hur kan man bli så glad för en så liten, söt och underbar sak?

Maj-10: Moa, Marika och Oscar är på stan. Tror vi var någon mer, men kan inte minnas vem. Moa och Marika provar bh:ar, Moa provar en svart bustier och en vit bh på H&M. Moa blir kär i den fina bustiern, hon har ju varit sugen sen hon såg Kenzas fina blommiga från Urban Outfitters. Moa har inga pengar och bestämmer sig för att köpa den så fort hon har pengar.
Juni-10: Den fina, svarta bustierna är slut på H&M i Skellefteå. I Umeå också. Och i Piteå. Moa gråter blod för att den inte finns någonstanns. På Lindex finns det ingen. Inte på Cubus. Inte på Gina Tricot. På Twilifit finns det en, men den kostar över 300 kronor.
Juli-10: Moa börjar inse det faktum att bustiern inte finns längre. Slutsåld. I Luleå skrattar de lite när hon frågar efter den, "den har ju varit slut lääääänge!". Moa ser att det finns en fin bustier i någon nätshop, men det känns inte bra att beställa en bh man inte provat.
Slutet på juli-10: Moa och Marika går som vanligt sin lilla runda förbi H&M's underkläder för att leta en svart bustier. Och så hokus pokus, ser Marika en hängandes bland de andra svarta bh:arna! Bara en. Moa blir lite avis(Mycket avis!) men bestämmer sig för att vara glad för Marikas skull. De går in på Lindex, och där hänger den! Den svarta bustiern ni ser på bild ovanför, i rätt storlek, med jättesmart knäppning där fram för att slippa knäppningen där bak. 149 kronor fattigare men en bustier och 10tusen high fives med Marika rikare!

nu har jag tre stycken att skicka smileysar med! karin, fanny och josefine lindmark!

Drog in till stan med Marika idag, fick stressa rejält för att hinna med bussen, hur tänker Skelleftebuss när de har en lördagsbuss som går klockan ett och en tio i tre? Missar man första hinner man ju inte alls på stan om man inte har råkat vara jättehurtig och klivit upp typ åtta för att vara i stan tio. Vi hann iallafall och båda vi hittade något vi har letat efter sen maj! Visar snart!

Livet känns helt plötsligt riktigt bra kom jag på när jag satt på toa (haha), jag har en design på G, jag och Marika ska ha det kalaskul ikväll, vad vi nu ska göra, jag har snygga skor och jag peppar att börja färdighetsträningsgruppen och gymnasiet!

Jackan är från H&M, under den satte jag på mig en liten bolero från Cubus, det midjekorta linnet kom jag på att det funkar fint till mina byxor från Monki. Skorna är från nelly.com, väskan är second hand, ringen är från Glitter och mina fina korsörhängen är egenpysslade.

kofötter, koklöver kanske?

349 kronor på nelly.com. 11 cm klack, 35, cm platå. Mocka. Sköna att gå i. Fina. Superfina.
Gjorde ett litet impulsköp i... tisdags, såg att Stina hade köpt ett par superfina skor, tänkte att jag bara skulle kolla på dem, men när de bara kostade 349 kronor kunde jag ju inte lämna dem! Har kollat hur länge som helst på de där fina från Topshop, men de kostar väl snarare 1300, vilket inte är rimligt att lägga ut på ett par skor om man äger min börs, så de här var perfekta! Får bara hoppas att jag kommer använda dem flitigt, jag har en förmåga att bara använda ett par skor och fastna vid dem ett bra tag...
Jag har haft en jättetrevlig dag, utmanat mig själv och nu ikväll fick jag veta något jätteroligt! Imorgon är Marikas sista sommarlovskväll så vi ska ha riktigt sjukt roligt, frågan är bara vad vi ska göra...

jag var den enda som hade pyjamas imorse...

Fattig bloggning idag med, vi har en lite crazy dag. Först frukost hos oss med två familjer till, sen for vi till en annan familj och åt lunch och åkte lite båt/vattenskidor/gumminolla, nu är vi hemma och byter kläder och ska till den sista familjen och ska äta middag där. Tokigt men kul!
Jag vet inte riktigt när jag kommer hem ikväll, men jag lovar att visa mitt nyaste tillskott i garderoben då! Vad ska du göra ikväll?

mina 5 sämsta köp

Alla gör vi dem, de där hemskt dåliga köpen. De dyra, de onödiga, de fula, de vi tänker "jag ska börja använda sånna kläder" osv.
Den svarta klänningen köpte jag på BikBok förra hösten, 300 kronor till ingenting. Har använt den en gång och lånat ut den en gång till Filippa när hon skulle klä ut sig till häxa. Tänkte att den skulle bli kalasfin till kängor, men när jag väl köpte mina fina kängor tänkte jag inte på att använda den. Det är lite synd, tycker den är rätt... jag vet inte, annorlunda fast fin. Får testa den igen. Fast jag är nog för feg för att använda den...

Rosa linne. Gina Tricot. 99 kronor. Kanske inte det sämsta köpet, men jag var så säker på att jag skulle vilja springa omkring i ett rosa linne hela våren men istället blev det pyjamas. Lyckat...

Och så magkorta linnet jag inte köpte för så länge sen. Varför provade jag det inte innan jag köpte det? Varför köpte jag det i en storlek för stor? Vad hade jag tänkt använda det till? Nu hänger det som prydnad på min klädstång, jag behöver verkligen hjälp med att veta vad jag ska matcha det till!

Sjalen köpte jag på KappAhl i vintras någon gång, jag hade en liten kupong typ 10% rabatt och jag kände mig så tvungen att köpa något. Inte lyckat. Jag använder inte sjalar? Halsdukar är underbara, men den enda sjalen som jag verkligen tycker om är den röda med blommor på. Ingen annan. Varför har jag då typ 5 till?

Köpte de svarta jeansen på Cubus för massa år sen. Alltså för massa år sen. Typ 4 år sen. När jag var 15 centimeter kortare och 15 kilo lättare. (okej, inte 15, 7 kanske?) De är fortfarande för långa och de har hög midja, när jag köpte dem använde jag dem som vanliga låga jeans så de är helt uttöjda, trillar ner när jag faktiskt vill ha dem höga. Inte bra. Inte smart att köpa för stora byxor.

Lär av mina misstag:
1. Prova det alltid innan du köper det!
2. Vad ska jag ha det till? Tänk ut mer än en outfit med plagget!
3. När ska jag använda det? I skolan? På natten? Ska jag festa i det?
4. Är pengarna värt det, jag brukar tänka att om ett plagg kostar 300 måste jag använda det minst 10 gånger för att det ska vara värt.
5. Köp rätt storlek!!!

jag lovar att jag satt i 10 minuter och väntade på att gimp skulle spara bilderna...

ÄNTLIGEN säger jag bara, som jag har letat efter ett par korsörhängen! Har bara sett dem på item.blogg.se, men jag kände inte för att punga ut massa pengar på något jag kan pyssla ihop själv, det var lättare sagt än gjort, stora silverkors finns ju ingenstans i staden Skellefteå? Korshalsbandet som jag äntligen hittade på Gina Tricot kostade som sagt 99kr/st.
Nu ska jag bara orka måla dem med genomskinligt nagellack för att de inte ska bli gula/oreanga, får se om jag kommer orka haha...
Är du inte den kreativa typen men ändå vill ha fina kors i öronen? På item.blogg.se finns det ju som sagt ett par fina för 250 kronor, checka in dem här.
Jag ska dra in till stan en stund, träffa en Evelina, ni får veta mer om ett tag!

täcke+soffan+bra musik+datorn - kan bara bli hög mysfaktor!

Bloggningen sög verkligen igår, jag vågar knappt titta på statistiken, kommer säkert ha halverat läsarantalet haha.
Hade det iallafall jättebra igår! Mina ben tyckte inte riktigt samma sak, efter en ridtur, cykling fram och tillbaka till Ursviken där jag lyckades pricka in varenda uppförsbacke som finns för att komma till Marika, trodde jag skulle få vila benen när jag satte mig på frampakethållaren men mina byxor var insmörjda med glidmedel! Nästan... det kändes som det! Gick till Oscar med en tung moppehjälm och fick snålskjuts ut till Storgrundet. Bar stenar och formade om min rumpa så att den blev platt, brände knäna och fixade en ny god lukt, nästan som parfym, till mitt hår och alla kläder - röklukt. Mumma... Skrattade och hade allmänt trevligt igår runt elden.
tog inte marika fina vimmelbilder haha? en och en...
oscar, moav, elina, filip, jenny, sanna, albin, viktor, jonte, nicke och så elin, sanna, jag och marika

men hoppsan, tack stina för att du lärde mig styra med låren - det funkar ju!!

Ojojoj, sen bloggning idag alltså! Har varit ute i ingenstanns och ridit, en av mammas kompisar har hyrt två hästar en månad i sommar, vi vi fick trava runt en liten äng med dem. Så sjukt kul! Det var verkligen en lyckträff att Stina har hästar, älskar att pyssla med dem, och rida förstås!
Igårkväll/natt var jag och Marika med Oscar, vi satt och pratade och körde lite moppe, trevligt. Och för första gången någonsin var det Marika som var den trötta och jag den pigga! Eller... på morgonen är jag den pigga, men på natten... Marika skickade hem Oscar för att få sova! Amazing!
Det här inlägget blir så sjukt konstigt och tokigt, men det får ni överleva! Jag satt just igång bra musik, och helt plötsligt blev jag lite gladare och mer peppad! Vi ska och äta middag hos en familj, ska inte stanna så länge, bara äta middag och kvällsfika, sen blir det att dra till Storgrundet och grilla/bada/prata med en massa människor, har faktiskt ingen aning om vem som kommer, men det ska nog bli roligt!
jag och fina goldfish någon gång i juni.

vad äre som tar i under mitt bröst? är det en tumör? eller bara mobilen?..

Hade en riktigt dålig morgon idag. Mitt hår har knappt sett värre ut, fett fast det är nytvättat, luggen bildar en stor tjorv och vägrar lägga sig platt, konstiga lockar som man inte kan kalla lockar. Uppsvälld och äcklig och inga kläder såg bra ut. Otillåtet stämplad mat till lunch och spring i benen. Ångest ut i fingertopparna, fast ändå inte ångest, bara äckelkänslor, ville gå och lägga mig i sängen för att vakna upp imorgon. Ren, fräsch och ångestfri. Men nej, jag var faktiskt "duktig" och började om. Sminkade mig, satt upp håret i nån skabbfrisyr som just nu falling to pieces och satte på mig säkra kläder, eller, jag körde verkligen blotta så mycket som möjligt, men inget galet direkt. And guess what? Varken ren eller fräsch är jag, men ångestfri och megaglad för att jag klev upp och for in till stan med Marika. Har nymålade naglar och töntar mig med Marika, jag älskar att skratta♥
skulle se lite rik och glammig ut, misslyckades. älskar att man ser att jag inte tog bort det gamla nagellacket ordentligt och att jag försökte mig på ett rött nagellack och failade. snyggt Moa, snyggt!

du är vuxen nu, lönebesked och kläder som måste inhandlas. snart måste jag börja tvätta också!

En finfin blus för 249;- på H&M, ett vitt Gina linne för 99;- och jeansleggings för 160;- på Vero Moda som förhoppningsvis kommer sitta snortight. Och två korshalsband från Gina Tricot för 99;-/st. Ja, två stycken. Ska göra om de litegrann, ni får se när det är färdigt, jag hoppas verkligen jag lyckas, för det blir ett rätt dyrt smycke haha.
Hade det trevligt med Marika på stan (går det att inte ha tråkigt med kombinationen Marika och stan?) men det var kvavt som tusan, svettigt och mysigt. Jag har egentligen inte lust att blogga, vet inte varför, känns som jag bara skriver supertråkigt, men inatt så, då får ni se på knäpp bloggning, jag och Marika ska tillbringa natten i husvagnen och det kan bara sluta på ett sätt. Galet!

jag minns inte ens när jag åt en marmeladmacka, och så *nam* nu gör jag!

