varför stalka mig hela tiden?

Nu kommer Twilighttönten inom mig fram, jag ska se Eclipse ikväll! Jag tycker det är lite tragiskt att jag inte är helt galen som inför New Moon, eller, i biosalongen satt jag, Moa, Emmy och Rebecca och mosade varandras händer. Ett halvår innan läste jag allt jag hittade om Twilight/New Moon, idag läser jag inte ens Twilightsweden(ajabaja!).
Jag har inte så höga förväntningar på Eclipse, jag gillade inte riktigt boken, det var för mycket Bella och Jacob eller Bella och Edward. Team Edward!♥ Men det jag har läst verkar som om Eclipse är den bästa filmen, jag är skeptisk. Twilight känns fortfarande lika bra, efter att ha sett den 30+ gånger, nog för att det var ett tag sen jag såg den, men ändå, New Moon var bra, men jag har knappt sett den 5 gånger. pinsamt....
Satt och diskuterade filmerna/böckerna med Lovisa och Johannes igår, de är inte några stora fan, snarare tvärtom och kom fram till att filmerna verkligen är udda. Det är inte meningen att de ska se ut som bra skådespelare typ, alltså Cullens är ju som frånstötande Twilight, inget kroppsspråk eller så, jag tycker det är bra skådespeleri, att verkligen verka udda och som en vampyr, men det tyckte inte Johannes.
Haha, jag älskar att använda bloggen som diskussionsforum för mig själv, för så är det verkligen. Jag tänker en liten tanke och tänker sen "det här ska jag blogga om!" och det resulterar till ett halvlångt inlägg där jag pratar fram och tillbaka om något helt ovärt där ingen kommenterar.

tur att jag borstar tänderna

Tusen miljoner kyssar har jag fått av en söt pojke idag. Tur för mig att jag inte är en sån där som tycker att det är äckligt med slem, fingrar och tungor. Mina fingrar har varit x antal gånger i hans mun, hans tunga i pannan och det var sjukt kul att dra ut min tunga, tydligen. Jag älskar barn!

Från ingenstanns, smink är nog det fulaste ord som finns. Sminka sig funkar, men smink låter som en fyraårig flicka som har ett bord fullt med rosa pulver som hon kletar i ansiktet. Flicka och pojke är däremot bland det finaste orden, jag kallar alla för pojkar och flickor. Män låter hårt, killar låter som småpojkar som tror att de är jättetuffa. Kvinnor låter som breda höfter och enorma bröst som det rinner mjölk ur. Tjejer låter som något pojkar använder som en förolämpligen. Gubbar och gummor är också fint, det låter som en bullmamma med rynkor i en liten stuga. muuuuusigt!

Skortan är från Åhléns, linnet och leggingsen från Gina Tricot, skorna köptes på Skopunkten och halsbanden är ett ihopplock.

ät fett och socker tills du spyr

Jag har någon tokig tanke om att det är rätt bra att kunna kalori och fett mängder i mat. Inte sjukligt, som jag. Inte så att det bästa som finns är att läsa kaloritabeller och föra in i en bok som för ett år sen, då fanns det inget bättre! Man kanske inte heller ska tänka *pippippip* kalorier när man ser lax. Men jag tror helt klart på att folk ska förstå att hamburgare, det är inte så onyttigt. Självklart finns det nyttigare, det gör det alltid, men det är ingen extrem fettbomb man trycker i sig när man tar första tuggan eller slicker bort dressingen från fingrarna.
Näringslära på HK:n tycker jag aldrig har varit någon hit, första gången vi hade det, i sjuan, lärde jag mig en massa om kalorier och lusläste näringstabellen längst bak i boken, det var i början på min sjukdom. Andra gången, i nian, var det inte lika farligt, jag var på avdelningen och lärde mig mest bara hur många kalorier det var i t.ex. 1g fett och vilka vitaminer som höjde ämnesomsättningen. Det värsta då var hetsen över MVG:et. Pinsamt om jag hade fått VG på något som verkligen var min grej. MVG fick jag ändå, men det kändes bara jobbigt det där provet.
Vad var det jag ville komma fram till då? Att man byter ut alla bantningstips och dieter i tidningar och reklamer, känns det inte bättre att lära sig att allt är nyttigt, allt är ätligt. Inget är farligt. Jag tror att vikten stannar där den vill när man äter som man vill. Och ja, det inkluderar godis, glass och annat slisk. Självklart i lagom mängd, men är du sugen på en chokladkaka? Ät den!
sallad, köttbullar och makaroner. sallad är alltid okej. köttbullar är okej, för det är köttfärs och köttfärs är okej. makaroner är vit pasta, läskigt. men varför inte? vad hindrar mig?

Det här var kanske ett jättekonstigt inlägg, jag vill bara förmedla att pizza, som alla tänker är onyttigt är som en macka med lite mer ost och tomatsås på. Ska försöka intala mig själv det jag just skrev nu...

framtidssnack

Om 3 år har jag nyss tagit studenten och kan skriva på mitt CV att jag är färdigutbildad undersköterska. Jag kom in på omvårdnads! Jag visste iförsig om det, jag har kommit in på både fri kvot och det var inte tillräckligt många som sökte, men ändå! Det känns bra att testa hur det är att jobba inom vården, eller ja, om det är något för mig, jag kanske spyr av att göra medicinberäkningar och lägga om sår? Och så känns det bra att jag lätt kan vidareutbilda mig till sjuksköterska. Eller beteendevetare? Heter det så föresten? Jag vill inte bli socionom, visst kan man gå någon högskole grej om beteenden och fortfarande bli behandlingsassistent? Eller är det psykolog jag ska bli? Kanske läkare? Eller bestämmer jag mig för att bli barnmorska eller dietist? För inom vården känns det verkligen som jag vill jobba, det enda som får mig att tänka efter är de hemska lönerna. Jag vill ju ha pengar! Får väl gifta mig rikt eller nått...
Aja, i framtiden vill jag hjälpa andra flickor och pojkar som har drabbats av ätstörningar, helst öppna ett behandlingshem här uppe i Norrland, men det känns rätt omöjligt faktiskt. Jag har så många idéer på hur man borde göra, vad som skulle vara bäst. Fast det jag har saknat mest är ändå dagvård, och startar man ett behandlingshem i Umeå finns det ju fortfarande ingen dagvård i Skellefteå. Haha okej, i huvudet har jag en liten plan på hur jag vill göra, men det är ju mil från nu.
Jag tänker rätt mycket på framtiden för tillfället, jag vill gifta mig. Jag vill ha barn när jag är ung, helst under 25. Men jag vill ju ha ett liv också! Mamma träffade pappa när hon var 16, som jag alltså. De gifte sig 6 år senare och köpte ett stort hus ett år senare, där en liten Moa flyttade in efter några månader. Mammas kusin som gifte sig i helgen är 28. Jag har ingen aning om hur gammal man "borde" vara när man skaffar barn och gifter sig. Jag säger som Marika och Alphaville: Forever young, I want to be forever young.
När kan det här har varit, 01? 02?

nu: brun? röd?

Fick sluta tidigare idag, alla barn gick hem klockan två, så helt plötsligt hade jag en eftermiddag ledig. Vad gör jag? Cyklar på ICA och köper en SOLO, lägger mig i solen och läser. Eller vänta nu?... Jag somnade! Haha, jag har alltid drömt om att somna i solen, då blir man ju brun samtidigt som man slipper pinan att ligga där. Eller visst, det är skönt och så, men man ska ligga i så konstiga ställningar för att få färg överallt och inte mycket finns det att göra samtidigt heller. Myror i brallan, RASTLÖS! Så tadaa, idag gick min dröm i uppfyllelse. Mysigt.
Ikväll ska jag träffa Oscar, ska fråga Marika också. Kvällen tillbringas nog utomhus, i det fina vädret!
Ha en bra kväll!

moa 3,5

Jag älskar att leka med barn. Jag har just kommit på varför. Jag är precis likadan som dem, jag vill leka lika mycket. Strax före den första bilden togs var det jag som satt i traktorn och lillkillen puttade på. På avslutningsmiddagen gungade jag som aldrig förr. Idag fick jag hoppa hopprep med barnen, spela roll om jag fick stå och lukta på marken för att de skulle nå över mig, det var jättekul! När vi var hos mormor och morfar och åt för ett tag sen var det jag som satt och tuggade med öppen mun och sa "kolla Elvis, kolla!" medans han sa "äckel, äckel". Jag kan sitta i evigheter och leka med bilar eller bygga lego med pojkarna men det absolut bästa med dagis är kramarna. Och pussarna. När de vill mysa. Finns det något gulligare?

och på den tredje dagen återuppstod hon

Leka med småbarn, plocka blommor, skratta, klättra i träd, kasta bollar, sova i bilen, längta tills jag gifter mig, använt samma trosor två dagar i rad, badat både i havet och i paradiset, inte tvättat bort smink och varit på toa x antal gånger.
Så kan man beskriva min helg, vi tog en sväng förbi Ö-vik och badade idag, men nu ska jag lägga mig under täcket och vänta på att mobilen börjar pipa. Sov gott!

glad midsommar! säger man så?...

