gott. Mitt lilla trick för att kunna äta upp grädde och sylt är att blanda ihop allt i en enda klump, jag har alltid tyckt det har varit godast så, men nu är det verkligen användbart, det smakar inte grädde och man ser inte grädde. Visst, det kanske är ett undvikande men det är så jag äter, och har alltid gjort.
Det är inte så att jag sitter och trycker våfflor bara för att, i söndags var vi hos farmor och farfar och åt "sommarvåfflor", det är tunna, spröda våfflor gjort på ett gammeldags järn och det är verkligen gott!

Jag har snart betat av hela min lista med förbjuden mat, eller, jag har snart betat av min lista med förbjuden mat som är basvaror. För man kan inte träna på att äta banan tre gånger på en vecka väl?
Hoppas du är nöjd med ditt svar, undrar du mer skicka gärna en ny kommentar eller ett mail till moaasblogg@live.se!

Läste också att en flicka var nyfiken på mina memoarer, kanske ska jag publicera dem? Vad tycker ni?

babbelbabbel

Har egentligen inte hemskt roligt att berätta, jag gjorde sista delen av NP i Fysik idag, det gick väl sådär, tror inte jag kommer få godkänt, men eftersom provet rättar positivt kommer jag hursomhelst att få VG i slutbetyg. Fick även veta att jag kommer få ett slutbetyg i biologi! Jag har varit med på 3 kurser under hela högstadiet, så han kunde inte ge mig högre än ett G, visst, jag vet att jag kan bättre och jag är inte super nöjd, men det är 10 extra poäng som jag inte hade väntat mig!
Planerat en gympa lektion har jag och Ebba också gjort, fast bara uppvärmningen än, vi ska nog fylla på med lite yoga. Målat på bilden, så nu har jag svarta händer. Pysslat ihop 2 fingerdockor på svenskan till min, Marika och Oscar lilla scen ur "Gullivers resor", inte galet vackra men.
Och MVG på mina memoarer, fick höra i förväg att det bara var en som hade fått högsta betyg så jag var rätt säker på att jag låg en bit under, men nej, börjar nästan hoppas att jag kanske kan få det i slutbetyg i svenska? Har fått MVG på en inlämningsuppgift och MVG på uppsatsen på NP, VG på den andra och VG+ i höstas på min deckare. Hoppas kan man ju alltid!
Aja, ska försöka få en fin header nu och efter middagen drar jag till Marika för att se Desperate housewives + Cougar town, Oscar joinar oss också!
tänkte egentligen lägga upp en outfit, men jag spillde på marikas vita tröja, så jag var tvungen att byta, får se hur det blir!

bad strategier

Hade två riktigt bra samtal idag, först ett samtal med min sjukgymnast för ovanlighetens skull, vi brukar bara yoga och snacka strunt under tiden, idag pratade vi om kroppar. Ni har säkert alla förstått att jag inte gillar min kropp, men jag vill inte skriva det. Läste någon stanns att om man skriver att man är tjock kommer folk se en som tjock, har faktiskt upplevt det själv. En tjej jag bara sett på bild sa hela tiden att hon var så enormt tjock, när jag väl såg henne på riktigt var hon ju jättesmal, jag visste mycket väl att hon var sjuk, men sjuk är inte lika med smal.
Aja, jag har bestämt att i sommar ska jag ha på mig bikini, korta shorts och linnen. Allt det där jag tycker är så snyggt, så snyggt, men när jag har på mig det skäms jag. Jag, Marika och Oscar har bestämt (eller jag har bestämt åt oss) att vi ska ha den bästa sommaren någonsin! Bada och sola så fort vädret tillåter, umgås med massa människor dygnet runt och verkligen ta vara på ledigheten! På två år har jag inte visat mig i bikini hur som helst. Förra året badade jag hemma i poolen, året före det blev det lite då och då men jag frös något så enormt, hela jag blev blå. Fick rådet av sjukgymnasten att så fort man börjar tänka "nu kollar alla på mina valkar", "hennes lår är smalare än mina", "de skrattar bakom ryggen på mig för att jag ens vågar visa mig" eller "jag ser ju ut som en albino, jag lyser vitt!" (Inget illa menat mot albinosar!!) ska man kolla på alla andra. Alla. Man ska inte värdera eller jämföra, bara kolla på olika kroppar. Någon är lång och smal, någon är lång och lite runt, kanske någon är en riktig muskelknutte? Några är säkert korta och tjocka men alla ser normala ut. Varje kropp är inviduell, ingen har samma förutsättningar eller tränar/äter lika mycket. Alla former och storlekar är okej, och allt är vackert!
Tänk att de som är korta har mer som ska rymmas på mindre plats, alla har samma muskler och senor och ben och allt vad kroppen innehåller och i en lång kropp har det större plats att vara på men bara för att du är kortare än 1.80 betyder det inte att du är tjock, du har säkert mindre kroppsfett än en lång person! (Herregud, nu låter jag som om smal är det enda som betyder något, så är det inte!) Jag vill bara säga att du är okej, du får springa naken om du så vill, men folk glor inte på dig för hur din kropp ser ut, du är den enda som ser"felen"!