Nästan 4000 borde ligga på mitt konto nu. 4000. 4 tusen. fyratusen. fyranollnollnoll. För mig är det en förmögenhet, egentligen kan jag inte köpa något dyrt och fint för fyratusen, men eftersom jag är en shopaholic ska jag köpa kläder för hälften. 1000 till min mobileo, 1000 att spara för framtiden (hur ska jag klara att ha 1000 liggandes på kontot utan att shoppa för allt???) och 2000 att shoppa för. Kommer jag komma hem med 0 kr? Jag tror typ det. Tur att jag inte ska bli ekonom! Haha, egentligen har jag panik för att jag har så mycket pengar, hur ska jag kunna hålla mig? Måste träna haha, jag vill inte vara fattig varje månad efter att jag har shoppat upp hela studiebidraget. Fast jag säger som Carrie: I like my money right where I can see it... hanging in my closet.
Gillar att jag bara babblar på om samma sak utan mening, men hoppsan, skippa det om det var så jobbigt att läsa!
Iallafall, stan med världens bästa Marika idag, hon hittade en riktigt fin väska från H&M som skek Moaaaa, du behöver mig, Moa, hör du mig? Köp mig!! 37x23 tror jag den var, är det en stor väska? I beskrivningen står det rymlig, men det kanske var ljug? Håller tummar och tår för att den ska finnas i lilla Skellefteå där allt man har sett på shop online sidor antigen är slutsålt eller aldrig har landat i butiken. Såg en superfin spetstopp på BikBok igår, men den fanns bara i L i Umeå, så antagligen finns den inte ens i Skellefteå. Och så de fina ringarna från JC, de måste ha kommit in, de måste, de måste, de måste! Aja, ska göra mig iordning nu, vad ska du göra idag?

välkommen till moas garderob, det du inte själv hittar, hittar alla andra!

Hatar egentligen att skriva flera inlägg efter varandra, men jag ska följa med morfar till travet och kommer inte hem förrän vid 10 ikväll, så jag tyckte det var rättvist att ni fick se min garderob nu, som jag har tjatat om den.
Före. Kaos. Hittade inte ett dugg om jag inte fick slänga ut allt och sen plocka bort alla svarta tröjor om jag sökte en blå. Två lådor var skärplådor dit jag slängde allt jag inte hade någon plats för. Inte fint. Gick inte att stänga garderobsdörren längst till vänster.
Köpte en klädstång, en vit grej att lägga saker i och nån konstig sak som jag hängde sjalar och skärp i från Ikea. Drog fram alla fina lådor och tömde plastlådan Marika köpte till mig, smyckesträdet blev rensat eftersom det enda som hängde där var ringar.
Rev ut alla kläder och började rensa, kaos på golvet och jag fick nästan slaganfall för att det var så stökigt. Pinsamt att jag gömde undan lite kläder när jag fotade för att det var pinsamt att visa hur mycket skit jag hade i garderoben.
Är sjukt nöjd med garderoben nu, har vikt allt (jag vet att det inte kommer hålla, jag hatar att vika kläder!) och tröjorna fick en hel garderob, kommer äntligen (läs: förhoppningsvis) hitta bland dem! Kan fortfarande inte stänga den vänstra garderobsdörren, fyllde på med saker istället för tog bort. Och nu har jag bara en skräphylla, och titta så fint det är under klänningarna och kjolarna, väskorna fick en helt egen låda, vackert!
Mamma retade mig för att jag ville färgmatcha kläderna som skulle hänga ute i rummet, hon sa att det inte gick. Men ha, där fick hon så hon teg, jag lyckades! Egentligen ville jag bara ha en klädstång för att få plats med mer kläder inne i garderoben och för att få lite personligare rum, som showa att kläder är min passion, typ haha.
Drog fram ett par snapsglas jag har fått av farmor och farfar och stoppade lite smycken i, funderar på att plantera en melon i en av dem, men rötterna kommer ju inte växa då. Synd.

näsa, det heter näsa, nos har katter och hundar, inte människor!

Hade ett bra samtal med min behandlare idag, vi har mest bara pratat om vad jag har gjort sen vi sågs sist och kommit fram till att sommarlovet har varit välbehövligt. Jag ska erkänna att jag mår mycket bättre än i maj. Jag var stressad som ett as över alla prov och inlämningsuppgifter och det var så jobbigt att vakna på morgonen och vara uppe på kvällen - somnade alltid när vi såg film. Det är kalasskönt att sova till 11-halv 12 och bara chilla hela dagen. Hoppsan ska vi träffas? Hoppsan jag somnade i soffan. Hoppsan jag ska på stan. Hoppsan jag gjorde ingenting idag. Hoppsan vad bra!
Och så blev jag så himla glad, det verkar verkligen som jag ska få vara med i den första gruppen till färdighetsträning! Jag har en del jobb kvar innan jag är "klar" i fas 1, men min behandlare sa så snällt att jag var en sån person som var peppande och skulle vara en bra person att ha med sig under sin resa mot friskheten. Kul!
Att träffa Carro var också jättemysigt, jag har verkligen haft tur med mina kontaktpersoner! Och vem det än är som ligger inne på avdelningen nu och har Carro som kontaktperson - lyckost dig!
Fick två jättefina presenter också, tack, tack, tack!
Ebbas Stil läste jag i vintras på avdelningen, har önskat 500 gånger att jag hade en egen att kolla i lite då och då, och nu så, perfekt att den är rosa och söt, då är den tillräckligt fin för att få ligga framme!
Och så sånna här kort, man ska ta ett varje dag och så står det t.ex. fantasifull, då är det bara att tänka efter "vad är fantasifull för mig?" och så är man det resten av dagen! Jag ska försöka hitta på någon rolig lösning som gör att jag verkligen börjar och fortsätter med dem!

bråttom, bråttom, skynda, skynda! men kom igen då, spring!

Bloggarnas älsklingsfras; Jag är jättestressad, jag har egentligen inte tid att blogga. Okej, jag är inte stressad men jag har absolut inte tid att blogga nu, jag ska till Umeå för att ha samtal med min behandlare. Alltså ni anar inte hur länge sen det var! Nästan en hel månad! Sist jag hade ett så långt uppehåll var under vintern 08/09, nog för att jag tycker jag har klarat mig riktigt bra, men ändå. Aja, det känns bra att få berätta vad jag har gjort sen vi sågs sist!
Sen ska jag och mamma träffa Carro - min gamla kontaktperson, och äta lunch. Tror det blir jättetrevligt, var länge sen vi sågs också.

klappa, klappa moas ben.

Jag skäms lite faktiskt. Jag var nere i källaren och letade efter ett plastsvärd och hittade dessa skönheter. Blå sammetsleggings. Som jag letade förra vintern och sa till mig själv att nästa höst, nästa, då ska jag ha ett par mörkblå eller svarta sammetsleggings. Men vad finns det att skämmas för tänker du nu? Jo, vi har ett klädförråd men där är det bara kläder från medeltiden och så har vi en utklädningslåda. Gissa varsifrån jag fiskade upp dem ifrån? Rätt. Utklädningslådan. Pinsamt.
Vad jag har gjort ikväll är du ju säkert super nyfiken på (eller nej. eller jo, för du läser min blogg!) och det ska jag berätta, jag har fotat till en ny header. Tänkt på varenda liten detalj, bytt lakan i sängen för att de ska matcha färgerna i designen, bytt skal på mobilen för att den ska smälta in, varit noga med att stå på höger sida av mig själv för att det ska ses som bättre, positivare. Men jag har misslyckats totalt, jag blundar på hälften av bilderna och på resten ser jag allmänt konstig ut. Får göra om det en annan dag när jag har någon som kan hjälpa mig!

en hemlis: jag hade på mig foppatofflor på bilden eftersom jag inte har bestämt mig vilka skor jag ska ha idag

Var sjukt sugen på att bara dra på mig klasströjan och lösa jeans, men nej, nej, jag blir så deppad och så är det så irriterande att ha kläder som skaver mot kroppen, så istället myser jag i världens skönaste kofta från Monki och lösa chinos från Carlings. Skärpet är från JC, klockan och nördbrillorna är från Glitter.
Undra om min granne är medveten om att hans hus hamnar på min blogg i stort sett varje dag? Jag hoppas han inte har något emot det, men jag är ju så snäll och berättar varken vad han heter, vilket nummer han bor på eller hur gammal han är. Det enda jag säger är att han bor i ett rött hus, i sitt barndomshem. Och att jag och Fanny kallade honom för El när vi var små.
Är nästan klar med rummet nu, ska bara plocka bort småsakerna som ligger på golvet och vänta på att få 3 lådor att ha underkläder i, så ikväll, möjligtvis imorgon ska ni få se resultatet!
Om 30 minuter kommer Filippas bästa vän och hennes familj hit och ska äta suring. Eller nej, jag borde säga att de ska äta tacos eftersom 3/4 inte ska äta surströmming. Vad händer sen då? Ingen aning, jag dampar på min designblogg och söker verkligen efter hjälp! (Eftersom DDB-Lari älskar sin nya design som man inte hittar något på) Ha en bra dag!

too large? wtf, det spelar ingen roll hur stor den är, jag vill ha den på bloggen!

Jag önskar att lilla Skellefteå hade mer små festivaler, Skelleftefestivalen och Trästocks är underbart. Bra musik som är så rolig att dansa till, träffa människor som man i vanliga fall inte säger hej till och träffa en massa nytt folk att skaka hand med. Underbart!
En möjlig blivande klasskamrat, en tremening, en gammal klasskamrat, en av favoritbloggerskorna, en läkare från BUP i Umeå, en flicka som hade saknat mig när jag var i Umeå fast hon inte kände mig, en Moa som var rolig att presentera sig för, en barndomsvän och så sjukt många mer. Frös som en gris, jag fattar inte att det kan vara så kallt i juli? Gick från Nordanå till Korv-Ivars med sand i skorna och en full pojke hängande mellan mig och Marika. Mamma tyckte det blev lite sent, vid tre lämnade vi staden, helt lagom tycker jag.
Kalasbra kväll iallafall, skulle mer än gärna göra om den med ett par långkalsonger och två tjocktröjor + en filt.
Idag då? Det är bajsväder så jag tänkte tillbringa dagen med att göra ett sista ryck i rummet, bloggdesigna (någon som skulle vilja hjälpa mig när jag fastnar, snällaaaaaa?) och lukta på äckel surströmming. Vad ska du göra idag?

trästocks♥blå bilder.
marikas bild för övrigt, när amber oak spelade.

varför gör jag alltid pudelhår när jag hatar att vara en pudel?

Ibland, eller oftast, när jag tar outfitskort blir jag så himla glad. På större delen av korten jag tar ser ju ut som världens tönt med ett enormt smajl. Inte så fint, men det är bra! Att jag blir glad alltså, inte att korten blir fula.
Trästocks ikväll också, 3 av 3 dagar har jag varit där, kalaskul! Hoppas det är många där man känner, det är då det blir kul, musiken spelar inte så stor roll, går det att dansa till är det såklart bäst, men det funkar ändå! Varma kläder ikväll då, tror inte jag har lyckats...