Filippas söta rosett, klänning från Cubus och ringen är från H&M.
Åker iväg med husvagnen till några av mamma och pappas kompisar, räddningen är Fanny och Emmy, vi brukar alltid ha jättetrevligt när vi plockar sju blommor, sitter i husvagnarna och badar på Mobackenbadet. Imorgon bitti lastar vi in oss i bilen och tar en tur till Umeå för bröllop, på söndag parkerar vi Forden på gården och alla springer in och slåss om datorerna. Jag hoppas att jag lyckas mobilblogga lite, men ha inte allt för höga förväntningar, än så länge fattar jag inte ett dugg av min nya mobil, smsa går bra och att besöka Facebook. Ha en trevlig helg!

tadaaa!

Denna ligger i min hand just nu, jag har lite bråttom, ska fara och bada på Kallholmen, tror det blir great! Gäller bara att inte tänka för mycket på min kropp... Ha en trevlig kväll!

vitt, spets och lite puffpuff

Fick en påse eller två med kläder av Stina igår, det var en hel del som var användbart, tröjan/klänningen ovanför är den absoluta favoriten! Lite för kort att ha som klänning, men för lång att ha till byxor, får se hur jag matchar det... Måste ha den på midsommar, måstemåstemåste!

Jahapp, vad händer ikväll då? Bra fråga! Marika är med Anton och Oscar är sjuk, jag är öppen för förslag! Nog för att jag ska upp tidigt och hoppa in i bilen till Umeå imorgonbitti, men i den kan man sova, får hoppas att jag hittar på något trevligt, vad ska du göra ikväll?

håppla pålle

Världens finaste Goldfish och jag igår under vår lilla ridtur. Jag lär mig så sjukt mycket, det är så stor skillnad på honom och ridskolehästarna som man sparkade i magen och styrde i munnen, efter ridturerna med Goldfish värker mina lår efter alla volter och fyrkanter mina stackars lår har tvingat honom i. Nog för att jag älskar det, och det är nog trevligt för honom att varva alla lopp med.
Ett litet bitmärke och två mosade tår, men ont gör det inte, mina 20 myggbett på benen är värre. Sommarben♥

Fick sluta tidigare idag, det var fler fröknar än barn så jag for hem till Marika med Oscar på pakethållaren och spelade "den där vill jag ha", solade och spelade 21. Gissa vem som vann allt? MOA stavas det! Eller solande vinner Marika, såklart...

babyolja+solkräm+bara ben

Jag är trött, så trött. Det tar på krafterna att vistas ute 20 av dygnets 24 timmar. Att leka hela dagarna är också sjukt tröttande, jag förstår inte vars barnen får all sin energi ifrån? Haha, nu låter jag som en 80 årig tant men det är konstigt att man blir så trött av att leka/putta fart på gungorna/bära barn som inte får sig ner från taket/bygga slott av kuddar/hoppa hopprep samtidigt som man försöker trösta en unge som vill upp på ryggen. Menmen, jag gillare!
Tröjan är från Åhléns, bikinin lika så, shortsen är från Bikbok och skorna från EuroSko. De få som ser väskan ska jag berätta för att den fick jag från VR.

moas stil

Jag klär mig egentligen inte som jag önskar att jag klädde mig. Jag har egentligen ingen speciell stil, Oscar sa lite sötare än "vanliga", i vintras sa några "som på 20-talet, alltså bara att du syr och fixar dina egena kläder så mycket, inte som de klädde sig". Ofta önskar jag att jag klädde mig i jordnära färger, mossgrönt, brunt och plommonlila. Mysiga, stickade halsdukar och koftor, lite galet tuperat hår och stora töntbrillor, så man ser riktigt mysig och go ut. Ibland vill jag se sådär riktigt flickig ut, med klänningar, rosetter i håret och söta ballerinor. Supersockersöt. Jag drömmer om att se ut som hon den där tjejen jag så ofta ser på stan, med eldrött hår och världens tuffaste stil! Nitar, kedjor och Converse. Supersnyggt! Inte skulle jag tacka nej till en färgglad garderob och massa härliga, stora smycken i galna färger.
Jag och Marika har helt olika stil men älskar samma sorts kläder, vi lånar varandras kläder, står och drar i samma tröjor på stan och sitter och skickar bilder på snygga smycken fram och tillbaka på msn.
Nästan all inspiration hittar jag på lookbook eller människor jag ser på stan, fastän jag lusläser bloggar samtidigt som jag sitter och trånar efter deras garderober. Etnoinspirerat som Elin Kling kanske? Stinas stil älskar jag, Marika har alltid fina kläder, Kenzas garderob är to die for och Ibbe är så sjukt cool i alla färger!
Vad har du för stil? Och hur skulle du beskriva min?


gamla outfits.

tufftuff tåget

Det är nästan så jag är värd ett pris, även denna morgon försov jag mig. En kvart efter utsagd tid stod jag på tandregleringen. De drog en snabbis om tandställningen jag kommer få och hur det kommer gå till osv. Räls. Dra 4 tänder. 2 år med rälsen + 2-3 år med nattandställning. Pain. Men för att bli fin får man lida pin! Enda kravet jag har på mig är att vara noggrann med tandställningen och att den behandlingen inte ska användas som ursäkt för att slippa äta efter matprogrammet.
april -09/april-12?
Älskar att vara på dagis, idag har jag fått blommor, myggbett och pussar. Efter middagen ska jag träffa Stina och rida, awesome! Vad ska du göra idag?

äru rädd? va int så rädd.

Leokoftan och strumpisarna är från H&M, linnet och cykelbyxorna som jag har viktit bort spetsen på är från Gina Tricot, väskan köptes på Cubus och skorna på Euro Sko.
Jag märkte igår att jag kanske borde klä mig lite mer efter situationen, ett vitt linne när jag skulle slänga mig i gräset och vara en björn eller bygga sandslott var inte det bästa, jeansjackan var också ganska opraktisk. Så idag kör vi på mörkt och sånt som går att böja ben och armar i alla möjliga olika vinklar.
Världens sötaste pojke råkar vara på dagiset nu, jag menar verkligen världens sötaste!

adam tycker att friterade mozarellapinnar luktar cigg

Fick ett sms av Emmy för ett tag sen där det stod att nu är Eclipsebiljetterna bokade! Lovely! Fast jag är tveksam om den är bättre än första, jag tror bara att Breaking Dawn kan konkurrera med Twilight.
Sitter (ligger i pyjamas i sängen) och lyssnar på soundtracket till Twilight, för tillfället Leave out all the rest med Linkin Park. Jag är kär i texten, det var jag redan då, den förklarade så bra hur jag kände då, i februari förra året. "I'm strong on this surface, not all the way through. I've never been perfect, but neither have you". Och det underbara citatet i slutet av filmen "Death is peaceful, easy. Life is harder". Haha åh vad jag känner att tankarna glider bort, nästan det enda jag minns från vinter -09 är msn med Oscar, massa snack om Twilight i twilightswedens chatrum och ångest i fåtöljen utanför mitt rum.
Jag säger godnatt med denna underbara bild på den underbara Robert Pattinson.

vafan gloru på, bitch?

Åh, vad jag älskar barn! Jag var där i, jag vet inte...2½ timme? Efter en halvtimme lekte vi björnen sover och en kille tyckte det var jättemysigt att brottas, tänk så underbart livet skulle vara om alla tänkte som en treåring! Blyg? Vad är det?
Det var nästan så det kom en tår i lilla ögat när en 5årig tjej sa att hon var tvungen att kunna hänga i gungställningen för att hon skulle bli smal, hennes mamma hade sagt det. Förmodligen skulle mamman gå ner i vikt och barnet förstod inte det tokiga, om mamma vill bli smal ska jag också det, för mamma är ju världens bästa? Tror jag ska berätta om det för min handledare, det är ju hemskt om hon ska tänka så!
Jeansjackan och mina underbara örhängen kommer från H&M, linnet och leggingsen från Gina Tricot, väskan är second hand och de trasiga skorna köpte jag på Skopunkten.

burriburri

Fjärilarna flaxar i magen. Det smakar makaroner i munnen. Jag ryser och fryser. Det dinlgar i öronen. Jag snart plinga på dagiset Kojans dörr. Nervös? Ja!
Jag fattar egentligen inte varför, jag har praoat där förr och jag vet någorlunda hur det funkar, och jag är superpeppad! Har varit på nån introduktionsdag tidigare idag, det var hemskt oinformerande och jag var supertrött. 20 minuter innan det började klev jag ur sängen, det tar 15 minuter att åka dit. Men joda, det fixade jag, eller bara några minuter efter steg jag innanför dörrarna och mötte åskådarnas jubel, nästan?
Dessa två underbara människor tyckte jag var mesig som skulle fara hem och sova vid halv ett, pax skylla på er för att jag försov mig!