tjogatjoga

det enda nya är väl marikas lila kofta från h&m antar jag?
ha en bra dag i alla fall, nu far jag till umeå!

nästan som shopping

Jag var en snabbis hos Marika idag, vi bytte kläder, hon lånade 8 plagg av mig och jag 8 underbara plagg av henne! Jag var så sjukt less på min garderob och allt ser bara galet ut, jag får hoppas att inspirationen kommer tillbaka!
Ska försöka plocka ihop lite på mitt rum nu, har varit hemskt duktig och skrivit lite HK nu på kvällen efter min lilla dampattack. Får se om jag drar den imorgon efter jag har återvänt från Umeå, sov gott!

våfflor

Har varit och kollat på Filippas dansuppvisning idag. Egentligen skulle jag vara med Marika, det blir så galet svårt när planerna ändras! Satt super länge och bara åh, vars ska jag? Jag vågar inte vara ensam hemma, jag vet inte vad jag skulle göra då. Träna? Mixtra med maten? Leta medicinskåpsnyckeln? Fara ut? Ingen aning, jag är rädd. För mig själv. Dessutom får jag dåligt samvete om jag gör något av det, men samtidigt mår jag dåligt om jag inte jag gör det.
Aja, ska till farmor och farfar och äta våfflor nu, ha en bra kväll!

skriv, skriv, skriv!

Min söta lilla bok som jag köpte på Dollar Store för en tjuga.
Jag skriver i denna bok varje kväll, har nyss börjat om efter ett långt uppehåll. Jag vill kunna kolla tillbaka om flera år och se vad jag tänkte, hur det riktigt var. Jag vill kunna få ur mig allt och jag går och ältar på dagarna, jag har nått knäpp i min hjärna, om jag kommer på något kan jag inte sluta tänka på det förrän jag berättar det eller skriver ner det. Det kan vara vad som helst, typ vad jag ska ha för kläder dagen efter, berätta något för Oscar eller typ vad jag ska äta till middag.
Varje kväll sätter jag mig alltså i sängen, just nu ligger boken inte undangömd som min förra gjorde, jag glömde alltid bort eller orkade inte ta fram den, så det är bara att plocka upp pennan och skriva.
Jag censurerar inte, försöker i alla fall att inte göra det och jag har inga hinder, om jag vill får jag skriva 10 sidor och ibland blir det bara några rader. Jag skriver om vad jag gör på dagarna, om det har hänt något, mina tankar och allt som förstör.
Jag tycker verkligen du ska leta fram en gammal bok och börja skriva, det behöver inte vara "såhär var det förr" för det kommer du nog alltid minnas, det är de små sakerna som måste komma ner på papper. Jag tror jag har 3 eller 4 böcker som jag skrev i förr, som numera är bortgömda för mig själv, för att inte jämföra.
Lycka till!