Jackan är från H&M, väskan är från Åhléns, det vita linnet med spets har jag fått av Stina och linnet ovanpå är från Gina Tricot, byxorna är från Monki, skorna från Skopunkten och ringarna är ett ihopplock från Glitter, Ur&Penn och mammas gamla.

och så får ni äntligen se moas signatur pose - "jag kräks"

Två fina bilder på hur det känns just nu. Det är fint väder ute men jag orkar verkligen inte gå ut och lägga mig i solen igen, tror jag somnade när jag la mig på altanen med en kudde, inte så skönt. Eftersom altanen är av trä och filten är millimeterstunn. Jag har inget att ha på mig fastän hela golvet är fullt med kläder som jag ska trycka in i garderoben nu. Ihoptrasslade smycken på golvet under sängen, egentligen borde jag rensa bort en massa armband eftersom jag aldrig använder det, men jag tänker alltid "jag kommer att börja använda dem nu när det är ny säsong". Jobbigt. Jobbigt liv Moa. Hemskt jobbigt. Not. Äsch, bättre att vara trött och slö och inte ha kläder än ångest ut i tånaglarna!
Roa mig? Skicka ett mail till mig? Kommentera alla inlägg jag någonsin skrivit? Skriv ett bra inlägg på din egen blogg? Roa mig!

vill ni ha lite vin? njaa... vi är redan höga på livet!

Ni anar inte hur grymt bra kväll jag hade igår! Bara bra saker och bara, haha åh, jag är fortfarande lite hög på glädje! Jag och Marika träffade massa folk vi kände, hängde med Emma, Matilda och Cicci och dansade i ett tält med bra musik. Hörde inte vad de sjöng, men stämningen var sådär sjukt härlig och vi hoppade upp och ner samtidigt som vi skrek av skratt. Så underbart! Jag ska tillbaka ikväll, med Marika och Oscar och förhoppningsvis ha en lika megabra kväll! Min kjol samarbetade med mig igår, gled inte upp och var snäll och flashade inte mina personliga delar, men ikväll ska jag nog klä mig annorlunda. Varmare. Har i efterhand fått veta att bandet hette Pulpa, udda namn men de fanns på Spotify tydligen!
Idag ska jag försöka göra klart i garderoben och det pratades om att vi skulle fara och flyta i älven! Vad ska du göra idag?

kläder fulla golvet och... klädpanik!

Trästocks igår var en liten besvikelse, mest för att det var så få som vi känner som var där. Träffade några, men det är inte sånna som jag i vanliga fall brukar hänga med. Så ikväll gör jag och Marika ett nytt försök! Har ingen aning om vem som spelar, eller jo typ Amber Oak vid halv ett, ingen aning om de är bra eller nått, såg att jag hade sagt att jag kanske skulle se dem på Facebook. Har klädpanik, eftersom alla mina kläder ligger på golvet/i sängen/i soffan/på någon hylla/i garderoben/i tvättmaskinen vill jag inte förstöra "ordningen" så jag sitter på en klädhög med musiken på max, sjunger så jävla fult, men det är ändå ingen hemma, i bh och min fina militärkjol.
Haha vi ska fara på typ en halvtimme och jag har inte fikat än, fattar inte att jag inte ställer mig upp och börjar klä mig ordentligt haha. Ska träffa en fin vän på Trästocks också, jag lärde känna henne på avdelningen i vintras och har inte träffat henne sen dess. Åh, det är det som suger mest med att en del stannar bara någon dag på avdelningen och en del i månader, de flesta äs-tjejerna stannade bara en vecka, men med de allra flesta hann jag ändå knyta riktigt bra vänskapsband. (Hahha, varför tänker jag så annorlunda, när jag skrev det tänkte jag bara på när jag och Lisa knytte vänskapsband på kreativa gruppen). Nu är jag så hemskt random i mitt tänkande, har varit det i typ två timmar, kan inte hålla kvar en tanke, så nu tänkte jag berätta att de enda människor som jag känner känner även Marika, eller har träffat eller vet vem det är. Igår på Trästocks sa jag till henne "kolla där är blablabla" "va? vem är det?" "jag träffade henne på avdelningen", det är de enda människor som Marika inte har träffat eller lärt känna haha, det är iförsig sjukt bra, att vi har någorlunda samma vänner, eller ja, som vi umgås med haha.

världens finaste och bästaste marika!

när skaffade jag alla grejer?

Städar garderoben. Har dragit ut alla kläder på golvet. Nu ska jag bara prova alla kläder för att se om de fortfarande är fina/passar/hör hemma i min garderob. Wohooo. Jag fattar inte hur jag kan ha så mycket kläder och aldrig ha något att ha på mig? Men nu har jag iallafall köpt saker till garderoben och när jag rensar får jag ju mer plats=jag kommer se vad som finns där i/kan shoppa mer!!! Behöver så mycket nya kläder, men jag panikar för att jag inte vet hur jag vill gå klädd i höst. Jag har redan slutet på augusti istället för juli. Såhär blir det varje sommar, eller, förra sommarn var extrem, i början på mitten av juli när jag fick börja vara ute med rullstolen köpte jag höstskor, tjocka koftor, halsdukar och började fundera på vinterjackan. Haha åh, hur ska ni gå klädda i höst? Inspirera mig!
Min shopping alltså. Hatar egentligen att visa mina underkläder, men eftersom de var snordyra, (och mamma betalade) jag är duktig och köpter ekologisk bomull och eftersom ingen annan ändå ser dem - varför inte visa? 129 kronor (ja, för mig är det snordyrt för tre par trosor som är helt basic) på H&M. Strumpbyxorna kostade 89 kronor på Åhléns, i storlek 42-46. Hehe, 10 storlekar större än vad jag brukar ha, men mamma sa att tunna nylonisar typ drar ihop sig, och jag har letat som en tok efter ett par prickiga sen mina gick sönder. Koftan kostade 300 på Monki, jag och lillasyster köpte den tillsammans. Och så mina älskade morotsbyxor, även de från Monki för 300 kronor. Är lite osäker på vad jag tycker, även om jag älskar dem haha. De är för stora i midjan och för korta i benen, dra ner dem nedanför navlen kanske du säger, men det är inte så jag vill ha dem! Får lösa det där på något sätt...

borrrrr, borrrrr, tadaaa - ett skåp!

Hemma som sagt. I kaoset. Tonvis med smutsig tvätt, nyrakade ben som fortfarande är stubbiga, 500 miljarder IKEA kartonger och 499 miljarder saker som ska monteras ihop, 100+ nya inlägg på bloglovin', en spotifylista som inte har någon ny musik, melonplantor som bestämde sig för att de a) fick för lite vatten b) blev för långa och därför la sig ner och dog c) tyckte livet var meningslöst. Kan ju lätt säga att jag har längtat hem, efter min säng och mitt täcke. Efter Nova och Leia. Efter MARIKA! Efter Internet och en filt i soffan på morgonen. Efter gurka på mackan. Efter en garderob full med kläder. Och visst, det är mysigt att bo 6 stycken på typ... 15 kvadratmeter, men ja, 3 dagar är max. Och det är supermysigt att fylla bilen med kuddar, tidningar och skräp och titta på granar som susar förbi. Och det är rätt mysigt att bo 2 meter från en annan familj med barn som är tillräckligt gamla att man ska kunna bädda ner sig och se New Moon. (Okej, jag har fattat varför man har åldergränser på filmer - de frågar ju hela tiden!) Och ja, rätt mysigt är det att ena dagen vara i Storforsen och titta på vatten och bo på camping, nästa dag vara på Bodens fästing och inte ha någon campingplats vilket resulterar att vi bor på en random familjs gård, dagen efter shoppa loss ordentligt i Luleå och sista dagen gå på Ikea tills fötterna värker och sedan sätta sig i en bil i 4 timmar.
Nu ska jag rensa garderoben och sen göra en riktig omstuvning!

home, sweet home

HEMMAAAAAA! Fast bara i några minuter till, jag drar på Trästocks med Marika strax. Melissa Horn är kvällens artist, eller ja, en av dem, men det är henne alla vill se. Har aldrig hört henne men alla säger att hennes musik är underbar, så, varför inte lyssna när den är som bäst - live? Har däremot sett henne, hon skulle spela på Go' kväll på SVT i höstas när jag och min BUP lärare var på studiebesök, såg en liten skymt av henne och den vita flygeln.
Är lite småstressad, mitt hår är så sjukt äckligt, sist jag klev in i en dusch var måndag morgon - ni kan tänka er alltså! Har låtit min lugg ligga under kranen ett tag och resten av håret är i en svans, men mina kläder - usch och fy och blä! Jag ser helt galen ut, men jag hinner inte byta och hålla på och trixa, jag vill fara nuuuu! Inte slösa en enda minut!
tänkte plåga mina fötter i dessa ikväll, stackars dem - men vad gör man inte för att hamna i Marikas höjd?

livrädd för gymnasiet

Jag är livrädd. Jag längtar. Jag tänker på det hela tiden.
Gymnasiet.
Mina följande 3 år ska som sagt tillbringas på Balderskolan, omvårdnads. Jag vill verkligen bli sjuksköterksa (och behandlings assistent. Och psykläkare. Och dietist. Och psykolog. Och kock. Och plugga ett extra år för att bli psyksyrra) och det känns så bra att få lära sig så mycket redan nu, + att jag kommer vara färdig undersköterska när jag går ut. Men samtidigt. Balder. Läskigt. Vars är Marika? 20 minuter bort typ. På Kaplan. Sen 5:an - 6:an har vi varit som siamesiska tvillingar med ett uppehåll i 8:an och halva 9:an när jag var som sjukast. Marika Larsson stod det längst upp på min lista när man fick önska vem man ville gå med i högstadiet. 4 andra namn trängdes på andra plats.
På ett sätt vill jag verkligen inte känna någon i min nya klass, möjligtvis en tjej som gick i 9a, hon verkar så snäll och gullig, men ingen annan. Jag vill börja om från noll. Jag kommer berätta att jag är sjuk, att jag går i behandling, för jag kommer inte gå fulla veckor, även detta år kommer jag vara på BUP i Umeå en eller två gånger i veckan. Men samtidigt är jag lika rädd att jag inte kommer få några nya vänner. Som om jag har förbrukat min chans. Marika och Oscar är som det bästa man kan få. Jag har lärt känna så otroligt många nya, underbara människor under min sjukdomstid, är det möjligt att skaffa fler? Fast ändå, jag vill ha Marika, bara Marika. Hon kommer skaffa nya vänner, Marika är för social, snäll och för bra för att folk ska kunna gå förbi utan att önska att det var deras vän.
Jag behöver ramar. Stränga ramar. Ett schema att följa till punkt och pricka. 20.00 kvällsfikat står på bordet, 20.15, jag går från bordet, 21.00 träffar Marika, 23.00, tar medicin osv. För mycket "fritid" skapar ångest och rastlöshet. I höst har jag ingen aning om hur allt kommer bli, bara att bussen går 07.40 på morgonen och att jag måste ha trosor på mig innan jag lämnar huset. Mer kläder är ju förstås att föredra.
Men det kommer ordna sig, det vet jag, det är bara den lilla saken att jag är så rädd för att vara den udda. Jag vill vara unik, men inte udda. Jag vill att folk ska tycka om mig. Jag vill att det alltid ska vara Moa och Marika.
sooooo not moa-och-marika style!

sangis, hangis, pangis, rangis

Wohoo, idag har jag varit på en exotisk utflykt till härliga Luleå där alla pratar som om de aldrig har skrattat. Muuuusigt! Shoppade upp alla pengar + 300 av mamma. Inte bra Moa, inte bra. Desto bättre att jag har köpt nödvändiga saker, morotsbrallor, trosor, en vit tshirt och prickiga strumpbyxor. Dessutom betalade jag hälften av en jättefin kofta.
Bloggar från pappas mobil eftersom det inte finns något trådlöst, jobbigt eftersom pappas knappar på riktigt ger mig kramp i händerna!
Lämnar Sangis imorgon för en dag på Ikea, kommer hem vid 10, kan lova bättre uppdatering då! Ha det bäst!

jag ska klara det här utan lari, jag ska, jag ska, jag ska! hjälp? någon..?