moa är en tokig brud

 • Jag tycker det är jätteroligt att ändra om små ord till en hel mening, igår skulle jag skriva att jag var glad för att jag var av med sonden, det fick jag till något liknande detta; Hade snabeln fortfarande hängt ur min näsa skulle min kind ha torkat sönder efter all duoderm och sidentejp.
 • Jag var lillvuxen förr, när mamma väntade Filippa tyckte jag att det skulle bli jobbigt eftersom det var en till att ta hand om. Ett tag senare ville jag slänga henne i soptunnan eftersom det inte var en pojke, galenflicka.nu!
 • Jag har konstiga "smeknamn" på en massa saker, sockerdricka kallar jag kolsyra, ramla heter trilla, sånt som ligger på konstgräset är hamsterbajs och den lilla grejen bak i munnen heter plingedingla.
 • Jag hatar den här plasten som ligger på smör, alltså, den guldiga, jag fattar inte varför folk sparar den?
 • För lite mer än ett år sen kunde jag rabbla upp över 200 bloggar jag hade läst, idag prenumenerar jag inte ens på 20.
 • När jag var liten sa jag till mamma att när jag blev stor ville jag sjunga på Bingoslottet, jag skulle sjunga så bra att ingen hörde att jag hade igång min skiva! Den drömmen har jag inte kvar, tur det!
 • Jag blev överlycklig när jag fick ett par Birkenstock av min morbror, han hade ju likadana!
 • Jag lärde känna min vän Mette efter att vi båda samlade på samma pärlor, röda, som trekantiga nästan, superfina tyckte jag då!
 • Senaste halvåret har jag haft säkert 5 tandborstar, det bästa som finns är att hämta tandborsten, borsta tänderna framför datorn och sen sitta och tugga på den i en timme samtidigt som man läser roliga bloggar. Mamma tycker inte att det är lika roligt som jag.
 • Vi har ett "klätterträd" på våran gård, för någon vecka sen försökte jag och Fanny klättra upp för det, det var helt omöjligt! Den lilla knoppen som vi kallade snoppen har lossnat och staketet är bortplockat, för 10 år sen hängde vi båda två i centimetertunna grenar i samma träd!
blir att fara till Marika istället, peppade inte att sitta inne i Boviken och inte göra något speciellt, jag är rastlööööös!

massamoa

Koftan och bh:n som sticker fram är från H&M, linnet från Gina Tricot och byxorna köpte jag ju igår, vet inte om jag ska säga second hand eller Monki? Klockan är från Glitter, såg att det hade kommit in i fler färger nu, ska gå och ta mig en titt på dem, och så skorna från Scorett. Antagligen kommer de inte att få äran att pryda mina fötter när vi drar till Boviken, jag vill ju springa i sanden och spigga, det kommer nog inte att bli av iförsig eftersom Gud verkligen har varit jättekissnödig i helgen, som tur är utlovar väderpratarna sol imorgon, jag hoppas att det är det under hela min sommarjobbsperiod eftersom man är ute så mycket på dagis!
Skulle egentligen rida idag, men lilla Hugo hade öroninflammation, så det får vi ta en annan gång. Ha en bra kväll!

lillkatten

Lillkatten Nova får inte bo här längre. Hon kissar i mamma och pappas säng, varje dag. Haha, jag typ gråter för att vi måste lämna bort henne, hon är världens sötaste! Hon är som en liten svans, sitter man på toa ska hon upp i knäet och bli klappad, hon börjar kurra så fort någon rör henne, jag och pappa duschade henne, även om hon inte tyckte om det kurrade hela hon. Det är säkert många som vet att alla orangea katter är pojkar, denna katt är oranege och flicka. Hennes svans har gått av på tre ställen tror jag det var, den är stenhård och krokig. Det bästa hon vet är att slicka en ren i hela ansiktet, dålig andedräkt? - Det bryr hon sig inte om att hon har!
Hon går från att klättra uppför gardiner och kasta sig längs fönstret för att fånga till en fluga till att ligga under täcket med en och mysa. Så alltså, hon ska få flytta. En ny katt måste flytta in i huset som är märkt med nummer 8, jag vill ha en ny liten kattunge som vi kan lära att inte vara på bordet osv. Mamma och pappa vill ta en av Leias kattungar eftersom alla dem har blivit så fina, haha, herregud vilket onödigt inlägg^^

här har ni mig!

Lånade collaget av underbart kreativa Lydia. Det var sjukt kul att fylla i, gå in på hennes blogg och ladda hem mallen!
Det är verkligen super roligt att skriva tokiga saker om en själv, om ni upskattar det kan jag försöka skriva ner några tokiga sanningar om mig själv?

en hobby

Jag tror att för att bli frisk måste man ha en "hobby". Någonting att göra för att tänka på annat, något som är viktigare än kaloriräkning och träning för att bli av med kalorierna. För en del är det kanske teater, en del kanske känner att träning verkligen är deras grej, utan att det hänger ihop med det sjuka, en del kanske målar eller bygger bilar, vad vet jag? På avdelningen målade jag en hel del, två målarblock fylldes på bara någon månad, även om jag målade mina tankar, vad jag kände och tänkte blev jag hemskt distraherad då. Jag vet inte om jag kan påstå att jag har någon direkt hobby, inget jag gör bara för att det är kul. Eller jo, jag är med vänner, jag bloggar, jag sitter vi datorn och jag...lever. Jag skulle sjukt gärna vilja dansa street igen, och rida. Jättejättegärna, jag vill ha något som jag gör bara för att det är roligt. En hobby.
Vad gör du på fritiden?

Sjukt onödigt inlägg, men jag har tråkigt. Ska kanske till Emelie på filmkväll, får se.

stonewashed

Joypeak idag alltså, jag har flätat hår och stått i Hello Kitty hoppborgen, det regnade och jag frös lika mycket som en isbjörn gör när han tappat pälsen. Ett par jeans hittade jag på loppisen, jag har letat och letat efter ett par stentvättade byxor med lite högre midja, och jag har hittat dem! 50kronor, tyvärr lite för stora, men det syns inte så väl! Igår fick jag en söt liten present av mamma också, örhängen och en ring från Glitter, tack!

Tror detta blir dagens också, ska bara byta tröja, min är blöt, men jag orkar inte gå upp och byta än, jag har just packat ner mig själv i duntäcket, myyyys!

betyg och mat

För en gångs skull är jag nöjd med mina betyg. Eller nöjd och nöjd, jag är förvånad över att jag ligger på samma nivå som mina klasskamrater (forna klasskamrater :(:(:( ) att jag kunde få betyg i alla ämnen utom ett, språkval. 215 poäng lyckades jag skrapa ihop, jag vet att jag kan bättre, men jag har höjt det sen i höstas med nästan 100 poäng. Hösten i åttan hade jag fem G, resten var streck. Idag hade jag sex 6, resten VG. Tyvärr inget MVG, vilket känns lite surt...
Men aja, jag har kommit in på fri kvot på omvårdnads, och jag vet att jag kommer in på mina ordinarie betyg eftersom det hade sökt färre än de tog emot.
Måste bara berätta om gårkvällens middag. Det var tacobuffé, alla vet vad buffé betyder, man ska ta för sig själv. Panikade extremt mycket, jag har inte lagt upp en lagad måltid på över ett år. Frågade Marika och Oscar om det jag lagt upp såg bra ut, vilket de tyckte. Jobbigt bara att jag inte visst vem jag skulle lyssna på, Moa eller Ana? Samtidigt som Ana skrek att jag hade chansen att äta lite sa Moa att jag faktiskt skulle dansa och röra på mig hela kvällen, det orkar jag inte om jag bara äter gurka. Värst av allt är väl att jag inte vet vem som är Moa och vem som är Ana...

Kvällen spenderas hur? Förhoppningsvis drar jag väl till Pokerbacken och umgås med härliga människor, får se hur det blir, ut och roa mig ska jag då iallafall!

hejdå örjansskolan.

stackars moas fötter

Jag kan numera stoltsera med att kunna kryssa i att jag har färdigställt en utbildning, eller vad man ska kalla det. På alla blanketter står det ju alltid om man har gått klart grundskolan eller inte, eller om man har tagit studenten. Jag har gått ut niaaaaan!
Det var alltså såhär jag sett ut när jag gick fram och hämtade mina betyg, jeansjackan, klänningen och ringen är från H&M och skorna från Scorett. Har ont i den ena lilltån nu, som tur är går det över nästan så fort man har tagit av sig skorna. Adam Bygden kunde inte förstå varför man tog på sig skor som tog ont bara för att de var snygga. Återkommer snart med fler bilder från avslutningen!

2010 - året då legenderna från -94 går ut nian!