ett små tråkigtinlägg

Jag orkar verkligen inte fota dagens, jag har noll inspiration just nu och allt i min garderob ser dumt ut, peppar på att låna kläder av Marika, imorgon?
Aja, jag fotade till min nya header idag också, samma stil som den jag redan har blir det, men mer somrigt. Jag var modell, fotograf, sminkös, stylist och allt-i-allo! Hemskt duktigt av mig! Stod i alla fall på vårt garagetak, kunde inte klättra in igen för då stötte jag till kameran så jag låg under ett duntäcke och bytte om, knappast en vacker syn;P
Marika kom hit på middag, körde utmaning idag, pappa hade några gäster men jag ville äta grillat, så jag satt där bredvid dem. Fick peppa mig själv "alla äter, de vet inte att jag är sjuk, alla äter såhär, jag är inte udda, ät som vanligt, peta inte i maten" osv osv.
Cyklade på Tempo med Marika och köpte godis, det var över 2 år sen jag plockade godis! Godiset var inte till mig, köpte till mina föräldrar, det känns hemskt konstigt när jag går omkring och tänker "den där är ganska god", jag vill inte äta, men samtidigt, det är gott. Vet inte om jag kan tillåta mig själv att äta utanför matprogrammet, dessutom något som är gott! Och onyttigt...
Vi mötte upp Oscar och Olivia och for hem till Marika och såg skräckis. Eller de såg Children och Besatt, jag satt och smsade/knaprade isbitar/kollade i taket/pratade om allt möjligt/tänkte på Marika skolavslutningsoutfit. Det värsta jag vet är verkligen skräckisar, jag är så lättskrämd och blundar hela tiden!
Såg ett rådjur påväg hem också, läskigt ju...
failade lite med brillorna^^

hot, hot, hot

Jag älskar militärgröna parkasar, men jag känner inte för att lägga ut några stora pengar på en, kanske 100 kr, vilket nog betyder att jag får leta på myrorna, men tills dess kan jag ju drömma om att jag matchar den till vita spetsklänningar eller långa myskoftor och en stor, svart cirkelhalsduk!
någon som vill donera sin vackra jacka till mig?(a)

härliga tider!

Jag har fått sommarjobb! Inte officiellt, men vår granne jobbar på dagiset jag ska vara på. Max 100 meter från vår ytterdörr ska jag tillbringa 2 veckor, den tredje veckan ska jag vara på ett annat dagis här, det enda som har sommaröppet. Tror det kommer bli super, kring 4000 tjänar jag! (shoppa<3).
En till bra nyhet, snart får jag min tandställning, förmodligen räls, vilket inte är superpeppande, men jag får i alla fall raka tänder när behandlingen är slut!
Jag var med Oscar igårkväll, vi pratade och såg lite Talang. Sen gick vi ut. 1½ timme senare hoppade jag på cykeln och for hem, vi till oljehamnen och tillbaka, idag har jag världens träningsvärk i låren! Men trevligt var det, vi hann prata om både det ena och det andra.
Idag blir det att hänga med Marika, blir nog trevligt!
Vad ska du göra idag?

RIP halsduken...

min sminkning

Såhär ser det alltså ut när jag sminkar mig. Råkade hålla på lite för länge, så det stoppades av sig själv, men aja, när jag vände mig tillbaka till datorn skulle jag nog ändå bara säga "ha det bra!".

läsvärda böcker

Tänkte fylla upp era huvuden med massa böcker om ätstörningar som är värda att läsa. Jag älskar att läsa böcker om psykisk ohälsa, men för vissa är det bara triggande, om du vet med dig att du är lättpåverkad ska du kanske avstå! Aja, jag lär mig massor, det är därför jag läser dem, både för att känna mig mindre ensam men även för att lära mig hur det funkar med allting, varför osv.
Zebraflickan

Skriven av Sofia Åkerman, större delen av boken handlar om hennes väg tillbaka till livet, om alla hennes sjuka tankar som förstörde och förstörde, verkligen bra läsning, det ger en hopp att man inte är hopplös!
När mörkret kom

skrev Lina Strandberg år 2000. En otroligt bra bok som beskriver hur mycket som helst, verkligen allt! Jag och mamma har länge funderat på att köpa hem den och låna ut till nära och kära.
Jätten i spegeln