Jag har lite designidéer inne i huvudet som jag hoppas får förverkliga inom en snar framtid, men tyvärr har ju DDB bytt plattform till Wordpress, vilket gör att jag inte hittar ett skit! Man är ju van den gamla designen och hur alla inlägg var uppbyggda osv, efter x antal designer vet man ju vad man vill ha och vars man ska leta, men inte nu längre. Håller på att fixa till grunderna, d.v.s. fixa färgerna, ta bort onödiga ord och texter, fixa menyn och inläggssidan och piffa till länkarna lite. Jag vill verkligen kunna visa er en ny, ordentligt gjord design när jag är klar, inget äckligt slarvjobb! Ska försöka att:
- Fixa en tydligare Startsidan knapp.
- Ändra om infon om mig.
- Byta färger och fixa till länkarna som jag aldrig lyckas med.
- Göra bloggen lite personligare, bilder osv.
- Göra en astuff header, har en idé men vet inte hur jag ska genomföra den.
- Göra rubrikstexten mindre, jag har så långa rubriker jämt!
- Göra en väl synlig bloglovin' knapp, samt en fungerande RSS knapp.
- Kanske bygga ut lite på kategorierna.
- Fixa lite copyright och annat småpiff.
Har inte ni några idéer? Det är ändå ni som läser bloggen, vad saknas, vad behövs inte? Har du någon megabra kod?

har ni saknat mig? jag menar, det är ju minst 5 timmar sen jag uppdaterade!

Jihaaaaaa, hallelujah! Internet dras ju nästan till mig! Har halvt gråtit för att jag kommer hamna så efter i den verkliga världen - bloggar och facebook. Men gissa? Från mobilen kan jag läsa bloggar om jag står en bit från husvagnen och här inne, i värmen utan mygg funkar det ju att surfa runt hur mycket jag vill! Härligt! Otur för mig att vi drar från campingen imorgon efter lunch, efter att vi badat i en stor pöl. Boden nästan alltså, Bodens fästning eller nått sånt, askul.... Men sen blire awesome, shoppa i Luleå och på torsdag Ikea i Haparanda! Hejdå den feta plånboken och hej levapåmammaochpappas pengar!
Och ni anar inte vad som har hänt, eller hänt och hänt, jag har fixat ihop till en än så länge hemlig liten sak och jag är sååå peppad, resultatet får ni nog på 2-3 veckor!
söta systrar.
storforsen, sjukt kul att kolla på vatten i flera timmar... fast på riktigt, det fascinerade mig haha..

apa, giraff, elefant, zebra och lejon, men vars är äpplena?

Alltså mina melonplantor... Vad är det för fel? SKA meloner växa som jag vet inte vad? Det är en hel djungel inne på mitt rum! Äppelena och apelsinerna lyser däremot med sin frånvaro...

är nog hemma onsdagkväll eller torsdag, men ska bloggen verkligen hamna i koma?

FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIG, jag är FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIG!
Nu ska allt bara langas in i husvagnen och sen bär det av. Peppar inte till tusen, men det kan bli trevligt att gå på stan i Luleå, shoppa på Ikea i Haparanda och göra en massa onödigasaker såsom se Bambi 2, klippa ur tidningar, spela knasiga spel och se Grey's Anatomy säsongen igen. Men Fanny ska ju med, vi planerar att vara riktiga mesar, skriva på asfalten, prata engelska med random människor och sen prata med varandra på svenska och gå omkring i pyjamas på dagarna. Men... kanske inte! Får hoppas att vädret bestämmer sig för att göra som jag vill, så att jag kan gå omkring i bikini och steka istället för att se storforsen och irriteras av alla mygg.
Jag har skrivit några inlägg som är lätta att trycka på publicera så att ni ändå får lite läsning, det blir inte som en vanliga bloggdag men hallå, bättre än ingenting? Ni får ha det supermegabäst!

ser ni min bränna? ser ni den? inte? nähää, men den finns där, någonstans...

Gud vad jag hatar sånt här väder! Ena sekunden har det runnit svett och jag har ångrat så mycket att jag satsade på en slapp outfit, vilket betydde långbyxor. 2 minuter senare har jag frusit och funderat på att dra fram en tjocktröja! Iförsig har jag knappt varit ute idag, jag har sprungit fram och tillbaka mellan huset och husvagnen och var ute i nästan en timme och plockade smultron på gården. (Hej Moaträdgårdsmästaren!)
Skulle egentligen vara med Marika för typ en timme sen, men ångesten kom ivägen. Det har lugnat ner sig nu och fikat ligger i magen, men i huvudet är det småkaos. Inte ångest, bara kaos.
Ska skriva en massa inlägg som jag sen bara kan trycka på publicera om jag mot förmodan hittar ett trådlöst nätverk, hatar när bloggen är helt död. Inga av premmisarna tittar in, de dagliga läsarna kolla kanske in, men när det inte kommer någon uppdatering orkar de inte kolla förrän typ 2 veckor senare, även om det står klart och tydligt att man kommer hem efter 3 dagar. Det suger att när man väl kommit igen alltid ligger på 20-30 läsare mindre/dag.

Halsbandet är mitt egengjorda, linnet är från Gina Tricot (typ femte dagen i rak jag använder det eller?), lilla "bh:n" är från H&M, chinosen köptes på Carlings, skärpet är från JC och skorna är från Eurosko. Ringarna är ett ihopplock från Glitter, H&M, Ur&Penn, mammas gamla och egengjord.

kleta smink, tupera hår och posa som en tok

Vem är mer konstig än mig och Marika? Vid 2 inatt hade vi precis borstat tänderna och tagit bort sminket, för att vi denna natt skulle vara fräscha när vi somnade. Sist vi sov i husvagnen sov vi med sminket på, det var för jobbigt att gå in. Vad kommer vi på då? Vi börjar sminka oss svart runt ögonen och tuperar fram världens snebena. Hello emo! Vi gick till kyrkogården och fotade lite där, jag kan lova att det var lite småläskigt... Springer in på toan och tar bort sminket än en gång, det tog inte lång tid innan vi satt med concealer på läpparna och rouge upp till ögonbrynen. Jag skämdes så sjukt mycket när vi sprang omkring på vägarna, var livrädd att någon skulle se oss! Efter många om och men bestämde vi oss för att skämma ut oss, igen. Aja, jag älskar att bjuda på mig själv!
Kanske en ny look jag ska satsa på, emo eller fjortis?

klockan är tre och jag har fortfarande pyjamas. hemska tider!!

Marika har just lämnat mitt place, det blev inget gummibåt i älven, det är typ ingen sol och det blåser som tusan! Istället har vi... legat i sängen och halvsovit. Somnade vid 5 igår, vi var ute och fotade extremt vackra bilder haha.. Vet inte om ni får se dem, vi är så extremt ocoola.
Det blir att packa idag istället, jag y mi familia ska upp mot Piteå, Boden, Luleå någonstans med en annan familj i tre dagar. Wohoo, 4 av 5 toasters...... Blir att packa massa filmer och datorn, tvinga mamma att köpa tidningar åt mig, ta med sig kortlek och kanske The Sims haha. Tror inte vi kommer hitta något öppet nätverk där vi ska sova, så bloggen kommer nog vara död från måndag efter lunch till onsdag kväll. Det enda som jag peppar är shoppa i Luleå!
Stina var så fin, så fin igår på bröllopet. Jättevacker klänning och hela hon lyste av lycka! I framtiden vill jag faktiskt gifta mig, men jag är typ livrädd för att skilja mig. Och att ha ett bröllop som bara blir skit för att pengarna inte finns, att man typ får äta nudlar och dricka vatten på bröllopsmiddagen och att man måste använda en klänning man redan har, och har använt ofta, nej usch. Fast än är det många år kvar, mamma sa igår att det är så bra att jag redan har varit på några bröllop, när man själv ska gifta sig vet man precis hur man vill ha det!

cykel, planka, spel, spel, spel, film, film, film, film, bodybutter, spel, kamera

Twilightmaraton planerade jag och Marika, vilket betyder att vi måste sova i husvagnen inatt igen! Vi har börjat se Twilight men myrorna hade precis fått mat och började springa upp och ner i benen så istället tog vi varsin dator och är otroligt sociala med varandra. Kvällen har tillbringats till att fota oss själva och att... skratta!
Eftersom jag vet hur mycket ni älskar galna bilder på mig och Marika får ni några till, jag skulle nästan kunna starta en ny blogg med bara bilder på oss, sånt som är så jobbigt att titta på men som jag och Marika skrattar ihjäl oss av!
Imorgon ska vi åka gummibåt i älven, är lite nervös över att jag kommer falla i haha, jag är alltid så oskicklig!
bakom varje vacker bild finns ett vackert stativ!

marika är en clickoholic, jag håller mig till shoppingen

Skulle ta några fina bilder som jag och Marika skulle använda i bloggen, detta spårade ut totalt. Vi började skratta som galningar när vi drack lite vatten. VATTENFONTÄN! Kalaskul.
Vi har legat och solat, det är otroligt varmt ute! Badat lite i poolen och oroat oss för att någon ska komma förbi och se oss. Så extremt pinsamt om de såg hur lugna, mogna och sansade vi är. Det skulle förstöra våran image!
Jättekul iallafall, ska äta strax, hoppas att Marika vill umgås med mig ikväll också. Vad ska du göra ikväll?

de andra ska på snorkelsafari

Min kontaktperson Stina gifter sig idag så jag och min mama (ja, jag stavade mamma fel med mening, läs [mama], det är mycket tuffare!) ska och kolla på vigseln. Det är varmt och inte ett moln på himmlen, vad ska jag göra sen? Ingen aning! Igårkväll var jag med Marika och Oscar, myste i husvagnen och var ute och gick runt Skelleftehamn som var helt dött - på en fredagskväll - men det var trevligt ändå!

Brillorna är från Glitter, linnet är från Gina Tricot, kjolen och bh:n är från H&M och skorna är från Eurosko.

jag har aldrig fattat varför kamelens tår ska vara mellan benen?

Jag skrattar högt för mig själv nu. Jag, Oscar och Marika har en rolig konversation på msn. Hemlighetsstämplad men otroligt rolig haha. Jag har egentligen inget vettigt alls att skriva nu, jag ska vara med Marika och Oscar ikväll. Kanske Viktor och Nicke. Det blir trevligt. Jag låter megaseriös när jag använder punkt så ofta. Jag vill inte vara seriös. Jag vill vara glad, öppen och rolig. Sån ska jag bli i gymnasiet. Bort med punkter och rädsla. Det ska jag blogga om! Eller ja, det är väl just det jag gör haha. Nämen det känns som att i gymnasiet kan man skaffa sig en helt ny identitet, man går inte med samma klasskamrater man alltid gjort, inte lika många vet hur man är och vem man är. Jag vill vara en sån där som säger hej till alla man någonsin har pratat med. Inte en mes som glor och kanske ler lite för att visa att man känner igen personen i fråga. Jag vill inte vara en mes, en fegis, jag vill träffa nytt folk och skaffa massa nya vänner. Inte nya bästa vänner, de är redan toppen. Vara en sån där som kliver in i rummet och börjar prata och alla älskar en. En sån där som alltid har fabulous kläder och vågar köra sitt eget race. Jobbigt att jag inte kommer bli en sån, jag är en mes, jag kommer ha räls, vilket kommer göra att jag inte kan prata rent, vem orkar lyssna på en sån som ändå bara snackar goja? En sån som har samma kläder om och om igen och ingen riktig stil? Ojoj vad mycket hataMoa snack, det glömmer vi. Jag vill bli annorlunda i gymnasiet. Jag vill ha en toppenklass då!