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet med massa roliga och fina bilder på underbara niondeklassare, men jag ska skona er, kika istället in på facebook imorgon, tänkte fylla ett album med bilder från middagen och avslutningen där. Tänk att man aldrig med kommer träffa vissa människor, som idag känns så självklara att man träffar varje dag...

moa hjärtar gungor

Kvällens outfit bestod utav linnet från Gina Tricot, kjol från Cubus, väska från KappAhl, strumpisar från ICA haha, mina gladiatorer från EuroSko/Duffy och massa ringar.
Jag har haft en sjukt trevlig kväll, herregud vad jag kommer sakna niorna på Örjansskolan! Tur för mig att jag hinner träffa dem imorgon, och förhoppningsvis ska alla dra till samma ställe på kvällen. Ska pyssla ihop ett inlägg med några söta bilder, hoppas ni ha haft en trevlig kväll!

en perfekt anorektiker

Visst är det perfekt man alltid strävar mot? Jag och Oscar pratade om vad man är om man är en bra anorektiker, jag har seriöst fått en uppenbarelse, det är helt sjukt hur man vill sträva mot det!
Jag vill bli frisk, men samtidigt smal, för ett år sen ville jag inte bli frisk, jag ville bli sjukare. Jag jämförde mig med alla anorektiker, alltid för att vara sämst (läs:bäst).
Det värsta är ju att man aldrig kan vara bra nog, det finns alltid någon som är smalare, äter mindre, har varit sjuk längre. För att vara perfekt måste man ha ett bmi på 0 men samtidigt träna, inte så att man får ont, bara hälsosamt. Fast speciellt hälsosamt är det väl inte att träna dygnet runt? Inga kolhydrater ska passera ens mun och vegetarian är nästan en måste, helst vegan egentligen. Man ska leva under inläggningshot, eller vara så "duktig" att man går ner i vikt även om man är inlagd. Må dåligt ska man inte heller göra, fast mår man bra är man inte sjuk, man ska ändå må piss. Hur det funkar har jag då ingen aning om. Gå ner i vikt hela tiden och varken hetsäta eller spy, helst ska man leva på 0 kalorier om dagen. Alla krav för anorexia nervosa enligt DSM-IV ska vara uppfyllda, och alla andra konstiga krav som står i någon bok eller på wikipedia.
Varför skulle man vilja bli sjukare, eftersom det aldrig är något stopp? Man kan alltid bli smalare, när man har nått ett mål sätter man upp ett nytt, det finns bara en utväg på det. Döden. Visst, det är många som inte vill leva, men det är inte heller så många som vill dö.
Och ja, det är läskigt att bli frisk eftersom man måste utsätta sig själv för ångest och man vet inte vad man kommer leva för då, vad man kommer tänka, göra och känna.
Nej, jag vet inte vars jag vill komma med det här, bara att du borde ta dig en titt på vem du vill vara, och verkligen försöka inse att du aldrig kan bli perfekt. Hur smal du än är, hur lite du än äter är det aldrig nog.
jag blir äcklad

härmapa!

Någon som ser en likhet?
Puffärmströjan är från H&M
Shortsen från JC, strumpisarna även de från H&M och skorna från Skopunkten.

Mina behandlare for just, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Ikväll är det iallafall avslutningsmiddagen, ja, jag ska äta där, varmrätten. Förhoppningsvis får jag komma till Marika och göra iordning mig där, vad ska du göra ikväll?

kola och lakrits

Jag och mamma var en sväng på ICA och köpte nylonisar. Mina svarta är äckliga och trasiga kring fötterna, hudfärgade? Nej, de har aldrig varit mina (låna mammas kläder♥). 55kr/styck.
Jag hoppas verkligen att kläderna kommer sitta bra, har provat idag. Mina armar ser inte vackra ut, både med mina ärr på underarmarna och ett stort knallblått blåmärke på överarmen efter min och Marikas vilda åktur i äventyrsbadet. Vi får hoppas att jag inte spiller eller går in i nått som gör att nylonisarna går sönder. Jag vet redan att jag kommer lyckas med båda två! Och mest av allt; att caramel var rätt färg till mina eskimåvita ben, det är så sjukt fult när man har superbruna strumpbyxor som verkligen inte ser naturliga ut, jag har mina för att inte frysa bort + få jämn färg istället för rödflammig, inte för att se onaturligt brun ut.
Jag är så sjukt trött nu, funderar på att sova nu, men det är jättetidigt, vi är lediga imorgon ju! Eller ja, mina behandlare kommer hit vid 10. Sovgott sötnosar!

värde; 937kronor

Mascaran köpte jag på Lindex, den kostade bara 99;-, ordniarie pris är 139;-
Skorna, som jag tänkte ha på skolavslutningen, köpte jag på Scorett. Ordinariepris: 499;-. Tag 2 betala för en. Marika tog en, 250;- betalade jag.
Snyggingshortsen, har letat sjukt mycket efter ett par höga, beiga shorts som kan ta över efter chinosarna i sommar, 79;- på JC. Ordinare pris: 299;-
Plus att jag köpte tre par söta trosor på Gina Tricot, men jag tycker inte ni behöver se dem faktiskt!
Är hemskt nöjd med hur jag spenderade klasskasse pengarna, även om jag ångrar att jag inte forsrände, det verkade så kul! Shoppade alltså för 577;-. En hel del sparade jag!
Fanny fyllde 14 igår (grattis!) så ikväll blire party, party, eller? Mormor, morfar, farmor och farfar, kanske inte värsta partyfolket?

galen klassresa

Jag hade en galet kul klassresa. Med galet härliga och roliga människor. Själva klassresan blev även den helt galen. Alltså får ni bara galna bilder. (Finns det något annat?)
17.30 var vi på busstationen, 17.55 skulle bussen lämna Skellefteå, 18.20 började bussen rulla.
Vi fick en liten mysig bungalow nära stranden, Marika gjorde sig hemmastadd genom att dansa en vacker dans.
Vi vandrade runt bland allas stugor och hittade en kamera som råkade tillhöra Sanna, eftersom hon tar så fina bilder får ni två stycken fina här;
Sannas bilder. Staffan med sitt ena nyrakade ben, eller det var inte rakat, de brände bort håret. Och så jag och Oscar som posar så vackert.
Viktor skrattar roligt. Niklas bygger tuffa korthus. Gustav kör superposen.
Marika nattbadade vid tre och vi misskötte oss megamycket. Vi åkte hiss upp och ner och hoppade, var ute på en brygga och väckte en familj som låg och sov där, klättrade över till minigolfbanan och kröp under stänglset när vi ville ut.
Jag posar fint. Jag glömde börsen och fick springa till bussen. Don och Oscar.
Vi spelade sanning eller konsekvens, elaka versionen och snurrade lite flaska vilket resulterade i att Sanna fick bitchslapa Don och Katta Viktor.
Alla älskar hamburgare!
Vi åkte in till stan på tisdagen, 600;- shoppade jag bort, påsarna var fem personers tillsammans, vi var duktiga shoppare!
Lovade jag galna bilder? Höll jag det?
Badade på äventyrsbadet hann vi också med, och skratta, prata, se film, klättra på stenar, jag vet inte vad, mycket i alla fall. Trevligt!
Tyvärr fick resan avslutas tidigare, några killar hade lite party i en stuga nära oss, de hade tagit lite allt möjligt och slog ner en lärare och de kom fram att de hade en pistol med sig. Polis inkallades och eleverna (de få som sov) väcktes och vi låste in oss i en stuga, tur för mig att pappa var med hela tiden så det var bara att packa ihop alla mina grejer och proppa bilen full med nior och köra hemåt.
Många timmar har de inte blivit sovit, första natten var jag så sjukt pigg, hade inte tagit sömnmedicin, tre timmar sov jag, och då tvingade jag mig själv att lägga mig. I natt blev det knappt en timme, men när jag kom hem sov jag två istället.
Vad har du gjort i veckan?

bananbajs

Vi hörs på onsdag, ha det bäst!
Heja på mig, de här dagarna ska verkligen inte ångesten få ta över, jag ska ha så sjukt kul!

en vit dröm, en maräng

Mamma var en ängel och sydde in klänningen så att jag kan ha den utan att det ser ut som min mage är tremil lång, det blev väl inte sjukt snyggt på baksidan, men mycket, mycket bättre!
Vet inte riktigt när jag ska använda den, men i sommar, en varm dag blir det säkert superb!

strax efter detta inlägg kommit upp på bloggen kommer ni få se lite pyssel!