Om jag inte minns fel så var det en journalist som interjuvade Mikaela under hennes tid på Mando. Halva boken är skriven om henne och den andra hälften är mycket fakta och så. Kan blanda ihop den med någon annan bok, men ja, den här boken är även den bra!
Varje dag har vi en liten tävling

"Alla säger att jag håller på att tappa mina byxor, att de bara hänger på mig. De förstår inte! Det förstår inte att det är min mage som är så stor att den knuffar ner byxorna hela tiden. De förstår ingenting!". Älskar citatet, det förklarar verkligen hur hon såg på sig själv. Boken är baserad på Hannas egna dagboksanteckningar från när hon själv var sjuk.
The best little girl in the world

Jag och läraren på avdelningen läste den här ungefär samtidigt, skriven av en terapeut på engelska. Den är väldigt överdriven eftersom den är skriven för människor som inte har någon koppling till ätstörningar, men självklart; läsvärd!
Decembergatans hungriga andar

Boken handlar inte om Ulrika Lidbo, men eftersom författaren själv lidit av ätstörningar vet hon vad hon pratar om, jag gillade den verkligen, även om den visar det absolut värsta scenariot.
Genom helvetet

Skriven av fotbollsspelaren Tina Nordlung, boken visar ganska tydligt att nästan vem som helst kan drabbas av anorexi eller andra relaterade ätstörningar. Kanske inte den bästa bok jag läst, men lite kul att den inte är så inriktad på bara sjukdom.
Det här får räcka för denna gång, tycker ni om det? Säg till så proppar jag er fulla på mer!

mys

lillebrors, cubus, bikbok, glitter

Förlåt för helt störd bild, men hinner inte ta något vackert. Skola nu då, tandläkare sen, skola, och så stan med Stina. Haha jag har 22 kronor, men jag får väl hindra mig själv från att köpa upp min förmögenhet, det blir nog att tillbringa dagen i ett smockfyllt omklädningsrum och massa "åååå, den här vill jag ha!"
Ha en bra dag!

jag vill förklara

Jag har haft en tuff dag även idag. Först invidualterapi och sen familjesamtal som spårade ut totalt. Det slutade med att jag skrek och grät i bilen hem, mina leggings är totalförstörda men både jag och mina föräldrar har lärt oss något. Jag försökte förklara hur det känns när jag ska äta ost, att det är som en björn som står mittframför dig och du gör verkligen allt för att komma förbi och bort därifrån, för träffar du björnen kommer du dö. Jag är livrädd för ost. Livrädd. Som jag skrev i mina memoarer, jag får rysningar bara av att tänka att jag ska äta det. För att bli frisk måste jag äta det. Jag kan inte gå runt hela livet och vara livrädd för en ostskiva, det är inte logiskt, men för mig är det det. Fast vill jag jobba med ätstörda ungdomar i framtiden, verkligen hjälpa dem måste jag äta osten.
Det här spårar ut känner jag, men jag vill verkligen förklara hur det är för mig. Det är som om en mobbare sitter och skriker i mitt öra hela tiden, det är jag som tänker det men jag vet samtidigt att man kan inte säga sådär till sig själv. Man kan inte. När jag vaknar på morgonen tänker jag "nu måste jag kliva upp, jag kan inte ligga här längre, jag har sovit i flera timmar!". Men jag ligger kvar, jag orkar stå emot då, jag är utvilad. På kvällen skriker det inom mig, jag borde inte gå och lägga mig än, jag kan vara vaken lite till, men tillslut går det inte. Jag är glad, det är jag, men ofta skriker det inom mig. Nu låter det som om jag mår apa, men det gör jag inte, såhär har det varit väldigt länge, jag är van. Jag älskar att fjanta mig mer Marika och Oscar men ofta mår jag lite sämre en stund då, jag tillåter mig inte riktigt att må bra en liten stund. Dessa bra stunder blir längre och längre, men må dåligt stunderna blir inte längre, jag älskar det!
Jag vet inte riktigt vad jag mer ska förklara, mer än att det känns som om jag måste göra alla mina knäppa beteenden för att orka, vilket knappast är sant, men det känns som det, det är min sanning.
Jag vill bli frisk, jag vill verkligen det men jag vet inte om jag riktigt har förstått vad det innebär, men vi tar en dag i taget, jag får väl stå ut, jag måste stå ut!
det här är inte jag längre, jag har kommit längre än så, även om jag fortfarande har det extremt jobbigt.

jag älskar er♥!