Jackan är mammas gamla från H&M, linnet är från Gina Tricot, shortsen är från Bikbok, skorna från Skopunkten och väskan från KappAhls barnavdelning. Kunde inte låta bli ringarna heller, den nya från Glitter och en stor svart därifrån sitter på också.

248,50;- blev det, fram med kortet, kan jag få se leg tack? tuffmoa!



Den minililla shoppingturen blev lite lång. Och jag spenderade pengar. Flera kronor. En megavacker ring från Glitter för 65 spänn, som jag har letat efter en tvåfingerring! På måndag ska jag försöka ta mig till stan igen, JC får in jättemånga fina ringar då, bland annat en tvåfingrarsring. Kjolen från H&M tog jag hem idag också, 199;-. De två bandeau bh:arna köpte jag för 49,50;- på H&M också, har inget att ha under mina linnen med ryggurringnig och djupa skärningar i armarna, så detta får vara en provisorisk lösning tills jag hittar en svart spetsbustier i min storlek...
Ska ut och hänga tvätt nu, vara lite snäll mot mamma.

jag kör inte som marika, 4 inlägg på 40 min

Jag har verkligen haft två toppendagar. Pratat med Marika om sånt man bara säger klockan 5 på morgonen, om livet och döden, pojkar, om hur glad jag är för att hon finns och om mina tokigheter som bara gör att jag hänger mig kvar i sjukdomen. Och hur vi ska sova. Sov inte så många timmar, men det kände jag inte av förrän vi nådde staden, ingen av oss var särskilt pratglad, men det gör då ingenting! Provade tusentals plagg, nästan, la undan en kjol som jag ska prova igen idag, och så såg jag att de hade en jättefin shortsdress på Åhléns som också behöver provas! Idag är jag då utvilad men mina och Marikas planer verkar ha gått i kras, vi tänkte hedra Vitbergsbadet med våran närvaro, men vädret är piss, så kanske inte...
vill så gärna skriva "min helg i bilder" men nja, det är ju inte riktigt helg. Eller?

hallelujah, internet är tillbaka!

Ja, Hallelujah! Jag på riktigt skrek till när jag såg att Internet bestämde sig för att återvända. Några grävande gubbar bestämde sig för att hugga av några sladdar som gav internet och sånt att funka hemma hos oss + några till Skelleftehamnsbor. Inte ens 24 timmar utan Internet och jag är redan socialt missanpassad! Man vet inte vad folk gör när man inte kan läsa deras bloggar, man vet inte om man har fått någon viktig kommentar och att förlora alla läsare under ett dygn är pain! Vad har hänt på Facebook sen sist? Vad är det för väder imorgon, vilken musik har jag inte lagt till på Spotify än? Helt sjukt hur beroende man är av det! Efter att ha lyssnat på samma 4 låtar i typ en timme sa Marika att vi borde kolla Youtube, smart tänkte jag, innan jag kom på att även det behöver Internetanslutning...
Varit på stan med Marika idag, första gången på en enorm lång tid jag inte köpt något, sen har Marika och Oscar suttit och sett film i husvagnen, okej jag var också med haha.
du är kalasbra♥

r.i.p myggan kurt

Husvagnsmys nästan för mig och Marika alltså! Helt plötsligt kom vi på att det är sommarlov och Marika inte ska till Piteå något mer, så vaddå, såklart vi ska sova i husvagnen! Vandrade runt Skelleftehamn typ två gånger, satt vid kyrkan och filosoferade med Oscar och sen gick vi vidare mot Marika för att hämta lite nödvändigheter. Vid 12 kom Viktor och Nicke och joinade oss, i typ en timme satt vi och velade vilken film vi skulle se. Det blev School of Rock till slut. Solen ser ut att ha gått ner och är påväg upp igen, norrländsk sommar♥ Ska leka lite mer datanörd med världens bästa Marika, sen blir det att stänga ögon och slåss med myggorna, imorgon tänkte vi gå på stan, helt utan pengar... Får väl bara testa massa olika outfits och så. Sov gott!

älskar, älskar inte?

Men oj vad trevligt jag har haft idag! Åt äkta sommarfrukost imorse, yoghurt med musli, jordgubbar och rabarber i. Åkte ut till ingenstans och hittade megafint väder! Smörjde in mig och la mig med min nya SOLO, hoppade ner i poolen och badade i säkert en timme, solade lite till och hamnade i vattnet igen. 25+ mätte vi innan sista doppet där vid halv3-4, goooosigt! Vatten i örat och blött, äckligt hår, men det var lätt åtgärdat! Eller... håret har jag inte vågat mig på än. Ska blogga klart sen blir det att träffa Marika, vi ska bara komma på vad vi vill göra. Ute ska vi vara, men vars? Ensamma eller joina en massa människor? Aja, någonting ska vi väl hitta på!
Känner att varken min uppdatering eller innehåll i bloggen är på topp, men jag bjuder på några fina bilder från en kväll på Kurjan.
marika tog en fin bild när sanna arrangerade en annan bild.

ungefär så såg det nog ut, kameranördarna.

bort med ränder på fötterna och in med ny färg på ryggen!

Har varit med Marika en tvärt, vi målade naglarna (turkosa, ofcourse!) och gick ner mot Alba och köpte godis/en tidning till mig och satte oss på bryggan nere vid Kurjan. Pratade om en massa saker, sånt som flickor gör. Kläder, pojkar och konstiga saker. Måste bara säga att jag är så sjukt glad över att kunna säga att Marika är min bästa vän. Oscar också för den delen.
Har inte så mycket att blogga om, jag ska till mina tremeningars stuga imorgon på dagen, bada i deras pool och läsa SOLO. Är det fint väder planerar jag att hälla ner massa solkräm i en panna och sen tillsätta några nypor barnolja och sen i med Moa. Steka riktigt ordentligt. Hej hudcancer!
Iallafall, jag är sugen på frågor och eftersom jag har den finurliga lilla boxen i menyn som kallas bloggsvar.se tycker jag ni ska fråga mig något, så jag kan sitta imorgon kväll när jag och Marika har gått skilda vägar. Är ni riktigt lata, tryck på den här meningen så kommer ni direkt till min bloggsvar sida! Ska väl bara varna er lite snabbt om att jag inte svarar på vikt och bmi frågor.
jobbigt för Oscar att vara bortklippt, men han såg ut som en våldtäktsman på den där bilden haha:)

höger, vänster, höger, vänster, halt!

"Är det inte varmt?" Frågade Filippa nyss. Är det? Det regnade när jag vaknade och då bestämde jag mig för att det var kallt, kanske jag kommer svettas bort i det här? Äsch, jag vill ha den fina jackan jag hitta i källaren nyss. Har letat som en tok i vårat klädförråd efter en militärgrön jacka, har hittat riktiga militärjackor, mindre fina, men tydligen missat den här godingen! Mammas gamla alltså, lite kortare än jag vill ha den, men vaddå, jag gillar den! (För den som ännu inte fattat det^^)
Tröjan är från BikBok, strumpbyxorna är trasiga och från ICA, skorna är från Scorett och ringarna är ett ihopplock frn H&M, Gina Tricot och Myrorna.

eller ska jag vara ofräsch en dag till?

Thihi jag slipper följa mina föräldrar och syskon till någon strand där jag kommer ligga som en död fisk och ha så sjukt tråkigt. Det började regna och jag la mig under täcket imorse. Idag ska jag istället göra massa tokiga saker.
- Kanske sy lite.
- Titta till mina fina växter, melonplantorna har växt jättemycket medans apelsin och äppelfröna inte rört sig uppåt.
- Duscha bort allt äckligt fisk och salt vatten.
- Kanske fota några fina bilder?
- Maila runt till lite folk för att försöka få ihop några till mitt lilla projekt som för tillfället får vara hemligt eftersom jag inte vet om det blir av.
- Längta tills Marika kommit hem efter uppkörningen.
- Hjälpa mamma och städa.
- Sitta vid datorn och avlida av trisstess och rastlöshet.
Vad ska du göra idag?

Hade en trevlig dag även igår, åkte omkring på plastbåtar, panikade för att jag inte kan ro med en åra. Panikade för att dampfågeln attackerade oss efter att jag hade lämnat båte bredvid deras bo för att jag blev så rädd att de skulle komma, lyckat Moa. Badade och träffade min gamla lärare, igen. Sen drog jag Marika och Oscar vidare för att träffa Emelie, vandrade omkring med cykeln ett tag innan vi gick hem till mig och jag bjöd Marika på näringsdryck. Var vaken till tre bara för att bevisa för Oscar att jag kan, även om jag hade tagit sömnmedicin.

jag har alltid tyckt det varit så fint när man tittar ner i backen på outfitkort, på mig ser det stört ut!

Bestämde mig för att göra ett fint kedjehalsband, liknande Marikas, när jag satt ute i solen och hade tråkigt. Tänkte göra en steg-för-steg guide, men så svårt är det ju inte? Dessutom saknas bilder, men det skulle vara en hemlis.
Plockade fram alla kedjor jag inte använder + några jag fick av Filippa, tänkte först blanda in lite guld i allt, men ångrade mig sen, passar inte i guld, men det ser bra ut på bild!
Gjorde det hemskt enkelt för mig och använde pappas gamla tjocka kedja som bas. Hängde fast en ny ring där jag trädde på kedjor som jag hade öppnat/tagit bort hänget på. Testade hur långa jag ville ha dem och så, det som blev över fick hänga kvar på den andra ringen på andra sidan för att jag skulle kunna ha möjlighet att ändra längd eller ta bort.
SLUTRESULTET! Tycket jag var smart som bytte ut ringarna jag hade öppnat och stängt en miljard gånger för att det ska hålla lite längre. Vad gjorde jag mer för smart?... Frågade mamma om det räckte med kedjor eller om någon skulle föröka sig.
På Lindex finns ett liknande halsband för 99;- för den lata eller okreativa!
På asos.com finns det också ett riktigt fint halsband, £25, vad nu det är, är det pund? Isåfall kostar det ungefär 275;-

någon som har en xperia och vill smsa?

Varmare än sommaren -94 säger de. Stackars mamma som var gravid med mig då, tänk att ha en svettandes unge i magen! Eller en superslö som jag har varit idag? Nja, inte kul att vara gravid under en varm sommar.
Varmt ute, varmt inne, älskar att det blåser! Ska iallfall ner till Kurjan idag igen och idag blir det bad, igår fegade Oscar ur och jag ville inte bada ensam... Hoppas på en underbar kväll med Marika, Oscar och Emelie, tror det är vad jag kommer få också! Men så, den stora frågan, hur mycket kläder ska man ta med? Jeansjackan får nog hänga med, men borde jag ta en tjocktröja också? Det är kallt när man har badat, men det är typ 27 grader ute, kanske inte? Fast det blåser mer vid vattnet, och sen blir det kväll och myggigt. Stoppar nog ner båda i väskan!
underbara människor, bland det bästa på jorden är att skratta med/tillsammans/åt er!

jag har samma kläder alla dagar

En moppehjälm rikare (tack mamma!) och snart kan jag bevisa att jag är 15 år och 168 cm lång. Fotade till ID kortet idag. Ska följa mama och papa och äta middag hos några av deras kompisar, tur för mig verkar det som om Marika och Oscar vill hitta på något sen, ska tvinga dem att skjutsa hem mig när vi har ätit, är inte så intresserad av att konversera med 40 åringar, visst, deras barn funkar, men de tar Filippa och Fanny så bra hand om, jag vill leva! Inte slösa en sekund i onödan att göra ingenting när det är sommarlov, jag mår hyffsat bra och det inte finns ett moln på himmlen.
Tshirt från H&M, shorts från Gina Tricot, väskan är second hand, klockan är från Glitter och skorna från Euro Sko.

ett år tillbaka...