17.40: Ensam hemma. Inlindad i duntäcket. Ingen av de jag brukar prata med inne på msn. Får inte svar på mina sms. Funderar på hur jag ska bli av med min uppsvällda mage. Ångest.
Vad gör jag? Nej, jag sticker inte ut och springer som jag ville, visst, jag gjorde vissa saker jag inte borde ha gjort, men jag sätter igång min för tillfället rätt tomma pepplista, jag höjer volymen och bär upp datorn på rummet för att byta miljö och för att kunna sysselsätta mig med något annat än att trycka på uppdateraknappen på bloglovin'.
När jag lugnat ner mig får jag ett sms av Elin där hon tycker att jag ska komma till Kallholmen, Marika loggar inte på msn, strax därefter Oscar. Drar till Kallholmen ett tag, cyklar hem och ser My sisters keeper med bästa vännerna, fastnar vid datorn på kvällen, och så ner i min underbara säng bredvid min söta nalle Freja.
Min pepplista hittar du här.
Jag drar till Piteå ikväll, ska försöka uppdatera bloggen en sista gång innan vi far, när jag kommer hem på onsdag utlovas bilder, kanske ni kan vara helt underbara och ge mig era pepplåtar så kan jag fylla på så att vi alla kan bli glada av den! Och fråga mig på bloggsvar.se, skriv din fråga i rutan till höger!

hej kitty!


Jag hade ett par rätt sköna men otroligt irriterande pyjamasbyxor med vida ben som jag inte alls sover ofta i. Jag panikade över vad jag skulle ha för pyjamas i Piteå eftersom jag oftast sover i en skabb t-shirt eller bara i trosor. Vad gör man då? Man klipper av byxorna till ett par hot pants!
Det var bara att plocka fram symaskinen och börja spola tråd för att få undertråd, lätt som en plätt tänkte jag, syslöjdsläraren borde se mig nu!

Jag mätte innerbenslängden jag ville ha och jämförde med H&Ms info om hur stora deras hot pants var i storlek 38, 3cm stod det där. Jag satsade på 7 cm eftersom jag ville ha lite sömnsmån och inte trosshorts. Efter att jag hade mätt klippte jag någon centimeter till, så jag skulle gissa att innerbenslägnden är kanske 3,5-4cm.
Under tiden jag klippte och mätte var det nästan så jag funderade på att ta shortsen till syslöjden, när jag sen skulle börja nåla ändrade jag mig. Jag hade klippt så sjukt snett så det gick inte att mäta, det får funkar ändå tänkte jag. Jodå, det gjorde det, men vad händer då? Den bruna tråden tar slut! Jag kör på ändå, med svart övertråd och brun undertråd. Njaa, jag kanske inte ska ta dom till Kicki ändå... Vad händer då? Undertråden tar slut! Vad gör jag? Fortsätter sy! Så ett halvt ben är sytt med svart/brun tråd och den andra halvan utan undertråd. Men vafan, jag ska bara sova i dem!

i know you love my poses!


Tröjan är från H&M, skäret inhandlades på JC förra nyårs, shortsen är de höga från Bikbok, men jag har rullat upp dem/dragit ner dem så att de fina fickorna syns! Klockan och pärlisarna är från Glitter.

Nymålade naglar och nystädat rum. Väskor som ska packas och ögonbryn som ska noppas. Men det är ju helt underbart väder, inte kan man väl sitta inne då? Neeeeeeeeej, packa gör jag ikväll (läs: trycker jag ner i en väska imorgon, en timme innan avfärd).

Haha, jag och Fanny satt och jämförde brännan på benen, mina lyser vitt och Fannys ser nersmutsade ut. Jag sa att hennes knän såg ut som om hon hade rullat i jord, helt plötsligt var det en sur flicka som satt bredvid mig haha.

jag vill stava mathilda boström utan h

Det är helt sjukt hur glad man blir för något så litet som "jag ser dig inte som sjuk ju", även om jag är mycket väl medveten om att jag är sjuk (och även jag har många stunder när det inte känns som det, att det här är min verklighet, det är ingen sjukdom) så är det så sjukt skönt när folk inte tänker mig som sjuk. Happieface på Moa!

Gårkvällen spenderades inne hos Mathildas lyxiga hus, vi såg några filmer med Oscar, okej Oscar var där hela tiden men det är så svårt att få in det i meningar haha.

Idag ska jag vara en duktig flicka och städa mitt rum efter bombnedslaget igår när en outfit till avslutningsmiddagen testades fram, borde dammsuga också, usch så drygt... Packa inför Piteå ska jag göra idag också, vilket kommer resultera i många samtal/sms till Marika för att fråga vad jag borde ta med, vad jag har glömt och om jag ska ta den vita t-shirten eller en vanlig svart tröja. Jag peppar verkligen Piteå! Eller hela veckan egentligen, imorgon är vi lediga på dagen så jag tror jag skulle följa pappa in till stan och fixa fram lite nödvändigheter inför resan och sommaren, på kvällen hoppar vi på en buss mot Piteå, under tisdagen och onsdagen ska jag ha otroligt kul, och på onsdagen när jag kommer hem ska jag inte packa upp min väska, jag ska se säsongsavslutningen på Greys! Torsdag morgon: mina två behandlare från BUP i Umeå kommer hem till oss och på kvällen dansar jag runt på matsalens golv. Mindre än 12 timmar senare sitter jag i kyrkan och ska precis skiljas från alla underbara klasskompisar!

skolavslutning 2009
Och Mimmi: Kolla det här, därifrån tog jag mina koder till min uppdelade meny.

blogga är kul, faktiskt

Örjansskolans dag idag. Jaa, vad är det tänker du nu, jag tänker precis detsamma. Halv tio imorse skulle vi vara på skolan, ja, på en lördag! I fyra timmar gick vi runt och kollade på småbarnens arbeten och filmer, eller våra egna också iförsig, men det var så sjukt tråkigt att kolla på vad sexorna hade gjort under deras arbetsvecka. Hörde duktiga människor sjunga och spela också, och såg niorna förlora mot lärarna i fotboll, tyvärr.
Världens bästa Marika följde mig hem efteråt, vi låg på studsmattan och pratade om lite allt möjligt och sen gick vi in och jag provade kläder till avslutningsmiddagen. Äntligen har jag bestämt mig för vad jag ska ha, tyvärr kommer detta resultera i att de flesta kommer kolla in i mitt linne, men det är saker man får stå ut med, jag har kommit på att jag, ungefär hela sommaren, kommer vilja visa vad jag har för bh/bustier/bikini. Det är så fint!

Eftersom jag är så oskicklig har jag tappat bort mina pyjamasshorts, och jag hade inte fotat dem när de var klara, så jag får leta lite innan ni får se dem, istället får ni en vacker bild på mig, Marika och Oscar från gårkvällen.

vi lekte high school musical


Elina, Marika, Moa, Sara, Oscar, jag, Viktor, Nicke och My bakom kameran. En kort stund var vi på Kallholmen, kastade macka, letade ved och tände en eld, sen drog jag, Marika och Oscar vidare. Det var inte kul att gå kan jag lova! Först gick vi från mig till ICA, sen mot Kallholmen och efter det till Marika, på vägen fotade vi litegrann och vinkade till bilar, två mindre nyktra pojkar träffade vi också, eller pojkar och pojkar, män kanske man kallar dem. Vi såg skräckis hos Marika, Viktor joinade oss och jag satt och kollade på isbitar. Jag hatar verkligen att se skräckisar, men jag skulle vilja stoltsera med att jag faktiskt har sett några, de flesta har jag bara suttit bredvid och kollat på annat.
Aja, nu ska jag följa mamma på ICA, bloggar efter middagen om mina nya pyjamasshorts haha.

jag kör på sommar idag

Mina brillor är från Glitter, likaså mina peaceörhängen. Korset är mammas, men jag vill påstå att jag har tagit över det, jag tycker det är så sjukt fint! Visst, det hänger en Jesus där, men det tänker man inte så mycket på. Bikinin är från Åhlens, linnet från Gina Tricot och shortsen från Bikbok.
Kvällen ska spenderas med Marika och Oscar, säkert ska vi träffa någon fler om det fina vädret håller i sig. Eller för tillfället har vi en tre konversation på msn och, som vanligt, hänger jag inte med i våra planer haha. Men en trevlig kväll förväntar jag mig! Vad ska du göra ikväll?

det här var vad jag föll för igår

Vi ska på något bröllop i sommar, så jag funderar på att tvinga mamma att köpa den här godbiten från Gina Tricot för 249;-. Helt underbar, fast jag tror tyvärr inte att jag skulle använda den så ofta...
Världens sötaste jumpsuit hängde på Lindex för 399 krononr, tyvärr bara i storlek 38, vilket såg jättekonstigt ut på, den hängde och slängde mest. Även detta ett "dra på sig och jag är klar"-plagg, precis som jag vill vara i sommar! En söt ring såg jag på cocoo.se idag också, 165 kronor gick den, tänk så fint till bruna armar och nån söt klänning/jeansshorts!
2 stycken jumpsuits provades även på Bikbok, de gick på 199 kronor vardera, den svarta och en blå med blommor på. Vill ha! Ska ha!
Safarishorts från Gina Tricot för 299;-. Fint, fint, om man stod en bit ifrån, det var inte riktigt Moa när man såg att det var jag haha. Nämen jag är sjukt sugen på dessa + ett skärp i midjan, haha åh vad fint!
Som ni säkert märker finns det alldeles för mycket fint på stan och min börs ekar, vi ska på stan i Piteå och som jag har förstått det får vi kring 600 i fickpengar =shoppingpengar? Eller är det till mat? Har inte riktigt koll, men på stan ska vi i alla fall, ska nog ta min månadspeng i förväg. Som vanligt haha...
Nu ska jag försöka pyssla ihop några fina, somrig halsband och sen bär det av till Kallholmen med Marika och Oscar, sola!!!