Ni är helt underbara, vet ni det? Jag tänkte skriva ett till deppinlägg efter middan, men så hittade jag era kommentarer och tjolahopp så blev jag glad, eller gladare! Dessutom har jag världens finaste vänner! Oscar är så galet omtänksam och lyssnar alltid, Marika distraherar mig och får mig att skratta! Och Anton haha, han tror verkligen att jag är mycket bättre än jag är! Det ringde en flicka till mig idag (okej, en kvinna, men flicka är ett finare ord!) och berättade att min min gamla, underbara, kontaktperson Carro hade bjudit in mig till "The Studio" på hotell Dragonen i Umeå, man skulle få bli sminkad och stylad från topp till tå och sedan bli fotograferad i olika outfits och olika miljöer, totalt 60 bilder. Helt gratis, det enda som kostade var om man ville ha bilderna, 500;-/bild!!!!!
4 timmar skulle det hela ta, vilket vi inte riktigt har tid med imorgon, vi har samtal till 2 och pappa var inte pepp på att varken bli sminkad och fotad eller sitta och titta på, så, tyvärr, det blir inget. Det hade verkligen varit en egoboost!
Har dessutom varit och spelat Laserdome och efter kvällsfikat tänkte jag traska till Oscar och se Grey's!
Aja, tänkte deppa lite till, efter att jag varit hemma en timme eller två for jag tillbaka och gjorde en förberedelse på en labb i fysiken, det verkade som det gick bra eftersom jag skrev ungefär samma som MVG-barnen Marika och Oscar! Sen dippade jag igen, SO:n var även den en stor pina, allt var fel och jag var fel och alla gjorde fel. Härdade ut och när jag slutade för dagen lyckades jag ändå gå med Marika och Oscar hem och äta min vita pasta.
Haft en bättre dag än jag?

jag är inte perfekt

Nu kommer inte ett helt superpositivt inlägg, har funderat ett tag om jag borde skriva eller inte, men kom fram till att ingen är perfekt, alla har dåliga dagar.
Har gått hem från skolan, mådde så galet dåligt, hela jag kokade av ångest och tårarna var inte långt bort. Jag har inte tränat på hur länge som helst, inte förra veckan, den här veckan blir det nog inget, och så ställs gympan in idag... Och det där dumma fysikprovet som bara förstörde, jag kunde inte ett dugg!
Förstår inte riktigt hur min hjärna fungerar? Ett prov gick hemskt dåligt, och så går jag omkring i över en timme och tänker en massa skittankar som jag inte vill ha, men som jag ändå inte kan göra något mot. Jag vill vara helt perfekt, med MVG i alla ämnen, en jättebra kompis som alltid finns där och som alltid är snäll och trevlig, sätter sina egna behov efter alla andras. Jag vill se perfekt ut, inte sådär äckligt perfekt, bara som så att man får en känsla av att "hon är bra". Jag hatar mina tankar. Jag önskar nästan att jag vaknar upp och inser, det var bara en mardröm. Jag kan få komma ihåg alla känslor och tankar, så jag vet vad det innebär att vara sjuk, men just nu känns det som om jag inte orkar med ångest, jag orkar inte mer tankar. Jag vill redan vara klar med min behandling, jag vill kunna ställa mig upp nu och ha lämna ätstörningen och allt vad den tillför i soffan. Oturligt nog är det inte så lätt...
sommar -09
det enda jag ser när jag tittar på den här bilden är att jag verkligen mådde dåligt när bilden togs, jag var helt uppslukad av mina egna tankar, jag la inte märke till omgivningen.