Jodå, min gamla läkare kände igen mig och hade sett mig på stan och blivit så glad för att jag visade mig bland folk, att jag inte längre såg död ut, blicken lyste och jag skrattade. Och ja, sist jag träffade henne skrev hon ut antidepp medicin åt mig, jag grät och gick därifrån. För precis ett år sen, den 12 juli 2009 var jag på avdelningen. Jag satt i rullstol och fick sondnäring genom den utomordentligt vackra slangen i näsan. Om inte mamma var med mig hela tiden var en personal det, för att jag skulle ligga still, vila och inte röra på mig. Jag hade en knöl i ena armvecket efter att ha tagit enormt många blogprover varje dag. Läste Kalle Anka tidningar och oroade mig för att mamma inte orkade köra omkring min tunga kropp i rullstolen. Hatade sol och fint väder och skämdes när det kom in en ny äspatient som skrek inne på rummet så fort en måltid var avslutad, jag var inte lika dålig som henne, tänkte jag. Men jo, det var jag nog, min hjärna kunde bara inte säga till. Sov med kläder, täcke och filt för att inte frysa. Kissade i en potta för att de skulle se hur mycket som rann ur mig.
Förlåt, är det här triggande? För mig är det peppande, men jag kan tänka mig att en del mår dåligt för att de inte hade en knöl i armvecket, säg till isåfall!
Igår var jag och badade, gick på en promenad och träffade underbara vänner. Jag äter samma medicin men har gått upp 10 kilo sen förra sommaren. (Hemskt!!!) och istället för att frysa på nätterna sover jag i bara trosor för att inte svettas bort, nog för att mamma fick tjata på mig för att lägga undan duntäcket fryser jag inte alls. Sitter ute i den underbara solen som gör mig så glad och får mig att må bättre. Sitter dessutom. Mamma och pappa sitter några meter bort men jag valde själv att sitta här, ska nog lägga mig och sola sen. Vila lite. Jag har värre tankar nu än då. Nu är det Moa vs. Ana, då fanns bara Ana, då var det Ana vs. min omgivning. Det är värre att slåss mot sig själv, men jag kan få stöd av andra, förr fanns det ingen som stod på min sida, det var de andra tjejerna med ätstörningar som kunde hålla med mig om att det inte var nödvändigt att ta den sista tuggan, men idag vet jag faktiskt hur vitkigt det är, även om jag måste lämna den. Det var över ett år sen jag blev inlagd, det längsta sen jag blev sjuk. Iförsig har jag inte hållit mig borta från avdelningen på ett år, men jag hade mitt senaste inskrivningssamtal för ett år och sex daga sen.
september -09 och juli -10
Jag har det bättre nu, det har jag, men jag har fortfarande en bit kvar innan jag är i mål, jag vill vara hemskt tydlig med att jag inte är frisk, att det ni läser i min blogg inte är det friska livet. Inte än.

som på ett tivoli

I brist på annat får ni min outfit från igår, vi fotade en hel del när vi var på Kurjan och jag stoppade in Marikas minneskort i datorn men glömde flytta över bilderna till min mapp! Det blev inget bad, men vi flamsade omkring som vanligt och träffade min gamla BUP-lärare, igen. Gick hem till mig och skrattade, eller de mobbade mig och mina kläder... Tog en promenix med Oscar och han lämnade just huset.
Imorgon, gissa vad som händer då? Jag ska på BUP, i Skellefteå, när var jag där sist, över ett år sen. Ska träffa en läkare som ska kolla vikt och allt sånt, jag vet mycket väl att det inte är nått fel på min kropp nu, jag är inte uttorkade eller har låg puls, jag har inte gått ner avsevärt i vikt eller har brist på något. Det enda skulle väl vara lågt blodtryck, men jag har alltid lite under normalt. Men det ska nog gå bra, kommer iförsig vara levande död när jag vaknar, men när jag kommer hem är jag förhoppningsvis en moppehjälm rikare!

Jeansjackan är från H&M, halsbandet är lillasysters från Ur&Penn, de två linnena och shortsen är från Gina Tricot, väskan är second hand och skorna från Euro Sko.

vaddå utkast, det här är ju helt färdigt!

Var småbusig och tjuvhoppade i hoppborgen på Båtis, max 14 år och 10 kronor kostade det, men vaddå, jag var tvungen att ta några bilder! Lekte med småkusinerna och hoppade som en riktig hårding.
Hinner inte blogga nu (alla bloggares favoritfras, men det finns faktiskt alltid tid till ett blogginlägg!) ska och bada på Kurjan med Marika och Oscar, tyvärr försvann det fina vädret men det ska vi nog överleva!
Ha en megabra kväll!
Tubtoppen har jag faktiskt sytt själv, en av pappas gamla jobbtshirtar som jag sydde in och klippte bort ifrån, shortsen är från BikBok och halsbandet är mammas.

vi kanske ser onyktra ut när vi är helnyktra?

Hade som sagt en kalasbra kväll igår. Åkte 4 karuseller, älskar det, även om jag var ganska livrädd innan jag skulle åka plattan. Alla sa att man blev sjukt illamående i flera timmar efteråt och att den bara var hemsk. Marika drog mig upp dit (hade ju som sagt lovat pappa att åka om han betalade) och jag intalade mig själv att den hemska känslan, livrädlsan, bara skule hålla i sig ett tag, inte förevigt. Jag satt och kollade på personerna som satt framför hela tiden, pratade strunt med Marika och kämpade för att inte tryckas bakåt, det tog ont i svanskotan. Men läskig? Nej! Illamående? Nej! Det var inte ens värt pengarna! Eller... lite kanske. Virvelvinden är däremot värt pengarna alla gånger, skrattade mig igenom det, fick hålla för munnen för att inte min mage skulle ta så ont av allt skrattande. The Ark var grymma, asglad för att jag kunde sjunga med i de flesta låtar (jag älskade dem förr), Neverstore var också bra, men inte kände jag igen låtarna, dessutom hoppade folk på mina fötter, så jag ställde mig bredvid basen, Viktor hade lovat att jag inte dog av den, men det var nära på, hela jag vibrerade.
Och det roligaste av allt, när jag och Marika skulle gå till bilen vid 2 kom det en gammal gubbe och cyklade ikapp oss:
- Är ni nyktra?
- Självklart, vi har inte druckit en droppe!
- Det tror jag då så mycket jag vill på! sa han och skrattade, skrattade!
- Men vaa, du kan få lukta! Vi andades på han och han trodde fortfarande inte på oss, vi sa att vi bara var 15 och att vi varken fick eller ville dricka.
- Ja, dagens ungdomar är ju alkolister innan de fyller 30, när jag var som er var vi och badade istället för att supa!
Han såg chockad ut när han kom på att han kunde vara våran pappa, våran farfar! Tror att han inte trodde oss, men vi önskade honom iallafall en trevlig kväll och fortsatte hoppa omkring i armkrok.

fulla?

galenflicka94

För tillfället är jag en söt flicka som sitter ute och svettas i solen med mina asheta pyjamasshorts och en "ATHENS" tröja som jag fick av mormor att ha under tjocktröjan när jag skulle sova för två somrar sen. Den är inte fin men den är len och lagom stor att sova i. (Nu ska ni få veta tre roliga saker som hände under tiden jag skrev föregående rader:
- Jag kollade i dataskärmen för att se vad som stod på t-shirten.
- Jag stavade somrar, len och tjocktröjan fel.
- För att stava rätt var jag tvungen att testa massa olika stavningar).
Föresten, varför använda paranteser när jag kan berätta tokiga saker om mig själv hela tiden?
- Igår på stan blev jag överlycklig när jag trodde de spelade "Airplanes", men det visade sig vara "Waka, waka"
- Jag har ränder på fötterna efter mina gladiatorer. Alltså vita ränder, resten är "brunt".
- Jag hade en jätteläskig och supertokig dröm i natt, men lite för avslöjande för att show public.
- Jag hade en låt på hjärnan igår när jag skulle sova och tänkte gå ner och lägga till den på min Spotifylista för att inte glömma den, men jag somnade precis när jag skulle ställa mig upp.
- Jag känner mig sjukt instängd i mitt stadsfest armband, alltså som om någon höll fast mig eller att jag hade handbojor. Måste gå och klippa bort det...
- Jag gick och letade minneskortet innan jag började blogga, jag ville ha bilder från igårkväll, testade tre minneskort innan jag kom på att vi hade med oss Marikas lilkamera igår, får vänta med att visa dem tills hon har loggat in på msn/bloggat om dem.
- Jag fick en gratisbiljett igår när vi skulle åka karuseller, men jag gav tillbaka den till tanten i biljettkiosken, why God, why?

Nu ska jag springa och sätta på mig bikini+nått tunt linne och äta lunch, sen bär det av till båtmuséet för att fira min morbror, plus att mamma och pappa har sin 18:de bröllopsdag idag. Vad ska du göra idag?

stolt medlem i IAGF (Icke Anonyma Galna Flickor)

jag lärde just min pappa varför man har nagellack i kylskåp

199 kr på Gina Tricot
Var på festivalen tidigare idag alltså, iförsig blev det mest att gå i affärer, tittade i några stånd men det luktade skit där alla de fina ringarna fanns, måste kolla där ikväll igen! För ja, det blir ikväll också, med Marika, Moav och Sanna. Ska åka några karuseller, hatar mig själv för att jag lovade Marika att åka den hemskaste utav dem alla om jag fick pengar av pappa. Det fick jag. Kommer gråta mig igenom den! "Over the top". Snurrar runt och upp till solen, sist jag åkte den blundade jag mig igenom hela, fyfan!
Men det ska säkert bli trevligt, 300kr fattigare men det får jag leva med! Får ju ändå min lön i slutet på juli (:D:D:D:D)+ månadspeng!
Aja, ska försöka hitta något att ha på mig nu, med Marika som medhjälpare! ( Som förövrigt är grym!!!)


lookbook.nu i mitt ♥

Jag älskar att sova, men det är så tråkigt att gå och lägga sig på kvällen, det bästa som finns är att somna bara av sig själv för att man är så trött att man inte kan fokusera blicken eller orka hålla uppe ögonlocken. Det var precis vad jag gjorde igår, tyvärr satt Oscar och Lydia i soffan bredvid, stackarna! Men mysigt var det iallafall att ha lillasyster sovandes på min axel. Sov länge imorse också, länge för att vara jag. 20 över 10. Tragiskt att jag inte sover längre, sov ju länge förr! Men mamma väcker mig faktiskt, och för att hinna äta alla mål är halv 11 max.

Har för mig massa busiga saker för tillfället, har lagt till massa nya låtar på min astuffa spotifylista, har fått 4 nya anonyma prenumenanter på bloglovin' i veckan, vem? Dessutom har jag två prenumenanter från Finland, det är faktiskt astufft! Who are you? Älskar att man aldrig får svar på sånna frågor, men fråga kan man alltid!