oscar är en snäll pojke

Marika och Oscar är jättebra. Ofta undrar jag hur de står ut. Allt bra de säger om mig hinner knappt komma ur deras mun innan jag säger emot. Berättar alla fel som finns på mig, allt illa jag tänker om mig själv. För det vet jag att jag gör. Ibland tänker jag att jag är rätt duktig på något, men då skäms jag. Jag önskar att jag kunde tycka om mig själv, man kan inte tycka om någon annan innan man tycker om sig själv säger de ju. Jag vet väl inte om det är sant, jag tycker om massor med människor.
Det är en av anledningarna till att jag är glad. Den här veckan har jag tänkt massor, inte på mat, träning och måsten. På livet och på vänner. Det är fint väder och jag njuter av en slapp skolvecka full med roliga aktiviteter som gör att man kommer ännu lite närmare de andra niorna, vilket iförsig är tragiskt eftersom vi snart ska gå skilda vägar. Men nu passar jag på att njuta, jag försöker tänka så lite, distrahera mig själv hela tiden för att kunna ha det roligt och bra. Jag peppar Piteå nästa vecka, jag tror avslutningsmiddagen kommer bli jättetrevlig och på skolavslutningen tror jag att jag fäller en tår eller två, och på kvällen har jag tänkt bara ha det roligt, de andra får dricka hur mycket de vill, jag ska umgås med människor jag tycker om.
Tankarna är där när jag äter, men det är som, jag vet inte, de får inte så mycket fäste för tillfället. I sommar ska jag köra på samma plan som Moa Örnberg hade förra sommaren, nu kör jag järnet och får en awesome sommar, i höst får det gå som det vill, men jag är faktiskt värd en enda bra sommar efter två år av bråk och tjafs kring maten, sondningar, tårar och självskador.
Nu ska jag, som i BellaTyrashow igår, göra en pepplista på spotify, jag har ingen pepplåt, så nu ska jag skaffa mig en, ska försöka dela den för er om jag får ihop något hyffsat! Ge mig något tips?

JAG ÄR UNDERBAR

Jag tycker Moa är helt fantastiskt jättebra!
Just nu är hon och kissar för hon kunde inte hålla sig, jag bus-bloggar. Himla busigt av mig.
I alla fall.. Moa är helt awesome på alla sätt! Tänker på alla andra före sig själv, är jätteduktig på matte, kreativ och är jättesnäll! Jag har inget mer att skriva för hon kommer men hejda. /oscar

aprikoserrrr

Jag älskar aprikos, inte frukten aprikos, färgen aprikos. Somrig och som härlig. Jag skulle vilja påstå att mitt nya linne från Gina Tricot är aprikosfärgat. Bara 129 kronor gick det på, om jag sliter lite i ärmarna blir det sådär underbart som jag vill ha det, nu saknas bara den fina bustiern från H&M för 149 kronor, ska köpa den det första jag göra när jag får juli månads månadspeng!
I sommar vill jag verkligen klä mig i kläder som bara är att dra på sig ovanpå bikinin, jumpsuits, klänningar, shorts och linnen som visar allt från armhålan till naveln. Nästan.
Och josefin: Skorna är från Topshop, den blommiga bustiern från Urban Outfitters, den svarta bustiern från H&M och det vita linnet är likadant som det ovanför, fast ja, en annan färg haha.

min dag i bilder

När klockan slog, kvart i nio kanske började vi vandra mot Gunsen. Jag och Marika var aspepp på att posa på kort, men det blev snabbt långtråkigt eftersom våra snyggaste poser redan var använda. Så istället fotade vi när vi gick...
...och gick och gick och gick. En timme och tjugo minuter tog det, snabbare än vi hade väntat oss, men det var lite smådrygt vissa stunder.
Vi satt oss vid en brygga och min kjol bestämde sig för att blåsa åt alla håll än vad jag ville, uppåt alltså. Lärarna började grilla hamburgare...
Adam sa hej och jag posade medans de andra åt hamburgare.
Jag och Marika posade lite själv, mätta och belåtna efter hamburgaren. Helt plötsligt dök ett par tuffa pojkar upp bakom oss, men vi gav dem dissen för att...
...klappa fina hästar! Och Marika fick en stöt av stängslet. Precis när hon rörde vi det sa jag "är det inte el i det?" joo, fick jag som svar^^
Samma pojkar hittade vi liggande på marken, men de fick dissen och vi vandrade vidare för att tillslut nå målet; bergsbyglassen! Jag fotade medans de andra åt mjukglass haha.
Vi hoppade på bussen in till stan och Emelie provade ett par mindre smickrande brillor^^
Marika drack en slush och jag och Oscar posade på för fullt, det var riktigt skönt bredvid ISAK hahahahhaha.
Jag har haft en trevlig dag, lite ont i tårna och skavsår, men det får jag stå ut med, snart får ni se min fina shopping också!

en snabbis

Linnena kommer från Gina Tricot, kjolen från H&M, väskan är second hand, skorna kommer även de från H&M, halsbandet är mammas och skärpet fick jag överta av mormor.
Bara ben idag alltså, jag och Marika tänkte sola under vår långa promenad till Bergsbyn, oturligt nog hade vi ingen babyolja, men det fick gå ändå. Strumpbyxorna fick åka på när vi hade ätit våra hamburgare (hahahaa, det var sjuuuukt kul när Marika tog på sig sina^^) och vi vandrade mot bergsbykiosken, tog en buss till stan och är nyss hemkommen därifrån, tänkte köra ett stort bildinlägg efter middagen, hoppas det uppskattas!

want

Såhär vill jag klä mig i sommar, eller nej, imorgon vill jag klä mig såhär. Önskar jag hade 15 hundralappar till så ajg kunde köpa allt!

tokigt moa

Skinnjackan kommer, som alltid, från H&M
T-shirten köpte jag på Gina Tricot förra våren och chinosen kommer från Carlings.
Jag har så sjukt tråkigt, det är sol ute men inte så varmt tror jag. Aja, ska försöka hitta på något, är ensam hemma just nu, eller Fanny är hemma så jag har bestämt mig för att inte lämna datorn förrän mamma kommer hem. Vad ska du göra ikväll?

holabadola

Just nu sitter jag hemma och har lååååång rast, muuuusigt!
Orientering imorse, Marika försov sig lite, så vi kom lite sent, men inte gjorde det oss något, vi satsade verkligen inte alls, både jag, Marika och Oscar är redan nöjda med våra betyg i idrott. Eller jag är väl inte nöjd, ett VG, men eftersom jag inte har varit med mycket alls, hela sjuan, knappt halva åttan och någon månad nu i nian.
Aja, igår var en superawesome dag, så jag har bestämt mig för att det blir det idag också! Nu ska jag gå och sätta på mig kläder, fixa håret och äta lunch innan det bär av till skolan igen, den här gången burträskbingo!
Ha en trevlig dag!

världens bästa marika

Bästavän, du, jag och Oscar är verkligen oslagbara.
Aldrig, aldrig, aldrig att det får gå så lång tid mellan gångerna vi pratar som under de senaste året, vi har kommit varandra så mycket närmare än förr, då, enlig mig, var vi bästa vänner om vi tryckte oboy och rostmackor, idag är du världens bästa vän hur du än gör, vad vi än gör! ♥

risiga flätor i like

Jag kan numera skryta med att jag kan dansa foxtrott! Eller ja, jag vet någorlunda hur jag ska göra för att inte trampa på killarnas fötter när de styr runt. Jag var verkligen inte peppad på att lära mig dansa pardans med alla pojkar i nian, det är väl inte det vi brukar göra på dagarna, stå och krama alla, men det var riktigt kul! När man väl vågade stå riktigt tätt och kunde några snurrar och steg var det lite kul att snurra omkring där. Kanske inte direkt vad jag ska satsa på i framtiden, men det kan nog bli trevligt på avslutningsmiddagen!
Klasskamp har vi också haft, brännboll, stövelkastning, kubbstaffet, dragkamp, langning av vatten och sprungit fram och tillbaka med en boll ihoptryckt mellan sig. Jag hängde inte ritkigt med på vilken klass som vann, men det får vi säkert veta imorgon, när det är dags för orientering och burträskbingo. Älskar att det är så slappt, man har bara trevligt, men lite tragiskt att man verkligen måste tömma skåpen och sudda bort allt man skrivit inuti.
"Marr3Morr3", "Moa bailar con Mr.P", "Vi älskar dig!/Gänget" osv.
Har hunnit en sväng till Marika och solat/spelat kort/sett SATC också, ska tillbaka dit när hon har ätit och tagit en lite powernap.
Ha en trevlig kväll hörreni!

det längsta inlägget i enbartmoas historia!