moa, fanny, josef och filippa

Mina syskon får verkligen stå ut med mycket. Jag styr fram och tillbaka, har Fanny kompisar hemma får de äta senare, Josefs kompisar får inte ens vistas i huset under måltiderna och Filippa dampar jag på titt som tätt. Visst, vi har vårt vanliga småbråk hela tiden, vi lånar kläder fram och tillbaka, ingen vill sitta bak i bilen och alla vill ha samma dator, men samtidigt, som idag efter middagen, "Josef, kan inte du ta mammas dator, jag tänkte vila med datorn nu". Och hux flux sitter han i andra änden av soffan, och ofta får han lämna över tv:n klockan åtta när jag ska fika. Fanny är hemskt snäll som verkligen låter mig äta utan hennes vänner, jag har verkligen inget emot dem, men jag fixar inte att äta med vem som helst.
Jag vet som inte vad jag ska göra för att väga upp allt det dåliga de lever med, mamma och pappa har inte tid osv osv.
inte nyaste bilden, haha^^

moas hemskt intressanta dag

En trevlig dag har jag just genomlevt, eller okej, den är inte slut än, men aja.
Stressade sönder imorse, hade ingen aning om vad jag skulle ha på mig, allt bara failade. Ska vi säga att jag hade två trevliga lektioner sen? Jag var ensam som hade UP, nästan, så jag satt i 55 långa minuter och skrev på SO:n, sen hann jag en 10 minutare (en rast, inget annat!) tills vi hade extrasvenska, fortsatte på SO:n. Visste ni att medelåldern i Zimbabwe är 36 år? Om jag bodde där hade jag typ redan levt halva mitt liv, hemska tanke...
Gud vad tråkigt inlägg det här blir känner jag men det kan ni nog stå ut med.
Stressade hem på lunch efter bilden, åt fiskpinnar ute i den sköna solen. Om ni kollar när jag skrev föregående inlägg ser ni att det står 12:28:29, klockan 12:30:00 börjar svenskan, jag hoppas att det räcker som ursäkt för min underbara rubrik! Flamsade runt hela svenskan, jag, Marika och Oscar sprang fram och tillbaka i korridorerna, ringde bibiloteket, gick till bibiloteket, lånade en bok, kollade lite på en film på youtube, och sen... slutade vi och flamsade hela vägen hem också!
Följde Marika hem och pluggade fysik, om det är möjligt att ha roligt när man pluggar fysik var det det vi hade! Solade lite, Marika fick söta fräknar och blev småbrun, jag blev knallröd och ser ut som en räka;D
Ska vila klart, kanske skriva lite på HK:n, sen drar jag till Marika för att se Desperate housewives och Cougar town med henne och Oscar! (Om jag far dit vid halv sju-sju så hinner vi nog förbereda oss för tv:n tillräckligt länge!)
marikas bild

dasad


H&M, bikbok, Glitter, Roots
HA en bra dag!

busmoa

Jag är rörd till tårar. Nästan. Jag vill så gärna gråta just nu, fick världens vackraste kommentar av Emelie just.
Jag blir så otroligt glad över sånna kommentarer, i för sig blir jag glad för varenda en, är nästan förvånad över att så många orkar ta sig tid, orkar bry sig!
Nu på kvällen har jag varit hos Marika, vi skulle skriva på HK:n, men ja, Marika skrev lite på sin samtidigt som jag klappade Pia. Vi tog min racercykel hem och fikade och såg Top Model tillsammans med Oscar, vi fjantade oss nästan mer än vanligt haha. Nämen, jag är på mega bushumör(A)
Vad har du gjort ikväll?