Stadsfesten idag, med Marika och Oscar? Ska bara duscha, välja kläder, äta och vänta på att de har vaknat! Får hoppas att det blir ett besök även ikväll, men varken mammi eller pappi är så peppade på det...
Idag är jag på "tufft" humör, har använt ordet minst 10 gånger senaste 10 minuterna, alltså får ni äran att se en bild på mig och mina svintuffa vänner!

jag vill inte träffa er på spotify?

Sommarlov på riktigt nu. Skulle egentligen jobba på måndag också, eftersom jag var ledig en torsdag första veckan när jag skulle på BUP, "men he blev inge av", den lediga dagen bjöd de på! Har myst på ordentligt idag, pussat, kramat, läst sagor och kittlat dem. En pojke var då så söt när jag skulle fara:
- "Hejdå, nu far jag, får jag en kram?"
- "Kjam och puss!"
Ännu bättre blev dagen när min mama berättade att vi drar till Luleå trakten om 2 veckor istället för på tisdag, enda veckan jag, Marika och Oscar är lediga tillsammans!
Nu ska jag gå och plantera lite mer frön, apelsin och äpple blir det idag!
Skinnjackan och linnet är från H&M, jeansen är second hand, klockan som man inte ser är från Glitter och skorna även de från H&M, tror jag?...

efter 4 cykelturer/dag i en vecka vet jag fortfarande inte hur lång tid det tar att cykla till dagis

Jag och de söta Bridgesbarnen cyklade till rampen där de föll omkring och behövde kissa, hemsktx100 när jag måste hjälpa dem! Tänk om de kissar på mig! Men det gick bara bra, föräldrarna kom hem tidigare så jag följde Marika, Oscar, Sanna och Lydia och badade vid Kurjan. Det var verkligen ett minne för livet, jag var nästan först i och jag var sist upp! Har aldrig hänt förr och kommer knappast hända igen. En snäll gubbe tyckte synd om oss och sa att det fanns en bastu vi kunde låna, sköööönt! Cyklade hem till Marika och såg "Barnhemmet", skulle vara en skräckis men jag klarade att se den! *Applåder*.
Ska tillbaka och jobba nu, skönt att det är helg och jag kan sova på morgonen, sista dagen på måndag!

vilken kategori lägger vi det här i då?

Nej, såhär ville inte barnen att jag skulle se ut idag. Jag körde lite safe imorse, den fula hudfärgade bh:n sattes på för att slippa showa vad jag hade under. Men gissa? 3 barn bestämde sig, vid olika tillfällen för att jag inte skulle ha någon tröja på mig. Först skulle hon kolla på min navel, sen vill en pojke svalkas av linnet och tillslut skulle en annan pojke in i den, och för att göra det var han tvungen att visa hela magen och bh:n. Vid flera tillfällen har jag haft barn både i och under mina kläder och faktiskt, känns det inte jobbigt när de ser mig. Det är rätt hemskt när andra ser mig i bikini, jag vet att de kollar, de "vill" väl kolla hur en "anorektikers" kropp ser ut. Hur smal är hon? Är hon jättetjock? Har hon fler ärr än de på armarna? Och jag ska inte låtsas att jag är nöjd med min kropp, men tycker de att min kropp är lika äcklig som jag tycker behöver de inte kolla. Vänd er åt något annat håll eller be mig ta på mig kläder. Det är mitt motto när jag badar eller har korta shorts, vilket jag har kommit på att jag älskar.

Ska äta middag strax, sen far jag iväg och tar hand om några Bridgesbarn, får se vad som händer sen, om jag ens orkar kliva ur soffan när jag kommit hem?

när jag tänker på halsdukar har jag knappt kläder på mig

Jag skäms faktiskt lite över att jag igårkväll satt och kollade efter höstnyheter på olika hemsidor, kollade i en laredoute katalog i förrgår och det fanns så mycket snyggt! För tillfället är jag sugen på att klä mig supermysigt, höga kjolar, mossgrönt, senapsgult, plommonlila, kängor, stora cardigans och halsdukar och mössor i massor! Eller... jag är inte så sugen på att ha på mig det nu, men så vill jag klä mig i höst! Haha som varenda höst, det var många år sen jag inte längtade efter senapsgult och plommonlila på hösten.
Korta linnet och shortsen är från BikBok, gladiatorerna från Euro Sko och så hade jag en liten väska som iförsig inte syns på bild, men den är från KappAhl!

jag kör en bilddagboks thing

Men hoppsan, bloggen hamnade verkligen sist på den korta "to-do" listan! Började blogga och försökte läsa igen lite bloggar men det sket sig när vädret var fint och ett nytt halsband började pysslas ihop, ska försöka göra klart det imorgon så att ni får se! Åkte alltså till Stina efter middagen, körde i skogen, supermysigt! Fikade med henne också, lite spännande men det gick bara bra! Vi pratade en hel del också, som vanligt, helt sjukt hur man kan prata om så djupa saker med en person som man egentligen inte känner så superbra, jag har ju bara känt henne i max ett halvår! Iallafall, började tänka lite på hur jag kan påverka. Jag har börjat skriva lite på ett inlägg på SHEDObloggen och ett litet nyhetstips till Norran, men jag ska fråga min mama först, är lite rädd att det bara blir för mycket. Att jag bara klänger mig fast vid sjukdomen ännu mer, jag ser det inte, men utomstående kanske gör?
snyggt, snyggt!

oh my edward!

Det var ju sjukt skönt att stanna kvar i sängen imorse, detta resulterade i stress. Sprang upp och ner för trappen, kastade ut halva min garderob för att hitta något att ha på mig. Vad blev det då? En mysig kofta från Cubus med stora fettfläckar på magen (jag lånade ut den till lillasyster en gång i tiden), ett linne från Gina Tricot som jag har spillt melon på, mammas fina halsband, leggings som luktar MYGGA från Gina Tricot, det svarta linnet också, jackan är från H&M, väskan är second hand och skorna är från Skopunkten.
Mina lilla powernap blir att läsa bloggar i massor, hann knappt läsa några igår så jag ligger lite efter, sen blir det att leka lite till och efter middagen ska jag till Stina!

äre dag? eller mitt i natten?

Jag, Elina och Nicke, Viktor sitter väl där bak någonstans och Marika bakom kameran. Oscar sitter väl säkert och gömmer sig.
Direkt jag kom hem från dagis körde vi mot Granbergsträsk och familjen Andersson! Badade, fiskade, for ut med båten, grillade lite och letade hästar hann vi göra ute i deras stuga. Det är så underbart härligt där, jättefin utsikt, stor gård, lugn och ro och tusen saker att göra när Internet inte når dit. Avkoppling på hög nivå! Men nu små barn är det läggdags, har redan sovit i bilen, både fram och tillbaka, men inget slår den mjuka sängen, inte ens att ha sin lillebror snarkandes på axeln. Sov gott!

i'm going down

Det var underbart igår vid Kurjan! Någorlunda varmt vatten, trevliga människor och ett riktigt glatt humör!
Ni borde verkligen ta vara på stunden just nu, när ni kollar på bilden, jag är en riktig badkruka och hoppar inte gärna i vattnet, och hemskt sällan blöter håret. Men igår var jag, i och för sig sist i, kvar i vattnet rätt länge, simmade och imiterade djur. Det är ju riktigt kul, även om jag tycker det är så sjukt obehagligt att inte veta vad som är under mig, fiskarna kan ju komma och äta upp mina tår! Dessutom var Marikas dampfågel där och tänkte picka på Oscar och kameran han höll i handen. Torkade, satte oss en bit ifrån vattnet tills klockan slog 10 och obehöriga inte längre äger tillstånd att vistas på området. Satt och var övermogen med Marika och Oscar, bruna bananer är vad vi är! Pratar som riktiga vuxna, eller hur var det? Träningsvärk i ena benet och trött som tusan när jag vaknade imorse!

frisläppta!!!!

Jag har världens finaste klass. För ja, det är fortfarande min klass, det är fortfarande nioc.
Fick hem avslutningskortet idag, haha så snygga vi var! Och resten av Skellefteås nior, sjukt kul att kolla hur de klätt ut sig! Jag kommer verkligen sakna er... Eller ja, egentligen alla nior, stämmningen som.
Igårkväll, under min och Fannys Twilightkväll som bara blev en film, hittade jag en sjuksköterskestudent från avdelningen's blogg, oj vad kul att läsa och höra hur det är med henne! Har skrivit ett brev till avdelningen men aldrig skickat det, vet inte riktigt adressen? Ska man bara skriva NUS och alla siffror och avdelningsnummret eller är det mer komplicerat än så? Någon som vet?
Ikväll blir det iallafall att bada, jag och Marika har hört med Oscar, Viktor och Nicke, tror det kan bli trevligt, bara vattnet är varmt! Nu ska jag gå och byta kläder, igen, är inte nöjd med min outfit(a)

är det bra eller dåligt väder idag?

Men heeeej surMoa! Fast egentligen är jag glad, jag är på ett annat dagis nu, det som har sommaröppet, istället för 3 barn är det 14 söta små kryp. Om möjligt är det ännu roligare, utom det faktum att jag inte vet vad någon heter, och när jag frågar svarar de inte riktigt, de mummlar fram något och jag säger "jahaaa, hej vad du nu hette".

Brukar ni läsa horoskop? Jag gör alltid det, bredvid serierna i Norran står de och jag tycker alltid att de stämmer. Nog för att det är så sjukt luddigt och allt sånt, men det är ju det som är tjusningen! Horoskop och drömmar kan man ju tyda precis hur man vill, på det sätt man vill! Idag tror jag att det kommer bli lite tajfs om maten och att jag inte kommer förstå vad en viss person tänker och tycker.

En enkel outfit alltså, tröja från H&M, jeansen är från Gina Tricot, väskan är second hand, skorna är från Skopunkten och klockan köpte farmor och farfar i Cypern.

jag säljer begagnad svett

Ni anar inte hur äckligt varmt det har varit idag, men ingen sol! Och hur kul är det att sola utan sol? Och det var för varmt för att orka cykla till Kallholmen och bada, det var bara... äckligt! Svettades som en gris och orkade inte göra ett skit. Drog till Marika och låg halvt död där ett tag, spelade lite Alfabet, lyssnade på åskan och försökte hitta en ringsinal till mig, utan framgång.
Vad blir det att göra ikväll för trevligheter då? Ingen aning, ska försöka se om det händer något trevligt någonstans, eller bara göra tidig kväll för att orka upp och leka imorgon!
Klänningen är från H&M, väskan är second hand, skorna är från EuroSko och armbanden är lite egengjorda, fått med i tidningar och fått av Emmy från Thailand.

pippi, lilla my eller en död fisk?

Igår hoppade jag ner i den underbara frisörstolen inne i den väldoftande salongen. Frisörstolen råkade vara en barstol från köket, salongen råkade ligga i våran hall och frisören var mamma. Några millimeter kortare lugg senare bestämde jag mig för att ha hårkväll med mina systrar. Jag gjorde några av mina vanligaste frisyrer och tänkte vara en snäll flicka och visa!
Flätor:
Lätt som en plätt att ruffsa till de söta flätorna och addera lite saltspray eller att tvinga sin syster att göra fiskben i håret på dig. Testa!
Utsläppt:

Jag tycker hemskt mycket om att recycla mina tandgummiband genom att dra bak några slingor och att posa sjukt vackert efter att jag har dragit över allt hår på vänster sida och fäst med tiotusen hårnålar.
Uppsatt:
Dra bak allt hår i en låg svans (eller försöka få en hög som jag alltid gör, men lyckas aldrig eftersom mitt hår är å tungt) eller sätta det i en tofs mitt uppe på huvudet och sen tupera om en galning och fästa med ännu en snodd tycker jag också hemskt mycket om.

tufft att jag nyss ätit hallon

Dessa två idag alltså, imorse hade jag på mig ett linne från H&M, shorts från JC, jackan även den från H&M, skorna är från Euro Sko, brillorna och klockan är från Glitter och väskan från KappAhl.
Nu för en halvtimme sen tog jag på mig nya linnet från H&M, shorts från BikBok, väskan är från Accent och bikinin från Åhlens.
Nu drar jag och badar!:)

har jag inte världens sötaste lillebror?