Jag tycker ni ska checka detta, förra veckan fick jag frågan om jag ville vara med i Läserskans blogg, ett läsarporträtt, här är reslutatet!

en cykeltur á la moa

Cyklade även idag till Ursviken och tillbaka, denna gång med pappa och systrarna. Kameran fick hänga på och jag lekte proffsfotograf samtdigt som jag cyklade. Det är verkligen svårt med alla inställningar som jag nu har lite kläm på, men att dessutom få fina bilder! Nej, det är omöjligt för mig haha, mitt mest lyckade försök var när jag klev av cykeln, körde på auto och bara knäppte, fast man kan ju inte bli bättre om man inte testar sig fram ju! Något jag mer önskade var att jag orkade ta mig tid att redigera mina bilder, och lärde mig hur jag ska göra, det är ju så komplicerat det där, en hel djungel!
Aja, nu ska jag kolla över min reklamanalys ännu en gång innan den får susa genom cyberrymden och landa hemma hos min bildlärare. Sov sött!

begravning? neeeeeej, jag är en tomte!

ignorera mitt failförsök till att klippa ihop något. och de två fettklumparna....
Mammas svarta tröja kommer från Cubus, likaså byxorna och den röda väskan, skorna köpte jag secondhand, det är så sjukt söta!
Umeå idag, jag ska med på klassresan. Men det är pappa som följer med, mer okej eftersom han inte är lika nyfiken och klarar sig helt utmärkt instängd i husvagnen i tre dagar tillsammans med datorn, chips, ett berg filmer och tidningar.
Aja, har lite bloggtorka, men något mer ska jag väl ändå blogga om idag. Ha det bra!

frisk imorgon eller sjuk i ett år till?

Oscar frågade igårkväll (efter ännu ett av våra femtielvatusenmiljarder deeptalks) om jag skulle vilja vakna upp imorgon och vara helt frisk, fri från alla tankar, ingen ångest och bara fullt frisk eller om jag vill kämpa i ett år till och sakta bli av med tankarna.
Herregud vilken jobbig fråga! Det självklara svaret borde ju vara imorgon, helt frisk, leva som alla andra. Men det känns som om jag kommer lära mig så sjukt mycket under de följande åren, både om mig själv, om hur andra tänker och mår och om sjukdomen i sig. Jag vill ju hjälpa andra, och då känns det självklart att jag suger åt mig allt jag hör som en torr trasa.
Jag känner mig inte "redo" att bli frisk nu, eller jo, jag vill det, för jag vill ha en framtid, men redan imorgon? Bara huxfluxfrisk? Läskigt...

För ett år sen var jag nyutskriven och vägrade äta frukosten för att jag inte fick äta mjölk och flingor eller dricka mjölk till istället för jucie. Imorse mätade jag upp min mjölk, tog en deciliter flingor som alltid och hällde i tallriken, strax efter att jag plockade fram ett glas och hällde ner apelsinjucie i. Det är den stora skillnaden, maten. Fortfarande måste jag erkänna att det inte är jag som styr kring måltiderna, det är Ana, men idag har jag ett litet skydd mot alla tankar och känslor som jag inte hade då.

Nej, fick jag välja kämpar jag i ett år till för att bli frisk, visst, jag gasar gärna på lite till för att bli frisk lite snabbare men det betyder samtidigt att jag måste utsätta mig själv för ännu mer ångest under tiden, vilket jag gärna tackar nej till.

Hur skulle du göra?

367 dagar sen. En lång tid. Och förändring har skett.

känner du mig?

Jag har inte så mycket att blogga om, några idéer?
Aja, tänkte köra lite secrets, eller ja haha, 10 saker inte så många vet om mig!
 • Jag är alltid jätteseg på morgonen, det tar tid att kliva upp, jag byter kläder ungefär 10 gånger och sen ska jag hinna sminka mig och fixa håret, frukosten flyger in i munnen för att jag ska hinna förbi Marika och plocka upp henne påväg till skolan.
 • Jag hatar att ha stökigt, verkligen hatar! Dammsuga gör jag inte så ofta, men ligger det ett örhänge på golvet måste jag plocka upp det!
 • Förr läste jag extremt mycket, när jag var kanske 10 skrev jag upp varje bok jag hade läst, 114 böcker på 365 dagar, och inte var det några 20 sidorsböcker, snarare 1000 sidors klassen.
 • Utan gratis sms funkar inte mitt liv, jag tänker alltid att jag inte skickar så många sms, men när jag är utan vet jag inte när jag ska fara till Marika på morgonen, jag hittar inte mina vänner på skolan, när vi fått tidigare lunchrast måste jag stå och vänta på pappa/mamma, haha jag blir helt handikappad!
 • Jag har hål i nästan alla mina byxor och leggings. Jag var helt chockad när jag hade klarat en hel dag utan att göra hål i mina strumpbyxor. Helst spricker de mellan benen, och jag hatar att slänga saker så då blir de fula sömmar istället, vilket jag hatar att ha!
 • Jag älskar att dansa. Okej, de vet de flesta, men jag dansar aldrig ensam! Alltid i grupp och till en koregrafi.
 • Jag skulle vilja skriva en bok om min sjukdom, eller vägen ut, jag tycker det är kul att skriva och det känns som om jag blev lite bekräftad efter mina höga betyg på "historierna" på svenskan.
 • Jag älskar att pyssla och sy, men när jag väl är och ska köpa typ pärlor köper jag inget, jag måste ha en färdig mall för att det ska bli något i slutändan.
 • Jag är mörkrädd, på avdelningen hade jag alltid en lampa tänd och sov närmast "expeditionen" för att någon skulle kunna kolla till mig. Det konstiga är att jag blev rädd för mörkret först när jag blev sjuk.
 • Om jag kommer på något blir jag helt besatt av det tills jag får berätta det för någon eller skriva ner det, om jag t.ex. kommer på att jag ska måla en tavla som ska ha något speciellt motiv tänker jag bara på det i flera dagar.
Haha, det var grymt svårt att komma på allt!

grattis sverige

Supermegatråkig gårdag. Absolut inget att göra, vilket resulterade i en dag framför datorn där ingen uppdaterade sina bloggar. Jag hatar sånna dagar, jag mår bäst när det är fullproppat med saker att göra, så att tankarna inte hinner ikapp en. Efter en cykeltur till Ursviken och lite Alfapet la jag mig i sängen med datorn, redan klockan elva släckte jag lampan, jättetrött!

Idag däremot blire en superdag har jag just bestämt, jag ska till stallet och rida världens finaste häst, Goldfish tror jag han hette haha, längtarx1000! Sen bär det av till mormor och morfar för middag och lek med småkusinerna och förhoppningsvis ska jag till Marika ikväll. Måste bara skriva klart min bilduppgift som ska vara inne imorgon.

Vad ska du göra idag?

alla älskar skottkärran♥

Skinnjackan är från H&M
Linnena är från Gina Tricot
Koftan och kjolen inhandlades på Cubus
Strumpisarna fanns att köpa på Bikbok
Och skorna kommer som vanligt från Skopunkten.
Till detta bar jag några ringar och halsband som är lite ihopplock överalltifrån.

meningslöst babbel

Fredagskvällen var väl trevlig, i slutet visste jag knappt vad hälften hette och det var lite synd att vi som inte gjorde något, antigen frös vi bort eller så brann våra ben upp.
Aja, idag tog jag sovmorgon, vid 10 steg jag upp. Sköööönt! Haha, det är bäst med helgerna för då kan jag stiga upp och tänka "om en halvtimme har jag vila och då sätter jag mig med datorn i knäet och lindar in mig i duntäcket". Det är mysigt!
Vad hade jag tänkt göra idag då? Skulle kanske träffa Marika, men jag vet inte, och sen då? INGENTING! Tragiskt, ska nog fråga Oscar eller nått annat, det suger att sitta hemma och inte göra någonting!
Egentligen vet jag inte vad jag ville ha sagt med det här inlägget, men eftersom så få har uppdaterat sina bloggar tycker jag ni ska kika in på dessa två låtar, helt underbara!
Kyle Andrews – SushiBob – Airplanes [feat. Hayley Williams of Paramore] - Explicit Album Version
Ha det bra!

så att säga

Sjukt snygg och sjukt mysig! Önskar att jag kunde klistra fast en bit av tröjan på bloggen så att ni fick känna, jag är kär! Kanske inte den mest stylish tröjan jag har numera, men lätt den mjukaste!
Det är lite tragiskt att lämna 9c faktiskt. Idag sa vi hejdå till vår engelskalärare, världens mysigaste, tur för mig att lillasyster har henne som klassföreståndare, får bara hoppas att hon hinner komma tillbaka efter mamma ledigheten innan Fanny också står och poserar med sin klasströja.
Haha, det är det bästa med att vara äldst, förra året sa jag hejdå till lärarna jag hade i förskolan, ettan och tvåan och nu i vår vinkar jag adjö till de som jobbade på fritids. Filippa får till hösten läraren jag hade i trean, fyran och femman haha.
Aja, än har jag två veckor kvar med mina klasskompisar. Ikväll drar vi än en gång ut på Kallholmen och grillar, hoppas nästan vi drar hem till någon istället, det är nästan storm ute!
Ha en trevlig kväll!