moas 10 favoriter

Tänkte visa mina 10 favoriter ur min garderob just nu, det blev lite mer än 10, men 10 bilder får ni! Egentligen fotade jag typ 20 bilder, men lite mindre än hälften var så vintriga saker, som mina mössor, strumpbyxor och så, varsågod här har ni dem!
Små väskor, hjärtahjärtahjärta! Kan man vara beroende av väskor är jag beroende av små söta axelremsväskor! Den svart är från barn avdelningen på Kappahl, har sytt på knappar så om man vill kan man sätta på fransar på den. Den lilla vita är från Åhléns och är väl egentligen typ en börs, men den är ändå supersöt! Den röda köpte jag på Cubus i höstas och är helt perfekt om remmen hade varit en decimeter kortare, tappar den hela tiden! Och den bruna, åh, den bruna, Myrorna 75 kronor. Hade den varit en storlek större, eller ja, bara så jag rymde skolmapparna och min behandlingspärm skulle jag aldrig släppa den! Jag skulle bygga bo i den och låsa fast den runt min axel!
Mina många kedjor ja, gamla och nya, fina och udda, egenpysslade och köpta. Älskar kedjor, men jag lyckas ju aldrig använda dem! Funderar nästan på att knippsa bort och trycka ihop dem till ett enda, eller ja, inte alla då, men några, hatar att alla är i samma längd!
Blå skjortan från Åhléns som jag köpte i höstas för 249;- att ha när jag började om skolan, var hemskt osäker då, nu är jag kär! Om jag inte hatade att ha samma outfit två gånger skulle skjortan sitta på 3 av 7 dagar!
Och så jeansleggingsen inhandlade på Vero Moda, de grå stentvättade med dragkedjan längst ner och.......hålet mellan benen...... har nött dem så mycket att det har spruckit, jag har lagat och jag har lagat, det ser inte vackert ut, men jag kan verkligen inte slänga dem, de är så sköna, och så passar de till allt!
Jag önskar verkligen att det var 20+ och jag hade bruna ben så att jag utan att tveka kunde springa ut i solen med bleka jeansshorts! Båda kommer från Bikboks Never Denim kollektion för 299 kronor. Just nu är jag sugen på ett par shorts från H&M med boyfriendfit.
Köpte chinosen på Carlings för 99 kronor, orginalpriset var 499;-, ett riktigt kap! Lite för stora i midjan och jag känner mig lite som morfar när jag har på mig dem, men jag tycker verkligen om dem! Skulle lätt använda dem oftare om jag inte...hatade att ha på mig samma sak för ofta(a)
Tygskor kan man verkligen använda till allt, precis allt! Funderar på att köpa ett par röda Converse på Blocket för 100 kronor och göra mig av med mina röda, men jag vet inte(a)
Gina linnena, det är verkligen Moa+Gina linnen! Haha, när vi jobbade med ekonomi använde jag Gina linnen som exempel hela tiden. Men aja, långa, användbara, billiga och bara hemskt braiga! Typ hela min garderob bygger på att jag har det vita och det svarta linnet, annars kollapsar allt!
T-shirtar med tryck är verkligen bra! Eller ja, jag hatar att köpa det, för jag använder dem bara typ 2-3 gånger, eftersom det är så svårt att matcha på olika sätt, men Star Wars t-shirten, peace och blackbooken känns som man kan använda när som helst! Den vita med tjejen på har jag tyvärr vuxit ur, men jag har inte hjärta att slänga den, den är så fin!
Leoleggingsen är från Rut m.fl och de svarta med skinn köpte jag på H&M och sydde på fejkskinnet. Älskar dem, eller ja, mina vanliga svarta också, går att använda när som helst, när man vill vara fin, när man vill mysa och när man inte har tid att klä sig!
Haha, kände att jag använde "älskar" ungefär 150 gånger haha.

vem är jag?