Jag och Josef tog en liten tur in till stan (efter 10 liter ångest) och då menar jag liten. Knappt två timmar. Jag köpte ett fint linne med stora armhål eller vad man ska kalla det från H&M för 99;-. Klänningen är också från H&M och även den gick på 99;-. Det magkorta linnet är från BikBok och kostade 129;-, det var en liten chansning, med 3 minuter kvar innan allt stängde tog jag den från ställningen och bara sådär bestämde jag mig för att jag behövde medium, hur kom jag fram till det? Vet inte! Det blev iallafall lyckat, den är luftig och lagom kort. Nagellacket från Depend hittade jag på Cubus, och som vanligt kostade det 25;-. Och sen den fulaste bh:n som någonsin täckt ett par bröst. Hudfärgad. Så äckligt ful men så äckligt användbar, under alla vita och ljusa tröjor man använder, och att den dessutom var axelbandslös och hängde under 50% skylten var ju bara plus. Men ändå, svinful! Och eftersom den är så svinful var jag bara tvungen att visa er den, jag hatar att visa mina underkläder i bloggen, det är ju mina, som jag ska se och ha på mig, ingen annan. Men, man ska väl kanske erkänna sina dåliga sidor och visa att alla klär sig i äckligt fula underkläder? 74,50;- på H&M.

sökes: nya bloggar!

Jag tror jag har 3 favoritbloggar. Kenza, Marika och Lydia. Lisas, Oscars, Stina&Sannes, Camillas och Stinas är också favoriter, men när dålig uppdatering infinner sig svalnar intresset. 24 bloggar prenumenerar jag på via bloglovin', utöver dessa läser jag inte så många fler bloggar, eller jo, jag klickar mig in på en del när de är på blogg.se's första sida, finns det något roligt inlägg på Facebook eller om det är någon man vill veta vad den har gjort tidigare idag läser jag den också. Förr prenumenerade jag säkert på 35 bloggar och läste säkert 60 bloggar varje dag, vad hände där? Nu är jag på jakt efter nya favoritbloggar, eller nej, bloggar att fylla på min favoritlista med! Ni får supergärna kommentera vad era bloggar heter, vilka ni gillar och vilka jag borde läsa!
Tryck här för att se vilka jag redan prenumenerar på!

jag badar i vitklöver

Morgonens, eller ja, dagisoutfitten. Koftan och det vita linnet är från Gina Tricot. Shortsen från Bikbok, skorna från Skopunkten och spetslinnet är från H&M. Man ser inte min söta lilla väska, men jag hade en iallfall, från Åhléns.
Sen drog jag till Kallholmen och när jag kom hem hade jag på mig ett linne från Gina Tricot, shorts från Bikbok, bikini från Åhléns, väskan fick jag med VR och skor från EuroSko.
Eftersom jag spillde vattenmelon på mitt vita linne bytte jag till en söt klänning från H&M som jag köpte för jättelänge sen men som jag knappt har använt. Väskan är från KappAhl, skorna från EuroSko och armbanden är ett litet ihopplock.
Mina kusiner är knäppa. De tycker att det är konstigt att läsa bloggar. "Ingen vill veta vars du köpt din tröja" typ. Tänkte på det när jag skrev varsifrån jag hade köpt allt, hur kul är det egentligen att veta att min tröja är från H&M? Det är kul om man ser något som är sjukt snyggt och man vill ha det själv, men annars skippar man att läsa det. Fast jag älskar egentligen att se en tröja jag själv har, från en enkel affär som BikBok och se hur någon annan matchar det. Jag funderar lite smått på att ta en tröja och visa typ 5 olika outfits med den, men jag vet inte? Märks det att jag älskar kläder?(a)

vitklöver, rödklöver, klöver

Sol i mitt hjärta. Tog min fina cykel och cyklade helt ensam till Kallholmen där Marika och Oscar satt och väntade. Av med linnet och fram med solkrämen! Tog mig ett litet dopp i det iskalla vattnet, jag fick hjärnfrys på vaderna, hur nu det går till? Trevligt var det iallafall, det enda jag halvt grät för var att min mobil gled, med skärmen neråt, nerför klipporna, som tur är hann jag rädda den innan den nådde vattnet, men numera är den inte fin och ny. Den är repig. Tragiskt.
Ikväll ska jag... mina fina kusiner är här men jag vet inte riktigt om jag ska dra vidare någonstanns, eller ja, jag ska på Alba och köpa godis åt dem. Eller följa med. Vad ska du göra ikväll?
Jag låtsades vara superduktig på att ta kort men jag failade litegrann, önskar verkligen att jag orkade lära mig alla inställningar på kameran istället för att använda helautomatik eller P, och att jag redigerade mina bilder. spela roll om det bara är att fixa kontrasterna och så...

jag känner mig som en hetsätare

Jag och Oscar tog en promenad igår, en lång, tror jag. Runt Kallholmen och sen stod vi ett tag på lilla Skelleftehamnstorget och pratade med människor, sen en sväng hem där jag så gott som somnade medans vi pratade. Inte okej. I alla fall, jag och Oscar har olika syner på vad som är en normalportion och vad man går upp i vikt av. Mitt matprogram, det är lite mer än normalt, men eftersom jag inte äter något utöver är det nog hugget som stucket. När jag har så gott som övergått till att äta av mig själv, inte ha alla ramar och så känns det som jag kommer hetsäta, hetsäta, hetsäta. För om jag ska erkänna (usch vad pinsamt!) tycker jag att en del maträtter är goda. Goda. Grillat är gott, kyckling är gott, jättelite mjölk och Kspecial är gott, lingongrova med skinka och massa gurka på är gott, frukt är gott, mina näringsdrycker är goda. Jag berättade vad jag skulle äta när jag inte har några ramar. 1 stort paket Kspecial och 1 liter mjölk+5 lingongrova med 2 skivor skinka på alla, och 8 gurkskivor på det. Till frukost. Det känns verkligen som jag kommer äta så mycket. Och till mellis en massa frukt och proviva, kanske några näringsdrycker också. Till lunch och middag skulle jag äta jättemycket proteiner och ris/potatis/wasabimos/bulgur/quinoa/couscous badandes i feta såser. Och tzatsiki. Och sen efterrätt, en halv tårta och några liter o'boy. Det är sånna enorma mänger och jag är övertygad om att jag kommer äta allt, bara för att jag inte gör det nu. Bara för att jag inte tar mer mat bara för att jag tycker om maten, just nu känns det otänkbart för mig. Jag vet som vanligt inte vad jag vill få ut av detta, bara att jag är livrädd för att överäta och därmed gå upp i vikt. Skitläskigt.

aspa, bolero, citronäpple, discovery, eva-lotta, flädie och 7494 till

Utanför vår altandörr står ett oranget fat med massa vattenmelonkärnor och en äppelkärna. Jag ska bli världens bästa trädgårdsmästare! Jag ska ha en hel frukträdgård uppe på mitt rum! Bananer, vattenmeloner, apelsiner, äpplen, päron, gurkor, tomater, morötter, plommon, mandariner, nektariner, ananas, jordgubbar, smultron, blåbär, lingon, vinbär, svarta vinbär, krusbär, hjortron, hallon och gud vet jag. Fast jag börjar med vattenmeloner och äpplen. Någon som vill offra sig och komma hit och äta ett äpple/päron/apelsin?
Jag tycker om frukt och grönsaker. Jag gillar att jag kan äta en frukt+ett glas dryck till mellis. Majs, gröna äpplen, apelsiner, vattenmelon, vindruvor, morötter, tomat i ugnen, gurka på mackan, broccoli, haricotter, kokade minimorötter, sugarsnaps, ugnsbakade rotsaker, vattenkastanj, jordgubbar, frysta hallon man värmer i mikron och körsbär tror jag att jag skulle kunna äta i massor. Fick jag välja (alltså inte Ana) skulle jag sitta med en burk majs och äta just nu och till middagen idag skulle köttet ligga på en enorm hög av vattenmelon, ananas och tomater med salt på. Och till mellis skulle jag ha slukat halva vattenmelonen och sen tagit några skivor ananas. Ett mål skulle ju kunna vara att jag kan äta hur mycket grönsaker och frukt som helst, men det är nog inte riktigt hälsosamt. (Okej, nu tänker jag inte ett dugg på min hälsa, snarare viktuppgång, förstoppning, ångest och för tidig friskförklaring).
Ska till Marika ikväll, måste bara byta kläder och så. Det är anledningen till varför det inte kommer upp några outfits, jag byter kläder ungefär 3 gånger/dag. På morgonen lekvänliga kläder (idag höll det inte, varken att de skulle vara lekvänliga eller strumpbyxorna) sen gärna bikini och shorts och på kvällen nått linne ovanpå, och ännu senare en tjocktröja. Borde kanske fota alla tre varje dag och sen göra dagens outfits? Vad tycks?

som en... perfekt kaka!

Eclipse var ingen dröm, inte heller sockerkaka, möjligtvis en nybakad bulle eller en god potatisbakelse. Verkligen inte en kubb, inte heller en tårta med sockerkaksbottnar mer som en... helt perfekt kaka som man kan äta i alla evighet! Som är sådär sjukt god och man önskar att sista tuggan aldrig ska ta slut, att någon ska säga "jag gömde din kaka bakom ryggen, här får du den!" eller att man kan äta den tills magen sprängs utan att du blir allvarligt skadad, får ångest för att du har ätit för mycket eller går upp enormt mycket i vikt. Eclipse hade alla ingredienser, allt som jag gillar. Spänning, kärlek, intriger, tillbakablickar och lite action. Och snygga pojkar.
Twilight var underbar, men den var så olik boken, de rörde om scenerna och hittade på nytt. I New Moon tog de tre scener och gjorde till en. New Moon var egentligen inte så bra, men den var tvungen att finnas. I Eclipse följde den bokens handling och hade med allt det viktiga inför nästa bok. Nu i efterhand kommer jag nästan inte alls ihåg handlingen, så blir det alltid när jag blir för uppslukad. Jag och Emmy satt och mosade varandras händer samtidigt som vi småskrattade och viskade om vad soom skulle hända härnäst. Marika var för inne i filmen, hon hörde oss knappt. När eftertexten rullade fram och lamporna tändes var jag blöt i ögonen, Marika också och vi alla tre var knäsvaga. Jag ska inte undanhålla sanningen, jag tittade bort under en scen. Den hemska kysscenen. Enda sen jag läste boken visste jag att jag inte skulle titta på den, jag trodde nästan jag skulle gråta, men nej, jag kollade bara bort. Om 100 kronor ska jag se den igen, det är självklart! Stina sa att hon och Krille skulle bli Twilightnördar, ska kanske dra dit första och andra filmen och plåga dem med mitt prat?
Enbartmoa. 168 cm lång. Född -94. Oktoberbarn. Hamnbo. Vård-och omsorgs elev. Äldst av fyra syskon. Fotbollsspelare. Gillar att stallhänga. Klädintresserad. Social. Läs mer här.