spiken

Ingen jätteskillnad på håret, men bättre blev det! Jag sket totalt i vad ni sa och körde på spikrak lugg strax över ögonen, och den jättegulliga frisören lovade att klippa till den om någon vecka, när den har växt ner i mina ögon. Snällt!
Några centimeter kortare i längden blev det också, bort med det nötta och klippte upp litelitelite för att kunna få någon slags volym om jag vill ha det.
Ännu finare blev det när hon plattade håret lite snabbt och sprayade glansspray, ni anar inte hur mysigt det är att sitta och klappa sig själv i håret nu!
Nu får ni lida massor, men jag tänkte skriva ett nytt inlägg så fort det här är publicerat för att visa er mer av den snygga klasströjan + kvällens planer, men ni överlever?

det blåser ute

H&M, Gina, Skopunkten, Myrorna
Klockan sex imorse steg jag upp, eller kanske tio över. Vid kvart över sju var jag på skolan för att räkna matte. Tror ni att matteläraren var där? Nej. Jag och Marika letade, men gav till slut upp, då kom han. Jag lärde då mig det jag inte har förstått och jag tror nu att jag har ett VG i matte.
Nu har jag engelska, sen är jag en duktig flicka och stannar kvar på skolan för att laga mat ensam med HK läraren för att hon ska kunna betygsätta mig. Det är bra. Sen bär det av till frissan, önska mig lycka till!

moas hår

Ska till frissan imorgon, men jag vet inte hur jag vill ha?
Lugg ska jag då ha, jag ser ut som en annan Moa utan, långt hår vill jag ha. Tillräckligt rakt och inte så uppklippt att jag inte kan göra fina frisyrer. Men ändå uppklippt, så man bara kan stiga upp ur sängen utan att borsta eller trycka i en massa spray och mousse för att det ska se bra ut. Fick jag drömmar skulle jag antigen ha blondt eller sådär fint rött som är smålockigt och helt busigt, men det stavas väl tupera. Själva tuperingen funkar väl, men att borsta ut sen </3.
Haha, så tipsa mig, hur ska mitt hår se ut på lördagmorgon?

klassresa, klassen men ingen klasse

Jag har haft en tung dag, jobbigt familjesamtal där allt handlade om klassresan som inte ser ut att bli som jag har tänkt det. Det blir att kämpa i helgen och sen smida bra planer med min behandlare på måndag för att jag ska fara. För om min madre ska följa, då far inte jag.
Tänk er, om 10 år, då kommer mina klasskamrater komma ihåg mig som den där sjuka flickan som var borta hela högstadiet och sen följde hennes mamma med på klassresan. Jag vet att det kommer bli så. Jag vill bli ihågkommen som hon som var en riktig kämpe, som alltid var glad och snäll. Det kommer säkert hamna ett "hon med anorexi" där också, men det får vara okej. För jag har varit sjuk nästan hela högstadiet, men jag hoppas de kommer minnas mig som hon som började i behandling och blev bättre. En socionomstudent som var på avdelningen berättade om en klasskompis till henne som blev sjuk när de gick i samma klass, hon kom ihåg henne som den som var så glad, så glad, men sen blev sjuk och blev en helt annan människa, som åkte fram och tillbaka till sjukhuset, men när hon lämnade klassen lämnade hon den för att hon skulle börja en behandling, MHE kliniken tror jag hon for till.
Jag tycker det är rätt tragiskt att jag kommer lämna 9c om bara 2 veckor. Jag trivs i min klass, egentligen trivs jag med alla nior på Örjansskolan, det är lite synd att jag först nu har kommit tilllbaka på riktigt, och det är först nu som man kan umgås med alla lite huller om buller, det är inte så noga, bara man har kul.
Vi får väl hoppas att jag får en awesome klass på Balder också, och att man kommer fortsätta att ha kontakt och att träffa sina gamla classmates.

slå och spring

lite småtuff är jag väl ändå?
Min brillor kommer från Glitter, likaså örhängena och klockan
T-shirten är från T-shirtstore och tillhör lillasyster
Mina pantalones kommer från Gina Tricot och skorna från Euro Sko/Roots

jag tycker inte om betyg

Nej, jag förstår inte det bra med dem? Visst, det är orättvist om det bara finns godkänt och inte godkänt, men det är så sjukt vilka höga krav en del har! Jag vet att jag har lite konstiga krav på mig själv, att jag aldrig är nöjd, men en del har ju verkligen MVG i allt och har verkligen pluggat stenhårt för det, egentligen ska man ju bara använda betygen för att komma in på gymnasiet. Inte för mig. I höstas fick jag 130 poäng. Jag skrattade åt det, men nu till våren vill jag ha kring 200. Det är rätt omöjligt känns det som, eftersom jag inte kan få betyg i alla ämnen. Men ändå så ska jag ha bäst. Även fast jag redan har kommit in fortsätter jag att plugga för MVGn. Om jag får ett MVG då, är jag nöjd? Nej, jag skäms. Då också. Eftersom inte alla andra har fått MVG, då tycker alla att jag bara skryter och tror jag är bäst.
Och jag skäms något otroligt när jag får samma betyg som mina klasskamrater som har varit dubbelt så mycket i skolan än jag har, nog för att jag har haft skola på avdelningen, men det är inte samma sak, och jag har ju varit lite borta också, inte kunnat tänka klart.
Nej usch, jag tycker inte om betyg. Lärarna har inga krav, det är jag som har dem...
Och nu blir det att plugga ute i solen, på med bikinin och mäta vatten? Ska göra en jämförelse hur mycket energi det tar att duscha/bada.

plugg, plugg, plugg

Mina nitörhängen kommer från JC
Koftan, t-shirten och strumpisarna är från H&M
Shortsen är från Bikbok
Skorna köpte jag på Skopunkten och ringarna är både egenpysslade, ärva och köpta på både H&M och Glitter
Även denna dag lyckades jag försova mig, men det gick ändå. Stressad till tusen över allt, skolarbeten som ska in, papper som behöver pluggas på, städning som behöver göras, folk jag måste prata med, kläder jag måste köpa och lärare som jag vill ta ett snack med. För tillfället springer jag runt, i sista minuten, och frågar om jag kan göra något för att höja mitt betyg. Nej, säger de flesta, och sen säger de "om du hade varit med mer hade du lätt fått ett VG". Surt. Men ja, jag behöver egentligen bara ha G i kärnämnena eftersom det inte har sökt så många till Omvårdnads, men ändå så kämpar jag på för att få betyg i alla ämnen, helst höja alla till VG, varför? Jag skäms över mina betyg...

humöret älskar att svänga

Mitt humör har verkligen ingen "vanlig" linje. Till middagen åt jag våfflor, en utmaningsmåltid. Fanny behövde bara sätta sig där och berätta om vad hennes gympalärare hade sagt för att jag skulle bli sur. Hon påstod att han hade sagt något jag tyckte lät jätte konstigt, att fotbollsspelare måste springa snabbare än de andra när de sprang på tid. Detta förstörde den sista våfflan, den åts inte. Vägrade säga vilken smak jag ville ha på näringsdrycken.
Blev supersur på mamma när hon skulle hjälpa mig med HK;n också, sen får jag superdåligt samvete för att jag inte är snäll och glad hela tiden. Som jag vill vara.
Men idag på eftermiddagen hade jag super trevligt, tills jag inte kunde svara rätt på alla frågor om WW2, panikade och ville bara slippa provet. Det var en glad Moa på bilden också (jag som inte tycker om bild!). Det är extremt jobbigt! Det känns som om det inte är jag som styr, att det bara händer och jag råkar vara den som agerar. Jag vet inte vad jag riktigt ska göra? Extremt jobbigt som sagt...
foto; lillasyster

cykelmoa

Det svarta linnet under och mina cykelbyxor är från Gina Tricot
Det randiga linnet, mina strumpisar och skinnjackan är från H&M
Extremt varierande outfit, endast två affärer! Det blev lite stressigt imorse då pappa hade försovit sig, men det gick ändå, vi hann då till skolan i lagom tid för våran SO redovisning som gick hyffsat bra, men kråkorna i min hals älskade att flaxa lite extra när jag pratade, det lät inte vackert.
Nu ska jag sätta mig med ännu lite skoljobb, jag, Marika och Oscar låg i tre timmar i solen och pluggade inför SO provet imorgon. Nu blir det HK, kanske lite Bild, räkna lite matte och kanske lite mer SO plugg.
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.