Förr var jag livrädd för att folk bara såg mig som sjuk, samtidigt som jag ville vara "någon". Jag vågade inte börja kämpa för jag förstod inte vad jag skulle tänka på då, skulle det bara bli tomt eller? Jag hade ett samtal med en sjuksköterska på avdelningen, hon är verkligen jättebra måste jag säga! Hon förklarade att hon aldrig sett mig som "anoreximoa på avdelningen", när hon tänkte på mig såg hon ingen sond eller förknippade mig med kamper vid matbordet. Jag fick i läxa att skriva upp vad jag tyckte om att göra, hur jag klädde mig, hur jag ville vara och hur jag ville att en kompis skulle vara.
Även idag satt jag och min behandlare och pratade om det. Jag vill inte vara sedd som "hon som är/var sjuk" eller "psykfallet som åker in och ut på BUP" men samtidigt, jag vill inte att folk ska se mig som frisk, eftersom jag inte är det. Normal, nja, vad tråkigt det låter. Visst, jag vill vara "som alla andra" men ändå vara speciell, unik. Jag vill inte ha missat halva högstadiet och varit lite småborta under de som jag bott hemma, jag vill vara en person som folk tycker om, som inte förstör eller gör att folk mår dåligt. Jag vill ha fullständiga betyg, vara kompis med alla och ha upplevt allt som alla de andra har gjort. Fast självklart, jag har några vinster med att ha gått igenom detta, eller ja, när jag har gjort klart hela behandlingen. Jag har lärt känna många underbara människor, jag kommer lära känna mig själv utifrån och in, jag kommer veta hur jag ska handskas med svåra situationer och framförallt, jag vet vad jag vill jobba med när jag blir stor!
Jag tycker du ska ta dig en funderare på det här, vem är du och vem vill du vara? Du är inte din diagnos, det är dina dåliga och dumma tankar som överskuggar dina bra och äkta tankar. Tänk på det nästa gång du känner dig äcklig, värdelös eller vad det nu är du tänker om dig själv!

blek

Pärlisar från Glitter och likaså klockan
Cardiganen är från H&M och lånad av mamma (hon svarar inte på mitt sms om jag får låna den??)
Vita linnet är från Gina Tricot
Chinosarna är köpta på Carlings
Ha en bra dag!

jag är en prinsessa


Marika har varit världens bästa (vilket hon i för sig alltid är) och lockat mitt hår såhär fint! Vi (jag) har testat skolavslutningskläder, målat naglar och ja, fixat hår. Haha och jag sminkade mig, så nu har jag ett svart öga och ett ljust öga, så nu har jag planerat hela min skolavslutningsoutfit!
Spelat Guitar Hero också, och pratat, Marika är verkligen världens världens finaste vän!

Imorgon åker jag till Umeå över dagen, ska nog skriva lite på hkn i bilen, peppar inte...
Vad ska du göra imorgon?

tillbaka till verkligheten

Hemma igen efter en mycket bra helg.
Har hunnit spela ungefär 150 omgångar negerpresident, 1 bubbel, 1 rommell, 5 stress, 1 citron och 1 vändtia. Kortlekarnar har flygit upp och ner för loftet, under madrasser och in i täcken, och några kastade jag på Agnes. Vi hann gör vår egen majbrasa av nästan torra pinnar, jag söndergrillade en korv och jag och Sara satt ute och pratade strunt. Klättrat upp för ett berg, eller okej, gått, sprungit upp och ner på stegen till loftet trettielvatusen gånger. Hälsat på min fina vän Lisa en liten stund, varit på Dollar Store (haha), ridit Saras undebara häst Chassen och ätit älgkött. Blivit ordentligt glad över Oscars sms. Ordnat en spöktur och haft snö upp till låren, sovit två nätter full med god sömn och haft på mig stövlar. Och kämpat för att få av mig stövlarna när jag har haft snöbollar däri eller råkat vada i en vattenpöl lite för långt. För lekt 3 åring, det har jag gjort, stöveln är ju världens bästa uppfinning ju! 100% skydd mot vatten, jag lovar att den har bättre skydd än kondomen också!
Jag tänkte summera det till en hemskt trevlig helg, och ni kanske redan har märkt att jag inte skrev att jag duschade heller? För det gjorde jag inte, fattar ni hur äckligt mitt hår när jag duschade idag, första gången sen i torsdags! Känner mig lite fräschare nu, så Marika har fått tillåtelse att träda in i mitt hus, vi ska nog bara sitta och snacka massa skit, blir trevligt! Hur har din helg varit?
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.